BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE… CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: “Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!”/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN VEDENIE: “Exista un leac si acesta este… SFANTA IMPARTASANIE!”

1-04-2020 7 minute Sublinieri

ActiveNews:

S-ar putea să participăm la Slujba Învierii, de Paști. Emoționat de scrisoarea părintelui Andrei Roșca, Raed Arafat a promis că se mai gândește

Scrisoarea deschisă a preotului Andrei Roșca, distribuită de zeci de mii de români, prin care acesta îl ruga să permită deschiderea bisericilor, l-a sensibilizat pe secretarul de stat, Raed Arafat.

Conform părintelui Roșca, Arafat l-ar fi sunat și i-ar fi promis că va căuta o soluție ca oamenii să participe la Slujba Învierii Domnului, de Paști.

„Rugăciunea aduce răspunsuri!

Am reușit să vorbesc azi dimineața cu domnul secretar de stat, dr. Raed Arafat. Mi-a multumit pentru îndrăzneală, m-a ascultat și mi-a promis că va discuta cu ceilalți colegi ca măcar de Înviere, cu reguli, să fim împreună în curtea Bisericii, cântând “Hristos a înviat!”

Am spus acestea ca să ne umplem de mai multă speranță și să ne rugăm mai fierbinte pentru o minune! Doamne miluiește! Înapoi la rugăciune!”, a scris părintele Andrei Roșca pe Facebook.

În acest moment, conform ordonanței 3 emisă de MAI pe timpul Stării de Urgență, slujbele cu participarea publicului sunt interzise și în această situație s-ar găsi și slujba din noaptea de Paști.

***

Patriharhia din Ierusalim slujba in direct de la Sfantul Mormant

Patriharhia din Ierusalim slujba in direct de la Sfantul Mormant

Publicată de Diaspora Ortodoxiei pe Luni, 30 martie 2020

Doxologia:

Ierusalim: Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini va avea loc și în acest an

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini de la Ierusalim va avea loc și în acest an, ținându-se cont de restricțiile aferente combaterii pandemiei COVID-19, a declarat luni, 30 martie, o sursă din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru The Jerusalem Post.

Decizia este una surprinzătoare, având în vedere că, la începutul lunii martie, autoritățile israeliene au anunțat că măsurile luate pentru a preveni răspândirea Coronavirusului ar putea pune în pericol ceremonia care se petrece anual începând cu anul 867.

Procedura exactă a desfășurării ceremoniei nu a fost încă stabilită în detaliu, însă, conform surselor, în Sâmbăta Mare, la Biserica Sfântului Mormânt se vor afla aproximativ 15 persoane, reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe, care vor „transporta” Sfânta Lumină către Aeroportul „Ben Gurion” în containerele speciale, sub escorta forțelor de poliție

Delegațiile religioase Bisericilor Ortodoxe din diferite țări vor aștepta pe Aeroportul din Tel Aviv, dar nu vor coborî de la bordul aeronavelor, pentru a respecta măsurile de carantină impuse de statul Israel.

Întreaga ceremonie a pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt din Ierusalim va fi transmisă, ca și până acum, în direct (TV) și online.

***

Sfânta Lumină este cea mai evidentă minune care se petrece an de an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în sâmbăta dinaintea Paștilor.

Înainte de a intra în Sfântul Mormânt, Părintele Patriarh Teofil, alături de un sobor de ierarhi, preoți și credincioși din toată lumea, îl înconjoară de trei ori, conform tradiției.

După această procesiune, Patriarhul dezbracă veşmintele arhiereşti, rămânând îmbrăcat doar cu un stihar alb. Apoi ia patru mănunchiuri a câte 33 de lumânări, care simbolizează numărul anilor pe care i-a trăit Hristos pe pământ. Părintele Patriarh Teofil intră în Mormânt, fiind însoțit de către un reprezentant al armenilor. Acesta din urmă are dreptul să stea în locul de dinaintea încăperii Sfântului Mormânt, de unde îl poate urmări pe patriarh.

Părintele Patriarh Teofil citește o rugăciune specială, stând în genunchi și rugându-se pentru dăruirea Luminii – o adevărată binecuvântare pentru credincioși. În urma acestei rugăciuni, Lumina se pogoară şi se răspândește în Biserică, aprinzându-se totodată şi candela „neadormită” a Sfântului Mormânt.

***

Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov (C) visits the Church of the Holy Sepulchre in Jerusalem’s old city on January 12, 2010. Christians believe that the Church of the Holy Sepulchre was built over the sites where Christ was crucified and buried. AFP PHOTO/GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP via Getty Images)

Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem Theophilos III (R) receives an ornamented crown from Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov (C) and Metropolitan Nikolay of the Bulgarian Orthodox Church during their visit to the Greek Orthodox Patriarchate in Jerusalem’s Old City on January 12, 2010. AFP PHOTO/GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP via Getty Images)

Lumea credintei:

Primul ministru bulgar, dl. Boiko Borisov: „Nu pot să închid bisericile!”

Pe 26.03 la ora 22.00 primul ministru bulgar d-l Boiko Borisov, la sediul Consiliului de miniștri din Sofia a susținut o sesiune de declarații de presă. La sfârșit, jurnaliștii i-au pus diferite întrebări, între care și când se vor închide bisericile din Bulgaria. D-l Borisov a răspuns: „Am transmis mitropoliților, când îi sun, dar și ei mă sună ca să mă întărească, – să facă tot posibilul ca enoriașii să respecte izolarea socială, să nu se adune mulți la un loc, să dezinfecteze icoanele. Să ia toate măsurile pe care le-am transmis oficial. Știu mulți atei care tot repeta: „Bisericile să fie încuiate!”

Pentru orice tip de acțiune am voință și curaj să fac tot ce se cuvine. Însă nu pot închide bisericile!

Eu sunt om credincios (și-a facut semnul Sfintei Cruci). De la această criză numai Dumnezeu ne poate scăpa!”

Acum câteva zile, dl general-maior prof. Dr. Vențislav Mutafciiski, președintele Statului major național operativ de la Spitalul militar din Sofia a spus că Bisericii Ortodoxe Bulgare i s-au făcut numai niște recomandări în formă orală, însă stă doar și numai în competența și drepturile Sfântului Sinod bulgar să hotărască dacă bisericile se vor închide, sau nu.

Mulțumim pr Kiril Sinev din cadrul mitropoliei de Ruse și părintelui vicar Dobre Ivanov Cheakov din mitropolia Durustorumului.

Relu Cotoban

***

ActiveNews:

Biserica Ortodoxă Bulgară anunță că slujbele rămân deschise publicului

Biserica Ortodoxă Bulgară sprijină eforturile statului și îi roagă pe credincioși să stea acasă, dar nu va închide publicului slujbele și nici nu va schimba procedura de împărtășire, anunță un comunicat al Sfântului Sinod publicat pe siteul oficial.
Luni, 30 martie, a avut loc o întâlnire între PF Părinte Neofit, Patriarhul Bulgariei și o delegație a Guvernului de la Sofia, condusă de către Vice Prim-Ministrul Tomislav Doncev, pe tema măsurilor pe care Biserica din țara vecină le poate lua pe tema coronavirusului.
Astfel, s-a convenit ca Biserica să susțină acțiunile statului pentru combaterea noii epidemii, dar în același timp va menține bisericile deschise pentru slujbe. Mirenii care vor veni la biserică sunt îndemnați să poarte măști de protecție și să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți.
De asemenea, Biserica Bulgară va dezinfecta lăcașele de cult regulat, inclusiv icoanele, carpetele sau scaunele, dacă există.  Personalul neclerical din Biserică va purta echipament de protecție: măști, mănuși și dezinfectanți.
Preoții care remarcă cele mai mici semne de disconfort sanitar trebuie să renunțe momentan la slujire și să anunțe Episcopul locului.
Slujba Botezului și a Cununiei vor fi săvârșite în continuare, dar cu un număr limitat de persoane, în funcție de recomandările autorităților.
Sfântul Sinod îndeamnă credincioșii la sporirea rugăciunii, la intensificarea postului și a pocăinței și își exprimă recunoștința pentru lucrătorii din sistemul public care muncesc pentru sănătatea publică.
Biserica Ortodoxă Bulgară se alătură Bisericilor Serbiei, Ucrainei, Rusiei și Georgiei care își păstrează deschise bisericile pentru public, chiar dacă există unele restricții. În Biserica Greacă și în cea Română nu mai sunt permise slujbele cu public, cu mențiunea că în Patriarhia Română se continuă totuși Sfânta Liturghie doar cu clerici.

***

Eduard Dumitrache/ Averea Bisericii:

Bulgaria: Sfântul Nichifor cel lepros le-a indicat prin vedenie ca tratamentul e Sfânta Împărtășanie si vizitarea Bisericii

Acum am sunat un prieten din Bulgaria, pr Dobre de la Silistra. Mi-a spus că în Bulgaria sunt restricții, dar NU asupra Bisericii.

Clerul a reacționat la unison ca mai ales acum toti au nevoie de Biserica, iar Sfântul Nichifor cel lepros le-a indicat prin vedenie ca tratamentul e Sfânta Împărtășanie si vizitarea Bisericii.

Primul ministru bulgar a spus compatrioților săi ca el e ortodox, ca roagă Biserica să aibă grijă de popor prin slujbe si ca el e primul care stă ceasuri în Biserică și nu se va îmbolnăvi si se împărtășește cu aceeași linguriță, pentru că….zice el … Bulgaria nu e atat de bogata ca România să aibă mii de lingurițe.

Deci Rusia, Georgia si Bulgaria au rugat prin autorități clerul să intensifice rugăciunile în Biserică si să aibă grijă de popor. Jurnaliștii sunt mirați cum de în Bulgaria bulgărele morții nu crește ca în celelalte state… ei spun că oamenii au stat in case… dar adevarul e că Sfântul Nichifor chiar îi apără.

Să- l chemam și noi pe Sfântul Nichifor să ne apere țărișoara cu al nostru popor cuvios si smerit… poate uneori prea smerit…

***

Marturie athonita:

Sfântul Nichifor Leprosul apare în Bulgaria și dă leacul pentru Coronavirus

„…Am aflat de pe internet că jurnalistul Angel Bonchev pregătea o carte despre un necunoscut pentru noi – Sfântul Nichifor Leprosul – într-un moment critic când lumea este acoperită de pandemia coronavirusului și mii de oameni au murit, uciși de această nouă plagă.

L-am sunat la telefon și mi-a povestit pe scurt despre viața lui dusă în suferință și despre crucea grea care i-a fost dată. Am fost foarte nerăbdătoare și deranjată în săptămânile precedente de tot ce se auzea pe mass-media, dar în acel moment m-am simțit mângâiată, mai ales când am aflat că Sfântul Nichifor a apărut unui bărbat din Grecia pentru a inspira curaj și dorința de a ajuta oamenii împotriva acestui rău.

Întrucât până în acest moment nu aveam prea multe informații despre viața lui, acatistul sau rugăciunile, am fost mângâiată de puținul pe care îl știam deja și mi-am spus că sfântul va ajuta, am crezut că va fi cu noi și m-am simțit aproape de el. Am plâns toată noaptea rugându-mă, gândindu-mă la ce se întâmplă în lume și la cazurile de persoane infectate care cresc în fiecare zi în Bulgaria.

Prima noapte

În noaptea aceea am adormit la ora 4. În visul meu, m-a vizitat Sfântul Nichifor Leprosul. L-am recunoscut imediat. L-am văzut în rasa lui neagră, în picioare, ținând o cruce de aur în mâna dreaptă. El mi-a adresat cuvintele: „Avertizați pe toți creștinii să se roage mie, în mod repetat. Să citească și slujbele. Există un leac și acesta este Sfânta Împărtășanie. Există și o plantă medicinală, cimbrul, care ucide viruși. Și în orice caz, asigurați-vă că vizitați casa lui Dumnezeu în acest moment dificil, deoarece nu există contagiune acolo și nimeni nu poate fi infectat”.. Asta a fost prima noapte.

A doua noapte

A doua noapte, a venit din nou și a spus de această dată că mulți creștini, și nu numai, s-au rugat lui, deoarece a răspândit și prin rețelele de socializare despre apariția sa în Grecia. De asemenea, mi-a spus să-i spun fiului meu să se roage lui, dar nu o singură dată, așa cum i-am spus; nu este suficient. – „De mai multe ori”, repetă sfântul. A doua zi l-am întrebat pe copilul meu: „De câte ori te-ai rugat Sfântului Nichifor?” Și a răspuns că o singură dată, dimineața. I-am explicat că nu a fost suficient.

A treia noapte

A treia noapte l-am văzut din nou. Dar de data aceasta, cel mai important lucru pe care l-am înțeles a fost că Bulgaria va fi protejată de virus. M-am întors către el cu întrebarea: „Va fi păzită toată Bulgaria?”. Mi-a spus: „Da!” În acel moment, am văzut țara noastră ca pe o hartă, iar el s-a așezat peste ea, peste Bulgaria de sud, și mai exact undeva peste Plovdiv. Și el a spus: „Sună clopotele, sună clopotele, sună clopotele!” Am întrebat: „Există clopote în Eparhia Plovdivului?” „Da!” A răspuns foarte pe scurt și afirmativ. Apoi s-a înălțat la cer și cu crucea de aur în mână a binecuvântat de sus. Chiar de pe cruce o lumină a coborât și a luminat întreaga țară. Ultimul lucru pe care l-a spus a fost: „Va trece!”

După toate acestea, s-a produs o schimbare extraordinară în mine. Reasigurarea și puterea pe care Sfântul Nichifor Leprosul, făcătorul de minuni, le-a insuflat în mine, în fața panicii care a cuprins toată lumea, inclusiv țara noastră …”

Bazat pe o mărturie din Bulgaria

***

Basilica:

Mitropolitul Gabriel s-a rugat deasupra orașului Lovech pentru izbăvirea de noul virus

Înaltpreasfințitul Părinte Gabriel s-a rugat vineri, 27 martie 2020, pe stâncile din apropierea orașului bulgar Lovech pentru izbăvirea de noul coronavirus.

Mitropolitul de Lovech s-a rugat pentru sănătatea și bunăstarea celor ce tranzitează capitala Eparhiei și pentru cei ce locuiesc acolo.

Mitropolitul Gabriel a binecuvântat orașul cu o cruce în care se află încadrat un fragment din lemnul Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Iisus Hristos. De asemenea, la slujbă a fost dusă deasupra orașului Lovech o raclă cu fragmente din moaștele Sfinților Ioan de Rila, Pantelimon și Trifon.

©Patriarhia Bulagriei.

Această rugăciune deasupra orașului va fi oficiată în fiecare săptămână până la Învierea Domnului, dar și după Paști, dacă va fi necesar, anunță Mitropolia de Lovech.

Până în prezent, în Bulgaria au fost confirmate peste 350 de cazuri de coronavirus și au fost înregistrate 8 decese din cauza acestei boli.

Foto credit: Patriarhia Bulgariei

Legaturi:

SFÂȘIETOAREA SCRISOARE DESCHISĂ către RAED ARAFAT a preotului ANDREI ROȘCA, cerând REDESCHIDEREA BISERICILOR: „Dacă nu îi dăm voie lui Dumnezeu să lucreze prin preoți și prin oameni, MORTALITATEA va înghiți lumea!”/ Indignarea unui preot: „GATA, E SUFICIENT! Nu înțelegeți că lupta voastră este de fapt împotriva lui Hristos?”/ Mărturia unui medic de la POLIZU: „ÎMPĂRTĂȘANIA ESTE SALVATOARE!”

BISERICA SFANTULUI MORMANT de la IERUSALIM s-a inchis pentru o saptamana, dar PATRIARHIA IERUSALIMULUI, alaturi de comunitatile catolica si armeana, ASIGURA “slujbele vor continua in mod regulat”, dar cu o participare mai redusa a credinciosilor

Viața liturgică a BISERICII ORTODOXE pusă la mare încercare de măsurile extreme luate de autorități. GRECIEI I SE REFUZĂ LITURGHIA, FIE ȘI SUB FORMĂ ”PRESCURTATĂ”. În Cipru, mitropoliții Atanasie de Limassol și Neofit de Morfou fac DIZIDENȚĂ liturgică/ În Bulgaria liturghiile se țin ca și până acum, în Georgia se fac procesiuni publice

 

***

SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS – VIATA SI MINUNILE (video). RUGACIUNI si PARACLIS al SFANTULUI VINDECATOR SI IZBAVITOR DE CORONAVIRUS (audio, text)

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Mitropolitul Neofit de Morfou: INVATAND SMERENIA LUI HRISTOS prin TACERE, SLUJIREA CELOR SUFERINZI, RABDAREA BOLII si RUGACIUNEA CU DURERE

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”


Categorii

Biserica Ortodoxa Bulgara, Bulgaria, Lumina de la Ierusalim, Minuni, Pagini Ortodoxe, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Pastile/ Invierea, Patriarhul Teofil al Ierusalimului, Sarbatori, comemorari, sfinti, Sfanta Impartasanie, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE… CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: “Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!”/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN VEDENIE: “Exista un leac si acesta este… SFANTA IMPARTASANIE!”

 1. Cat de eterogen suntem noi ca popor “crestin ortodox” ?.Se spune ca un popor are conducere (conducator) in functie de valoarea lui moral-spirituala ,recte Bulgaria.Dupa 1945 au cazut si ei in prapastia comunismului,dar intoarcerea lor ,dupa 1990 ,la ADEVAR ,a foat altfel,nu dambovitene.Ne laudam ca suntem un popor care vorbeste lb.romanaa de la nord la sud.Oare?.In orice caz ,nu cea in DUHUL LUI DUMNEZEU.Vorba lui Toparceanu: :”am o tristete iremediabila”.Adevaru-i ca nu se vede nimic la orizot.Ma gandeam ,ca poate, loviti fiind in ce ne e mai drag ,BISERICA,NE TREZIM.NU,ne scufundam si mai mult in nesimtire.Vedeti cate stiri false apar,fata de cele intaritoare.Spun uni,si cinstit si eu credeam, ca DUMNEZEU NE INCEARCA.DAR PANTA CADERII E FARA SFARSIT, pana vom avea asemenea conducatori.De nu ne vom ruga ca Dunezeu sa-i schimbe,fara ai inlatura noi ,asa cum am facut-o in 1990, vom ramane cu ei pana la………sa nu fie.DOAMNE AJUTA!

 2. Pingback: SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS – VIATA SI MINUNILE (video). RUGACIUNI si PARACLIS al SFANTULUI VINDECATOR SI IZBAVITOR DE CORONAVIRUS (audio, text) | Cuvântul Ortodox
 3. Iata inca un conducator de tara marturisitor, dupa cel al Belarusului !!! Din nefericire pentru români….

 4. La noi, in schimb, presedintele si premierul sunt straini de credinta neamului, iar foarte multi romani(mai ales cei tineri, din generatia cu telefoane inteligente, mai putin ei), desi au fost botezati crestin-ortodox, scuipa practic pe ortodoxie, prin actiunile si necredinta lor! Si atunci, oare de ce ne mai miram, ca nu ne ajuta Dumnezeu?

 5. Pingback: Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceas
 6. Decizie surprinzatoare a Sfantului Sinod al Bisericii Greciei – slujba Invierii va fi oficiata cu usile bisericilor inchise, credinciosii acasa, dar Mitropolitul Hieroteos Vlachos a avansat propunerea de a serba Pastele impreuna cu credinciosii, in noaptea de 26 spre 27 mai 2020 (inaintea Inaltarii), cu conditia ca masurile restrictive privind coronavirusul sa fie ridicate. https://www.vimaorthodoxias.gr/mitropoleis/nafpaktou-ston-ant1-anoiktos-eortasmos-tis-anastasis-tin-26i-maiou/
  https://www.keeptalkinggreece.com/2020/04/02/greece-easter-2020-coronavirus-holy-synod-resurrection/

 7. @ Carmen:

  Marti spre miercuri? Cine a mai pomenit?! Din groapa in prapastie… Haosul si babilonia cea mai de pe urma… Cad si cei alesi, vai noua!

  Pe de alta parte, ne-am linistit si noi: https://www.stiripesurse.ro/ministrul-sanatatii-spulbera-orice-speranta-romanii-nu-vor-putea-merge-la-biserica-in-noaptea-de-inviere_1448913.html

 8. Carmen, admin,
  Si va prelungi Postul pana atunci???
  Vai, noua…

 9. Da, pe considerentul ca miercuri este ultima zi in care mai putem spune “Hristos a inviat!” Urmatoarea zi, joi, este Inaltarea. Ce si cum ar sarbatori crestinii in biserica noaptea aia, n-am inteles.

 10. Gasisem undeva un articol in care explicau ca praznice imparatesti au mai fost amanate cu 8 zile, temeiul fiind unul extras din Scriptura. Acum, de la 8 zile la 40, biserica cu adevarat intra in carantina. Nu una impusa, ci una asumata de-a dreptul.

 11. Admin: “Marti spre miercuri? Cine a mai pomenit?! Din groapa in prapastie… Haosul si babilonia cea mai de pe urma… Cad si cei alesi, vai noua!”
  Da…..

 12. “We stay home and pray for the whole world. We will be deprived of and sacrifice our spiritual food for the sake of our brothers so that they will not be infected.”
  Asta da argument nobil. https://orthodoxtimes.com/metropolitan-of-alexandroupolis-we-will-sacrifice-our-spiritual-food-for-the-sake-of-our-brothers/

 13. Eh , acum vad ca prinde contur un punct de vedere “ortodox” , ortodox nu pentru ca ar avea ceva ortodox ci pentru ca vedem ca se pun “unii ortodocsi” de acord. Asa cum spunea purtatorul … , vom iesi la balcon si vom striga ca la revelion … si tot asa ni se va raspunde , in functie de gradele alcoolice ale vecinilor… Ban(u)escu ca si “sarada” (ca altfel n-o pot numi) privind noua definitie a Împărtăşaniei va fi “împărtăşită” de toti … aceeasi “ortodocsi”.

  Constat ca se foloseste acelasi cliseu , si in politica , si in credinta : minte-i oricat , doar …minte-i !!! Cum sa re-defineşti Împărtăşania?!?! Tocmai acum ?! In asemenea vremi ?!
  DOAMNE , IARTĂ-NE ! ŞI NE MILUIEŞTE , CĂ , IATĂ, TE RĂSTIGNIM , IAR ŞI IAR…!!!!!

 14. Unii , spera si fac solicitari , intr-un limbaj exasperant de diplomat (avand in vedere ca se adreseaza unuia care ne trateaza ca pe …gunoaie:
  https://m.activenews.ro/stiri-social/Prof.-Univ.-Sorin-Lavric-Scrisoare-de-Paste-catre-Presedintele-Romaniei-Klaus-Iohannis-160872
  dar “lemnul dulapului” e prea uscat sa poata sa mai infloreasca :
  https://m.activenews.ro/stiri-social/Presedintele-Iohannis-transmite-diasporei-sa-nu-vina-in-tara-si-credinciosilor-ca-vor-petrece-Invierea-acasa-160874

 15. @fane
  Faină asta cu *Pastile sarbatorite de Inaltare* !!!
  E urmarea cedarilor succesive; ale pogoramintelor si iconomiilor *istețe* găsite de ei de-a lungul timpului recent, care să împace capra lui ah cu varza Ortodoxiei.
  Mai apar tot felul de naivi ortodocsi, care cer voie sa oficieze Liturghia unor pagani ,atei sau eretici, cum sunt preșul, lucovidul sau supusul lui alahu.
  Cum se vede slaba credinta a *petentilor*!
  Cum rad dusmanii lui Hristos de slabiciunea neamului de pe urma, care suntem noi !!!!

 16. Pingback: IPS TEODOSIE, Sorin Lavric, Silviu Biriș - APELURI LA DESCHIDEREA BISERICILOR CEL PUTIN PENTRU INVIERE. Presedintele Iohannis cere deja românilor să inteleaga ca nu pot merge la Biserica de Paste (VIDEO). BISERICA GEORGIEI NU INCHIDE BISERICILE: "
 17. Pingback: RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE D
 18. Pingback: BULGARIA si GEORGIA, redutele Ortodoxiei in fata asaltului pandem(on)iei, NU OPRESC CREDINCIOSII DE LA SFINTELE LITURGHII SI DE LA SLUJBA INVIERII. Premierul bulgar ramane NECLINTIT pe pozitii in ciuda presiunilor: "Cum aș putea închide bisericile,
 19. Pingback: ACORD NEAȘTEPTAT - și BINEVENIT - între PATRIARHIE și MAI privind distribuirea Sfintei Lumini. Inițiativa de „consolare” a credincioșilor stârnește JIHADUL ANTI-ORTODOX. USR protestează, Andrei Caramitru se auto-exclude din BOR (?!), trolli i
 20. Pingback: STAREȚUL ATHONIT PARTENIE de la Sfântul Pavel crede că “se pregătește PECETLUIREA OAMENILOR”. “Nu îi forțați pe creștini! DESCHIDEȚI BISERICILE, lăsați lumea să iasă afară, scoateți icoanele, îngenuncheați… NU VĂ
 21. Pingback: Sa recitim proorociile, nu sa le dispretuim (I): “SFANTA LITURGHIE sau Jertfa cea de-a pururi este aceea care OPREȘTE SĂ SE ARATE ANTIHRIST”/ “Lucifer va interzice prin lege IMPARTASANIA. Vor fi Sinoade care vor decide MODIFICARI ALE T
 22. Pingback: Oficial: TOTI PREOTII CARE S-AU IMPARTASIT CU IPS PIMEN AU IESIT NEGATIV LA TESTELE PENTRU COVID-19! Acelasi lucru si la CLUJ, dupa Liturghia din martie de la Mitropolie: NICIUN CAZ DE CORONAVIRUS IN BISERICA, dupa scandalul abject antiortodox creat de pr
 23. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
 24. Pingback: STAREȚUL ATHONIT PARTENIE de la Sfântul Pavel crede că “se pregătește PECETLUIREA OAMENILOR”. “Nu îi forțați pe creștini! DESCHIDEȚI BISERICILE, lăsați lumea să iasă afară, scoateți icoanele, îngenuncheați… NU VĂ
 25. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
 26. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
 27. Pingback: Deschiderea bisericilor - cu ce pret? "AMANAREA" IMPARTASIRII CREDINCIOSILOR la Sfanta Liturghie - DOAR O MASURA TEMPORARA sau INCEPUTUL CELEI MAI GRAVE CAPITULARI in fata abuzului autoritatilor, in numele "ratiunii practice"?! "B
 28. Pingback: RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE D
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare