SFANTA LUMINA DE LA IERUSALIM, 2019. Marturii VIDEO, in direct, ale MINUNII FOCULUI SFANT care nu arde. HRISTOS A INVIAT!

27-04-2019 1 minut Sublinieri

 

VIDEO | Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini de la Sfântul Mormânt din Ierusalim

Sfânta Lumină a coborât în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim

La Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a avut loc sâmbătă, în jurul orei 14:30, minunea pogorârii Sfintei Lumini.

După pogorâre, Patriarhul Teofil al Ierusalimului a distribuit credincioșilor focul sfânt.

La Ierusalim se află o delegație a Patriarhiei Române care va aduce în această seară Lumina Sfântă pentru a fi distribuită în bisericile din țară. Delegația condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul va sosi pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Bucureşti în jurul orei 18.30.

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini constituie, până astăzi, un eveniment religios de maximă importanţă pentru Biserica Ortodoxă.

Ceremonialul începe în dimineaţa Sâmbetei Mari şi are anumite etape. Se sting toate candelele dinăuntrul Bisericii, iar Mormântul lui Hristos este pecetluit cu ceară curată.

După ora 12:00, în Biserică intră Patriarhul grec-ortodox şi începe tradiţionala procesiune care presupuneînconjurarea de trei ori a Sfân­tului Mormânt.

După Procesiune se despecetluieşte Mormântul şi schevofilaxul, un cleric care are în grija sa obiectele și veșmintele liturgice duce înăuntrul lui candela „neadormită” stinsă, care urmează să se aprindă de la Sfânta Lumină.

În continuare, Patriarhul se dezbracă de veşmintele arhiereşti pentru a arăta smerenie şi evlavie faţă de Iisus Hristos şi rămâne îmbrăcat numai cu un stihar alb.

După ce ia patru mănunchiuri de câte 33 de lumânări fiecare, intră în Mormânt. Împreună cu el intră şi reprezentantul armenilor, care are dreptul să stea în încăperea de dinaintea încăperii cu Sfântul Mormânt, de unde îl urmăreşte pe patriarh.

Înăuntrul Mormântului propriu-zis, patriarhul citeşte în genunchi rugăciunea specială şi îl roagă pe Iisus Hristos să dăruiască Lumina ca binecuvântare şi sfinţire pentru oameni. Apoi, în urma rugăciunii, lumina sfântă se arată şi se răspândeşte în Biserică.

În acelaşi timp aprinde şi candela „neadormită” din lăuntrul Mormântului. Ceremonia se plineşte cu ieşirea Patriarhului şi împărţirea flăcării sfinte credincioşilor.

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

 

Sf Lumină s-a aprins la Sfântul Mormânt din Ierusalim astazi la h 14,32. HRISTOS A INVIAT!

Publicată de Biserica Ortodoxa Romana Ierusalim pe Sâmbătă, 27 aprilie 2019

Mihaela, prietena noastra, e la Ierusalim la Mormantul Sfant al Domnului si ne arata cum sfanta lumina a Invierii Lui nu arde in primele minute ci doar lumineaza si scoate fum.

Publicată de Ortodoxia Tinerilor pe Sâmbătă, 27 aprilie 2019


Categorii

1. DIVERSE, Lumina de la Ierusalim, Minuni, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “SFANTA LUMINA DE LA IERUSALIM, 2019. Marturii VIDEO, in direct, ale MINUNII FOCULUI SFANT care nu arde. HRISTOS A INVIAT!

  1. HRISTOS A INVIAT! ADEVARAT A INVIAT!

    Sfintele Pasti cu bucurie si cu adinca multumire Domnului caci iata, inca o data s-a indurat de noi si ne-a trimis Lumina Sa.

  2. Adevărat a Înviat !!! Slavă Domnului pentru toate !!! Mai ales pentru că încă ne mai rabdă, ne mai așteaptă să ne întoarcem la El !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare