LUMINA SFÂNTĂ S-A APRINS LA IERUSALIM și în anul mântuirii 2018, în ciuda înmulțirii hulitorilor și cârtitorilor (VIDEO).

7-04-2018 1 minut Sublinieri

Basilica:

Sfânta Lumină a fost primită la Ierusalim. Când va ajunge în România

Sâmbătă, în jurul orei 14:15 a avut loc la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim minunea pogorârii Sfintei Lumini.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a distribuit credincioșilor focul sfânt.

La Ierusalim se află o delegație a Patriarhiei Române care va aduce în această seară Lumina Sfântă pentru a fi distribuită în bisericile din țară. Delegația condusă de PS Timotei Prahoveanul va sosi pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Bucureşti în jurul orei 18.30.

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini

Ceremonia pogorârii Sfintei Lumini constituie, până astăzi, un eveniment religios de maximă importanţă pentru Biserica Ortodoxă.

Ceremonialul începe în dimineaţa Sâmbetei Mari şi are anumite etape. Se sting toate candelele dinăuntrul Bisericii, iar Mormântul lui Hristos este pecetluit cu ceară curată.

După ora 12:00  în Biserică intră Patriarhul grec-ortodox şi începe tradiţionala procesiune, care constă în înconjurarea de trei ori a Sfân­tului Mormânt.

După Procesiune se despecetluieşte Mormântul şi schevofilaxul (cleric  care are în grija sa obiectele și veșmintele liturgice, în principal, dar și toate celelalte obiecte prețioase sau sacre din tezaurul bisericii) duce înăuntrul lui candela „neadormită” stinsă, care urmează să se aprindă de la Sfânta Lumină.

În continuare, Patriarhul se dezbracă de veşmintele arhiereşti pentru a arăta smerenie şi evlavie faţă de Iisus Hristos şi rămâne îmbrăcat numai cu un stihar alb. După ce ia patru mănunchiuri de câte 33 de lumânări fiecare, intră în Mormânt. Împreună cu el intră şi reprezentantul armenilor, care are dreptul să stea în încăperea de dinaintea încăperii cu Sfântul Mormânt, de unde îl urmăreşte pe patriarh.

Înăuntrul Mormântului propriu-zis, patriarhul citeşte în genunchi rugăciunea specială şi îl roagă pe Iisus Hristos să dăruiască Lumina ca binecuvântare şi sfinţire pentru oameni. Apoi, în urma rugăciunii, lumina sfântă se arată şi se răspândeşte în Biserică. În acelaşi timp aprinde şi candela „neadormită” din lăuntrul Mormântului. Ceremonia se între­geşte cu ieşirea Patriarhului şi împărţirea flăcării sfinte credincioşilor.

MINUNEA SFINTEI LUMINI DE LA IERUSALIM: marturii, documentare, dovezi (VIDEO)

RUGAMINTEA IPS IOAN SELEJAN PENTRU TINERI. “Iubiti tineri, mangaiati si stergeti lacrimile mamelor” / Cuvantul IPS Teofan din noaptea Invierii: MANTUITORUL NE-A REDAT CEL MAI PRETIOS DAR: LIBERTATEA/ Despre SFANTA LUMINA de la Mormantul Mantuitorului cu Silviu-Andrei Vladareanu (VIDEO)

SFANTA LUMINA s-a pogorat si in 2017 la IERUSALIM, in Biserica Sfantului Mormant – VIDEO. Hristos a inviat!

SFANTA LUMINA A VENIT SI IN 2016 LA IERUSALIM (video, foto). Marea MINUNE care adevereste unicitatea ORTODOXIEI, reafirmat in fiecare an, la Mormantul Domnului, direct din cer


Categorii

1. DIVERSE, Lumina de la Ierusalim, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “LUMINA SFÂNTĂ S-A APRINS LA IERUSALIM și în anul mântuirii 2018, în ciuda înmulțirii hulitorilor și cârtitorilor (VIDEO).

  1. Mare, neinchipuit de mare este iubirea si mila lui Dumnezeu pentru noi oamenii…
    Slava Domnului pentru toate !

  2. Mai multe telefoane decat lumanari :)) https://www.youtube.com/watch?v=6WfbsvQ5CMk

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare