Marea Britanie: lectiile despre Uniunea Europeana, SCOASE DIN PROGRAMA SCOLARA

9-02-2013 43 secunde Sublinieri

Teacher with Students

UE a fost scoasă din programa şcolară pe fondul temerilor că lecţiile actuale sunt într-adevăr partinitoare, încurajând integrarea europeană”, proferează The Daily Telegraph pe prima pagină, relatând ştirea că din programa analitică britanică de geografie a fost scoasă orice referire la uniunea economică şi politică.

Acest document înlocuieşte programa şcolară introdusă de guvernul laburist anterior, conform căreia elevii din ciclul primar şi inferior de învăţământ (până la sfârşitul liceului) erau obligaţi să studieze UE. Cotidianul relatează că oficialităţile de la Whitehall [sediul guvernului britanic] consideră că Uniunea, în calitate de structură politică şi economică, nu ar trebui să fie inclusă în predare la orele de geografie.

Noua programă analitică de istorie şi cetăţenie face referire la relaţiile Marii Britanii cu Europa, dar nu menţionează în niciun fel UE în sine. Această dezvăluire este de natură să-i încânte pe euroscepticii conservatori, la doar câteva săptămâni după ce David Cameron a promis un referendum “in/out” cu privire la Europa [cu opţiunea de a rămâne sau a ieşi din Uniune], în cazul în care conservatorii câştigă următoarele alegeri generale.


Categorii

1. DIVERSE, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Marea Britanie: lectiile despre Uniunea Europeana, SCOASE DIN PROGRAMA SCOLARA

  1. Da, au făcut dînșii o astfel de nerozie să introducă așa ceva în programa școlară?

  2. Anglia este un foarte bun exemplu care arata ca poti sa fii oricit de eurosceptic poftesti fara ca asta sa fie o piedica in calea agendei (neo)liberale cu privire la: masuri de austeriate, intarirea controlului de tip big brother al statului, masuri anti-crestine si anti-morala crestina in general,etc.

    Degeaba nu se mai preda UE in scoli daca se continua predarea de lectii de corectitudine politica.

  3. deci scoala e primul pas de indoctrinare.

  4. Nu acuzati scoala in general.Macar pe cea romaneasca.Pe cea englezeasca da.

  5. @Petra: Poti sa fii oricat de eurosceptic poftesti in UK,in Romania in curand o sa ni se inchida gura si nu o sa mai avem nici un drept de a spune ceva impotriva lor.

  6. si la noi se face istorie ue, dar la ora de geografie, in clasa a-xii-a (sau a xi-a?, nu mai stiu)

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare