Minunea stupului de albine care “IMBRACA” ICOANE cu ceara

17-09-2013 44 secunde Sublinieri

stupi3-ww_09749400

În regiunea Kapandriti, din preajma Atenei, se petrece un lucru minunat. În urmă cu zece ani, un evlavios apicultor, pe nume Isidor Ţiminis, s-a gândit să introducă într-unul din stupii săi o icoană cu Răstignirea Domnului.

Deschizând stupul, la puţin timp după aceea, a constatat cu uimire că albinele au arătat respect şi evlavie faţă de icoană, pe care au “brodat-o” cu ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Domnului, scrie financiarul.ro.

De atunci, în fiecare primăvară, acesta introduce în stupii săi icoane cu Mântuitorul, cu Maica Domnului sau cu sfinţi, iar rezultatul este mereu acelaşi. Cândva i s-a dus o piesă lucrată manual, la o mănăstire de maici, reprezentând dealul Golgotei cu cele trei cruci. Albinele au “brodat” cu ceară întreaga suprafaţă a compoziţiei, lăsând a se percepe clar crucea Mântuitorului şi cea a tâlharului din dreapta Sa, în timp ce crucea tâlharului din stânga au acoperit-o cu un strat gros de ceară.

Ultima dată i-am dus şi noi o icoană a Sfântului Întâi Mare Mucenic şi Arhidiacon Ştefan, al cărui nume îl poartă şi umila noastră editură. După cum veţi constata şi din fotografia pe care o publicăm aici, albinele au înveşmântat întreaga icoană în ceară, lăsând neacoperite chipul şi trupul Sfântului.

Citeşte mai mult pe financiarul.ro.

stupi4-ww_93505900 stup-ww_52973300


Categorii

1. DIVERSE, Minuni

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Minunea stupului de albine care “IMBRACA” ICOANE cu ceara

  1. Daca pana si albinele isi arata evlavia fata de cele sfinte, noi cu atat mai mult ar trebui…

  2. Multi or sa se gandeasca sa incerce, dar nu seamana a ispitire a Domnului? Pare o minune “testabila”, dupa cum mi-a zis un prieten…

  3. Si unii oameni, din pacate, chiarsi vazand aceasta minune, inca Il hulesc pe Domnul (remarcam la comentariile la aceasta stire pe site-urile media). Cata orbire sufleteasca…

  4. pina si acele vietati au mai multa frica de DUMNEZEU decat noi oameni

  5. Pingback: Minunea icoanei ce varsa lacrimi a Sfantului Arhanghel Mihail din Rodos [VIDEO] - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare