Noutati 23 octombrie 2008

23-10-2008 2 minute Sublinieri

_shutterstock_7782928.jpg

Jumătăţi de adevăr despre televizor
Bau-Baul domestic

***

art_104816_11.jpg

Sfântul Apostol Pavel este, de asemenea, învăţător al vieţii creştine în societate îndemnând pe creştini la viaţă curată şi cumpătată, la cooperare cu autorităţile de stat pentru binele comun al societăţii:O (cf. Romani 13, 1-8), la ajutorarea săracilor, a văduvelor, la respectul faţă de părinţi şi bătrâni, la creşterea copiilor şi tinerilor în credinţă şi sfinţenie, la ajutorarea frăţească a comunităţilor bisericeşti în nevoi. Sfântul Apostol Pavel ne învaţă, de asemenea, să vedem cerul şi pământul ca fiind lucrarea şi darul lui Dumnezeu pentru noi oamenii (cf. Romani 1, 20), oferind astfel lumină pentru dialogul dintre credinţă şi ştiinţă,:O dar şi pentru a contribui la sfinţirea şi ocrotirea creaţiei, a mediului înconjurător“. :O

Fata de mesajul mitropolitului Panteleimon, care a adus Sfintele Moaste ale Sf. Ap. Pavel, acest mesaj respira un cu totul alt duh si contine un cu totul alt limbaj. E vorba de aceleasi deja obsedante teme ale “noului crestinism” umanist, hiliast, de factura New-Age, care propovaduieste o Evanghelie “sociala”, de fapt “lumeasca”, perfect inregimentata in societatea si Statul globalizate de astazi, ancorata total si neconditionat in duhul si in valorile lumii cazute, adica… tot ce se poate mai opus Evangheliei lui Hristos. Cooperarea credinciosilor cu autoritatile de stat pentru… binele comun al societatii (formula intru totul politica, demna de un candidat la alegerile din noiembrie a.c.), dialogul intre credinta si stiinta si grija pentru mediul inconjurator sunt teme care nu numai ca nu au nicio legatura cu Apostolul Pavel, dar sunt chiar opuse duhului propovaduirii sale! Asa-zisa cooperare cu autoritatile era de fapt un indemn la a nu se razvrati impotriva dregatorilor, numai in masura in care acestia aplica o lege conforma cu legea naturala, macar, daca nu cu cea a lui Dumnezeu. Despre ce cooperare poate fi vorba in zilele noastre? Oare, asa cum ne-o demonstreaza prin fapte Patriarhia, cooperare cu un Minister al Sanatatii care este preocupat de cum sa incurajeze mai mult si mai bine AVORTUL? Sau o cooperare cu autoritatile europeniste care vor sa legifereze HOMOSEXUALITATEA? Oare ce parere ar avea insusi Sf. Ap. Pavel despre o asemenea “cooperare”? Dar… nu ne mira prea tare afirmatia. Se stie in ce fel s-au folosit manipulatoriu si eretic citate din Sf. Ap. Pavel pentru a denigra, de pilda, atitudinea pr. Gheorghe Calciu, pentru a il condamna “teologic” pentru “razvratire”. Ce mai putem spune despre dialogul dintre credinta si stiinta (care stiinta?!), cand Apostolul Pavel striga ca Dumnezeu a aratat nebuna intelepciunea acestei lumi… sau despre mediul inconjurator, tema ecologica stangista si cal de bataie al propovaduitorilor noii ordini mondiale… Iata asadar inca o mostra despre cum sunt folositi (abuzati) fara scrupule marii Sfinti ai Bisericii pentru a intemeia pe ei discursul ideologic dominant in lumea de azi, destinat a face “partie” in constiintele oamenilor pentru stapanirea antihristica. Un alt exemplu in acelasi sens, de anul trecut – aici.

(referinte suplimentare:

***

  • Bataiosu:

A fost aprobata crearea de embrioni animalo-umani
Discursul transcris al lui Obama in care face referire la Noua Ordine Mondiala
Scaderi ale burselor intenationale. Investitorii se tem de o posibila recesiune globala
Grupul Bilderberg a hotarat, iar acum s-a gasit si pretextul pentru invadarea Iranului

  • Hristofor:

Vremurile de pe urmă AZI: desfrîul public încurajat prin lege
O sutime de secundă…

Mai multi tineri orfani, ajunsi in strada, au cerut botezul ortodox

“Avva Petroniu Prodromitul ? Cel mai smerit. Cel mai smerit. Cel mai smerit!”


Categorii

Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare