OBAMACARE sau sensul reformei sistemului sanitar american: INCA O METODA ORWELLIANA DE SUPRAVEGHERE SI ELIMINARE A INTIMITATII. Suna familiar?

29-07-2013 2 minute Sublinieri

government-surveillance

Lucrul cel mai important de retinut despre Obamacare este ca nu vorbim despre o lege gandita pentru a-ti reduce cheltuielile sau pentru a-ti imbunatati serviciile de sanatate. Obamacare este despre controlul pana in mormant, o oroare a statului Big Brother pe care pana si sustinatorii de odinioara incep sa o constientizeze (desi mult prea tarziu)

Prevederile acestei legi masive solicita colectarea informatiilor personale in scopul “centralizarii” si al “reducerii ineficientei“. Daca supravegherea NSA vi se parea invaziva, atunci intelegeti ca Obamacare va extermina ultimele vestigii ale intimitatii din America. 

La inceputul anului, Departamentul de Sanatate si Servicii Sociale (HHS), condus de fostul guvernator al Kansas, Kathleen Sebelius, ne-a vandut un pont despre eforturile vaste ale guvernului federal de colectare a datelor a milioane de cetateni prin programul Obamacare. Conform Investors Business Daily, senatorul Max Baucus a cerut HHS “o lista a tuturor agentiilor care vor interactiona cu Centrul de Agregare a Datelor Federale”. Centrul de Agregare este o trasatura centrala a Obamacare, avand in vedere ca va fi folosit de noile asigurari pentru a determina eligibilitatea de a primi beneficii sau scutiri si de a calcula nivelul subventiilor de asigurare federale.

Raspunsul dat de HHS a fost acela ca Centrul de Agregare va interactiona cu sapte alte agentii federale: Administratia Serviciilor Sociale, FISC-ul, Departamentul de Securitate Nationala, Administratia Veteranilor, Biroul pentru Administrarea Personalului, Departamentul de Aparare si – credeti sau nu -, Peace Corps. Mai mult, Centrul va avea acces la baza de date a Medicaid (n.tr. program american de sanatate destinat familiilor si indivizilor cu resurse si venituri mici).

“Puteti avea incredere in noi cu informatiile dvs” 

Ce fel de informatii vor trece, mai exact, prin acest Centru omniprezent? O nimica toata, doar totalitatea informatiilor personale – venitul, codul numeric personal, numarul membrilor familiei, statutul de imigrant, dosarul penal, informatii despre inregistrarea in alte programe de sanatate, asta daca ar fi sa mentionam doar o parte. 

Guvernul federal planuieste sa adopte in tacere ceea ce ar putea fi cea mai larga consolidare de date personale din istoria republicii”, scrie Stephen Parenta, profesor de Finante la Universitatea din Minnesota. “Daca vi se pare ca furtul identitatii reprezinta o problema la ora actuala, stati sa vedeti cum va fi atunci cand Unchiul Sam (n.tr. statul) va servi un meniu cu informatiile critice a 300 de milioane de cetateni americani.” 

Dar nu va ingrijorati, spune Administratia imperiala Obama – aceeasi administratie care ne-a spionat ani la randul si ne-a atacat prin FISC, Agentia de Protectie a Mediului si o duzina de alte birocratii. “Centrul nu va stoca informatiile consumatorului, ci le va transmite in siguranta intre sistemele statale si cele federale pentru a verifica veridicitatea acestora”, dupa cum scrie intr-unul din documentele guvernamentale accesibile online (http://www.cms.gov/CCIIO/Resources/Fact-Sheets-and-FAQs/ffe.html).

Desigur; si marmota invelea ciocolata in staniol…

Aceasta minciuna a fost data in vileag de un preaviz de reglementare emis in tacere de catre administratie in luna februarie. Conform Investors Business Daily, acesta (http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2013-02-06/html/2013-02666.htm) descrie un “nou sistem de inregistrarecare va stoca numele, data nasterii, codul numeric personal, statutul de platitor de taxe, sexul, etnia, adresa de email, numarul de telefon a milioane de oameni asteptati a aplica pentru o asigurare Obamacare, precum si “informatii despre plata taxelor via FISC, informatii despre venituri via Administratia Serviciilor Sociale si informatii financiare via terti”. 

Obamacare nu este despre sanatate

Va rog sa intelegeti: agentia de reglementare a Obamacare nu va fi Departamentul de Sanatate si Servicii Sociale, ci FISC-ul – deoarece acesteia va trebui sa-i raportati a) in cazul in care ati obtinut asigurarea medicala, conform legii sau b) daca nu ati obtinut-o, caz in care veti fi penalizati cu o amenda. 

Mai mult, guvernul intentioneaza sa pastreze informatiile despre firmele care solicita asigurari, inclusiv “o lista a angajatilor calificati si a numerelor de identificare fiscala a acestora” – totul pentru o perioada de cel putin un deceniu.

Daca tot credeti ca Obamacare vizeaza reforma – in sensul bun – al sistemului national de sanatate, mai ganditi-va. De la bun inceput legea a fost proiectata pentru a va distruge intimitatea si a va tine sub control, folosindu-se de informatiile personale pentru a va “indruma” pentru tot restul vietii.

traducere si adaptare pentru razbointrucuvant de B.D.

Nota noastra:

Asadar, pe langa problemele legate de promovarea masurilor eugeniste anti-viata (vezi linkurile de mai jos), reforma obamiana a sanatatii ascunde si o miza orwelliana, complementara programelor de spionaj electronic. Si ne amintim faptul ca si la noi “reforma sistemului sanitar” inseamna, in primul rand, digitalizarea acestuia si transformarea in sistem de monitorizare si supraveghere, ai nostri fiind chiar in avangarda cu propunerea de a unifica actul de identitate personal cu cardul de sanatate…:


Categorii

Era Big Brother, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “OBAMACARE sau sensul reformei sistemului sanitar american: INCA O METODA ORWELLIANA DE SUPRAVEGHERE SI ELIMINARE A INTIMITATII. Suna familiar?

  1. Pingback: SUA: Curtea Suprema decide ca OBAMACARE nu poate duce la RESTRANGEREA LIBERTATII RELIGIOASE. Administratia Obama considera “CONTRACEPTIA” drept “VITALA” pentru femei, iar Hillary Clinton critica vehement decizia “PROFUND TULB
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare