Despre comisiile mortii ale lui OBAMA sau ce ascunde reforma sanatatii in SUA. SA NE ASTEPTAM LA O EXTINDERE GLOBALA A POLITICILOR DE EUTANASIE SI EUGENIE MASCATE?

7-01-2011 2 minute Sublinieri

Au revenit! – Reintroducerea comisiilor morţii

Sursa: Chuck Colson, lifesitenews.com

În timpul dezbaterii asupra reformei sănătăţii, una dintre propunerile cele mai controversate a fost ca guvernul să acopere cheltuielile legate de tratamentul din ultima parte a vieţii. Eticheta “comisiile morţii” s-a potrivit propunerii ca o mănuşă, iar administraţia a trebuit să renunţe la idee în proiectul final de lege.

Dar la 3 decembrie, aparent la adăpostul întunericului, administraţia Obama a emis un nou regulament Medicare care a pus în aplicare ceea ce Congresul şi poporul american au respins în mod explicit. Medicare este autorizat să plătească medicii pentru “consilierea persoanelor aflate în faze terminale” în timpul vizitelor anuale ale acestora.

Administraţia şi susţinătorii săi şi-au dat silinţa să păstreze tăcerea asupra regulamentului. Însă New York Times a dat povestea în vileag trei săptămâni mai târziu – în ziua de Crăciun! Aşa cum ne aşteptam, administraţia vede schimbarea ca fiind “minoră”, chiar salutară, declarând că

“planificarea asistenţei medicale îmbunătăţeşte îngrijirea persoanelor aflate în faze terminale, precum şi satisfacţia pacienţilor şi a familiei, reducând stresul, anxietatea şi depresia la rudele supravieţuitoare.”

Privit astfel, totul sună inofensiv, dar e vorba de mult mai mult decât atât. Totul face parte din ceea ce un articol recent din Wall Street Journal a numit

“agenda extinsă a guvernului de a raţionaliza serviciile medicale în funcţie de costuri şi politică”.

Oameni buni, e o problemă foarte serioasă.

Scopul aici nu este de “a reduce stresul” sau de a promova “satisfacţia pacienţilor şi a familiei” – ci de a convinge oamenii să renunţe la tratament, atunci când este scump. Acest lucru este valabil mai ales în măsura în care guvernele devin asigurători de sănătate de ultimă şi, din ce în ce mai mult, de primă instanţă.

Guvernul ar prefera ca lumea să refuze de bunăvoie la tratamentele scumpe. Dar nu vă îndoiţi de zelul birocratic de a realiza acest lucru cu sau fără cooperarea dumneavoastră. Articolul din ziar a citat exemplul medicamentului Avastin împotriva cancerului mamar. FDA [Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA] l-a respins pentru tratamentul cancerului de sân in stadiu avansat, în ciuda faptului că prelungea viaţa femeilor. De ce? Nu din cauza efectelor secundare, ci din cauza costului. Avastin nu a oferit “suficiente beneficii” pentru a justifica costurile, cel puţin după părerea tehnocraţilor de la FDA. Totuşi, din punctul de vedere al pacienţilor, sunt sigur că a oferit.

Aceasta este o previzualizare a lucrurilor la care ne putem aştepta. Guvernul federal cheltuieşte deja peste un miliard de dolari pentru a finanţa cercetarea în “eficienţa comparativă”. Iată, oameni buni, luciul de pe panta alunecoasă. Este exact modul în care Marea Britanie raţionalizează serviciile medicale, măsurând tratamentele în termeni de “ani de viaţă ajustată calitativ”.

Perspectiva de guvernare care joacă un rol activ în aceste tipuri de probleme este motivul pentru care oamenii au reacţionat atât de puternic la propunerea din 2009. Ei au văzut primul pas periculos pe care îl reprezintă.

Cu toate acestea, a revenit. Ei bine, nu ar trebui să ne surprindă. Congresul a respins propunerile administraţiei cu privire la încălzirea globală, dar EPA [Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA] se pregăteşte să realizeze prin regulamente ceea ce nu a putut obţine prin Congres. Ideile proaste au de multe ori avocaţi foarte angajaţi.

Planificarea sfârşitului vieţii trebuie să fie un sector în afara influenţei guvernului. Ar trebui să te implice pe tine şi familia ta – şi pe cei care nu au nicio miză economică în deciziile tale, cum ar fi preotul şi, probabil, avocatul tău.

Nu uitaţi: Este bine să vă faceţi planuri cu privire la asistenţa medicală în viitor. Patty şi cu mine avem testamente biologice. Dar guvernul nu trebuie să fie inclus în planificarea noastră. Asta e calea spre anxietatea reală, cum ar fi moartea prematură.

traducere dupa: They’re back! – The return of death panels

Vezi si:


Categorii

Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Despre comisiile mortii ale lui OBAMA sau ce ascunde reforma sanatatii in SUA. SA NE ASTEPTAM LA O EXTINDERE GLOBALA A POLITICILOR DE EUTANASIE SI EUGENIE MASCATE?

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Parintii unui copil cu sindrom Down sunt despagubiti de Justitie pe seama medicului ce nu le-a avortat copilul!/ O ALTA TEMA PROPAGANDISTICA A CULTURII MORTII DIN MASS-MEDIA ROMANEASCA: EUTANASIA/ Paradele gay – interzise l
  2. Pingback: Obama, acuzat de ATAC SISTEMATIC impotriva RELIGIEI pentru “reforma” asigurarilor din sanatate - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  3. Pingback: Industria mortii, eutanasia si UCIDEREA OAMENILOR ”DIN MILA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: PROPAGANDA MORTII. Time titreaza: CUM SA MORI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: ACUZATII GRAVE: Sistemul sanitar al Marii Britani ar practica EUTANASIEREA PACIENTILOR BATRANI PENTRU A REDUCE “COSTURILE” INGRIJIRILOR MEDICALE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: FASCISM MEDICAL IN MAREA BRITANIE (I): O mama a 6 copii, bolnava de cancer a fost eutanasiata, fara niciun acord! MII DE PACIENTI SUNT, PRACTIC, UCISI PENTRU CA… “ORICUM VOR MURI” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: OBAMACARE sau sensul reformei sistemului sanitar american: INCA O METODA ORWELLIANA DE SUPRAVEGHERE SI ELIMINARE A INTIMITATII. Suna cumva familiar? - Recomandari
  8. Pingback: SUA: Curtea Suprema decide ca OBAMACARE nu poate duce la RESTRANGEREA LIBERTATII RELIGIOASE. Administratia Obama considera”CONTRACEPTIA” drept “VITALA” pentru femei, iar Hillary Clinton critica vehement decizia “PROFUND TULBU
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare