CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

2-04-2020 23 minute Sublinieri

Sursa foto: https://www.euronews.com/2020/02/21/covid-19-latest-korea-confirms-204-cases-of-coronavirus-after-church-outbreak

CONTRAMUNDUM

Războiul împotriva Morții

de C.J. Hopkins

OK, am niște vești bune și niște vești proaste. Veștile bune sunt în special pentru autoritariștii care au pierdut toată distracția în timpul Războiului împotriva Terorii.  Vestea este… bine ați venit la Războiul împotriva Morții!

Exact, v-ați prins, capitalismul globalist (aka „lumea”) se află acum în război cu Moartea… ceea ce este o știre minunată pentru autoritariști! Gata cu gândirea critică! Vremea în care puneați la îndoială înțelepciunea liderilor noștri a trecut. A sosit timpul să vă țineți gura închisă și să urmați ordinele. Ne aflăm într-o stare de urgență globală, prieteni! Suntem în carantină, soldații sunt pe străzi, drepturile abrogate, arestări arbitrare, detenții indefinite, propagandă pentru isterizare 24/24… tot tacâmul!

Probabil că vă întrebați: ce este Războiul împotriva Morții? Ei bine… pentru aceia dintre voi care nu-și amintesc Războiul împotriva Terorii, Războiul împotriva Morții este exact la fel, doar că de data asta dușmanul cel rău este Moartea… sau, bine, poate că nu chiar la fel, dar sunt câteva asemănări izbitoare.

Pentru început, la fel ca în Războiul împotriva Terorii, nu noi am început. Moartea ne-a atacat pe noi! Noi ne vedeam frumos de treabă, de afacerile noastre capitaliste la nivel global, înăbușind o revoltă „populistă” orchestrată de naziști susținuți de ruși, când ne-a atacat Moartea cu un coronavirus… mai mult sau mai puțin la fel cum ne-au atacat teroriștii în 2001.

Și, la fel ca după acele atacuri teroriste, lumea s-a unit și a răspuns în forță. Nu, nu a fost invadat din nou Irakul (bine, de fapt, a fost bombardat puțin) dar am băgat în carantină întreaga planetă, practic am închis economia lumii și am isterizat masele cum nu s-a mai întâmplat vreodată.

Poliția patrulează pe străzile din Europa, verificând „documentele pentru ieșit din casă ale oamenilor”. În Marea Britanie, soldații asistă la „protejarea posibilelor zone de carantină” sau pentru a „face față la prăbușirea societății”. Macron (acum scăpat de problema Vestelor Galbene) este gata să „conducă prin ucaz” dacă e necesar. California este „pregătită să pună în aplicare legea marțială”. Armata SUA este „pregătită să intervină în cazul unor misiuni extraordinare inclusiv „potolirea nemulțumirilor civile”.

Departamentul de Justiție cere Congresului puterea de a închide oamenii pe o perioadă nedefinită. Parlamentul Britanic se află pe punctul de a trece o ordonanță „Legea Coronavirus” care le va da, printre altele, autorităților puterea de a aresta și băga în carantină pe termen nedefinit pe oricine este considerat „potențial infectat” … sau cu alte cuvinte, pe oricine doresc (…)

Dar stați așa că lucrurile devin și mai suculente. În Missouri, procurorii au deschis urmărirea penală împotriva unui idiot care a lins niște obiecte la Walmart, pe care îl acuză de „terorism”. Nu glumesc, este un Coronavirus Terorist. Pot să continui, dar cred că v-ați prins despre ce este vorba.

Ideea este că imperiul capitalist global (din indiferent ce motive, reale sau imaginare) a pornit mașina de ISTERIE DEMENTĂ și a dat volumul cât se poate de tare. Oamenii se comportă exact ca acele găini fără cap. Nimeni (sau aproape nimeni) nu mai gândește, sau nu mai ascultă opiniile dizidente, sau mai acordă atenție statisticilor oficiale, sau bunului simț, sau oricărui alt fapt care intră în contradicție cu povestea Războiului împotriva Morții.

Tabloidele britanice publică povești de groază despre „doctori” care asistă neputincioși cum pacienții se sufocă agonizant și mor. Potrivit unor asemenea povești, nu doar că acești „doctori” sunt incapabili să trateze aproximativ 400 de pacienți cu vreunul dintre cele 8000 de ventilatoare din Marea Britanie, dar, se pare, pacienții, ale căror inimi s-au oprit (și care din acest motiv nu sunt conștienți), sunt, de asemenea, capabili să „moară agonizant” cu „spaimă în ochi”.

Potrivit The New York Times, Coronapocalipsa  a început în Elmhurst, unde autoritățile au chemat camioanele frigorifice pentru a îndepărta muntele de cadavre, asta după ce 13 oameni care „au fost testați pozitiv” au murit (de ceva) în cursul unei singure zi.

Restul corporațiilor media au măsurători din minut în minut ale morților, estimări apocaliptice ale milioanelor sau miliardelor de oameni care vor muri, și desigur, publică ultimele știri despre vedetele care au fost infectate și care se luptă pentru viața lor sau care au simptome ușoare de răceală, sau nu au niciun fel de simptom. Greta bănuiește că și ea ar putea fi infectată! Prințul Charles! Colton Underwood (cine o mai fi și ăsta!), Tom Hanks și până și Idris Elba! Chiar noaptea trecută, reputatul dramaturg Terrence McNally (care avea 81 de ani, suferea de cancer pulmonar și emfizem) a fost secerat în floarea vieții!

Pe scurt, autoritățile au dus masele la o orgie de țipete, i-au făcut să se albească de FRICA acestui nou și răudușman invizibil care vine să-i omoare pe ei și pe familiile lor. Milioane de oameni (închiși acum în casele lor) au dat buzna pe internet pentru a pompa isteria, distribuind, din surse complet neverificabile, povești de groază la care a fost martor terapistul contabilului doctorului aflat pe „linia de front” a războiului și vânând orice persoană infectată sau potențial infectată (sau pur și simplu persoane necooperante) care ar putea merge afară să ia niște aer.

Așadar, asta este vestea cea bună pentru voi, cei autoritariști! Pentru noi restul, ei bine, nu e chiar atât de bine.

Ah, stați că era să uit vestea proastă. Veste proastă este… ei bine, vestea proastă este Moartea. Vestea proastă este că tu vei muri. Eu voi muri. Toți vom muri. Noi toți. Toți vom muri. Toți vom muri de… ceva. Cancer. Infarct. Gripă. Diabet. Alzheimer. Poate un coronavirus. Poate chiar acest coronavirus.

În fapt, mulți dintre noi mor chiar acum, potrivit Internetului. Cam 100 pe minut… ceea ce, nu trebuie să o mai spunem, este inacceptabil și reprezintă o tragedie, ceva împotriva căruia trebuie să luăm măsuri drastice pentru a preveni cu orice fel de cost. Nu-i putem lăsa pe acești sabotori ruși, instigatori neo-naziști și fani ai coronavirusului să ne tulbure. Ei vor să ne convingă că Moartea este, da, înspăimântătoare și tristă, dar inevitabilă și naturală. Cât de lipsiți de inimă și maniaci sunt?!

Nu, nu trebuie să fim deschiși față de acest nonsens. Oamenii mor! Nu este normal! Moartea este dușmanul nostru! Trebuie să o învingem! Trebuie urmărită și neutralizată Moartea! Scoateți-o din gaura în care s-a ascuns și spânzurați-o cum am făcut cu Saddam!

Nu glumesc. Există un război acolo, oameni buni! Polițistul Global intră în acțiune din nou. (Știți ce se întâmplă când intră în acțiune, nu-i așa?) Așa că băgați-vă mințile în cap, intrați în rând sau altfel fiți gața să suportați consecințele (…)

C.J. Hopkins este un dramaturg, romancier și satirist politic premiat de origine americană, care trăiește la Berlin. Piesele sale de teatru au fost publicate de Bloomsbury Publishing și Brodway Play Publishing, Inc.

Alți zece experți contra isteriei COVID

Dr. Sunetra Gupta et al. sunt o echipă de cercetători de la Oxford care au construit un model epidemiologic pentru epidemia de coronavirus. Lucrarea lor încă nu a fost supusă dezbaterii academice, dar rezumatul poate fi citit online.

Dr. Gupta este o profesoară de Epidemiologie Teoretică la Universitatea din Oxford, cu un interes în agenții infecțioși care sunt responsabili pentru malarie, HIV, gripă și meningită bacterială. A primit premiul Sahitya Akademi, Medalia Științifică a Societății Zoologice din Londra și premiul Rosalind Franklin al Royal Society pentru munca sa științifică.

Ce susține lucrarea cercetătorilor:

„Foarte important, rezultatele pe care le prezentăm aici asupra epidemiei prezent din Marea Britanie și din Italia au început cu o lună înainte să avem înregistrat primul deces și deja au condus la o acumulare semnificativă în direcția imunității de grup în ambele țări. Există o relație inversă între proporția celor imuni în prezent și proporția de populație vulnerabilă în fața bolilor severe.”

Fundamental principles of epidemic spread highlight the immediate need for large-scale serological surveys to assess the stage of the SARS-CoV-2 epidemic, 24th March 2020

Cercetarea prezintă o perspectivă diferită a epidemiei față de modelul folosit de Imperial College din Londra. „Mă surprinde că acel model a fost acceptat atât de necritic”, susține Dr. Gupta.

Aceste rezultate ar însemna că Marea Britanie a atins deja o parte substanțială din imunitatea de grup prin răspândirea tăcută a Covid 19 timp de mai bine de două luni.

Deși unii experți și-au exprimat îndoială față de puterea și rezistența imunității umane în fața virusului, Prof. Gupta susține că dovezile de până acum au făcut-o să aibă încredere că umanitatea își va construi imunitatea de grup contra Covid 19.

„Coronavirus s-ar putea să fi infectat deja jumătate din populație”, Financial Times, 24 Martie 2020

Dr Karin Mölling este un virusolog german ale cărei cercetări s-au concentrat asupra retrovirusurilor, în special HIV. A fost profesor și director al Institutului de Virusologie Medicală de la Universitatea din Zurich din 1993 până la ieșirea la pensie în anul 2008 și a primit numeroase premii și distincții pentru munca sa.

Ce susține ea?

„Vi se spune în fiecare dimineața câți oameni mor din cauza SARS-Corona 2. Dar nu vă spun câți oameni sunt afectați de gripă în acea iarnă și câte morți a provocat… Iarna aceasta gripa nu a fost foarte dură, dar aproximativ 80.000 de oameni au fost infectați. Nu ni se prezintă deloc aceste numere. Ceva asemănător s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Lucrurile nu sunt puse în contextul care trebuie.

În fiecare săptămână cineva moare în Berlin din cauza unor bacterii multirezistente. În toată Germania mor din aceeași cauză 35.000 de oameni anual. Lucrurile astea nu se spun deloc. Cred că am mai avut astfel de situații ca cea de acum de câteva ori iar măsurile sunt exagerate.

Sunt de părere că poate nu ar trebui să ne agităm atât împotriva ideii ca tinerii să petreacă împreună și să se infecteze unul pe altul. Trebuie cumva să ne construim o imunitate. Cum se poate întâmpla acest lucru dacă nu avem contacte unii cu alții? Tinerii duc infecția mult mai bine. Dar trebuie să-i protejăm pe bătrâni și să-i protejăm într-un fel în care poate fi analizat. Este oare normal ceea ce facem acum, să luptăm cu epidemia prin măsuri care aproape că paralizează întreaga economie mondială?

Institutul Robert Koch furnizează cifrele. Apoi oamenii stau și ascultă: 20 de morți din nou, cât de îngrozitor! Știți când voi începe să mă panichez? Când vor fi 20.000. Abia atunci ne vom apropia de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, o gripă care a trecut complet neobservată.

Gripa din 2018 care a înregistrat 25.000 de morți nu a pus un moment pe gânduri presa. Spitalele au trebuit să se descurce cu un număr de 60.000 de pacienți suplimentari, care nu au reprezentat nici pentru clinici vreo problemă!

Aceasta este frica principală: boala este prezentată ca o boală îngrozitoare. În sine boala este ca o gripă într-o iarnă normală. Este chiar mai puțin agresivă în prima săptămână. Problema principală cu epidemia de Sars-Corona 2 este caracterul ei asimptomatic: oamenii nu își dau seama de ea și îi infectează pe alții.”

Interviu publicat de Anti-Empire.com, 23 Martie 2020

Dr Anders Tegnell este un doctor care a fost și epidemiolog la Agenției Publice de Sănătate din Suedia începând din anul 2013. Dr. Tegnell a absolvit Facultatea de Medicină în 1985, cu specializarea boli infecțioase. Mai târziu, în anul 2003, și-a obținut doctoratul în Științe Medicale la Universitatea Linköping:

Ce susține el:

„Toate măsurile pe care le luăm trebuie să fie fezabile pentru o perioadă mai lungă de timp. Altfel, populația va pune sub semnul întrebării întreaga strategie împotriva coronavirusului”

Bătrânii sau cei care au avut probleme de sănătate importante ar trebui izolați pe cât de mult posibil. Așadar, fără vizite ale copiilor și nepoților, fără plimbări pe transportul public, dacă este posibil și fără cumpărături. Aceasta este o regulă. Cealaltă este: oricine are simptome ar trebui imediat să rămână acasă, chiar și dacă are cea mai slabă tuse.
Dacă ne ținem de aceste două reguli, nu mai avem nevoie de alte măsuri, al căror efect este oricum foarte marginal”

“The World Stands Still…Except for Sweden”, Zeit.de, 24 Martie 2020

Dr Pablo Goldschmidt este un virusolog argentino-francez specializat în boli tropicale și profesor de farmacologie moleculară la Université Pierre et Marie Curie din Paris. Este absolvent la Facultății de Farmacie și Biochimie de la Universitatea din Buenos Aires și al Facultății de Medicină al Centrului Spitalicesc Pitié-Salpetrière din Paris.

În prezent, Goldschmidt trăiește în Franța, unde a lucrat timp de aproape 40 de ani în calitate de cercetător în laboratoarele clinice dezvoltând tehnologii de diagnostic.

Ce spune el:

„Opiniile cu un fundament șubred exprimate de specialiști internaționali, răspândite apoi de media și de rețelele sociale repetă panicile inutile pe care le-am mai trăit. Coronavirusul identificat în China în 2019 nu produce nimic altceva mai grav decât o răceală puternică sau o gripă, fără nici altă diferență, din câte știm.

Bolile respiratorii virale sunt numeroase și sunt produse de mai multe familii și specii de viruși, printre virusul respirator sinctial (în special la copii), gripa (gripa), metapneumovirușii umani, adenovirușii, rinovirușii și alți diverși viruși care au fost descriși cu mulți ani în urmă. Este uluitor că alertele de sănătate au început să sune la începutul acestui ani declanșate de infecțiile cu un coronavirus identificat în China, Covid 19, știindu-se că în fiecare an sunt trei milioane de nou născuți care mor în lume din cauza pneumoniei și 50.000 de adulți care mor în SUA din aceeași cauză, fără să sune niciun fel de alarmă.

Lumea noastră este victima unui nou fenomen sociologic, agresiunea din partea științei și a media, declanșată de experți doar pe baza unor rezultate de analiză și diagnostic efectuate în laborator molecular. Comunicatele transmise din China și din Geneva au fost diseminate, fără să fie analizate critic și, cel mai important, fără să se sublinieze faptul că aceste coronavirusuri au infectat dintotdeauna lumea și întotdeauna au dus la diaree și la ceea ce oamenii au numit o simplă răceală. Previziunile absurde au fost extrapolate la fel cum s-a întâmplat și în 2009 cu H1N1.

Nu există nicio dovadă care să demonstreză că acest coronavirus este mai mortal decât adenovirușii, virușii gripali și coronavirușii din anii precedenți sau decât rinovirușii responsabili pentru răceala obișnuită.”

Interviu apărut în Clarin.com, 9 Martie 2020

Dr Eran Bendavid și Dr Jay Bhattacharya sunt doi profesori de medicină și sănătate publică de la Universitatea Stanford.
Ce susțin ei:

„Estimările numărului de decese s-ar putea să fie mult prea mari. Rata mortalității este proporția celor care vor muri din cei infectați, nu decesele survenite din numărul de cazuri identificate pozitiv.

Acest indicator din urmă este înșelător din cauza eșantionului înșelător folosit în testare. Marja de eroare este necunoscută deoarece datele pe care le avem la dispoziție sunt limitate. Dar ele ar putea da seama de o diferență între o epidemie care ucide 20000 de oameni și una care ucide un milion.

O carantină universală s-ar putea să nu merite costurile care sunt impuse asupra economiei, comunității, a sănătății mentale și fizice a indivizilor. Ar trebui să luăm imediat măsuri pentru a analiza baza empirică folosită pentru a impune actuala carantină.”

“Is the Coronavirus as Deadly as They Say?”, Wall Street Journal, 24t Martie 2020

Dr Tom Jefferson este un epidemiolog britanic care locuiește la Roma. El lucrează pentru Cochrane Collaboration, unde este autor și editor al grupului Cochrane Collaboration pentru infecții respiratorii acute. În același timp el este consilier pentru Agenția Națională Italiană pentru Servicii Regionale de Sănătate.

Ce susține el:

„Așadar, nu pot avea un răspuns la îndoielile mele persistente, și anume că nu pare să fie nimic diferit în legătură cu această epidemie sau cu această boală ca o gripă.

Există, totuși, două lucruri care mă supără în această situație. Primul dintre ele este lipsa de credibilitate instituțională așa cum o percep prietenii meii. Aceștia sunt pompieri, polițiști, chiar și un medic generalist – adică nu genul de oameni pe care ai vrea să-i înstrăinezi într-o astfel de situație. Un proprietar de restaurant mi-a spus că nu s-ar duce să se declare niciodată la autoritățile sanitare, deoarece asta ar însemna să închidă restaurantul timp de două săptămâni iar afacerea sa s-ar duce pe apa sâmbetei.

A doua problemă este că odată ce va trece această poveste, mă întreb dacă va exista un efort internațional serios și concentrat pentru a înțelege cauzele și originea acestei boli de tipul gripei și a ciclului de viață al agenților săi.

Experiența îmi spune că nu se va întâmpla asta și ne vom întoarce la promovarea gripei ca o boală universală sub umbrela intereselor comerciale. Sesizați diferența: gripa (produsă de virușii A și B, pentru care avem medicamente și vaccinuri licențiate), nu bolile de tipul gripei împotriva cărora ar trebui să ne spălăm pe mâini tot anul, nu doar acum.”

„Covid 19—many questions, no clear answers”, British Medical Journal, 2 Martie 2020

Dr Michael Levitt este profesor de biochimie la Universitatea Stanford. Este membru al Royal Society, membru al Academiei Naționale de Științe și a primit în anul 2013 premiul Nobel pentru Chimie.

În luna februarie a acestui an, el a construit un model pe baza căruia a anticipat corect că epidemia din China se apropie de sfârșit, estimând un număr de 80.000 de cazuri și 3250 de morți.

Ce susține el:

„Nu cred în numerele avansate în Israel, nu pentru că sunt măsluite, ci pentru că definiția unui caz acolo se tot schimbă și este greu de evaluat numerele în felul acesta…
Există foarte multă panică nejustificată în Israel. Nu cred în cifrele avansate acolo, totul este politică, nu matematică. Aș fi surprins dacă numărul morților din Israel depășește 10 persoane, chiar și cinci cu actualele restricții.

Pentru a avea o privire de ansamblu, numărul morților provocate de coronavirus în Italia este de 10% din numărul morților provocate de gripă în acea țară înre 2016-2017.

Chiar și în China este greu să te uiți la numărul pacienților deoarece acolo definiția „pacientului” variază, așa că mă uit la numărul morților. În Israel nu există nici măcar unul, așadar nici măcar nu este pa harta lumii din acest punct de vedere.”

“Nobel laureate: surprised if Israel has more than 10 coronavirus deaths”, Jerusalem Post, 20 Martie 2020

Levitt a analizat datele provenite din 78 de țări care au raportat mai mult de 50 de cazuri de Covid-19 în fiecare zi și susține că observă „semne de revenire” în multe dintre aceste țări. El nu se concentrează pe numărul total de cazuri dintr-o țară, ci pe numărul de cazuri identificate în fiecare zi – în special pe schimbările acestui indicator de la o zi la alta.

„Numerele încă produc zgomot, dar există semne clare că avem o încetinire a creșterii. Ceea ce avem nevoie în acest moment este de a controla panica. Pe termen lung vom fi bine.”

“Why this Nobel laureate predicts a quicker coronavirus recovery: ‘We’re going to be fine’”, Los Angeles Times, 22 Martie 2020

Rețeaua germană pentru o medicină bazată pe dovezi este o asociație de oameni de știință, cercetători și medici germani. Asociația a fost fondată în anul 2000 pentru a disemina și dezvolta concepte și metode în medicină bazate pe dovezi și orientate spre pacient, iar astăzi are aproximativ 1000 de membri.

Ce susțin ei:

„În majoritatea cazurilor, Covid-19 ia forma unei răceli medii sau chiar nu prezintă simptome. Din acest motiv, este foarte improbabil ca toate cazurile de infecție să fie înregistrate, spre deosebire de decese care sunt aproape în întregime înregistrate. Asta conduce la o supraestimare a cazurilor fatele.

Potrivit unei studiu care a analizat 565 de japonezi evacuați din Wuhan, fiind testați toți (indiferent de simptome), doar 9,2% dintre cei infectați avea simptomele asociate îndeosebi cu Covid-19. Aceasta înseamnă că numărul celor infectați este cel mai probabil să fie de aproape 10 ori mai mare decât numărul cazurilor înregistrate. Rata cazurilor fatale ar fi atunci aproximatv a zecea parte din ceea ce se măsoară în prezent. Alții presupun chiar un număr mult mai mare al cazurilor neraportate, ceea ce ar însemna o rată a cazurilor fatale și mai mică.

Disponibilitatea testelor pentru Sars-CoV-2 este limitată. În SUA, de pildă, o capacitate de testare finanțată de stat pentru toate cazurile suspecte a devenit funcțională abia din 11 martie 2020. În Germania de asemenea au existat factori care au contribuit la o exagerare a ratei cazurilor fatale.

Pe măsură ce boala se răspândește, devine din ce în ce mai greu să identifici sursa suspectă de infecția. Drept consecință, răcelile banale ale oamenilor care au avut contacte fără să știe cu un pacient infectat cu Covid-19 nu ar trebui asociate cu Covid-19 în timp ce mulți dintre cei afectați de Covid-19 nu merg deloc la doctor.

O exagerare a ratei cazurilor fatale survine de asemenea când o persoană decedată este descoperită că a fost infectată cu Covid-19, deși nu aceasta a fost cauza morții.
Rata cazurilor fatale de 0,2% măsurată în prezent în Germania este sub cea a gripei, așa cum a fost calculată de Institutul Robert Koch, de 0,5% în 2017-2018, 0,4% în 2018/2019, dar peste rata acceptată pe scară largă de 0,1% pentru care nu există dovezi solide.

O cercetare sistematică din 2015 a descoperit dovezi modesta că închiderea școlilor amână răspândirea epidemiei, chiar dacă printr-un cost foarte mare. Izolarea la domiciliu încetinește răspândirea gripei, dar conduce la infecții mai multe în familie. Rămâne sub semnul întrebării dacă aceste descoperiri pot fi transferate din experiența gripei la Covid-19.

Este complet neclar cât ar trebui menținută carantina și ce se poate obține în funcție de durata și intensitatea lor. Numărul morților s-ar putea să nu fie decât amânat pentru mai târziu, fără niciun fel de efect asupra numărului total.

Multe întrebări rămân fără răspuns. Pe de o parte, media ne aruncă zilnic în față rapoarte alarmante ale unei creșteri exponențiale a numărului de bolnavi și de morți de peste tot. Pe de altă parte, media nu ia în calcul sub nicio formă criteriile noastre de comunicare bazate pe dovezi.

Media comunică în prezent date brute, de pildă, sunt „X” persoane infectate și „Y” morți până în prezent. Totuși, această prezentare nu distinge între diagnoze și infecții.

„Covid19: Where is the evidence?”, prezentare  pe propriul website, 20 martie 2020

Dr Richard Schabas  este fostul Director Medical al regiunii Ontario, Director la YorK Central Hospital.

Ce susține el:

„Există mult mai multe cazuri decât ceea ce se raportează. Acest lucru se întâmplă pentru că mulți oameni nu au simptome iar capacitatea de testare este limitată. Au existat până acum 100.000 de cazuri, dar dacă extrapolăm din numărul de decese raportate și presupunem o rată a cazurilor fatale de 0,5%, adevăratul număr al infectaților este probabil mai aproape de două milioane, cei mai mulți cu simptome ușoare sau asimptomatici.

În același mod, rata actuală a cazurilor noi este probabil de cel puțin 10.000 pe zi. Dacă vi se pare mult, aduceți-vă aminte că lumea este foarte mare. Dintr-o perspectivă globală aceste numere sunt foarte mici.

În al doilea rând, epidemia din Hubei – de departe cel mai mare și mai rău scenariu – pare să se fi potolit. Cât de rău a fost? Ei bine, numărul morților a fost comparabil cu un sezon obișnuit de gripă. Nu e neglijabil, dar nu e nici ceva catastrofal și nici nu va copleși un sistem medical competent. Nici măcar nu îl va testa prea tare.
Nu susțin să ne culcăm pe o ureche. Această boală va muri în curând. Trebuie să ne așteptăm la mai multe cazuri și la mai multe izbucniri. Iar Covid-19 are încă potențialul a deveni o problemă de sănătate globală, cu un bilanț comparabil cu cel al gripei. Trebuie să fim vigilenți.
Dar în același timp trebuie să fim rezonabil. Carantina aparține Evului Mediu. Păstrați-vă măștile pentru când jefuiți bănci. Stați calm și vedeți-vă de treburi. Să nu facem din remedii ceva mai rău decât boala.”

„Strictly by the numbers, the coronavirus does not register as a dire global crisis”, Globe and Mail, 11 Martie 2020

***

Profesor Dr. Sucharit Bhakdi scrisoare către Angela Merkel: Nu restrângeți viața publică!

Doamnă Cancelar,

În calitate de Profesor Emerit al Universității Johannes-Gutenberg din Mainz și Director al Institutului de Microbiologie și Igienă Medicală, mă simt obligat să critic restricțiile cu implicații profunde asupra vieții publice care sunt luate în acest moment pentru a reduce răspândirea virusului COVID-19.

Vă asigur că nu este intenția mea să minimizez pericolele acestui virus și nici nu am intenția sa transmit un mesaj politic. Totuși, cred că este de datoria mea să aduc o contribuție științifică prin a pune informațiile și faptele actuale în context – și, mai mult, să pun întrebările care se pot pierde într-o dezbatere încinsă.

Motivul îngrijorării mele rezidă mai presus de toate în consecințele socio-economice cu adevărat de neprevăzut ale acestor măsuri drastice de carantină care sunt aplicate în mare parte din Europa și care sunt de asemenea practicate deja pe scară mare în Germania.

Dorința mea este de a discuta critic – și cu precauția necesară – avantajele și dezavantajele restrângerii vieții publice și consecințele pe termen lung care decurg de aici.

În acest scop, am în vedere cinci întrebări la care publicul nu a primit până acum întrebări suficient de lămuritoare, dar care sunt indispensabile pentru o analiză echilibrată.

Aș dori să vă rog să comentați pe scurt și în același timp să fac un apel către guvernul federal pentru a dezvolta strategii care protejează efectiv grupurile de risc fără a restrânge viața publică în general și care sădesc semințele pentru o polarizare și mai intensă a societății, mult mai rea decât cea care are deja loc.

Cu deosebită considerație,
Prof. em. Dr. med. Sucharit Bhakdi

1. Statistică

În infecțiologie – o disciplină fondată chiar de Robert Koch – se face o distincție tradițională între infecție și boală. O boală necesită o manifestare clinică. (1) Din acest motiv, doar pacienții cu simptome precum febra sau tusea ar trebui să fie incluși în statistici ca fiind cazuri noi.

Cu alte cuvinte, o nouă infecție – așa cum este ea măsurată de testul COVID-19 – nu înseamnă în mod necesar că avem de-a face cu un nou pacient bolnav care are nevoie de un pat de spital. Totuși, în prezent se presupune că 5% dintre cei infectați devin foarte bolnavi și au nevoie de ventilație. Proiecțiile bazate pe această estimare sugerează că sistemul de sănătate ar putea fi copleșit.

Întrebarea mea: Proiecțiile au luat în calcul distincția între oamenii infectați fără simptome (asimptomatici) și pacienții bolnavi – i.e. oamenii care prezintă simptome?

2. Periculozitate

Există un număr de coronavirusuri care circulă de o foarte lungă bucată de timp – în mare parte neluați în seamă de media (2). Dacă se va dovedi că virusul COVID-9 nu prezintă un risc semnificativ mai mare decât celelalte coronavirusuri care circulă deja, toate aceste contramăsuri vor deveni în mod evident inutile.

Publicația recunoscută internațional „International Journal of Antimicrobial Agents” va publica în curând o lucrare care ridică exact această întrebare. Rezultatele preliminare ale studiului pot fi deja vizualizate și conduc la concluzia că noul virus NU este diferit de celelalte coronavirusuri în termeni de periculozitate. Autorii exprimă această idee inclusiv în titlul lucrării lor „SARS-CoV-2: Frică versus informație” (3).

Întrebarea mea: Cum se compară tratamentul efectuat în secțiile de terapie intensivă pacienților diagnosticați cu COVID-19 față de alte infecții cu coronavirusuri, și în ce măsură vor fi luate aceste date în considerare atunci când se vor lua noi decizii de către guvernul federal? Mai mult: a fost luat în considerare atunci când s-au luat decizii studiul mai sus menționat? Aici, desigur, „diagnostic” înseamnă că virusul joacă un rol decisiv în starea pentru care omul este bolnav, și nu că o boală preexistentă joacă un rol mai mare.

3. Diseminare

Potrivit un raport publicat în Süddeutsche Zeitung, nici chiar mult citatul Robert Koch Institute nu știe exact câte teste s-au efectuat pentru COVID-19. Este un fapt, totuși, că o creștere rapidă a numărului de cazuri a fost observată în Germania pe măsură ce volumul de teste a crescut.

Este din acest motiv rezonabil să presupunem că virusul s-a răspândit deja neobservat în populația sănătoasă. Acest lucru are două consecințe: în primul rând înseamnă că rata oficială a morții – pe 26 martie 2020, de pildă, se înregistrau 206 decese din aproape 37.300 de infecții, adică 0,55% (5) – este prea mare; în al doilea rând, înseamnă că ar fi cu greu posibil să prevenim răspândirea virusului în populația sănătoasă.

Întrebarea mea: A fost selectat un eșantion la întâmplare din populația sănătoasă pentru a valida răspândirea de facto a virusului, sau este programat ca acest lucru să aibă loc în viitor?

4. Mortalitatea

Teama unei creșteri a ratei mortalității în Germania (în prezent la 0,55%) reprezintă în prezent subiectul unei atenții intensive din partea media. Mulți oameni se îngrijorează că ar putea escalada ca în Italia (10%) și Spania (7%) dacă nu se iau măsuri.

În același timp, se comite greșeala peste tot în lume de a fi pusă moartea în cârca virusului imediat ce a fost stabilit că virusul era prezent la momentul morții – indiferent de alți factori. Aceasta violează însuși principiul de bază al infecțiologiei: doar când se poate stabili în mod cert că un agent a jucat un rol semnificativ în boală sau moarte poate fi pus un diagnostic. Asociațiai Societăților Științifice Medicale din Germania scrie în mod expres aceasta în recomandările sale: „Pe lângă cauza morții, trebuie postulat un lanț cauzal, cu boala corespondentă subiacentă pe locul al treilea în certificatul medical. Ocazional, trebuie trecute și lanțurile cauzale de gradul patru.” (6)

În prezent nu există nicio informație oficială asupra faptului dacă, măcar retrospectiv, au fost realizate analize critice ale documentelor medicale pentru a determina câte din decese au fost provocate în fapt de virus.

Întrebarea mea: A făcut altceva Germania decât să urmeze tendința de a atribui morțile infecției cu COVID-19? Și, intenționează să continue această categorisire necritică, la fel cum se întâmplă în alte țări? Cum se poate face, în cazul acesta, o distincție între decesele provocate chiar de coronavirus și virușii întâmplători prezenți la momentul morții?

5. Comparabilitate

Situația înfiorătoare din Italia este folosită în mod repetat ca un scenariu de referință. Totuși, adevăratul rol pe care îl joacă virusul în acea țară este complet neclar din mai multe motive – nu doar pentru că punctele 3 și 4 se aplică și acolo, dar și din cauza factorilor externi excepționali care excită și care fac acele regiuni în mod special vulnerabile.

Unul din acești factori este poluarea extraordinară din nordul Italiei. Potrivit estimărilor OMS, această situație, a condus ca, fără virus, să se înregistreze peste 8.000 de morți suplimentari în 2006, în 13 mari orașe doar în Italia. (7) Situația nu s-a schimbat dramatic de atunci. (8) În fine, a fost demonstrat că poluarea aerului poate contribui foarte mult riscul bolilor infecțioase pulmonare la cei foarte tineri și la bătrâni (9).

Mai mult, 27,4% dintre cei în special vulnerabili din Italia trăiesc în gospodărie cu tineri, iar în Spania procentul lor este de 33,5%. În Germani, vorbim doar de 7% (10). Mai mult, potrivit Prof. Dr. Reihnard Busse, șeful Departamentului de Management al Îngrijirii de la TU Berlin, Germania este mult mai bine pregătită decât Italia în ceea ce privește unitățile de terapie intensivă printr-un factor de 2,5. (11)

Întrebarea mea: Ce se face pentru a-i face pe oameni conștienți de aceste diferențe elementare și a-i face pe oameni să înțeleagă că astfel de scenarii precum cele din Italia și Spanie nu sunt realiste aici?

Videoclipul în care Profesorul Bhakdi își prezintă scrisoarea deschisă poate fi vizualizat la https://www.youtube.com/watch?v=LsExPrHCHbw&feature=emb_title. Scrisoarea în original poate fi citită la https://swprs.org/offener-brief-von-professor-sucharit-bhakdi-an-bundeskanzlerin-dr-angela-merkel/

Referințe:

[1] Fachwörterbuch Infektionsschutz und Infektionsepidemiologie. Fachwörter – Definitionen – Interpretationen. Robert Koch-Institut, Berlin 2015. https://www.rki.de/DE/Content/Service/Publikationen/Fachwoerterbuch_Infektionsschutz.html (abgerufen am 26.3.2020)

[2] Killerby et al., Human Coronavirus Circulation in the United States 2014–2017. J Clin Virol. 2018, 101, 52-56

[3] Roussel et al. SARS-CoV-2: Fear Versus Data. Int. J. Antimicrob. Agents 2020, 105947

[4] Charisius, H. Covid-19: Wie gut testet Deutschland? Süddeutsche Zeitung. https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/covid-19-coronavirus-testverfahren-1.4855487 (abgerufen am 27.3.2020)

[5] Johns Hopkins University, Coronavirus Resource Center. 2020, https://coronavirus.jhu.edu/map.html (abgerufen am 26.3.2020)

[6] S1-Leitlinie 054-001, Regeln zur Durchführung der ärztlichen Leichenschau. AWMF Online, https://www.awmf.org/uploads/tx_szleitlinien/054-002l_S1_Regeln-zur-Durchfuehrung-der-aerztlichen-Leichenschau_2018-02_01.pdf (abgerufen am 26.3.2020)

[7] Martuzzi et al. Health Impact of PM10 and Ozone in 13 Italian Cities. World Health Organization Regional Office for Europe. WHOLIS number E88700 2006

[8] European Environment Agency, Air Pollution Country Fact Sheets 2019, https://www.eea.europa.eu/themes/air/country-fact-sheets/2019-country-fact-sheets (abgerufen am 26.3.2020)

[9] Croft et al. The Association between Respiratory Infection and Air Pollution in the Setting of Air Quality Policy and Economic Change. Ann. Am. Thorac. Soc. 2019, 16, 321–330.

[10] United Nations, Department of Economic and Social Affairs, Population Division. Living Arrangements of Older Persons: A Report on an Expanded International Dataset (ST/ESA/SER.A/407). 2017

[11] Deutsches Ärzteblatt, Überlastung deutscher Krankenhäuser durch COVID-19 laut Experten unwahrscheinlich, https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/111029/Ueberlastung-deutscher-Krankenhaeuser-durch-COVID-19-laut-Experten-unwahrscheinlich (abgerufen am 26.3.2020)

Virolog decorat de guvernul german: Opriți carantina!

Profesorul doctor Karin Mölling s-a născut în anul 1943 și este un virolog și un cercetător al SIDA recunoscut la nivel internațional. Până în anul 2009 a fost directorul institutului de virologie medicală de la Universitatea din Zurich. În anul 2007 a primit Swiss-Award, un premiu acordat personalităților elvețiene remarcabile. În anul 2018 a primul decorația Ordinul de Merit clasa 1 a Republicii Federale Germania.

Iată cele mai importante afirmații ale prof.  Mölling:

 • Cred că ceea se întâmplă acum se întâmplă mai mult sau mai puțin în fiecare iarnă. Acum doi ani a fost ceva notabil cu gripa. Testul pentru SARS-Corona 2 nu era pe atunci cunoscut. S-ar putea ca acest virus să fi jucat un rol. Nimeni nu știe.
 • Vi se spune în fiecare dimineață câți oameni mor din cauza SARS-Corona 2. Dar nu vă spun câți oameni sunt afectați de gripă în această iarnă și câte morți a provocat… Ceva asemănător s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Așa că lucrurile nu sunt puse în contextul care trebuie.
 • Poate că nu ar trebui să ne agităm atât împotriva ideii ca tinerii să petreacă împreună și să se infecteze unul pe altul. Trebuie cumva să ne construim o imunitate. Cum se poate întâmpla acest lucru dacă nu avem contacte unii cu alții? Tinerii duc infecția mult mai bine.
 • 20 de morți din nou, cât de îngrozitor! Știți când voi începe să mă panichez? Când vor fi 20.000. Abia atunci ne vom apropia de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani, o gripă care a trecut complet neobservată.
 • Vă spun: nimeni nu a făcut asta în urmă cu doi ani. De unde a apărut acum nevoia asta? Este doar o imitație a ceea ce s-a întâmplat în China?
 • Aceasta este frica principală: boala este prezentată ca o boală îngrozitoare. În sine boala este ca o gripă într-o iarnă normală. Este chiar mai puțin agresivă în prima săptămână.
 • Oamenii din China tușesc. Se numește tuse de Beijing. Este o tuse care apare din cauza faptului că plămânii oamenilor sunt afectați de poluarea aerului.
 • Din câte știu, testele pentru SARS-Corona 2 nu au fost validate, nu au fost cu adevărat verificate.
 • Eu nu sunt un economist. Aud doar vocea oamenilor. Cu toții spun: faceți ceva! Vreau doar să previn carantina.
 • Am fost întrebată la televizor ce cred despre bătrânii care merg la plimbare. Pot spune doar atât: da, ar trebui să o facă. Aerul proaspăt este bun pentru că diluează. Toată lumea își poate imagina acest lucru. Al doilea lucru este că apare acțiunea benefică a soarelui. Lumina ultravioletă ucide virușii. Este bine pentru copiii care se joacă afară, care fac sport afară. Este bine afară! Este cel mai bine dacă am putea sta afară!
 • Sub nicio formă carantină! (…)/ integral la sursă

ActiveNews:

Dr. Vasile Astărăstoae citează un studiu de specialitate cu estimări asupra severității Covid-19, în urma unei analize pe 70 mii de cazuri

Medicul legist Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a publicat marți un mesaj pe social media în care citează un studiu de specialitate din revista The Lancet, care a analizat peste 70.000 de cazuri și a concluzionat că „supravegherea unui agent patogen nou-apărut este, de obicei, părtinitoare, supraevaluată, orientată către formele clinice severe”, argumentând prin estimări statistice.

„A apărut în The Lancet (Infectious  Diseases), din 30 Martie, un studiu serios –  Estimates of the severity of coronavirus disease 2019: a model-based analysis-Robert Verity, Lucy C Okell,  Ilaria Dorigatti et all (Estimări asupra severității bolii coronavirus 2019: o analiză bazată pe model -n.r).

Cercetarea se bazează pe analiza a peste 70.000 de cazuri și estimează morbiditatea, mortalitatea etc. Importanța cercetării este dată de faptul că, așa cum subliniază autorii „supravegherea unui agent patogen nou-apărut este, de obicei, părtinitoare, supraevaluată, orientată către formele clinice severe, mai ales la începutul unei epidemii, când capacitatea de diagnostic este scăzută”.

Câteva estimări

Rata medie a mortalității la cazurile confirmate – 1,38%, (0,0016% sub 10 ani – 7,8% peste 80 de ani). Rata mortalității a cazurilor nedescoperite – 0,66%.

Cazuri care au necesitat spitalizare: 0,04% la cei între 10 și 19 ani, 4% la cei de 40-50 de ani, 8% la cei de 50-60, 18% la cei cu peste 80 ani (cu precizarea că la început au fost spitalizați și cei asimptomatici sau cu forme ușoare).

Fiind stare de urgență nu fac niciun comentariu”, a scris prof. dr. Vasile Astărăstoae, marți, pe contul personal de social media.

Hotnews:

Primul studiu de amploare privind coronavirusul, bazat pe 70.000 de cazuri. Care este rata reală a mortalității și la ce riscuri sunt expuși cei de vârstă mijlocie

Primul studiu amplu și cuprinzător privind spitalizările și decesele provocate de coronavirus în China, studiu realizat de britanici, dezvăluie în amănunt riscul la care sunt supuși pacienții de vârstă mijlocie sau mai mare, scrie Guardian.

Analiza arată că, deși rata medie a mortalității la cazurile confirmate este de 1,38%, ea crește abrupt odată cu vârsta, de la 0,0016 la cei mai mici de 10 ani la 7,8 în cazul celor peste 80 de ani.

Studiul arată că doar 0,04% dintre cei cu vârste între 10 și 19 ani au avut nevoie de internare în spital, comparativ cu 18% la cei cu peste opt decenii de viață.

Procentaje periculoase sunt consemnate și în cazul grupelor de vârstă mijlocie, 4% dintre cei de 40-50 de ani și 8% dintre cei de 50-60 de ani având nevoie de spitalizare.

Estimările, prezentate în prestigioasa publicație medicală Lancet Infectious Disease, se bazează pe analiza a peste 70.000 de cazuri confirmate și diagnosticate clinic în China, plus a 689 de cazuri de persoane evacuate din Wuhan cu zboruri de repatriere.

”Estimările noastre pot fi aplicate oricărei țări pentru a lua decizii privind politicile de limitare a răspândirii Covid-19”, a spus profesorul Azra Ghani, co-autor al studiului.

Pentru că fiecare națiune a abordat diferit testarea pentru coronavirus, iar unele au schimbat strategia de la o săptămână la alta, până acum experții au avut probleme în compararea ratei mortalității în diferite țări.

O altă dificultate a fost calcularea proporției celor care mor după ce sunt infectați, în condițiile în care multe cazuri nu sunt descoperite niciodată. Acest ultim studiu estimează că rata mortalității în rândul cazurilor nedescoperite este de 0,66%.

ActiveNews:

Jurnalist italian: „Covid-19 este un cuțit care a sfârșit în mâinile elitelor pentru a-și atinge vechiul scop: dobândirea puterii absolute și totalitare. Ca vampirii, odată ce au gustat sângele, nu vor supraviețui dacă vor trebui să renunțe”

Istoria ne va arăta că acest cuțit va fi fost folosit în scopuri pe care elitele le-au țintit mereu, adică pentru a ajunge la o putere totalitară absolută.  La restabilirea unei noi paradigme sociale, care vizează o reducere a autonomiei, autodeterminării de către mase și o concentrare a puterii și a bogăției la vârf. Este concluzia lui Fulvio Grimaldi, jurnalist italian, realizator al unor documentare, colaborator al BBC și RAI.

Autor al unor reportaje de pe fronturi de război precum Irak, Palestina, Siria, Eritrea, dar și din Venezuela, Mexic, Iran, jurnalistul analizează într-un interviu pentru presa italiană criza provocată de Covid-19, sub diferite aspecte: mediatic, economic și geopolitic.

Întrebat dacă în cazul pandemiei Covid-19 se poate vorbi de o manipulare mediatică în ceea ce privește percepția pericolului, având în vedere că, în 1970, gripa Hong Kong a provocat în Italia 20.000 de morți și a pus la pat 13 milioane de oameni, dar nu a fost atât de mult mediatizată, jurnalistul a răspuns:

„Nici măcar acum 2 ani nu a existat această panică. În 2018, un articol din „Corriere della Sera” a denunțat haosul total din Sănătate în gestionarea gripei. A existat  și atunci aceeași catastrofă în materie de sănătate, lipsa de personal,  de echipament, o categorie afectată de reducerile de personal din ultimii 30 de ani care nu a putut face față numărului imens de persoane infectate cu gripa „normală”. Nu vreau să spun că acest Covid-19 este rezultatul unei planificări lucide și programate, în măsura în care ar exista elemente care ar gândi-o, deoarece există o istorie a crimelor programate în mod clar, cu provocări la nivel mondial, pentru a atinge anumite scopuri, începând cu  ceea ce s-a întâmplat la 11 septembrie și până la incidentul din Golful Tonkin.

Nu putem să spunem publicului că a existat un proiect criminal. Dar când cuțitul ajunge în mâinile celor care știu să-l manevreze, aceștia l-au folosit întotdeauna pentru propriile lor scopuri. Ar trebui să vorbim despre o conspirație care folosește un virus care afectează lumea și care redesenează structura geo-politică și cadrul relațiilor de clasă. Istoria ne va spune că acest cuțit va fi fost folosit în scopuri pe care elitele le-au promis mereu, adică pentru a obține o putere totalitară absolută. Restabilirea unei noi paradigme sociale, care urmărește o reducere a autonomiei de autodeterminare de către mase și o concentrare a puterii și a bogăției la vârf.

Iar la vârf vedem noii protagoniști, toți aceia care dețin controlul sănătății, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății, medici, cercetători. O categorie seculară, care urcă pe pozițiile Puterii și prestigiului, luând locul Bisericii care a încercat întotdeauna să dețină controlul asupra vieții, sănătății și morții oamenilor.

O altă categorie în ascensiune este constituită din armată, poliție, aparatul de supraveghere socială. Această coaliție de forțe științifice și militare își asumă astăzi un rol fundamental pentru a consolida această nouă arhitectură politico-socială, făcând 100 de pași înainte împotriva democrației pentru ca, probabil, mai apoi, să facă un pas înapoi pentru a da impresia că revine la normal, la democrație.

În acest Olimp al zeilor dominanți există și mass-media. Ea acționează în unanimitate, fără voci din cor. Nu există critici. Nu se vorbește de o voce disidentă. Prin urmare, mass-media consolidează acest nou aspect al gândirii unice.

Lumea se va schimba în rău

După ce au obținut anumite rezultate, care se pot vedea prin străzile goale de pe toată planeta, dar și prin miliardele de oameni închiși în cuști și mai virtuale, elitele nu vor renunța la aceste cuceriri. La fel ca vampirii, odată ce au gustat sângele, nu vor supraviețui dacă vor trebui să renunțe. Cuțitul acela pe care l-au avut în mâini va tăia orice ambiție revoluționară, orice alternativă și mișcare antagonică.

Criza economică va fi îngrozitoare, ca și cea din 2008. O mână de bănci mari, camarile de investitori și multinaționale vor avea câștiguri înspăimântătoare, sărăcind restul omenirii.  Gândiți-vă doar la ce va duce această închisoare. Miliarde de oameni blocați în case care vor ieși cu deficiențe, în depresie, obezi, fără apărări imune, pentru că nu s-au bucurat de soarele care asigură vitamina D vitală, fără mișcare timp de săptămâni, dacă nu luni, fără relații sociale. Și să ne mai gândim că, în timp ce populația trebuie să stea închisă între patru pereți, renunțând la lumina zilei, la aerul curat al naturii, carabinierii beneficiază de o nouă directivă, prin care li se ordonă să stea, timp de cel puțin 30 de minute, în chiloți, la soare. Noi, toți, închiși în spatele unor gratii virtuale, iar ei, care au sarcina să vegheze asupra noastră și să ne pedepsească, stau la aer și la lumina soarelui. O discrepanță care spune deja totul despre ce va fi. Vor câștiga companiile farmaceutice, lumea medicală și farmaceutică, care și-a pierdut „virginitatea”, și nu de astăzi, vor primi și mai mult sprijin și putere datorită vizibilității și autorității pe care și le-au asumat în a dicta politicii ceea ce consideră adecvat. O putere decizională care trece de la cei aleși la tehnicieni.

Wuhan, Lombardia, 5G

Covid-19 s-a răspândit în Wuhan, regiune în care se concentrează un maxim al celei mai poluante industrii chineze, ca și în Lombardia noastră, cu efecte înspăimântătoare din punctul de vedere al contaminării cu praf fin, letal pentru funcția respiratorie. Wuhan este și regiunea în care s-a concentrat experimentarea conexiunii 5G, care operează cu unde foarte scurte, care necesită mii de antene și sateliți care ne bombardează cu unde electromagnetice.  Acele câmpuri electromagnetice, care, după cum au afirmat mulți oameni de știință pe baza rezultatelor epidemiologice, reduc sistemul imunitar și sunt cancerigene. Prin urmare, Wuhan a fost un teren fertil pentru izbucnirea epidemiei.

Cu toate acestea, chinezii au fost incredibil de  pricepuți, s-au echipat cu o rapiditate impresionantă și o mare transparență, spre deosebire de Italia, unde s-au făcut mizerii de neimaginat, cu demonstrații de confuzie, incompetență și confruntări între puteri. Iar Occidentul și Statele Unite ale Americii, cu acest cuțit care le-a ajuns în mâini, au profitat de acest lucru pentru a acutiza conflictul cu China.

DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

Lumea post-COVID-19 sau cand scenariile distopice devin proiecte iminente. PANDEMIA – FEREASTRA OVERTON pentru un LIBERALISM FARA LIBERTATI si pentru DICTATURA DIGITALA

Filosoful italian Giorgio AGAMBEN despre CONTAGIUNE și NORMALIZAREA STĂRII DE URGENȚĂ

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

COMBATEREA CORONAVIRUSULUI, comparată cu AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. Cum a fost găsit pretextul ideal pentru instaurarea unei DICTATURI TOTALITARE ORWELLIENE/ Memento mori și amintiri despre gripa Hong Kong din 1968

PAN-ISTERIA COVID-2019 – o criza provocata si un razboi psihologic, ca PAS NECESAR SPRE DICTATURA A “STATULUI GLOBAL”? Care este rolul OMS in aceasta afacere cu SANATATEA si FRICILE oamenilor? Dr. VASILE ASTARASTOAE: “Speriati de epidemie, oamenii par sa se fi resemnat cu noile intruziuni si, uneori, chiar accepta cu bucurie introducerea unui SISTEM DIABOLIC de SUPRAVEGHERE SI CONTROL”

PANICA omoara DEMOCRATIA. Epidemia de ISTERIE mai periculoasa decat cea de CORONAVIRUS. Cine si in ce scop OPERATIONALIZEAZA PSIHOZA COLECTIVA? Riscul real al provocarii unei CRIZA ECONOMICE/ Directorul general al OMS: Lumea trebuie sa se pregateasca de o ”EVENTUALA PANDEMIE”/ Profesorul VASILE ASTĂRĂSTOAE, mesaj puternic impotriva INCITARII ISTERICE la masuri POLITIENESTI

Epidemia de coronavirus intre EXPERIMENTELE DARPA in domeniul armelor biologice si omniprezenta “vizionara” a magnatului BILL GATES – de la SIMULAREA RECENTA A UNEI PANDEMII DE… CORONAVIRUS, la PREVIZIUNILE CATASTROFICE a milioane de morti si pana la FINANTAREA DEZVOLTARII UNUI VACCIN. Nicio legatura cu preocuparile mai vechi privind… REDUCEREA POPULATIEI MONDIALE, inclusiv prin VACCINURI (si VIDEO)

CUM AR ARĂTA O LUME ÎNTREAGĂ PUSĂ SUB CARANTINĂ? Și dacă noua EPIDEMIE de CORONAVIRUS din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care preînchipuie și “testează” DICTATURA VIITORULUI? (si video)

„Suntem sortiți Apocalipsei”, spune un economist. BURSA AMERICANĂ înregistrează CEL MAI MARE DECLIN din istorie

INVADAREA MASIVĂ A VIEȚII PRIVATE ÎN NUMELE COMBATERII EPIDEMIEI. Se întâmplă deja în țările asiatice, urmează Europa. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a cerut țărilor europene să folosească GPS-ul pentru a-i urmări pe cei în carantină

SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei – “SACRIFICAREA” MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si… SALVAREA OTRAVITA: “Criza economica fara precedent va dobori orice rezistenta. Omenirea va avea de optat intre SUPRAVIETUIRE si LIBERTATE”


Categorii

Coronavirus, Criza mondiala, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Era Big Brother, Inscenari, facaturi, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii, Stat politienesc, Studii, oameni de stiinta, Vasile Astărăstoae, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

 1. COVID-19 este un nenorocit de virus gripal care, ca toti virusii gripali, ii omoara doar pe cei care au deja imunitatea distrusa in proportie de 99%, efectele in cazul celorlalti fiind, bineinteles, efectele unei gripe obisnuite. De ce este umflat un virus banal si inofensiv pentru 99% din populatie, de ce i-a fost construita imaginea de “virus ucigas extrem de periculos” ? Din urmatoarele interese:
  1) interesul marilor producatori de medicamente si vaccinuri de a-si vinde produsele; cu cat isteria este mai mare, cu atat vanzarile de medicamente care te vindeca, chipurile, vor fi mai mari, iar daca teama de COVID-19 ajunge la un nivel suficient de inalt, politicieni co-interesati sau prosti vor decreta o vaccinare obligatorie, cumparand masiv vaccinul;
  2) interesul marilor fabricanti de produse de igienizare de a-si vinde marfa; daca unui virus foarte contagios i se construieste si o imagine de virus foarte puternic (lucru imposibil biologic, virusii foarte contagiosi sunt automat si foarte slabi), atunci vanzarile de produse de igienizare se vor duce la cote astronomice (cu ajutor, din nou, de la politicieni co-interesati sau prosti);
  3) interesul detinatorilor de companii mari de a elimina sau cumpara la preturi derizorii companii medii sau mici; cu cat starea de carantina se va prelungi mai mult, cu atat numarul investitorilor mici si mjlocii care isi vor vinde sau inchide (din lipsa de clienti) afacerile va fi mai mare; companiile mari au si ele pierderi pe durata carantinei, dar nici pe departe atat de mari incat sa dispara;
  4) interesul marilor bancheri de a imprumuta masiv si pe dobanzi uriase; o stare de carantina prelungita va distruge economiile multor state, iar aceste state vor fi nevoite, in consecinta, sa se imprumute (consistent si la o dobanda deloc avantajoasa) pentru a supravietui; tot pentru a supravietui statele respective vor vinde marilor rechini financiari resurse naturale, inclusiv pamant, la preturi derizorii (desigur, pentru asta este iarasi nevoie de politicieni co-interesati sau prosti care sa-si tradeze tara prin amplificarea isteriei COVID-19);
  5) interesul marilor angajatori (care vor supravietui, cu siguranta, blocajului economic) de a avea o forta de munca foarte ieftina; cu cat blocajul economic va fi mai lung, cu atat numarul de oameni impinsi intr-o saracie extrema va fi mai mare; acestia vor deveni niste sclavi, platiti cu niste salarii de mizerie, salarii care nu se vor reface deloc rapid (toata lupta sindicala va trebui reluata de la zero, iar asta va dura);
  6) interesul dictatorilor estici si vestici de a mari controlul asupra populatiei; COVID-19 a fost intai umflat ca imagine in China, de catre conducatorii acelui stat, care vor sa-si consolideze dictatura (mai ales in zona Hong Kong, care le scapase aproape de tot de sub control); metoda a fost preluata apoi din zbor de catre “democratiile” vestice, care sunt de fapt tot niste dictaturi, doar ca mai deghizate, mai putin asumate decat cele estice (pluripartidismul vestic este o minciuna, in spatele partidelor stau aceiasi mari detinatori de capital, orice formatiune politica independenta, care ar apara interesele celor multi, este rapid cumparata sau eliminata de catre grupul restrans de smecheri cu bani care regizeaza tot show-ul).
  In rezumat, isteria COVID-19 este o gogoasa umflata de cei 1% care conduc lumea pentru a intensifica exploatarea si controlul celorlalti 99%. Isteria este mentinuta de catre mass-media mainstream (total aservita celor 1%) si de catre influencerii (bine platiti sau prosti, pur si simplu) de pe retelele de socializare. Tentativele de protest sunt interzise cu stari de urgenta in care sunt folosite legi draconice si indivizi cu muschi dar fara creier (politie, jandarmerie, armata,etc). Rascoala insa nu va putea fi oprita, numarul celor care se trezesc creste vertiginos (cei 1% nu au reusit o cenzura a informatiilor suficient de buna) si toata golania li se va intoarce fix in fata celor care au regizat-o. Vin zile interesante…

 2. @ Stefan
  Banii nu mai sunt un motiv pentru actiuni social-economice-politice de amploare in lume de ceva mai mult de un secol. Adica de cand s-a generalizat bancnota. Incepand de atunci problema banilor s-a rezolvat simplu la nivel macro. Pur si simplu trebuie sa apesi print la imprimanta. Asa ca, banii constituie o miza azi doar pentru noi, oamenii obisnuiti si pentru firmele mici. Si chiar si asa e o miza destul de falsa. Controlul banilor e alta problema si da, asta e o miza majora. Mai ales pentru ca prin bani poti controla foarte lesne populatia.

 3. #2: aceeasi concluzie si la Prof. Vania Atudorei:

  “Nu vă lăsaţi impresionaţi de cifre! Cifrele mari din statistici reprezintă numărul de persoane testate şi găsite pozitive sau infectate, dar asta nu înseamnă că toţi se vor îmbolnăvi grav sau că vor muri. 80% din cazuri nici nu au nevoie de spitalizare, iar rata mortalităţii este între 2 şi 3% şi afectează, cu precădere, persoanele în vârstă, cu boli existente cronice. Dar chiar şi aici sunt excepţii. În Canada, la Vancouver, acum câteva zile, un canadian venit din Rusia în 1926 şi care are acum 99 de ani, Reuben Huva, a fost bolnav de coronavirus şi s-a vindecat, pentru că a fost îngrijit corespunzător. Acum se pregăteşte să sărbătorească 100 de ani de viaţă. Bolile infecţioase provoacă anual o treime din toate decesele de pe glob, 17 000 000 de decese, dintre care 1 000 000 de copii mor de rujeolă în ţările lumii a treia. Avem la dispoziţie 3 mijloace de a ne apăra: igiena, medicamentele şi, în curând, şi vaccinurile. În lupta cu microbii, nu microbii au învins, ci oamenii. Vom învinge şi de această dată, vă asigură profesorul Vania Atudorei, microbiolog federal din Canada.”

  Modul in care e gestionata insa situatia poate insa cu siguranta sa faca din ea o veritabila criza.

 4. Apropo de raspunsul autoritatilor si de sensul real al statului acasa:

  https://horeabadau.ro/2020/03/29/gata-cu-spaima/

 5. https://www.dcnews.ro/dezertare-sau-lasitatea-soldatului-ce-spune-juramantul-lui-hipocrate_740140.html

  Parcurgând articolul, dreptcredinciosul care citește jurământul lui Hipocrate (Hipocrate cu un p sau doi de p, nu știu dacă mai are importanță), rămâne fără replică, fără respirație, văzând, la începutul jurământului, pe ce (se) jură viitorul medic… Am crezut că poate este o formă veche a acestui jurământ, dar la o căutare pe google am văzut că nu este vorba de o variantă veche :

  https://youtu.be/G3B2eCuKzOs

  Fiind student, în 1991, am propus în cadrul unei comunicări științifice introducerea studiului religiei în școli, dar începând cu universitățile. Am fost naiv, crezând că domnii profesori vor lua în considerare propunerea. La vreo două-trei săptămâni, au trecut pe la facultate surorile mele (care o absolviseră în 1989) și au fost întrebate de domnii profesori de care sectă aparțin eu, de am avut această inițiativă. Ele m-au sfătuit să-mi văd de treabă, că oricum profesorii proveniți din comunism nu vor susține o asemenea inițiativă. Trebuia poate să fi încercat mai mult, dar eu însumi eram la început de drum în ale drepteicredințe așa că am renunțat pe moment și mi-am urmat propriul drum. Iată însă care sunt urmările și ce PREȚ plătim pentru educația GREȘITĂ a copiilor noștri !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 6. “Întrebat când se va renunța la distanțarea socială, Alexandru Rafila a spus că nu se va renunța, în ansamblu, la măsurile luate în starea de urgență, dar se va renunța la o parte dintre ele, unele continuând a fi păstrate.

  ”Eu cred că după data de 15 mai va fi o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe dintre elemente vor fi păstrate pentru mai mult timp în vigoare”, a spus reprezentantul României la OMS – dr. Alexandru Rafila, la un post TV.”

  https://m.realitatea.net/stiri/actual/cand-se-vor-reduce-a-masurile-drastice-de-carantina-in-romania-raspunsul-lui-alexandru-rafila_5e85e0e72db39765bc2148d2

  Deci, încă o dată, pr. Irineu Curtescu a avut dreptate când a zis că aceste legi ( ordonanțe militare) nu vor fi șterse….aaaa, nuuuu! Vor rămâne…..până la valul al doi lea! Și atunci, mai mult că sigur, vor fi mult, dar mult mai dure!

 7. @eucred:

  Acesta era planul si calendarul fixat dintru inceput, la inceput anuntat asa, mai voalat de catre unii, dar in ultimele zile dat complet pe fata de toti reprezentantii/mesagerii Sistemului. Atentie si la ultimele mesaje ale lui Bill Gates, Andrew Cuomo (guvernatorul New York-ului) sau Roubini… Profetii Noii Ordini, inaintemergatorii…

  https://www.youtube.com/watch?v=WBJaZN6fnDM

  https://www.youtube.com/watch?v=u2w7RNlWgFQ

  https://www.libertatea.ro/stiri/coronavirus-nouriel-roubini-recesiune-criza-depresiune-2932119

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/cum-poate-fi-invinsa-pandemia-in-trei-pasi-planul-propus-de-bill-gates-liderilor-mondiali-1284939

  https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/bill-gates-l-a-avertizat-pe-rafa-nadal-despre-coronavirus-asta-i-a-spus-594752.html

 8. @admin
  Pai da, ni s a tot spus…de duhovnicii noștri. Acum o spun și ei! De greu, e clar că va fi greu, dar după furtună va iesi Soarele! Sigur 100%!
  Și vorba aia….nu mor caii când vor câinii!

 9. Referitor la plecarea medicilor din spitale, unii comentatori de pe net care au cunoștințe/rude cadre medicale în spitale susțin că aceștia sunt obligați(și amenințați) de către conducerea spitalelor să-i treacă la coronavirus pe toți cei noi internați chiar dacă aceștia nu au nici o legătură cu această boală (li se cere sa facă un lucru ilegal cred). Acesta probabil fiind unul dintre motivele pentru demisiile în masă. Nu știu dacă e adevărat sau nu(așa am citit în comentariile unora) dar eu personal nu cred că medicii fug din spitale de coronavirus ci poate fug din motive pe care noi nici nu le bănuim și de care poate se tem să vorbească. De aceea cred că trebuie să mai așteptăm și să nu-i condamnăm până va ieși adevărul la iveală. Doamne ajută!

 10. @admin, @eucred

  Ceea ce ,,perorează” Andrew Cuomo, este noul Pitești la scară globală, în plină desfășurare, despre care ne avertiza Părintele Iustin Pârvu, s-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui, încă de acum mai bine de zece ani !!! Desigur, ,,Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, Acoperământul meu este Duhul Sfânt !!! Treime Sfântă, Slavă Ție !!!” Este esențial să ne păstrăm calmul, rugându-L pe Domnul să aibă milă de noi toți și să ne întărească în neputințele noastre, să ne lumineze, să ne dea înțelepciune și putere, să-i lumineze și pe potrivnicii și vrăjmașii noștri, ca împreună să-l dăm Slavă Domnului pentru toate !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 11. Eu cred ca in aceste vremuri, Lumea intreaga este pregatita pt sclavie si lanturi! Acest lucru il stiu si Dracoveniile din Oculta, de aceea au dat ordinul slugilor ei de la conducerea statelor, pt Inchisoarea Globala! Daca n-ar fi fost asa, oamenii ar fi luptat din toate puterile pt libertatea lor, insa consumerismul, placerile, comoditatea, dar mai ales indepartarea de Dumnezeu il face pe omul de astazi, sa fie foarte slab in a lupta si in a lua decizii decisive!

 12. Albert D.,
  Oamenilor nu le pasa de libertate atata timp cat au frigiderele pline. Dumnezeul lor este stomacul. Inca nu s-a atins nimeni de dumnezeul lor, asa ca, sunt cuminti.
  Libertatea este o mare povara pentru multi. S-au nascut in lanturi si asa vor sa moara.

 13. Pt cititor: Sunt intru totul de acord cu tine, asta era si ideea comentariului meu, insa vreau sa adaug la ce ai spus, urmatorul lucru: deoarece economia va fi pusa pe butuci de catre Iudele care ne conduc, de la toamna, romanilor li se vor goli si frigiderele, iar matzul si buzunarul va fi gol! Oare, ce crezi ca se va intampla atunci?

 14. Albert D.
  Probabil ca ca se vor “rascula”, va fi anarhie, (exact ceea ce isi doresc cei care sunt “la butoanre”) si atunci se vor inaspri mijloacele de supraveghere. Cine nu a inteles asta?
  Personal, ma uimeste si ma indurereaza nepasarea din jurul meu.
  Nadajduesc doar ca Domnul va avea pentru cine sa scurteze zilele acelea, asa cum a promis.

 15. Pe mine ma uimeste si indurereaza frica pecare o vad la semenii mei, rudenii, vecini, prieteni, cunoscuti. Credulitatea lor. Trebuie sa stam in casa pentru binele nostru si al tuturor, nu-i asa? Sa purtam masti, sa inhalam otravurile care se pulverizeaza in scarile blocurilor (da, sintem tratati ca sobolanii sau gindacii) tot pentru binele nostru. Cutremuratoare marturia acelei femei internate abuziv, desi era sanatoasa. Cite alte asemenea situatii or mai fi?
  Nu este nici o pandemie, cum nu este nici un NOU virus. E aceeasi punere in scena ca si pandemia porcina. Atunci piesa a cazut pentru ca rezultatele testeleor aratau absenta nu numai a virusului buclucas, ci si al oricarui alt virus, de aceea s-au interzis raportarile. Acum n-au mai repetat greseala. Raportarile trebuie facute zilnic cu cifre inspaimintatoare, in ciuda testelor negative – calificate rapid de fals negative, cu oameni asimptomatici, cu decedati din multiple alte cauze . Si care teste? PCR? Ele sint irelevante, asa cum reiese din documentele lor oficiale. In China le-au inlocuit cu CT! In loc sa caute prezenta unui virus, daca si in ce nr este, s-au uitat la simptomele specifice pneumoniei.
  Nu cred ca oamenii se vor rascula. Nici nu s-a atins virful “pandemiei”, ca un nou virus se pregateste la start. Oamenii se vor obisnui cu regimul de inchisoare intretinut pentru binele lor. Il vor cere chiar.
  Sigur, la un moment dat ni se va permite sa scoatem nasul din cusca, dar lesa va fi scurta.
  Doamne, indura-te de noi!

 16. @Romil,
  O alta aberatie, blocarea intrarii virusului in celula. Virusii sint produsi de celule! Sint agenti de detoxifiere a celulelor, gunoierii organismului nostru. Cum sa-i distrugi??

 17. @Daciana
  Pentru comentariul de la 21, subscriu.

 18. @admin
  Mulțumim pentru linkurile de la comentariul 10. În ce privește primul link, îl știam pe Alexandru Ganci de la emisiunea „Conspirații”, dar nu știam că are un canal YouTube. Îmi amintesc că ați spus undeva, într-un comentariu, ceva de genul că „lumea nu va mai fi ce a fost”. M-am gândit mult atunci ce ați vrut să spuneți cu adevărat, pentru că, deși vedem că se petrece un experiment planetar super-coordonat, fără precedent, și deși cunoaștem că omenirea se îndreaptă înspre vremurile finale (deși acest lucru se întâmplă dintotdeauna, de fapt), totuși mă întrebam de ce ați vrut să sugerați că lumea (care nici acum nu e ok) se va schimba fundamental. Răspunsul l-am aflat din videoclipul lui Alexandru Ganci, care analizează discursul lui Andrew Cuomo (de care eu nu știam nimic până acum), iar de fapt chiar acestea sunt cuvintele folosite de Andrew Cuomo: „nu vom mai fi ce am fost. Când vom reveni la normal? Nu cred că vom mai reveni la normal. Sau mai bine spus, ne vom întoarce la un «nou» fel de normal.” Sau: „Ceva asemănător va mai fi din nou.”
  Iar Alexandru Ganci analizează acest discurs nu doar la nivel de mesaj verbal, ci și la nivel de mesaj non-verbal (cu referire la cravata violet a lui Andrew Cuomo. Fac o paranteză. Atunci când a fost în politica noastră momentul cu „flacăra violet”, am văzut-o ca pe o prostie, ca pe o superstiție ocultă. Dar Alexandru Ganci ne explică că aceste mesaje-simbol sunt adresate celor care știu despre ce este vorba).
  În concluzie, cred că nu trebuie să mai fim uimiți de nimic din ce se petrece aberant sau ilogic în situația actuală, pentru că acum putem înțelege de ce se întâmplă așa.

  P.S. Da, așa cum spunea Daciana la comentariul 21, cunosc și eu persoane care cred întru totul ce li se prezintă la televizor. Și atunci consideră în regulă ce se întâmplă. Și mă întristează și pe mine. Observ că stimulând frica se poate ține omenirea cuminte și ascultătoare.

 19. Pingback: REFLECTII LAICE DESPRE CONSECINTELE CRIZEI CORONAVIRUSULUI/ Marele conspirator și DISCIPLINAREA la scara planetara/ De la Huxley la ORWELL/ Auto-manipularea cu “REAL NEWS”/ Virusul mortal al TOTALITARISMULUI
 20. Pingback: Articol în Foreign Policy: de ce NU ar trebui să ANULĂM BISERICA pe timp de epidemie/ Câteva rânduieli creștine pe timp de molimă
 21. Pingback: Un expert al OMS vrea ÎNDEPĂRTAREA din familii a celor infectați cu coronavirus și IZOLAREA lor socială. Jurnalistul TUCKER CARLSON critică ÎNCHIDEREA SUA (Video): „este timpul să începeți să aveți grijă de întreaga populație. Și oamenii
 22. Pingback: RAȚIUNE, NU ISTERIE. Dr. Vasile Astărăstoae despre "CALARETII APOCALIPSEI" epidemiologice si DEZVRAJIREA NUMERELOR GENERATOARE DE PSIHOZA si de reactii distructive. CU MASCA SAU FARA MASCA? "Utilizarea corectă a măștii în public core
 23. Pingback: RAȚIUNE, NU ISTERIE. Administrația Trump renunță la MODELUL PREDICTIV susținut de BILL GATES în combaterea pandemiei/ Studiu israelian care pune la îndoială eficiența DISTANȚĂRII SOCIALE extreme/ De ce este umflată RATA MORTALITĂȚII?/ Șeful
 24. Pingback: OMS NU vrea „relaxarea” restricțiilor prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin sau tratament/ Profesor de la Oxford despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ O critică a modelelor matema
 25. Pingback: PSIHOLOGIA PANDEMIEI. Profesorul MIRCEA MICLEA despre "NOUA RELIGIE A SIGURANȚEI" în contextul combaterii coronavirusului. "Să ne uităm și în alte părți, SĂ INTEGRĂM PERSPECTIVELE, informațiile. Prin GÂNDIRE CRITICĂ și integra
 26. Pingback: 5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. "The Hill": Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Standford: "DATELE VORBESC - OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!". Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂ
 27. Pingback: EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHeard”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, pr
 28. Pingback: Michael Levitt, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială nediferențiate sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși cu mult orice salvare de vieți (Video)
 29. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: "Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii" - Cuvântul Ortodox
 30. Pingback: DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). "Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura". CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STARE
 31. Pingback: LUAREA TEMPERATURII (asa-zisa "termoscanare" obligatorie pentru "triaj", din magazine, piete si institutii) si LIMITA ARBITRARA DE 37,3 GRADE - MASURI INUTILE, ABERANTE EPIDEMIOLOGIC, INSULTATOARE SI SERGEGATIONISTE. Opiniile unor medi
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare