OMG DEJA ”HRANESTE” TREI SFERTURI DIN POPULATIA GLOBULUI

1-03-2011 59 secunde Sublinieri

Un raport terifiant arata ca, la 15 ani de la debutul cultivarii plantelor modificate genetic, trei sferturi din populatia lumii foloseste alimente modificate genetic. Pana acum a fost cultivata cu plante transgenice o suprafata egala cu a Statelor Unite si a Chinei la un loc.

Suprafata total cultivata cu astfel de plante intre anii 1996 si 2010 a depasit 1 miliard de hectare. Cresterea de 87 de ori a suprafetelor face din culturile transgenice tehnologia cea mai rapid adoptata din istoria agriculturii moderne. In 2010, culturile transgenice au ocupat aproximativ 10% din totalul de 1,5 miliarde hectare arabile la nivel global. Jumatate din suprafata arabila a lumii se afla in cele 29 de tari care au cultivat anul trecut plante transgenice.

Multe state ale UE interzic accesul la astfel de tehnologii agricole, este permis insa importul acestor alimente. In plus, creste numarul tarilor care cultiva plante modificate genetic, atingand in 2010 un record de 29 (de la 25 in 2009). Mai mult de jumatate din populatia lumii, adica 59% sau 4 miliarde persoane, traiesc in cele 29 de tari care cultiva plante transgenice. Printre cele 29 de state, care au avut plante transgenice in culturi comerciale in 2010, 19 sunt in curs de dezvoltare si 10 sunt tari industrializate.

Statele in curs de dezvoltare cu suprafetele cele mai mari cu plante transgenice sunt China si India din Asia, Brazilia si Argentina din America Latina, Africa de Sud de pe continentul african. Printre tarile dezvoltate care cultiva plante transgenice sunt Canada si SUA (cu suprafete ce depasesc 1 milion de hectare fiecare), Australia, Japonia, Germania, Cehia si, mai nou, Suedia.

In urmatorii cinci ani, oamenii de stiinta mai pregatesc:

– lansarea porumbului tolerant la seceta (2012);

– lansarea orezului auriu (2013);

– lansarea orezului Bt (inainte de sfarsitul anului 2015).

Datele sunt extrase din ”Raportul nr. 42/Situatia globala a comercializarii culturilor modificate genetic: 2010”, elaborat de Clive James, Fondator si Presedinte al Serviciului International pentru Achizitii in domeniul Aplicatiilor Biotehnologiilor Agricole (ISAAA, International Service for the acquisition of agri-biotech applications) si citate, din pacate, spre incurajarea unor astfel de tehnologii, de Agrobiotechrom.

Legaturi:Categorii

1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “OMG DEJA ”HRANESTE” TREI SFERTURI DIN POPULATIA GLOBULUI

  1. Manipularea de opinie prin sondaje este de asemenea o metoda de manipulare… pai daca tot sunt atatia cu OMG de ce sa nu fim si noi vor zice multi… dar ei nu se gandesc ca aceasta e o capcana, CAPCANA DEPENDENTEI DE BANI deoarece semintele OMG trebuie cumparate an de an si merg doar cu anumiti ierbicizi care si aceia tebuie cumparati… CINE ARE MINTE SA IA AMINTE!

  2. Ciprian, dacă acele chimicale ar fi sănătoase, asta să fi fost singura pagubă…

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » WIKILEAKS CONFIRMA DIN NOU: ROMANIA, AGENTUL “AMERICAN” DE PROMOVARE A CULTURILOR OMG IN EUROPA
  4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » (UPDATE) Tupeu de comis-voiajor al MONSANTO, care a pecetluit falimentarea agriculturii romanesti: CUM VREA VALERIU TABARA SA NE BAGE PE GAT ORGANISME MODIFICATE GENETIC (OMG)
  5. Pingback: Stelian Fuia, ministru propus de PDL pentru AGRICULTURA: fost director al MONSANTO, gigantul ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Profesorul Gheorghe Mencinicopschi explica ce sunt, de fapt, OMG-urile (ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC) promovate agresiv de Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. JOACA DE-A DUMNEZEU - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare