PARINTELE EFREM VATOPEDINUL: “Este inacceptabil ca astfel de crime ingrozitoare cum sunt avorturile sa fie comise in tari ortodoxe”

19-08-2014 45 secunde Sublinieri

Efrem Vatopedinul

Conform Agentiei Interfax-Religie, staretul Manastirii Vatopedi din Sfantul Munte Athos, Arhimandritul Efrem, considera ca ortodocsii crestini ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru interzicerea avorturilor.

In adresa staretului catre participantii la festivalul international “Pentru Viata” care va avea loc la Moscova intre 11 si 13 August, acesta a declarat:

“Este inacceptabil ca astfel de crime ingrozitoare cum sunt avorturile sa fie comise in tari ortodoxe, mai ales in numar atat de mare! Acest fapt trebuie sa ne dea serios de gandit. As spune ca trebuie sa fim socati si indurerati; trebuie sa tragem un semn de alarma.”

In opinia Arhimandritului Efraim, citat de organizatorii festivalului, Biserica Ortodoxa ar putea trata aceasta problema intr-un mod mai eficient.

El a subliniat ca

“Ar fi trebuit sa colaboram cu statul, dar tocmai statul a permis legalizarea avorturilor, prin urmare statul se afla de partea cealalta. Poporul si tot clerul trebuie sa se implice activ; este nevoie de o campanie puternica impotriva avorturilor, o campanie care implica adevarata cunoastere a fiintei umane si a dragostei pentru el sau pentru ea.”

traducere pentru Cuvantul Ortodox de L.F.


Categorii

1. DIVERSE, Avort, Parintele Efrem (Vatoped), Traduceri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PARINTELE EFREM VATOPEDINUL: “Este inacceptabil ca astfel de crime ingrozitoare cum sunt avorturile sa fie comise in tari ortodoxe”

  1. Sarut mana,Prea Sfintite Parinte Efrem!
    Roaga-te Domnului Iisus si Maicii Sale si pentru noi!

  2. Pingback: UCIDEREA PRUNCILOR NENASCUTI – RAZBOIUL IMPOTRIVA PRUNCULUI IISUS: Avortul ucide si pe cei vii. “AVORTUL, ULTIMA EXPLOATARE A FEMEII” (si video) | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: PARINTELE IOANICHIE BALAN (si audio) despre TAINA DUHOVNICEASCA A NASTERII PRUNCULUI IISUS IN NOI si CATASTROFA AVORTURILOR: “Ori supravietuim urmand lui Hristos, ori suntem niste Irozi blestemati care ucidem si sufletele noastre, si pruncii cei nev
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare