PARINTELE NICOLAE TANASE: “Omul nu face ‘sex’, niciodata! Nu poti sa te exprimi asa niciodata!”

14-12-2011 47 secunde Sublinieri

Asculta online:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Doua expresii nepotrivite pentru un crestin

Va dati seama ce se intampla in zilele noastre? La felul in care exista aceasta expresie: “Am facut sex“, sau si mai impropriu: “am facut dragoste“. Va dati seama ce se intampla in zilele noastre? Felul in care cadem din sanatatea genetica a noastra, dincolo de pacat. Pacatul este o alta forma de percepere a ceea ce n-ar trebui sa se intample. Pacatul se mai poate rezolva. Cum? Cu spovedanie. Dar urmarile…? […]

Am pomenit de expresia “a face sex“. Oamenii nu pot face sex, pentru ca in momentul in care fac sex nu mai sunt oameni, pentru ca omul este cununa creatiei. Sex fac pisicile, cainii, elefantii, si asa mai departe. Omul nu face sex. Mai departe: omul nu se poate exprima, cand se culca cu sotia lui: “am facut dragoste“, pentru ca actul in sine este un rezultat al sentimentelor, al dragostei, pentru ca omul in sine este sentimental si instinctual. Animalele nu sunt sentimentale, ele sunt numai instinctuale si ele fac sex. Omul nu face sex, niciodata! Nu poti sa te exprimi asa, niciodata! Din pacate, expresia este folosita continuu si este pe buzele fetitelor de noua ani… si varsta scade tot mai mult, daca familia nu are grija”.

Vezi si:


Categorii

1. DIVERSE, Cultura desfraului, Parintele Tanase (Valea Plopului)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PARINTELE NICOLAE TANASE: “Omul nu face ‘sex’, niciodata! Nu poti sa te exprimi asa niciodata!”

 1. Pingback: Parintele Nicolae Tanase despre KLAUS KENNETH (audio)
 2. Cred ca ar fi corect sa spunem: omul nu ar trebui sa faca sex niciodata. Pentru ca, din pacate, nu numai sex fac oamenii, ci cu mult mai mult, lucruri despre care este si rusine a gandi omul.

 3. Face parte din schizofrenia zilnica, insinuata de mult in limbaj: ‘viata sexuala’. Viata sociala, viata digestiva….ne lipseste, fiecaruia in felul sau, Persoana. Chiar si asa-zisa rugaciune se poate transforma intr-o activitate (viata) mentala de recitarea unor informatii ‘despre’ (eventual piperata cu ceva emotie-eros)

  Cred ca cel mai greu imi este tocmai a ma regasi ca Persoana.Probabil recuperea deplina a persoanei va fi prin Dar de Sus, la descoperirea cea de pe urma a fiecaruia. Dar daca in cele straine nu am fost credincios, cine imi va da ce este al meu ?

 4. “(…)psihiatrul de origine evreiasca S.Freud era ateu si facea parte din masoneria evreiasca, unde si-a prezentat cercetarile, dupa ce A FOST RESPINS de Societatea Medicilor Vienezi. Este cunoscut de asemenea faptul ca EL A FOLOSIT perioade indelungate COCAINA PENTRU A-SI ALINA DEPRESIA. In cele din urma, el s-a sinucis. Toate acestea sunt foarte graitoare in ce priveste atmosfera acelei minti din care s-a putut naste un nou “inlocuitor” al crestinismului, anume teoria psihanalitica. ”

  “Freud deorea f mult sa obtina recunoastere si acceptare mondiala a noilor sale idei iar alegerea lui Jung ca ucenic si continuator al sau a fost un pas tactic pt atingerea acestui scop.”

  “Invatatura lui Freud cum ca ‘in inconstient dorinta reprimata exista, asteptand doar ocazia sa devina activa’, nu a fost oare cu veacuri in urma descrisa de marii Parinti ai Bisericii care au spus clar despre patima netamaduita ca, daca in lipsa obiectului ei, pare ca am scapat de ea, de fapt, o data cu aparitia obiectului patimii, se va declansa din nou?”

  “Jung zice: ‘Freud concureaza cu Biserica, in intentia lui de a canoniza principii si doctrine'(…) Golul spiritual lasat de ateism a fost inlocuit cu teoria sa psihanalitica pe care dorea sa o ridice la rang de dogma si chiar de Dumnezeu. Iata ce ii spunea lui Jung: ‘Dragul meu Jung, promiteti-mi sa nu renuntati niciodata la teoria sexualitatii. Este lucru esential. Vedeti, trebuie sa facem din ea o dogma, un bastion de neclintit’.”

  “Ca toti cei care nu-si intemeiaza cercetarile pe cuvantul lui Dumnezeu,
  si Freud si-a dat seama ca psihanaliza nu este cea mai buna cale de urmat: ‘Daca as trai viata din nou, m-as dedica mai degraba cercetarii fenomenelor oculte decat psihanalizei’. Eliade nota in jurnalul sau (19 iunie 1962) “Doctorul Servadio imi spune ca Freud s-a interesat intreaga lui viata de ocultism. N-a indraznit sa o marturiseasca pt ca, preciza el, teoria sexualitatii era deajuns de ‘compromitatoare’ pt a-i adauga riscul de a se compromite cu ‘fantomele'(Jurnal 1941-1969, p.443).”

  “Din pacate, vedem ca atat Hitler cat si autoritatile comuniste au folosit psihiatria pt sustinerea doctrinelor lor criminale.”

  “Despre psihologie Parintele STANILOAE zicea ca este cea mai slaba dintre stiinte pentru ca vrea sa reduca la cateva legi viata spirituala.”

  “Parintele PORFIRIE: Nu-mi place psihiatria, insa ii iubesc pe psihiatri.”

  (“ZEUL TOLERANTEI” SI DESCRESTINAREA CRESTINISMULUI
  Capitolul Psihanaliza, psihiatria si psihologia: intolerantul – bolnav sau pacatos?)

 5. Pingback: “Familia ortodoxa”: INTERVIU CU PARINTELE NICOLAE TANASE DESPRE FEMEIE, SEXUALITATE, CASATORIE, TELEVIZOR… -
 6. Pingback: IMPOTRIVA PERVERTIRII COPIILOR prin EDUCATIE SEXUALA. MEMORIU adresat ministrului Educatiei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare