Patriarhul KIRILL viziteaza GRECIA si Muntele Athos [video+foto]

3-06-2013 44 secunde Sublinieri

“Suntem intotdeauna alaturi de voi, ma gandesc la poporul grec in fiecare zi”, a spus Kirill al Moscovei, in timpul vizitei sale oficiale din Grecia. Vizita are o semnificatie religioasa si politica aparte. 

Pentru prima oara dupa 21 ani primatul Bisericii Ruse face o vizita oficiala in Grecia. Patriarhul Kirill a ajuns la Atena pe 1 iunie la amiaza. Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, acompaniat de o mare delegatie a Sfantului Sinod si de reprezentanti ai guvernului grec, l-au intampinat pe patriarhul rus la aeroport.

Pe 2 iunie patriarhul rus si arhiepiscopul au tinut o liturghie comuna la biserica Sf. Pantelimon din Strada Acharnon. Pe 3 iunie Kirill s-a intalnit cu presedintele republicii, Karolos Papoulias, si premierul Antonios Samaras, pentru a pleca, apoi, la Muntele Athos. 

Ieronim a transmis patriarhului Kirill sentimente profunde de prietenie si demnitate, mentionand, totodata, ca popoarele grec si rus sunt legate de memorii si lupte istorice comune. Kirill a vorbit despre rolul si lucrarea Bisericii Ortodoxe a Greciei.

kirill grecia 5kirill grecia2kirill grecia3kirill grecia 1kirill grecia 6kirill grecia 4


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Patriarhul Kirill, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Patriarhul KIRILL viziteaza GRECIA si Muntele Athos [video+foto]

  1. mare nevoie este de unitate a tarilor ortodoxe.
    Bunul Dumnezeu si Mica Domnului sa le ajute.

  2. Se poate observa o activitate intensa a Bisericii Ortodoxe Ruse in ultimele luni, mai ales pe plan extern. Caci vizitei in Grecia a Patriarhului Kiril i se adauga poposirea in China – eveniment de exceptie, oricum l-am privi – precum si intalnirile cu intai statatorii Bisericilor surori. Pot sa fie verigi ale expansiunii ruse. Sau tatonari in vederea planuitului Sinod. Baiul este ca BOR pare a se afla la distanta de ani – lumina. Nu doar prin ocolirea, deocamdata, de catre Patriarhul rus ci si prin propriile actiuni ( de ne-am gandi doar la tacerea in legatura cu dezbateri privind exploatarile din Moldova si Dobrogea sau privind razboiul pentru recunoasterea dreptului firesc al lui Valeriu Gafencu de a nu ramane o umbra din debara )

  3. Patriarhul nostru cand are de gand sa mearga in Athos? Poate se intampla o minune si ii vine mintea la cap.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare