Premierul Ungureanu afirma, la ODORHEIUL SECUIESC, necesitatea REOGANIZARII ADMINISTRATIVE (varianta cu 8 JUDETE?)

31-03-2012 1 minut Sublinieri


Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, dupa reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor de la Odorheiu Secuiesc, ca este nevoie de reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. Intrebat, intr-o conferinta de presa, despre reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, premierul s-a declarat convins ca este nevoie de reorganizare, precizand ca acest aspect nu a fost discutat la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor la care a participat.

Exista un proiect la care tin pentru ca sunt convins ca este nevoie de o reforma a administratiei publice si, implicit, de reorganizarea admninistrativ- teritoriala. Azi nu am vorbit despre acest lucru“, a spus premierul. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat, sambata, la Odorheiu Secuiesc, la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania. Presedintele Traian Basescu declara, la inceputul lunii martie, ca actualul Parlament trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea sanatatii si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.

UDMR se opune adoptarii Legii privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

Modelul reorganizarii dupa regiunile de dezvoltare

In acest moment, fiecare regiune este coordonata de cate o agentie pentru dezvoltarea regionala, acestea fiind organisme neguvernamentale, nonprofit, de utilitate publica, cu personalitate juridica. In viitor, mai putine judete va insemna automat mai putine insitutii publice si in consecinta un aparat institutional mai putin dezvoltat.

Doar 8 consilii judetene, in loc de 41. Acelasi scenariu se aplica si prefecturilor precum si fiecarei agentii guvernamentale judetene. Potrivit Institutului National de Statistica, cea mai bogata regiune de dezvoltare este in acest moment Bucuresti-Ilfov, urmata de Sud-Muntenia si Centru.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat azi la ieşirea de la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor, organizată în secuime, la Odorheiu Secuiesc, loc de discordie în privinţa reorganizării administrative, că e mare nevoie de reorganizarea administrativ-teritorială a României, deşi acest aspect nu a fost discutat la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor la care a participat.

“Există un proiect la care ţin pentru că sunt convins că este nevoie de o reformă a administraţiei publice şi, implicit, de reorganizarea administrativ- teritorială. Azi nu am vorbit despre acest lucru”, a spus premierul. Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la Odorheiu Secuiesc, la reuniunea Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.


Categorii

1. DIVERSE, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Premierul Ungureanu afirma, la ODORHEIUL SECUIESC, necesitatea REOGANIZARII ADMINISTRATIVE (varianta cu 8 JUDETE?)

  1. Cine a iubit strainii minca-i-ar inima cainii.

  2. Dar de ce nu, teritoriul Romaniei ar fi impartit in trei judete: Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca, nuu? Ideia impartirii teritoriului pe alte structuri administrative, nu are nici o ratiune. O asemenea ideie dementiala poate prinde contur doar in capetele tuguiate ale guvernantilor de azi. Care a fost efectul alegerilor uninominale? -nebunie, pe care s-au gindit sa o schimbe,iar. Au vazut ca a fost o prostie aiuritoare. Cu ce guvernanti ne-am pricopsit? Cred ca ni-se trage de la rinvolutie. In Corea de Nord si Cuba, nivelul de trai v-a fi mai bun decit ce va fi la noi.

  3. Ce spirit vizionar a fost Stalin, incat a reorganizat administrativ Romania dupa aceleasi principii care se vehiculeaza astazi!

  4. Nu de reorganizare teritoriala avem nevoie, ci de starpirea (la propriu) acestei bande de jefuitori megalomani cu care ne-am ales dupa ’90 incoace. In aceasta operatiune, important nu mi se pare decat…calibrul.

  5. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare