Reteaua lui GEORGE SOROS influenteaza CEDO. Cel putin 22 judecatori din 100 sunt fosti ACTIVISTI implicati direct in ONG-urile „societatii deschise”/ Multe cauze la CEDO ce au avut legatura cu drepturile LGBT au fost „ACTIUNI STRATEGICE” care au implicat astfel de judecatori-activisti

26-02-2020 7 minute Sublinieri

Sursa foto: http://www.europereloaded.com/the-grip-of-soros-on-the-european-court-of-human-rights-revealed/

European Center for Law and Justice:

 GRÉGOR PUPPINCK

Când am verificat mai îndeaproape backgroundul unor judecători ai Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), nu ne-am imaginat vreodată ce fel de descoperiri tulburătoare vom face.

După o investigație de șase luni, facem public un important raport care arată amploarea relațiilor dintre ONG-uri și judecătorii CEDO, precum și problemele și conflictele de interes care derivă din acestea. 

Am identificat șapte ONG-uri care sunt active la Curte și care au avut judecători ai CEDO printre membrii lor. Cel puțin 22 din 100 de judecători care au funcționat din 2009 sunt foști membri sau lideri ai acestor șapte ON-guri. 

Printre acestea, Rețeaua Societății Deschise se remarcă prin numărul de judecători care sunt legați de ea (12) și pentru că finanțează celelalte șase organizații identificate în raport. 

Puternica prezență a Societății deschise și a afiliaților săi este problematică în multe feluri. Dar chiar mai grav de atât este faptul că 18 din cei 22 judecători au judecat cazuri inițiate sau sprijinite de organizația în care au funcționat anterior. 

Am identificat 88 de cazuri problematice în ultimii 10 ani. În doar 12 cazuri judecătorii s-au abținut de la a judeca din cauza conexiunilor avute cu ONG-ul implicat în proces.

Iar aceasta este doar o evaluare moderată care nici nu ia în cont legăturile financiare strânse dintre ONG-uri. De exemplu, nu am identificat toate cazurile ce au implicat ONG-uri finanțate de Fundația pentru o Societate Deschisp, nici nu am identificat toate cazurile în care un judecător de la un ONG finanțat de FSD a judecat în cazuri în care această fundație a acționat.

Această situație e serioasă și pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor. Aceste conflicte trebuie să fie remediate imediat.

Raportul nostru face propuneri în acest sens. Mai exact, o mai mare atenție a trebui dată alegerii candidaților pentru postul de judecător, evitând numirea unor activiști și participanți la campanii. Raportul face, de asemenea, propuneri pentru a asigura transparența intereselor și legăturilor celor ce aplică la posturile de judecător, a judecătorilor și a ONG-urilor, și pentru a formaliza procedurile de descalificare.

Citiți întregul raport al ECLJ – ONG-uri și Judecători ai CEDO între 2009-2019

Anexele sunt disponibile aici

Conștientă de valoarea sistemului de protecție a drepturilor omului din Europa, ECLJ speră ca acest raport să fie receptat ca o contribuție pozitivă la o mai bună funcționare a CEDO.

Ca un follow-up al acestui raport, ECLJ a decis să înainteze formal chestiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în conformitate cu Regulamentul 67 din Regulamentul său de Procedură, care este despre petiții. Vă invităm să vă alăturați petiției noastre.

Adunarea este resposanbilă de alegerea judecătorilor, are puterea de a investiga și poate face recomandări reprezentanților celor 47 de state membre ale Convenției Europene a Drepturilor Omului, cărora le-am înaintat, de asemenea, acest raport.

Avem nevoie de sprijinul dvs pentru a proteja independența Curții Europene și imparțialitatea judecătorilor săi.

Să punem capăt conflictelor de interese de la CEDO

CITEȘTE PETIȚIA AICI

Paul Ghitiu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) este condusă de şi face politica lui SOROS!

Un studiu al European Center for Law and Justice de la Strasbourg a scos la iveală mai multe conflicte de interese între judecatorii de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului si ong-urile finantate de George Soros.

European Center for Law and Justice este un ONG care apare adesea în instanță pentru a face campanie pe teme sociale, familiale și legate de religie. Sunt mândru să fiu înscris ca cercetător la ECLJ, dar în realitate am scris un singur articol pentru site-ul centrului și nu primesc niciun salariu de la acesta. Nu am avut niciun rol în redactarea raportului.

Studiul a constatat că, dintre cei 100 de judecători care au ocupat funcția de judecător în cadrul Curții Europene a Drepturilor Omului în perioada 2009-2019, aproape un sfert (22) au legături puternice cu Fundația pentru o Societate Deschisă a lui George Soros sau cu ong-uri precum Amnesty International și alte organizații care sunt finanțate de aceasta. Human Rights Watch, de exemplu, a primit 100 de milioane de dolari de la Fundația pentru o Societate Deschisă din 2010.

Unele ong-uri primesc atât de mult din bugetul lor de la Soros, încât de fapt sunt filiale deținute integral de fundația sa.

Legăturile dintre judecători și ong-uri sunt substanțiale. Acestea includ munca de ani de zile in calitate de membri ai comitetului director sau al consiliului executiv al acestor ong-uri; ocupând posturi de profesor la institutii finantate de acestea; calitatea de director salariat al programelor  Fundatiei pentru o societate deschisa (FSD) sau ong-urilor asociate; si realizarea altor forme de munca platita pentru acestea. Lista completă a acestor link-uri poate fi găsită la paginile șapte și opt din raport.

Un bun exemplu este cel al Bulgariei, Yonko Grozev, care, în calitate de lider al Inițiativei privind justiția în societatea deschisă, în 2018, a apărat cazul Pussy Riot împotriva Rusiei, înainte de a fi ales judecător al Curții la scurt timp după aceea.

Studiul nu include forme mai puțin formale de colaborare cu ong-urile, cum ar fi munca ocazională pentru acestea (a se vedea nota 15 din raport). Aceasta înseamnă că legăturile sunt chiar mai mari decât cele abordate în mod specific în studiu.

Raportul acoperă, de asemenea, alți ofițeri în domeniul drepturilor omului, cum ar fi comisarul pentru drepturile omului în cadrul Consiliului Europei din 2012-2018 (Nils Muiznieks); care nu este judecător, dar care a fost de ani de zile activist salariat al FSD din Letonia și care și-a folosit poziția oficială pentru a face campanie împotriva așa-numitei legislații „anti-Soros” din Ungaria.

Aceste ONG-uri sunt extrem de active la CEDO. Fundația Helsinki pentru drepturile Omului din Polonia a depus 16 de cereri și a apărat 32 de cazuri numai în 2017. Foarte adesea, rolul jucat de ong-uri nu apare în arhivele instanțelor, ci trebuie să fie descoperit din rapoartele proprii ale ong-urilor. De exemplu, un caz poate fi apărat de avocați de la un ONG cu pledoarii ascultate de alte ong-uri ca părți terțe, chiar dacă celelalte organizații sunt, de fapt, finanțate din aceeași sursă ca și solicitantul, de obicei, Soros.

Nu ar fi nimic în neregulă cu judecătorii care au exercitat o activitate plătită pentru un ong înainte de a deveni judecător, dacă aceleași organizații nu ar fi ele însele active ca părți care au prezentat cauze la CEDO, fie ca solicitanți, în calitate de avocați ai solicitanților; sau ca părți terțe care prezintă o presupusă expertiză (dar, în realitate, fac lobby pentru o cauză), și dacă acești judecători nu au avut  contact anterior cu aceste cazuri.

Într-adevăr, cea mai gravă constatare a raportului este aceea că, în 88 de cazuri, judecătorii au stat la baza hotărârii privind cauzele introduse în instanță de ong-urile pentru care au lucrat anterior, fără a declara un conflict de interese și fără a se retrage de la audierea cauzelor (a se vedea pagina 15 din raport și anexele 1 și 2). Într-un caz derulat în 2018, 10 din cele 14 de ong-uri care au prezentat cazul au fost finanțate de FSD, în timp ce sase din cei 17 de judecatori care au audiat dosarul au avut legaturi cu acelasi grup finantat de Soros.

Refuzul judecătorilor de a se retrage este un eșec profesional rușinos care arată că organismul european suprem pentru drepturile omului nu este, de fapt, independent, ci face parte dintr-o adevărată „industrie a drepturilor omului” – o piramidă a banilor și o rețea strânsă de relații profesionale, în fruntea carora se afla George Soros cu miliardele sale. ong-urile ar trebui să reprezinte „societatea civilă” independent de stat; în realitate, un număr foarte mare dintre acestea sunt creaţia unor actori fără legitimitate democratică, precum FSD.

Faptul că acest sistem corupt a putut să prospere are mai multe cauze. Primul este că Soros și ong-urile pe care le finanțează domină industria drepturilor omului în Balcani și în statele baltice. Milioanele sale inundă aceste țări mici și sărace (de exemplu, din 1992, el a cheltuit 131 milioane de dolari în Albania) și, la rândul lor, numesc judecători la CEDO care reglementează chestiunile legate de drepturile omului pentru cele 47 de state membre ale Consiliului Europei. Într-adevăr, raportul constată că totalul cheltuielilor FSD în Europa, de 90 de milioane de dolari pe an, depășește de fapt bugetul anual al Curții Europene a Drepturilor Omului (70 de milioane de dolari).

În al doilea rând, noile proceduri introduse în 2012 prevăd în mod special participarea ONG-urilor la procedura de selecție a judecătorilor la CEDO. Aceste ong-uri pot propune candidați și pot face lobby pentru selecția lor. Au făcut acest lucru de multe ori, după cum arată raportul. În cazul Albaniei în 2018, de exemplu, doi din cei trei candidați au fost directori ai FSD; unul dintre aceștia a fost ales.

În cele din urmă, nu există nicio cerință ca persoanele numite în calitate de judecători la CEDO să aibă nicio experiență judiciară. Aproximativ 51 din cei 100 de judecători care s-au aflat pe banca CEDO din 2009 nu au mai fost niciodată judecători sau magistrați. În schimb, ei au fost adesea activiști pentru drepturile omului care au lucrat pentru Soros sau pentru una dintre  organizațiile sale de primă linie.

Aceasta este o slăbiciune structurală care afectează și tribunalele internaționale pentru crime de război. După cum am arătat în cartea mea, „Travesty”, înseamnă că oamenii pot avea putere judiciară chiar dacă nu sunt, de fapt, judecători sau magistrați instruiți sau chiar avocați, ci activiști politici. În unele cazuri ieşite din comun, oamenii au devenit judecători pe băncile acestor tribunale fără a avea nici măcar un minimă calificare juridică.

Rezultatul este că judecătorii care stau în aceste organisme nu se comportă, de fapt, ca judecătorii. Rolul judecatorului este de a spune care este legea, nu de a spune ce crede el sau ea ca ar trebui sa fie legea. Din păcate, acest lucru este exact ceea ce fac judecătorii din CEDO și din noile tribunale internaționale. În 1978, CEDO a proclamat că convenția este „un instrument viu care trebuie interpretat în lumina condițiilor actuale” și că, prin urmare, judecătorii săi au dreptul de a citi noi lucruri în convenție, în loc să accepte să fie obligați de aceasta. Un astfel de activism judiciar este o parodie a statului de drept.

Este o parodie, deoarece domeniile în care judecătorii CEDO își exercită activismul judiciar sunt tocmai cele mai sensibile din punct de vedere politic, care ar trebui decise în mod corespunzător de politicienii din parlamentele alese sau prin referendumuri, si nu de o casta de elită a unor activisti. Aceste domenii includ libertatea de exprimare, azilul, drepturile LGBT, condițiile de detenție, drepturile minorităților și așa mai departe. Folosindu-și libertatea de a formula legea, judecătorii CEDO au aplicat de-a lungul deceniilor o nouă viziune a omului, care este opusul intenției inițiale a Convenției, și anume de a proteja ființele umane și familiile acestora de puterea abuzivă a statului. Acum CEDO își petrece cea mai mare parte a timpului cerând mai multă putere de stat pentru o cauză sau alta la modă.

George Soros a fost atacat de mult timp pentru puterea politica excesiva pe care a cumparat-o uriasa sa avere, in special in Europa de Est post-comunista. Acest raport al Centrului European de Lege și Justiție este, cu toate acestea, una dintre primele ocazii în care efectul de corupție al acestei puteri a fost identificat cu scrupulozitate și documentat cu privire la organismul suprem însărcinat cu protecția drepturilor omului în Europa. Până în prezent, CEDO nu a negat niciuna dintre faptele prezentate în raport și, în măsura în care aceste fapte nu pot fi negate deoarece provin chiar din CEDO, credibilitatea sa ca organism judiciar independent este acum la pământ

Autor: John Laughland, care are un doctorat în filozofie de la Universitatea Oxford și care a predat la universitățile din Paris și Roma, este istoric și specialist în afaceri internaționale.

EVZ:

Cel mai influent stat de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului e George Soros?

Nu vă grăbiți să-mi atrageți atenția că George Soros nu e stat! Știu și eu asta, dar ar fi minunat să-i explice cineva și nababului american că nu e nici Bunul Dumnezeu (cum declară uneori), nici stat în statul planetar la care visează. Mare problemă este că acestui domn, ajuns la o vârstă venerabilă, nu-i reproșează nimănui nici imixtiunile în justiție, nici vreo lipsă de respect pentru statul de drept.

Așa se face că are toată libertate să-și ajute (plaseze) aliații în funcții cheie, de exemplu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.  Nu o spun eu, ci ziariștii italieni. ”Cel puțin 22 dintre cei 100 de judecători permanenți de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului par a fi legați de șapte ONG-uri: cea mai importantă și influentă fiind Societatea Deschisă a lui George Soros”, scrie Roberto Vivaldelli în ilgiornale.it.

Conform unui studiu elaborat de Centrul European pentru Drept și Justiție, citat de publicația italiană La Verità, ONG-urile (mai ales cele soroșiste) au o influență din ce în ce mai mare asupra instituțiilor internaționale, în special în ceea ce privește drepturile omului.

Studiul susține că aproape un sfert (22 din 100) dintre judecători permanenți care au lucrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din Strasbourg (CEDO), între 2009 și 2019, sunt foști oficiali sau colaboratori ai unui număr de șapte ONG-uri. Astfel, 12 dintre judecători sunt conectați direct la Fundația Open Society, alți șapte la Comitetul pentru Drepturile Omului  Helsinki, iar ceilalți  au legături cu  Amnesty International, Human Rights Watch și Interighits.

„Această situație pune în discuție independența Curții și imparțialitatea judecătorilor”,se susține în același raport, care cere liderilor Uniunii Europene să ia măsuri. „În acest scop, ar trebui să se acorde mai multă atenție  selectării candidaților pentru funcțiile de judecător, evitând numirea activiștilor”.

După cum explică raportul, cele șapte ONG-uri din care provin judecătorii numiți la Curtea Europeană a Drepturilor Omului,  se adresează Curții „în cazuri importante care pot stabili precedente”, deseori în dosare care au  legătură cu „libertatea de exprimare, dreptul la azil ,  drepturile LGBT, și condițiile deținuților”. De asemenea,  raportul susține că judecătorii activiști „acționează, în special, prin intermediul unor dispute strategice, adică utilizează cauzele judiciare pentru a atinge obiective generale de natură politică”.

Această „acțiune strategică” a fost deosebit de eficientă „în promovarea drepturilor persoanelor LGBT în Europa”. „The Open Society Foundations – susține raportul – s-a poziționat  ca fiind cea mai influentă organizație din acest domeniu, mai ales prin politica sa de finanțare a altor organizații.

Un lucru deosebit de important, pentru că Fundațiile Open Society ale lui Soros nu luptă numai pentru drepturile minorităților sexuale, ci și pentru liberalizarea drogurilor,  și „protejarea” imigranților  și refugiaților.

Printre judecătorii pe care se bazează această rețea Soros, jurnaliștii italieni îi enumeră pe bulgarul  Yonko Grozev, aflat încă la CEDO, după ce a făcut parte din consiliul Fundației pentru o Societate Deschisă în Bulgaria , și pe lituanianul Egidijus Kūris, și el membru al consiliului de administrație al Fundațiilor Soros din țara sa. (…)/ integral pe evz.

 


Categorii

George Soros, Ideologia genului, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Reteaua lui GEORGE SOROS influenteaza CEDO. Cel putin 22 judecatori din 100 sunt fosti ACTIVISTI implicati direct in ONG-urile „societatii deschise”/ Multe cauze la CEDO ce au avut legatura cu drepturile LGBT au fost „ACTIUNI STRATEGICE” care au implicat astfel de judecatori-activisti

  1. Pingback: Centrul European pentru Lege și Justiție: CUM CONTROLEAZĂ SOROS CEDO. Cel mai controversat judecător-activist, avansat la poziția de președinte de secție
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare