DISCURSUL DE EXCEPȚIE AL UNUI PATRIOT GORJEAN, Nicolae Ivăniși, (VIDEO + transcriere) in fata reprezentantului un ONG ecologist finantat de GUVERNUL GERMAN pentru a INCHIDE CENTRALELE ROMÂNESTI PE BAZA DE CARBUNE, in timp ce Germania tocmai isi deschide o noua termocentrala poluanta/ GREEN DEAL – PACTUL ECOLOGIC EUROPEAN adoptat la Bruxelles si imbratisat servil de Guvernul Orban – LOVITURA DE GRATIE DATA ROMÂNIEI: “Omori crestere economica in Europa, distrugi locuri de munca, faci saracii mai saraci, si produci alti saraci”

26-02-2020 17 minute Sublinieri

Sabotorii Gorjului

Vasalii politici au transformat România într-o colonie!

Aseară, am fost invitat (din greșeală cred) la o întâlnire a ONG-urilor locale, cu reprezentanții “Bankwatch România”. Tema: “Tranziția energiei juste și impactul acesteia asupra comunității”. Potop de temă… când, de fapt, totul era pregătit doar pentru a mai spăla niște creiere și nimic mai mult!

Pentru cine nu a auzit de Bankwatch, atașăm câteva linkuri mai jos, pentru documentare. Începem cu începutul. Mai exact, cum a fost executată înainte de punerea în funcțiune, hidrocentrala de pe Jiu. Vorbim de obiectivul de pe defileu, unde, investiția a fost de 155 milioane de euro, plus o grămadă de bani pentru conservare! Putem, în acest moment, să-i spunem “conservă expirată”!

https://www.economica.net/155-de-milioane-de-euro-aruncate-…

Unul din principalele motive pentru blocarea punerii în funcțiune a obiectivului a fost că pe acolo este “drumul viperelor” și există riscul ca aceste animăluțele târâtoare să moară de sete, fiindu-le afectate adăpătorile!! 👏👏 Un complet de judecată de la Curtea de Apel București a dat câștig de cauză Organizației Bankwatch. Nu vreau să-i numesc trădători, deci… mă abțin!

Trec anii peste noi și iată următoarea acțiune cu rezultate demne de toată lauda a ONG ului salvator.
https://www.gorj24.com/ong-ul-bankwatch-sa-ofere-si-locuri…/

Anul trecut, Bankwatch reușește să închidă Cariera Roșia, sentința fiind dată de Curtea de Apel București, coincidență maximă, de același complet de judecată! Ups!🤔 Pute! Pute a interese ascunse!

Pentru ca execuția CEO să fie sigură, (de teamă să nu murim de poluați) vin în “sprijinul cetățenilor” și activiștii unui alt ONG renumit, Greenpeace. Deja se trage pe foc încrucișat. Ăștia au treabă cu furnalele noastre care fumegă! Ale nemților sau termocentralele altor state, în loc de fumuri, scot polen sau CO2 de levănțică
https://m.adevarul.ro/…/greenpeace-dat-judecata-…/index.html

În traducere liberă, acțiunile organizațiilor de mai sus, bine coordonate din exterior, seamănă cu un îndemn, gen: “vă rugăm să fiți idioți până la capăt!”

Aseară, povestea reprezentantul Bankwatch despre “potențialul punct de afaceri ce se vrea creat, după închiderea minelor Petrila, Lupeni… cele din Valea Jiului și cum se poate dezvolta turismul la Straja”! Minele de care face vorbire sunt istorie de …hăt, potențialul punct de afaceri nu a mai venit, dar soluția dumnealui este extrem de încurajatoare. “O organizație urmează să preia patrimoniul și printre altele să înființeze un muzeu al minerilor” Ne-am tâmpit? Pai Valea Jiului însuși este un muzeu! Așa vreți să vedeți și Gorjul? A mai subliniat și faptul că Stațiunea Straja este un obiectiv turistic ce merită dezvoltat. Am înțeles. Toată lumea cântă, râde și dansează la Straja! Ține de foame, fiindcă iarna mergem la păscut de zăpadă, iar vara ne facem vegani!

PS. Cum te numești atunci când, român fiind, încerci și reușești indirect să subminezi economic țara ta? Îmi scapă termenul! Sincer… ei nu au nici o vină! Vina aparține în totalitate idioților care ne reprezintă pe noi ca și națiune! Vasali și… atât! Aștept ca aceste ONG-uri să se pună în fața drujbelor de la Schweighofer Holzindustrie. Știu. Riscant. Riscant și pentru instanțele din Romania. Ne urechează mai marii Europei. Ne ciopârțesc ăia pădurile de 18 ani. Sunt de înțeles fiindcă pădurile lor sunt virgine. Păcat să-și piardă “fetia”, când ale noastre sunt “curwe”!

*Urmăriți intervenția video și trageți concluziile singuri.*

Jienii:

Liderul ADN Gorj, conflict deschis cu Bankwatch: Veniți să ne închideți definitiv, să nu mai producem nimic

Nicolae Ivăniși, liderul Alternativei pentru Demnitatea Națională (ADN) Gorj, i-a trimis la colț pe reprezentanții Bankwatch România (un ONG care militează împotriva cărbunelui și a energiei pe cărbune din România) veniți în Gorj pentru o întâlnire cu ONG-urile locale în care să fie dezbătută tema ”Tranzacția energiei juste și impactul acesteia asupra comunității’‘. Politicianul gorjean a precizat că evenimentul a fost așezat în așa fel încât să se obțină crearea de convingeri participanților, raționamente găunoase, falimentare pentru județ și țară.

Ați zis că sunteți înființați în 2012, la București. Sunteți o structură sau o anexă, ca să zic așa, a Bankwatch la nivel european. Finanțați de Ministerul Mediului din Germania. Germania este o țară care în acest moment își prelungește până în 2038 acordul de exploatare a cărbunelui. La noi, la români, fiind mai ghiocei, veniți și ne închideți hidrocentralele pe Jiu, o dată, sub pretextul că o să moară vipera de sete, că pe acolo e drumul viperei, așa am înțeles, după ce am investit 170 de milioane de euro. Adică nu mai putem să dăm 20.000, să-i facem adăpătoare, din cupru, din alamă, cred că le putem pune și din platină, dacă ne chinuim puțin.

Eu nu am nimic împotrivă în a ne spune despre poluare și așa mai departe. Însă a vinde prostie nu este OK. Este o faptă gravă, în opinia mea. Urmăriți că v-a judecat, la vremea aceea, același complet de judecată care după patru ani a închis Cariera Roșia, tot în urma unei acțiuni Bankwatch. A retras autorizația de mediu. De ce? Poluează și asta! Ce să mai înțeleg eu atunci, dacă tu, Germania, mai deschizi o centrală, și știm foarte bine, aceasta funcționează între 35 și 45 de ani? În schimb, îți trimit ție, România, ONG-uri finanțate de mine. Veniți și promovați aceste lucruri, le puneți exact cu susul în jos. Nu este normal ce se întâmplă.

Greenpeace-ul, pe partea cealaltă, dă în judecată Termocentrala Rovinari. Să fie închisă și ea, pentru că poluează. Iar tu, România, care produceai energie de o viață, imporți energie din Ungaria.

Suntem cu toții români, am văzut cum discută acești copii (alți participanți la eveniment n.red.), habar nu au ce spun. S-a organizat aici, să avem o discuție, să vă promovați voi aceste mizerii, părerea mea. Nimeni nu se opune retehnologizării, dar când văd că SUA s-au întors în anul 1975, ca și cantitate de exploatare a cărbunelui, când observ ce face Japonia, când văd și Germania, care vă finanțează pe voi, iar tu vii la mine, la Gorj, unde avem lideri politici care nu sunt în stare să ne apere, să ne reprezinte cu demnitate, veniți să ne închideți definitiv, să nu mai producem absolut nimic”, a spus liderul ADN Gorj.

***

Continuarea discursului excepțional al lui Nicolae Ivăniși, în transcrierea noastră:

[…] Spuneai cu cuvintele tale că la Petroşani aţi rezolvat marea minune: s-a închis mina Petrila şi Lupeni şi, spui tu, am avut acolo un potenţial punct de afaceri după închiderea lor. Avem şi Straja, cu potenţial turistic. Te-ai auzit ce-ai spus?! Petroşani, în momentul de faţă, dacă ţipi la intrare se aude ecoul până dincolo, crede-mă, la Haţeg. Care este potenţialul ăla care s-a dezvoltat, economic, acolo? Sau ce facem cu turismul din Straja dacă nu am bani să mânânc o franzelă, mă duc să mă dau pe schiuri? Ţine de foame? Îmi iau copiii la subraţ şi-i duc la Rânca şi trăiesc fericit?

Băi oameni buni, o tranziţie într-o ţară, până la urmă, nu se face la modul ăsta! Suntem în momentul de faţă executaţi de o clasă politică, de 28 de ani hoaţă, cum bine ştim cu toţii, un complex energetic căpuşat de fiecare guvernare, iar salvarea vine din partea voastră: să ne radă efectiv! Te-ntreb eu pe tine acum – încă o dată, nu sunt specialist în energie, dar nici dobitoc nu sunt – îmi rezerv dreptul ca la mine acasă, la mine în curte, să-mi securizez bucăţica aia de pâine pe care ne-o dă nouă acest complex. Şi, dacă există o soluţie sustenabilă în acest moment, este să stopăm furtul din complex, în niciun caz să îmbrăţişam ideile voastre, să investesc în Defileul Jiului 170 de milioane de euro, dumneata să mă închizi pe instanţe cu nişte judecători – dă-mi dreptul să cred că pot fi tendenţioşi sau sforiţi de afară şi de alte grupuri de interese. Acelaşi lucru îl face Greenpeace-ul cu Termo Rovinari, acelaşi lucru îl întâmpină cu cariera Roşia… Unde ne aflăm în momentul de faţă? Când toată lumea produce în Europa asta, noi am devenit o colonie, o ţară de consum. Bine? Deci sclavi la noi acasă.

Voi nu aveţi nicio vină decât simplul fapt că aveţi curajul, probabil contra cost, sunteţi plătiţi bine ca organizaţie. Şi eu am asociaţie, uită-te bine la mine. Am primit în doi ani o sponsorizare de 20 de milioane, subsemnatul, pe asociaţie, şi am aport de capital de 200. Nu-mi dă nimeni bani. De ce oare nu-mi dă nimeni bani mie? Credeţi că, dacă mă apuc să promovez şi eu aceste mizerii, scuză-mă că-ţi spun, or să vină şi lângă mine cei care vă finanţează pe voi? Bineînţeles, dom’le, că sunt interese!

Şi, încă o dată, vă rog să-mi daţi o simplă explicaţie în faţa tuturor: de ce importă România energie din Ungaria? De unde are Ungaria energie?! Spuneţi-le lor, să ştie oamenii ăştia că suntem nişte tâmpiţi! Pe logică simplă! Deci acolo este un nor, efectiv!

Băi oameni buni, eu nu înţeleg cum aveţi curajul să veniţi, că aveţi copii mâine-poimâine, poate nu vor beneficia de jobul pe care îl ai tu în momentul de faţă, poate va rămâne un simplu muritor în ţara asta. Voi vă gândiţi că prin ceea ce faceţi în momentul de faţă radeţi efectiv tot de pe faţa pământului? Asta este strategia lor, nu a voastră, voi sunteţi transmiţători. Şi o faceţi aşa relaxaţi, nonşalant, nu ştiu, ca şi cum aţi mânca îngheţată, e ceva firesc să razi economic un judeţ! Venind, încă o dată, cu motive de genul: <Moare vipera de sete pe Defileu!> Aţi mai auzit-o şi pe-aia cu gândacul pe autostradă…

Domnule, Europa nu te vrea niciodată pe tine ca ţară, dacă eşti ţară de tâmpiţi, nu te vrea pusă la masă cu ei. Este simplu! Cu toate că ai avea tot dreptul şi toate oportunităţile! Dar nu ţi le oferă, cine? Clasa politică! De ce? Sunt nişte sclavi! Bun? Asta este strict părerea mea. Şi nu mă simt reprezentat de niciunul dintre ei. Pentru că, aşa cum s-ar presupune într-o organizaţie sau într-o Uniune Europeană demnă, noi în momentul de faţă trebuia să avem deschis portul Constanţa, să avem o autostradă care, veni bine, ne blochează cu broscuţa galbenă, cu gândacul de Colorado, cu poveşti din astea nemuritoare, şi noi nu reuşim să fim şi noi la un egal, la un tot! Pentru că aşa este, domnule! Ăsta este dreptul nostru, ca cetăţeni! Dacă ne vrem în UE. Dacă suntem în UE doar cu pixul, atunci avem o problemă.

Încă o dată, sunt un personaj care, da, sunt de acord cu o retehnologizare, sunt de acord cu tot ce se poate. Cu toate că, să-ţi spun un lucru: am crescut pe timpul lui Ceauşescu un trimestru în Rovinari. Şi aveam patine; nu-mi alunecau. Era zăpada neagră. Acum nu mai e aşa ceva. Nu mai e aşa ceva! Şi au trecut 30 de ani de atunci! S-a învechit termo aia, dar nu ştiu ce i-au făcut, ce nu i-au făcut, însă nu mai e ce era odată. Bun? Iar ceea ce voi promovaţi, încă o dată spun, dă-mi voie să cred în proporţie de 100 %, fără să-mi las nici măcar un procent ca marjă că aş fi în vreo eroare în momentul de faţă, sunt doar interese economice ale unor grupuri bine puse la punct care vor o Românie şubrezită definitiv! Deci nu ne ajung hoţii politici care ne-au nenorocit 28-29 de ani, au venit „salvatorii naţiunii”, să-mi fie cu iertare, şi europenii prin toate ONG-urile trimise să ne sufoce, efectiv, economic! Ăsta este scopul lor! Şi este strict părerea mea, repet! Citind, documentându-mă. Câtă nesimţire să ai tu, Ministerul Mediului din Germania, să finanţezi un ONG, tu să produci pe cărbune, dar să vii să-mi spui mie că nu am voie! Că tu, când bagi vătraiul, românule, la tine iese fum, bă! La el iese polen! Spune-mi şi mie dacă tu ai un răspuns la chestia asta! Un răspuns pertinent! Nu este normal ce se întâmplă! Este cea mai mare mizerie la care am asistat în ultimii trei ani de zile, crede-mă! Să faci o investiţie din banii tuturor românilor, că nu-i pe fonduri europene, până la urmă, de 170 de milioane, şi tu să nu produci pe motive de genul că moare vipera de sete?!

Băi, oameni buni, avem copii, cresc mâine-poimâine, or să râdă de noi şi cu…, or să zică că am fost cei mai proşti din curtea şcolii, vorba celor de la Paraziţii, vă citez şi pe limba voastră. Tu-ţi dai seama în ce situaţie suntem, în momentul de faţă, puşi noi? Să asistăm ca nişte măscărici la fel şi fel de anomalii, că, în opinia mea, sunt nişte anomalii! Eliminaţi, oameni buni, cauza! Eliminaţi cauza! Mergi la complex, aţi avut justiţie în mâini, arestaţi hoţii ăştia care au căpuşat complexul ăsta! Puteam să retehnologizăm de 50 de ori până acum! Nu s-a întâmplat asta.

Te mai întreb ceva: ai făcut un studiu economic, un studiu de impact economic, social, asupra judeţului, vizavi de tot ce înseamnă exploatarea de cărbune? Dacă aveţi un studiu în momentul de faţă, economic şi social!

(…)

***

National:

Cine sabotează sistemul energetic național

Ministrul Mediului din Germania finanțează ONG-uri din România care ne închid, rând, pe rând, termocentralele și hidrocentralele, sabotând astfel sistemul energetic național. Şi asta în timp ce nemții își deschid, în continuare, termocentrale care funcționează pe cărbune.

[…]

Închideți voi, că deschidem noi

Anul trecut, Germania a demarat o investiție de 1,5 miliarde de euro pentru noua sa centrală electrică pe bază de cărbune Datteln 4. Cu o capacitate de 1.100 megavați (MW), uzina Datteln 4 este cea mai mare unitate pe huilă din Germania și este programată să fie operațională până la jumătatea anului 2020. Și asta în condițiile în care Germania s-a angajat să elimine treptat centralele electrice pe cărbune cel târziu până în 2038.

”Hidrocentrala de pe Defileul Jiului a fost finalizată în proporție de 92% și, acum trei ani, au apărut cei de la Bankwatch și au dat în judecată autoritățile să stopeze lucrările pe motiv că moare de sete vipera. Investiția de 170 milioane de euro a fost finanțată integral de statul român, bani la care trebuie adăugate alte câteva milioane de euro cheltuite până acum pentru conservarea hidrocentralei.De când este în conservare, Hidrocentrala a fost devalizată și au dispărut multe componente. În 2019 a fost pentru prima oară când am importat foarte multă energie din Ungaria, așa am ajuns. Anul trecut, același ONG Bankwach a dat în judecată pentru ridicarea avizului de mediu a celei mai mari cariere de cărbune din Gorj, Cariera Roșia”,

ne-a declarat Nicolae Ivăniși, liderul Alternativei pentru Demnitatea Națională Gorj.

Închiderea Carierei Roșia va avea drept consecință reducerea la jumătate a activității Termocentralei Rovinari. Și soarta Complexului Energetic Oltenia pare pecetluită, un complex care s-a aflat anul trecut pe locul doi în topul producătorilor de energie din România. Primul pas în acest sens a fost amenințarea ministrului de Finanțe că va închide complexul. ”Politicienii români s-au dus la Comunitatea Europeană și și-au asumat închiderea Complexului Energetic Oltenia”, declara senatorul PSD Scarlat Iriza.

Cititi mai mult: https://www.national.ro/news/cine-saboteaza-sistemul-energetic-national-679065.html/#ixzz6Eys1eN6i

***

***

ActiveNews:

Green Deal-ul european închide minele românești și lasă pe drumuri 15.000 de oameni. Ludovic Orban: Trebuie să ne acomodăm cu această idee. Există o „adevărată religie” la Bruxelles asupra subiectului

Pactul ecologic european (Green Deal), prin care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050, ar putea închide minele din Valea Jiului și din Oltenia, însă premierul interimar Ludovic Orban spune că România trebuie să se resemneze și să accepte această idee, în contextul în care subiectul este “o adevărată religie” la Bruxelles.

Green Deal, pactul ecologic european care urmărește „transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic”, va afecta, în special, țările în care există producție de energie pe cărbune, cum este cazul României sau al Poloniei.

Această scenariu negru a fost confirmat, joi, de premierul interimar, Ludovic Orban, în cadrul conferinței “Green Deal România – Finanțare, strategie, provocări și soluții”. “România este printre țările cele mai afectate”, a recunoscut Ludovic Orban.

Totuși, premierul interimar Ludovic Orban îndeamnă la resemnare și la „acomodare cu această idee”, în contextul în care, spune premierul României, la Bruxelles există „o adevărată religie pe această temă”.

Concret, pentru atingerea obiectivelor pactului european, scrie Digi24, statele membre sunt obligate să închidă minele și termocentralele care produc energie electrică pe bază de cărbune și să reconvertească industria carboniferă și personalul care va rămâne fără locuri de muncă. În cifre, peste 15000 de mineri și personal auxiliar din Valea Jiului și din Oltenia ar putea rămâne fără loc de muncă.

Pentru atingerea neutralității climatice, UE vrea să aloce, în următorii 7 ani, aproximativ 250 de miliarde de euro. În plus, va exista un așa zis „fond al tranziției juste”, de 7,5 miliarde de euro, pentru ajutorarea directă a persoanelor și a regiunilor afectate cel mai mult. În cazul României, este vorba de regiunile carbonifere din Valea Jiului și din zona Olteniei.

***

Ion Stefan Ionescu

Poate asta e si scopul acestui Green Deal… Sa distruga industrii, locuri de munca si sa ajute bancile.

Asa cum “specialistii” Bancii Mondiale l-au consiliat pe Vacaroiu in anii 1993-1994 si realizat rapoarte, prin care s-au inchis 40 de avicole (cele mai mari) din Ro, in doua saptamani, desi expertii guvernamentali de la Ag de Restructurare gasisera si metodele si formulele de restructurare. Dupa care, aceste avicole au fost vandute unor patroni arabi, care le-au transformat in “oierii” sau au continuat activitatea de crestere a pasarilor si au functionat foarte bine.

<<Pactul Ecologic European sau Green Deal

Uniunea Europeană vrea să fie campioana reducerii poluării la nivel global, drept pentru care Ursula von der Leyen s-a instalat în fruntea Comisiei Europene cu frumoasa şi ambiţioasa poveste de mare succes la public pe numele ei „Green Deal”. Un program prin care ne propunem ca până în anul 2050 UE să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Pentru moment, se spune că în primii 10 ani programul va beneficia de 1000 miliarde Euro. Nimeni nu spune cum se vor aduna cei 1000 md şi care vor fi priorităţile programului. Cel mai probabil, statele membre vor fi „invitate” să imprumute bani de la bănci pentru a realiza programul.

Marele risc al acestui program ar fi o finanţare insuficientă care ar genera inceperea unor acţiuni de reducere a poluării, dar nu ar avea finanţarea necesară creării de noi locuri de muncă. Ex: închiderea unor exploatări miniere, încetarea funcţionării unor termocentrale, combinate petrochimice sau rafinării, dar nu ar exista şi finanţarea necesară pentru reconversie profesională sau pentru crearea de noi locuri de muncă în activităţi economice nepoluante.

România a trecut prin astfel de programe susţinute de Banca Mondială şi Uniunea Europeană, iar rezultatele au fost adevărate catastrofe sociale.>>

Traian Basescu

***

Constantin Gheorghe

”European Green Deal”, altă afacere bruxelleză, cu rădăcini adânci în corupția tehnocrației europene, care conduce, de fapt, Uniunea, mână în mână cu lobbyurile tot mai agresive. O singură nedumerire am: ăștia își închipuie că Europa va fi o oază verde, într-o mare de poluare, dacă restul lumii își bagă picioarele în ea de ”decarbonare” a economiei? Adică omori creștere economică în Europa, distrugi locuri de muncă, faci săracii mai săraci, și produci alți săraci, după care constați că nu s-a schimbat nimic pentru viața de zi cu zi a oamenilor, excepție făcând conturile babane ale bogaților, care devin și mai bogați?

PS: cât trece până ce mulțimil de Martori ai Gretei o vor ”spânzura” în piața publică, cu aceeași fervoare cu care zbiară acum să le facem viitorul mai verde?

***

Mediafax:

Virgil Popescu: 45% din emisiile de carbon de la Complexul Energetic Oltenia vor fi reduse

Comisia Europeană îşi propune, prin Green Deal, ca până în 2030 să reducă cu 55% emisiile de dioxid de carbon la nivelul UE, iar România poate face faţă acestui obiectiv până în 2050, a declarat luni Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

“Nu este uşor, în România, cu mixul energetic pe care îl avem, cu 25% energie produsă pe bază de cărbune, să ajungem în 2030 şi în 2050 la aceste reduceri. Este vorba de acel Plan Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice care este în dezbatere publică şi care are o ţintă foarte ambiţioasă, de 30,7% energie regenerabilă. Poate că unii se întreabă de ce e sub media europeană, de 32%. Eu cred că este o ţintă foarte ambiţioasă, care poate fi atinsă şi este una realistă pentru ţara noastră, a explicat ministrul.

Potrivit ministrului interimar al Economiei, România trebuie să îşi asume o ţintă realistă pe care o poate duce la îndeplinire. “Dacă ne gândim că în 2027/2028 o parte din capacităţile de regenerabile ies din uz, atunci începem să ne gândim că 30% este o ţintă chiar ambiţioasă, pentru că trebuie să punem în loc şi ce am avut, ce am pus înainte în regenerabile şi trebuie să le înlocuim pe acelea, să ajungem la ţinta de 30%. Ce facem cu cărbunele? Este o problemă foarte mare. Cum reuşim să ne pliem în aşa fel încât să folosim toţi banii europeni din Fondul de Tranziţie European, de 750 milioane euro, să îl ducem acolo unde este nevoie, în zonele carborifere, în Valea Jiului, în Oltenia, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, în aşa fel încât tranziţia să fie una cât mai uşoară”.

Virgil Popescu a mai afirmat că se aşteaptă ca ajutorul de salvare acordat Complextului Energetic Oltenia să fie aprobat de Comisia Europeană, iar, la finele anului 2026, emisiile de carbon ale CE Oltenia se vor reduce cu aproximativ 45%.

“Nu mă aştept ca CE Oltenia să returneze suma în şase de luni de zile aşa cum spune legislaţia, ajutorul se va transforma în unul de restructurare cu foi de parcurs bine stabilite. Vom scoate din producţie până în 2026 în jur de 1350 de megawaţi de energie electrică produsă pe bază de cârbune şi vom înlocui cu 1450 megawaţi producţie de energie electrică bazată pe gaze naturale, plus un un parc solar de 300 megawaţi în diverse locaţii. Putem spune că la sfârşitul lui 2026, se vor reduce cu aproximativ 45% emisiile de CO2 la Complexul Energetic Oltenia. Mai avem Complexul Energetic Hunedoara, care este în reorganizare în momentul de faţă. Şi acolo trebuie să ne gândim ce facem în acea zona, în Valea Jiului. Soluţia a fost dată de aprobarea în Parlament a Ordonanţei 60, care priveşte eficientizarea activelor energetice. Practic, în acea Ordonanţă, în contul datoriilor la ANAF, activele energetice funcţionale vor fi repuse în circulaţie. Termocentrala de la Mintia este solicitată de unităţile administrativ-teritoriale, de Consiliul Judeţean şi Primăria Deva, şi poate să producă fără probleme, ea produce şi energie termică acolo şi pot fi accesate fonduri de modernizare”, a explicat Popescu, care a mai spus pentru a ne îndeplini ţinta, avem nevoie de gaze, mai ales de cele din Marea Neagră.

***

Realitatea.net:

Ajutorul de stat de 251 milioane de euro pentru Complexul Energetic Oltenia, aprobat de Bruxelles

***

Bursa.ro:

LUDOVIC ORBAN, DESPRE GREEN DEAL: Va trebui să ne facem un plan care să prevadă toate domeniile afectate”

[…]

“La ora actuală, la Bruxelles, cel puţin la nivelul Comisiei Europene, dar nu numai, este o adevărată religie cu Green Deal şi aproape orice argument încerci să pui în discuţie este respins ab initio şi există, practic, un angajament total pentru obiectivele stabilite, de neutralitate până în 2050 şi de reducere până în 2030 cu 55% a emisiilor de gaze de seră, de gaze care provoacă efectul de seră sau bioxid de carbon. (…) Trebuie să ne acomodăm cu această idee şi va trebui să respectăm aceste obiective. Nu cred că există modalităţi de a putea evita atingerea obiectivelor care sunt stabilite, e o determinare mult prea mare la nivel european, pentru ca să fie permise întârzieri sau perioade de păsuire, ca atare va trebui să ne facem un plan, iar acel plan trebuie să prevadă cu claritate toate domeniile care vor fi afectate, inclusiv transporturi, energie, agricultură, că am văzut că sunt foarte ambiţioşi şi pe zona agricolă. Trebuie să vedem exact efectele, să ştim ce activităţi economice vor fi afectate şi, mai ales, cum putem să îndepărtăm sau, în mare parte, să prevenim efectele pe care le pot genera diferitele reglementări aferente Green Deal”, a spus Orban, la Conferinţa “Green Deal România – Finanţare, strategie, provocări şi soluţii”, care se desfăşoară la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

El a adăugat că producerea energiei electrice “numai din vânt, soare şi din apă” e destul de complicată.

Acesta a afirmat că la planul pe care trebuie să îl facă ţara noastră nu trebuie să lucreze doar zona guvernamentală, trebuie să fie implicate toate companiile, toţi cei care sunt afectaţi de Green Deal.)

***

Ziarul financiar:

De unde găseşte România 40 mld. euro până în 2030 pentru a respecta pactul ecologic, „deal-ul“ de 400 mld. euro/an al CE?

***

Cotidianul:

Un Green Deal european căzut din Lună

UE are un Pact Ecologic European prin care să ajungă la zero emisii de carbon până în 2050. Bruxellesul transmite că acest plan nu poate avea succes decât dacă toate statele membre îl vor respecta. Tot de la Bruxelles se spune că acest plan nu poate avea perdanți, ci doar câștigători, căci Pactul nu va funcționa decât dacă toți vor avea de câștigat, că nu trebuie să se ajungă în situația în care o țară pierde locuri de muncă și alta câștigă locuri de muncă de pe urma aplicării Pactului. Președinta Comisiei Europene spune frumos că ”nimeni nu va fi lăsat în urmă”, că vor muri ramuri industriale, dar vor fi create altele. Mai ieri, Cristian Bușoi repeta după Ursula von der Leyen și spunea că susține ”o tranziție justă și incluzivă, care să nu aducă deservicii și dezechilibre economice niciunei țări a UE”. Numai cuvinte frumoase, numai orizonturi luminoase și o Planeta sănătoasă și verde putem vedea din Pactul Ecologic.

Însă sunt economiști care nu văd lucrurile astfel, nici pentru Europa și nici pentru America, acolo unde aripa progresistă din Partidul Republican a propus un New Green Deal parcă și mai rupt de realitate decât cel european – zero emisii de carbon în zece ani. Iar printre cei mai fermi critici ai acestor pacte ecologiste sunt reprezentanții școlii austriece. Ei nu sunt niște ”negaționiști” ai încălzirii climei, dar nu sunt nici prozeliți ai noii religii verzi impuse de sus prin pacte constrângătoare sau prin turnee mult mediatizate ale unei misionare adolescente din Suedia. În spatele Pactului Ecologic pot sta mult mai multe decât nobilul obiectiv de a salva Planeta.

Mai jos, o vedere critică a Institutului Mises asupra Pactului Ecologioc European.

Caracteristica politicienilor de stânga de astăzi este că vor înlocuirea a ceea ce funcționează cu ceea ce sună bine. Politica modernă, fie ea din SUA sau din Europa, se rezumă la distrugerea a ceea ce a avut chiar și un minim succes, totul pentru a-i satisface pe zeii ortodoxiei progresiste. Cel mai bun exemplu sunt combustibilii fosili, o sursă de energie care ne-a scos din mizerie și întuneric și ne-a dat o prosperitate pe care lumea nu a mai cunoscut-o. Ce vor să facă progresiștii? Vor să folosească confiscarea, favoritismul, centralizarea și coerciția pentru a combate schimbările climatice. UE va atinge acest obiectiv prin marele proiect inutil numit Green Deal, Pactul ecologic european.

Ce este Pactul Ecologic European

Este ceva mai realist decât versiunea lui americană, care își propune ajungerea la zero emisii de dioxid de carbon în doar zece ani, față de UE care își propune să ajungă aici în 30 de ani. Însă ăsta este poate cel mai bun lucru pe care îl putem spune despre această propunere, care a fost aprobată de Parlamentul European, deși unii politicieni au cerut să fie incluse ambiții și mai mari. În mare, Pactul Ecologic este o politică economică proastă care va afecta și așa greaua situație a Europei și va accentua scăderea creșterii economice.

Pactul Ecologic începe cu examinarea de către Comisia Europeană a directivelor și regulamentelor și apoi se trece la modificarea lor pentru a le alinia la noile obiective climatice ale UE. Dacă vă gândeați că acquis-ul comunitar este și așa stufos, așteptați să vedeți ce va rezulta până în martie 2021, când birocrații vor prezenta pachetul de legi etatiste. Cel puțin Marea Britanie nu va trebui să i se supună.

Ei vor să implementeze o economie circulară, una care să sublinieze sustenabilitatea modului în care sunt produse bunurile în Europa. Obiectivul este de a consuma mai puține materiale și de a asigura o mai mare refolosire și reciclare.

Ca și Noul Green Deal american, programul UE vrea să ”dubleze sau să tripleze” rata de reabilitare a clădirilor. Astăzi, procentul reabilitării este de 1%, deci pentru a-l majora considerabil va fi nevoie de o mulțime de intervenții și ordine care să asigure că aceste clădiri vor fi mai eficiente energetic.

O altă prevedere ține de introducerea de tarife suplimentare pentru țările terțe care nu vor să-și reducă emisiile cu efect de seră cu o viteză comparabilă cu cea a UE. Un alt aspect este clientelismul care transpare din amplificarea parteneriatului public-privat pentru susținerea cercetării și inovării în zona tehnologiilor care să duca la oțel ecologic, la baterii verzi și la o folosire mai bună a îngrășămintelor de către agricultori.

Un cuvânt des întâlnit în planul Comisiei este ”promovare”. Oficialii UE vor să ”promoveze” alternative sustenabile de carburanți, să ”promoveze” vehiculele electrice. Vor să ”promoveze” produsele agricole obținute fără defrișări. Să ”promoveze” reducerea transportului aerian și să susțină transportul de marfă feroviar și pe apă. Promovare este un eufemism pentru coerciție.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, crede ca pentru Europa a sosit ”momentul pasului pe Lună”. ”Nu avem încă toate soluțiile. Astăzi este începutul unei călătorii. Este momentul european al omului pe Lună. Obiectivul este să împăcăm economia cu planeta noastră și să le facem să producă pentru oameni”.

Cât va costa?

Noul Green Deal din SUA este estimat la 93.000 de miliarde de dolari. Pactul Ecologic European va primi un sprijin UE de 1000 de miliarde de dolari. Însă nu acesta este costul total. Aceștia sunt banii considerați necesari pentru a pune lucrurile în mișcare. Bilanțul final va fi cu mult mai mare.

Dar mai este un cost – impactul asupra industriilor. Analiștii trag semnalul de alarmă și spun că afacerile vor fi afectate grav de ambițiile decarbonizarii și de accentul pus pe sursele regenerabile. Un exemplu este cărbunele.

Cărbunele este pe moarte, iar primul său inamic a fost chiar piața liberă. Însă moartea cărbunelui este grăbită de stat, deși continuă să aibă o piață importantă în Europa de Est – în termeni de consum și producție. Deși industria minieră s-a redus treptat, ea mai oferă încă zeci de mii de locuri de muncă și se estimează că în următorul deceniu vor rămâne fără slujbe 160.000 de oameni, din cauza proiectului european.

Mai trebuie să ne gândim și că acest plan ecologic este o împunsătură pentru Rusia. În ultimii ani, Rusia a început să exporte multă energie în Europa. Dominația Moscovei în industria energetică a fost atât de mare, încât a construit mai multe conducte, pentru a obține o cotă și mai mare din piața de gaz a Europei. Dacă Pactul Ecologic va deveni lege, atunci aceste conducte ar putea fi abandonate, din moment ce nu se mai încadrează în standardele strategiei climatice.

Cel mai mare cost ar putea fi creșterea economică. ”Acest Green Deal este cea mai importantă schimbare în politica energetică europeană din ultimii 20 de ani. Companiile din acest sector nu trebuie să subestimeze problemele care vor veni”, scria Nick Butler in Financial Times.

Clar, simplu și greșit

Orice propunere pentru lupta împotriva schimbărilor climatice și pentru salvarea planetei se bazează pe concetrarea puterii și pe expansiunea agresivă a implementarii regulamentelor și a constrângerilor. Birocrații nu vor să lase piața liberă să vină cu soluții inovatoare pentru problemele climatice. Ei lasă să se înțeleagă că planeta este prea importantă pentru a fi lăsată în seama locuitorilor ei. Doar guvernele și cei pe care guvernele îi selectează pentru contractele publice, doar ei pot fi prietenii cei mai buni Mamei Natură. Din nefericire, aceasta abandonare al inovației și a a industriei, un lucru cu care de altfel ne-am obișnuit în Europa, va fi un nou pas către ruinarea Europei. Așa cum scrie H. L. Mencken, «pentru fiecare problemă complexă există un răspuns, care poate fi clar, simplu și gresit». UE știe prea bine asta.

 

Legaturi:

I WANT YOU TO PANIC! Despre cultul politic extrem al APOCALIPSEI CLIMATICE si idolul util GRETA THUNBERG. Ce fel de noua ordine ne profetesc apostolii noii religii climatice?

In spatele „cruciadei copiilor” condusa de GRETA THUNBERG se regasesc interese CORPORATISTE. Alarmismul climatic – instrument pentru instaurarea TEHNOCRATIEI si pentru profitul afacerilor „ECO”

“BUNICA E O SCROAFA POLUANTA. NU VEI SCAPA NEPEDEPSITA!” – Propaganda extremista a ideologiei “verzi” sare la “nivelul urmator”: de la INOCULAREA FRICII la INJECTAREA URII intre generatii si la ASALTUL ASUPRA MINTII COPIILOR. “Deja tinerii adepti ai activistei suedeze [GRETA THUNBERG] au fost atrasi la proteste tocmai pe ideea ca nu trebuie sa mai asculte nici de parinti, nici de profesori”

Acord mondial ”FARA PRECEDENT” pe tema ”SCHIMBARILOR CLIMATICE”. Este primul acord cu caracter CONSTRANGATOR. Scurt ISTORIC al DIVERSIUNII ECOLOGISMULUI MONDIAL “APOCALIPTIC”- afacere si instrument de control supranational

Agenda “SCHIMBARII CLIMATICE” si a “EMISIILOR DE CARBON”: INGINERIE SOCIALA menita remodelarii comportamentului uman

 

***

1 DECEMBRIE ÎN ROMÂNIA CAPTURATĂ, OCUPATĂ GLOBALIST, ÎNVRĂJBITĂ și UMILITĂ, într-“un fel de experiment Pitești la nivel național, care a reușit din plin”. CE MAI SĂRBĂTORIM ASTĂZI, ce ne-a mai rămas viu din țara noastră? “Din URĂ ne-am pus iar domn străin, din URĂ am acceptat să dăm puterea toată alogenilor. Din URĂ credem că ne răzbunăm pe ceilalţi şi, de fapt, ne răzbunăm pe noi”

ROMÂNIA ÎN RUINE. ”Ne-am pustiit cu totul. Noi cu noi, noi între noi. Ruina este în noi”

Sir Julian Rose: “MARILE CORPORAȚII CONDUC, guvernele doar le urmează. Corporațiile, lanțurile de supermarketuri, guvernele și UE, toate fac parte dintr-un MARE CLUB. Și tot ceea ce vor să obțină sunt bogăție și putere. AVEȚI O ULTIMĂ ȘANSĂ! Încercați să vă controlați resursele până nu vi se iau din mâini!” (VIDEO + TEXT)

UPDATE VIDEO – MEMORANDUMUL TRADARII: “Doar România vinde”… DESTRUCTURAREA STRATEGICA MERGE INAINTE CU CIOLOS IN FRUNTE. Guvernul tehnocrat scoate la vanzare actiuni de la COMPANIILE de ENERGIE si din INFRASTRUCTURA STRATEGICA: Portul Constanta, Aeroporturi Bucuresti, Hidroelectrica, CE Oltenia, CFR Marfa

FALIMENTAREA SISTEMULUI ENERGETIC NATIONAL (video)

“SCLAVIE IN ENERGIE”. Ne asteapta si pe noi TAVALUGUL SCUMPIRILOR din cauza LIBERALIZARII impuse de FMI&UE

Lobbyistul MARK GITENSTEIN si sensul lui PAX AMERICANA: “Ne-am vandut suveranitatea ca sa avem bani de… spagi pentru Occident” (VIDEO)

(VIDEO) Reportaj Romania, te iubesc despre transformarea muntilor si izvoarelor in PEISAJE APOCALIPTICE pentru obtinerea “ENERGIEI VERZI”

DISTRUGEREA RAURILOR, PARAURILOR SI PADURILOR VIRGINE – LA RAND PE AGENDA DISTRUGERII NATIONALE. Inca un jaf in Muntii Fagaras! (si video)

TTIP LEAKS. Documente secrete despre PARTENERIATUL TRANSATLANTIC SUA – Uniunea Europeana care confirma DOMINATIA CORPORATIILOR si presiunile pentru SCADEREA STANDARDELOR DE SIGURANTA ALIMENTARA


Categorii

1. DIVERSE, Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Razboiul impotriva Romaniei, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “DISCURSUL DE EXCEPȚIE AL UNUI PATRIOT GORJEAN, Nicolae Ivăniși, (VIDEO + transcriere) in fata reprezentantului un ONG ecologist finantat de GUVERNUL GERMAN pentru a INCHIDE CENTRALELE ROMÂNESTI PE BAZA DE CARBUNE, in timp ce Germania tocmai isi deschide o noua termocentrala poluanta/ GREEN DEAL – PACTUL ECOLOGIC EUROPEAN adoptat la Bruxelles si imbratisat servil de Guvernul Orban – LOVITURA DE GRATIE DATA ROMÂNIEI: “Omori crestere economica in Europa, distrugi locuri de munca, faci saracii mai saraci, si produci alti saraci”

  1. Pingback: Discursul lui Nicolae Ivăniși, în fața unui ONG finanțat de Ministerul Mediului din Germania: | Octavpelin's Weblog
  2. Motivele astea cu vipere si gandaci arata ca romanii sunt considerati un popor de handicapati.

  3. @ Gelu S.:

    Exact! Fiindca asa ne-am comportat, prin reprezentantii nostri… alesi.

  4. @admin
    Asa este, continuam sa mancam voiosi roscovele porcilor si nu ne venim in fire…

  5. Pingback: CARANTINA CLIMATICĂ - următorul tip de LOCKDOWN GLOBAL care ni se pregătește? INCENDIILE DIN GRECIA și "CODUL ROȘU PENTRU UMANITATE" scos din joben la țanc de "experții ONU”. APOCALIPSA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE - DECRETATĂ CEA MAI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare