SEMNEAZA ROMÂNIA PACTUL GLOBAL(IST) PENTRU MIGRATIE? Ce se alege de discursul anti-Soros al PSD in fata unui act prin care imigratia devine „drept al omului”?

23-11-2018 6 minute Sublinieri

Din capul locului să o spunem, e firesc ca ideea unui blat între președinte și partidul de guvernămînt în mega-scandalul momentului să pară cel puțin stupidă. Dintr-o anume perspectivă, însă, dacă e să o analizăm la rece, ea nu se mai conturează astfel, ba devine chiar plauzibilă. Pentru că la mijloc e o miză uriașă și cu bătaie lungă.

În România se duce o bătălie pe viață și pe moarte între PSD și președintele Iohannis pe tema remanierii guvernului, asezonată cu numirile de procurori șefi, cu ideea demiterii lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei ori cu cea a dărîmării guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură.

Sar scîntei și fulgi din toate părțile, se trage inclusiv cu Constituția, se vorbește de suspendări etc.
Un singur lucru e mucles în România ultimelor zile, chiar săptămîni: poziția clasei noastre politice, a guvernului, a președinției șamd în problema de maximă importanță a Pactului global pentru imigrație.

Foarte pe scurt să reamintim despre ce e vorba:
La trei ani după ce a explodat marea criză a refugiaților care au luat cu asalt Europa, ONU a decis să propună semnarea de către toate statele membre a unui pact mondial care să reglementeze imigrația. După ample dezbateri și un aparent consens în vară, semnarea documentului e programată peste cîteva zile, la Marrakech, în Maroc.

La prima vedere, demersul e rezonabil, dar diavolul se ascunde în detalii, ca mai mereu.

Asta pentru că pe lume sunt țări din care se pleacă, țări spre care se pleacă și care nu se împacă deloc cu situația, țări paralele cu fenomenul, dar și țări care speră să profite de pe urma imigranților.
În prima categorie se înscriu țările sărace ori confruntate cu conflicte militare.
În a doua, țări bogate precum SUA, ținta permanentă a emigrației și care se vede de-a dreptul asediată de zeci și sute de mii de imigranți ilegali anual, pînă la punctul în care a ajuns pregătită să scoată armata pe graniță.

Există, desigur, țări care nu au treabă cu imigrația pentru că sunt în afara ”traseului”, dar și state precum Germania ori Franța, care speră să-și completeze deficitul de forță de muncă grație imigranților. Și să prospere cînd alții stagnează.
Pactul global a început ca o idee bună, dar a sfîrșit prin a ridica probleme extrem de grave, cum ar fi declararea imigrației drept un drept universal al omului, care trebuie chiar încurajată. Ori îndoctrinarea populațiilor gazdă pentru a ști cum trebuie să se poarte cu oaspeții.

Nu e de mirare că SUA a fost prima țară care a anunțat, sec, că nu semnează pactul, intuind din start dedesubtul teribil al documentului.

În ultima perioadă, o serie de țări și-au făcut propriile analize și au decis să acționeze.
Mai ales de cîteva zile încoace, vin vești despre tot mai multe state care se retrag și anunță că nu mai semnează pactul.
E vorba de Israel, Australia, Austria, Polonia, Cehia, Bulgaria, Croația, Ungaria etc.Elveția a anunțat aseară că amînă semnarea.
Viktor Orban, premierul ungar, a atras de mult atenția că respectivul pact conține prevederi cu probleme, cum ar fi pedepse reduse pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierelor, ori simplificarea și accelerarea proceselor administrative în ceea ce priveşte străinii care vor să pătrundă pe teritoriul unei ţări, fără a mai vorbi de controale mult mai relaxate la frontiere. De asemenea, pactul oferă și garanții că imigranții vor putea descinde în țările altora cu tot cu tradițiile proprii, foarte adesea total incompatibile cu cele ale statelor de adopție.

Oricum am da-o, pactul acordă emigranților drepturi considerate de multe minți lucide ca fiind de-a dreptul exagerate, făcîndu-i un fel de mici vătafi pe moșiile altora.

Cum spuneam, proiectul e promovat puternic de Angela Merkel și de Franța, dar nici chiar în interiorul guvernului german nu e concordie. Recent, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a cerut amînarea semnării pactului pînă se clarifică o serie de probleme controversate, avertizînd că altfel există riscul ca într-o zi ele să se întoarcă împotriva germanilor. Merkel nici nu a vrut să audă.
Scandalul ia amploare și e de așteptat ca în zilele care au mai rămas pînă pe 10-11 decembrie, cînd e reuniunea de la Marrakech, să se mai retragă și alte state din pact.

Singura țară în care e liniște totală pe subiect e România.
O tăcere de-a dreptul stranie pentru că, dacă pe Iohannis l-am putea înțelege prin prisma supușeniei față de Merkel, în cazul PSD se rupe firul logic.

Partidul lui Dragnea s-a apucat zdravăn de funia naționalistă în ultimul an, chiar cu accente religioase – vezi referendumul pentru familie – și ar avea un culoar destul de bun în perspectiva alegerilor europarlamentare din acest punct de vedere.

Refuzul de a aduce în plan public chestiunea pactului global e un mare mister al perioadei, cu atît mai mult cu cît e vorba de un demers puternic sprijinit de legendarul George Soros, marele susținător al fenomenului migraționist și ”preferatul” social-democraților. Viktor Orban spunea chiar că pactul e copiat din ceea ce el numea ”Planul Soros”.

Pentru țări mai slabe, precum cele din Răsăritul Europei, există un pericol major semnalat deja de mulți politicieni și analiști, acela ca imigranții să fie atent (și discret) selectați, cei avînd calificări utile urmînd să fie acceptați în țările puternice din Occident, iar restul să fie pasați Estului, să le asigure un căpătîi.

De ce tace Klaus Iohannis în chestiunea Pactului Global pentru Imigrație?

De ce tac PSD și guvernul Dăncilă și îl trimit pe ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să semneze fără fasoane Pactul, la Marrakech?

Ce fel de înțelegere tacită și monstruoasă funcționează între cei doi poli ai puterii, la care se adaugă și opoziția? (Cu excepția notabilă a deputatului PNL Daniel Gheorghe, singurul care a cerut public, zilele trecute, respingerea categorică a Pactului, avertizînd asupra pericolelor care vor izvorî din el)

Să fie o simplă coincidență declanșarea scandalului idiot și fără vreun beneficiu politic autentic al remanierii și împingerea lui artificială – Iohannis dixit – pînă după începutul lunii decembrie, de parcă cineva vrea să se asigure că altele vor fi subiectele de scandal pe agenda publică?

Să fie deci, un blat între forțele politice autohtone într-o chestiune de cea mai mare gravitate pentru români?
Deloc exclus, am zice. (Bogdan Tiberiu IACOB)

ACTUALIZARE 22.11/18:00 Aproximativ 30 de persoane au fost prezente, azi la ora 13:00, în fața Ministerului de Externe pentru a protesta împotriva ratificării de către România a Pactului Global pentru Migrație.

Aceștia au purtat bannere pe care se putea citi: „Pe aici nu se trece”, „Poporul român nu v-a dat mandat să aduceți migratori”, „Ați distrus nația cu emigrația, nu o distrugeți și cu migrația”, dar și articolul trei din Constituția României: „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.

Au luat cuvântul Pompiliu Diplan (Frăția ortodoxă), Alexandru Balcu (Asociația Noua Dreaptă), Paul Ghițiu (jurnalist), Costel Stanciu (Asociația Pro Consumatori), Adrian Grigoriu, Aurel Pascu (Noua Dreaptă) și Costache Nechita (Noua Dreaptă).

La ora 14:00, doi reprezentanți ai organizatorilor au lăsat două memorii în care se contestă semnarea de către România a Pactului pentru Migrație de la Marrakesh.

Pe 10-11 decembrie, Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, ar urma să semneze în numele României Pactul Global pentru Migrație, eveniment ce urmează să aibă loc la Marrakesh, în Maroc.

Mai multe organizații non-guvernamentale au anunțat că pe 22 noiembrie vor protesta în fața Ministerului de Externe, anunță un comunicat de presă trimis pe adresa redacției. Pagina protestului este aici.

La finalul protestului, organizațiile vor înainta un memoriu Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu. În comunicat se arată că semnarea „Pactului Global privind Migrația” încalcă Legea Supremă a Țării, Constituția și că ar avea consecințe nefaste asupra României.

„În primul rând, vrem să atragem atenția asupra faptului că semnarea Pactului Global privind Migrația, ar încălca în mod flagrant Constituția României. Aceasta specifică:
“România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”. (Art.1, alin.1)
“Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”.(Art. 3, alin. 4)
În afară de asta, o serie de state din Europa – Austria, Croația, Polonia, Cehia, Bulgaria – plus SUA și Australia, au declarat că se retrag din acest Tratat și nu vor semna Pactul Global privind Migrația.

Suntem alături de aceste state!

Ca români, europeni și creștin-ortodocși suntem profund conștienți de consecințele nefaste asupra noastră ca popor și ca stat național, suveran și independent, pe care le-ar putea avea semnarea și asumarea de către reprezentanții noștri a acestui Pact”, se arată în declarație.

Mai mult, semnatarii consideră că prevederile pactului constituie înlesniri spre inginerii sociale.

„Avertizăm că înlesnirile create de această Convenție se constituie într-o inginerie socială globală de disoluție a popoarelor europene. Aceste experimente cu populații duc la un dezastruos amestec genetic și religios.

Noi românii nu suntem islamofobi. Dar, privind la efectele pe care această migrație le-a avut asupra altor state occidentale (Germania, Suedia, Belgia, Olanda, Franța etc) realizăm simplul adevăr: acela că migrația islamică nu are șanse de integrare în nici un popor gazdă. Este suficient să privim la buletinele de știri din țările de mai sus, la crime, la războaie stradale, la crasa nesupunere civică, la violențele contra poliției, la impunerea Sharia în suburbiile și cartierele islamice din atâtea și atâtea orașe europene, la violuri în masă etc, cât să realizăm că așa zisul multiculturalism (melting-pot), așa cum este el invocat de cercurile marxiste, nu este decât o imensă ipocrizie. Menirea acestei ipocrizii este visul marxiștilor dintotdeauna: destructurarea națiunilor într-un ghiveci internaționalist ușor de guvernat”, notează ei.

Organizațiile semnatare cer ca România să se alăture Poloniei, Austriei, Israelului, Statelor Unite și celorlalte state care refuză ratificarea acestui pact. Semnează:
Asociația Noua Dreaptă

Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe
Fundația Ion Gavrilă Ogoranu
Asociația Gogu Puiu
Asociația Pro Consumatori
Asociația Scut Botoșănean
Asociația pentru Toleranță în Spațiul Public
Asociația pentru Revigorarea Tradiției
De asemenea, tot printr-un comunicat trimis pe adresa redacției ActiveNews, platforma Alternativa Dreaptă cere și ea autorităților să retragă România din acest pact.

„Alternativa Dreaptă solicită autorităților române, Ministerului de Externe al României și Parlamentului României să respingă în mod  categoric semnarea și ratificarea Pactului Global pentru Migrație, care urmează să fie parafat pe 10-11 decembrie 2018, în cadrul reuniunii ONU  de la Marrakesh (Maroc).

Ca exponenți ai politicii conservatoare, politică ce apără fără echivoc suveranitatea națională, ne afirmăm clar și răspicat opoziția față de  migrația necontrolată, care în Occident a devenit o adevărată invazie. Semnarea acestui Pact ar fi echivalentă cu încălcarea Constituției României care prevede că: „Pe teritoriul statului român nu pot fi
strămutate sau colonizate populații străine” (Art. 3, al. 4).

Definirea unui drept al migratorului față de statul unde migrează este împotriva formei de stat național și constituie o încălcare a suveranității.

Suntem alături de alte state central și est europene care au refuzat ratificarea acestui pact: Bulgaria, Polonia, Austria, Ungaria și, nu în ultimul rând, alături de cel mai important partener strategic al nostru – Statele Unite, care au anunțat că nu vor adera la acest Pact, încă de anul trecut”, sună mesajul Alternativei Drepte, platformă formată din UCDR, Partidul M10, Partidul Forța Moldova, Alianța Conservatoare și Alternativa Dreaptă.


Categorii

1. DIVERSE, George Soros, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva populatiei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “SEMNEAZA ROMÂNIA PACTUL GLOBAL(IST) PENTRU MIGRATIE? Ce se alege de discursul anti-Soros al PSD in fata unui act prin care imigratia devine „drept al omului”?

 1. @RobertCr
  Pentru mine, Mihnea Constantinescu era un anonim pana azi si am fost foarte surprins sa aflu de “unanimitatea cu care Constantinescu a fost plâns de către opinia publică și scena
  politică”, de vreme ce el locuia in Franta si nu cred ca avea multi fani pe facebook. Acum am aflat ca omul a servit Franta si comunitatea evreiasca din postura de general SIE al coloniei mioritice, si ma trece un fior gandindu-ma cu cata credinta a “servit patria”. Incep sa pricep mai multe si despre Margareta, “custodele coroanei”. Sper sa ma fi inselat asupra semnificatiei modificarii stemei Romaniei si sa nu ajungem o monarhie…

 2. Hillary Clinton sfatuieste conducatorii tarilor europene, sa nu-si dea foc promovand migratia, asa cum a facut ea! Cam tarziu, avand in vedere ca Merkel a patit-o deja. Urmeaza Iohannis si Dragnea.

  “I think Europe needs to get a handle on migration because that is what lit the flame”
  “The use of immigrants as a political device and as a symbol of government gone wrong, of attacks on one’s heritage, one’s identity, one’s national unity has been very much exploited by the current administration here”
  “I admire the very generous and compassionate approaches that were taken particularly by leaders like Angela Merkel, but I think it is fair to say Europe has done its part, and must send a very clear message – ‘we are not going to be able to continue provide refuge and support’ – because if we don’t deal with the migration issue it will continue to roil the body politic.”
  https://www.zerohedge.com/news/2018-11-23/hillary-clinton-tells-europe-stop-immigration-wave-she-helped-create

 3. Daca va semna si pactul pro migratie, Romania face a doua greseala fatala in 2018…
  In conditiile in care nu exista “unanimitate” in semnarea pactului si avem exemplul vecinilor nostri care nu-l semneaza, insemna ca tara este drogata rau si este gata pentru “delivery”.

 4. Cine știe când vom isprăvi noi ca neam ispășirea avorturilor și a celorlalte făcute în toți acești ani… 40, 70 ori un veac…

 5. @Lucian
  Ma indoiesc ca Romania in asezarea ei de acum o mai duce un veac…

 6. Sa punem totusi nadejdea inainte, nu indoiala.
  Nadejdea, credinta si dragostea.
  Nadajduim si le ducem pe toate asa cum vin.
  Pentru pacatele mele se petrec acestea….

 7. @Lucian
  Zic de Romania pentru ca este tara mea…
  Pacatosi suntem cu totii prin slabiciuni si nepricepere, asta este stiut, insa ne rugam Lui Hristos sa nu lase inima noastra in nesimtire si neprimitoare a oricarui sfat bun. Am auzit cuvant in biserica cum ca noi romanii suntem buni la dat sfaturi, insa parca mi se pare mai putin rau decat a ne astupa urechile la sfaturi si a nu vrea sa ascultam. Cum ai zis tu, paruta desteptaciune si fudulia data de hârtii si pozitii masluite fac ravagii…

 8. GeluS: da…

  Intotdeauna, se bazeaza vrajmasul pe acelasi ispitiri, mereu in alte forme: slava desarta e intre ele pururea…

 9. “Beneficiile” imigratiei si multiculturalismului

  SHOCKING VIDEO SHOWS THE 3RD WORLD CONDITIONS IN LOS ANGELES. HOMELESS EVERYWHERE
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=282&v=KWQJWOIDnw0

  Noaptea, într-unul dintre cele mai periculoase cartiere din centrul Los Angeles
  https://www.youtube.com/watch?v=eDaQ_UMV1zw

 10. Pingback: UNITI PENTRU... PACTUL GLOBAL PENTRU MIGRATIE. Iohannis si guvernul Dancila sustin participarea României la PACTUL GLOBALIST din care s-au retras SUA, Israel si mai multe state din EUROPA CENTRALA. Presedintia Consiliului UE, un factor de presiune in plu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare