Conducatorul demisionar al ANGLICANILOR critica dur congregatia si pune sinodul sub CERCETARE pentru votul negativ dat HIROTONIEI FEMEILOR INTRU “EPISCOP”

22-11-2012 54 secunde Sublinieri

Dr. Rowan Williams a spus că Biserica anglicană are de „oferit o grămadă de explicații” cu privire la faptul că legea care permitea femeilor să ajungă episcopi a fost respinsă.

Fostul Arhiepiscop de Cantebury a afirmat că Biserica Angliei a „pierdut fără îndoială o mare parte din credibilitatea sa” după ce corpul parlamentar a respins prin vot legislația care permite femeilor sa devină episcop.

Într-o adresare prezidențială plină de cuvinte acuzatoare, acesta a spus că Biserica riscă să fie pusă în situația în care să primească „acuzații și incriminări foarte neplăcute” și că are o mulțime de explicații de dat atât anglicanilor cât și societății largi de asemenea.

„Unul dintre rezultatele acestui vot este faptul că am pierdut fără nici o urmă de îndoială o parte din credibilitatea pe care o aveam în rândul societății și spun asta într-un mod cât mai obiectiv cu putință pentru că este absolut adevărat că credibilitatea finală a Bisericii nu depinde de bunăvoința publicului… dar lucrurile sunt așa cum sunt.”

Arhiepiscopul a spus că Sinodul însuși este acum „sub cercetare” pentru a se afla motivul căderii legislației în ciuda faptului că majoritatea membrilor Sinodului, și a Sinoadelor Diecezane, au votat în favoarea legii.

Legislația în vigoare cere o majoritate de două treimi în fiecare dintre cele trei camere și a fost aprobată de episcopi și clerici, dar respinsă de o marjă de șase voturi din mediul laic.

Personalități marcante ale Bisericii urmează să se întâlnească în săptămânile ce urmează pentru a discuta pe marginea urmărilor votului și a găsi soluții pentru „nevoia urgentă de dialog apropiat mediat în mod corespunzător.”

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Conducatorul demisionar al ANGLICANILOR critica dur congregatia si pune sinodul sub CERCETARE pentru votul negativ dat HIROTONIEI FEMEILOR INTRU “EPISCOP”

 1. Asa-zisii preoti anglicani vad ca au de dat o gramada de explicatii oamenilor. Lui Dumnezeu nu-i vor da nici o explicatie.

 2. Care Biserica anglicana? Asociatia poate ,Ong poate dar Biserica Cea Una ma indoiesc ca poate fi vreodata? Sinodul va fi pus sub cercetare? Incet ,incet o sa vina si la noi microbul asta,noua toleranta .CE zice lumea? Pai cine e cu lumea este impotriva Mea zice Domnul .,,Voi nu sunteti din lumea aceasta,, De ce ma priveste pe mine Sinod ce zice lumea? ,,Acuzatii si incriminari,,au primit toti incepand de la Hristos Domnul si continuand cu sfintii apostoli si toti sfintii. Solutii? Detalii? dracul sta in detalii si solutii Dumnezeu are pricipii

 3. Poate vrea sa-si faca operatie de schimbare de sex si ii este teama ca dupa aceea nu va mai putea fi in continuare episcop.

  Altfel nu se explica de ce-l freaca asa mult grija.

  Zic si eu …

 4. Coarnele unde sunt?

 5. Coarnele sunt la Vatican, se pare. Bine ca s-a nascut papa Benedict, altfel nu am fi aflat niciodata cand nu s-a nascut Iisus. Nu se putea un post fara un atac la Fiul lui Dumnezeu.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/papa-benedict-al-xvi-lea-iisus-data-nasterii-betleem-biserica-adevarul-1012321.html

 6. Din pacate, PF Miron Cristea a recunoscut “succesiunea aposatolica” a clericilor anglicani. Si se pare ca lucrurile au ramas asa…

 7. @MirceaB:

  Ce efect concret au astazi acele intalniri din perioada interbelica? Nu e o relatie stransa intre anglicani si BOR acum si nici slujesc impreuna…

 8. Miron Cristea a fost mason de rang inalt. Ce putea face un mason decit sa recunoasca ca legitimi niste eretici?!!!

 9. @ MirceaB

  Doar Miron Cristea a recunoscut asta sau a fost vorba de o decizie Sinodala ?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare