Se taie in carne vie, dar… “peste doua luni va fi mai rau”, se vor mari si taxele/ NI SE VORBESTE OFICIAL DESPRE RAZBOI SI DESPRE RESTRANGEREA DREPTURILOR CIVILE. Ticalosia invocarii art. 53 din Constitutie/ DEMASCAREA SENSULUI MONEDEI UNICE/ Militiile americane – focarul unei revolte anarhice? (STIRI 25-27 MAI 2010)

27-05-2010 16 minute Sublinieri

MINISTRUL VLADESCU in cadrul emisiunii lui Moise Guran (VIDEO): (min.26-27)

Iata si transcriptul:

Ce se intampla in Europa in primul rand ne arata ca traim o perioada de timp extrem de ingrijoratoare. Cred ca metodele obisnuite de a trata crizele, cred ca transferurile obisnuite de resurse devin din ce in ce mai complicate si cred ca ceea ce trebuie inventat in acest moment, asa cum spunea antevorbitorul meu, este un sistem nou. O economie noua. Sunt multe studii care spun ca, de fapt, criza din `29-`33 nu s-a stins decat prin al doilea razboi mondial. In mod cert, asa cum in diverse… (nu mai spune), dupa cortina cabinetelor, se fac astazi analize privind datoria publica si criza datoriei publice, cred ca, la fel, se fac scenarii despre ajustari de consum prin violenta. Scenarii care se fac si in Romania, si aud lucruri de genul asta, si aud aproape instigari. Violenta nu este utila nimanui si, finalmente, violenta le face cel mai mare rau celor pe care astazi li se spune ca incearca sa-i protejeze. Riscul pe care omenirea il translateaza [sic! – voia sa zica traverseaza] astazi de a ajunge in zona de violenta este destul de mare. Analizele care se fac ne arata ca acest lucru e posibil. Si cred ca una din marile noastre obligatii in momentul de fata este aceea de a fi suficient de inventivi pentru a crea resursele necesare care sa ne permita mentinerea pacii. Am trait o perioada extrem de lunga de pace din punct de vedere istoric: 70 de ani pentru continentul european este inimaginabil

Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, nu se arată optimist legat de viitorul economic al Europei de Est şi implicit al României. Vlădescu a declarat, la News Magazine, că “evoluţiile din zona euro de care şi România este legată nu sunt generatoare de optimism. Avem cifre care ne spun că peste două luni va fi mai rău”. Ministrul e de părere, totuşi, că până la finele anului nu ne vom confrunta cu majorări de taxe.

 • Realitatea TV:

Emisiunea Ora de Foc26.05.2010 (VIDEO) – atentie mare la ceea ce spune Emil Hurezeanu apropo de ce se intampla la granitele Romaniei… si numai.

CTP: Boc apelează la un tertip sinistru. Rezerva de încredere este aproape de zero

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că premierul Emil Boc a invocat articolul 53 din Constituţie pentru că se aşteaptă la un val de procese, în urma aplicărilor măsurilor de austeritate. “Sinistru este doar tertipul până în secunda de faţă. Ce o să mai fie sinistru în continuare, o să vedem. Tertipul este sinistru şi el măsoară destul de precis cantitatea de încredere pe care se bazează domnul Boc în aplicarea acestor măsuri, încrederea din partea populaţiei. Pentru că se aşteaptă la un val de procese în acest moment, în urma aplicării măsurilor, se aşteaptă la o reacţie violentă, foloseşte acest tertip şi face apel la un astfel de articol care nici pe departe nu este potrivit unei situaţii de genul acesta, este pentru calamităţi cutremure, războaie. Doar dacă domnul Boc a identificat duşmanii poporului în vreun război, cum spunea domnul preşedinte”, a spus Cristian Tudor Popescu în cadrul emisiunii Ora de foc. Potrivit articolului 53 din Constituţie, “exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav”.

Daniel Barbu: Guvernul Boc pregăteşte terenul pentru eventuale acţiuni represive în cazul unor proteste

Readucem aminte ca articolul 53 a fost invocat si de sustinatorii vaccinarii obligatorii a populatiei impotriva virusului A1H1. pentru a justifica abolirea temporara a dreptului de a refuza un anume serviciu medical (n.n.).

 • Gandul:

Ni se restrâng temporar drepturile. Dilema Curţii Constituţionale: este criza economică dezastru sau sinistru? Specialiştii constituţionali: “Se poate ajunge la dictatură”

Eu nu am ce pierde

De ce se duce dracului România

Complotul ştevieide Lelia MUNTEANU

Fiscalitatea statului român este ciuruită. Declaraţia aparţine guvernatorului BNR care a adăugat că atunci când a vrut să fiscalizeze pământul i s-a spus că nu se poate pentru că este an electoral. Isărescu a mai adăugat că impozitele şi contribuţiile sociale sunt foarte mari, iar dacă se va ajunge la majorări de taxe, acestea ar trebui precedate de lărgirea bazei de impozitare. “Am propus să se impoziteze pământul în 2000. Mi s-a spus că nu se poate pentru că este an electoral. Nefiscalizarea pământului a fost una din cauzele boom-ului imobiliar, a precizat Isărescu la Forumul Financiar 2010 organizat de Forum Invest. “Cifra corectă de venituri în PIB ar fi de 40% dacă luăm în calcul zona rurală. Încă nu avem o datorie publică mare. Nu am avut active toxice şi nici căderi bancare. Băncile deveniseră dependente de sursele de finanţare de la băncile mamă […] Guvernatorul BNR a precizat că acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost încheiat foarte rapid. “Ca veteran al negocierilor cu FMI, acest acord a fost cel mai rapid incheiat. Unele negocieri durau şi 12-14 luni”, a spus Isărescu. Probabil că România va ajunge la majorări de impozite, dar trebuie precedată de lărgirea bazei de impozitare.

Ce este mai grav, însă, este faptul că toate chinurile astea s-ar putea să fie degeaba şi vor urma şi creşteri ale taxelor, fie că vorbim de TVA, fie că vorbim de cota unică. Ce altceva am putea deduce din înregistrarea pe furiş (încă o înregistrare secretă din care înţelegem că ce ni se spune în faţă sunt gogoşi) în care Traian Băsescu spune că statul român ar avea nevoie de o creştere de 21% pe an pentru a susţine aparatul bugetar, chiar şi cu aceste scăderi de venituri? Cum o astfel de creştere este exclusă, va fi nevoie de strângerea unor sume mai mari la buget: la lărgirea bazei de impozitare guvernanţii nu s-au descurcat prea bine nici până acum, aşa încât concluzia logică va fi creşterea taxelor.

 • Gandul:

Guvernul a dat undă verde scrisorii către FMI. Citiţi la ce s-a angajat România: 70.000 de concedieri şi creşterea taxelor, „în funcţie de necesităţi”

CITEŞTE AICI SCRISOAREA DE INTENŢIE CĂTRE FMI

CITEŞTE AICI MEMORANDUMUL SUPLIMENTAR DE ÎNŢELEGERE CU UE

Pe de altă parte, Cabinetul s-a angajat să mărească taxele şi impozitele dacă nu vor reuşi să implementeze ceea ce se angajează prin scrisoarea pe care o trimit. “Dacă aceste acţiuni se dovedesc insuficiente pentru a atinge ţinta de deficit pentru acest an, vom lua măsuri suplimentare, inclusiv măsuri de majorare a impozitelor şi taxelor, în funcţie de necesităţi”, se poate citi în documentul ce va fi trimis la Washington. …

Nu în ultimul rând printre principalele angajamente pe care Guvernul şi le ia este şi acela de a concedia circa 70.000 de bugetari în acest an. “Vom limita totodată fondul de salarii în 2011 la 39 miliarde de RON şi vom stabili o limită de 1.290.000 total angajaţi în sectorul public la începutul lui 2011”, se regăseşte la punctul 11 din scrisoare. Potrivit unei statistici a Ministerului de Finanţe, numărul total de posturi ocupate în sectorul bugetar în luna martie era de 1.360.376, cele mai multe posturi revenind angajaţilor din administraţia centrală – 410.926, urmaţi de salariaţii din învăţământ – 389.910 persoane, şi de personalul angajat în administraţia locală – 364.654.

Constituţia – “arma” legală în baza căreia se fac ajustările sociale

Premierul Boc a explicat miercuri faptul că Legea de diminuare a cheltuielilor bugetare, care prevede reducerea costurilor cu salariile, pensiile şi alte drepturi sociale, are ca temei articolul din Constituţie privind restrângerea temporară a exerciţiului unor drepturi, pentru apărarea securităţii naţionale.

“Această lege are ca temei articolul 53 din Constituţia României, de restrângere temporară a exerciţiului unor drepturi, şi anume este vorba de restrângerea acestora până la sfârşitul anului, până în 31 decembrie, urmând ca drepturile de pensii şi drepturile salariale pentru 2011 să fie stabilite prin legea bugetului pe 2011, prin noua lege a pensiilor şi prin noua lege a salarizării unitare a bugetarilor. Asta în condiţiile în care se realizează măsurile de restructurare a sectorului bugetar şi, pe de altă parte, de relansare a activităţii economice, astfel încât să avem resursele financiare pentru a putea vorbi de o creştere sănătoasă a salariilor şi pensiilor în anul 2011″, a spus Boc. Întrebat în baza cărui principiu a decis Guvernul restrângerea unor drepturi constituţionale, premierul a răspuns că ordinea publică şi siguranţa naţională permit acest lucru.

Cum explică statul noile taxe: afectează mai ales persoanele fizice şi salvează 10.000 de bugetari. Ce bani pierdeţi după noul Cod Fiscal

Vor creşte impozitele pe locuinţe, se vor impozita toate tichetele, programatorii rămân fără facilităţi fiscale la salariu iar angajaţii plătiţi pe drepturi de autor vor trebui să ducă la Fisc bani de acasă.

Ce conţine proiectul de lege privind combaterea evaziunii fiscale. Cum reacţionează cei afectaţi de măsuri. Şeful Romalimenta: “Vom fi obligaţi să creştem preţurile”

Nouriel Roubini, profesorul de la Universitatea din New York care a prezis criza, consideră că măsurile de austeritate ale Guvernului român ar trebui să fie luate progresiv şi să ocolească categoriile defavorizate, pentru că trebuie să se respecte o „echitate socială”.

 • Adevarul:

Roşu pe toate bursele din lume

Sfârşitul protecţiei sociale în Europa

Ce se întâmplă cu statele europene? Măsurile de austeritate înfurie populația, dar guvernele se încăpățânează

Europa se îndreaptă către o cale greșită prin impunerea măsurilor de austeritate, care ar putea conduce la un dezastru, crede economistul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel în 2001. Grecia ar putea fi forţată să negocieze ieşirea din zona euro, iar germanii încep să-și arate resentimentele față de ajutorarea statului elen, considerându-se “din nou fraierii Europei”. Pe fondul acestor declarații, guvernele din state încă vulnerabile susțin în continuare măsuri anticriză, unele mai bune decât altele, iar populația nu poate decât să protesteze.

Daca va continua în această directie, va ajunge la un dezastru. Știm încă de la Marea Depresiune din anii 1930 că nu aceasta este soluția, este de părere economistul Joseph Stiglitz, nemulțuit de planurile dure adoptate de statele europene.

Secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, arăta că pieţele financiare doresc ca statele din zona euro să pună în acţiune planul lor de un trilion de dolari menit a stabiliza euro. Geithner, aflat la Londra, a mai cerut ţărilor europene să colaboreze pentru o abordare globală a reformei financiare, deoarece Uniunea Europeană a declarat că ar putea acţiona singură cu o pârghie de criză asupra băncilor.

“Omul de pe stradă” al Europei a fost indus în eroare de ani de zile cu privire la implicaţiile politice şi economice ale creării “Euroland”, a declarat preşedintele UE, Herman Van Rompuy, în faţa unor funcţionari publici şi oameni de afaceri afectaţi de criza din Grecia, notează publicaţia britanică The Telegraph. Potrivit oficialului UE cetăţenii europeni nu au fost înştinţaţi în legătură cu toate implicaţiile sociale şi economice ale monedei europene, înainte de crearea ei. Nimeni nu a spus vreodată omului de pe stradă că aplicarea unei monede unice nu a fost doar o măsură menită să facă viaţa oamenilor mai uşoară, atunci când este vorba de a face afaceri sau de a călători în străinătate, ci şi o măsură prin care eşti afectat în mod direct de evoluţiile economice ale statelor vecine, a subliniat preşedintele uniunii. A face parte din zona euro înseamnă, din punct de vedere financiar, că faci parte din “Euroland”. … Astăzi, oamenii descoperă ce înseamnă o soartă comună în problema monetară. Descoperă că moneda euro le afectează pensiile, economiile, locurile de muncă şi viaţa de zi cu zi. Şi acest lucru este dureros, a afirmat Herman Van Rompuy. Până acum Germania a fost unul dintre marii beneficiari ai monedei europene. Politicienii germani ar trebui să spună asta tare şi răspicat. Nu Grecia, Irlanda sau Spania au inventat euro. A fost un proiect germano-francez, a declarat preşedintele UE pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de The Telegraph.

Remarcabil cinism… Asemanator cu cel al lui Mugur Isarescu in Romania – sa plangi cu lacrimi de crocodil pe nefericirea oamenilor, dupa ce ai lucrat cu sarg pentru construirea inchisorii in care se afla.

Biserica Ortodoxă, cel mai mare proprietar funciar al ţării, un stat în stat cu o imensă influenţă politică, este scutită de impozite şi se opune introducerii acestora, în timp ce Grecia se împrumută cu peste 100 de miliarde de euro pentru a supravieţui crizei, scrie cotidianul de stânga “Liberation”. Pensiile şi salariile pe care statul le oferă preoţilor neplătitori de impozite se vor ridica, în 2010, la valoarea de 315 milioane de euro, aproape cât bugetul Ministerul Mediului de la Atena. Pentru ca preoţii să fie solidari cu restul populaţiei, premierul socialist Georgios Papandreou a propus impozitarea clerului cu 20% pentru veniturile obţinute din exploatarea proprietății funciare şi cu 10% pentru proprietăţile imobiliare. Guvernul nu se poate atinge însă de mănăstirile de la Muntele Athos, un adevărat stat în stat, care beneficiază de autonomie şi al cărui statut a fost recunoscut şi de UE, odată cu aderarea Greciei, în 1981. Premierul urmează liniea dinastiei politice Papandreou: tatăl său, Andreas, a propus, în 1987, o lege de expropriere a bisericii.

Criza datoriilor are un nume: Grecia. Dar grecii nu sunt singurii ameninţaţi să se scufunde în mlaştina datoriilor. Şi germanii, dispuşi să sară în ajutorul grecilor, sunt în realitate îndatoraţi până peste cap. Oficial, datoriile publice ale Germaniei se ridică la aproape 1800 de miliarde de euro, la care se adaugă în fiecare secundă 4500 de euro. Coeficientul de îndatorare este de 77% din PIB, deşi criteriile europene de convergenţă au stabilit pragul maxim de 60%. Dar chiar şi aceste cifre sunt cosmetizate, afirmă Bernd Raffelhüschen, expert în domeniul finanţelor şi director al centrului de cercetare “Pactul generaţiilor” (Generationenverträge) de la Universitatea din Freiburg. […]

***

Președinţia a ţinut în umbră vizita şefului spionajului SUA în România, în timp ce un raport Amnesty International scrie că Bucureştiul menţine secretul în cazul închisorilor secrete CIA, iar prinţul Charles consideră că este prea riscant să vină în România din cauza problemelor politice şi economice. Directorul CIA a dat un ultimatum Pakistanului pentru a anihila talibanii, cu doar câteva zile înainte de a veni la Bucureşti.

Analistul Petre Bogatu nu exclude ca declaraţia lui Putin să anunţe o furtună politică în Republica Moldova.

„Nu vă uitaţi, parcă le-ar spune el autorităţilor de la Chişinău, că încă nu tună şi nu fulgeră, trăsnetul vă poate lovi oricând din senin”, scrie comentatorul, citat de agenţia Unimedia.

Acesta observă şi unele semne pe scena politică moldovenească, cum ar fi încercările Partidului Comuniştilor pentru acţiuni de protest de amploare, mobilizarea stranie şi fără precedent a unor înalte feţe bisericeşti, afiliate Patriarhului de la Moscova, care au reuşit să scoată în stradă mii de oameni, sub pretextul studierii religiei în şcoli.

Gestul lui Putin, scrie Petre Bogatu, „îmi aminteşte de alte comparaţii pe care oficialii ruşi, când venea vorba de Republica Moldova, le făceau prin 1992, în toiul războiului de la Nistru. Numai că atunci era vorba nu de Kârgâzstan, ci de Georgia. Ei îi dădeau de înţeles lui Mircea Snegur că ar putea s-o păţească la fel ca Zviad Gamsahurdia. Liderul de la Tbilisi, după cum se ştie acum, fusese lichidat în urma unei operaţiuni a serviciului rus de spionaj extern” .(…)

„Ni se pregăteşte oare un răspuns dur la protestele anticomuniste de la 7 aprilie 2009? În orice caz, regimul Putin a demonstrat în repetate rânduri că este răzbunător şi nu uită nimic”, concluzionează analistul. Declaraţia lui Putin dă parcă altă greutate acum intervenţiei ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, făcută recent în faţa Dumei, Camera inferioară a Parlamentului rus. Lavrov a avertizat Uniunea Europeană şi NATO să nu intervină în treburile interne ale statelor postsovietice.

Deşi consilieri ai preşedintelui Viktor Ianukovici au respins informaţiile privind acordul referitor la Transnistria, mulţi analişti şi politicieni din Ucraina, Republica Moldova şi România sunt convinşi că liderul ucrainean şi preşedintele rus Dmitri Medvedev au ajuns în secret la un acord care ar viza alipirea Transnistriei la Ucraina, în timp ce Republica Moldova va ajunge sub controlul strict al Rusiei, scrie analistul Paul Goble.

 • Antena3:

Revista presei. FMI: Europa este veriga slabă în redresare. Israel cere Rusiei să nu livreze arme moderne în Orientul Mijlociu. SUA execută atacuri aeriene în Yemen

Hezbollah: În caz de război, vom ataca toate navele care navighează spre Israel

Coreea de Nord a anuntat joi ca va pune capat unui acord militar semnat cu Coreea de Sud, prin care erau prevenite conflicte armate accidentale intre cele doua state, anunta AFP, pe fondul tensiunilor provocate de acuzatiile privind scufundarea unei nave sud-coreene. Phenianul ameninta cu un atac imediat daca Seulul incalca frontiera de la Marea Galbena.

Organizaţii sud-coreene consideră că sute de persoane au murit deja de foame, în condiţiile în care industria nord-coreeană este grav afectată de lipsa de combustibil, iar ţara duce lipsă de pământ arabil. Coreea de Nord este pe punctul de a se confrunta cu o foamete catastrofală, avertizează organizaţiile umanitare, în condiţiile în care Statele Unite şi Coreea de Sud exercită presiuni pentru noi sancţiuni împotriva Phenianului, acuzat de scufundarea unei corvete sud-coreene, relatează Sky News. Potrivit experţilor, situaţia economică a Coreii de Nord ar putea fi în prezent la fel de gravă ca la sfârşitul anilor ’90, când foametea a provocat moartea a aproximativ două milioane de persoane. Refugiaţi care trec frontiera Coreii de Nord cu China au descris lipsa acută de alimente, în timp ce Programul Alimentar Mondial a afirmat că ajutoarele în alimente se vor termina la sfârşitul lunii următoare.

Clinton: Propunerea iraniană pentru schimb nuclear are “deficienţe”

Polonia a primit rachetele americane Patriot

Disidenti rusi importanti precum Vladimir Bukovski si personalitati politice precum Andrei Ilarionov, fostul consilier al lui Vladimir Putin, isi exprima ingrijorarea printr-o scrisoare deschisa privind modul in care decurge ancheta autoritatilor ruse privind tragedia de la Smolensk si complezenta autoritatilor poloneze: (…) Suntem mirati si adanc ingrijorati de felul cum decurge ancheta care ar fi trebuit sa lamureasca imprejurarile si acuzele dezastrului Tu-154 de langa Smolensk. Se pare ca autoritatile ruse nu au interesul sa se clarifice toate cauzele dezastrului, in timp ce autoritatile poloneze repeta asigurarile privind “deplina deschidere” a partii ruse, fara sa-i ceara, de fapt, nimic, ci doar asteapta cu rabdare pana cand vor sosi de la Moscova materialele ce le-au fost de mult promise. Este greu sa nu ramanem cu impresia ca, pentru guvernul polonez, apropierea de autoritatile ruse actuale este mai importanta decat stabilirea adevarului in privinta uneia dintre cele mai mari tragedii nationale (…)

***

 • Altermedia:

Apel catre membrii Senatului si Presedintele Romaniei: Nu vindeti interesele natiunii române!

Laszlo Borbely a eliminat stema Romaniei de pe documentele oficiale ale Ministerului Mediului

***

 • Adevarul:

VIDEO Ce vor „miliţienii“ Americii?

Unii îi consideră „fanatici”, alţii – americani cu un simţ civic dezvoltat. Cine sunt, de fapt, „miliţienii” Americii? Odată cu prăbuşirea economiei americane şi revenirea la putere a democraţilor lui Obama, miliţiile constituţionaliste au cunoscut un reviriment puternic. Nu sunt neonazişti, deşi unii dintre ei împărtăşesc idei de extremă dreapta. Nu sunt însetaţi de sânge, deşi mulţi posedă adevărate arsenale. Nu sunt majoritari, deşi principiile lor liberaliste sunt îmbrăţişate de tot mai mulţi americani înfuriaţi de guvernul lui Barack Obama. Sunt un grup amorf de bărbaţi şi femei, în general albi, care se antrenează periodic în tehnici de autoapărare. Organizaţiilor paramilitare pe care le-au înfiinţat li se spune „miliţii” pentru a-i diferenţia de forţele armate ale statului. (Comuniştii au dat acelaşi nume unităţilor poliţieneşti ca să arate că acestea sunt forţe cetăţeneşti). „Miliţienii” americani sunt un fenomen modern (şi răspândit în întreaga Americă), deşi se consideră continuatorii direcţi ai coloniştilor patrioţi care au luptat împotriva trupelor britanice în secolul al XVIII-lea. […]

Rândurile miliţiilor s-au îngroşat substanţial în ultimii doi ani. Studiile sociologice la acest capitol sunt puţine şi incomplete, ceea ce îngreunează considerabil identificarea cauzelor acestei tendinţe. Mark Potok, director în cadrul Southern Poverty Law Center, o organizaţie care ţine evidenţa grupărilor extremiste din America, vorbeşte de trei cauze majore care au dus la revigorarea miliţiilor.

În primul rând, e vorba de problemele de natură economică care îi radicalizează pe americani. O altă influenţă este discursul tot mai violent al comentatorilor şi politicienilor conservatori americani care avansează periodic tot felul de teorii conspiraţioniste şi alarmiste. În sfârşit, conform lui Potok, schimbările demografice prin care trece America – simbolizate de alegerea în funcţia de preşedinte a lui Obama – îi deranjează profund pe unii albi. Marea majoritate a membrilor miliţiilor neagă însă cu vehemenţă acuzaţiile de rasism.

Diferenţă

Nici constituţionaliştii şi nici milenariştii nu se identificau cu ideologiile rasiste ale unor grupări gen Ku Klux Klan sau skinheads, însă viziunea paranoică a milenariştilor, care se simţeau ameninţaţi de o cabală internaţionalistă pusă pe cucerirea întregii lumi, a atras în anii ’90 destule persoane cu tendinţe antisemite şi rasiste.

„Aviz Ceauşeştilor americani!”

Mike Vanderboegh a fost lider al unei miliţii din Alabama în perioada primului val, iar acum este considerat de mulţi drept o eminenţă cenuşie a mişcării miliţieneşti.

„Libertatea este un drept inalienabil pe care ni l-a dat Dumnezeu. Conducerea actuală a ţării crede că poate să dicteze minorităţii cum să se poarte, doar pentru că a fost aleasă de către o majoritate a cetăţenilor. Dar părinţii fondatori ai acestei republici au spus că democraţia fără limite este la fel de periculoasă ca şi dictatura. Democraţia absolută e ca şi cum ai avea trei lupi şi o oaie care se apucă să hotărască prin vot ce să mănânce la cină. Dacă nu există un meniu constituţional în care să scrie ‘E interzis să se mănânce oaia’ şi un câine ciobănesc care să impună regulile stabilimentului, oaia va fi mâncată de către lupi. Va fi un act pur democratic şi, în acelaşi timp, pur dictatorial. Cetăţenii înarmaţi ai Statelor Unite sunt cei care joacă rolul acelui câine ciobănesc”, crede Vanderboegh.

El nu ezită să compare societatea americană contemporană cu România din vremea comuniştilor. „Guvernul federal se comportă din ce în ce mai tiranic – vezi recenta lege care obligă fiecare cetăţean să-şi cumpere asigurare de sănătate. Ceauşeştii americani caută să înghită cât mai multe libertăţi cetăţeneşti. Sper ca regimul Obama să-şi aducă aminte ce li se întâmplă tiranilor de genul lui Nicolae Ceauşescu şi a încântătoarei sale soţii!“, încheie Vanderboegh.

Dreptul inviolabil la arme

De departe cea mai importantă revendicare a simpatizanţilor miliţiilor americane este protejarea dreptului cetăţenilor de a deţine arme de foc. Cel de-al doilea amendament al Constituţiei SUA interzice limitarea dreptului poporului de a purta arme. Legea însă nu specifică ce fel de arme sunt permisibile, ceea ce a dus la numeroase dispute virulente între tabăra celor care vor să interzică unele tipuri de arme de foc şi tabăra celor care consideră că cetăţenii au dreptul să deţină orice fel de armă, inclusiv puşti automate gen Kalaşnikov.

„Cel de-al doilea amendament este cel care garantează că cetăţeanul îşi poate exercita dreptul său la viaţă, libertate şi căutarea fericirii”, spune David Codrea, american ai cărui bunici au emigrat din Transilvania în prima jumătate a secolului al XX-lea.

„Guvernul american a uitat că acest amendament spune că dreptul cetăţenilor de a purta arme nu poate fi îngrădit. Suntem martori la eforturi continue de a dezarma poporul, sub pretextul luptei împotriva terorismului. Suntem asociaţi continuu cu extremismul, cu ura; ce mă amuză e că sunt acuzat de către cei de stânga că sunt rasist şi antisemit, în timp ce adevăraţii rasişti şi antisemiţi mă acuză că m-am vândut pentru că susţin în scrierile mele dreptul tuturor de a purta arme, indiferent de rasă, culoare sau credinţă”.

Posesor al mai multor puşti şi pistoale, Codrea este de părere că dezarmarea populaţiei nu întăreşte de fel siguranţa publică. „Dacă ne gândim bine, cel mai important caz de ucidere în masă din istoria Americii a fost înfăptuit cu ajutorul unor cuţite de tăiat carton. În cel de-al doilea caz de ucidere în masă, atentatul de la Oklahoma City, s-a folosit benzină şi îngrăşământ agricultural. Orice poate avea acces la asemenea obiecte”, adaugă Codrea.

În ce cred „miliţienii”

Americani care fac deja parte dintr-o miliţie vorbesc despre motivele pentru care s-au raliat acestor mişcări şi despre ce intenţionează să facă pe viitor.

Roy McCarty, membru al Northern California State Militia: „Acum câţiva ani locuiam în Arizona, unde avem o problemă mare cu imigranţii ilegali care vin peste graniţă. În zona în care eram eu, poliţia de frontieră prindea peste 2.500 de ilegali în fiecare lună.

Poliţiştii erau complet depăşiţi de situaţie, aşa că noi, cei care care locuiam acolo, am înfiinţat o miliţie ca să-i ajutăm. Patrulam frontiera, prindeam ilegali şi-i ţineam până venea poliţia să-i aresteze. Pe vremuri, dacă erai membru al unei miliţii, erai perceput ca patriot. Lucrurile s-au schimbat când au venit extremiştii, de genul neo-naziştilor. Noi suntem pur şi simplu nişte vecini care se ajută între ei în caz de inundaţii, incendiu, cutremur şi aşa mai departe. Nu vrem să distrugem nimic şi nici să luptăm împotriva guvernului.”

William Krause, membru al Liberty Guard of New America: „În momentul de faţă, 40 la sută dintre americani plătesc pentru celelalte 60 de procente. Guvernul nu face nimic să remedieze această problemă – nici republicanii, nici democraţii. Singura lor preocupare e să ne ia nouă banii şi să acapareze tot mai mult, în stil socialisto-comunist. Aici în Oregon, avem o grămadă de mexicani ilegali care se plimbă toată ziua pe stradă şi comit infracţiuni şi poliţia nu face nimic. Nu vor să vorbească engleză şi nu vor să muncească. Dacă vine o inundaţie sau un cutremur, s-ar putea să se apuce de furat şi de jefuit. Dar dacă suntem ameninţaţi, noi, membrii miliţiilor, vom răspunde forţei cu forţă. E de rău şi s-ar putea să ajungem la război civil”.

Jeff Foust, membru al Indiana Militia: Noi credem că fiecare trebuie să fie pregătit pentru orice. Pe vremuri, era un lucru absolut normal să fii în stare să ai grijă de tine chiar şi în împrejurările cele mai dificile. Acum, oamenii nu mai pot face aşa ceva. Când le vorbeşti despre nevoia de a fi pregătit pentru orice eventualitate, te cred nebun. Mulţi oameni trec prin viaţă cu ochii închişi. Întreaga societate e programată să nu-şi facă griji pentru siguranţa libertăţii individuale”.

„Mă voi opune cu ajutorul puştii”

Mike Vanderboegh – fost lider al Alabama Constitutional Militia şi actual strateg politic al mişcării miliţieneşti – explică şi el motivele: „Noua lege a sănătăţii ne obligă pe toţi să ne cumpărăm asigurare. Când vom refuza s-o cumpărăm, ne vor amenda. Când vom refuza să plătim amenda, vor veni să ne aresteze. Dacă nu le permitem să ne aresteze în propriile noastre case, vor trimite după noi federali înarmaţi care să ne spargă uşile şi să ne târască la închisoare. Atunci, mă voi opune cu ajutorul puştii. Englezii şi americanii au o tradiţie îndelungată de a se împotrivi tiraniei”.

Israel: Armata ultrareligioasă

Faţă de 1990, când doar 2 % din cadeţi erau ultrareligioşi, acum procentul a ajuns la 30 %. Şase din şapte colonei în brigada Golani sunt fundamentalişti, iar din vară şi comandantul lor va avea aceeaşi orientare. În anumite brigăzi de infanterie, mai bine de 50% din comandanţi sunt ultrareligioşi, adică un procent de trei ori mai mare decât are această orientare la nivelul întregii populaţii.

Un cercetător britanic afirmă că este primul om din lume infectat cu un virus… de calculator. Mark Gasson, de la universitatea din Reading, şi-a implantat sub piele un cip asemănător cu cele care identifică animalele, dar mai complex. Cipul îi acordă, de exemplu, acces exclusiv la propriul telefon mobil. Gasson l-a contaminat, chiar el, cu un virus electronic. Experimentul este menit să avertizeze că noile tehnologii nu prezintă doar avantaje, ci şi riscuri serioase. Cercetătorul spune că un asemenea cip, o dată “infectat”, poate “virusa” la rândul său dispozitive vitale, cum sunt simulatoarele cardiace.

Aproape toate suplimentele nutritive naturale, pe baza de ierburi, testate de o institutie guvernamentala americana s-au dovedit a avea urme de metal si alte substante contaminante, unele aflate peste nivelul prevazut de lege, investigatorii descoperind totodata ca unii dintre producatorii de suplimente au facut afirmatii ilegale cum ca produsele lor pot lecui cancerul si alte boli.

Avand in vedere faptul ca cercetarea este condusa de o institutie guvernamentala, obiectivitatea foarte indoielnica. Daca mai punem la socoteala ca acuzatia legata de afirmatiile referitoare la efectele tamaduitoare asupra cancerului ale produselor naturale este identica cu cea formulata de Comisia Europeana si cu recomandarile Codex Alimentarius in incercarea ei de limitare a suplimentelor nutritive naturale, atunci e foarte posibil sa ne aflam in fata unei ofensive a guvernului impotriva producatorilor din aceasta ramura pentru a favoriza Big Pharma.

Care sunt cele mai periculoase bacterii

Ce îndulcitori sunt de preferat

VIDEO Româncele, victime ale reţelelor de sclavie sexuală

DEZASTRUL DIN HAITI, EXPLICAT ÎN IMAGINI

Islanda: Un al doilea vulcan, Katla, ar putea incepe sa erupa

Astrofizician: Inceputul unei noi ere glaciare ar putea fi in 2014


Categorii

Acordul cu FMI, Adoptarea Euro, Al treilea razboi mondial, Criza mondiala, Era Big Brother, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

26 Commentarii la “Se taie in carne vie, dar… “peste doua luni va fi mai rau”, se vor mari si taxele/ NI SE VORBESTE OFICIAL DESPRE RAZBOI SI DESPRE RESTRANGEREA DREPTURILOR CIVILE. Ticalosia invocarii art. 53 din Constitutie/ DEMASCAREA SENSULUI MONEDEI UNICE/ Militiile americane – focarul unei revolte anarhice? (STIRI 25-27 MAI 2010)

 1. ANUNT UMANITAR :

  Soarta a lovit crunt Polonia, tara prietena a Romaniei. In aceste momente grele, ar fi crestineste sa ne ajutam semenii aflati in necaz si sa donam ce NU ne mai trebuie si ce nu mai au ei : presedintele si guvernul !!!

  Doamne ajuta!

 2. La ce minut din inregistrarea emisiunii “Ora de foc” se afla partea de care vorbiti?

 3. Multumes, am gasit. Pacat ca vocea dlui Hurezeanu este singulara..

  Doamne ajuta!

 4. Cand s-au impus documentele biometrice nici un sindicat nu a zis nici “pis”.Cand s-a bagat mana guvernamentala in buzunarele romanilor,toata lumea s-a revoltat. Romani,oare numai aspectul material(blidul,lingura si ciorba)conteaza?Mantuirea si viata vesnica nu?!Cand vi s-au micsorat buzunarele va revoltati, dar cand s-a scos articulul 200(in favoarea sodomiei),cand s-au legalizat avorturile,cand s-au introdus pasapoartele biometrice de ce nu ati iesit in strada?De ce conteaza numai locusorul caldut de la serviciu,cafeluta si barfa din institutiile publice si adevaratele probleme de morala crestina nu?Va bateti de la aghiazma ca la salam la Boboteaza,dar putina lume stie ca toate aceste revolte sunt “organizate” sau aranjate chiar de catre masoni.Oare nu putem sa invatam nimic din istorie?!Vocea parintelui Iustin si altor mari duhovnici a rasunat in pustie,insa doar buzunarele conteaza.Si,in sfarsit, vor veni
  asa-zisii salvatori de la FMI precum armata sovietica spre a ne “elibera”.Nu am invatat nimic din suferintele din trecut.
  Nu va lasati manipulati!Adevaratii criminali economici si spirituali sunt camatarii internationli(FMI-ul).Mantuirea nu se rezolva prin greve si manevre,ci prin rugaciune si chiar proteste impotriva pacatului legiferat.
  Sunt dura,dar sincera si putin imi pasa daca ma judecati!

 5. @ Laurentiu (nepublicat):

  Va impartasim ideea esentiala a comentariului, aveti dreptate, insa nu va putem aproba si cinismul, si abordarea violenta a unui om in mod evident suferind. E o mostra buna de pamflet reusit ceea ce ati scris, dar credeti-ne ca e total nepotrivit in acest context si nu denota catusi de putin o inima crestineasca fata de cineva mai tulburat si mai dezavantajat decat noi. Chiar trebuie sa avem mila, ingaduinta si tact. Suntem siguri ca ne intelegeti. Va multumim.

 6. @Tardea Raluca Diana

  pentru ca de fapt numai ciorba conteaza pentru foarte foarte multi din pacate.

  Mai fratilor stirile astea citite toate impreuna te fac sa te infiori. Sunt piese dintr-un puzzle si cine nu vrea sa vada intreaga imagine a jocului da dovada de “strutism” – scuzati dar n-am avut un cuvant si am inventat unul.

  De multe ori stau si ma intreb daca nu cumva Dumnezeu lasa pe cei care cred in teoria evolutiei sa se comporte ca si cand chiar s-ar fi petrecut aceasta evolutie, dar numai in cazurile lor singulare…si in conformitate cu aceasta idee, multi au ramas la nivele diferite: maimute, struti etc.
  Si probabil ca este de ajuns ca acesti oameni, fata lui Dumnezeu de altfel, sa zica din tot sufletul un “Doamne miluieste” si in felul acesta sa devina Oameni dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

  Spun asta caci am multi, foarte multi, prea multi in jurul meu care spera ca lucrurile sa se imbunatateasca, multi dintre ei sunt oameni inteligenti…deci vedeti ca nu mintea este cea care te ajuta sa intelegi unele lucruri, ci credinta.
  Doamne lumineaza-i pe toti oameni ca sa vada adevarul Tau.

 7. D-na Raluca Diana, ce vă face să credeţi că numai aspectul material conteză? Aflaţi că profesorii din şcoala mea sunt perfect conştienţi că nu vor obţine de la acest guvern nimic material, ba mai mult, se vor alege şi cu tăierea din salariul ajustat cu 25% a contravalorii zilelor de grevă. Dar nu vor să consimtă la transformarea lor în nişte sclavi ai guvernanţilor descreieraţi pe care îi avem azi şi nici ai următorilor, indiferent de culoarea politică. Tocmai, că nu ne interesează numai blidul cu ciorbă, altfel am fi înghiţit şi această nouă gogoriţă a guvernului actual. Şi să ştiţi că am ieşit în stradă şi am răspuns semnând pentru referendum imediat ce Părintele Justin ne-a chemat. Nu ştiu exact la cine v-aţi referit, dar nu mai daţi cu piatra nediferenţiat. Meditaţi puţin la aceste cuvinte: Facem această grevă pentru că ne iubim demnitatea mai mult decât banii din buzunare!

 8. Peste tot şi din toate părţile numai criză, sărăcie, revoltă şi foamete răzbat. Chiar şi guvernul nostru împreună cu preşedintele, parcă de vreun an şi jumătate încoace fac orice numai ca să ne scoată în stradă. Bineînţeles, că aceasta ar fi cea mai proastă decizie a noastră!! Iar Isărescu pe de o parte mai toarnă gaz pe foc (pe care tot el l-a aprins în principal) prin comentariile sale din ultimele apariţii, iar pe de altă parte ajută din plin situaţia şi în mod pragmatic, deturnând majoritatea împrumuturilor de la FMI prin BNR către băncile prin care ni s-a pregătit în fapt actuala criză şi ceea ce va mai urma. Din păcate urmarea logică şi legică a crizei este foametea şi războiul, indiferent dacă acesta izbucneşte între Israel şi Iran sau cele 2 Corei, etc. În ceea ce ne priveşte, păr. Arsenie ne-a avertizat din timp, că Rusia va veni nu numai pt Basarabia, ci pt ceva mai mult din România, înţelegându-se cu Ungaria probabil pt mare parte din Ardeal şi cu Bulgaria pt ceva din Sud. Iar noi cu păcatele noastre nu vom putea să ne apărăm …
  Dar este bine de ştiut, că Dumnezeu Însuşi îi va arde şi-i va potoli după aceea. Adică după ce aceea? Mă gândesc, că după ce ne vom fi pocăit şi ne vom fi întors către El şi după ce ne va fi unit, că tare dezbinaţi suntem! Şi tare orbi- nu vedem ce ucigaşi suntem prin avorturi, ce dezmăţaţi prin sodomie , divorţuri, abandonarea propriilor copii, şi ce aproape de dezastru prin cipuirea actelor de identitate!!!
  Dacă vreun politician sau bancher citeşte blogul acesta, cred că ar fi bine să ştie, că după ce toporul se va fi folosit de coada de topor ca să ne aducă în halul în care ne vrea, se va descotorosi insantaneu de coada de topor, dându-o eventual nouă, să facem foc cu ea. Este bine să ştie şi bancherii şi politicienii, că nici ei, nici familiile lor nu sunt imuni la chemtrails, foamete, moarte casualty în război, cutremur sau altele asemenea.
  În final poate o recomandare pt cei care vor să prevadă cursul evenimentelor puţin înainte, să studieze Crash Course-ul lui Chris Martensen. El nu este un ortodox, nu vorbeşte în speţă decât despre SUA, dar cred că din cele aflate de el putem noi să ne facem o idee mai clară de ce va mai urma în următoarele luni, ani. Şi studiul lui nu vine în contradicţie cu ce ne spun păr Arsenie Boca sau Paisie Aghioritul, ci parcă întăreşte profeţiile lor.
  Să ne rugăm bunului Dumnezeu să ne deschidă ochii, că de arătat încearcă atâtea să ne arate, iar când vom vedea, atunci să ne rugăm să ne dea voinţă să şi facem ceea ce trebuie făcut. Spre slava Domnului nostru Iisus Christos şi spre mântuirea noastră ca persoane şi ca neam!

 9. Apropo de “The Crash Course” a lui Chris Martenson, aveti aici link-ul pentru a-l parcurge. Pentru cei care stiu franceza, sau spaniola exista si versiunile in aceste limbi:

  http://www.chrismartenson.com/crashcourse

 10. @ cristian

  Cata dreptate poti sa ai! Din nefericire/fericire 100%. Tot ce face BNR este antisocial si pentru strangerea banilor, si guvernul toti. Pe moment viata simpla va fi calea. Focul de care vorbea Parintele Arsenie este focul Duhului Sfant tind sa cred, dar avem de lucrat la sfintirea noastra mai ales ca se vad efectele pacatoseniei dar sa nu uitam “asa ne trebuie”. Uneori am senzatia ca sunt 2 Romanii, una care gandeste si simte ortodox si una caldicica care daca ii spui de pacate te ia la sto si te trimite ca nu e locul tau acolo, ba mai mult ca ai fi penibil. Nu voi da cu piatra, pana in urma cu ceva vreme am fost si eu caldicel si imi dau seama acum dupa suferinta ca trag pentru pacatele mele, nu am nici un dubiu. Daca as fi fost cum m-a invatat bunica si mama probabil ca nu as fi ajuns sa ma certe Dumnezeu atat de tare (am pierdut toata agoniseala dupa ce bancile si-au batut joc de firma mea prin promisiuni neonorate care au dus la pierderea clientilor si furnizorilor deci la faliment, urmeaza sa fiu dat afara din apartament si eu si parintii din a lor si finii parintilor care ii tineau ai mei aproape gratis fiind nevoiasi), dar asa se mai inteleptesc unii si ii multumesc Lui Dumnezeu pentru asta si ca mai pot sa ma bucur de citirile ortodoxe si pocainta. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze!

 11. Pictorul Sorin Dumitrescu i-a luat in 1994 un intreviu pr. Ioanichie Balan (1 ora si 17 minute). L-asi putea numi un interviu istoric si de referinta. TOT ceea ce a spus parintele atunci s-a adeverit. A facut o analiza clara si la obiect a societatii romanesti de atunci si din viitor, si ne-a avertizat asupra TUTUROR pericolelor care ne pandesc, oferind solutii practice de iesire din impas. Ne plangem ca am ajuns in situatia asta lamentabila ce pare fara iesire. Parintele Ioanichie si-a facut datoria sa ne spuna ce trebuie sa facem ca sa evitam situatiile care ar putea sa duca tara de rapa. Cine l-a ascultat?
  V-asi ruga sa urmariti interviul, si de mai multe ori daca e cazul. Chiar si acum in ceasul al 12-lea am putea sa incercam sa facem ceea ce ne-a indemnat el:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/02/10/80-de-ani-de-la-nasterea-parintelui-ioanichie-balan-blandul-marturisitor-1930-2007/

 12. Cat de adevarat! Oare ar prelua vreo televiziune tot interviul? Sau sunt prea naiv?

 13. Am pus un comment ceva mai in urma e ceva in neregula cu el? ma ajutati sa il imbunatatesc? Dati un mail. multumesc

 14. @ Ciprian:

  Fara manifeste si fara false iluzii, frate. Citeste http://saccsiv.wordpress.com/2010/05/24/diavolul-este-revolutionar/
  Si fara “opriti dricul…”, etc.

  Sa asumam ceea ce este de asumat, ca vremurile CHIAR SUNT ale sfarsitului, Dumnezeu ingaduie acum dezvoltarea “tainei faradelegii” si pregatirea imparatiei luyi Antihrist, asa cum este scris. Sa credem si sa nu ne mai tot imbatam cu utopii euforizante, evitand a face ceea ce e de facut cu adevarat.

 15. Ce este cu adevarat de facut?

 16. Este ora 20:06.La Realitatea TV Lavinia Sandru face propaganda pt. pacat!!! Toleranta pacatului echivaleaza cu prostia.Am avut dreptate, nu sunt paranoica.Asa imi racesc gura de pomana,mereu,chiar cu riscul de a ma face lumea paranoica.Multi se pretind crestini sub masca tolerantei,iubirii,dar rad de feciori si fecioare.Decat sa ne preocupe grevele si alte manipulari, sa fim mai bine atenti la sanatatea noastra morala.Fac acest apel ca cetatean roman.Am si eu dreptul la replica.Asa-i Doamna Iuliana?!Sa stiti ca nu am generalizat,nu am judecat fara discernamant,ci am atras atentia asupra unor pericole,iar daca nu vom fi atenti si vom accepta si avortul,vom pieri ca natie.Apropos de venituri si viata decenta:in viitor nu vom avea dreptul la pensii,fiindca forta de munca va fi in copiii avortati.Mai bine imi iau azil politic in Zair,Congo etc.

 17. @ Tardea Raluca Diana

  Avortul l-am “acceptat” (consimţit, pe faţă sau tacit) prin 1990; populaţia actuală a României este cam 60% din cea care ar fi trebuit să fie (cu aproximaţie, conform statisticilor şi estimărilor nr de avorturi).

  iRealitatea TV este unul din principalele canale de propagandă pentru corectitudinea politică (şi toate aberaţiile, nedreptăţile şi prostiile aferente).

  Domnul Hristos să ne lumineze şi să ne întărească pe toţi!

 18. Pe data de 1 iunie, Pro Vita Bucureşti organizează Marşul Tăcerii. Un marş pentru dreptul la viaţă al copilului născut şi nenăscut.
  Punctul de întâlnire va fi în parcul Tineretului, intrarea de la cluburile de tenis Livone (intre gura de metrou Brancoveanu si Cimitirul Catolic) la ora 17.
  Pentru detalii accesati site-ul http://www.provitabucuresti.ro/ .

  Nu puneti la anunturi?

 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
 20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » DICTATURI MALTHUSIENE? SE CONTUREAZA INCA UN SCENARIU: lovituri de stat, dictaturi de forta majora, guverne autoritare pentru aplicarea politicilor dure asupra populatiei. SCURT INVENTAR AL SCENARIILOR DE CRIZA
 21. Pingback: NE ASTEAPTA DIN SEPTEMBRIE RAZBOAIE MONDIALE INVENTATE PENTRU IESIREA DIN CRIZA? Asta crede Cozmin Gusa, un om bine conectat la lumea serviicilor... internationale
 22. Pingback: Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU... AMANDOUA LA UN LOC - arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)
 23. Pingback: SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPEI SI AL SUA? Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
 24. Pingback: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL: previziuni (VIDEO)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare