(update) Siria ameninta ca VA ATACA Israel daca occidentul intervine militar. RUSIA SI CHINA AU INFURIAT SUA

5-10-2011 1 minut Sublinieri

Ministrul de externe a declarat ca amenintarea de a ataca Israel ce ar fi fost facuta de presedintele Assad este parte dintr-un razboi media dus impotriva Siriei. (…)

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a ameninţat că va ataca Israelul în cazul unei intervenţii militare occidentale în ţara sa, relatează agenţia iraniană Fars, citată de RIA Novosti, relatează NewsIn. “Dacă împotriva Damascului sunt luate măsuri nesăbuite, nu avem nevoie de mai mult de şase ore pentru a transfera sute de rachete până la Înălţimile Golan ca să le lansăm asupra Tel Aviv-ului“, ar fi declarat Assad, ieri, la o întâlnire cu ministrul turc de externe, Ahmet Davutoglu.

Assad a spus, de asemenea, că va chema în ajutor mişcarea şiită libaneză Hezbollah. “Toate aceste evenimente se vor întâmpla în trei ore, dar în următoarele trei ore, Iranul va ataca navele de război americane din Golful Persic, iar interesele americane şi europene vor fi ţintite simultan”, a ameninţat Bashar al-Assad.

Peste 2.700 de oameni ar fi fost ucişi în Siria începând din martie, când s-au declanşat protestele împotriva regimului Assad.

Rusia şi China şi-au exercitat dreptul de veto la o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care condamna Siria pentru reprimarea brutală a protestatarilor.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, a motivat veto-ul ţării sale prin faptul că rezoluţia – redactată de Franţa împreună cu Marea Britanie, Germania şi Portugalia – se baza “pe o filosofie a confruntării”.

China si Rusia au facut uz marti de dreptul de veto, anuland astfel sansele de reusita ale unui proiect de rezolutie inaintat de tarile occidentale in Consiliul de Securitate si care ameninta regimul sirian cu “masuri tintite” pentru represiunea sangeroasa a manifestantilor, relateaza AFP. Noua tari au votat pentru rezolutie, Rusia si China, doi membri permanenti ai consiliului, au facut uz de dreptul de veto. Africa de Sud, India, Brazilia si Libanul s-au abtinut.

“Statele Unite sunt furioase din cauza ca acest Consiliu a esuat complet” in tentativa sa de a rezolva “o sfidare morala si o amenintare in crestere pentru pacea regionala”, a declarat ambasadoarea americana Susan Rice. Aceasta a condamnat implicit Moscova si Beijingul care, spunea ea, “prefera sa vanda arme regimului sirian”. “Sa fie limpede: Statele Unite cred ca este marele moment ca acest Consiliul sa isi asume responsabilitati si sa impuna masuri tintite dure si un embargou asupra armelor impotriva regimului (presedintelui sirian Bachar Al-) Assad”, a declarat Susan Rice.

Ambasadorul Rusiei, Vitali Ciurkin, a declarat ca doua filosofii s-au confruntat in timpul discutiilor din Consiliul de Securitate, tarile occidentale incercand sa o impuna pe cea a “confruntarii”. “Amenintarea cu sanctiuni este inacceptabila”, a spus acesta, dupa vot. Omologul sau chinez Li Baodong a insistat asupra faptului ca intreaga comunitate internationala trebuie sa “respecte deplin suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Siriei”. In cursul zilei de ieri, Rusia considerase “inacceptabila” ultima versiune a proiectului de rezolutie, in ciuda retragerii referirilor directe la sanctiuni.

In acest proiect de rezolutie, Marea Britanie, Franta, Germania si Portugalia au preferat sa vorbeasca despre “masuri tintite” in loc de “sanctiuni”. Moscova, aliat al Damascului care blocheaza de saptamani orice proiect de sanctiuni, a propus propriul sau proiect, care pune accent pe necesitatea dialogului politic in Siria si pune presiune atat pe opozitie, cat si pe regimul presedintelui sirian.

Intre timp, represiunea, care s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 2.700 de morti de la jumatatea lunii martie, continua: 11 noi victime au fost inregistrate marti, la Homs (centru) si doi in nord-vestul tarii, a raportat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH).


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “(update) Siria ameninta ca VA ATACA Israel daca occidentul intervine militar. RUSIA SI CHINA AU INFURIAT SUA

  1. Omenirea sta pe un butoi de pulbere.Asta e foarte clar.
    Cine stie cat va mai avea Bunul Dumnezeu rabdare cu noi…

  2. Daca marile puteri nu se inteleg, nu prea este semn bun. Va fi ce va ingadui Dumnezeu ! Numai sa cerem Bunului Dumnezeu ajutorul ca sa fim cu El !

    DOAMNE AJUTA-NE !

    Mircea

  3. Pingback: SIRIA, INTRE DEZINFORMAREA OCCIDENTALA SI REALITATILE LOCALE: marturia parintelui Patrick Henry Reardon (Biserica Antiohiana din SUA)
  4. Pingback: PUTIN SI IMPERIUL EURASIATIC – VISUL ELECTORAL DE IARNA AL URSULUI DE LA RASARIT - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare