Inca un atac talharesc asupra unei manastiri. STARETUL MANASTIRII BISERICANI, JEFUIT SI BATUT

25-10-2013 1 minut Sublinieri

staret-batut2

 • ZiarulCeahlaul:

Stareţul Mănăstirii Bisericani, rupt în bătaie şi tâlhărit

Părintele Mihali Serafim, stareţ al Mănăstirii Bisericani, a fost bătut crunt după slujba de vineri noaptea, fiind obligat de tâlhari să spună unde ţine banii. După ce au reuşit să-i ia câteva mii de lei, răufăcătorii s-au făcut nevăzuţi în noapte.

Călugării şi-au găsit stareţul într-o baltă de sânge, legat la gură, în stare foarte gravă. Părnitele a fost dus de urgenţă la spitalul judeţean, unde medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a-i salva viaţa.

Stareţul are câteva coaste rupte, nasul fracturat şi numeroase contuzii, iar starea sa medicală nu i-a permis, ieri, să stea de vorbă cu noi.

Părintele Serafim este internat în secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, sub stricta supraveghere a medicilor. Urmează ca doctorii să decidă dacă va fi nevoie să intervină chirurgical la nas.

Stareţul a stat internat câteva zile în secţia chirurgie, unde în urma investigaţiilor a rezultat că are câteva coaste rupte dar a scăpat fără ruptură de organe interne.

Poliţiştii continuă să-i caute pe tâlhari, ghidându-se după indiciile oferite de victimă.

“Stareţul Serafim a fost găsit legat de mâini şi de picioare”

*Dr. Cristian Păsălău de la Urgenţe a subliniat că preotul prezenta mărci traumatice prin agresiune

*Părintele Serafim a mai fost jefuit și în vară dar Poliția nu i-a prins nici până acum pe făptași

Călugării de la Mănăstirea Bisericani se încuie în chilii de cum se lasă seara. După ce părintele stareţ Mihali Serafim a fost snopit în bătaie şi tâlhărit, nimeni nu se mai simte în siguranţă. Stareţul zace pe un pat de spital de vineri noaptea, când a fost dus la spital cu nasul spart şi câteva coaste rupte.

Unii călugări spun că părintele a fost găsit legat de mâini şi de picioare, într-o baltă de sânge. Era singur în Casa albă, lângă Spitalul Bisericani. S-a întâmplat vineri noaptea, după Sfântul Maslu şi se ştia că ar avea banii strânşi la slujbă. Uşa era descuiată şi răufăcătorii au intrat fără probleme.

Din păcate, frica – dar nu de Dumnezeu- le-a scurtat memoria unora dintre purtătorii de haine preoţeşti. Călugărul despre care se ştie că l-a găsit pe stareţul Serafim zdrobit în bătaie în “casa albă”- casa de rugăciune de lângă Spitalul Bisericani, susţine, acum, că părintele s-a… împiedicat. “Nu l-am găsit eu, nu. De fapt, nu-mi mai aduc aminte… Nu am fost de faţă. El avea nişte probleme mai vechi care s-au agravat în ultimii ani şi a trebuit să se ducă la spital…Acuma mă scuzaţi, că am treburi…”, a spus părintele Maxim şi s-a făcut nevăzut.

Medicii de la spitalul judeţean,  unde este internat stareţul, fac tot ce le stă în puteri pentru a-i trata rănile. Răni provocate prin agresiune. Dr. Cristian Păsălău, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, ne-a declarat fără echivoc: “pacientul în vârstă de 50 de ani a fost primit în Urgenţă cu mărci traumatice prin agresiune, iar după ce a primit îngrijri medicale a fost internat în secţia chirurgie”.

Stareţul Maxim a mai trecut anul acesta printr-o astfel de experienţă neplăcută. În vară a fost jefuit de câteva mii de lei, salariile preoţilor, iar tâlharilor nu li s-a dat de urmă nici acum.

Geanina NICORESCU


Categorii

1. DIVERSE

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Inca un atac talharesc asupra unei manastiri. STARETUL MANASTIRII BISERICANI, JEFUIT SI BATUT

 1. Pare-se ca atacul de la Schitul “12 Apostoli” a “deschis drumul”, dand idei si altor nefericiti!Incet, se aduna “indiciile escatologice”,cum ca manastirile si monahii vor suferi mari tulburari si mahniri, si nu numai

 2. Se pare ca talharii au fost prinsi (cel putin o parte dintre ei):

  http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20131025&pagina=1&articol=37223

 3. @Cora:

  din cate am lecturat in articolul Corinei, e vorba de aceeasi faptasi ca la schitul “12 Apostoli”.
  Prin urmare drumul era deschis dar faptuitorii aceeasi, fiind vorba de o grupare infractionala organizata de care, pana la urma, s-a ocupat politia. Ulciorul nu merge de prea multe ori la apa.

  Sa nu extrapolam, prea devreme, indicii eshatologice acolo unde, cred eu, poate nu e cazul.

 4. Asta se intampla din cauza presei care vorbeste aiurea ca manastirile si preotii ar fi plini de bani .Si de fapt nu este deloc asa.

 5. Cred ca diavolul nu la mai suportat pe parintele Serafim si s-a razbunat prin acei oameni…sper ca prin rabdarea parintelui hotii sa se intoarca…Dumnezeu sa-i dea sanatate parintelui.Amin

 6. să-i dea dumnezeu sănătate

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare