Stiri alarmante de pe “frontul” global al terorii “porcine”

23-09-2009 23 minute Sublinieri

Multumim calduros colaboratorilor care s-au ostenit pentru traducerea si sintetizarea informatiilor!

 masks_dees.jpg

Uniunea Europeana spune ca “gripa porcina” va da nastere la crize sociale si economice 

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=615%3Aeu-says-qswine-fluq-pandemic-will-cause-social-and-economic-crisis-&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64〈=en

16 septembrie 2009

Uniunea Europeana a afirmat ca se teme de probleme sociale si “consecinte grave” pentru economia europeana in cazul in care pandemia de gripa porcina ia amploare.

Dispozitiile incluse in Legile Internationale pentru Sanatate din 2005 permit OMS si gruparilor afiliate, cum este UE, sa capete putere nu numai asupra serviciilor de sanatate si politiei tarii respective, dar si asupra sistemelor de transport, alimentatie si chiar economiei ei in cazul unei urgent cauzate de o pandemie de nivel 6 declarate de OMS, ca cea din iunie.

De exemplu, OMS poate sa ordone carantina pentru orase intregi sau chiar regiuni, consecinta fiind ruperea tuturor relatiilor economice dintre acestea si restul tarii.

Asta poate sa dea nastere unor tulburari sociale similare cu aceea din orasul Mexic care fost sub carantina in aprilie din cauza gripei porcine, iar populatia a fost lasata fara rezerve de alimente si apa corespunzatoare.

Sunt temeri ca OMS si UE vor abuza de aceste puteri capatate in cazuri de  ‘urgente speciale’ si vor aduce tari intregi in ruina si tulburari sociale, usurand dizolvarea statelor si facilitand absobtia lor sub un singur guvern mondial sub conducerea OMS si  a Natiunilor Unite, care sunt controlate de cartelul bancar Rothschild-Rockefeller, care a creat depresia economica retragand creditele si marind datoria nationala.

Urmeaza un articol din media germana, care, in rezumat spune:

Pe scurt: comisia pentru sanatate a UE se teme ca pandemia va afecta mai ales functionarea unor sectoare economice precum turismul si ca in perioada urmatoare ar trebui sa existe un plan comun de coordonare a tarilor membre care sa reduca impactul negativ al pandemiei asupra economiei zonei UE.

***

 swineflu2.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=617%3Ale-monde-reports-on-the-failed-1976-mass-qswine-fluq-vaccination-programme-in-the-usa&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64〈=en

16 septembrie 2009

Le Monde relatează despre programul eşuat de vaccinare în masă împotriva „gripei porcine” din 1976, SUA

Ziarul francez Le Monde a întocmit ieri un raport critic cu privire la campania de vaccinare în masă din 1976 împotriva „gripei porcine” din SUA, campanie abandonată deoarece a cauzat multe decese şi vătămări.

Campania de vaccinare din 1976 

Dacă  scepticii şi adversarii vaccinării împotriva virusului A(H1N1) contestă  eficacitatea vaccinării împotriva gripei în general, în ceea ce priveşte noul virus (H1N1) din 2009 o consideră de-a dreptul inutilă, invocând o posibilă mutaţie. Ei mai subliniază şi riscurile apariţiei unor efecte secundare grave în cazul vaccinării a zeci de milioane de oameni. Temeri care se bazează în special pe precedentul epidemiei de gripă porcină (H1N1) din 1976 în Statele Unite şi pe fiasco-ul campaniei de vaccinare în masă.

La 15 februarie 1976, un soldat din baza de la Fort Dix (New Jersey) acuza simptome banale: se simţea obosit, slăbit. A murit a doua zi, iar în zilele următoare, alţi patru soldaţi s-au internat în spital. La două săptămâni după deces, autorităţile sanitare au anunţat că au identificat vinovatul: un virus de gripă porcină H1N1, similar cu cel care a provocat pandemia de gripă spaniolă din 1918-1919. 

Preşedintele american din acea vreme, Gerald Ford, a dat undă verde pentru un program naţional de vaccinare împotriva tulpinei virusului. Campania a demarat la 1 octombrie 1976, fiind întreruptă la 16 decembrie 1976, după ce aproape 48 de milioane de persoane (22% din populaţie) au fost vaccinate. Între timp, autorităţile au înregistrat 532 cazuri de Guillain-Barré atribuite vaccinării. Această patologie neurologică rară (1 – 2 cazuri la 100000 de locuitori), care provoacă paralizia începând cu membrele inferioare şi de cele mai multe ori regresează sub tratament, poate apărea în urma vaccinării în aproximativ un caz la 1 milion. S-au identificat douăzeci şi cinci de decese care au avut legătură cu campania de vaccinare din 1976. 

***

arton880.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=609%3Afrench-nurses-reject-qswine-fluq-jab-over-safety-concern-mainstream-french-media-is-silent&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

Asistenţii medicali din Franţa resping vaccinul împotriva „gripei porcine” din motive de siguranţă: mass-media nu preia informaţia

(mai nou, vezi si: Vaccination H1N1 : refusée par 1 médecin sur 2 !Vacccinarea refuzata de unul din doi medici francezi!)

Uniunea naţională a asistenţilor medicali calificaţi din Franţa, SNPI CFE-CGC, a criticat cu fermitate vaccinul împotriva gripei porcine, invocând preocupările legate de siguranţa vaccinului netestat.

Într-un comunicat de presă ignorat de fluxul mediatic francez, asistenţii medicali susţin că vaccinul a fost dezvoltat „prea rapid” şi conţine un adjuvant care poate declanşa boli autoimune. 

De asemenea, se susţine că nu este obligatorie utilizarea adjuvanţilor netestaţi pe scară largă, comercială, într-un experiment biologic de mari proporţii, dat fiind că există şi alte metode tradiţionale disponibile.

În plus, asistenţii medicali remarcă dispoziţiile îngrijorătoare din partea OMS de a colecta date despre siguranţa şi eficacitatea vaccinului după administrare. 

http://www.syndicat-infirmier.com/Vaccination-H1N1-mefiance-des.html

Vaccinul H1N1: neîncrederea asistenţilor medicali

Datoria noastră  de asistenţi este de a informa corect populaţia, astfel încât fiecare să ia o decizie cu bună ştiinţă, printr-un consimţământ liber şi informat, şi nu printr-o campanie de publicitate şi discursuri alarmiste.

1 septembrie 2009

Sindicatul asistenţilor medicali, SNPI CFE-CGC, consideră că vaccinarea în masă împotriva unui virus gripal relativ benign prezintă riscuri din cauza unui vaccin dezvoltat prea rapid şi a unui adjuvant care poate declanşa boli autoimune.

Invităm populaţia să se vaccineze împotriva gripei sezoniere: acest vaccin (produs în condiţii normale) va fi disponibil din a patra săptămână a lunii septembrie. Astfel va fi posibil un diagnostic diferenţial rapid în cazuri de sindrom pseudogripal. Din contră, fiecare trebuie să evalueze cu atenţie raportul beneficiu / risc al vaccinului H1N1: pe de o parte o săptămână de gripă, pe de altă parte probabilitatea – mică dar definitivă – de a avea o boală neurologică (sindromul Guillain-Barré) sau autoimună. 

La fel ca şi colegii noştri asistenţi din Marea Britanie şi Hong Kong, ne e teamă ca remediul să nu fie mai dăunător decât boala, şi credem că trebuie să rămânem în limite rezonabile. Pandemia ar putea provoca o criză economică, iar statul s-a organizat foarte bine pentru a-i face faţă (sfaturi medicale, măşti, Tamiflu). „Dar injectarea a 94 milioane de doze dintr-un produs pentru care nu avem niciun feedback poate ridica probleme de sănătate publică, fiind de datoria noastră de asistenţi medicali să informăm populaţia în mod corespunzător, astfel încât fiecare să ia o decizie cu bună ştiinţă, printr-un consimţământ liber şi informat, şi nu printr-o campanie de publicitate şi discursuri alarmistea declarat Thierry Amouroux, secretarul general al SNPI, Uniunea naţională a asistenţilor calificaţi.

Virusul H5N1, responsabil de răspândirea gripei aviare, a avut o virulenţă foarte ridicată (rata de mortalitate a ajuns la 60%), însoţită de un caracter contagios foarte scăzut (câteva mii de cazuri în toată lumea). H1N1 reprezintă contrariul: este foarte contagios, dar puţin agresiv: în Franţa, 2 decese la pacienţi cu boli cronice grave şi purtători de virus A (H1N1) şi 11 cazuri grave faţă de aproximativ 2000 decese datorate gripei sezoniere în fiecare an! Potrivit INVS (Institutul de supraveghere sanitară), la 25 august 2009 s-au raportat 85 de decese în Europa, de la începutul epidemiei, dintre care 59 în Regatul Unit şi 16 în Spania.

Sursa: http://www.invs.sante.fr/surveillan…

Potrivit Comitetului interministerial de criză întrunit joi, 27 august 2009, pentru a analiza situaţia epidemiei de gripă A: „Aspectele rămase necunoscute sunt: data livrării vaccinurilor de către producători, data AAM (autorizaţia de introducere pe piaţă) grupurile vizate (adulţi, copii, femei însărcinate …), definirea precisă a persoanelor vulnerabile şi rata cazurilor fatale ale virusului gripal A(H1N1)”. 

Decesele din timpul unei gripe sezoniere sunt de obicei asociate cu decompensarea bolilor cronice şi cu infecţiile bacteriene secundare, însă în prezent nu există nicio dovadă că aceste complicaţii indirecte ar fi mai frecvente la gripa A (H1N1) 

Riscul de sindrom Guillain-Barré SGB

Sindromul Guillain-Barré  este un fel de paralizie ascendentă care debutează la nivelul membrelor inferioare şi progresează treptat. În formele grave, se poate complica cu paralizia muşchilor respiratorii, iar persoana suferindă va necesita respiraţie artificială. Paralizia poate fi ireversibilă. 

Cum putem evita o repetare a complicaţiilor întâlnite în 1976 în Statele Unite ale Americii, odată cu vaccinul împotriva gripei porcine? 46 milioane de persoane au fost vaccinate, dintre care aproximativ 4000 au acuzat ulterior efecte secundare grave. Potrivit OMS, „studiile sugerează că vaccinarea de rutină împotriva gripei sezoniere ar putea fi asociată cu un risc crescut de Guillain-Barré de ordinul a unu-două cazuri la un milion de persoane vaccinate. În timpul campaniei de vaccinare din 1976, acest risc a crescut la aproximativ zece cazuri la un milion de persoane vaccinate, fapt ce a dus la retragerea vaccinului”.

Sursa: http://www.who.int/csr/disease/swin…

Un vaccin împotriva gripei porcine a fost din nou asociat cu un risc crescut de GBS în 1993-1994. Americanii au înregistrat 74 cazuri de GBS în 1994, în creştere faţă de 1993 (37 de cazuri).

Suntem pe deplin conştienţi de riscul asociat cu apariţia cazurilor de Guillain-Barré la persoanele vaccinate împotriva gripei”, a declarat Carmen Kreft-Jaïs, responsabil cu farmacovigilenţa la Agenţia franceză privind securitatea sanitară a produselor de sănătate (AFSSAPS) într-un articol din „Le Monde”, din 20 august 2009. Vom monitoriza îndeaproape evoluţia numărului de cazuri de Guillain-Barré în caz de pandemie şi de vaccinare în masă”. 

Detalii: http://www.lemonde.fr/planete/artic…

S-au conceput proceduri specifice de reglementare pentru a accelera aprobarea vaccinurilor împotriva gripei pandemice. Potrivit OMS, „aspectele specifice referitoare la siguranţa vaccinurilor împotriva unei pandemii de gripă sunt inevitabile atunci când se dispune administrarea la scară largă. De exemplu, evenimentele adverse, prea rare pentru a fi detectate chiar şi în studiile clinice de mare amploare, pot apărea atunci când vaccinarea se aplică unor populaţii foarte numerose”. OMS mai relatează că, din lipsă de timp, datele clinice vor fi inevitabil limitate în momentul în care se va începe administrarea vaccinurilor împotriva gripei pandemice. Prin urmare, testarea siguranţei şi eficacităţii trebuie să continue şi după începerea administrării”

Din toate aceste motive, OMS recomandă tuturor ţărilor care vor administra vaccinuri împotriva gripei pandemice să monitorizeze îndeaproape siguranţa şi eficacitatea lor.

Detalii: http://www.who.int/csr/disease/swin…

Probleme referitoare la adjuvantul din vaccinul H1N1

Adjuvantul este o substanţă chimică care se utilizează pentru a spori eficacitatea vaccinului şi care permite folosirea unor doze slabe de antigen. Întrebarea este dacă se cunoaşte impactul pe care l-ar putea avea un adjuvant nou asupra bolilor autoimune care sunt cauzate de o dereglare a sistemului imunitar. 

AS03, un adjuvant folosit pentru vaccinul produs de GlaxoSmithKline (GSK), permite folosirea unor doze foarte slabe de antigen, înmulţind astfel numărul de doze posibile. Sistemul de supraveghere introdus va trebui să asigure că problemele persoanelor cu boli autoimune (diabet, hipotiroidism, artrită, scleroză multiplă etc.) nu se vor agrava.

Vaccinul H1N1 conţine de 10 ori mai puţin antigen (pentru a accelera producţia, având în vedere cantităţile care trebuie produse rapid), datorită  adjuvantului AS03, un amplificator de efect, care este un amestec de scualenă şi polisorbat.

Acest adjuvant nu a mai fost folosit într-un vaccin comercializat pe scară largă, prin urmare poate declanşa reacţii imunitare excesive, mărind probabilitatea şi frecvenţa efectelor secundare rare, dar grave şi periculoase, cum ar fi sindromul Guillain-Barré. 

Aditivii şi adjuvanţii pot afecta siguranţa vaccinurilor într-un mod complet imprevizibil, aşa cum s-a observat, de exemplu, în cazul vaccinului TICOVAC împotriva meningo-encefalitei cauzate de căpuşe, care a fost retras de pe piaţă în 2001, abia la 14 luni după lansare, din cauza efectelor secundare grave şi frecvente. Compoziţia vaccinului Ticovac se deosebea de cea a predecesorului său doar prin doi aditivi care au fost eliminaţi de atunci: albumina şi un conservant cu conţinut de mercur. Prin urmare, produsul este interzis în Germania, iar în Franţa doza s-a redus la jumătate şi indicaţia s-a retras la copiii sub 3 ani (detalii în concluziile Comisiei de transparenţă a Autorităţii Franceze de Sănătate: http://www.has-sante.fr/portail/upl…)

De ce nu ne bazăm în continuare pe metodele de producţie tradiţionale şi dovedite de zeci de ani de experienţă cu vaccinurile împotriva gripei sezoniere? 

Pentru că, spre deosebire de aceste vaccinuri clasice, utilizarea în masă a noilor vaccinuri cu substanţe care întăresc reacţia imunitară este problematică:

  Experienţa  şi cunoştinţele noastre despre adjuvanţii amplificatori ai reacţiei imunitare sunt foarte reduse, şi fiecare companie farmaceutică foloseşte propriile amestecuri pentru care deţine brevete.

Trecerea de la studiile clinice la administrarea sistematică este o fază  deosebit de sensibilă în utilizarea medicamentelor. Dacă  apar efecte secundare neaşteptate, acestea pot afecta un număr foarte mare de oameni, înainte de-a mai putea face cale întoarsă. Vaccinarea imediată a zeci de milioane de oameni cu un vaccin testat insuficient este îngrijorătoare: este vorba de un experiment „pe viu”.

Stimularea sistemului imunitar prin trei doze de vaccin antigripal administrate în câteva săptămâni reprezintă o noutate: împotriva gripei sezoniere în septembrie, apoi încă două doze de vaccin antipandemic cu adjuvanţi la interval de trei săptămâni.

***

 3474160256_e34a75a988.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=613%3Aqthe-french-need-to-know-they-are-going-to-be-injectedq-repots-le-parisien&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64〈=en

„Cetăţenii francezi trebuie să ştie cu ce vor fi injectaţi”, titrează Le Parisien

Ziarul francez Le Parisien a publicat un raport asupra planurilor guvernului pentru vaccinarea forţată, în masă.

Michele Rivasi, fost deputat care a adresat o scrisoare deschisă ministrului francez al sănătăţii, Rosalyne Bachelot, spune în interviul din Le Parisien, din 14 septembrie, că poporul francez trebuie să fie informat cu privire la vaccinarea împotriva gripei porcine, dat fiind faptul că guvernul francez a cumpărat 94 milioane de doze, la preţul de un miliard de euro. 

Ea a criticat în special decizia de a vaccina femeile gravide cu vaccinuri cu adjuvanţi, atenţionând că nu există date referitoare la riscurile vaccinurilor asupra naşterilor. 

http://www.leparisien.fr/societe/les-francais-doivent-savoir-ce-qu-on-va-leur-injecter-14-09-2009-637545.php

michelerivasi.jpg

„Cetăţenii francezi trebuie să ştie ce li se administrează”

MICHELE RIVASI, dr. docent în biologie, deputat european Europe Ecologie

Michele Rivasi, fost deputat (membră în partidul socialist) în Drôme, este tot o activistă politică ce militează în favoarea sănătăţii publice şi a mediului. În 1986, ea a fondat CRIIRAD (Comitetul de cercetare independentă a iradiaţiilor) imediat după catastrofa de la Cernobîl. Pentru o perioadă puţin mai mare de un an, în 2003, a fost director al Greenpeace France, una dintre cele mai protestatare asociaţii ecologice. În prezent deputat european în Grupul Verzilor, dna Rivasi este îngrijorată de riscurile unei campanii de vaccinare în masă pe care o consideră „pripită”.  

I-aţi trimis doamnei Ministru Roselyne Bachelot o scrisoare deschisă cu privire la vaccinurile împotriva gripei A. De ce?

Michèle Rivasi. Pentru că sunt foarte, foarte sceptică în ceea ce priveşte deciziile ministrului sănătăţii asupra acestui vaccin. La comenzi de 94 milioane de doze de un miliard de euro, la patru laboratoare diferite, cetăţenii trebuie măcar să ştie ce o să li se administreze. Şi pentru aceasta mă bazez pe legea Kouchner din 2002, care prevede consimţământul liber şi informat al pacienţilor înainte de a fi supuşi unui tratament.

Ce vă îngrijorează mai exact?

Multe. Am lucrat în Adunarea Naţională la multe dosare sensibile, cum ar fi sindromul războiului din Golf şi vaccinul contra hepatitei B. Şi în urma consultării tuturor aspectelor medicale, am fost puşi în gardă despre aşa-numiţii adjuvanţi incluşi în vaccinuri. Aceştia sunt amplificatori ai vaccinului. Este vorba despre aluminiu, solvenţi, mercur … Se pare că efectele secundare neurologice grave ale vaccinurilor sunt legate de aceste produse. Şi apoi, în 1976, în Statele Unite, vaccinul H1N1 a fost administrat la 40 de milioane de americani şi a trebuit să fie întrerupt din cauza unei boli neurologice numite sindromul Guillain-Barré, care a apărut la câteva sute de oameni. Iată de ce îmi pun întrebări.

Ce îi cereţi ministrului sănătăţii?

Să nu se grăbească aşa ca guvernul, mai ales în cazul femeilor gravide şi copiilor. Pentru că nu avem niciun feedback despre riscurile vaccinului asupra acestor grupuri. Şi ştiţi, cu cât mai mult se fac vaccinări în masă, cu atât creşte numărul efectelor secundare. Se vor efectua teste pe femeile gravide cu un vaccin fără binecunoscuţii adjuvanţi. Vom avea rezultatele în decembrie. Aşteptăm. Se grăbeşte prea tare vaccinarea în masă! 

Da, dar femeile gravide sunt într-adevăr un grup de risc. Şi dacă pandemia ia amploare?

Dacă  virusul ar fi virulent, aş vedea altfel lucrurile. Dar nu este. Cel puţin Roselyne Bachelot are toate datele despre aceste vaccinuri, ca să informeze corect medicii şi asistenţii medicali. Pentru ca fiecare cetăţean să poată decide liber dacă va fi vaccinat sau nu.

Le Parisien”

 

***

829075959.jpg

Roland Lundberg

Primii suedezi sunt vaccinati impotriva gripei porcine

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=584%3Athe-first-swedes-get-vaccine-against-swine-flu&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64〈=en

13 septembrie 2009

“Primii suedezi sunt vaccinati impotriva gripei porcine. Este vorba despre un grup care testeaza vaccinul inainte ca acesta sa fie administrat populatiei. “E un sentiment placut sa fii primul la rand”, declara Maud Lundberg imediat dupa ce primeste vaccinul.

Vinerea trecuta vaccinul a sosit la Mälarsjukhuset, in Eskilstuna. Ieri de dimineata la ora 8 au inceput testele. 168 de persoane, toti peste 61 ani, fac parte din acest esantion pentru testul ce se vrea a descoperi cum vaccinul normal antigripal interactioneaza cu cel de gripa porcina.

Maud and Roland Lundberg au testat vaccine inainte si nu au ezitat nici de data asta. Roland este unul dintre primii care fac vaccinul impotriva gripei porcine. Dar el nu se teme nici de vaccinuri, nici de gripa. “Nu e mare lucru de facut. Trebuie sa faci testele, iar apoi specialistii trebuie sa le analizeze“, spune el.

“E pentru binele public si non-profit, m-as vaccina oricum si, bineinteles, pe langa asta, mai vrei sa si ajuti”, spune Roland Lundberg.

Compania farmaceutica Glaxosmithkline – GSK – pregateste un total de 16 clinici pentru a testa vaccinul lor, Pandemrix, in intreaga Europa, Canada si Statele Unite. Studiile facute in Suedia sunt tinute in Eskilstuna si Örebro cu 84 de subiecti in fiecare localitate. De doua ori la interval de 3 saptamani subiectii primesc vaccinul impotriva gripei porcine. Intr-una din aceste dati le este administrat si vaccinul antigripal normal de sezon iar a doua oara primesc apa cu sare ca vaccin. Ce primesc de fiecare data nu este comunicat participantilor. Apoi ei tin un jurnal ale potentialelor simptome, cum ar fi inrosire sau umflaturi, daca se simt obositi sau au dureri musculare sau in oase. Daca totul este normal dupa 7 zile nu mai au nevoie sa raporteze.

La trei saptamani dupa primul vaccin se face analiza sangelui.

“Apoi masuram nivelul de anticorpi din sange. Cu cat nivelul e mai ridicat cu atat organismul va rezista la virus”, spune Lars Rombo profesor de boli infectioase din Mälarsjukhuset. De peste 12 ani testeaza vaccine aici si au o baza de date cu voluntari prin contacte cu spitalele. Nu a fost nici o problema sa se alcatuiasca un grup de voluntari.

“Dimpotriva, cineva a renuntat azi din pricina ca avea de facut o operatie, tot ce a trebuit sa facem a fost sa sunam pe altcineva”, spune  Elisabeth Karlsson, sora medicala. 

Dar testele pentru gripa porcina nu sunt ca celelalte. Este criza mare de timp si de indata ce Comitetul pentru Studii Etice – Etikprövningsnämnden – si Autoritatea Medicala – Läkemedelsverket – dau unda verde, trebuie sa se grabeasca. Lars Rombo considera evident sa faci vaccinul chiar daca suspectezi ca ai avut deja gripa porcina.

„Nu stim daca oamenii au avut deja (gripa porcina) si nu e nici un vaccin care sa fie periculos daca il administrezi cuiva care a avut deja boala respectiva”. El insusi va face vaccinul imediat ce are ocazia.

„Sper sa fac parte din grupul care are prioritate deoarece lucrez in spital. Nu e nimic mai bun pentru umanitate ca aceste vaccinuri“, spune el si mai afirma ca se vaccineaza in fiecare an cu antigripalul de sezon.

GSK – Glaxosmithkline furnizeaza vaccinurile Suediei, celorlalte tari nordice, Elvetiei si Marii Britanii. Dar e inca neclar daca trebuie doua doze sau una pentru o protectie buna. “Rezultatele arata foarte promitator dar e prea devreme sa afirmam daca e nevoie de una sau doua doze” declara Hillar Kangro, medic consultant al GSK”.

 ***

 auschwitz_1243899c.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=455%3Aiowa-quarantine-order-surfaces-go-into-quarantine-or-be-imprisoned&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en

1 septembrie 2009

În baza unui ordin de carantină, Departamentul de Sănătate Publică din Iowa poate să pună în carantină orice persoană care a intrat în contact cu un bolnav de „gripă porcină”.

Conform acestui ordin, oamenii vor avea dreptul să aducă în centrul de carantină numai îmbrăcăminte, produse de toaletă şi alte obiecte personale, vor avea acces „limitat” la telefon, dar „îşi vor putea aduce celularul pentru acces mai mare la un mijloc de comunicare”. Nu se ştie cu siguranţă dacă există acces la internet.

Oamenii nu vor avea voie să meargă la serviciu, deşi din modul de formulare al ordinului reiese posibilitatea de a lucra în interiorul incintei, fără a preciza dacă acest lucru este obligatoriu sau nu.

Nimeni nu va putea părăsi centrul de carantină fără a obţine în prealabil permisiunea scrisă a Departamentului de Sănătate Publică din Iowa.

Este clar că  gripa porcină – dacă există aşa ceva – este o boală  uşoară şi nu justifică în niciun fel carantina. Simptomele enumerate pentru „gripa porcină”, cum ar fi tusea şi durerile de gât, se pot atribui gripei normale.

Ordinul de carantină din Iowa poartă ecouri sinistre ale lagărelor de concentrare naziste.

„Auschwitz” este celebru pentru inscripţia „Munca te face liber” de la poarta de intrare în lagăr.

Este dovedit modul în care naziştii s-au folosit de minciuni pentru a încuraja oamenii să meargă de bună voie în lagărele de concentrare, sugerându-le că acestea sunt colonii şi lagăre de muncă obişnuite şi lăsându-i să-şi aducă obiectele personale etc. – ca aceştia să înţeleagă prea târziu că se află în lagăre ale morţii.

Iată  un model de ordin pentru Iowa, emis pentru a încorpora prevederile Regulamentului Sanitar Internaţional (RSI) adoptat de OMS în legislaţia statală (şi federală), fiind foarte probabil ca alte state din SUA, precum şi alte ţări din întreaga lume care sunt membre ale OMS şi au semnat RSI, să emită ordine similare.

http://www2a.cdc.gov/phlp/docs/Facility%20Quarantine%20Order%20novelflu%20filled%20in%204-30-09.pdf

DEPARTAMENTUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ DIN IOWA

ADRESAT CĂTRE:  [se introduce nr. cazului]

[se introduce numele complet şi adresa persoanei supuse ordinului]

ORDIN DE CARANTINĂ ÎN INCINTĂ

Departamentul de Sănătate Publică din Iowa (Departamentul) a stabilit că aţi intrat în contact cu o persoană cu noua gripă A H1N1. Noua gripă A H1N1 este o boală care se răspândeşte de la om la om şi se manifestă prin febră (mai mare de 38°C), tuse, dureri în gât, rinoree (guturai), congestie nazală, dureri musculare, dureri de cap, frisoane şi oboseală. Noua gripă A H1N prezintă riscul unui prejudiciu grav pentru sănătatea publică, iar în cazul răspândirii în comunitate pot rezulta consecinţe grave pentru sănătatea publică.

Departamentul a hotărât că este necesară punerea dvs. în carantină  într-un centru special, pentru a preveni răspândirea în continuare a acestei boli şi că în cazul dvs., carantina la domiciliu sau alte alternative mai puţin restrictive nu sunt acceptabile, deoarece [se introduce motivul pentru care nu se acceptă carantina la domiciliu, persoana a încălcat un ordin emis anterior pentru carantină la domiciliu, persoana nu are un domiciliu adecvat, care să permită carantina la domiciliu etc.] Prin urmare, Departamentul vă impune să respectaţi următoarele prevederi pe parcursul întregii perioade de carantină:

1. Condiţii de detenţie.

Sunteţi obligat să rămâneţi în centrul de carantină, _____________________ [se introduce numele şi adresa centrului], de la ___________ la ____________ [se introduce perioada carantinei].

2. Cerinţe în timpul detenţiei.

În perioada de carantină:

a. Nu aveţi voie să părăsiţi centrul de carantină, dacă nu aţi primit în prealabil autorizaţia scrisă în acest sens din partea Departamentului.

b. Nu aveţi voie să intraţi în contact cu nimeni, cu excepţia următoarelor persoane:

(i) alte persoane în condiţii similare de carantină la centrul de carantină;

(ii) furnizorii de asistenţă medicală autorizaţi şi alte categorii de personal de la centrul de carantină;

(iii) personalul autorizat al Departamentului sau alte persoane care acţionează  în numele Departamentului; şi

(iv) alte persoane autorizate de Departament.

c. Necesităţile zilnice, inclusiv alimentele, adăpostul şi îngrijirea medicală, vor fi asigurate pe toată perioada de carantină la centru. Trebuie să aduceţi cu dvs. haine, produse de toaletă şi alte obiecte personale. Veţi avea acces limitat la telefon în cadrul centrului de carantină. Vă puteţi aduce telefonul mobil dacă doriţi un acces mai mare la un mijloc de comunicare.

d. Trebuie să vă informaţi angajatorul că sunteţi sub ordin de carantină şi nu aveţi permisiunea de a vă prezenta fizic la locul de muncă, deşi puteţi lucra în cadrul centrului prin mijloace electronice sau de altă natură, după caz. Trebuie să reţineţi că legislaţia din Iowa interzice unui angajator să concedieze, retrogradeze sau să discrimineze un angajat din cauza respectării unui ordin de carantină emis de Departament. (Codul Iowa, secţiunea 139A.13A)

3. Informaţii despre noua gripă A H1N1.

Vă rugăm să consultaţi informaţiile cuprinse în anexa A pentru mai multe aspecte privitoare la noua gripă A H1N1, precum şi cele furnizate de centrul de carantină pentru a răspunde unor nelămuriri şi preocupări specifice cu privire la noua gripă A H1N1. De asemenea, pentru a afla mai multe informaţii despre noua gripă A H1N1, simptomele şi răspândirea ei, puteţi accesa pagina de internet a Departamentului la www.idph.state.ia.us. În cazul în care nu aveţi acces la internet în centrul de carantină, puteţi contacta Departamentul la 1-800-362-2736.

4. Autoritatea judiciară.

Acest ordin este emis în conformitate cu autoritatea judiciară din Codul Iowa, capitolele 135, 139A şi 641, capitolul 1 din Codul administrativ Iowa, o copie din care fiind denumită anexa B şi anexată la prezentul ordin în vederea consultării. Departamentul trebuie să se conformeze principiilor de carantină cuprinse în subregulamentul 1.9 (3) din această anexă, la întocmirea şi punerea în aplicare a prezentului ordin.

5. Asigurarea conformităţii.

În vederea asigurării că respectaţi cu stricteţe prezentul Ordin de Carantină, Departamentul sau persoanele autorizate de acesta pot efectua inspecţii periodice în centrul de carantină.

6. Încălcări ale ordinului.

În cazul nerespectării Ordinului de Carantină, se poate dispune punerea dvs. în carantină  într-un centru mai restrictiv. În plus, nerespectarea ordinului constituie un delict minor pentru care puteţi fi arestat, amendat şi închis.

7. Drepturile dvs. şi drepturile de recurs.

În perioada de carantină aveţi drepturile descrise în subregulamentul 1.9 (8) din anexa B. În plus, aveţi dreptul de a contesta prezentul ordin, în conformitate cu subregulamentul 1.9 (7) din anexa B.

***

auschwitz-work_set_free.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=486%3Aemergency-update-maine-proclaims-civil-emergency-over-hin1&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105&lang=en

3 septembrie 2009

Statul american Maine sub legea marţială: Guvernatorul proclamă  stare de urgenţă civilă împotriva pandemiei de „gripă porcină”. OMS şi Rockefeller preiau controlul

Guvernatorul din Maine, John Baldacci, a semnat la 1 septembrie un decret de urgenţă civilă împotriva „gripei porcine”, care face în mod oficial trecerea statului Maine de la legea civilă la legea marţială, OMS şi ONU deţinând controlul principal.

Nu există nicio menţiune explicită cu privire la vaccinarea forţată. Cu toate acestea, vaccinarea forţată şi carantina par să fie permise în temeiul regulamentelor privind starea de urgenţă civilă din Maine.

Rockefellerii, susţinători ai programului Baxter camuflat pentru arme biologice şi finanţatori ai OMS, au o reşedinţă de vară în Maine.

***

 gripa-h1n1.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=503%3Amartial-law-alert-over-swine-flu-by-stephen-lendman&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

7 septembrie 2009

Legea martiala si gripa porcina (extrase)

La 4 aprilie 2003, EO 13295 a emis o „listă revizuită a bolilor transmisibile pentru care se impune carantina”, care includea holera, difteria, TB infecţioasă, ciuma, variola, febra galbena, sindromul respirator acut sever (SRAS), şi febre virale hemoragice precum Ebola şi Lassa.

La 1 aprilie 2005, EO 13375 a modificat OE 13295 prin adăugarea „următorului subcapitol”:

„(c) Gripa cauzată de viruşi gripali noi sau reemergenţi care cauzează sau pot cauza o pandemie”.

La domiciliul personal, oamenii trebuie să poarte măşti chirurgicale tot timpul când sunt în prezenţa altora, chiar şi a membrilor familiei, şi să respecte celelalte instrucţiuni impuse pe perioada izolării.

***

obama_hitler_stalin.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=485%3Acdc-hn-forced-qurantine-docs-leak&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

2-3 septembrie 2009

Scurgeri de informaţii din documentele CDC despre carantina forţată

Deşi virusul actual H1N1 încă nu are gene letale, ni s-a promis implicit de către autorităţile naţionale şi globale de sănătate că noua gripă H1N1 va reveni în curând cu aceste „upgrade-uri” genetice, la fel cum s-a întâmplat în 1918. Aici, la ZeroHedge, ne aşteptăm în curând la o serie neagră de evenimente economice, iar o pandemie – reală sau artificială – poate face parte din această serie. Fără îndoială, în curând se va declanşa un colaps economic şi va fi convenabil pentru elitele politice să pună colapsul pe seama unui factor extern, cum ar fi o pandemie sau un război. Mai mult, pandemia de H1N1 din toamnă poate fi un pretext numai bun, prin care elitele, care s-au dovedit extrem de corupte şi în faliment moral, pot stabili niveluri periculoase de extindere a controlului social.

 ***

 swine_flu_3.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=515%3Atoxic-jab-centers-appear-in-us-cities&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

7 septembrie 2009

În oraşele din SUA apar centre de vaccinuri toxice

New York va oferi imunizări gratuite în cadrul şcolilor elementare şi va distribui vaccinul prin aproximativ 100 clinici medicale, potrivit planurilor dezvăluite astăzi de biroul primarului Michael Bloomberg.

Şcolile din New York vor oferi o formă inhalată de vaccin pentru majoritatea copiilor. Guvernul SUA plăteşte toate injecţiile, spray-urile nazale şi materialele conexe.

Luna aceasta, Boston va înfiinţa clinici pentru gestionarea gripei în casele sindicatelor, biserici, centre comunitare de sănătate, locuinţe pentru persoane în vârstă şi alte locuri publice de adunare. Angajaţii din oraşul Boston vor primi două ore de concediu plătit pentru a se vaccina împotriva gripei sezoniere. Primarul, Thomas Menino, recomandă şi altor întreprinderi să facă acelaşi lucru.

***

flu_vaccine_1384855c1.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=506%3Acdc-states-h1n1-vaccine-may-maim-and-kill-30000-americans&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

7 septembrie 2009

CDC declară  că vaccinul H1N1 poate schilodi şi ucide 30000 de americani

Chiar şi CDC recunoaşte că vaccinul împotriva „gripei porcine” va ucide mulţi oameni din SUA, deşi estimarea sa este extrem de conservatoare, după cum ar fi de aşteptat de la un organism care impune locuitorilor vaccinuri toxice la ordinele OMS, şi pentru profitul companiilor Baxter, Goldman Sachs şi al altor companii farmaceutice şi bănci.

CDC declară că vaccinul H1N1 poate mutila şi ucide 30000 americani, FDA solicită eficacitate minimă; CDC cere să îşi asume faptul că 1 beneficiar din 100.000 va avea de suferit efecte secundare grave, FDA solicită doar ca vaccinurile să fie eficiente.

articol de Herb Newborg – Global Research – August 28, 2009
www.globalresearch.ca 

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a declarat oficial că vor fi nu mai puţin de 30000 reacţii adverse grave, posibil letale la noul vaccin H1N1, în timp ce liniile directoare ale FDA pentru noul vaccin H1N1 solicită doar ca aceasta să dea rezultate la 3 din 10 beneficiari.

CDC-ul este în proces de creare a unui nou sistem intensiv de supraveghere cu care va monitoriza şi va urmări cazurile GBS  (boala autoimuna Sindrom Guillain Barré) care rezultă din noul vaccin H1N1.

Dacă acceptăm ipoteza documentată, prezentată de CDC, trebuie să considerăm o realitate faptul că 1 beneficiar din 100000 va suferi efecte secundare grave, cum ar fi GBS. Aceasta înseamnă că, dacă se vaccinează întreaga populaţie a SUA (un obiectiv declarat al CDC), atunci 30000 de americani vor avea de suferit efecte secundare debilitante sau letale. Se pare că CDC consideră acest lucru ca un nivel acceptabil de daune colaterale.

Oricât de neconceput ar fi (distrugerea sau uciderea a nu mai puţin de 30000 americani), aceasta este doar o parte a planului.

Noul vaccin H1N1 în curs de dezvoltare trebuie să respecte liniile directoare stabilite de Administraţia pentru alimente şi medicamente (FDA). FDA a anunţat că un vaccin va fi acceptat în cazul în care creează anticorpi la 4 din 10 beneficiari (40%), cel puţin 70 la sută din cei 4 prezentând un nivel de anticorpi considerat benefic. Aceasta înseamnă că un vaccin-candidat acceptabil ar asigura „protecţia” pentru 28% din beneficiarii vaccinului (70% din 40%), sau mai puţin de 3 din 10 beneficiari. Cerinţa scade la 18% eficacitatea pentru persoanele de peste 65 de ani (60% din 30%).

Deci, iată cum stau faptele, aşa cum sunt documentate de CDC şi FDA:

Un număr de 30000 de americani vor avea de suferit de pe urma noului vaccin H1N1.

Vaccinul poate fi ineficient la mai mult de 7 din 10 beneficiari.

Şi în cazul în care credeţi că suntem singurii cu aceste preocupări, iată ce spun pe această temă experţii în vaccinuri asociaţi cu CDC şi guvernul SUA.

„Sunt foarte sceptic cu privire la realizarea vaccinului înainte să cunoaştem doza corespunzătoare care urmează să fie inclusă în fiecare inoculare, înainte de finalizarea studiilor de imunogenitate, sau înainte de terminarea evaluărilor de siguranţă”, a scris într-un e-mail recent dr. William Schaffner, preşedintele Departamentului de Medicină Preventivă de la Vanderbilt University şi membru al Comitetului consultativ privind practicile de imunizare (ACIP) al CDC.

„Am asigurat atât specialiştii, cât şi publicul că vaccinul H1N1 va fi evaluat cu aceeaşi rigoare care se aplică vaccinurilor sezoniere. NU trebuie să punem vaccinul la dispoziţie înainte de finalizarea studiilor şi analizarea cu atenţie a rezultatelor”.

***

k.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=593%3Aus-government-speeds-up-qswine-fluq-jabs-plan&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

14 September 2009

Vaccinurile impotriva gripei porcine ar putea fi administrate in cateva saptamani (in SUA)

Press Association

http://uk.news.yahoo.com/21/20090913/thl-swine-flu-jabs-given-within-weeks-d831572.html

Primul val de vaccinari in SUA ar putea incepe mai devreme decat s-a anticipat initial, doze de vaccin fiind disponibile chiar din prima saptamana a lunii octombrie, a declarat ministrul american al sanatatii, Kathleen Sebelius. De asemenea, a mai afirmat ca este increzatoare ca vaccinul va fi disponibil indeajuns de curand pentru a combate varful perioadei de gripa din aceasta toamna si ca primele doze sunt destinate angajatilor din sistemul sanitar si altor categorii prioritare.

„Suntem in grafic in ceea ce priveste obtinerea si distribuirea unei mari cantitati pana la mijlocul lui octombrie dar am putea avea doze initiale de vaccin pana cel mult in prima saptamana a acestei luni. Vom incepe distribuirea vaccinului imediat ce iese de pe linia de productie”, a declarat pentru postul ABC.

Posibilitatea obtinerii de doze timpurii de vaccin urmeaza stirilor pozitive din saptamanile trecute privind vaccinul impotriva gripei porcine. Cercetatorii au descoperit ca o doza in loc de doua ar putea fi de ajuns pentru adultii sanatosi iar organismul ar putea fi protejat impotriva virusului in 10 zile de la vaccinare in loc de trei saptamani.

„Aceste vesti sunt fantastice, deoarece inseamna ca vom avea disponibila o cantitate mult mai mare de vaccin” a spus ministrul. „De asemenea, s-a remarcat o reactie imunitara puternica in 10 zile, in loc de trei saptamani, asa cum ne temeam”

Sebelius a declarat ca dozele de vaccin vor fi distribuite imediat ce sunt disponibile catre locatii desemnate de-a lungul intregii tari.

„Fiecare stat are un plan ce desemneaza punctele din care vaccinul va putea fi administrat catre oameni cu maxima eficacitate, iar distributia va viza exact aceste locatii”

***

guinea_pig-411x359.jpg

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=583%3Adont-want-to-be-guinea-pig-in-population-control-experiment-says-washington-dc-protestor-to-cnn&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

13 September 2009

 

Nu vreau sa fiu un cobai pentru experimente de control al populatiei, spune la CNN un protestatar in Wahington DC

Intre 1.5 si 2 milioane de oameni au protestat pasnic in Washington DC in data de 12 septembrie pentru a cere intoarcerea la Constitutie, impunerea legii si sfarsitul politicilor guvernamentale ce pun peste populatie o povara economica in crestere, structuri de control caracteristice statului politienesc, lagare ale FEMA si vaccinari in masa fortate.

„Nu vreau sa fiu un porcusor de Guineea (cobai) pentru experimentele lor referitoare la controlul populatiei”, a declarat o femeie din multime pentru CNN (minutul 1.02 din clipul:

http://www.youtube.com/watch?v=mgPi8rX-jB8

Protestatarii au scandat „Spuneti adevarul” in timpul acestui reportaj al CNN

http://www.youtube.com/watch?v=BH0JuNd0Tq4

Reteaua de televiziune CNN, care in mod continuu a falsificat realitatea ca 9/11 a fost o „lucratura din interior” si care de asemenea exagereaza amenintarea gripei porcine concomitent cu musamalizarea pericolelor acestui vaccin, este detinuta de Ted Turner care, intr-un interviu din 1996 pentru „Audubon Magazine”, a declarat ca o reducere a populatiei planetei cu 95% ar fi ideala:

„O populatie totala de 250-300 milioane de oameni, o reducere de 95% fata de nivelul curent, ar fi ideala”

Putem doar sa speram ca numarul protestatarilor pacifisti, informati si hotarati va creste si ca acestia nu vor fi influentati de grupurile infiltrate cu scopul de a faramita si a discredita activitatile lor pentru a mentine la putere oficialii guvernamentali corupti si papusarii lor corporatisti.

6a00d8341c60bf53ef01157257dc92970b-500wi.jpg

***

http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=573%3Aeuropean-medicines-agency-admits-safety-of-qswine-fluq-jab-to-be-tested-after-being-used-in-the-european-population&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

12 September 2009

Agentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale (EMEA) admite ca testarea sigurantei si a eficacitatii vaccinului gripei porcine vor avea loc dupa folosirea acestuia pe populatia Europei

Agentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale (EMEA) a recunoscut intr-un email faptul ca siguranta si eficacitatea vaccinului gripei porcine vor fi monitorizate prin „proceduri speciale” dupa ce acesta va fi distribuit si folosit in tarile europene. Experimente biologice de aceasta natura constituie crima in legislatia locala si internationala.

„Agentia a stabilit proceduri speciale pentru monitorizarea eficacitatii si securitatii vaccinurilor pandemice dupa ce acestea vor fi autorizate, imediat ce sunt distribuite si folosite pe populatia europeana”, scrie intr-un email primit recent din partea purtatorului de cuvant al EMEA ca raspuns la cererile noastre de a vedea date clinice exacte referitoare la vaccinurile ce urmeaza a fi autorizate pentru combaterea gripei porcine in tarile membre ale Uniunii Europene.

Mai mult, in acelasi email se confirma faptul ca vaccinul Pandemrix produs de GlaxoSmithKline ce contine virusul gripei aviare este un vaccin prototip (sau vaccin macheta pe care se va dezvolta tulpina virusului pandemic) pentru vaccinul gripei porcine ce este autorizat in UE.

Un alt document EMEA

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache%3AfFCP9kFDN3AJ%3Awww.emea.europa.eu%2Fhumandocs%2FPDFs%2FEPAR%2Fpandemrix%2Femea-combined-h832en.pdf+pandemrix+adverse+reactions+incidence%2C+5000&hl=en&pli=1

releva faptul ca Pandremix contine squalena si ca reactiile adverse sunt foarte comune. Unul din aditivii folositi este AS03, compus din squalena (10.69 miligrame), DL-a-tocopherol (11.86 miligrame) si polysorbate 80 (4.86 miligrame).

„In momentul de fata sunt patru vaccinuri prototip autorizate in UE:

Celvapan, produs de Baxter AG,

Daronrix, produs de GlaxoSmithKline Biologicals,

Focetria, produs de Novartis Vaccines and Diagnostics si

Pandemrix, produs de GlaxoSmithKline Biologicals.

Toate aceste patru vaccinuri contin o tulpina a virusului gripei, numita H5N1 si au fost testate pe un total de peste 8000 de oameni”

Laboratoarele folosesc doar proteine apartinand virusurilor de suprafata pentru a fabrica vaccinurile. Toate laboratoarele farmaceutice au primit tulpina HAS/Vietnam/1194/04 a H5N1 pentru a fabrica vaccinul prototip astfel ca, daca ar avea aceasta intentie, companiile Baxter, Novartis si GlaxoSmithKline au, din punct de vedere tehnic, capacitatea de a contamina materialul folosit pentru vaccinul gripei porcine cu virusul gripei aviare.

Subsidiara Baxter din Austria a contaminat in laboratorul din Orth an der Donau 72 kg de material pentru vaccinul gripei sezoniere cu virusul gripei aviare in stare activa si le-a trimis catre 16 alte laboratoare, indicand astfel intentii criminale.

(vezi: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/25/fabrica-de-minciuni-episodul-31-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/

Tot pe aceasta tema, pe acelasi blog, cititi si: http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/03/13/fabrica-de-minciuni-cine-are-nevoie-de-o-epidemie-de-gripa-aviara/_)

Un membru al laboratorului BioTest din Cehia, a declarat ca, desi asteptau de la Baxter material legat de gripa sezoniera, l-a testat pe nevastuici si a descoperit astfel contaminarea. In ciuda anchetei in derulare condusa de catre politia austriaca, EMEA si guvernul austriac nu au intreprins nici o masura in directia suspendarii sau macar a revizuirii contractului legat de furnizarea vaccinului gripei porcine de catre Baxter.

Republica Ceha a terminat contractul in aceasta vara deoarece Baxter nu a putut oferi garantii suficiente in privinta securitatii vaccinului gripei porcine si, in plus, a refuzat sa plateasca orice compensatii catre persoanele ce ar suferi vreo vatamare sau chiar moartea din cauza vaccinului produs de ei.

Exista planuri ca vaccinurile gripei porcine sa se trimita direct catre centre speciale de vaccinare, conform unor documente secrete ale guvernului francez datate 21 August, astfel ocolind spitalele si doctorii care ar fi putut sa-si dea seama ce este in aceste vaccinuri.

(…)

Emailul cu pricina, complet:

Stimata domnisoara Burgermeister,
Ca in cazul tuturor medicamentelor, vaccinurile gripale pot fi folosite doar dupa ce au primit aprobare. In cadrul Agentiei Europene pentru Evaluarea Produselor Medicale (EMEA) au fost stabilite doua abordari principale in problema grabirii procesului de autorizare a vaccinurilor in cazul unei pandemii de gripa:
 – autorizarea unor vaccinuri prototip inainte de izbucnirea unei pandemii
 – autorizarea vaccinurilor pandemice prin intermediul unei proceduri de urgenta in cazul in care s-a declarat oficial pandemia.
Agentia a mai stabilit proceduri speciale pentru a monitoriza eficacitatea si siguranta vaccinurilor pandemice dupa ce au fost autorizate, imediat ce incep a fi distribuite si folosite pe populatia UE.
Comitetul pentru Produse Medicinale destinate Uzului Uman din cadrul EMEA se ocupa de evaluarea informatiilor referitoare la o suma de vaccinuri pandemice ce sunt in proces de dezvoltare pentru a rezolva pandemia actuala de gripa porcina H1N1. Scopul acestei Agentii este ca aceste informatii sa fie evaluate cat mai repede cu putinta, in mod ideal inainte de inceperea toamnei si izbucnirea gripei sezoniere in emisfera nordica. In plus, cateva companii isi investigheaza propriile vaccinuri contra gripei sezoniere pentru a decide daca acestea ar putea fi modificate pentru a oferi protectie impotriva pandemiei curente.
Vaccinurile prototip
Un vacin prototip este un tip de vaccin antigripal ce este dezvoltat cu mult inainte ca pandemia sa inceapa.. Din cauza faptului ca tulpina de virus gripal ce va cauza o pandemie viitoare nu este cunoscuta, companiile farmaceutice nu pot incepe prepararea unui vaccin care sa contina virusul corect pana ce nu incepe pandemia. Pentru a rezolva aceasta problema, procedura de producere a prototipului permite producatorilor de vaccin sa obtina autorizatia pentru un prototip de vaccin pandemic inainte de izbucnirea propriu zisa a pandemiei.Vaccinurile prototip contin o tulpina de virus gripal care nu a circulat intre oameni si la care au fost expusi foarte putini indivizi. Compania farmaceutica va derula studii complete privind calitatea vaccinului prototip precum si stabilitatea sa si capabilitatea de a oferi protectie impotriva virusului, in conformitate cu directivele EMEA referitoare la tipurile si amploarea studiilor ce sunt considerate suficiente pentru a obtine autorizarea vaccinului. Aceste informatii pot fi trimise catre Agentie, urmarea fiind ca vaccinul prototip sa fie autorizat atata vreme cat se considera ca beneficiile surclaseaza riscurile sale. Datele obtinute in aceste studii vor ajuta in viitor sa se anticipeze cum vor reactiona oamenii la acelasi vaccin dupa ce a fost introdus virusul gripal raspunzator pentru pandemie.Vaccinurile prototip nu sunt destinate folosirii pana ce o pandemie de gripa izbucnste iar virusul gripal responsabil este identificat si inclus in vaccin.In momentul de fata sunt patru vaccinuri prototip autorizate in UE: Celvapan, produs de Baxter AG, Daronrix, produs de GlaxoSmithKline Biologicals, Focetria, produs de Novartis Vaccines and Diagnostics si Pandemrix, produs de GlaxoSmithKline Biologicals. Toate aceste patru vaccinuri contin o tulpina a virusului gripei, numita H5N1 si au fost testate pe un total de peste 8,000 de oameniPentru informatii suplimentare, vizitati urmatoarele linkurri:
Pentru Celvapan: http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/celvapan/celvapan.htm.

Pentru Daronrix: http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/daronrix/daronrix.htm.

Pentru Focetria: http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/focetria/focetria.htm.

Pentru Pandemrix: http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/pandemrix/pandemrix.htm.

Pentru a transforma acestor vaccinuri prototip in vaccinuri pandemice, tulpina virala este inlocuita cu tulpina H1N1 raspunzatoare pentru pandemia curenta. Agentia lucreaza indeaproape cu toate cele trei companii pentru a obtine autorizarea vaccinurilor pandemice pentru a oferi protectie populatiei UE impotriva H1N1. Primele doze se asteapta a fi comercializate la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lunii octombrie 2009.

Indata ce pandemia a fost declarata oficial, compania poate incepe inlocuirea tulpinei virale din vaccinul prototip cu tulpina ce cauzeaza pandemia. Apoi se vor desfasura studii pentru a studia procesul de productie si de asemenea se vor studia stabilitatea si eficacitatea pe voluntari umani. Pentru a grabi acest proces de verificare, compania farmaceutica va pune la dispozitia Agentiei aceste date imediat ce apar, pe modelul „foc continuu”, in loc sa astepte pana ce se completeaza un dosar de probe ce rezulta din aceste studii. Acest lucru permite companiilor sa obtina o evaluare din partea organismelor de reglementare intr-un process continuu, in loc sa astepte pana se colecteaza toate datele necesare.

Indata ce evaluarea informatiilor este suficienta pentru a demonstra ca beneficiile vaccinului pandemic finit sunt mai mari decat riscurile, compania va fi rugata sa trimita in mod formal o aplicatie specifica. Comitetul stiintific al Agentiei va face o recomandare catre Comisia Europeana in maxim cinci zile pentru aprobarea finala a vacinului, incluzand recomandari asupra felului in care vaccinul ar trebui folosit pe grupe diferite de pacienti.

In momentul in care Comitetul isi exprima recomandarile, Agentia va intocmi raportul de evaluare care va contine informatii referitoare la datele care au fost evaluate.

Imediat ce decizia va fi emisa de catre Comisia Europeana, vaccinul poate fi disponibil pentru utilizare. Acest lucru se va intampla cat mai repede cu putinta si se asteapta ca orizontul de timp sa fie de la 10 la 20 de zile de la opinia pozitiva exprimata de Comitetul pentru Produse Medicinale destinate Uzului Uman din cadrul EMEA.

Sper ca am fost de ajutor,A dumneavoastra,Monika BenstetterAgentia Europeana pentru Evaluarea Produselor Medicale (EMEA)7 Westferry Circus

UK – London E14 4HB

Tel (44-20) 74 18 84 27 (44-20) 74 18 84 27

Fax (44-20) 74 18 84 09

E-mail: press@emea.europa.eu

15 September 2009

 

Guvernul Irlandez vrea sa introduca obligativitatea vaccinului impotriva gripei porcine si se pregateste sa-i inchida pe cei care refuza

 http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=598%3Airish-government-plans-mandatory-qswine-fluq-jab-or-jail&catid=41%3Ahighlighted-news&Itemid=105〈=en

Ziarul irlandez Daily Sunday Star spune ca Departamentul Sanatatii pregateste sa faca actuale directivele din 1947 ale Actului pentru Sanatate pentru a forta obligativitatea vaccinului contra gripei porcine.

Compania Baxter care, in prezent, se afla sub investigatie de catre politia austriaca pentru contaminarea deliberata a 72kg de material pentru vaccin cu virus viu de gripa aviara in Februarie, se pregateste sa trimita in Irlanda vaccine contra gripei porcine.

GET FLU JAB - OR BE JAILED :: KEITH FALKINER

 Ori te intepi ori te duci la inchisoare (click pe poza pentru articol)

KEITH FALKINER

HSE (Health Service Executive) sar putea sa declare vaccinul obligatoriu pentru toti

Pe viata si pe moarte: Intepatura gripei

Planurile guvernului de a face obligatorii vaccinarile contra gripei porcine s-ar putea sa trimita la INCHISOARE pe cei care refuza.

Reguli stringente in caz de pandemie ale Departamentului Sanatatii permit obligativitatea vaccinarilor in cazul unei izbunciniri serioase a gripei porcine  – amenzi mari sau 6 luni inchisoare pentru cei care nu accepata intepatura.

Departamentul de Sanatatii a spus ca este multumit ca poate aplica legislatia data prin Actul de Sanaate din 1947 – cea care include vaccinari obligatorii, carantina si interzicerea calatoriilor – pentru lupta impotriva unei pandemii.

Purtatoarea de cuvant a HSE a declarat:

“Pozitia noastra este ca Departamentul de Sanatate este multumit de faptul ca directivele din 1947 ale Actului de Sanatate pentru controlul si managementul bolilor infectioase, ii da puteri suficiente pentru a lupta impotriva unei declansari de pandemie”.

Deasemenea Actul declara ca oricine obstructioneaza in mod voit executarea directivelor – cum ar fi vaccinarea obligatorie – poate fi dat in judecata.

 O sursa a anuntat Star Sunday ca Departamentul Sanatatii se grabeste sa faca obligatoriu vaccinul impotriva gripei H1N1 pentru toata lumea in toata tara luna viitoare.

Aceasta sursa spune:

“Se ia foarte serios in considerare obligativitatea vaccinarii deaorece poate fi una din solutii.”

Gripa H1N1 a inceput sa se imprastie in Irlanda, fiind cazuri confirmate in trei scoli separate. Un total de 91 de oameni avand acest virus au fost spitalizati.

Pandemia

Farmacisti din intreaga Irlanda sunt la cursuri pentru a se pregati sa poata administra vaccinul imediat ce primele loturi sunt gata. 

Dar guvernul se poate confrunta cu cereri masive pentru compensatii in cazul in care cei fortati sa fie vaccinati vor avea reactii adverse la vaccin. Departamentul Sanatatii a spus ca statul va plati orice cerere de compensatie depusa impotriva companiilor producatoare de vaccine impotriva gripei porcine care aprovizioneaza Irlanda, inclusiv compania Baxter International, care a fost deja asociata cu doua scandaluri provocate de decese.

Primul s-a intamplat in anii 1980 cand componente hemofilice au fost contaminate cu HIV si au fost injectate in zeci de mii de oameni, inclusiv copii.

Al doilea eveniment a avut loc recent, in februarie acest an, cand Baxter a trimis pe piata un vaccin antigripal sezonier cu virus de gripa aviara, care ar fi putut produce o adevarata pandemie mondiala.
Cu toate acestea oficialii insarcinati cu sanatatea au spus ca nu se asteapta reactii adverse semnificative la vaccin si ca nimanui nu i s-ar oferi intepatura daca riscul ar fi mai mare decat beneficiul in sine.

 280409top.jpg


Categorii

Razboiul impotriva sanatatii, Traduceri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Stiri alarmante de pe “frontul” global al terorii “porcine”

 1. chestia asta cu testarea vaccinului ma lasa f rece…la teste pot folosi variante de vaccin fara adjuvanti sau variante cat mai ptin nocive iar la majoritate sa bage adevaratii compusi!

 2. la asta ma gandeam si eu

 3. Cate incercari de a scapa de oameni:(. Si nu ma refer doar la acest vaccin ci la tot ce s-a intamplat din 11sept in America. Simt ca este timp sa ne cufundam in scrierile sfintilor parinti, altfel ajungem la deznadejde.

  Doamne ajuta

 4. Comentarii de pe alt blog ale unui cititor, Daniel:

  #
  daniel said, on septembrie 23, 2009 at 8:30 pm

  @ parerea mea

  ai dreptate
  se pregateste ceva ingrozitor pentru fiecare.
  ce fericit sunt ca ma pot incredinta Domnului nostrru Iisus Hristos.
  sa-I multumim pentru toate.

  Răspunde
  #
  daniel said, on septembrie 23, 2009 at 8:41 pm

  @ nelunn

  din cate am citit si eu pana la ora actuala, noi nu trebuie sa facem compromisuri cu vacccinul ci trebuie sa purtam crucea, impreuna cu EL, impotriva vaccinului.
  mai mult sa Il iubim pe EL, sa ne rugam, sa imploram iertare si convertire.
  chiar daca sunt scenarii de cosmar nu trebuie sa ne pierdem prea mult timp cu ele ci mai degraba sa ne examinam cum suntem noi pregatiti pentru marea intalnire cu Domnul nostru Iisus Hristos.
  asta este scopul vietii pe pamant.
  iar El ne va feri de toate primejdiile cate vor mai fi pe pamant.
  mi- e groaza de ce o sa fie pe pamant.
  nici nu ma gandesc prea mult caci vad numai rau.
  de aceea imi pastrez calmul si ma incredintez, cu rugaciunea inimii, Milostivirii nesfarsite: Domnului nostru Iisus Hristos. amin

 5. Fratii mei, iar v-ati suparat pe mine? Acel alt blog este al meu iar comentariile sunt la articolul:

  Va mai amintiti de „prietenii” de la VeriChip? Au castigat licenta exclusiva pentru SISTEME IMPLANTABILE LA OM care sa detecteze … GRIPA PORCINA (H1N1)

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/23/va-mai-amintiti-de-%e2%80%9eprietenii%e2%80%9d-de-la-verichip-au-castigat-licenta-exclusiva-pentru-sisteme-implantabile-la-om-care-sa-detecteze-gripa-porcina-h1n1/

  Acel nelunnn (care in adresa de e-mail are si cuvantul “OSHO”) face parte dintr-un grupuscul yoga pe care m-am straduit, impreuna cu unii dintre cititorii ortodocsi, sa-i scoatem din ratacire, dar n-am reusit. Daca cititi

  http://saccsiv.wordpress.com/dialoguri-cu-realizatorii-site-ului-iesirea-din-matrix/

  va ingroziti ce conceptii au … Trist este ca unii dintre ei joaca rolul de luptatori “anti-sistem”, asta pentru ca sunt inregimentati (constienti sau nu) in ceea ce am numit eu “razboiul impotriva falsei NOI ORDINI MONDIALE”, despre care puteti citi la:

  Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/08/12/ultima-revolutie-noua-ordine-mondiala-reala-impotriva-falsei-%e2%80%9cnoi-ordini-mondiale%e2%80%9d/

  Ii mai las sa comenteze deoarece inca mai sper ca se vor trezi …

 6. Nu ne-am suparat iar (totusi ai vazut cate linkuri au fost catre blogul tau si numai cu o zi inainte), dar nu voiam sa personalizam discutia si sa conteze unde s-a scris si nici sa dam link ca sa se vada ce a zis nelunnn, ci strict sa preluam si sa ne insusim ceea ce a scris “daniel” pentru a raspunde nelinistilor propriilor nostri cititori, fara contextul particular respectiv.

 7. Sacciv si eu iti urmaresc blogul, insa nu stau prea mult online acolo din cauza ca ma apuca groaza. Subiectele tale cu toate ca sunt la zi, sunt facute sa ingrozeasca. Nu gasesti nimic cu care sa-ti revii.

  Si eu ca si alti crestini ortodocsi mergem de pe blogul asta la trimiterile care se fac si speram sa nu fim dusi “prea mult in ispita”. Intr-o perioada remarcam ca anumite trimiteri (de aici) erau pe un site care avea in bara un clip sexual. Nu m-am simtit deloc bine. Avem din ce in ce mai putine bloguri de incredere. Fa si tu ce poti si curata ceea ce creaza neliniste sufleteasca pe blogul tau. Sa nu te superi si sa ma ierti.

  Doamne ajuta

 8. Are dreptate Daniel: “fericit sunt ca ma pot incredinta Domnului nostru Iisus Hristos.
  sa-I multumim pentru toate”.
  Sa facem ce spune Ina: rugaciune, citit sfintii parinti. Aproape ca mi-e groaza sa mai deschid paginile internetului, ma inspaimant dar totodata este un impuls pentru rugaciune mai multa.
  In astfel de momente cand vin atat de multe stiri descurajante, cand cei din jurul meu se uita la mine stramb cand le vorbesc despre ce vine, nu vor sa fie deranjati din “paradisul nebunilor” cum spunea parintele Serafim Rose, in astfel de momente imi vine obsedant in minte episodul “umblarii pe mare” Sf Petru care cere sa umble si el pe apa, face cativa pasi, se uita in jos vede valurile si se sperie; sfarseste a fi salvat de Mantuitorul dar si mustrat: “putin credinciosule”.
  Suntem “putin credinciosi” daca ne speriem, haideti sa devenim mai mult credinciosi: “Cred Doamne ajuta necredintei mele!”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare