UCRAINA SE PREGATESTE DIN NOU DE RAZBOI. Oficial ONU: ne temem de un RAZBOI TOTAL

13-11-2014 2 minute Sublinieri

Ucraina se pregăteşte din nou de război în estul ţării. În ultimele zile, separatiştii proruşi au primit întăriri de la Moscova, lucru confirmat atât de observatorii internaţionali, aflaţi în estul Ucranei, cât şi de NATO. Rusia, cum era de aşteptat, respinge acuzaţiile şi spune că totul face parte dintr-un plan al Occidentului de a stârni un sentiment antirus în Europa. Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit de urgenţă şi discută, chiar la această oră, noua escaladare a situaţiei.

Comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, susţine că sunt tot mai multe dovezi protrivit cărora, în ultimele zile, mai multe convoaie care transportau soldaţi, tancuri, sisteme de apărare antiaeriană şi piese de artilerie ar fi trecut graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

„Actuala frontieră dintre Ucraina şi Rusia este complet penetrabilă, deschisă. Trupe, bani, provizii, arme sunt trecute înainte şi înapoi peste această graniţă după bunul plac şi asta nu este un lucru bun. Trebuie să revenim la acea situaţie în care graniţa recunoscută internaţional să fie respectată şi acest lucru ne va ajuta să ţinem sub control preblema reînarmării în estul Ucrainei”, a spus generalul Phillip Breedlove.

Atitudinea Moscovei este criticată şi la Berlin. Şeful diplomaţiei germane nu înţelege cui îi folosesc noile provocări.

„În această situaţie nu are niciun sens reînarmarea şi să te pregăteşti pentru viitoare confruntări militare. Nu ajută pe nimeni. Pierdem timp preţios, timp pe care îl putem folosi pentru a realiza stabilitatea politică şi mai ales economică a Ucrainei”, a spus Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe.

În aceste condiţii, Kievul anunţă că se pregăteşte pentru ce-i mai rău. Ministrul ucrainean al Apărării a dat dispoziţii trupelor să îşi reocupe poziţiile de luptă, pentru a fi capabile să ţină piept oricărui atac. A fost decisă şi întărirea securităţii la Mariupol, port strategic la malul Mării Azov, pe care rebelii au ameninţat în ultimele zile să îl recucerească.

„Ţara, Ucraina, are nevoie de pace. Pentru a restabili pacea, întreaga lume trebuie să se comporte ca o instituţie unită, civilizată şi democratică, o instituţie care luptă pentru pace în Ucraina şi în lumea întreagă. Noi facem tot ce ne stă în putinţă. Deşi capacităţile noastre nu sunt nelimitate, mai ales atunci când se ajunge la o confruntare cu o putere nucleară înarmată până în dinţi”, a spus Arseni Iaţeniuk, premierul Ucrainei.

Între-timp pe teren, nimeni nu pare să îşi mai aducă aminte de acordul de încetare a focului semnat pe 5 septembrie la Minsk. Kievul anunţă că insurgenţii proruşi au atacat de 44 de ori poziţiile armatei ucrainene, în decursul a numai 24 de ore, violenţe în urma cărora un soldat a murit si altul a fost rănit. Şi la Mariupol au fost înregistrate confruntări, în cursul cărora a fost rănit un grănicer ucrainean.

ONU se teme de “revenirea la un război total” în estul Ucrainei, a declarat un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite, miercuri, înainte de deschiderea reuniunii de urgenţă a Consiliului de Securitate, relatează AFP, conform Mediafax.

Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat totodată ca un scenariu posibil menţinerea “unui conflict îngheţat ce ar păstra statu-quoul ul în estul Ucrainei timp de ani sau decenii”.

Al treilea scenariu posibil este “continuarea cu zgomot redus a conflictului (…) timp de mai multe luni, cu lupte sporadice de mică intensitate urmate de perioade în care ostilităţile şi pierderile umane cresc”.
Primul şi al treilea scenariu “ar fi o catastrofă pentru Ucraina“, a apreciat oficialul ONU.
Această reuniune a fost convocată la cererea Statelor Unite pentru a trece în revistă acuzaţiile cu privire la incursiuni militare ruse în estul Ucrainei, confirmate de NATO şi OSCE.

Afirmaţia vine în urma poziţiei ministrului de Externe din Ucraina, care a recunoscut că statul ucrainean se pregăteşte de luptă, în urma acţiunilor de trupe din estul ţării.


Categorii

1. DIVERSE, Rusia, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “UCRAINA SE PREGATESTE DIN NOU DE RAZBOI. Oficial ONU: ne temem de un RAZBOI TOTAL

 1. Inainte de al II lea razboi mondial, fortele globaliste l-au lasat pe Hitler sa invadeze fara probleme Austria si Cehoslovacia. Mai mult, l-au intoxicat informational, lasandu-l sa creda ca o Poate face si in Polonia.
  (La fel i s-a sugerat si lui Saddam Husein, in 1990 de catre emisari ai departamentului de Stat, ca poate invada Kuwitul fara probleme ).

  Du ce a invadat Polonia, lui Hiteler nu i s-a mai oferit de aliati decat capitularea neconditionata.

  PS: E usor de inteles ca va va fi nici o problema ca Transnistria, Gagauzia si teritoriile invocate de autonomistii bulgari din Basarabia sa fie anexate de Novorossia – nu neaprat imediat – in conditiile care s-a intamplat si in 1940 si in 91-93 cand peste noapte granitele erau mutate.
  PS: Si statul ucrainan a mutat cum a dorit (peste noapte) niste granite intre Rep Moldova si regiune Odesa – in zona Dunarii.

 2. “border-land”, “battleground state”, “zona gri”, “transee evacuabila”, “cordon sanitar” etc prin urmare asta suntem noi in economia conflictului globalistilor cu rusia, “nada” )si in spaniola si in romana)…

 3. @k:

  Vai de “nada” noastra!!!

 4. Noi nu mai suntem nimc, nici macar nada.

 5. nu avem decât să ne revenim prin pocăință și darul lui Dumnezeu, Doamne miluiește-ne!

 6. Pingback: CLIMAT INTERNATIONAL TENSIONAT. Atmosfera rece la summitul G20/ PUTIN avertizeaza ca va reactiona la EXPANSIUNEA NATO/ Porosenko: Ucraina e pregatita de RAZBOIUL TOTAL/ Conflict diplimatic intre RUSIA si POLONIA/ Rusii pretind ca avionul malayesian ar fi
 7. Pingback: CU UN PAS MAI APROAPE DE MARELE RAZBOI? Ron Paul, fost candidat la presedentia SUA: CONGRESUL AMERICAN “DECLARA RAZBOI” RUSIEI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare