“Un popor care injura si bate…” merita sa fie inrobit si asasinat lent? FURIE SI CUMINTENIE, PERICOLE SI REACTII (Stiri si recomandari 12-13 noiembrie 2010)

13-11-2010 10 minute Sublinieri

(…) Am avut două feluri de replici la această emisiune. Primii care m-au acuzat că am fost prea dur și că am ”năvălit” asupra nevinovatului diacon și alții care m-au acuzat de prea multă cumințenie. Accept ambele critici, mărturisind că eu însumi aș fi preferat să fiu și mai dur și mai cuminte, dacă nu aș fi văzut această emisiune doar ca pe o rundă dintr-o luptă care se dă nu după regulile mele, adică o luptă fără orice fel de reguli. Aș fi fost mai dur pentru că aveam ce-i reproșa lui Andrei Kuraev, totuși nu puteam să fac asta pe fondul îmbrîncelilor cu cei de la Fericita Matrona (ce mult și-a dorit Kuraev să facă din mine un extremist și să mă bage în dosarul Cibric). Aș fi fost mai cuminte, deoarece consider că Ortodoxia trebuie să-și susțină tăria cu o bună cumințenie și nu prin strigăte, fețe înroșite, îmbrînceli și aruncări cu ouă. Știu că în opinia misionarului rus pînă și mucenicii înjurau în timpul chinurilor, totuși eu prefer ca o polemică între doi slujitori ai Bisericii să aibă loc fără înjurături.

Avînd în vedere că dosarul meu împotriva lui Andrei Kuraev (discutat și susținut în primă fază la Moscova, fapt ce mi s-a comunicat telefonic) este în plină desfășurare, pînă la obținerea unei rezoluții scrise cu privire la acuzațiile făcute de ambele părți, consider că dialogul public cu diaconul moscovit și-a atins scopul pe care mi l-am propus, acela de a obține răspunsuri sau tăceri publice cu referire la subiectele ce mă interesează. Printre ele sînt implicarea numelui Ortodoxiei într-un proiect antibisericesc și anticreștin cum este manualul ”Bazele culturii ortodoxe” al cărui autor este (și nu este?) Kuraev, dar și relațiile inacceptabile ale unui diacon ortodox cu masoneria și serviciile secrete rusești și românești, precum și implicarea activă în proiecte politice interstatale în detrimentul intereselor Ortodoxiei.

Unii preoţii ortodocşi susţin demersul celor de la FOR şi sunt convinşi că introducerea actelor de identitate electronice este, de fapt, un semn clar al instaurării vremurilor de apoi. Părintele Vasile Fodoruţ crede că sistemul actelor de identitate electronice (paşapoarte, cărţi de identitate, carduri de sănătate etc.), reprezintă doar prima etapă din procesul de înregimentare al oamenilor, urmărit de forţele celui rău. “Acum ne pun datele pe un card electronic, pe urmă or să unească toate aceste acte de identitate într-un singur document, ca pe urmă totul să fie înregistrat pe un singur cip electronic ce va trebui să-l purtăm permanent cu noi. E clar că, încet-încet, vom fi controlaţi şi urmăriţi în permanenţă, fără să mai avem acces la intimitate şi libertate”, susţine Vasile Fodoruţ. El a mai adăugat că, din păcate, trăim o lume secularizată, indiferentă şi anesteziată spiritual. În acest context, societatea civilă ar trebuie să se trezească, spune părintele Fodoruţ, şi să se revolte împotriva acestor manevre demonice, mai ales prin refuzul de a primi aceste acte de identitate electronice. Consider că este de bun augur ceea ce au făcut cei de la FOR. Orice creştin are datoria de a lupta cu uneltele celui rău, pentru că, până la urmă, această atitudine este, de fapt, o mărturie de credinţă la care suntem chemaţi cu toţii”, afirmă părintele Fodoruţ.

(…) Cseke a făcut aceste declaraţii în contextul în care a subliniat importanţa implementării cardului naţional de sănătate. Cseke Attila a precizat că România este în întârziere destul de mare faţă de alte state europene în ceea ce priveşte implementarea acestui card, mai ales că unele ţări precum Ungaria l-au adoptat încă de la începutul anilor ’90.

Ministrul Sănătăţii a spus că Imprimeria Naţională este pregătită să tipărească aceste carduri şi că mai trebuie doar să înceapă procedura de achiziţie publică pentru sistemul informatic necesar implementării.

“Două sunt principalele efecte pe care le urmărim prin implementarea acestui card: în primul rând eliminarea oricărei birocraţii pentru pacienţi. Azi, un pacient internat trebuie să aducă cel puţin o adeverinţă de la locul de muncă cum că şi-a plătit toate contribuţile la zi. Cetăţeanul este pus pe drumuri şi nu ar trebui, mai ales că trebuie să ţinem cont de faptul că este totuşi bolnav.

[Observatie razbointrucuvant: mare oboseala si birocratie trebuie sa fie sa mergi la …propriul loc de munca pentru a cere adeverinta de asigurat. Una care sa justifice, chipurile, un ditamai sistemul de carduri. Si daca vreti sa tineti cont ca “cetateanul e totusi bolnav”, de ce conditioneaza MS acordarea de serivicii medicale de detinerea fizica, permanenta, a cardului? Ca poate sa fie cineva si pe moarte, in urma unui accident, ca, dupa OUG a MS, el nu poate fi tratat decat daca are cardul asupra sa…]

Al doilea efect este eliminarea fraudelor din sistem. Astăzi se poate întâmpla foarte uşor ca unei persoane cu un cod numeric personal să i se prescrie un medicament, să fie ridicat acel medicament de la farmacie, iar persoana respectivă nici măcar să nu ştie”, a spus Cseke, precizând că “au existat asemenea cazuri”.

[Observatie razbointrucuvant: Dar o dovada concreta pentru aceste afirmatii este capabil sa aduca MS? Ceva statistici, evaluari, costuri ale sistemului in urma fraudelor? Altfel, sunt egal cu zero afirmatiile ministrului. Si acele dovezi concrete trebuie sa fie intr-atat de convingatoare incat sa justifice implementarea unui nou sistem de identificare a asiguratilor…]

El a afirmat că, prin card, fraudele nu vor fi posibile deoarece medicamentele nu vor putea fi prescrise fără ca pacientul să aibă acest card şi tranzacţia să fie înregistrată ca atare. “Fraudele vor scădea în sistem”, a afirmat Cseke.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pe card se vor regăsi şi informaţii privind acceptul unei persoane de a-şi dona organele în caz de deces şi folosirea acestora în operaţii de transplant. El a afirmat că, în prezent, un român care doreşte să i se doneze organele după moarte trebuie să dea o declaraţie notarială în acest sens, dar există situaţii în care medicul nu ştie, iar astfel organele se pierd.

Practic, prin acest card propunem să simplificăm accesul la acest acord dat de pacient. Persoana respectivă îşi va da în continuare acordul la notar, dar această informaţie se va regăsi pe cardul naţional de sănătate, ceea ce ne-ar ajuta foarte mult. Pentru că în prezent sunt situaţii în care persoanele au dat acea declaraţie la notar, dar medicul nu ştie”, a spus Cseke. (…)

O femeie s-a trezit la viaţă după ce a fost ţinută la gheaţă, două zile

Miracol în Statele Unite. O femeie de 38 de ani, care suferise un infarct, a fost readusă la viaţă după ce a fost ţinută două zile în gheaţă. Deşi doctorii nu-i dădeau prea multe şanse de supravieţuire, această procedură medicală uluitoare a salvat-o.

Cum se moare în spitalele din România: Povestea dramatică a unei fetiţe care a murit in spital sub privirile doctorilor (VIDEO)

La numai şase luni, Bianca Berendei a murit de pneumonie, sub privirile medicilor, fără ca aceştia să poată da o explicaţie clară asupra cauzei decesului. Mama fetiţei a povestit pentru REALITATEA.NET momentele de groază prin care a trecut micuţa în spital.

 • Antena3: 

Scanerele corporale din aeroporturi ar putea fi periculoase pentru sănătate

Scanerele corporale cu raze X, folosite pe unele aeroporturi din lume, în special în Statele Unite, ar putea fi periculoase pentru sănătate, au avertizat vineri oamenii de ştiinţă, citaţi de AFP“Ni s-a spus că riscul este minim, dar statistic, vor fi cazuri de cancer de piele din cauza razelor X”, avertizează medicul Michael Love, care conduce un laborator ce studiază razele X la departamentul de biofizică al Universităţii Johns Hopkins (Maryland, est).

“Nici o expunere la raze X nu poate fi considerată benefică. Ştim că razele X sunt periculoase, dar în aeroporturi, oamenii au o aşa nevoie să călătorească, încât sunt dispuşi să îşi rişte viaţa” din cauza acestor raze X, afirmă el.

În 2007, agenţia americană ce se ocupă de securitatea transporturilor, TSA (Transportation Security Administration), a început să folosească aceste scanere coroporale care dezvăluie întreg corpul uman, în aeroporturile din ţară.  Folosirea lor s-a generalizat în acest an, după cumpărarea a 450 de noi scannere graţie fondurilor acordate prin planul de relansare american. Aproximativ 315 scanere cu raze X sunt folosite în prezent în 65 de aeroporturi americane, potrivit TSA.

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) a avertizat în legătură cu “potenţialele riscuri grave pentru sănătate” pe care le presupun aceste scanere, într-o scrisoare adresată în aprilie biroului de ştiinţă şi tehnologie al Casei Albe. În această scrisoare, biochimistul John Sedat şi colegii săi arată că cea mai mare parte a energiei provenite de la aceste scanere este absorbită de piele şi de ţesuturile subcutanate. “Doza nu este periculoasă dacă este răspândită în tot corpul, dar pentru piele, aceasta ar putea fi un pericol crescut”, scriu oamenii de ştiinţă.

Biroul de ştiinţă şi tehnologie al Casei Albe a răspuns în această săptămână acestor îngrijorări, afirmând că aceste scanere au fost “testate în profunzime” de agenţiile guvernamentale americane şi respectă normele de securitate.

Dar pentru John Sedat, contactat vineri de AFP, răspunsul oficial este “foarte insuficient”, iar cercetătorii de la UCSF pregătesc un dosar cu argumente pe care să îl trimită Casei Albe.

FaceBook şi Twitter, pe cale de a fi interzise în Germania

Din ce în ce mai multe companii din Germania interzic accesul la reţelele sociale, din cauza temerilor legate de spionajul corporatist, şi în condiţiile în care productivitatea angajaţilor este în scădere. Mai mult, potrivit unor surse, chiar cancelarul Angela Merkel intenţionează să promoveze o lege prin care companiile de resurse umane nu ar mai avea acces la reţelele sociale precum FaceBook, atunci când recrutează personal.

Volkswagen, Porsche, Commerzbank sunt doar câteva dintre companiile mari care interzic accesul angajaţilor la Twitter şi FaceBook, potrivit publicaţiei Wirtschaftswoche, citată de www.gev.com. În plus, E.On şi Linde intenţionează să interzică YouTube. Principala temere e legată de spionajul corporatist.

Este o frică justificabilă, susţine o firmă producătoare de programe antivirus, care a precizat că “reţelele sociale sunt unele dintre cele mai vulnerabile site-uri web şi pot infecta cu uşurinţă computerele sau companiile”.

Şefii au şi alte temeri: productivitatea angajaţilor. Mai mult de o treime din totalul angajaţilor din Germania au recunoscut că folosesc reţele sociale la muncă, din motive personale.


Nu numai că tradiţionalul a fost trimis la colţul obiectelor pierdute sau abandonate, folosite doar pentru a face glume între oameni mari, dar acum a venit şi rândul eroilor mai tineri să fie aruncaţi la gunoi.

Vorbesc despre media. Despre TV, o fantomă care bântuie într-un colţ de cameră, devenind, aşa cum o făcea şi radioul înaintea ei, un zgomot de fond, despre presa scrisă absentă şi despre copilul minune al tehnologiei, care îşi schimbă hainele în fiecare zi, iar noi riscăm să devenim demodaţi în funcţie de secundă.

Ca o senzaţie de final, după două zile de Ronewmedia 5.0, în care au vorbit emisarii Google, Facebook, Yahoo!, alături de un şir lung de alţi evanghelişti virtuali, am înţeles că şi internetul renunţă la copiii lui, pentru a înfia alţii.

Cine plânge după TV (chiar, cine?), poate începe şi înmormântarea clickurilor, bannerelor şi ceea ce mai ştiau ieri. Pentru că vom avea un nou internet. Nu are nume sau corp, dar îl folosim deja, e printre noi.

Avem un nou web, un nou click, o nouă lume care ne va da pe spate. Nu ştim cum arată, dar va fi fenomenal. Sunteţi pregătiţi? Suntem de abia la început.

Suntem încă la început?!

Da. “Suntem încă la început”, a scăpat un debut de frază Steffen Ehrhardt, de la Google, în cadrul unei dezbateri. “Sunteţi peste tot”, i-am spus după prezentare. “Unde vreţi să ajungeţi, pe Jupiter?”. A râs (se pare că şi reprezentanţii giganţilor ştiu să râdă) şi a continuat să spună că mai au multe de făcut. Dacă tot au cucerit o lume întreagă, acum descalecă pe rând să o cunoască. Şi apoi să facă ce ştiu ei mai bine.

Şi dacă tot suntem aici, să vedem ce s-a sfârşit. Clickul, de exemplu, oricât de inofensiv ar părea în utilitatea lui, nu mai e ce a fost, spune Marvin Liao, de la Yahoo. L-a susţinut Mark Cowan (Facebook): clickul nu mai e suficient, nu mai spune nimic. Acum avem nevoie de angajare. Like-ul este noul click.

Audienţa, ca număr de clickuri – oamenii care treceau prin anumite locuri, vizitau în linişte şi apoi plecau – nu mai este interesantă. Acum, e nevoie de turiştii implicaţi şi vorbăreţi, care se cunosc unii cu alţii, interesaţi să vadă cine a fost acolo înaintea lor şi ce au văzut şi dacă le-a plăcut.

Engagement on steroids

Pe scurt: Engagement on steroids, aşa cum a definit reprezentantul Facebook filosofia noului concept de internet în care ne aflăm (şi, spune el, va mai dura): „Nu suntem Noul Web”, a ţinut să menţioneze, dar suntem noul punct de întâlnire a tot ceea ce se întâmplă pe internet (Şi, da, în timp ce scriu acest text, tweetdeckul bipăie la câteva secunde).

În această eră nouă, toată lumea vorbeşte cu toată lumea despre tot ceea ce face şi vede şi îi place sau nu prea îi place, dar l-a găsit pe net şi se plictisea, este lumea like-urilor şi a „fii primul dintre prietenii tăi care recomandă” (am fost invitată să fac asta în timp ce citeam lista cu noile păcate creştine, pe un site ortodox, unde am ajuns, bineînţeles, de la o glumă de pe twitter), a implicării totale, până la dezintegrare, şi tot ceea ce este clar este că nimeni nu vede dincolo de ea.

Nu ştim cum se manifestă posibilităţile infinite, dar unii încearcă să facă bani din ele ca întotdeauna, şi mai ştim, aşa cum spuneam la început, că în frenezia acestei spume sociale, lucrurile vechi trebuie date la o parte (deşi, nici ele nu ştim la ce ne-au folosit foarte exact atunci când ne-au folosit), pentru a face loc noului marş vesel.

Capacitatea de a citi un text, dobândită mult prea recent pentru a influenţa evoluţia genetică, are un impact important asupra creierului uman, care se adaptează şi utilizează, indiferent de vârsta la care se produce alfabetizarea, regiuni cerebrale asociate altor funcţii.

“Nu avem un sistem cerebral înnăscut specializat pentru lectură. Trebuie să improvizăm, să folosim sistemele care există deja“, au declarat Laurent Cohen, profesor la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM), şi Stanislas Dehaene, profesor la Collège de France, autorii acestui studiu publicat în revista americană Science. (…)

Ei au constatat că impactul avut de alfabetizare a fost “mult mai mare decât lăsau să se întrevadă studiile precedente” şi afectează atât zonele asociate văzului din creier, cât şi cele utilizate de vorbire.

Pentru persoanele care învaţă să citească, activitatea cerebrală se intensifică în regiunile primitive “atunci când sunt prezentate simboluri orizontale, deoarece linia lecturii, în cazul nostru, este orizontală, însă nu şi atunci când sunt prezentate simboluri verticale”, afirmă autorii studiului.

Sunt activate, totodată, zonele folosite de creier pentru limbaj, deoarece lectura “activează sistemul limbajului”, făcându-i pe oameni să devină conştienţi de sunetele pronunţate, permiţând “stabilirea unor legături între sistemul vizual şi sistemul limbajului, între literele scrise şi sunete”.

Procesul de învăţare a literelor, chiar dacă are loc la o vârstă adultă, antrenează o redistribuire a resurselor de care dispune creierul. Astfel, recunoaşterea vizuală a obiectelor şi a chipurilor cedează parţial teren, pe măsură ce persoana în cauză învaţă să citească, deplasându-se “parţial în emisfera dreaptă a creierului”.

Nu s-a stabilit, deocamdată, dacă cititul are vreo consecinţă negativă asupra capacităţii de recunoaştere a chipurilor umane.

O altă “descoperire cu adevărat frapantă”, în opinia autorilor studiului, considerată o dovadă a capacităţii de adaptare a circuitelor cerebrale, este faptul că alfabetizarea la vârstă adultă are acelaşi impact asupra creierului ca alfabetizarea la vârsta copilăriei.

 • Gandul:

Anti­concep­­ţi­onalele duc la depresie

Franţa confirmă că preferă amânarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Cum sărbătorim doi ani de criză: „Mergem rău de tot”. Doar grecii stau mai prost ca noi. „Estimările semnal” arată că economia României continuă să scadă

La numai 72 de ore de la câştigarea, de către Partidul Republican/GOP, a alegerilor parţiale pentru Camera Reprezentanţilor, din Congresul S.U.A., unde are acum o majoritate confortabilă, structura de relaţii publice a Cartierului General al NATO a primit ordin să efectueze o operaţiune de informare neoficială – vizând un subiect sensibil -, a presei scrise din capitala celui mai puternic stat aliat, de la flancul nordic al frontierei răsăritene a comunităţii euroatlantice – Polonia.

A fost aleasă „Gazeta Wyborcza”, căreia i s-au remis date şi explicaţii reproduse, într-o manieră unitară, de jurnalistul Marcin Górka.

În acest mod, opinia publică poloneză este asigurată, în termeni fără echivoc, că Alianţa Nord-Atlantică nu numai că are un plan, evident secret, pentru apărarea teritoriilor Poloniei, Letoniei, Estoniei şi Lituaniei, de o eventuală agresiune militară a Rusiei, dar l-a şi actualizat.

Cum era şi de aşteptat, nu au fost furnizate detalii, pentru că esenţa acestei operaţiuni de informare o constituie o atenţionare cordială a Federaţiei Ruse, cu numai două săptămâni înainte de summitul NATO de la Lisabona. (…)

 • Hotnews:

La summitul de la Lisabona, Rusia va fi invitata oficial sa intre in scutul NATO. Vezi ce va oferi Alianta partii ruse

Tarile G20 nu au ajuns la un acord in “razboiul valutelor”

Fostul premier israelian Ariel Sharon, aflat in coma de 5 ani, a fost mutat din spital in locuinta familiei

Nanoparticulele de aur ar putea transforma copacii in stalpi de iluminat

VIDEO Telocitele, cheia regenerarii inimii dupa infarct. Cea mai interesanta descoperire romaneasca din ultimele decenii

Cati romani consuma droguri: cateva mii sau cateva sute de mii? Disputa intre un ONG si Agentia Nationala Antidrog

(…) Partea de unde jocul acesta de strategie încetează să mai devină amuzant este momentul în care înţelegem că unii iau totul foarte personal, poate şi pentru că nu mai au încotro de foarte mult timp. Fundalul e crucial pentru întreţinerea şi dezvoltarea acestei stări de depresie şi furie generală. Haine posomorâte, negre, gri, maro, albastru- miliţian. Privirea în jos, o ţigară puturoasă mereu aprinsă undeva la îndemână, muzică proastă dată tare la un aparat prost, lumină chioară şi rece. Nenumărate cartiere de blocuri sinistre, cu ferestre mici de la care se aruncă gunoaie peste haitele de câini şi golani răpănoşi care le stăpânesc după lăsarea serii. Pâlpâirea albastră a televizoarelor din care se revarsă cea mai sinistră şi nevrozantă selecţie de ştiri, din care reiese că tot timpul se întâmplă ceva foarte nasol în România. Adăugaţi la asta, sărăcia, disperarea şi lipsa de perspectivă, mâncarea rebut, poziţia de lideri la consumul de tărie, peisajul de holocaust ceauşist şi neo-kitsch al marilor oraşe, umilinţa şi frustrarea. Rezultatul e vizibil cu ochiul liber.

Cred că maeştrii marilor conspiraţii, cei care le dau chewing-gum minţilor oamenilor, s-au plictisit de foarte mult timp de noi şi de ce se întâmplă pe-aici. O simplă baleiere a realităţii ne arată că fetele vor să se facă fufe şi să întâlnească dragostea adevărată, în timp ce băieţii vor să fie şmecheri, ca să-i facă pe fraieri. Toată lumea trebuie să facă pe cineva, iar dacă ai trecut de 40 de ani, mentalul colectiv îţi spune că eşti terminat, nu mai exişti. Nicio şansă, aşadar, pentru pensionari, care stau şi înnebunesc stând degeaba la limita subzistenţei, în vreme ce omologii lor din ţări mai acătării încep finalmente să trăiască, după ce şi-au încheiat conturile cu munca.

 • Ramura inflorita:

Puterea cuvantului

Un popor care injura si bate

Pacatul injuraturilor


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Pagini laice, Parintele Savatie, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la ““Un popor care injura si bate…” merita sa fie inrobit si asasinat lent? FURIE SI CUMINTENIE, PERICOLE SI REACTII (Stiri si recomandari 12-13 noiembrie 2010)

 1. @concerte pop sustinute de holograme: din ce in ce mai ieftin pentru ei, din ce in ce mai rupti de realitate – noi. Nici nu vreau sa ma gindesc ce inseamna asta pentru creierul uman, daca mai “inapoiatele” tehnologii TV si calculator au efecte devastatoare deja …
  @IPS Bartolomeu Anania. A fost primul om al bisericii pe care l-am ascultat la casa studentilor Preoteasa cu citiva ani inainte sa particip la prima Liturghie, si la prima spovedanie. Este unul din acele exemple stralucite care da o palma arogantei pseudo-intelectuale a anti-ortodoxilor care privesc cu dispret lumea credintei noastre ca fiind populata de analfabeti, cretini si retrogazi (vezi alde Valentin Stan, Mircea Badea, fratele Oreste, etc).

 2. Acum vreo 2 ani am umblat mult prin spitale. Intr-o zi am vazut un doctor apostrofand o tiganca ce se internase spunandu-i ca a doua zi trebuie sa o externeze pt.ca nu are asigurare. Si sugerandu-i mamei ei sa-si vanda bani din salba ca sa-i plateasca asigurarea. Habar nu am ce inseamnatate au banii aia, dar tiganca-mama s-a speriat cand a auzit si a doua zi au disparut amandoua din spital.
  Uite, eu as fi de acord sa mi se opreasca inca un procent-doua din salar, sau cat e nevoie pentru a fi tratati si vindecati cum se cuvine si cei care lucreaza la negru si cei care nu lucreaza deloc. Fara adeverinte de salariat, fara carduri, fara dosare cu sina, fara CV-uri, fara semnaturi, fara declaratii pe proprie raspundere, fara cereri, fara copii dupa cartea de munca, buletin, certificat de nastere,carnet de conducere, livret militar,etc. Uite doar asa, pur si simplu.

 3. Vlad, îmi place cum ai gândit !
  Cred că nici Hristos n-a cerut cardul de sănătate sau asigurarea medicală celor zece leproşi sau tuturor pe care îi vidnecă, i-a vindecat şi-i va vindeca în viitor…
  A zis însă*… Oare nu erau zece? Eu văd aici numai unul…*
  Între doctori, sunt mai multe categorii: unii sunt agenţi comerciali ai Big Farma, alţii muncesc pentru leafă sau alte recompense iar alţii sunt *fără-de -arginţi, că prin mâinile lor , Hristos lucrează puternic…Ultimii acţionează conform poruncii Doctorului-Sufletelor-şi-Trupurilor: *În dar aţi luat, în dar să daţi!*
  Ferice de cei care se *caută* la Hristos, doctorul cel mare !

 4. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Ministerul Sanatatii promite ALTERNATIVA la cardul de sanatate electronic
 5. Pingback: Cum il lauda Patriarhul Kirill pe PUTIN. Ce promite, la schimb, premierul rus: promovarea BISERICII LA TV si apararea CRESTINILOR PERSECUTATI din lume - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare