Yahoo Messenger si Google au inceput, deocamdata “timid”, sa aplice cenzura

31-03-2011 30 secunde Sublinieri

Potrivit Torrentfreak.com, cel mai popular program de mesagerie instantă din România cenzurează link-urile către FilesTube. Cu doar o zi în urmă, sistemul online de partajare de fişiere FilesTube a observat că link-urile sale nu mai sunt transmise de Yahoo Messenger.

Nici expeditorul şi nici destinatarul nu sunt anunţati că acel link a fost blocat. În fereastra expeditorului apare acel link ca fiind trimis, însă acesta nu ajunge la cel către care este trimis. Filtrarea are loc în serverele aplicaţiei, aşa că utilizatorii nu prea au cum s-o ocoloească.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii Yahoo! au fost contactaţi şi nu au oferit până acum nicio explicaţie. Tot de curând, Google a decis să blocheze arbitrar câteva cuvinte cheie legate de piraterie.

Indiferent totuşi de motiv, cert este faptul că monitorizarea conversaţiilor de catre Yahoo! şi cenzurarea anumitor link-uri va fi folosită din ce în ce mai des în încercarea de a proteja interesele industriilor de divertisment.


Categorii

1. DIVERSE, Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Yahoo Messenger si Google au inceput, deocamdata “timid”, sa aplice cenzura

  1. Sa nu uitam ca Internetul este de fapt ceva privat intr-o proportie uriasa, si ca aceste companii isi reserva de cele mai multe ori dreptul sa-si faca propiile legi oricand si oricum. Uneori ne folosim de Internet ca si cum ar fi un sistem de trasport in comun, sau postal; parerea mea este ca lucrurile nu stau chiar asa — nu e vorba de linii/centrale telefonice in sine, ci de continutul efectiv care circula si care poate oricand sa dispara sau sa fie modificat.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare