A tacea cand credinta este atacata este o crima!

9-07-2008 Sublinieri

homiakov-carte.jpg

“Biserica nu permite nici unuia din fiii sai sa taca in fata unei calomnii care ataca si denatureaza dogmele sau principiile sale. Pamantul si materia tin de domeniul statului, iar arma lui este sabia. Sufletul este singurul domeniu al Bisericii, iar cuvantul este singura sabie de care se poate servi […].

A raspunde calomniilor al caror obiect este Biserica nu reprezinta un drept, ci si o datorie pentru toti membrii ei. A tacea este o crima nu numai la adresa celor ce au bucuria sa ii apartina, ci, inca si mai mult, la adresa celor care ar putea sa o aiba si pe care false reprezentari pot sa ii indeparteze de la adevar. Orice crestin care aude ca ii este atacata credinta trebuie sa o apere dupa priceperea sa, fara sa astepte o autorizatie oarecare: caci Biserica nu are avocati oficiali.”

homiakov.jpg

(Alexis Homiakov, Biserica este una, Ed. Patmos, Cluj Napoca, 2008, din Cuvantul Introductiv)

Legaturi:


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Biserica la ceas de cumpana, Marturisirea Bisericii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “A tacea cand credinta este atacata este o crima!

  1. Poate iesi o hotarare stramba dintr-un canon drept, insuflat de Sfantul Duh?
    Ca sa fie in acelasi Duh trebuie strambat canonul, schimbat Duhul (Doamne fereste!) ori musai sa indreptam hotararea?
    Noi crestin-ortodocsii nu atacam persoanele ci hotararile strambe ale acestora ,in spiritul invataturii tamaduitoare izvorate din Sfintele Canoane.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  2. Multi ierarhi sunt sfinti in calendarul nostru ortodox. Aceeia insa au placut bunului Dumnezeu, oare ceea ce se intampla acum este placut TATALUI NOSTRU cel de sus?

  3. Ce s-a intamplat ieri in sinod e ceva fara precedent in istoria Ortodoxiei e cea mai mare grozavie dupa schisma din 1053. Din punctul meu de vedere situatia e mult mai grava decat pare. Iar la postul de radio trinitas se vand gogosi si se incearca manipularea. Cum e posibil sa spui ca sinodul a acceptat pocainta celor doi ierarhi, atat timp cat mitropolitul Nicolae spune ca nu ii pare rau de ce a facut, singurul lucru de care ii pare rau e ca s-a facut tulburare!!!… Cei din sinod au impresia ca suntem prosti.
    Personal aveam alte pretentii de la ierarhii din sinod(exceptand doar unul), dar se pare ca si in sinod e ca si in politica e o asemanare aproape perfecta singura deosebire e ca pentru cei din sinod lucrurile sunt mult mai grave incearca sa il negocieze pe Dumnezeu.
    Eu sper sa se revina si sa se ia atitudine ferma. DUMNEZEU SA NE AJUTE SI SA AIBA GRIJA DE SUFLETELE NOASTRE.

  4. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Rafail Noica: “FILIOQUE” ESTE CULMEA RATACIRILOR INTR-UN SINGUR CUVANT
  5. Pingback: Parintele Rafail Noica: “FILIOQUE” ESTE CULMEA RATACIRILOR INTR-UN SINGUR CUVANT « Blogul lui Vasile Călin Drăgan
  6. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Parintele Rafail Noica: “FILIOQUE” ESTE CULMEA RATACIRILOR INTR-UN SINGUR CUVANT
  7. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfantul Ierarh si Nou Martir Ilarion Troitki: CRESTINISMUL SAU BISERICA? DEFORMAREA CONSTIINTEI BISERICII PRIN INFLUENTELE APUSENE (I)
  8. Pingback: Război întru Cuvânt » Sfantul Ilarion Troitki – Crestinismul sau Biserica? (II) DEGHIZAREA EREZIILOR SUB MASCA EVANGHELIEI
  9. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
  10. Pingback: Cuviosul Filotei Zervakos: SE IMPUNE SA SPUI ADEVARUL CAND E NESOCOTITA SFANTA TRADITIE! -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate