LA MULTI ANI INTRU MARTURISIRE, IPS BARTOLOMEU ANANIA!

18-03-2009 Sublinieri

Vladica Bartolomeu implineste astazi venerabila varsta de 88 de ani! Intru multi ani, Inalt Preasfintite Parinte!

bartolomeuanania.jpg

 

***

Biroul de presa al Mitropoliei Clujului:

Mitropolia Clujului dezaprobă unele afirmaţii provocatoare ale Nunţiului Apostolic din România

Centrul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului îşi ia îngăduinţa de a protesta împotriva unor afirmaţii provocatoare pe care Excelenţa Sa Monseniorul Francisco-Javier Lozano, nunţiul papal în România, le-a făcut în cuvântarea ţinută în biserica greco-catolică „Sfânta Familie” din Zalău în ziua de Duminică, 8 martie 2009, cerând ca, „din spirit de dreptate, bisericile noastre greco-catolice să fie restituite“, „pentru a se repara nedreptăţile ce s-au făcut în timpul regimului comunist”.

Abordând  visceral mai vechile diferende patrimoniale dintre ortodocşii şi greco-catolicii din Transilvania, pe care aceştia se străduiesc să le aplaneze prin dialog  bilateral, înaltul oaspete uită că un nunţiu apostolic are un  statut eminamente diplomatic, acela de reprezentant al Statului Vatican pe lângă Statul Român, şi că nu are căderea de a interveni în probleme de natură strict bisericească.

Pe de altă parte, ne permitem să-i amintim Excelenţei Sale că istoria relaţiilor dintre cele două Biserici, Ortodoxă şi Greco-Catolică, nu începe în 1948, (sub dictatura comunistă), ci în 1700 (sub Imperiul Habsburgic, care nu se putea lăuda cu principii şi soluţii democratice).

În Arhiepiscopia Clujului, ultimul diferend patrimonial ortodoxo – unit s-a petrecut la Iara şi a fost rezolvat printr-o Comisie Mixtă, a cărei rezoluţie a fost aprobată de ierarhii ambelor eparhii.

Dorim ca relaţiile dintre cele două Biserici româneşti, care îşi serbează Paştile la aceeaşi dată, să continue a se desfăşura în duhul păcii şi al slujirii, moştenit de la Domnul Hristos şi de la Sfinţii Apostoli.

Pentru conformitate,

Biroul de Presă al Mitropoliei Clujului

ips-bartolomeu-anania.jpg


Categorii

Cuvantul ierarhilor, IPS Bartolomeu Anania

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

38 Commentarii la “LA MULTI ANI INTRU MARTURISIRE, IPS BARTOLOMEU ANANIA!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Intru multi ani, Inalt Preasfintite Parinte!

  2. La multi ani Preasfintitului Parinte Bartolomeu !Multa sanatate si multi ani de-acum inainte sa-i dea Domnul !
    Alaturi de Parintele Iustin Parvu, si de inca cativa monahi si preoti adevarati, Domnia Sa reprezinta rezistenta acestui popor chinuit de secole de multe incercari.Pentru noi, muritorii de rand,asemenea exemple de viata sunt o bucurie si o cale de urmat.

  3. LA MULTI ANI CU SANATATE SI REALIZARI MULTE IN MITROPOLIA PASTORITA DE INALTPREA SFINTIA VOASTRA.VA MULTUMIM CA APARATI FERM INTERESELE SFINTEI NOASTRE BISERICI DREPTMARITOARE.SA NE TRAITI INTRU MULTI SI FERICITI ANI.

  4. Multi ani traiasca!

  5. Intru Multi Ani, Prea Fericite Parinte!

    – Asa ar fi trebuit sa ii spunem astazi!
    Doamne miluieste!

  6. La multi ani IPS-tite Parinte Bartolomeu Anania!
    Mi-as fi dorit un astfel de Patriarh!
    Ma rog Domnului Dumnezeu sa va tina ani multi!

  7. La multi ani, Inalt Prea Sfintite Parinte! Iertati-ne si binecuvantati-ne!

  8. LA MULTI ANI INALT PREA SFINTITE! SA VA TINA DUMNEZEU SANATOS SA APARATI IN CONTINUARE DREAPTA CREDINTA UNA DIN CONDITIILE MANTUIRII IERTATI-NE PE NOI PACATOSII

  9. Intru Multi Ani, IPS, binecuvantati si iertati.

  10. La multi ani Parinte !
    Dvs. sunteti adevaratul Patriarh al Romaniei !

  11. INTRU MULTI ANI STAPANE, INTRU MULTI ANI NI-L TNE!
    SARUTAM DREAPTA SI RUGAM PE BUNUL DUMNEZEU SA VA TINA CAT MAI MULT POSIBIL LA CARMA CORABIEI-BISERICA.

  12. Celui mai drag dintre Ierarhi,o urare pornita din adancul inimii:”La multi si binecuvantati ani!”
    Dumnezeu sa va tina ,Inalt Prea Sfintite Bartolomeu,mereu in dragostea Sa!Sa va intareasca ,ca sa ne aparati de lupii rapitori in piele de oaie,ce-si arata din ce in ce mai fioros coltii ascutiti,gata sa ne rapuna .Nu ne lasati,Inalt Prea Sfintite!

  13. MULTI ANI BINECUVANTATI IN MIJLOCUL NOSTRU,INALT PREA SFINTIA VOASTRA!
    PENTRU MULTI,AZI,SFINTIA VOASTRA SUNTETI INTAI STATATORUL BOR !
    DUMNEZEU SA VA DEA PUTERE SA MARTURISITI SI SA NE INTARITI!

  14. La multi ani, Inalt Prea Sfitite Parinte! Iertati-ne si binecuvatati-ne!

    As fi repetat si eu tot ce au spus anteriorii comentatori. Au dreptate 100 %.

    Sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa putem invata de la Inalt Prea Sfintia Sa drumul spre mantuire!

  15. La multi ani IPS-tite Parinte Bartolomeu Anania!
    Mi-as fi dorit un astfel de Patriarh!
    Ma rog Domnului Dumnezeu sa va tina ani multi!

  16. LA MULTI ANI PARINTE!!!
    SLAVA DOMNULUI CA EXISTATI!!!!

  17. Intru multi ani Inalt Prea Sfintite Parinte!

    Dumnezeu sa va intareasca in propovoduire si marturisire prin rugaciunile martirilor si marturisitorilor credintei ortodoxe din inchisorile comuniste!

    Hristos in mijlocul nostru!

  18. Sa ne traiti si sa ne Pastoriti intr-u cit mai multi ani Inalt Prea Sfintia Voastra! Nadajduim ca ve-ti purta turma neamului Romanesc spre Lumina Vie a Invierii Domnului nostru Isus Hristos. Asa sa ne ajute Dumnezeu!Amin.

  19. Trăiască Bartolomeu Anania, adevăratul nostru Patriarh!
    Propun celor ce citesc aceste pagini, să trimitem toți e-mail pe adresa Patriarhiei, cu textul de mai sus: Trăiască Bartolomeu Anania, adevăratul nostru Patriarh!
    De acei păstori care își lasă turma să fie însemnată cu semnul fiarei, eu nu mai vreau să știu nimic. Nu-i cunosc și nu mai vreau să mai am de a face cu ei.
    Nu mai am Mitropolit și nici Patriarh. Ce arhipăstori sunt aceia care nesocotesc până și cuvintele Sfintei Scripturi, care ne grăiesc negru pe alb și fără de echivoc despre antihrist și semnul lui? Ce arhipăstori sunt aceștia care ne lasă să fim însemnați ca vitele, ca sclavii?
    Ne-am născut liberi, acum 2000 de ani și liberi o să ne apuce sfârșitul veacurilor.
    De multe ori acest neam a fost chemat să lupte întru cauza dreptei credințe, și de fiecare dată nu ne-am făcut de rușine în fața Domnului.
    Acum Domnul nostru Iisus Hristos se uită la noi. Se uită la noi Maica Domnului și Sfinții din ceruri. De acolo de sus ne privesc moșii și strămoșii noștri, care ne-au lăsat scris cu sânge în cartea istoriei neamului.
    Nu am decât un singur Patriarh, nu cunosc decât un singur Patriarh – Bartolomeu Anania.
    Trăiască Bartolomeu Anania, adevăratul nostru Patriarh!

  20. @ Marinescu Vladimir-Cristian:

    Sa nu riscam totusi o atitudine cam schismatica si o demonizare nedreapta chiar a tuturor celorlalti ierarhi. Nu cred ca e normal sa ajungem pana la a nu ne recunoaste patriarhul sau mitropolitul, chiar daca suntem, pe buna dreptate, nemultumiti de ei. Deci nici chiar asa, sa nu sarim calul. Nu putem accepta exprimarile fratiei tale decat metaforic, sentimental, sa zicem.

  21. LA MULTI ANI!
    IPS VOASTRA VA DORESC SANATATE,PUTERE SI TARIE SA NE INDRUMATI PASII NOSTRII PACATOSI CATRE DREAPTA SI SFANTA NOASTRA CREDINTA ORTODOXA SA AVEM PUTEREA SA IERTAM SI SA FIM IERTATI!

    INTRU MULTI ANI!

  22. Cred ca deocamdata,toti ochii si urechile credinciosilor sunt mai atintite spre Cluj decat spre Bucuresti;si din acest punct de vedere Clujul poate fi numit sediul Patriarhiei BOR,chiar daca ar parea deplasat la prima vedere.
    Oricum,ma mira faptul ca nici o alta Mitropolie sau Episcopie nu este mai aproape de inima poporului,decat cea de la Cluj!…
    Si care este adevarul pana la urma cu neparticiparea IPS Bartolomeu la sedinta Sinodului din 25.02.2009?

  23. ”Va fie viata numai lumina si in lumina sa dainuiti pt credinta si mantuire, La Multi Ani, sa traiti !!!”
    Felicitari pt atitudine!

  24. INTRU MULTI ANI, INALT PREA SFINTIA VOASTRA!
    Multumim Domnului ca ne bucura cu un astfel de pastor marturisitor!!!
    Un milion de cuvinte foarte bine spuse ale unui “inalt” teolog, nu fac cat cea mai mica dintre faptele unui martusisitor! CAci cati isi pierd toata stiinta teologica cand trebuie sa sufere macar o palma sau stirbire de prestigiu pentru Biserica lui Hristos?
    Sunteti un exemplu drag sufletelor tinerilor care cauta cu insetare modele de oameni!

  25. Celui mai drag si iubit dintre Ierarhi,o urare din adancul inimii:”La multi si binecuvantati ani!”

  26. LA MULTI ANI PREA SFINTITE PARINTE!
    NE-AM FI DORIT UN ASA PATRIARH.
    SA VA TINA DUMNEZEU SANATOS!

  27. Sa ne traiti intru multi ani fericiti Sfintia Voastra.Ne sunteti far luminos si calauza spre mantuire.Ne imbarbatati si ne dati curaj prin curajul de care dati dovada.
    Rugati-va pentru noi pacatosii sa ne intareasca si sa ne lumineze Dumnezeu sa putem sta zid neclintit in jurul Dumneavoastra si al celorlalti mucenici marturisitori ai bisericii noastre ortodoxe.

  28. Inalt Prea Sfintite va rog sa-mi permiteti sa va adresez cele mai alese urari de sanatate, putere de munca si multe bucurii duhovnicesti. Sa ne traiti intru multi si fericiti ani! Cu aleasa pretuire si respect va sarut mana,
    Florentina

  29. Domnul sa va implineasca toate rugaciunile, Inalt Prea Sfintite Parinte!

  30. ” La multi si binecuvantati ani ” , Parinte sa ne traiti .Amin .

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate