PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

8-03-2020 Sublinieri

PS Părinte Episcop Macarie: „Ne temem că lumea va intra în carantină, însă ar trebui sa ne temem și mai mult să nu intrăm în carantină spirituală”

În prima duminică a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei, 8 martie 2020, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Episcopiei Europei de Nord s-a aflat în parohia românească din Copenhaga. Ierarhul român a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi și a citit, după Evanghelie, pastorala Sfântului Sinod.

După slujbă, credincioșii s-au închinat la icoana Maicii Domnului-Arătătoarea Căii, așezată în biserica românească din capitala daneză, venerând și icoana relicvar a Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, izbăvitorul celor afectați de molime și epidemii.

Cu acest prilej, Preasfințitul Macarie a rostit un cuvânt de încurajare pentru toți cei prezenți, spunând:

Este o mare binecuvântare și bucurie pentru noi toți să îl avem în mijlocul nostru pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, a cărui icoană relicvar am adus-o spre închinare. După cum cunoașteți, Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie ocrotește comunitatea noastră euharistică din orașul suedez Kalmar, iar această icoană relicvar am așteptat-o să sosească din țară cu ocazia prăznuirii hramului parohiei, însă a venit tocmai în aceste vremuri de încercare și de cernere, când avem nevoie de rugăciunea și ocrotirea Sfântului Haralambie  – cel ce este prin excelență ocrotitorul tuturor atunci când molimele sau epidemiile se abat asupra noastră.

Sfântul Mucenic Haralambie este supranumit „apărătorul celor care se află în boală și neputință și a celor înfometați”. A ocrotit oamenii atunci când ciuma a făcut ravagii în lume, de aceea el este mai tare decât ciuma, decât orice epidemie. Iar acum, când corona-virusul s-a abătut asupra noastră, trecând oamenii prin atâtea încercări, iată, îi cerem mijlocirea sfântului mucenic. Am purtat icoana sa relicvar în parohiile noastre din nordul Danemarcei, acum am ajuns în Copenhaga și o voi duce mai departe de-a lungul și de-a latul episcopiei noastre.

M-am bucurat nespus când Sfântul Mucenic Haralambie, împreuna cu alți sfinți, au mijlocit în mod deosebit pentru un copil grav bolnav care duminica trecută se afla în neputință, fiind internat într-unul din spitalele din nordul Danemarcei. Mama sa a rămas împreună cu copilașul în spital, iar tatăl a venit la Sfânta Liturghie. L-am pomenit toată săptămâna. Și mare bucurie am simțit vineri seara, la Taina Sfântului Maslu, când l-am văzut pe cel mic pe picioarele sale, întremat și însănătoșit, alături de bunii și credincioșii săi părinți. Am lăcrimat de bucurie când l-am văzut pe micuțul Iustin plin de putere și entuziasm, mulțumind Preamilostivului Dumnezeu că l-a scos din neputință. Sfântul Haralambie ne ocrotește și ne ajută, de aceea e o mare binecuvântare să ne închinăm, acum, la finalul Liturghiei, fragmentului din moaștele sale încorporat în icoana relicvar. De acum înainte, icoana se va păstra la Centrul Episcopal din Stockholm și îi vom cere în continuare ajutorul și ocrotirea și tămăduirea de toate bolile sufletești și trupești.

Preaiubiții mei, ne temem de coronavirus, însă ar trebui să ne temem și mai mult de „virușii” păcatelor și fărădelegilor. Ne temem că lumea va intra în carantină, însă ar trebui sa ne temem și mai mult să nu intrăm în „carantină” spirituală. Desigur, respectăm cu strictețe normele și regulile ce se impun pentru igiena sanitară, însă trebuie să păstrăm și rânduielile în biserică pentru „igiena” duhovnicească.

Așa este [după cum s-a exprimat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu – n.n.], închiderea bisericilor e o idee nerușinată și vicleană. În vremuri de încercare trebuie să strângem rândurile, să ne întărim și mai mult în credință, să fim alături unii de alții, purtându-ne poverile întru legătura dragostei. Să punem început bun. Epidemia și alte încercări sunt prilejuri de pocăință, de întărire în credință, de strângere a rândurilor, prilejuri în care să ne umplem și mai mult de Hristos și să ne împărtășim deplin cu El din potirul Vieții. Fiindcă, așa cum ne încredințează Sfinții Părinți, Euharistia este medicamentul nemuririi.

Orice s-ar întâmpla cu noi, suntem împreună în Hristos și în Biserică, iar noi păstorii vă suntem alături, încurajându-vă. Vă slujim și vă încurajăm și nu vă abandonăm! După modelul Bunului Păstor Care își pune viața pentru oile sale cuvântătoare și noi păstorii care vă slujim și vă iubim atât de mult, vă suntem alături și ne punem sufletul, ne punem viața pentru dumneavoastră în aceste locuri îndepărtate.

Nu trebuie să ne descurajăm! Să mergem cu credință înainte, fiindcă diavolul dezbinătorul dorește să ne îndepărteze de Dumnezeu și să ne lipsească de El, să ne despartă de comuniunea sfinților și a Bisericii. Să nu fie asta! Să stăm bine, să stăm cu frică, și cu cutremur și să înmulțim rugăciunea.

De aceea, vă recomand să citiți în fiecare zi, pe lângă Psalmii lui David din Psaltire și Acatistul către Preadulcele Iisus pentru vindecare de boală. Acest acatist l-am trecut în noua carte de rugăciuni a Episcopiei Europei de Nord. Vă mărturisesc cu sinceritate că i-am îndemnat și pe părinții copilașului bolnav să citească din aceeași carte de rugăciuni a Episcopiei noastre, Canonul de rugăciune pentru vindecarea copilului bolnav și l-au citit cu multă credință, cu multă osârdie și iată, copilașul s-a făcut bine. Așadar, preaiubiții mei, credința pe toate le trece și le învinge! Însă pe lângă credință trebuie să avem și dragoste și nădejde. Celui ce crede toate îi sunt cu putință, celui ce iubește toate i se limpezesc.

Fiindcă, iată, trăim în aceste vremuri ale cernerii și dezbinării, în care dragostea dintre noi începe să se răcească. Să nu se întâmple acest lucru! Să ne iubim unii pe alții ca într-un gând să Îl mărturisim pe Hristos bucuria, pacea și mântuirea sufletelor noastre, Cel ce este Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre.”

[…]

Legaturi:

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

VOR SĂ BAGE BISERICA ÎN CARANTINĂ! Aceasta era una dintre marile mize? SLUJBA DE ÎNVIERE, pusă în „DEZBATERE” de massmedia și influenceri. TRAIAN BĂSESCU pune presiune pe Patriarhul Daniel/ Reacție DURĂ a lui VASILE BĂNESCU/ Măsură fără precedent în Italia: LITURGHIILE CATOLICE DIN TIMPUL SĂPTĂMÂNII, ANULATE

BISERICA NAȘTERII MÂNTUITORULUI – ÎNCHISĂ PE MOTIV DE CORONAVIRUS! Ce va fi cu Sfântul Mormânt în NOAPTEA DE ÎNVIERE?/ Care sunt „MĂSURILE SPECIALE” intenționate de Statul român pentru perioada de PAȘTI? Semne îngrijorătoare ale PRESIUNII și ȘANTAJULUI exercitate asupra BOR pentru INTERZICEREA SLUJBELOR BISERICEȘTI, sub amenințarea dosarelor penale!

Parintele Vasile Ioana: CUVANT LAMURITOR DESPRE SFANTA IMPARTASANIE in contextul ”INFODEMIEI” CORONAVIRUSULUI. Explicatii privitor la cele doua comunicate ale Patriarhiei: “PRIMUL A FOST LA PRESIUNE. Numai Patriarh sa nu fii in vremurile astea! Greu este, dragilor, sa iti vina institutiile statului si sa te oblige sa iei niste masuri”. “HAIDETI SA NE RUGAM PENTRU TARA! URMEAZA O PERIOADA GREA. NU A INCEPUT INCA RAUL…” (video + text)

CORONAVIRUSUL, ÎMPĂRTĂȘANIA și CREȘTINII. “Să ne privim în oglindă, punându-ne întrebarea cu toată sinceritatea: de ce ne împărtășim?”

PREDICI DE ÎNTĂRIRE A CREDINȚEI ÎN VREMEA ISTERIEI CORONAVIRUSULUI: “Vă rog să nu vă lăsaţi intimidaţi! Şi, mai ales, SĂ NU VĂ LĂSAȚI ÎNDEPĂRTAȚI DE SFINTELE TAINE din pricina provocărilor evidente pe care unii şi alţii le aruncă! SĂ FIM CU DREAPTĂ SOCOTINȚĂ ȘI SĂ NU NE LĂSĂM MANIPULAȚI”

 

***

“CU MANTUIREA NU NE PUTEM JUCA! Nu putem arde tamaie si la idoli, si la sfinti”. PS MACARIE DRAGOI – adevaruri dureroase despre ORTODOXIA IN LUMEA IDOLATRA DE ASTAZI: “Nu am ajuns noi să trăim în vremuri în care rațiunea şi bunul simț sunt sfidate în modul cel mai strident? Cum altfel să înțelegi legile care desființează familia, care desființează diferența dintre femeie şi bărbat?”

CUI DĂM VIAȚA NOASTRĂ? † Părintele Episcop Macarie – PASTORALĂ de Înviere RĂSCOLITOARE ȘI PROVOCATOARE, atingând multe probleme de dureroasă ACTUALITATE: “Trăim vremuri de restriște pentru creștini. Există o PRIGOANĂ, deocamdată în forme atenuate. SUNTEM URÂȚI PENTRU HRISTOSUL NOSTRU, pe care refuzăm să-L transformăm într-un simulacru” (și audio, video)

Cuvântul Părintelui Episcop MACARIE la praznicul SFÂNTULUI IERARH SIGFRID, LUMINĂTORUL SUEDIEI: “Dacă suntem ai lui Hristos, suntem și urâți, și disprețuiți, și stigmatizați” (VIDEO, TEXT)

LA POMENIREA SFANTULUI MARE MUCENIC HARALAMBIE. URIASA PUTERE A CREDINTEI

SFANTUL HARALAMBIE, marele mucenic facator-de-minuni

SCRISOARE PROFETICA unui arhiereu a Parintelui RAFAIL NOICA: “Vremea este a cernerii. Va trebui sa pierdem pe multi din randurile preotilor si din numarul credinciosilor. NEVOIE ESTE DE ACEST NECAZ, PENTRU CA BISERICA SA SE CURETE DE TOATE PREACURVIILE EI”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, Duminica Ortodoxiei, Pandemia Covid-19, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

 1. Pingback: IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarel
 2. Pingback: BISERICA ORTODOXA LA UN PAS DE PRIGOANA MASCATA, IN POSTUL PASTILOR? SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERIC
 3. Pingback: SE INTERZIC ACTIVITATILE RELIGIOASE CU MAI MULT DE 100 DE PERSOANE!/ Slujbele ortodoxe deja nu se mai tin in Italia, CATOLICII CAPITULEAZA, confirmandu-si secularizarea agresiva, BISERICA GRECIEI SI PATRIARHIA ANTIOHIEI - POZITII CATEGORICE, EXEMPLARE/ De
 4. Pingback: “EXPERIENTA LUI DUMNEZEU iti da curajul de a trai, dar si CURAJUL DE A MURI. Ortodoxia se invata in Biserica si IN GENUNCHI”. Cuvinte puternice si de actualitate, in VREMEA SPAIMELOR MORTII, ale PREASFINTITULUI BENEDICT VESA, la Duminica Ortod
 5. Pingback: PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI - mesaj de incurajare in criza pandemica: "AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci" - Cuvântul Ortodox
 6. Pingback: MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinav
 7. Pingback: RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusă asupra noastra…” | Cuvântul Ort
 8. Pingback: RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…” | Cuvântul Orto
 9. Pingback: Cuvant important al PS MACARIE catre PREOTII din Episcopia Europei de Nord, in mijlocul CRIZEI PANDEMIEI de coronavirus: "SUB NICIO FORMĂ NU VA ÎNCETA SĂVÂRȘIREA DUMNEZEIEȘTII LITURGHII. De la această slujire nu trebuie să ne dea înapoi nime
 10. Pingback: CREDINȚA și BISERICA în vremea (de început a) noului CORONAVIRUS. Mesaje de încurajare, mângâiere și îndemn ale unor ARHIEREI ortodocși români: "Epidemia care încearcă lumea în această vreme este cu siguranță O CHEMARE LA POCĂINȚĂ
 11. Pingback: MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE.
 12. Pingback: "ESTE O VREME A CERNERII. Aceasta este tragedia, că ne este mult mai frică de moarte decât de Dumnezeu". NOI MESAJE ARHIEREȘTI ÎN CONTEXTUL AGRAVĂRII MĂSURILOR RESTRICTIVE IMPUSE BISERICII în urma declarării stării de urgență pentru
 13. Pingback: “O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAG
 14. Pingback: Reacție-avertisment a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța
 15. Pingback: MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelas
 16. Pingback: “SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme
 17. Pingback: IPS TEOFAN, la Bunavestire savarsita “in conditii speciale”: “Doar aceasta este NORMALITATEA: PREOTII IMPREUNA CU POPORUL in jurul Sfantului Potir, căci asa se implineste pe deplin Biserica lui Hristos. NU NE RAMANE DECAT INCREDEREA IN
 18. Pingback: PS MACARIE: “ATUNCI INTERVINE AJUTORUL CERESC, când nu mai există speranță în soluții omenești, atunci apare salvarea CÂND TOTUL PARE PIERDUT… Ce i-a salvat pe creștinii Constantinopolului? Nu forța militară și planurile omenești,
 19. Pingback: “Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERIC
 20. Pingback: EPISCOPUL MACARIE: “Tot ce se întâmplă acum cu noi este un semn că NE APROPIEM, ca obște, DE GOLGOTA SUFERINȚEI. Golgota NU ESTE SIMBOLICĂ, Golgota nu este o celebrare, ci Golgota este o realitate!” (AUDIO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
 21. Pingback: “Hristos a îngăduit în aceste vremuri grele să fie PUS SUB PAZĂ, în bisericile păzite unde CREDINCIOȘII NU POT SĂ INTRE”. Episcopul Macarie Drăgoi – CHEMARE LA PRIVEGHERE pentru a primi LUMINA Duhului Sfânt “atunci când
 22. Pingback: PLÂNSUL PREASFINȚITULUI MACARIE STRIGĂ LA CER împotriva CRIMELOR și NEDREPTĂȚILOR făcute lui Dumnezeu și oamenilor simpli: "CE-AȚI FĂCUT CU HRISTOS? Ce-ați făcut cu toți nevinovații acestei lumi, cu toți cei înfometați și asupriți
 23. Pingback: PREDICA VIE A PREASFINȚITULUI MACARIE la SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE despre vremurile de PSIHOZĂ ANTICREȘTINĂ: “Suntem urâți pentru Hristosul nostru! Să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Vă spun din toată inima: NU VĂ TEMEȚI! Cu câ
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate