SFANTUL IOAN RUSUL – INDEMN CATRE TINERI SI CATEVA DIN NOILE SALE MINUNI

27-05-2010 Sublinieri

Indemn către tineri

“Cu siguranţă vă întrebaţi cine este Sfântul Ioan Rusul şi cu ce mă poate ajuta, şi pot să vă spun că este un prieten al lui Dumnezeu, care a reuşit ca, prin viaţa lui deosebită, pe care a dus-o, să placă lui Dumnezeu, dar şi oamenilor. Sfântul Ioan Rusul este un tânăr, care învaţă prin viaţa lui, e un tânăr ce ne arată care este adevărata cale de urmat în această viaţă, care ne arată că trebuie să ne închinăm singurului şi adevăratului Dumnezeu, Creatorul întregului univers, şi nu la dumnezei făcuţi de mâna omenească, bani, maşini, aparate electronice, mâncare, băutură, lux, droguri, prostituţie etc; care ne arată că poftele şi patimile trupului sunt gunoaie ce ne omoară trupul şi sufletul, că totul este trecător, că aurul este credinţa, dragostea curată, sfântă faţă de Dumnezeu şi faţă de oameni, viaţa sfântă, cititul din cărţile sfinte, prezenţa la Sfânta Liturghie, faptele bune; care ne arată că cea mai grea luptă în această lume este lupta cu păcatul şi cu diavolul, iar lupta cea mai importantă este lupta pentru mântuire, şi nu lupta pentru comorile cele pieritoare ale acestei lumi; care ne învaţă să urâm păcatul, dar nu şi pe cei care cad în el.

Sfântul Ioan Rusul, din tinereţe, s-a hrănit cu lumina adevărului, sorbind dulceaţa învăţăturilor dumnezeieşti, şi a primit cu multă dragoste crucea urmând pe Hristos cu toată nădejdea şi credinţa.

Rob fiind, nu a cârtit niciodată împotriva lui Dumnezeu şi cu toate încercările stăpânului său musulman de a-i schimba credinţa, el a rămas statornic învăţăturilor celor bune şi mântuitoare ale Domnului nostru Iisus Hristos, slujindu-şi stăpânul cu toată dragostea. A fost pus să trăiască într-un grajd, împreună cu animalele, grajd care se umplea de mireasa duhovnicescă prin rugăciunile sale de toată noaptea, făcându-se astfel pildă tuturor.

Pentru toate acestea, Dumnezeu a rânduit ca trupul lui sa-si păstreze nestricat până în vremea noastră şi să răspândeasca tuturor celor ce ajung şi se închină cinstitelor sale moaşte binecuvântare şi tămăduire sufletească şi trupească.

Mă întreb oare câţi tineri din zilele noastre, în vreme de ispită, aleg să urmeze pe Dumnezeu şi nu lumea sau păcatul; oare câţi tineri mărturisesc credinţa ortodoxă acolo şi atunci când este nevoie, oare câţi tineri îşi pun măcar o singură dată astfel de întrebări: ce trebuie să fac cu viaţa mea?; pe ce drum merg?; oare viaţa mea place lui Dumnezeu?; oare fac ceea ce trebuie sau mă afund în valul necredinţei, al păcatului şi al lumii fără Dumnezeu?”

Preot Gheorghe Nicolae

PARACLISUL ACOPERĂMÂNTUL MAICII DOMNULUI ŞI SFÂNTUL IOAN RUSUL

Spital Polizu

Credinţa şi rugăciunile mamelor salvează copiii

Nimeni nu dădea speranţe

Dragoş Matei vine pe lume într-un spital din Bucureşti pe 2 februarie 2005. Din anumite motive suferă un stop cardio-respirator. Situaţia devine critică. A doua zi după naştere, copilul este transferat, împreună cu mama lui, la Maternitatea Polizu. Datorită stării de sănătate, deosebit de gravă, nimeni nu dădea speranţe. Pe 5 februarie are loc botezul de urgenţă. In aceeaşi zi, părinţii şi naşii copilului intră în Capela Maternităţii Polizu şi se roagă la Icoana Sfântului Ioan Rusul, la Racla în care se află o parte din Veşmântul Sfântului. Credinţa în Dumnezeu, puterea pe care a primit-o Sfântul Ioan Rusul de a fi grabnic ajutător, precum şi rugăciunile părinţilor şi naşilor nu rămân fără ecou. Pe 7 februarie, la doar două zile de la rugăciunea adresată Sfântului Ioan Rusul, copilul este sănătos şi dus în cameră cu mămica sa.

Minunea Sfântului Ioan Rusul este relatată cu emoţie şi mulţumiri de către cei care se bucură că au un copil sănătos salvat prin credinţă şi rugăciuni.

Atestarea acestei minuni: părinţii ajută la tipărirea acestei cărţi.

Februarie 2005

Am botezat-o cu numele Ioana

Stefania, o tânără din localitatea Roşiori, judeţul Ialomiţa, însărcinată în luna a noua, în postul Adormirii Maicii Domnului vine la Capela Maternităţii Polizu, o roagă pe Maica Domnului şi pe Sfântul Ioan Rusul să o ajute să nască un copil sănătos.

Rugămintea ei nu era ca a oricărei femei însărcinate care doreşte să nască uşor şi să aibă un copil sănătos, ci era izvorâtă din temerea, din disperarea pe care i-o provocase diagnosticul, care nu dădea nici o şansă bebeluşului că o să trăiască, iar dacă va trăi, nu va trăi mai mult de câteva zile şi va avea malformaţii.

Starea ei deosebită a remarcat-o părintele Gheorghe Florin Nicolae, care a întrebat-o:

– Crezi în ajutorul lui Iisus sau în diagnosticul medicilor?

Răspunsul n-a întârziat:

– Cred în Domnul nostru Iisus Hristos, în Minunile Maicii Domnului şi ale Sfântului Ioan Rusul.

– Dacă aşa crezi, atunci, spovedeşte-te şi împărtăşeşte-te, şi vei primi ajutorul lui Dumnezeu.

Stefania s-a spovedit, s-a împărtăşit cu trupul şi sângele Domnului Iisus Hristos, a căpătat tăria şi încrederea că nu este singură, că va fi ajutată.

Vineri, 20 august, are loc operaţia de cezariana. Se naşte fetiţă sănătoasă, care trăieşte, spre bucuria părinţilor, a bunicilor şi a întregii familii.

A fost botezată cu numele de Ioana, în cinstea minunii Săvârşite de Sfintul Ioan Rusul.

Stefania îşi creşte fetiţa înconjurată de mila şi iubirea lui Dumnezeu şi a Sfântului Său.

August 2004

Primul trandafir în buchetul vieţii

Suntem o familie din Breaza, judeţul Prahova. O familie fericită. Avem doi copii: Mara-Ioana, de cinci ani şi jumătate, şi George-Mihail, care astăzi împlineşte un an. La această primă aniversare am venit la Bucureşti, la Maternitatea Polizu, unde anul trecut George-Mihail a fost salvat. Dar să depanăm amintirile; pe 5 aprilie 2004 s-a născut la Spitalul din Câmpina băieţelul nostru prin cezariană, cu o greutate de 3,55 kg. La început, totul părea să decurgă normal. Dintr-o dată, apar convulsii. I se fac analize, tratamente, dar s-au dovedit inutile. Fiindu-i din ce în ce mai rău, am cerut transferul de la Spitalul din Câmpina la Maternitatea Polizu, din Bucureşti, unde am stat, cu mari emoţii, zece zile. S-a infirmat diagnosticul din Câmpina şi s-a constatat că face alergie la antibiotice, alergie ereditară de la mamă. Imediat după internare, împreună cu naşii, ne-am rugat în Capela din curtea maternităţii pentru însănătoşirea copilului, pentru salvarea lui. Ne-am rugat la toată Puterea Sfântă şi în special Sfântului Ioan Rusul, am cerut cu smerenie preotului Capelei să ne vina in ajutor cu rugăciunile domniei sale. Minunea n-a întârziat. Sfântul Ioan Rusul, care este grabnic ajutor, ne-a salvat copilul. Starea lui de bine s-a stabilizat mai ales după ce a fost botezat în capela spitalului, al cărui hram este: Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Rusul (27 mai).

Acasă, în continuare, ne-am rugat Sfântului şi i-am adus multumiri pentru minunea prin care ne-a salvat copilul…”.

(Din: Preot Gheorghe Nicolae, “Noile Minuni ale Sfantului Ioan Rusul”, Editura ANDREAS Print, Bucuresti, 2006)


Categorii

Mari duhovnici, preoti si invatatori, Minuni si convertiri, Pentru tineri, Sfantul Ioan Rusul, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

55 Commentarii la “SFANTUL IOAN RUSUL – INDEMN CATRE TINERI SI CATEVA DIN NOILE SALE MINUNI

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. @Andrei F

    Dumnezeu sa va ajute, iar Sfantul Ioan Rusul sa va ocroteasca mereu.
    Mare bucurie mi-ati facut, marturisind pentru Sfantul Ioan Rusul. Sa va bucure si sa va fericeasca cei doi baietei!
    De cand am aflat ca am acest Sfant ocrotitor, astept cu mare bucurie, nu ziua mea, ci praznuirea sa.
    Anul trecut, in dimineata zilei de 27 mai, Sfantul Ioan, mi-a aparut in vis (semana cu fratele meu plecat la Domnul)si mi-a zis:””azi e ziua noastra””.

  2. Am uitat sa spun ca atunci cand am primit carticica despre Viata si minunile Sfantului Ioan Rusul nu stiam nimic despre el, iar in calendarul nostru nu era trecut. Dupa cativa ani a fost trecut si calendarul crestin ortodox roman.

  3. @iulia
    Frumos ai povestit. Dumnezeu sa te miluiasca iar Sfantul Ioan Rusul sa-ti fie mereu aproape.

  4. Doamne ajuta!
    Vreau sa va impartasesc si eu doua minuni a Sfantului Ioan Rusul.
    Prima:
    m-a ajutat sa scap dintr-un mare pacat pe care l-am savarsit, asa cum scrie in Acatist fiind mare ajutor tinerilor.
    A doua:
    M-a ajutat sa-mi gasesc servici exact de ziua Sfantului acum trei ani.De vreo trei luni imi tot cautam de munca si nu-mi gaseam.In ziua de 27 mai m-am dus la Biserica la liturghie si m-am rugat Sfantului.Si spre seara, am primit un telefon pentru un loc de munca.
    Si in ziua de astazi sunt angajata la o firma cu patroni turci ( nu aceeasi ca acum trei ani, dovada ca Sfantul are grija sa am un loc cat mai bun), dar am un mare ajutor pe Sfantul care stie cum e cu stapani turci.
    Doamne ajuta si o sa mai revin cu minuni ca Sfantul face parte din viata mea si a familiei mele.
    Multumesc Bunului Dumnezeu,Maicuta Domnului,Sfantului Ioan Rusul,Sfantului Nectarie,Sfantului Mina,Sfantului Nicolae,Sfantul Spiridon,Sfanta Filofteia si atator Sfiinti care ne poarta de grija

  5. HRISTOS A AINVIAT!
    MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU, DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS, MAICII DOMNULUI, SFANTULUI IOAN RUSUL SI TUTUROR SFINTILOR, PENTRU TOATE DARURILE PRIMITE SI PENTRU AJUTORUL DAT MIE SI FAMILIEI MELE.
    ASTAZI 27.05.2013 PRAZNUIM ZIUA DE POMENIRE SI A SFANTULUI IOAN RUSUL. TE ROG SFINTE SA MIJLOCESTI LA BUNUL DUMNEZEU SI PENTRU MARIANA-GABRIELA SA PRIMEASCA SANATATE SUFLETEASCA SI TRUPEASCA SI SA FIE ALATURI DE COPILASUL EI DRAG CARE O ASTEAPTA ACASA CU TOATA DRAGOSTEA.
    DOAMNE, AJUTA!

  6. Pingback: Predica la Duminica Slabanogului despre MUCENICIA BOLII PARINTELUI IUSTIN, despre PREDANIA SUFERINTEI, curajul credintei, ispita osandirii si LUPTA IMPOTRIVA BISERICII, a FAMILIEI SI A VALORILOR NORMALE (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Sfinte Ioan Rusul,eu pacatoasa roaba lui Dumnezeu te rog sa fii alaturi de fiul meu la examen.Te rog sfinte tu care ai fost militar si te rogi si plangi pentru tineri, calauzeste-l,apara-l de pericole si de rauvoitori, povatuieste-l,ajuta-l sa-si gaseasca jumatatea si sa se casatoreasca.Iti voi face o icoana aici in tara catolica unde sa se roage toti tinerii si sa-i ajuti.Iti promit ca am sa mai scriu minunile care le faci cu mine si familia mea si iarta-ma ca la sfintele tale moaste parca eram cu capul in nori.Iarta-ma!

  8. In acatistul Sfantului Nectarie scrie foarte frumos “Bucura-te, ca nu vrei sa tinem lumina sub obroc”. Oamenii trimit minuni iar dumneavostra puteti sa le cititi http://www.eviasieghina.ro

    Un site ortodox care prezinta viata si minunile acestor sfinti!

  9. Buna ziua !
    Sfintul IOAN RUSUL , prin rugaciunile lui , am fost vindecat de o semipareza faciala stinga .Medicii spuneau ca sansele sunt foarte mici de a fi vindecata.Faceam tratament de o luna de zile fara nici un rezultat.Pina la aceasta boala eu nu am auzit de Sfintul Ioan Rusul.Fiica mea era in Grecia si am rugat-o sa-mi aduca de la o manastire mir.Mi-a adus de la manastirea Sfintul Ioan Rusul.Dupa cca. doua sapatmini , intre timp citeam si acatistul sfintului , m-am vindecat complet.Intradevar este un mare sfint si ajutator.

  10. Sfinte Ioane, te-am rugat sa fii ocrotitorul fiului meu,te rog sa-l calauzesti in ceea ce vrea sa faca.Faca-se voia Ta Doamne!

  11. Diagnosticata cu cancer la 28 de ani, m-am rugat mult impreuna cu mama la Sf. Ioan Rusul. Am primit ajutorul cerut fara intarziere. Astazi, dupa 12 ani, imi amintesc de clipele grele prin care am trecut si pe care nu le-as fi depasit fara ajutorul Domnului, al Maicii Sale si al Sf. Ioan.

  12. Auzisem de ceva timp de Sf. Ioan Rusul si chiar citisem viata, minunile si acatistul sau. Timpul a trecut, viata a mers inainte cu multe probleme si iata-ma in spital, pt a nu stiu cata oara. In spital cineva ma pune sa aleg dintre multele carti pe care le avea, o carte. Am ales-o, recunosc la intamplare, pe cea cu viata, minunile si acatistul sfantului. Dar oare ce e intamplator? Si de atunci…mila sfantului a fost cu mine pe toata durata spitalizarii si dupa. Imi amintesc ca in spital am cerut o aspirina sau un paracetamol si nu stiau daca aveau. si pe cand cauta asistenta in dulap, eu cu gandul la sfant sa ma ajute si…iata aspirina. poate veti rade, dar stiti cum e la noi cu sistemul sanitar. practic l-am simtit langa mine, mai ales cand eram singura. Si faptul ca medicul a renunat la un tratam care nu-mi facea bine tot de la sfant consider ca vine, ca l-a luminat pe medic. Sau cand medicul, venit de acasa doar pt vizita saloane, trece doar pe la mine, desi eram la ultimul salon de pe sectie sau cand, nestiind exact ce se intampla cu mine si nu stiam cum sa procedez, iata ca raspunsul a venit la mine prin asistenta, mana dreapta a medicului. Pe scurt spitalizarea mea a fost o minune pe am dorit-o sa o spun si altora. Apoi, dupa externare, am luat o decizie radicala in viata mea si, desi, mi-a fost greu Sf. Ioan Rusul sunt sigura ca mi-a fost alaturi. In spital am fost indemnata si catre Sf. Spiridon.Nu uit aici nici pe Maica Domnului, Cuv. Parascheva, Sf. Mina Slavit sa fie Dumnezeu ca are mila de noi!

  13. Pingback: DUMINICA ORBULUI – Predici audio si video. LECTIA ORBULUI MARTURISITOR CARE A BIRUIT DUHUL “PROFITOR” AL LUMII vs. LEPADARILE NOASTRE DE FIECARE ZI. Ce minuni face Dumnezeu cu noi, ce vrea sa ne dea Dumnezeu prin incercari? Avem ochi sa
  14. Pingback: SFANTUL IOAN RUSUL, robul cel liber prin iubirea lui Hristos, marturisitorul si facatorul de minuni, PRIETENUL CEL VIU AL CELOR BINECREDINCIOSI. Predici, acatist si paraclis AUDIO si documentar VIDEO despre viata sfantului -
  15. DRAGI CREDINCIOSI SI DE SFINTI IUBITORI

    Am vazut numarul coplesitor de minuni pe care Sfantul Ioan Rusul le-a facut in vietile voastre. Manastirea Sfantul Ioan Rusul de la Giurgiu, singura din tara avand acest hram si care detine o impresionanta racla cu particele din moastele Sfantului a demarat un minunat proiect la care toti cei care au beneficiat de mijlocirea si sprijinul Sfantului Ioan Rusul sunt chemati sa contribuie. Manastirea doreste sa publice o carte cu noi minuni ale Sfantului. Toti cei care nu vor sa “tina lumina sub obroc” si sa dea acest prinos si anume marturisirea ajutorului oferit de Sfantul Ioan Rusul in vietile lor sunt invitati sa trimita pe parcursul acestei luni marturiile lor fie pe adresa manastirii com. Slobozia, jud. Giurgiu fie pe adresa de email a parintelui staret protos. Teodor Serban protos.serban@yahoo.com.

  16. Inca odata Sf,ioan rusul face minuni.Rugati-va la el, cititi acatistul ca el lucreaza prin doctori si vindeca ceea ce doctorii spun ca nu mai are leac.Acum 9 ani sf ioan rusul a facut prima minune cu mine.,La cluj, mi s-a gasit suspecta sindrom glumeruronefritic la rinichi, o boala care macina rinichii, nu doare dar pierzi globule rosii.Desi doctorii nu mi-au dat sanse, am citit o sapatmna la rand si eu si bunica acatistul lui, iar la analize doctoriii au spus ca numai o minune de la dnz a fost.Nu demult, acum 4 ani. mi-a salvat bunica si acest lucru l-am povestit fara operatie, a salvat-o, desi doctorii au spus ca moare este bine bunica si are 82 de ani, lucreaza in gradina si multe altele.Acum,mi-a salvat unchiul, prin doctori lucreaza.Dragii mei, va spun ca mi-a indeplinit si dorinta sa ajung la el in Grecia si am ajuns de trei ani consecutiv. Imaginati-va ca lucrez, exact inainte de sa ajunge la el, in fiecare an intampin probleme sa nu termin dosarele la servci, sa nu pot pleca., dar sfantuletul stiind ca ma duc la el sa-i multumesc in Grecia, ca prin minune in fiecare an excat cand eu cred ca nu mai pot pleca in Grecia, exact atunci, termin dosarele, toate lucrarile imi ies bine la servci si plec cu inima impacata la el.Cititi acatistul lui, credeti in el, ca ajuta.Sfinte Ioan Rusul multumesc pentru toate minunIle pe cafe le faci mereu cu mine, cu bunica mea, cu unchiul meu.Stiu ca si la noi in tara ne putem duce la moaste, dar eu din 2012 pana in 2014 in fiecare an am ajuns in Grecia la manstirea unde este sfantuletul meu si credeti-ma cand ajung la el, simt cum se bucura ca am ajuns, simt cum ma ajuta ininte de plecare sa ajung la el, fara piedici, fara tarseu greu,pentru ca anul trecut spre exemplu erau inundatii in Bulgaria pe unde trec spre Grecia si, totusi atutocarul in care eu am mers nu a intampinat probleme si am ajuns cu bine si la Sf,Ion Rusul si retur Romania.Cititi, credeti sin Sf Iona Rusu si , mai ales nu omiteti sa-i multumiti de fiecare data cand va ajuta.Cnad suntem la greu numai dnz face minuni prin sfintii lui si pe mine Sf Ioan Rusu m-a ajutat necontenit desi nu merit, in fiecare an mi-a indeplinit inclusiv dorinta de a a junge la moastele lui in Grecia.Si anul acesta sper din tot sufletul meu sa ajung iar la sfantuletul meu protector.Iconita lui o port mereu cu mine si la birou sta dein fata mea si ma vegheaza.Eu stiu si m-am convins ca mereu mereu ma ajuta.Rugati-va la el si veti vedea cat se bucura cand va ajuta si mai ales..cat se bucura sfantuletul cand cititi acatistul lui sa-i multumiti!Doamne ajuta!

  17. Pingback: VIATA SI MUCENICIA SFANTULUI NOU MARTIR FILUMEN CIPRIOTUL, torturat, ucis si despicat in forma de Cruce in 1979 la Fantana lui Iacob de militanti iudei fanatici | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: SA NE RUGAM SFANTULUI IOAN VALAHUL, ocrotitorul tinerilor, PAZITORUL CURATIEI TRUPESTI, MANGAIETORUL CELOR STRAINI SAU INCHISI, aparatorul dreptei-credinte, GRABNIC AJUTATOR CELOR IMPRESURATI DE “ispitirile farmecelor trupeşti” si de “a
  19. Pingback: GANDURI LA PRAZNICUL SFANTULUI IOAN RUSUL. Parintele Ciprian Gradinaru de la Vedrin: “Este o oarecare asemanare intre ce traim si noi azi si ce traia Sfantul Ioan…” LECTII DUHOVNICESTI DESPRINSE DIN VIATA UNUI SFANT IUBIT | Cuvântul Ort
  20. Sfinte Ioan Rusul , roaga-te Milostivului Dumnezeu sa ne implineasca rugaciunile!

  21. Pingback: Predica PS BENEDICT BISTRITEANUL despre nevoia de a castiga ajutorul si PRIETENIA SFINTILOR si lectiile desprinse din VIATA SFANTULUI IOAN RUSUL, MARTURISITORUL: “Credinta ortodoxa este realitatea care nu se poate negocia niciodata. Si nu se sta la
  22. Doamne-ajuta !Vreau sa-i multumesc pe aceasta cale Sfantului Ioan Rusul pentru minunea pe care a facut-o recent cu mama mea.Chiar in noaptea Invierii, pe 24.04 anul curent, mama a suferit un accident vascular cerebral. Pana a doua zi dimineata nimeni n-a stiut, a zacut toata noaptea inconstienta. A doua zi dimineata a ajuns in spital, unde starea ei a fost stabilizata.
    In primele zile statea doar intinsa in pat, in spital, nu putea articula cuvinte, nu putea sa scrie, avea grave probleme motorii.Ne temeam sa nu ramana paralizata si cu grave dificultati de vorbire. Am continuat sa citesc Acatistul Sfantului Ioan Rusul , pe care-l incepusem cu doua saptamani inainte de aceasta intamplare, l-am citit cu ravna, cu disperare si cu incredere ca mama va fi ajutata. M-am rugat si lui Isus, si Maicii Domnului, am dat pomelnice la manastiri si la biserici pentru ea, s-au rugat si rude de-ale noastre si prieteni.
    Chiar in ziua praznicului Izvorul Tamaduirii, pe 28.04, mama astepta in spital sa fie luata si dusa acasa. Sora mea era pregatita sa inchirieze o masina speciala,se gandea ca nu poate fi transportata altfel. N-a mai fost nevoie. Mama se ridicase singura din pat , tot singura se-mbracase si era nerabdatoare sa mearga acasa.
    Recuperarea neuro-motorie se desfasoara uimitor de rapid , mama mananca singura, se-mbraca, se spala, iese la plimbare. In primele doua saptamani dupa AVC vorbea destul de greu, acum insa vorbeste din ce in ce mai bine. Progresele sunt vizibile in fiecare zi.
    Cunoscand faptul ca dupa un accident vascular cerebral fiecare minut, fiecare ceas conteaza si ca ideal e ca pacientii sa fie transportati cat mai repede in spital pentru a se recupera si a nu ramane cu sechele grave, sunt convinsa ca ce s-a intamplat cu mama a fost o mare minune. A zacut inconstienta peste 10 ore , pana a fost transportata in spital si cu toate acestea si-a revenit rapid , astazi aproape ca nu se cunoaste ca a trecut prin asa ceva.
    Le sunt profund recunoscatoare Sfantului Ioan Rusul, Maicii Domnului si Mantuitorului nostru pentru ajutorul lor grabnic, pentru ca s-au indurat de mama si au ajutat-o sa se vindece. Sper ca acesta marturisire sa fie de ajutor si altora, sa se roage cu credinta atunci cand trec prin necazuri si incercari .
    Dumnezeu sa se milostiveasca de noi si sa ne aiba pururea in paza Lui !

  23. Buna, ma numesc Daniela, iar Sfântul Ioan este un adevărat prieten pentru mine. Anul trecut respectiv in 2022 am avut parte de trei minuni. Anul 2022 a fost dificil pentru mine din cauza unor incercari carora nu le dădeam de cap. Din acest motiv eram posomorata mai mereu, plângeam foarte des, iar gândurile ma acaparau tot timpul, prezentându-mi de fiecare data cel mai sumbru scenariu.
    1. După mai multe nopți în care am citit acatistul Sfantului, intr o noapte am izbucnit în plâng, deoarece simțeam că nu ma aude. Tot atunci m am gandit sa ii cer macar sa ma primească de pomenirea lui. Nu stiam cand este, dar un gând imi spunea ca este in noiembrie. Am izbucnit si mai tare, deoarece aveam nevoie de el acum. Fără să imi dau seama am aruncat o privire peste calendarul care se afla chiar langa mine. Iar primul lucru pe care l am citit a fost Sfântul Ioan Rusul. Nu imi venea sa cred asa ca m am uitat din nou. Scria Sfântul Ioan Rusul. M am gândit că există doi pentru că nu imi venea sa mi cred ochilor. Am citit data in dreptul căreia scria numele Sfântului si era notată data de 27 mai. Fiind trecut de miezul nopții, asta insemna ca eram pe 26 mai, adică maine era praznuit Sfântul. Nu imi venea sa cred. Pana la urma care erau șansele?
    2. In data de 27 am decis să merg la biserica sa ajung la slujba in care era pomenit. Era o zi însorită. Pe drum am dat peste o pasăre mai mică, care semana cu o vrabiuta la dimensiuni. Stătea în mijlocul drumului și ciripea. Dupa mai multe încercări de a o lua in mana a zburat. Pana sa ajuns am trecut pe acelasi drum pe care îl făceam mereu până la biserica, dar de acesta data mare mi a fost mirarea când fara sa imi dau seama am citit “Te iubesc”. Era scris pe asfalt cu un albastru deschis astfel încât până în acel moment nu am vazut acel mesaj deși treceam des pe acolo. La sfârșitul slujbei am mers la miruit, iar o doamnă mai in varsta i a spus preotului ca atunci cand a fost bolnavă l a simțit pe Sfântul Ioan Rusul langa ea. Stiu ca pentru multi aceste evenimente pot parea simple întâmplări, dar pentru mine reprezintă totul. Am plecat de acasa oarecum neincrezatoare, iar cu fiecare întâmplare imi creștea sufletul in mine.
    3. După câteva luni în care am continuat să particip la slujbe, intr o zi, în timp ce făceam curatenie, ca de nicăieri, am simtit ceva greu de explicat. Am avut un sentiment ciudat, ca si cum cineva m ar fi tras de suflet de trei ori. Un fel de “vino”. Tot in acel moment mi a apărut în fața ochilor Icoana Maicii Domnului dar era acoperită cu negru intr un colt ( era Icoana din biserica unde obișnuiam sa merg). Tin minte si acuma gândul pe care l am avut ” de ce m ar chema Maica Domnului daca eu ma rog Sfântului Ioan Rusul”. Asa ca am decis să merg duminica si sa vad despre ce era vorba. Am ajuns la Sfanta Liturghie, iar cand s-a terminat m am îndreptat spre icoana Maicii Domnului. Fiind coada, am asteptat la rand, iar când a plecat și ultima persoana din fata mea m am uitat in coltul icoanei. Era o iconita mica încadrată cu rosu in care era Sfântul Ioan Rusul. Am înghețat. Si din nou nu imi venea sa cred.
    Pe tot parcursul anului Sfântul a fost alaturi ne mine, urmând ca la sfârșitul lui 2022 sa mi se rezolve problemele de la sine. Am scris rândurile de mai sus cu gândul că poate vor ajuta pe cineva. Sfântul Ioan Rusul este viu, aude fiecare rugaciune si chiar este un foarte bun prieten al tinerilor. Oricat de greele ar putea părea unele evenimente sa stiti ca nimic nu este prea mare pentru Dumnezeu. Aveti incredere in Sfântul Ioan Rusul si staruiti in rugaciune. Mă scuzați pentru posibilele greseli de ortografie.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate