CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audio, text): “Daca noi suntem considerati nevrednici si suntem, de dragul lui Cleopa de la Sihastria, al lui Paisie, Iustin, Teofil, Staniloae, Țuțea sau Steinhardt, MERGI LA REFERENDUM!”

3-10-2018 Sublinieri

Fac politică, fac politica familiei și mă bucur de lucrul acesta!” – Arhim. Hrisostom Rădășanu (Catedrala Mitropolitană din Iași, 30.09.2018)

“Trăim vremuri în care, cu iertarea pe buze și cu dragostea în cuvânt și-n expresie ajungem să ne pierdem sufletele tot atât de ușor ca atunci când nu iertăm sau urâm”

Transcrierea unui fragment (finalul predicii):

“[…]

Mai auzim, dupa aceea, ca tema aceasta a familiei dezbina. Dar in jurul a ce sa ne unim daca nu in jurul familiei? Ganditi-va, cand va este greu unde va duceti? Va duceti la primarie? Va duceti sa cercetati nu stiu ce functionari publici, va duceti sa intrebati profesorii? Mergeti acasa, vorbiti cu mama si cu tata, dati un telefon fratilor si surorilor, vorbiti cu copiii, cu verii, cu cumnatii, asta este lucrul care ne uneste, familia! Dar am ajuns acuma sa nu mai vedem asta. De Craciun, in jurul mesei, cu familia va regasiti, de Paste cu familia va regasiti, in momentele voastre cele mai sfinte invitati membrii familiei. Ca-i un botez, ca-i o cununie sau ca este o inmormantare. Si sa nu fim uniti in jurul familiei? Mincinoase sunt buzele care spun ca familia nu este o tema si ca familia trebuie sa dezbine, auzi! Familia trebuie sa uneasca. Si daca putem cu adevarat la 100 de ani de celebrare a propriei noastre unitati politice sa marturisim acest lucru, o putem face iubind familia, respectand familia, definind-o asa cum trebuie.

Poti sa ai orice fel de pareri despre toate lucrurile. Poti, de asemenea ca viata ta de familie sa nu fie chiar o viata ideala, dar asta nu trebuie sa schimbe adevarul ca familia este formata dintre un barbat si o femeie, asa cum a lasat-o Dumnezeu. Si daca asta inseamna, in fata Sfantului Altar sa fac politica, cum prosteste ne mai acuza unii si altii, sa stiti ca o voi face cu bucurie. Iata, priviti-ma, fac politica! Fac politica familiei si ma bucur de lucrul acesta.

Un alt lucru care se va intampla zilele acestea, fratilor si surorilor, inainte de referendum, este aceea ca vor fi scoase la iveala foarte dintre pacatele oamenilor, ale crestinilor, si in special ale noastre, ale preotilor. Se va vorbi despre masinile noastre, despre vilele noastre, despre salariile noastre, despre felul in care ne imbracam, despre ciudateniile noastre, despre lucrurile pe care le facem. Nu uitati ca asta nu are nimic de-a face cu adevarul ca familia [casatoria, n.n.] este formata dintr-un barbat si o femeie. Sunt doua teme distincte, in primul rand. In al doilea rand, daca noi suntem considerati nevrednici pentru ca suntem greselnici – si suntem!-, de dragul lui Cleopa de la Sihastria mergi la referendum! Lasa pacatul meu si du-te de dragul lui Paisie [Olaru], care in vremea comunismului stia sa puna cuvant de mangaiere acolo unde feciorii acelora care ne bagau in inchisori astazi ne judeca. De dragul lui Teofil Paraianu, care l-a cunoscut pe Arsenie Boca si a vorbit despre momentele acestea prin care trecem. De dragul lui Dumitru Staniloae, care trei ani de zile a facut puscarie pentru un astfel de popor. Pentru un Tutea, pentru un Nicolae Steinhardt, pentru toti aceia stiuti si nestiuti care au infiundat puscariile comuniste. Pentru sfintii la care v-ati plecat genunchii atunci cand ati avut greutati. Pentru aceia sa mergeti la referendum, nu pentru pacatele mele, nu pentru greselile mele. Aduceti-va aminte ca Iustin Parvu acu cativa ani a trecut la Domnul si daca ar fi fost in mijlocul vostru, popor al lui Dumnezeu, ce ti-ar fi spus?

Sa ii crezi pe toti cei care iti injura credinta si batjocoresc toate lucrurile acestea bune si sfinte in care credem? Ca asta am ajuns. In loc sa vorbim despre frumusetea credintei crestine, sa ne razboim in cuvant. Pentru ca nu se poate, lumea o ia la vale si noi privim bucurosi, comozi si nebagatori de seama cum lucrul acesta se intampla si nu ne dam seama ca sunt vremuri care se apropie.

Si cu aceeasi autoritate o spun, de pe aceasta solee si din fata acestor sfinte icoane ca a zis Domnul in Evanghelia dupa Luca: va fi in vremurile din urma asa cum a fost in vremea lui Noe si cum a fost in vremea lui Lot. Noe, acela care a trait intr-o vreme de necredinta si de batjocura si Lot, acela care a fugit, de-abia scapand din cetatea Sodomei si Gomorei care, iata, vine peste noi. Si eu cred in cuvantul acesta.

De aceea va rog, fratilor si surorilor, in numele lui Dumnezeu, in numele Preacuratei Maici, in numele Apostolilor, in numele Sfintilor, Cuviosilor, Mucenicilor, Ierarhilor, a marilor duhovnici care ne-au construit ca neam si care ne-au aparat sufleteste atunci cand plaga rea a ateismului batea prin tara noastra, in numele acestora va rog: dati marturie pentru credinta voastra! Si daca asta inseamna sa ai o discutie cu membrii familiei tale fa-o, marturiseste-o! Si daca asta inseamna sa mergi la un vot, fa-o, mergi acolo, voteaza, marturiseste! N-as vrea sa fii in pielea celui care va merge la Dumnezeu si care va fi intrebat: dar tu de ce te-ai ascuns, de ce te-ai lepadat? De ce ai zis si ai afirmat lucruri pe care le zice lumea?

De aceea, fratilor si surorilor, am aici un cuvant pe care va rog sa il cautati. Este un cuvant venit de la una dintre cele mai inalte adunari reprezentative ale bisericii noastre, este vorba de Adunarea National Bisericeasca. S-au intrunit la Bucuresti membrii Sfantului Sinod, iererhi, preoti, mireni, intelectuali de inalta clasa, reprezentanti ai poporului binecredincios si au transmis un cuvant in care spune in esenta acest lucru: ca noi trebuie sa tinem de credinta, de predania Scripturilor si a Parintilor, in primul rand. In al doilea rand, a merge la referendum este o treaba foarte importanta, nu o tratati cu superficialitate! Asa cum veniti la Liturghie, sa mergeti si la referendum. Si cine nu merge la referendum sa stie ca se leapada de Liturghia si de slujirea lui Hristos. In al treilea rand, ce spune acest mesaj este ca in zilele noastre avem nevoie sa ne regasim fundamentele, bazele experientei noastre ca popor roman. Aceste baze si aceste fundamente sunt legate in primul rand de credinta in Dumnezeu si de familie.

Sa aveti curaj sa fiti diferiti de cum voieste lumea! De cum huiesc ziarele, de cum minciunesc televiziunile si falsii formatori de opinie. Credeti in prooroci, credeti in sfinti, credeti mai presus de toate in Dumnezeul Cel in Treime laudat, care ne-a binecuvantat cu minte, ne-a binecuvantat cu suflet, ne-a binecuvantat cu o intelegere mai presus de intelegerea lumii, tocmai pentru ca voi nu sunteti din lume si nici nu trebuie sa fiti din lume. Pentru ca doar daca nu veti fi din lume veti putea cu adevarat sa simtiti macar ceea ce inseamna sa fii din Imparatia lui Dumnezeu, spre care cu totii ne indreptam si faca Bunul Dumnezeu ca prin gandurile noastre si prin credinta noastra, prin statornicia noastra, sa gustam din aceasta Imparatie pe care El o da celor curajosi si celor cere Il cauta cu dragoste, cu bucurie si cu mare credinciosie, Amin!”.

***

Apelul Parintelui Clement Paunescu, staretul Manastirii Slanic (Arges) referitor la referendumul pentru familie facut, cu lacrimi in ochi, la predica de duminica, 30 septembrie (Predica de pe munte -Iubirea vrajmasilor):

Traim timpuri apocaliptice, sunt timpuri de sfarsit… Este inspaimantator… nu-mi vine sa cred, ca noi, un popor ortodox, sa fie atata lupta sa-l convingi pe om ca familia e barbat si femeie!

Nu se poate, in 28 de ani asemenea cadere!… Eu nu ma gandeam in 1990 ca voi mai trai sa vina acest lucru – sa fim chemati la un referendum sa consimtim ca familia este dintre un barbat si o femeie... Nu ma gandeam ca vor ajunge atat de repede sa ne intoxice mintile cu asa ceva… Si stim foarte bine tarile care fac presiuni enorme asupra noastra, cei care vor sa fie stapanii acestei lumi…

Fratilor, va rog, vorbiti cu cei pe care-i vedeti ca au alte idei, cu oamenii din jur… Va rog din suflet, in numele lui Dumnezeu si al lui Iisus Hristos, sa-i convingeti pe cei care sunt, spuneti-le putine lucruri, dar esential. Pe toate posturile, cand un om vorbea pentru familie ii inchidea efectiv gura…

Sa stam pasivi? Vom da raspuns, sa stiti! Ar fi binecuvantarea lui Dumnezeu sa treaca acest referendum cu toate ca, sa stiti, nu scapam! Doar sa mai amanam…!”

***

(Audio) „Să apărăm ceea ce am primit cu jertfa celor ce au murit pentru libertatea noastră!” – Arhim. Nichifor Horia 

Cuvânt despre familie – Arhim. Nichifor Horia – 30 septembrie 2018 – Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași:

(fragment):

“Iubiți credincioși,

Mai este doar o săptămână până când sâmbătă și duminică suntem chemați fiecare să aducem cuvântul nostru și votul nostru nu atât pentru familie, cât pentru normalitate, pentru că, iată, vine un moment, precum spunea Steinhardt, singura predică pe care o putem aduce în momente critice este de a afirma normalitatea, de a afirma că 2+2 fac 4.

Atunci când am fost chemați să ne exprimăm votul nostru pentru Constituția de astăzi, nimeni nu se gândea la nuanțele pe care le vom dezbate săptămâna viitoare, și anume sintagma că numai între bărbat și femeie poate fi gândită căsătoria și numai in acest chip Dumnezeu a binecuvântat-o și numai in acest chip se poate mântui și sfinți omul, în afara de chipul binecuvântat al călugăriei, bineînțeles, dar in nici un chip altul nu poate fi definită căsătoria.

Astăzi vedem că sintagma “între soți” a fost interpretată în fel și chip, gândindu-se între bărbat și bărbat, femeie și femeie, pe de o parte, căsătorie care s-a încheiat între mai mulți bărbați sau între bărbați și mai multe femei, în multe și alte feluri de fantezii pe care omul și le-a facut și în care diavolul inspiră, din păcate, pe om.

A afirma astăzi, prin referendumul la care mergem, că suntem de acord cu legea de revizuire a Constituției care delimitează termenul de soți doar între bărbat și o femeie, înseamnă a afirma normalitatea și a afirma cuvântul lui Dumnezeu pus înaintea noastră.

Este o ierarhie pe care Dumnezeu a rânduit-o în lume. Un mare teolog grec, Ioannis Romanidis, vorbește despre trupul ierarhizat al creației, în acest trup ierarhizat al creației gândit fiind: Dumnezeu cel în Treime Sfânt, Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, sfinții, pliroma tuturor făpturilor cuvântătoare. Și în această ierarhie pe care o vedem în jurul nostru, în Biserică (…), este o rânduială în care omul își află armonia și și lucrul și lucrează sinergic cu toți ceilalți.

În această armonie, Dumnezeu a rânduit ca în familie omul să-și iasă din egoismul său, fiind atent la celălalt, la soție și respectiv la soț și, împreună, la copii.

Iubirea aceasta, bunăoară, între mamă si copil, nu este o poruncă, nici măcar cea pe care Dumnezeu o pune de a ne iubi unii pe alții, ci este un strigăt al firii: mama își iubește firesc copilul. Aproape că nici o lege nu poate stăvili această iubire pe care Dumnezeu a pus-o ca și chip al iubirii pe care El Însuși o poartă către creație. Încât, a vorbi astăzi despre normalitatea familiei înseamnă a vorbi despre ordinea pe care Dumnezeu a pus-o în creație.

De aceea, cuvântul meu de astăzi nu va fi către predica obișnuită, ci va fi acest îndemn ca să ne exprimăm și noi votul acesta și de a înțelege toate strategiile care au încercat să abată chiar pe cei dreptcredincioși de la singura varianta adevărată pe care o avem, aceea de a merge la vot și a afirma această normalitate.

S-a spus, pe de o parte, că ar putea fi doar un soi de propaganda ce se aduce lui Dragnea și partidului său, pe de altă parte, că formula care se pune pe vot ar putea ascunde o înșelăciune sau un cal troian. Acestor întrebări încerc să le dau răspuns, urmând ca apoi să dau citire și unui îndemn pe care îl face Adunarea Națională Bisericească.

Așadar, suntem chemați să răspundem cu DA sau NU la intrebarea “sunteți de acord cu Legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?” Este vorba de forma redactată de cetățeni, aprobată de Parlament și deja publicată în Monitorul Oficial.

Vor vota DA cei care sunt de acord cu inițiativa cetățenească de a clarifica termenul de soți din Constituție cu sintagma “un bărbat și o femeie”, adică de a clarifica definiția căsătoriei în Constituție. Termenul de soți care este atât de general și care nu definește nici numărul, nici identitatea soților, deci deschis interpretărilor, trebuie înlocuit cu exprimarea ”un bărbat și o femeie”.

Ca Lege fundamentală a țării, Constituția nu poate fi revizuită decât printr-o largă consultare populară prin referendum, spre deosebire de legile organice cum este Codul Familiei, care, deși conține definiția corectă a familiei, poate fi foarte ușor schimbat în Parlament. Referendumul este, deci, cel mai democratic mod de exprimare al unui popor liber și, totodată, expresia suveranității sale naționale.

Întrebarea care se va găsi pe buletinul de vot nu conține nici un fel de portiță secretă și nu este un cal troian. Este perfect închisă și foarte precisă. Este o singură lege de revizuire a Constituției votată de Parlament. Această Lege clarifică definiția căsătoriei între un bărbat și o femeie, la art. 48, alineatul 1 al Constituției. Nu există în acest moment alte legi de revizuire avizate de Curtea Constituțională a României, iar dacă ar exista, acestea ar trebui să treacă la rândul lor prin Parlament. Sigur, întrebarea apare: referindu-ne doar la o singură modificare, de ce nu este trecută o formulă mai clară pe buletinul de vot, care să se refere țintit la acest articol. Pentru că la astfel de consultări de modificare a Constituției, pot exista uneori revizuiri a mai multor articole, nu doar al unuia singur, precum (este cazul) acum. Pot fi două, trei, până la 50 de articole, cum s-a întâmplat în 2003. Ar fi imposibil să fie trecute pe buletinul de vot întrebări separate despre fiecare alineat în parte. Faptul că de data aceasta un singur articol este supus revizuirii nu schimbă principiul și formula standard. Legea este publicată în Monitorul Oficial și este vorba doar despre înlocuirea termenului de ”soți” cu expresia ”un bărbat și o femeie”. Așadar această întrebare nu este nici înșelătoare, ci este una standard pentru că legea de revizuire a fost adoptată deja, precizând clar în Monitorul Oficial că familia este întemeiată pe căsătoria liber consimțită dintre un bărbat și o femeie. Această lege va intra așadar în vigoare doar dacă va fi asumată prin acest referendum. Nu se votează decât exclusiv definirea familiei și nimic altceva ascuns.

S-a spus, de asemenea, că revizuirea ar fi inutilă, însă, chiar toată agitația mediatică și zbuciumul taberei care se opune referendumului demonstrează relevanța acestui referendum și faptul că atinge un punct sensibil. Și alte state au făcut referendum, deci referendumul pentru căsătorie este relevant și pentru noi. Acțiunea a fost demarată de mult, din 2015, supraviețuind mai multor guverne, deci nu este sub nici o formă opera lui Dragnea sau a partidului său și, din cauza legitimității imbatabile a acestui demers, nu doar partidul lui Dragnea, ci și celelalte partide îl susțin, singurul partid care s-a opus a fost USR-ul.

[…]”

Mesaj puternic al Adunarii Nationale Bisericesti: PARTICIPAREA LA REFERENDUM ESTE UN ACT DE MARTURISIRE/ IPS Laurentiu Streza cheama la POST si RUGACIUNE in saptamana 1-7 octombrie/ Mesaje video pro-referendum de la tenorul Vlad Mirita, medicul Stefan Mindea si altii (Video)/ DEZBATERE LA RADIO ROMANIA CU ANA SACRIERU SI VASILE BANESCU/ Pentru românii din Diaspora: UNDE SI CUM PUTETI VOTA PE 6-7 OCTOMBRIE? Informatii oficiale/ Emisiuni TV cu HORATIU PEPINE si MIHAI GHEORGHIU (Video)

 

PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socoteală pentru toate care vor urma, că or să urmeze foarte multe” (VIDEO, TEXT)

PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA”

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

Falsurile „Coaliției“ anti-Referendum. RĂSPUNSURI LA CONFUZIILE CELOR ÎNDOIELNICI, derutați de minciunile și zvonurile aruncate in MASS-MEDIA sau FACEBOOK și DEMONTAREA AVALANȘEI DE MANIPULĂRI, INTOXICĂRI ȘI PSEUDO-ARGUMENTE ale propagandei celor interesati sa BOICOTEZE votul din 6-7 octombrie

PROPAGANDA ANTI-REFERENDUM vs. ARGUMENTELE realitatii/ RASPUNSURI celor care manipuleaza ca ar fi “REFERENDUMUL LUI DRAGNEA” si celor care cred ca S-AR INGRADI DREPTURI ALE OMULUI/ Care sunt urmarile legalizarii casatoriilor homosexuale, unde s-a ajuns in tarile “evoluate”?/ JURNALUL COPILULUI HABOTNIC, MANIPULAT DE BISERICĂ/ Ce n-a facut centenarul a facut referendumul?

REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE – CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: “NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o manipulare deliberata. Initiativa a pornit dintr-o ingrijorare legata de ASALTUL ANORMALITATII, de asaltul ideologic asupra institutiei casatoriei”

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

De ce să particip la Referendumul pentru familie?/ APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. Razboiul informational si pericolul votului liber pentru noua ordine globalista/ CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DECRESTINIZAREA EUROPEI

De ce e toxică strategia boicotării Referendumului pentru Căsătorie/ CE VOTAM pe 6 si 7 octombrie? “între Realitate și Vis, între Hristos și ideologie, între viață și moarte”/ Referendumul este „școală”, „spital” și „autostradă”

Mesaj puternic al Adunarii Nationale Bisericesti: PARTICIPAREA LA REFERENDUM ESTE UN ACT DE MARTURISIRE/ IPS Laurentiu Streza cheama la POST si RUGACIUNE in saptamana 1-7 octombrie/ Mesaje video pro-referendum de la tenorul Vlad Mirita, medicul Stefan Mindea si altii (Video)/ DEZBATERE LA RADIO ROMANIA CU ANA SACRIERU SI VASILE BANESCU/ Pentru românii din Diaspora: UNDE SI CUM PUTETI VOTA PE 6-7 OCTOMBRIE? Informatii oficiale/ Emisiuni TV cu HORATIU PEPINE si MIHAI GHEORGHIU (Video)

PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI “DA” la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER?

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

VOTUL PENTRU REFERENDUM VA FI IN DOUA ZILE: pe 6 si 7 octombrie/ LA CE INTREBARE VOM RASPUNDE DA?/ PS Vincentiu cheama si el la vot: Toate atacurile împotriva lui Hristos încep prin denigrarea familiei

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

Harry Mihet, avocat pro-bono al crestinilor persecutati din SUA: “Românie, ai o șansă istorică de a decide pentru tine însăți ce înseamnă căsătoria. DACĂ RATEZI ACEASTĂ ȘANSĂ, NU CRED CĂ VEI MAI AVEA ALTA”/ Copiii nu sunt deloc bine în familiile „unisex“/ Ce ni se va întâmpla dacă Referendumul eșuează?/ De ce nu trebuie sa ajunga niciodata “progresistii” la putere/ PEDOFILIE ȘI IPOCRIZIE

PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu, Alin Bogdan și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI despre REFERENDUM și PROPAGANDIȘTII NEOBOLȘEVICI AI NEBUNIEI: “Activiștii de azi sînt ucigașii de mîine, pentru că părinții lor au fost ucigașii de ieri”

“CE-O SA ZICA LUMEA?”. Parintele Hrisostom Radasanu – cuvant aprig la inceputul anului scolar impotriva CREDINTEI CALDICELE SI LASE A CRESTINILOR ACOMODANTI CU MERSUL LUMII: “Carne de tun pentru satana, asta am ajuns! Nu mai avem niciun cuvant in ceea ce priveste educatia copiilor nostri”


Categorii

Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Mari duhovnici, preoti si invatatori, Parintele Hrisostom Radasanu, Portile Iadului, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audio, text): “Daca noi suntem considerati nevrednici si suntem, de dragul lui Cleopa de la Sihastria, al lui Paisie, Iustin, Teofil, Staniloae, Țuțea sau Steinhardt, MERGI LA REFERENDUM!”

 1. Extraordinare si VII cuvinte. Multumim!

 2. Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa: “Anumiţi predicatori protestanţi americani consideră Statele Unite drept “Desfrânata cea mare”. Mi s-a părut exagerată această afirmaţie. Dar privind la ce se întamplă pe mapamond sub presiune americană – cea mai mare putere politică, militară şi economică din lume – care impune pretutindeni principiile sale de “libertate” şi “drepturi ale omului”, cu favorizarea viciilor celor mai aberante şi cu oprimarea susţinută a creştinătaţii autentice, iar războaiele pe care le declanşează, însoţite de cele mai monstruoase ucideri, le declară drept “acte de justiţie”, încep să mă îndoiesc şi să mă întreb dacă acuzaţiile acestor predicatori nu sunt cumva, pană la urmă, adevărate…
  Imoralitatea răspândită în lume de puterea americană, satanismele care înfloresc la umbra ei, expansiunea perversă a tuturor viciilor, care fac din întreaga omenire o noua Sodoma, nu reprezintă oare semnele sfărşitului, triumful Antihristului, punerea pe tron a Marii Târfe?”

  “HOMO AMERICANUS o radiografie ortodoxă” de Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa
  https://bisericasecreta.wordpress.com/2007/12/11/%E2%80%9Chomo-americanus-o-radiografie-ortodoxa%E2%80%9D-de-pr-gheorghe-calciu-dumitreasa/

 3. Parintele Staret Efrem Vatopedinul, din Sfantul Munte Athos, despre Referendumul pentru Casatorie din Romania.

  https://www.youtube.com/watch?v=aN3hS1MSteo

 4. Nu sunt impotriva referendumului, dar pun si eu o umila intrebare… dupa ce votam duminica ce facem cu MILIOANELE de avorturi care au facut din Romania – gradina Maicii Domnului un cimitir de bebelusi? Copiii sunt unul din scopurile importante in intemeierea unei familii, la examenul asta am cazut rau, si nu sunt de vina LGBT-istii. Nici pentru destramarea atator familii prin plecarea a peste cinci milioane de romani in afara tarii nu sunt de vina ei… noi suntem de vina! Aratam cu degetul un dusman care e mai departe decat cel care zace in noi. Daca am simti DURERE in suflet pentru milioanele de copilasi care au fost lipsiti de sansa de a trai de o populatie majoritar crestin ortodoxa, am fi facut ceva si nu am fi ajuns aici…. dar suntem ortodoxi cu mintea nu cu sufletul, inima ne este impietrita… eu vad referendumul asta o trezire la pocainta si lacrimi, daca mai e timp! Domnul cu mila!

 5. “Copiii sunt unul din scopurile importante in intemeierea unei familii, la examenul asta am cazut rau, si nu sunt de vina LGBT-istii.”

  Frate Gabriel, contributia la aceasta stare de fapt e impartita. Uite cum:
  – pe de o parte contribuie decizia bazata pe perspectiva de viata si taria in credinta a fiecarei mame, cand ajunge insarcinata, intelepciunea, neputintele (uneori foarte semnificative, interioare sau exterioare), etc.
  – pe de alta parte contribuie sanatatea familiei din care face parte (situatiile sunt de multe feluri, dar si familia obisnuita – sot, si extinsa – parinti, rudenii, si cazuri mai nefericite – cunostinte, prieteni doar); ca daca familia este degenerata in credinta, atunci mama poate fi influentata usor spre avort.
  – pe de alta parte contribuie delasarea comunitatii crestine din care acele suflete fac sau ar putea face parte (ca daca ar fi comunitatea sanatoasa ar sprijini si o mama in asa o situatie grea, o familie in situatie grea – si nu doar avort, ci orice mare greutate).
  – si pe de alta parte contribuie mult si orientarea data in societate de factorii de influenta – vezi ca nu zic “statul”, pentru ca “statul” poate fi mai mult sau mai putin activ in ce-i priveste pe proprii cetateni, din pacate. Deci, si statul si multe alte grupuri de influenta, de interese pun presiune si-i apleaca spre anumite ganduri si fapte pe oameni.

  Acum cat si cum si cine ii influenteaza pe oameni la diferitele nivele, trebuie cercetat ca sa intelegem a cui e aportul la aceasta corupere – care e cauza, de cand, in cate (nenumarate) feluri si cine si cum propaga in societate propaganda si deviatiile care duc la practica avortului in asa mare masura.

  Din ce am cercetat eu, si altii, aceleasi grupari mai mult sau mai putin discrete, mai mult sau mai putin secrete, au fabricat in timp si ceea ce numesti “LGBT-i” si cultura pro-avort. Precum si cultura pro-infertilizare, cultura pro-genocid, cultura pro-eutanasie, cultura pro-epurare rasiala, cultura pro-transumanism, cultura pro-superficialitate, cultura pro-infantilizare, cultura pro-pornografie, cultura pro-razboi, cultura pro-evolutionism, cultura pro-iluminism, cultura pro-ateism, cultura pro-nihilism. Pe scurt: cultura anti-hristica.

  Aceastea sunt contributiile la situatie. Si sa nu uitam nici o clipa ca incepatorul invaturilor anti-hristice este vrajmasul cel vechi. Acela isi doreste moartea fiecarui om, pana la ultimul. Sufleteste mai intai, iar daca asta nu izbuteste, atunci macar trupeste.

  Cat despre vina, asta numai Dumnezeu o poate cunoaste si judeca.

  Doamne, ajuta!

 6. https://www.facebook.com/speri.speri/posts/2195769300665944 – autoarea e Cristina POPESCU, nu Topescu.

 7. Daca cineva mai are nelamuriri cu privire la necesitatea vitala de a participa la referendum, daca vrea sa gaseasca argumente viabile pentru a se lamuri pe sine sau pe ceilalti, va rog sa urmariti inregistrarea emisiunii de la Trinitas TV si sa distribuiti lincul si la caldicei, poate se misca ceva si in capul si sufletul lor.

  “Referendumul pentru apărarea Căsătoriei. O necesitate și o șansă unică”

  https://youtu.be/z1L5XGqA-6c

 8. Lamuriri pentru necesitatea vitala de a merge la referendum. Ce se intampla daca nu mergem. Urmariti inregistrarea emisiunii
  “Referendumul pentru apărarea Căsătoriei. O necesitate și o șansă unică.”
  https://youtu.be/z1L5XGqA-6c

 9. Pingback: SUSTINERE PENTRU REFERENDUM din SFANTUL MUNTE ATHOS. Staretul EFREM de la VATOPEDU si Parintii Schitului PRODROMU ii indeamna pe români la MARTURISIRE prin vot si prin cuvantul de propovaduire si ii sfatuiesc “sa nu-si plece urechea la soaptele ins
 10. Pingback: MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credinț
 11. Pingback: PARINTELE STĂNILOAE despre HOMOSEXUALITATE și OMUL ÎNTREG ca “bărbat și femeie”: “Oficializarea homosexualităţii poate fi acea urâciune apărută în faţa lumii din Apocalipsă”/ 25 de ani de la nașterea la ceruri a celui
 12. Pingback: CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiu
 13. Pingback: Părintele GHELASIE ȚEPEȘ, starețul Mănăstirii Sf. Dimitrie din Sighișoara, după REFERENDUM: “Pregătiți-vă de răstignire! Oamenii lui Dumnezeu vor fi răstigniți, dragilor! De ce suferă poporul ăsta român? E MÂNDRU, DOMNULE, MÂNDRU!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate