SFANTUL APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA. “Nu este nimic ascuns, care sa nu se dea pe fata”

18-10-2011 Sublinieri

Astazi este praznuit de Sfanta noastra Biserica Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, autorul uneia dintre Evanghelii, precum si al Faptelor Apostolilor, precum si autorul primelor icoane ale Maicii lui Dumnezeu. Despre viata sa, despre particularitatile Evangheliei scrise de el, precum si continutul rostit al cartilor scripturistice apartinand Sf. Evanghelist, va invitam sa parcurgeti:

***

Fragment din capitolul 8 al EVANGHELIEI DUPA LUCA:

“Cine are urechi de auzit sa auda!”

16. Nimeni, aprinzand faclia, n-o ascunde sub un vas, sau n-o pune sub pat, ci o aseaza in sfesnic, pentru ca cei ce intra sa vada lumina.
17. Caci nu este nimic ascuns, care sa nu se dea pe fata si nimic tainic, care sa nu se cunoasca si sa nu vina la aratare.
18. Luati seama deci cum auziti: Celui ce are i se va da; iar de la cel ce nu are, si ce i se pare ca are se va lua de la el.

*

Fragment din capitolul 13 al EVANGHELIEI DUPA LUCA

PILDA GALILEIENILOR

1. Si erau de fata in acel timp unii care-I vesteau despre galileienii al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor.
2. Si El, raspunzand, le-a zis: Credeti, oare, ca acesti galileieni au fost ei mai pacatosi decat toti galileienii, fiindca au suferit aceasta?
3. Nu! zic voua; dar daca nu va veti pocai, toti veti pieri la fel.
4. Sau acei optsprezece insi, peste care s-a surpat turnul in Siloam si i-a ucis, ganditi, oare, ca ei au fost mai pacatosi decat toti oamenii care locuiau in Ierusalim?
5. Nu! zic voua; dar de nu va veti pocai, toti veti pieri la fel.
6. Si le-a spus pilda aceasta: Cineva avea un smochin, sadit in via sa si a venit sa caute rod in el, dar n-a gasit.
7. Si a zis catre vier: Iata trei ani sunt de cand vin si caut rod in smochinul acesta si nu gasesc. Taie-l; de ce sa ocupe locul in zadar?
8. Iar el, raspunzand, a zis: Doamne, lasa-l si anul acesta, pana ce il voi sapa imprejur si voi pune gunoi.
9. Poate va face rod in viitor; iar de nu, il vei taia.


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Citiri liturgice din Scripturi, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “SFANTUL APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA. “Nu este nimic ascuns, care sa nu se dea pe fata”

  1. Stiti ce mi-as dori foarte mult? Sa citesc de pe acest sit, in fiecare zi, Apostolul si Evanghelia zilei. E o dorinta care persista, de catva timp. Pentru rugaciunile Sf. Evanghelist Luca, Doamne, miluieste-ne pe noi!

    P.S. …insa, nu e nici o suparare daca nu se poate. Tot va iubesc!

  2. @ G:

    Nu putem decat daca cineva ne va ajuta in acest sens… si in mod statornic.

  3. Daca e dorinta cea buna, Dumnezeu va va ajuta. Va rog sa nu va tulburati din pricina mea. S-au dat cele ascunse, pe fata! Iertati-ma!

  4. @ G:

    Nu ne tulburam, dar daca cineva are timp si dragoste sa se ocupe de asta, este binevenit si rugat sa se anunte.

  5. Este adevarat, ne-am invatat sa citim comentarii si invataturi mai mult sau mai putin elaborate si, din pacate, uneori uitam sau nu mai avem timp sa citim si din Sf Evanghelie si Faptele Apostolilor care stau de fapt la baza tuturor acestor invataturi.
    Evanghelia zilei se poate citi aici: http://blog.patermihail.ro/
    Este de preferat sa citesti din carte si in liniste, iar nu pe internet. Dar dat fiind faptul ca petrecem mai mult timp la serviciu si in fata calculatorului, este bine si asa.
    Ce anume ar presupune?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate