CONFIRMAREA AUDIO DE LA PARINTELE JUSTIN

17-01-2009 Sublinieri

IN ATENTIA CARCOTASILOR SI DETRACTORILOR PARINTELUI JUSTIN:

073-parintele-iustin-parvu-manastirea-petru-voda

Confirmarea AUDIO (mp3)

Parintele Justin Parvu da o lectie de smerenie si confirma autenticitatea Apelului sau

Cuvantul pe care l-am adresat eu poporului nostru ortodox este cuvantul meu care l-am adresat cu toata convingerea si sinceritatea si pentru cei care cred ca este cu adevarat sa fie binecuvantati, iar cei care nu cred ca este cuvantul meu, sa-i lumineze Dumnezeu. Cine are buna constiinta si e un om de buna credinta, ramane sa creada ceea ce-i asternut pe hartie. Cine se-ndoieste, cine nu crede ramane in necredinta lui si Dumnezeu sa-l binecuvanteze, sa-l lumineze. Asta-i.. ce sa mai spunem ? Daca ar fi sa stam ca comentam din nou convorbirea asta, tre sa luam de la inceput iara si sa intram in niste lucruri care poate is chiar cu adevarat periculoase. Ca sa le expunem in totalitate ar trebui sa ne luam de masonerie, sa ne luam de sionism, de fortele americane, de crimele care se intampla in toata lumea, sa ne luam de clonarile si urgiile care se intampla, de noua ordine mondiala, sa ne luam de injectiile care vin acum si le impun copiilor si tinerilor ca sa nu nasca si toate lucrurile care duc la aceiasi concluzie: ca sunt iudeii de alta data care au ucis 14 mii de prunci… si azi au acelasi plan de criminalitate in viata poporului crestin ortodox. (transcris de fratii de la Apologeticum)

***

In completarea Apelului Parintelui Justin Parvu privind lupta contra Cipurilor Fiarei, Monahul Filotheu explica Ce sunt cipurile

rfidpowder

Ce sînt cipurile?[1]

– de Parintele Filotheu Balan, material redactat la dorinţa P. Iustin, în completare la
cele spuse de sfinţia sa în scrisoarea deschisă.

Cipurile RFID [2] sînt o creaţie tehnologică recentă, menită iniţial să înlocuiască codul de bare de pe produsele din magazine. În general, ele sînt compuse dintr-un cip electronic (care permite stocarea datelor şi alte operaţiuni electronice) conectat la o antenă miniaturală, putînd fi aplicate pe diferite obiecte.

Dispozitivul cu antenă poate fi detectat de cititoare speciale. Cipurile RFID sînt de două feluri, active şi pasive, după felul construcţiei lor; astfel, cipurile active sînt conectate la o baterie, iar detectarea lor se poate face de la o distanţă de cel mult 100 de metri, iar cele pasive nu sînt prevăzute cu baterie, ci pot fi citite numai prin apropierea lor de un cîmp electric creat de un cititor special, detectarea lor fiind deocamdată imposibilă la distanţe mai mari de 10 metri. Cînd un cititor RFID emite un semnal radio, cipurile din apropiere reacţionează transmiţînd datele către cititor.

Dacă iniţial producerea lor a avut un scop exclusiv comercial, cipurile putînd stoca mult mai multe date decît codul de bare, în ultimii ani mai multe firme producătoare de astfel de dispozitive s-au orientat pe producerea de cipuri şi pentru alte aplicaţii, precum acte de identitate, carduri de sănătate, carduri de credit, bancnote, etc. S-a mers pînă acolo, încît, invocîndu-se anumite situaţii excepţionale, să se urmărească implantarea unor astfel de cipuri în corpul uman[3]. Experimentele au început cu implantarea animalelor de casă, pentru a fi mai uşor recuperate în cazul rătăcirii lor, şi au continuat cu cîteva cazuri umane particulare. Avantajul” implantului electronic este acela că cipul ar putea fi alimentat în permanenţă de căldura corpului uman, transformîndu-l în cip activ, deci detectabil de la mare distanţă. Deocamdată cipurile RFID implantate oamenilor au fost exclusiv pasive.

Din datele pe care le deţinem la momentul de faţă (2009, Ianuarie) progresul tehnologic a permis miniaturizarea cipurilor produse de firma Hitachi (denumite μChip/mu chip) pînă la dimensiunea de 0.04 x 0.04 mm, fiind practic invizibile pentru majoritatea oamenilor. Momentan se produc cîteva miliarde de astfel de cipuri pe an, preţul lor fiind, în medie, puţin peste un eurocent.

În cele ce urmează descriem cîteva din avantajele şi din dezavantajele tehnologiei cipurilor RFID, pentru informarea tuturor celor interesaţi, materialele pe această temă fiind extrem de puţine în limba română.

Avantaje ale cipurilor RFID:

1. Dată fiind capacitatea de stocare a cipurilor, alăturarea lor unui produs face posibilă identificarea rapidă şi reducerea timpului petrecut de clienţi şi de vînzători la cumpărarea respectivului produs. Cititoare speciale ajută la identificarea şi evaluarea corectă întru-un timp extrem de scurt a tuturor produselor cumpărate de un client fără a mai fi nevoie ca vînzătorul să le treacă pe fiecare în parte prin faţa cititoarelor de coduri de bare.

2. Prezenţa cititoarelor de cipuri RFID pe rafturile supermarketurilor imbunătăţeşte vînzările anumitor produse, administratorul ştiind cu precizie ce anume s-a vîndut şi în cît timp. Astfel se pot elimina timpii morţi pînă la refacerea stocului în cazul epuizării unui produs şi nevoia personalului care să supravegheze rafturile de produse.[4]

3. Controlul anumitor produse farmaceutice de la punctul de producţie la punctul de desfacere elimină posibilitatea dispariţiei substanţelor periculoase sau cu folosire specială şi permite identificarea oricărei încercări de sustragere a lor.

4. Controlul anumitor produse toxice care ar putea ieşi de sub stricta supraveghere.

5. În diferite sporturi desfăşurate contra-cronometru se poate determina cu mult mai multă precizie timpul parcurs pînă la linia de sosire.

6. Prezenţa cipurilor pasive în paşapoarte [5] a fost considerată o experienţă pozitivă de către guvernele ţărilor care le-au introdus pînă azi [6], pentru îmbunătăţirea controlului asupra cetăţenilor lor care călătoresc peste hotare. Anumite ţări permit nu doar citirea respectivului cip la ieşirea/intrarea în ţară, ci şi stocarea acestor date în cipul RFID din paşaport.

Dezavantaje ale cipurilor RFID:

1. Codul de bare de pe majoritatea covîrşitoare a produsele aflate azi pe piaţă conţine explicit numărul 666, cu trimitere directă la pasajele din Apocalipsă referitoare la numărul numelui fiarei. Înlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comerţ nu a fost niciodată adusă la cunoştinţa publicului ca pe o cucerire ştiinţifică cu care pe viitor vom reuşi să scăpăm de numărul 666 de pe cumpărăturile noastre. Dimpotrivă, cu mult mai grav chiar, prezenţa obligatorie a cipurilor în documentele de identitate personală şi pe majoritatea produselor de pe piaţa viitorilor ani, adică atît la cumpărător, cît şi la produsul cumpărat, ne trimite automat cu gîndul la versetul 13:17 din Apocalipsă: Ca nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numărul numelui ei. Pînă astăzi nici una din firmele producătoare de cipuri RFID nu a făcut dovada lipsei numărului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii şi în actele de identitate din România.

2. Informaţiile din memoria cipului pot fi citite de către orice cititor, nu doar de către cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricît de criptate ar părea, pot fi sparte într-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informaţii cu anumite baze de date publice din cîteva ţări poate oferi în cîteva minute toate informaţiile vitale despre persoana căreia i se scanează (cu ştiinţă sau fără!) un document personal prevăzut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin / paşaport / carnet de conducere / card de sănătate / card de credit [7] care conţine cip devine cea mai uşoară pradă în faţa oricui are un cititor de cipuri RFID şi un calculator. Pretextul eliminării terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decît praf în ochi, orice terorist cu o minimă dotare electronică putînd dispune după bunul plac de informaţiile obţinute atît de uşor. Cu atît mai rău se întîmplă în cazul în care anumite state caută să-şi impună controlul total asupra cetăţenilor lor. Se va şti în orice clipă unde sîntem, cu cine sîntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm, ce am cumpărat şi în ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasă amintire de pe vremea părinţilor noştri.

3. Prin prezenţa cititoarelor de cipuri RFID în toate automobilele produse de marile firme auto din 2005 pînă azi, în trenuri, autobuze, avioane, magazine, gări, metrouri [8], şi pe principalele artere de circulaţie s-a început deja impunerea controlului total asupra omenirii.

4. Dimensiunea de astăzi a acestor cipuri le face să fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simţurile omeneşti. Necesitatea hranei şi a îmbrăcămintei va face ca nimeni să nu poată sta departe de sistemul electronic de control total.

5. Unicitatea fiecărui cip RFID face ca orice document personal şi ca absolut tot ce se vinde şi se cumpără să poată fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea plăţii unui produs prevăzut cu cip nu se dezactivează cipul, ci acesta continuă să rămînă veşnic funcţional.

6. Cantitatea imensă de date cerută de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor RFID face absolut necesară existenţa unor gigantice baze de date unde se vor stoca informaţiile de pe cipuri, tranzacţiile financiare, rutele de călătorie, timpul petrecut în anumite locuri şi alte date ce vor fi folosite după bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Conectarea acestor imense baze de date cu bazele de date personale aflate în evidenţa statului sau ale unor terţe companii duce la controlul total asupra individului.

7. Cititoarele de carduri pot fi ascunse în orice tip de material, introducerea lor în uşi, pavaje, podele, rafturi, tejghele, făcînd imposibilă cunoaşterea momentului în care cineva a fost scanat.

8. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer în aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Ţesutul cancerigen a apărut întotdeauna în jurul cipului RFID. [9]

9. Cipurile RFID sînt sensibile la anumite tipuri de radiaţii ori contactul cu surse încărcate cu electricitate. Astfel, microundele le fac să explodeze, în cazul implanturilor provocînd dezastre biologice. Devine imposibilă folosirea lor la oameni sau animale care au acces în zone cu astfel de radiaţii.

10. Cipurile implantate nu au stabilitate în ţesutul implantat, de multe ori, în urma mişcărilor organismului migrînd din locul unde au fost implantate şi necesitînd intervenţii chirurgicale. De asemenea, ele, în forma în care există astăzi, se pot sparge în interiorul ţesutului şi provoca răni cu diferite grade de pericol.

11. Anumiţi bolnavi din cîteva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fără să îşi dea acordul şi fără să ştie de ele. Astfel s-a întîmplat la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, începînd cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau în cazul unor situaţii extreme precum starea de război.

12. Posesorii de animale de casă au fost obligaţi în Portugalia, Noua Zeelandă, Singapore, Bangkok, şi cîteva state din SUA să îşi implanteze animalele de casă cu cipuri RFID. De asemenea, de cîţiva ani buni şi posesorii de vaci, oi, capre, din România, sînt obligaţi să ataşeze un astfel de cip RFID tuturor animalelor producătoare de lapte, fără vreun motiv raţional.

13. Vigilenţa celor ce sînt chemaţi să verifice autenticitatea actelor va scădea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele înscrise şi fotografia din paşaport, determinînd autorităţile să se încreadă în puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetări recente [10] arată că extragerea şi chiar falsificarea datelor din cipul RFID din paşapoarte este cît se poate de simplă pentru cineva cu minime cunoştinţe în domeniul informatic.

Mica trecere în revistă de mai sus trage un semnal de alarmă asupra raţionalităţii existenţei cipurilor RFID în actele de identitate din România. Nu au trecut nici 20 de ani de cînd fraţii şi părinţii noştri au murit cu nădejde în suflet strigînd „Libertate, te iubim, ori învingem, ori murim!”. Din Ianuarie 2009 a început, cu o grabă suspectă, eliberarea de paşapoarte şi permise de conducere cu cip RFID, fără ca cineva din România să cunoască în detaliu datele stocate pe cip. Ni s-a spus doar, fără a putea verifica în vreun fel, că vor fi stocate datele personale, imaginea feţei şi a două amprente digitale.

Dacă amprentarea unora dintre cetăţenii români din Italia ne-a umplut de indignare pe toţi, la doar cîteva luni după această idee care nu s-a pus în practică nu a fost nici o reacţie din partea nimănui la ideea amprentării obligatorii a celor ce vor să-şi facă acum paşaport sau carnet de conducere. Putem spune fără să greşim că primirea actelor electronice înseamnă şi nevrînd asocierea numărului 666 cu datele de identitate personală, cu numele propriu şi cu fotografia personală, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeu, călcînd cuvîntul Sfîntului Pavel: Au nu ştiţi că trupul vostru este lăcaş Duhului Sfînt ce locuieşte întru voi, pe care îl aveţi de la Dumnezeu, şi nu sînteţi ai voştri? Că sînteţi cumpăraţi cu preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru şi întru duhul vostru, care sînt ale lui Dumnezeu. (1 Corintheni 6:19-20) şi aducînd pedeapsa scrisă în cartea Apocalipsei: Şi al treilea înger a urmat lor, zicînd cu glas mare: Oricine se închină fiarei şi chipului ei, şi ia însemnare pe fruntea sa sau pe mîna sa, şi acesta va bea din vinul mîniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat în paharul mîniei Lui, şi se va chinui cu foc şi cu piatră pucioasă înaintea Sfinţilor Îngeri şi înaintea Mielului. Şi fumul chinului lor în vecii vecilor se suie; şi nu au odihnă ziua şi noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei, şi cel ce ia semnul numelui ei. (14:9-11) De asemenea: Şi am auzit Glas mare din Biserică zicînd celor şapte îngeri: Duceţi-vă şi vărsaţi vasele mîniei lui Dumnezeu pe pămînt. Şi s-a dus cel dintîi, şi a vărsat vasul său pe pămînt, şi s-a făcut rană rea şi mare în oamenii cei ce aveau semnul fiarei, şi cei ce s-au închinat chipului ei. (16:1-2).

S-a încercat să se spună că nu aceasta (cipul din paşapoarte şi permisele de conducere) este pecetea din Apocalipsă, pentru că nu este pe mînă şi nici pe frunte. Dar nu este nevoie să fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreşte prin asocierea numărului fiarei, 666, chipul lui Dumnezeu din noi şi numele primit la Sfîntul Botez. Să stăm drepţi în faţa autorităţilor statului care ar trebui să ne apere drepturile, nu să ni le restrîngă, şi să cerem să ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fraţii şi părinţii noştri au plătit preţ de sînge. Să le aducem aminte că şi cei ce ne conduc vor da socoteală pentru această mişelească încercare de înrobire a poporului creştin ortodox. Să mărturisim cu preţul vieţii sfînta credinţă ortodoxă, ca să ne învrednicim şi noi de răsplata făgăduită mărturisitorilor Ortodoxiei:

Şi am văzut scaune, şi au şezut pe ele, şi judecată li s-a dat lor, şi pe sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus, şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, şi care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au luat semnul pe fruntea lor, şi pe mîna lor; şi au vieţuit şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. Iar ceilalţi morţi nu au înviat până nu se va sfârşi mia de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. Fericit şi sfânt este cel ce are parte întru învierea cea dintâi; peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos, şi vor împăraţi cu El o mie de ani. (Apocalipsa 20:4-6)

Monahul Filotheu Bălan, Mănăstirea Petru Vodă

La pomenirea Sfinţilor Athanasie şi Chiril ai Alexandriei, Mărturisitorii Ortodoxiei

______________________________________________________________________

1 Materialul care urmează a fost alcătuit folosind în principal sursele puse la dispoziţie de Electronic Frontier Foundation şi de CASPIAN, două organizaţii din SUA care luptă pentru libertatea individuală în faţa măsurilor de urmărire şi control electronic impuse de guverne.

2 Prescurtare de la Radio Frequency Identification Device.

3 Pînă acum cunoaştem cazurile a aproape 16 politicieni şi oameni de afaceri din Mexic, mai mult de 300 de personae implantate în SUA de firma Verichip Corporation, cîteva zeci de copii din Columbia, cîteva zeci de oameni de afaceri din Spania şi mai multe zeci de deţinuţi din Marea Britanie.

4 Cu adevărat despre aceasta vorbeşte şi Sfîntul Apostol Pavel în prima sa epistolă către Timothei: Iar cei ce vor să se îmbogăţească, cad în ispite şi în curse, şi în pofte multe fără de socoteală şi vătămătoare, care cufundă pre oameni în pierire şi în pierzare. Că rădăcina tuturor răutăţilor este iubirea de argint, pe care unii poftindu-o au rătăcit din credinţă, şi s-au pătruns cu dureri multe. (6:9-10)

5 Conform standardului ISO 14443, care specifică obligativitatea lipsei de contact fizic a cipurilor din paşapoarte şi specificarea prezenţei acestora pe copertă.

6 Malaiezia în 1998, Irlanda, Japonia, Pakistan, Germania, Portugalia, Polonia, Spania în 2006, Marea Britanie, Australia şi SUA în 2007, Serbia şi Korea în 2008, România în 2009.

7 Firma MasterCard a scos cipurile RFID de pe cărţile sale de credit în urma constatării unor fraude cu mult mai mari decît cele

existente pînă la introducerea lor.

8 Spre exemplificare, metroul din Moscova a introdus aceste cititoare pentru prima dată în Europa în anul 1998.

9 Albrecht, K. “Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990-2006.

10 http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_detail.jsp?maintopic=424&subtopic=38690 şi http://www.theregister.co.uk/2006/08/04/cloning_epassports/

iad-biometric-id


Categorii

Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Iustin Parvu

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

51 Commentarii la “CONFIRMAREA AUDIO DE LA PARINTELE JUSTIN

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Pingback: IN ATENTIA CARCOTASILOR SI DETRACTORILOR PARINTELUI JUSTIN: : ORTODOXIE.INFO
 2. din Calgary-Multumesc inca odata parintelui Justin Parvu,pentru acest mesaj de confirmare ;sa-i de-a Domnul Dumnezeu cel Atotputernic multa sanatate.Sa ne rugam bunului Dumnezeu sa nu ne lipeasca de acest bun si sfant parinte.Multumesc deasemenea si monahului Filotheu Balan ptr. explicarea in ceea ce priveste aceste cipuri 666.In primavara voi veni in Romania si cu ajutorul lui Bunul Dumnezeu si al Maicutei Domnului voi veni la manastirea Petru Voda.Doamne ajuta.Slava lui Dumnezeu.

 3. Domnul KLS Catalin indeamna la pecetluire … Sa ne mai facem iluzii ca patriarhia noastra va lua pozitie impotriva acceptarii acestor pasapoarte?

 4. Multumim mult, pr Iustin este luminat de Domnul in tot ceea ce spune. Asa este. De ce credeti ca au inceput aceasta actiune mai intai in Grecia (tara ortodoxa) si acum o incearca in Romania? De ce nu Franta sau mai stiu eu alta tara din UE, sau chiar SUA? Din cauza rezistentei crestine care inca mai exista, rezistenta aproape inezistenta in occident. Celelalte sunt deja brain washed (spalate pe creier) si inghit tot ce li se serveste pe tava. Pe acestea le au deja castigate, asteapta numai un moment mai prielnic…
  De aceea daca acesta actiune va reusi in tarile ortodoxe, este chiar inceputul sfarsitului, ca dupa aceea totul va merge pe banda.
  “Priveghiati si va rugati ca nu stiti ziua…”

  Cu Dumnezeu Inainte!

 5. Va sarutam mana dreapta, parintele nostru!
  Si eu voi fi prezenta , cu voia lui Dumnezeu, la manastirea Petru Voda.

 6. Domnule administrator,

  Am văzut numele celor care semnează petiţia, şi cred că lista semnăturilor nu este credibilă, pentru că lipsesc autentificările datelor personale, adică, de exemplu, CNP-ul sau numărul de paşaport. Am văzut că sunt unii care semnează simplu ,,Gigi”, ceea ce mi se pare un lucru total neserios, care îi discreditează pe cei de bună credinţă. Eu propun ca asumarea să meargă până la capăt, şi să se iniţieze o nouă listă, cu datele personale din buletin.
  Ce părere aveţi?

  Laura.

 7. Nu as fi foarte sigura ca occidentalii sunt mai spalati pe creier decat romanii, sau altii din est. Dupa 50 de ani de comunism si 20 de ani de neo-comunism, nu cred ca romanii ortodocsi stau mai bine decat cei din vest, la capitolul credinta. Si ma refer aici la profunzimi, nu la imagine.
  A, da, multa lume merge la biserica, amestecand insa credinta ortodoxa cu ocultismul, cu paganismele “babesti”, eventual si cu ceva vrajitorie, hai sa fim sinceri…
  Parerea mea este ca incep cu tarile din est, tocmai pentru ca sunt mult mai obediente…
  Nu vreau sa spun ca in vest credinta este pe primul loc, dar nici in est nu este. Vorbesc de credinta ADEVARATA, nu de simulacre reduse, de cele mai multe ori, la forma si formalism !
  Si in societatile din est, ca si in cele din vest, sau de aiurea, credinciosi crestini autentici exista, dar au fost, sunt si fara indoiala ca vor fi prigoniti !
  Asta este Calea crestinului : CRUCEA, martiriul, prigoana, umilinta !
  Domnul sa ne intareasca !

 8. De acord cu Laura Cristescu !

 9. Cred cu tarie ce spune Parintele Arsenie Boca , ca – la fiecare generatie de oameni , Dumnezeu isi trimite profetii , de la profetii Vechiului Testament si pana azi , la Parintele Justin Parvu … La Biserica noastra , cateva femei l-au intrebat pe parintele protopop , ce sa facem ?! , la care , parintele , oarecum
  grabit , a raspuns:” sa luptam mai intai cu raul dinauntrul nostru , nu cu niste documente …ce ziceti voi este doar parerea unor monahi imbatraniti…” … Nu , nu este “doar parerea unor monahi” , ci a multor crestini ortodocsi , indiferent de varsta , iar Parintele nostru Justin Parvu nu este nicidecum :”un monah” oarecare , ci un marturisitor cu glas puternic intru Cuvantul Adevarului , care a deranjat multi ierarhi din “caldicimea” lor si pe multi preoti care au ascultare mai mult de mai marii lor , decat de DUMNEZEU …

  Referitor la Petitie : cei care au semnat corect numele si prenumele si localitatea respectiva , pot fi oricand confirmati de
  Politiile locale … iar cei care au semnat “Gigi” – daca doresc – pot reveni cu numele corect si cu localitatea respectiva …

 10. SA VA TINA BUNUL DUMNEZEU INTRU MULTI ANI SUB SFANT ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI IMPREUNA CU TOT SOBORUL SF.MANASTIRI SI CU TOATA OASTEA CEA IUBITOARE DE HRISTOS.

 11. Am avut sansa sa ma nasc in Piatra Neamt si sa il cunosc, inca de mica, pe cel care a devenit Duhovnicul Neamului.
  Este bland si intelegator cu credinciosii, neindurator cu fatarnicii, nu da canoane grele, daca nu le meriti.

  De fiecare data cand am fost la el mi-a spus exact ce sa fac, nici mai mult, nici mai putin.
  Pentru cei ce il acuza de habotnicie – m-am confruntat recent cu o situatie extrem de dificila si am fost ajutata de Sfintia Sa, fara a mi se da canoane imposibile de facut, fara a se exagera in vreun fel. Ma asteptam sa primesc un canon mai mare de tinut, pe masura problemei mele.

  Am mai fost la Petru Voda de doua ori de atunci si nu mi s-a spus decat sa continui sa fac rugaciunile obisnuite, deci, nici urma de fanatism.

  De ce nu a spus mai devreme de pasapoarte si de documente electronice? Pentru ca nu era cazul, pentru ca acum a inceput procesul de indobitocire a rasei umane.
  Nu ar fi inceput aceasta dezbatere daca nu ar fi fost absolut necesar, pentru ca stia ca cei de la Patriarhie nu o vor face.

  Parintele este un om care a primit atat de putin de la cei din jur, dar, in schimb, a oferit atat de mult semenilor sai. Ar fi bine, daca ne-am putea numi semenii sai, dar nu prea ii putem semana.

  Avem un Sfant VIU printre noi si presa il numeste sec “un staret dintr-o manastire din Moldova”. Pacat ca avertismentul sau si eforturile sale de a mentine credinta vie in oameni sunt minimalizate si reduse la o simpla stire care trebuie bagata sub pres.

  La un moment dat, cand a iesit din chilia sa, era un grup de pelerini care venise pentru binecuvantare, si printre acestia, se afla si o femeie demonizata care a inceput sa tipe numai la vederea Sfintiei Sale. Asta este puterea Duhului, Parintele Justin este ceea ce se spune in Crez: “Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.”

  Sa ne ajute Dumnezeu sa ne tina demni si uniti pana la capat

 12. Părintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii „Sf. Maria” din Techirghiol, s-a exprimat în legătură cu mesajul Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă din jud. Neamţ.:http://www.radiodobrogea.ro/cuvinte/pr-arsenie-papacioc-despre-mesajul-pr-iustin-parvu-%e2%80%9ee-un-zgomot-foarte-devreme%e2%80%a6nu-sunt-de-parere-%e2%80%9d/

  Ce sa mai intelegi….Calea spre Imparatia Cerurilor este din ce in ce mai subtire!

 13. Este cat se poate de binevenita completarea parintelui Filoteu,insa aceasta nu inseamna ca nu se poate si mai bine.De exemplu:nu inteleg de ce nu au fost asezate alaturat dezavantajele de ordin religios,cu trimitere la Apocalipsa.O expunere trebuie sa fie fluida,dupa opinia mea contraargumentele ar trebui prezentate in ordinea urmatoarelor puncte de vedere:al logicii,al ratiunii,al stiintei(unde mai trebuie insistat),al dreptului(f. important,parerea mea) si din punct de vedere teologic,niciunul d neglijat.

 14. Pentru unii,acest aspect n-are nicio importanta,dar orice expunere trebuie inceputa de la cel mai de jos nivel si trebuie urcat pe trepte pana la ultimul.E exact ca si cum ai prezenta unui copil mic,daca schimbi ordinea,te va intelege mai greu si va trebui sa-i mai explici o data.Aici trebuie sa fim perfectionisti.De ce sa nu facem lucrurile foarte bine? Si sa nu uitam ca ni se incalca drepturi fundamentale,trebuie sa ne legam si de aceste lucruri,OBLIGATORIU!

 15. Pingback: În completarea Apelului Părintelui Iustin Pârvu privind lupta contra Cipurilor Fiarei, Monahul Filotheu explică ce sunt cipurile 666 « N-am cuvinte…
 16. Mi-am dat o parere admin,macar las-o ca sa ma lamuresc daca gresesc si unde.

 17. Nu gresesti, suntem chiar de acord cu tine! Asa ar trebui facut… Poate de acum inainte, cine se pricepe, nu e timpul pierdut. Dar nu fii atat de impacientat, pentru ca nu putem sa moderam non stop si sa publicam instantaneu comentariile!

 18. Frate Laurentiu, nu e frumos ce sugerezi despre parintele Arsenie. Vietile Sfintilor sunt pline de exemple in care mari sfinti au avut conflicte sau macar pareri opuse cu privire la anumite subiecte necanonice. Parintelui Arsenie poate nu i s-a expus problema in toata “splendoarea” ei… oricum sfatul sau de rugaciune la Maica Domnului este practic ceea ce spune si parintele Iustin.

  Imi cer iertare ca m-am zburlit putin insa nu e ok formularea “Calea spre Imparatia Cerurilor este din ce in ce mai subtire!” Pur si simplu cred ca parintele Arsenie are o parere diferita care trebuie respectata la fel ca parerea parintelui Iustin.

 19. @ Laurentiu si Toma:

  Uitati-va cu atentie la imagini (filmul a disparut, de altfel cateva ore, dupa ce fusese postat, pentru a mai fi “periat” putin): este o facatura ordinara si nerusinata a parintelui Eugen Tanasescu de la Radio Dobrogea! Dar o facatura incredibil de proasta, de grosolana, de “transparenta”!

  A taiat masiv, si “pe fata”, la prima intrebare se vede ca nu avem raspunsul, taietura e chiar de la inceput! Intrebarile sunt evident tendentioase, tonul ironic, rautacios, cautand sa induca, sa sugereze o anumita directie de raspuns (exprima dinainte parerea ca e vorba de un mesaj alarmist, care a creat panica!) Primele intrebari sunt puse clar din studio, nu sunt din filmare – e inadmisibil sa faci asa ceva! – una din intrebari este repetata (o data e de acolo si o data din studio, cata prostie, Doamne, deci parintele raspunsese la o alta intrebare, pe care nu o stim!), iar la final se repeta secventa de la inceput, identic, asa ca nu stim de fapt cand a spus parintele ca ‘are evlavie la parintele Justin’ si celelalte! In sfarsit, parintele zice de fapt “vreau revolutie fara… revolutie”, este o vorba a lui, a spus-o de multe ori. Deci nici vorba de “evolutie”. Adica o revolutie nevazuta, ascunsa.

  De ce nu se prezinta integral filmarea, exact si integral cum a decurs discutia acolo, ce intrebari s-au pus si ce raspunsuri s-au dat? Suntem deci in plin razboi informational, cu manipulari mizerabile, dar… facute amatorist, din fericire pentru noi, ca sa le putem detecta usor.

  Este cat se poate de clar ca omul asta nu a dorit decat sa-i faca rau parintelui Justin (vedeti si cum a editat textul transcris ca stire pentru Radio Dobrogea, punand in seama parintelui Arsenie ceea ce nu a spus, adica “În opinia Părintelui Arsenie, mesajul duhovnicului de la Neamţ nu face decât să tulbure credincioşii, iar, prin aceasta, să cădem pradă ispitelor diavolului” !), dupa ce ca i-a prezentat mincinos si deformat, prin selectie proprie, cuvantul parintelui Justin. Scopul este sa se creeze zazanie intre credinciosi si sa se loveasca in parintele Justin, pentru a-l compromite! DIVIDE ET IMPERA! Cine are acest interes este usor de realizat!

  Asadar nu va smintiti si nu va tulburati! Parintele Arsenie va urma sa afle realitatea atat despre ce este cu adevarat cu pasapoartele, cat si despre ceea ce a spus parintele Justin! In orice caz, chiar daca Sfintia sa crede ca nu ar fi momentul acum, este clar ca nu ii e ostil parintelui Justin, s-a exprimat foarte frumos in legatura cu el. Marea problema e ca, fie si prin intermediari, marii duhovnici trebuia sa se sfatuiasca inainte, ca sa poata avea un mesaj comun si sa nu iasa astfel de situatii, create special de catre provocatori!

 20. De acord cu ADMIN. Se incearca dezbinarea crestinilor, lovind in cel care (inca) ne mai indeamna sa nu cedam. Faptul ca Pr. Arsenie Papacioc nu are nici o parere (asa cum rezulta dintr-un film “regizat”) nu inseamna ca nu e in acelasi DUH cu Pr Iustin Parvu. Sa nu uitam ca Pr. Arsenie Papacioc (dupa multa valva cu alegerea Patriarhului si alte alegeri si hotarari ale Sfantului Sinod) a stat de parte celui pe care il spovedeste si care evident ii urmeaza sfatul, I.P.S. Bartolomeu Anania, alt mare ierarh al Bisericii noastre care nu e de acord cu unele hotariri ale mai – marilor Bisericii Ortodoxe.
  Si mesajul (cupa umila mea parere) care rezulta atat din interviu cu Pr.Iustin, din mini-filmul cu Pr.Arsenie, din Petitia Online semnata de cei cu Frica de Dumnezeu in mod corect este “SA nu renuntam la Hristos care este in sufletul nostru ca sa nu aiba loc antihristul.”
  “Când Îl avem pe Hristos înlăuntrul nostru, unde să mai încapă şi antihristul?” citat de pe site-ul de mai sus, postat de Mihaela. ORICE AR FI, sa zicem ca Sf. Epictet si Astion: “Suntem crestini, faca-se Voia Domnului Nostru cu noi.” Pt ca asa cum nici acum 2000 de ani 11 Apostoli nu l-au putut opri pe Iuda in a-L vinde pe Mantuitorul sufletelor noastre, nici noi nu vom putea opri venirea vremurilor din urma. DAR PUTEM LUPTA, ca sa ne castigam cununa muceniceasca.
  Umila mea parere.. Iertare daca am gresit. Si daca e asa, spuneti-mi unde gresesc. Va rog.

  Sa nu uitam sa ne rugam. Atat.
  Doamne-Ajuta!

 21. Ma gandesc ca este o mare decadere pentru noi oamenii sa acceptam -in locul numelui primit la botez – un numar de identificare. Practic ne dam acordul la a schimba identitatea noastra de persoane unice in dialog cu Dumnezeu cu aceea de individ intr-o populatie. Si asta pentru a putea cumpara si vinde! Toti pasii care s-au facut incepand cu CNP-ul si se fac in continuare cu pasapoartele biometrice, permisele auto si buletinele de identitate sunt pasi intermediari catre scopul final: chip-ul implantat! Si cu el implantat, nu va mai fi de glumit; putem fi transformati in roboti umanoizi, fara nici-un fel de libertate! Atunci Dumnezeu ne va parasi pentru ca noi am ales!
  Avem datoria sa intarziem pasul final si asta facem daca ne opunem pasilor intermediari.
  Nu pot sa cred ca Parintele Arsenie Papacioc a facut acel comentariu!

 22. exprimarea “ca pe o cucerire ştiinţifică cu care pe viitor vom reuşi să scăpăm de numărul 666 de pe cumpărăturile noastre” mi se pare putin puerila, pentru ca problema nu e ca nu s-ar fi putut folosi codul unei alte cifre pentru barele de siguranta, dimpotriva, cred ca aici e pronia lui Dumnezeu ca sa se vadeasca ce lucrare e in spatele acestui cod de bare. E uimitor cum lucreaza Dumnezeu si cat de simplu se dau in vileag lucrarile duhurilor necurate.

 23. Nu am pregatirea necesara sa pot vorbii despre parintele Iustin, eu pacatoasa, nici nu merit sa-i pronunt numele.
  Eu merg cu grupurile de pelerini la parintele Iustin si pot spune ca sunt foarte legata de parintele si copii mei il simt ca pe un bunicut, asa de bland si de bun este parintele.
  Sfintia sa, care a trecut prin atatea puscarii comuniste si care a suferit foarte mult si sufera si acum pentru noi. Parintele s-a implicat pentru ca ii pasa de viitorul nostru al semenilor sai, nu a facut nimic public, probabil ca a asteptat sa ia atitudine mai marii nostrii, dar din tacerea lor a iesit la iveala glasul parintelui izvorat din dragostea Sfintiiei sale ptr noi fii duhovnicesti.
  Sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate si viata lunga parinte cavem nevoie sa fiti alaturi de noi in aceste vremuri tulburi.

 24. Care semnificaţie morală? Biblia a avertizat clar din timp: te-ai semnat, eşti vândut.
  Aşa ajungi să-l faci mincinos pe Dumnezeu, faci păcat împotriva Duhului Sfânt, odată semnat cu chipul nu mai ai certitudinea credinţei tale pe care tu nu ai ascultat-o, cazi în deznădejde şi mori. Mai drept este să suferi prigoana şi să vezi cât de inumani pot deveni cei ce implantează chipurile, decât să mori din necredinţă, deznădejde, din insinuarea de falsităţi, reeducare diabolică. Aici este talpa iadului. Securitatea vrea desăvârşire fără Dumnezeu şi-şi găseşte stăpân pe Satana.

 25. Ma alatur si eu marturiilor de mai sus despre parintele Iustin.
  Nu stiu un om mai bland decat dansul, e un duhovnic minunat, in jertfa permaneneta pentru poporul roman.
  Zi de zi, pina in noapte lumea e la spovedit la dansul si noaptea parintele participa la slujba care dureaza pana la ora 5 dimineata. Iar la 7 e deja din nou lume la dansul.
  Parintele Gheorghe Calciu a spus despre pr Iustin ca il considera cel mai mare duhovnic in viata.

  Mi-a ramas in minte un mesaj spus de o fata mai de mult pe un forum ortodox despre dansul:
  Parinte drag, sa nu mori niciodata.

 26. Ce sa mai vorbim despre pasapoarte ca nici legea de mai jos nu este departe…

  Dupa cum probabil stiti pe data de 18 noiembrie 2008 Parlamentul Romaniei a emis “Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice …”, lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008:

  CATEVA CONSECINTE (nu trebuie sa fi expert ca sa iti dai sema):
  – incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE NOASTRE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT VORBIM;
  – incepand din 20 ianuarie, adica de martea viitoare, toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;
  – incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
  – incepand din 15 martie 2009, adica peste mai putin de doua luni, toti provaiderii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA NOASTRA PE INTERNET: CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

  Tinand seama de cele de mai sus si constatand ca prietenii nostrii, colegii nostri de serviciu, rudele noastre, multe dintre fiintele pe care le iubim sau doar avem relatii conventionale cu ele, NU STIU DESPRE ACEASTA LEGE MIZERABILA, va propun sa trimiteti tuturor persoanelor din lista voastra de email sau messenger acest mesaj sau unul asemanator.

  STIINTA INSEAMNA PUTERE si A STII SI A NU ACTIONA ESTE SUPREMA LASITATE.

  Cred ca aceasta lege este revoltatoare si mai cred ca o mare parte din puterea ei se bazeaza pe faptul ca NU ESTE INCA LARG CUNOSCUTA. Noi putem sa o facem cunoscuta si cred ca aceasta este una dintre menirile noastre de ACUM: SA O FACEM CUNOSCUTA !

 27. ..asa este.. in materialul video cu Pr. Arsenie, dupa fiecare intrebare este montat alt raspuns….., i-am cerut autorului sa ne puna la dispozitie si varianta integrala

 28. nimic nou legat de partea cu internetul. Stocarea se face cu siguranta si fara aceasta lege. Orice informatie ce tine de activitatea fiecaruia pe internet e memorata pe un server.Serverul prin care e conectata fiecare retea la internet pastreaza aceste date intr-un “history” . Routerele din retea au si ele memorie. Mail-ul pe care l-am primit acum un an si il mai pot citi si azi e si el pastrat pe un server. Cred ca numai un naiv crede ca citirea mail-urilor sale e conditionata de cunoasterea propriei parole.

  iar la partea cu telefonia…pai exista dispozitive prin care poate fi ASCULTATA orice convorbire…exista lege care reglementeaza treaba asta…din nou zic ca numai naivii cred ca o convorbire telefonica e sigura

 29. Ce se intampla acum in viata bisericeasca este foarte greu de judecat,de a afla care este lumina si care intunericul…cu mintea noastra omeneasca.Pentru ca se vorbeste de nuante,interpretari subiective;dar eu personal,cunoscandu-l pe Pr.Justin de 12 ani,am incredere in cuvantul lui pentru ca e cuvantul care vine de la Dumnezeu…puterea Duhului Sfant se simte,nu poate fi ascunsa sub obroc.Si la parintele aceasta putere a fost intotdeauna acoperita de o imensa smerenie.Cred ca el acum are nevoie de rugaciunile noastre,pentru a nu se simti singur luptand cu vrajmasii lui Dumnezeu…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate