CUVINTE TESTAMENTARE SI PROFETICE ALE STARETULUI cu viata sfanta EFREM FILOTHEITUL, adormit intru Domnul astazi

8-12-2019 Sublinieri

***

Extras din dialogul inregistrat in MAI 2014 de cativa fii duhovnicesti ai parintelui Efrem, care l-au vizitat la Manastirea Sfantului Antonie cel Mare din Arizona:

[…]

Astazi este asa o mare furtuna care distruge totul in calea ei. Tineti aproape de traditia pe care v-am transmis-o si sa stiti ca azi este o marturisire sa spui ca Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeul nostru. Fortele intunericului nu doresc acest lucru.

[…]

Totul este secundar. Totul. Cel mai important lucru este numele lui Hristos si vad acum ca oamenii pot invinge numai prin iubire. Viata mea a fost osteneala si durere: am trait in saracie pe vremea nemtilor, foamete in timpul ocupatiei, ispite si suferinte in manastire. O lupta grea. Doar numele lui Hristos si al Maicii Domnului mi-au dat putere. Cine nu cheama zilnic numele lui Hristos si al Maicii Domnului nu este crestin.

Interlocutorul: Cu alte cuvinte, numele lui Hristos este cel mai important lucru?

Parintele Efrem: Desigur, deoarece astfel avem mereu mintea la Hristos. Sfintii Parintii erau luminati de Duhul si astfel ne-au lasat aceste mici rugaciuni. Cateva cuvinte: “Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ne pe noi” si “Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi”. Nu e nevoie sa citim enciclopedii sau multe carti. Cu aceste doua mici rugaciuni orice crestin se poate mantui.

[…]

Va binecuvantez. Fiecare stie ce poarta cu sine, dar eu va las ca testament sa cunoasteti pe Duhul Sfant. Lucrati ca sa-L primiti in sufletele voastre, tinand poruncile Evangheliei si avand pace in suflete. Sa aveti iubire, intelegere si sa strigati numele Domnului si al Maicii Sale. Fie ca ingerii sa va insoteasca.

Cum le zice celor care se casatoresc in afara legii aici?

Interlocutor: Nu cumva va referiti la homosexuali?

Parintele Efrem: Da, acestia. Vechiul Testament spune: Nu va ramane Duhul Meu peste oamenii acestia pentru ca sunt doar carne”. Asta se aplica astazi. Sodoma a ars ca lovita de o bomba nucleara. Hristos nu poate tolera astfel de pacate.  Peste tot sunt venerate pacatele carnii. Nu exista pocainta. Cuvioasa Maria Egipteanca s-a pocait. Toti homosexualii vor fi distrusi. Doar cenusa… foc (nuclear)… cenusa. Razboiul va incepe din cauza pacatelor.

*

CITITI INTERVIUL INTEGRAL la:

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Efrem Filotheitul

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “CUVINTE TESTAMENTARE SI PROFETICE ALE STARETULUI cu viata sfanta EFREM FILOTHEITUL, adormit intru Domnul astazi

  1. Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții în lumina cea neînserată a Împărăției Sale !!! S-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui !!! Am aflat de trecerea Sfinției sale la cele veșnice după întoarcerea acasă de la Sfânta Liturghie, evident de pe net… Tocmai astăzi, spre rușinea mea, am fost mai leneș ca de obicei… Dacă soția a fost mai harnică a descoperit prima știrea… Am intrat și eu pe Apărătorul ortodox și apoi aici pe site să văd dacă nu cumva este o știre falsă (printre atâtea fake news-uri…). Dar într-adevăr Starețul a fost chemat la Domnul și avem încă un rugător în ceruri prin Starețul Efrem Filoteitul, care a ajuns lângă Sfântul Său Stareț, Preacuviosul Iosif Isihastul și de ceilalți Sfinți Părinți Athoniți. Cu nădejdea în sfintele lor rugăciuni trebuie să ne continuăm lupta noastră în această lume, împotriva duhurilor de sub cer. Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate