HRISTOS A INVIAT! …inseamna ca viata este mai tare decat moartea (din cugetarile Sfantului Nicolae Velimirovici)

24-04-2011 Sublinieri

Hristos a înviat! – înseamnă că, cu adevărat, este Dumnezeu.

Hristos a înviat! – înseamnă că, cu adevărat, este o lume cerească, lumea cea adevărată şi fără de moarte.

Hristos a înviat! – înseamnă că viaţa este mai tare decât moartea.

Hristos a înviat! – înseamnă că răul este mai slab decât binele.

Hristos a înviat! – înseamnă că toate bunele nădejdi ale omeniri s’au îndreptăţit.

Hristos a înviat! – înseamnă că toate problemele vieţii s’au dezlegat pe deplin.

S’au dezlegat toate problemele vieţii, s’au descoperit tainele cele mai de seamă şi mai chinuitoare, s’au sfărâmat lanţurile întunericului şi  ale întristării, fiindcă Hristos a înviat!

din Sfântul Nicolae Velimirovici, Ganduri despre bine si rau, Ed. Predania
Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Duminici si Sarbatori - Noime vii pentru viata noastra, Invierea Domnului (Sfintele Pasti), Sfantul Nicolae Velimirovici, Sfinti Parinti recenti

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “HRISTOS A INVIAT! …inseamna ca viata este mai tare decat moartea (din cugetarile Sfantului Nicolae Velimirovici)

  1. Doamne,da-mi ca de acum,sa intampin cu liniste sufleteasca tot ce imi aduce ziua care va incepe,Da-mi sa ma predau cu totul voii Tale cele sfinte.In fiecare ceas al zilelor ce va sa vina,povatuieste-ma in toate si ajuta-ma!Chiar daca voi primi necazuri si nenorociri,invata-ma sa le primesc cu suflet linistit si cu credinta tare,ca in toate este voia Ta cea sfanta. In toate cuvintele si faptele mele calauzeste-mi gandurile si simtamintele,in toate intamplarile neprevazute,fa sa nu uit ca totul este trimis de Sus de catre Tine.Invata-ma sa ma port drept si cu intelepciune cu toti fratii mei,sa nu tulbur si sa nu supar pe nimeni.Doamne,da-mi putere sa duc greutatea zilei care incepe,calauzeste-mi vointa mea si invata-ma sa ma rog,sa cred,sa nadajduesc,sa rabd,sa iert si sa iubesc pentru Sfanta Ta Jertfa si Inviere.Amin!

  2. Cuvinte simple dar cu putere multa! De cate ori spunem “Hristos a Inviat” marturisim nu doar Invierea Mantuitorului ci si toate celelalte adevaruri legate de ea: biruinta Vietii asupra mortii, biruinta Adevarului asupra minciunii, a Luminii asupra intunericului, biruinta Binelui asupra raului!
    Foarte frumos!

  3. Pingback: Război întru Cuvânt » MESAJUL DE PASTI AL PARINTELUI CALCIU CATRE CRESTINI (2003): “Sa ne iubim unii pe altii, acum cand ura invadeaza pamantul!”
  4. Pingback: Hristos a inviat! | NUMAIORTODOX-Cred in Dumnezeu si icoana in fata careia ma inchin este neamul romanesc! Ma misc intre traditie si credinta!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate