Parintele Savatie despre Enciclopediile Larousse si manipularea evreiasca

27-09-2007 Sublinieri

larousse.jpg

Pe blogul relativ recent aparut al parintelui Savatie Bastovoi am descoperit un articol pe cat de spumos, pe atat de trist, din care reproducem si noi un fragment mai jos, despre cat de ticalos sunt manipulati parintii si copiii in privinta “informarii” in domeniul religiei de catre cele mai “prestigioase” si incontestabile nume din spatiul editorial international… Adaugam la cronica parintelui Savatie si aceasta prezentare pur si simplu perfida pe care am gasit-o pe siteul Editurii Rao:

PrezentareCa parinte, te eschivezi de multe ori atunci cand copilul iti pune intrebari legate de viata, de suferinta sau de moarte. Intr-adevar, e mai simplu sa-i spui ca, daca nu e cuminte, il vede Doamne-Doamne, care locuieste sus, in cer. Dar cat il ajuta un astfel de raspuns? Noi credem ca pustiul tau e mai inteligent de-atat. De aceea, ii propunem aceasta carte, unde i se explica, pe intelesul lui, ca nu e primul care isi pune astfel de intrebari si ca altii au gasit raspunsul…in religie. Lasa-ti copilul sa-si aleaga (in) ce sa creada!“.

Cititi si comentati Dvs.! Pentru noi este strigator la cer! Mai poate spune cineva ca undeva “sus” nu se pregatesc toate cu minutiozitate? Nu sunt copiii nostri “cobaii” acestui experiment satanic de indoctrinare anti-crestina?

savatie1.jpg

“Atunci cînd vorbeşte despre creştinism, în această enciclopedie pentru copii, Larousse trece cu vederea, în mod consecvent, lucruri esenţiale ale acestei credinţe, oferind în schimb amănunte care nu au nici o relevanţă şi nu sînt specificate în Evanghelii. De exemplu, se spune că Iisus a fost tîmplar, ca şi tatăl său Iosif, deşi aceasta este o simplă deducţie, făcută cu scopul de a întipări în mintea copilului faptul că Iisus avea un tată pămîntesc. Spun că „trecerile cu vederea” se fac în mod consecvent, deoarece ele urmează întru totul polemica de secole dintre iudei şi creştini, consemnată şi în cîteva locuri din cele patru Evanghelii, dar păstrată în chip mai deplin în scrierile apologetice ale unor sfinţi precum Afraat Persul sau Efrem Sirul.

Adică, nicăieri nu se vorbeşte despre originea cerească şi naşterea din Fecioară, prin Duhul Sfînt, a lui Hristos. Chiar din primul subtitlu Iisus este prezentat ca Cel ce „şi-a zis Fiul lui Dumnezeu“, nu ca Fiu al lui Dumnezeu. Precauţia editorilor pare ruptă din Evanghelii, ducîndu-ne cu gîndul la pasajul în care iudeii, văzînd tabla de pe crucea lui Iisus pe care scria IISUS NAZARINEANUL, REGELE IUDEILOR, au replicat nemulţumiţi: „Nu aşa, ci scrie: acesta a zis că este regele iudeilor“. Pilat le-a răspuns: „Ce am scris am scris!Peste tot în text „Fiul lui Dumnezeu” apare în ghilimele. Hristos este un om oarecare, cam incoerent, care a propovăduit dragostea „alături (nu urmat de) apostoli”, dar fiind prost înţeles, şi i-a ridicat pe toţi în cap şi a fost omorît. A nemulţumit liderii religioşi evrei, dar a fost omorît nu la cererea iudeilor, ci pentru că a fost trădat de unul din discipoli. Guvernatorul Îl condamnă nu pentru a îndeplini cererea iudeilor revoltaţi (cerere pe care iniţial refuză să o satisfacă, spălîndu-se pe mîini), ci pentru că Iisus s-a făcut vinovat de uneltiri împotriva regimului politic roman.

Creştinismul este prezentat ca un conglomerat de superstiţii şi ritualuri care a dus pe parcursul istoriei doar la discordii. Unul din subcapitole sună aşa: „Catolicii, ortodocşii şi protestanţii mai sînt certaţi?” Nu ştiu dacă formularea e la fel de pretenţioasă şi în limba franceză sau e doar excesul de zel al traducătorului român. Cert este că un copil înţelege că a fi creştin nu este mare lucru, în schimb…

Poate am fost prea previzibil, dar nu pot să nu spun şi cîteva vorbe despre paginile dedicate „poporului bibliei“. Credinţa poporului ales nu este ca cea a creştinilor. Evreii nu au avut niciodată conflicte în interiorul cultului. Ei nu au jertfit animale, nu au stropit altarul cu sînge de viţel etc., lucruri care, fiţi de acord, repugnă copilului. Toate aceste ritualuri ţin de cultul iudaic, sînt singurele prescrise de Biblie, deşi evreii nu le mai practică.

Credinţa evreilor este „cea mai veche religie monoteistă“, lăsîndu-se să se creadă că această credinţă a rămas neschimbată şi că ea este promovată şi reprezentată prin rabini. Nicăieri nu se spune că poporul ales şi-a pierdut tradiţia preoţiei. Ultimii preoţi au fost omorîţi de romani în anul 70 d. H., pe vremea lui Titus, fiul lui Vespasian, cînd a fost dărîmat şi templul lui Solomon. Preoţia iudaică, zisă a lui Aaron, nu a fost restabilită deoarece se transmite doar de la preot la preot. Prin urmare sînt două milenii de cînd evreii credincioşi nu-şi pot îndeplini îndatoririle prevăzute în cărţile lui Moise şi se rezumă doar la citirea Torei tîlcuită de rabin.

Nu se spune nimic despre iudeii „ortodocşi”, fundamentalişti, dar nici despre polemicile iscate între diferitele şcoli de tîlcuitori privind personalitatea şi vremea venirii lui Mesia, unii spunînd că a fost Isaia, alţii că a fost David, iar alţi că urmează să vină. Despre Mesia nici nu se vorbeşte, ca nu cumva copilul cititor să-l asocieze cu Iisus al creştinilor? Veţi spune că e prea mult şi prea complicat pentru o minte de copil. Sînt întru totul de acord, dar aş fi preferat ca şi creştinismul să fie prezentat în părţile sale esenţiale, nu ca accident istoric, nu ca focar de conflicte. În contextul în care, capitolul creştinism începe cu fraza: „De-a lungul veacurilor, Biserica creştină a cunoscut două mari perioade de criză“, ca după aceea să se vorbească despre „bazele ecumenismului“, oferindu-se cifre şi date, consider că ar fi fost loc şi pentru discutarea crizei religioase a poporului evreu, cel puţin în limitele schiţate mai sus.

Credinţa evreilor este pusă „în capul cărţii” ca etalon al credinţelor, fiind omise cu bună ştiinţă toate elementele ei care ar putea trezi nedumeriri, precum ofrandele aduse Domnului, arderile de tot, prescripţiile privitoare la relaţiile evreilor cu alte popoare. Capitolul tratează doar lucruri legate de respectarea sabatului, de felul cum se aprind lumînările în familie, despre mîncărurile permise. Aproape nimic despre legile lui Moise. Nimic despre proroci (pentru că toţi prorocii au vorbit despre Mesia?).

Toate celelalte credinţe sînt citite prin prisma credinţei iudeilor. Evreii apar primii atunci cînd este vorba de o enumeraţie, chiar şi acolo unde sună impropriu, ca de exemplu: „în România ai dreptul de a fi evreu, creştin, musulman, etc“. Am zis bine evreu, deşi corect ar fi iudeu, deoarece acest termen indică apartenenţa religioasă, iar primul naţionalitatea. Cu toate acestea, cartea evită să vorbească de „iudei”, probabil şi din cauză că un copil român ar putea asocia cuvîntul cu Iuda, vînzătorul lui Hristos.

În sfîrşit, aş fi preferat ca o enciclopedie ce se adresează copiilor, tratînd o temă atît de sensibilă, să aibă ceva mai multă bunăvoinţă faţă de credinţele răspîndite în România. Din păcate văd doar intenţia unor „oameni mari” de a-şi promova politica, de acum sufocantă, a unui ecumenism care, spunînd că vrea să unească religiile, de fapt le respinge în ceea ce are fiecare mai sfînt. Să poată oare, în acest sens, o enciclopedie pentru copii Larousse mai mult decît uitatele enciclopedii din Uniunea Sovietică?”

Intreg articolul aici.

1764_2.gif


Categorii

Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Savatie Bastovoi

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Parintele Savatie despre Enciclopediile Larousse si manipularea evreiasca

  1. Dupa umila mea parere,autorul acestei enciclopedii adresate copiilor,cat si traducatoarea ,sunt fie evrei(nu iudei),fie masoni.Asa cum treaba cainelui este sa latre,asa si treaba lor este sa distruga crestinismul. Ei sunt doar unelte ale satanei ,nimic mai mult. Trist este ca,asa cum ei isi latra minciunile si spurcaciunile, asa crestinii nostri tac. Ca si cum i-ar fi sedat cineva, tac. La scoala ,copiilor li se preda o istorie in care se prezinta (n. b.) evolutia omului, asta in timp ce religia se face undeva la sfarsit de saptamana,cand copilul e deja obosit ,plictisit,dornic de joaca. N-am auzit ca, vreun parinte,sa mearga la scoala si sa protesteze,sau sa faca ceva in apararea religiei ca disciplina de invatamant. Dimpotriva, sunt mame, MAME, nu tati care propun alte ore in locul religiei. pt ca, spun ele”religia se face la biserica” .Anul acesta un parinte remarcabil din Bucuresti,impreuna cu alti oameni interesati de educatia generatiei acesteia de pe urma,a luat initiativa infiintarii unei scoli ortodoxe.Toate pareau in regula dar,odata cu disparitia PF TEoctist,initiativa,a fost amanata. Sa speram ca nu pentru totdeauna.Pentru ca ,nu-i asa ?.. avem si noi nevoie de oameni care mai pot sustine punctul de vedere al catorva(cati? Dumnezeu ii numara),ortodocsi neecumenizati. Doamne ajuta si iertati!

  2. 1. Eu cred ca e foarte posibil sa fie si evrei, si masoni in acelasi timp. 🙂 🙁
    2. Ei nu doar latra, ci chiar musca, din pacate.
    3. Nu doar ca nu se mai ia atitudine fata de ce se preda anti-crestin in scoala, dar vom ramane si fara religie, si fara icoane in scoala, iar Consiliul Europei lucreaza deja, printre altele, la impunerea ca obligatorie a teoriei evolutioniste si la interzicerea creationismului!
    4. Respectiva scoala ortodoxa s-a impotmolit din ratiuni administrative, din cate stim noi,fara legatura cu moartea Patriarhului, ci cu venirea unei noi conduceri la Scoala in incinta careia trebuia sa functioneze si Scoala ortodoxa.
    5. Oricum, scoala respetiva este accesibila numai catorva parinti mai instariti si nu stiu cat rezolva din problemele mari ale educatiei, in general. Si viabilitatea proiectului este sub semnul intrebarii.
    6. Pana la urma tot dinspre Biserica ar trebui sa vina alternativa si compensatia, dar nu stiu cati vor mai face ceva (sa educe parintii mai intai, apoi pe copii) in anii care vor urma…:(

  3. Referitor la SCOLILE pe care care BISRERICA ORTODOXA le-ar putea infiinta si PATRONA, cred ca totusi trebuie facut ceva in sensul acesta…

    Saptamana trecuta m-am dus sa-mi inscriu copilul mijlociu la o gradinita dincartier(fusesem plecat la tara si intarziasem cu inscrierea), si am fost surprins sa aflu ca in cartierul meu exista o gradinta infiintata si patronata de cultul baptist si care are si un nume provocator “Betania”. De asemenea am aflat ca au gradinite in Timisoara si catolicii si reformatii si alte culte, pe care le patroneaza si pe care le sustin finaciar si cu alte bunuri.

    Doar Biserica noastra majoritara Ortodoxa nu are (sau are in tara, insa eu nu stiu de ele) astfel de unitati de invatamant.

    Cred ca in viitor va trebui sa ne gandim la o ALTERNATIVA si ACTIUNE CONCRETA si EFECTIVA DE PROTEJARE DUHOVNICEASCA si CHIAR MORALA a copiilor nostri de actiunea malefica si distrugatoare de suflet a invatamantului public laic si secularizat, si care devine tot mai necrestin si PAGAN si chiar ANTICHRISTIC, care ajuta puternic la APOSTAZIEREA IN VIITOR A CATOR MAI MULTI copii botezati ortodox.!

    Si avem un exemplu de sfat si de indrumare a ceea ce ar trebui sa facem in Cartile Parintelui PAISIE AGHIORITUL. Parintele ne spune ca insusi SATANA ii va ajuta pe crestinii trezvitori sa se uneasca mai mult intre ei si sa traiasca maim mult in viitor in comuniune unii cu altii dupa modelul primelor comunitati de crestini antice, si de asemenea insuisi el, diavolul va ajuta mult prin lucrarea lui la SEPARAREA falsilor crestini de cei care vor din toate puterile sa traiasca crestineste…!

    Si ne da Parintele Paisie niste exemple destul de pilduitoare in acest sens. Si anume ne spune ca un om de afaceri crestin credincios sau un PATRON de fabrica care este credincios cu adevarat si care vrea sa angajeze noi muncitori sau care vrea sa dea drumul la o afacere pentru prima data si are nevoie de muncitori, SE VA RUGA DOMNULUI sa-i dea angajti CREDINCIOSI, iar unii dintre oamenii care cauta de lucru SI CARE SUNT CREDINCIOSI se vor ruga Domnului SA LE RANDUIASCA SA GASEASCA UN PATRON CREDINCIOS SI CU INIMA BUNA, si spune Parintele Paisie ca DOMNUL IISUS HRISTOS VA ASCULTA si rugaciunea patronului credincios si la fel si pe cea a oamenilor credinciosi si-i va AJUTA SA SE INTALNEASCA SI SA FIE IMPREUNA…!

    Si mai da un exemplu Parintele Paisie, care spune asa, ca la o scoala unde sunt copii ai unor parinti credinciosi, si care au nevoie de o INVATATOARE NOUA sau de inca o profesoara noua sau de o educatoare noua, se vor ruga Domnului pentru ca sa le randuiasca pt. copiii lor o invatatoare credincioasa sau o profesoara credincioasa, si tot asa o educatoare sau invatoare sau profesoara sau chiar guvernanta care este CREDINCIOASA cu adevarat si care cauta de lucru se va ruga Domnului Hristos, sa-i randuiasca o clasa de copii si o scoala unde parintii copiilor sunt crediniosi, iar copii sunt crescuti cu frica de Dumnezeu. Si ne spune mai departe Parintele Paisie ca si in acest caz Domnul va asculta atat rugaciunea parintilor credinciosi pt. copiii lor, cat si rugaciunea educatoarelor, invatoarelor si profesoarelor credincioase si ii va ajuta si pem unii si pe celelate sa se intalneasca si sa traisca impreuna IN SLUJIREA RECIPROCA si FRATEASACA CRESTINA….!

    Deci frati scumpi, va trebui si noi sa ne rugam ca TOATE SURORILE NOASTRE CREDINCIOASE care sunt IN INVATAMANT la momentul actual ca si educatoare, invatoare, profesoare, si chiar guvernante si de chiar FRATI educatori (si care suspina si sufera launtric din cauza confratilor lor neduhovnicesti) SA RANDUIASCA DOMNUL IN VIITOR si SA-I INDRUME DOMNUL ca sa se gandeasca la a-si pune talantii lor in slujba educarii copiilor fratilor lor crestini ortodocsi credinciosi.

    Numai ca pentru asta este nevoie sa fie niste scoli DEJA INFIINTATE si chiar gradinite si crese crestine ortodoxe.

    Vom mai aborda si alta data ideea asta…

    Eu deja de mult timp visez si sper sa-mi cresc copii la o scoala care sa fie infintata si patronata de BISERICA ORTODOXA (si chiar sa-mi studieze copii in viitor (daca nu va incepe deja marele necaz) la o Universitate ortodoxa) si cred ca si alti frati ortodocsi gandesc la asta.

    Sa ne rugam Domnului din toata inima ca sa se ne miluiasca si cu o asmenea REALIZARE si BUCURIE IN VIITOR. Amin!

    DOAMNE AJUTA!

  4. INGRIJORATOR! BUN ARTICOL! BUN SITE!

  5. cu siguranta si aceasta aparitie de carte este una din numeroasele publicatii cu un caracter voit ecumenic si masonic. tot ce putem face e sa ne punem nadejdea in Puterea Lui Dumnezeu fiindca valul de publicatii de acest gen e intr-o continua crestere. e si asta o incercare de a ne induce o stare de spaima, o incercare de intimidare a ortodocsilor. trebuie sa avem discernamant religios, putere de selectie si sa le oferim copiilor o educatie temeinic insusita care sa aiba in centru Adevarul absolut si care este Dumnezeu. un rol deosebit trebuie sa revina si profesorilor, in special a celor de religie, care ar putea prezenta la orele de religie carti care sunt accesibile si folositoare sufletului, precum si a acelor carti otravitoare cu explicatiile necesare. si totul trebuie facut azi, nu maine, fiindca se anunta vremuri nu tocmai usoare pt. noi ortodocsii autentici, nu pentru ,,lupii deghizati in piei de oi”. Doamne ajuta si sa nu uitam ca ceea ce nu e cu putinta la noi, oamenii, e cu putinta la Dumnezeu. Sa avem nadejde di dragoste unii fata de altii, rugandu-ne si pentru cei rataciti, precum si pentru intarirea noastra duhovniceasca!!!

  6. Intr-adevar opiniile prezentate mai sus sunt de un real interes pentru un crestin. Cred ca mai mult conteaza cei sapte ani de acasa in educatia unui copil. Bineinteles ca in formarea spirituala si intelectuala a unui copil conteaza si anii de scoala. Dar, dupa cum observ, de multe ori in unele scoli se pune accent mai mult pe reamenajarea clasei pe buzunarul parintilor, decat pe formarea copiilor.
    Biserica a avut si are un rol important in aceasta formare. Orele petrecute in biserica sunt cele mai frumoase clipe din viata unei persoane. Nu cred ca este cineva care, intrand intr-un sfant locas va iesi de acolo fara sa fi invatat ceva.
    In legatura cu domnii profesori cred ca ar conta mult sa aiba si un calificativ moral acordat de Biserica . PE BUNE!

  7. Nu neaparat un calificativ dat de Biserica, dar o viata in Biserica, da!!! E foarte trist ca profesorii insisi contribuie la micsorarea sanselor copiilor de a deveni buni crestini, prin anti-modelele pe care le ofera, unii dintre ei…

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate