PS MACARIE: “Într-un mod profund nedrept, autorităţile AU INTERZIS PELERINAJUL LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA fără a ne arăta cu ce este mai riscant pelerinajul decât alegerile”/ ÎPS TEODOSIE: “Cu credință și cu rugăciune vom birui boala mai mult decât cu restricțiile” (VIDEO, TEXT)

13-10-2020 Sublinieri

PS Părinte Episcop Macarie:Într-un mod profund nedrept autoritățile au interzis pelerinajul la Iași. Singura noastră vină este că o iubim pe Sfânta Cuvioasă Parascheva!”, Aalesund, Norvegia, 11 octombrie 2020:

„ […] Trăim vremuri grele, preaiubiţii mei, însă, aşa cum am auzit în pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol Luca, care s-a citit acum, la Dumnezeiasca Liturghie, în parabola semănătorului, trebuie să ne pregătim peticul de pământ fertil al inimii noastre pentru ca sămânţa să dea rod spre viaţă veşnică. Hristos este neobositul Semănător Care aruncă seminţele de foc ca să ne aprindă sufletele pentru dragostea faţă de El și faţă de aproapele. Seminţele de foc ale harului Său ne curăţesc și ne înnoiesc fiindcă, iată, lucrarea Sa până astăzi este neîncetată. Semănătorul seamănă har peste har pentru viaţă cea veşnică. De aceea să pregătim inimile noastre pentru ca seminţele cuvintelor și evangheliceştilor Sale porunci sădea rodire spre viaţă.

Iar seminţele Sale rodesc sfinţii, iar noi cinstim sfinţii prin sfintele lor moaşte şi sfintele lor icoane.

În aceste zile suntem cuprinși de întristare deoarece în Ţară, iată, pelerinii nu se pot atinge de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Într-un mod profund nedrept autorităţile au interzis pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva fără a ne arăta cu ce este mai riscant pelerinajul decât alegerile, decât folosirea cotidiană a mijloacelor de transport în comun în marile oraşe, decât frecventarea supermarketurilor. Însă, în urma reacţiei firești a Preafericitului nostru Patriarh şi a ierarhilor, iarăşi s-a stârnit această campanie de ură faţă de Biserică, de denigrare a slujitorilor altarului şi a credincioşilor pelerini, care nu au nicio vină decât că o iubesc pe Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Am slujit zilele trecute la Trondheim, care era o cetate vestită pentru pelerinajul la moaștele Sfântului rege Olav al Norvegiei, luminătorul acestor ţinuturi. Este un sfânt contemporan cu Maica noastră Parascheva de la Iaşi și la moaştele sale se aduna toată creştinătatea europeană, nu doar cea nordică. Era o sfântă istorie a acestei cetăţi, care, iată, a devenit doar o poveste de demult care nu mai atinge inimile unei lumi secularizate. Credinţa multora s-a răcit şi oamenii nu mai găsesc sprijin în sfinţii cei pururea rugători pentru noi, adevăraţii noştri prieteni, care nu ne dezmint şi care ne sunt alături atât la bucurie, cât, mai ales, la încercări.

Noi cunoaştem binefacerile rugăciunilor, mijlocirilor sfinţilor, îi iubim pe sfinţi, că ne sunt cei mai statornici, cei mai fideli prieteni, care ne acoperă cu rugăciunile lor și ne ajută să ieşim la limanul cel neînviforat. Aşadar, se cuvinte să o rugăm pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, să-l rugăm pe Sfântul rege martir Olav, creştinătorul acestor ţinuturi, și pe toţi sfinţii care ne ajută să ieşim la limanul cel neînviforat al mântuirii.

Iubite frate, iubită soră, să ne adăpostim sub aripile mângâietoare ale lui Dumnezeu. Adăpostindu-ne sub aripile Lui vom fi protejați de furtuna care se apropie.

Să nu uităm că, încă din vremuri grele, în vreme de molimă, de încercări, când războiul bătea la uşi, creştinii au cerut ajutorul Preamilostivului Dumnezeu şi Dumnezeu nu i-a trecut cu vederea. Dumnezeu nu trece cu vederea niciun suflet, ci îi vorbeşte fiecăruia prin propria sa conştiinţă întru Duhul Său Cel Sfânt. Ne vorbeşte Dumnezeu şi acum şi ne îndeamnă să nu ne descurajăm, fiindcă El este curajul nostru, El este nădejdea noastră, El este mântuirea sufletelor noastre. Nu uita, iubite frate, că în tine licăreşte scânteie de Duh. Nu uita, iubită soră, că în inima ta este o candelă ce arde neîncetat cu undelemnul faptelor bune. Aşadar, să nu ne descurajăm, să ne punem nădejdea în Preamilostivul Dumnezeu, întru mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria şi a tuturor sfinţilor pururea-rugători pentru noi. Amin”.

***

ÎPS TEODOSIE – Cuvântul de învățătură după Sfânta Liturghie săvârșită la biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din zona Gară Constanța – 11 octombrie 2020:

Transcrierea unui fragment:

„[…] Iata, sa ne rugam in aceste zile si la Sfanta Parascheva la care nu putem ajunge. Adevarat este ca este boala, dar nu este o boala asa de raspandita si care sa aduca frica mai multa decat se cuvine. De aceea sa nu va slabiti in credinta dumneavoastra, sa cresteti in credinta! Cu credinta si cu rugaciune vom birui boala mai mult decat cu restrictiile.

Pentru ca iata nu m-am imbolnavit. M-am apropiat de toata lumea si in biserica n-am gasit, care au fost in biserica, sa fie bolnavi. Noi trebuie sa ne rugam. Sfanta Parascheva a izbavit de ciuma, de holera. Poporul nostru a fost purtat de sfintele ei moaste si in vreme de seceta si in vreme de boala, si acum este socotita… trasmitatoare de boala!

Este ceva de neinteles pentru ca cei care nu cred nu-i pot intelege pe cei ce cred. Ei privesc doar materia, nu privesc si sufletul. Ce-i mai valoros in noi este sufletul. Daca sufletul il inchidem ca intr-o inchisoare, intr-un trup si-o casa izolata, sufletul acela de unde sa se mai hraneasca? Bisericile sunt casele sufletelor noastre.

De aceea eu sper sa auda si cei ce nu inteleg si sa inceapa sa inteleaga, sa asculte cuvintele Mantuitorului de astazi: “Cine are urechi de auzim sa auda, dar sa auda si pe dinauntru, nu numai pe dinafara, sa aiba sensibilitate la semenii sai. Ca degeaba punem noi restrictii, daca oprim de la munca, daca oprim de la relatia cu cei din familie, cu cei bolnavi care au nevoie de ajutorul nostru. Noi trebuie sa implinim porunca Lui Dumnezeu, nimeni nu poate fi deasupra lui Dumnezeu. De aceea, iata, noi trebuie sa fim credinciosi, sa fim ravnitori, sa fim rugatori si credinta noastra sa o aratam in faptele noastre…”.

Reacții față de interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva. PS MACARIE DRĂGOI denunță „SECHESTRAREA” abuzivă a sfintelor moaște ale Cuvioasei. „Boala nu se combate cu metode polițienești”/ IPS TEODOSIE: „Cel mai mare pelerinaj este CONFISCAT de cei fără de credință”. Așa-zisele rigori sanitare – doar un pretext (Video)/ PS IOACHIM: „În timpul comunismului nu s-a întâmplat niciodată așa ceva”

Care sunt SEMNIFICAȚIILE ATACULUI asupra Sărbătorii SFINTEI PARASCHEVA? “Vă lovim în reperele voastre identitare, care v-au ajutat să rezistați de-a lungul secolelor!” – ÎNTREBĂRI IMPORTANTE CARE TREBUIE SĂ DEA DE GÂNDIT ORICĂRUI OM ONEST

URÂCIUNEA PUSTIIRII batjocorește sfinții și locurile sfinte. PACTUL SATANIC AL CREDINȚEI: “Pe ei nu-i interesează măsurile ştiințifice de protecție, ci exclusiv SĂ CREDEM în COVID, aşa cum l-a “hărăzit Marele Arhitect”. Problema este deci una de credință, nu de ştiință, iar târgul diavolesc se propune pe fondul FRICII”

PELERINAJUL SFINTEI PARASCHEVA ANULAT, CREDINCIOSII LEGITIMATI DE JANDARMI – atmosfera anticrestina mai rea decat in vremea comunismului!/ Județul SUCEAVA – ACCESUL LA BISERICI ȘI MĂNĂSTIRI INTERZIS celor care nu sunt din localitate/ Expert OSCE în libertate religioasă: “O intruziune în viața liturgică a Bisericii unde Statul nu are căderea să intre sub nicio formă”

“Durere adăugată la durere” – Mesajul IPS TEOFAN despre blocarea abuziva a pelerinajului de Sfânta Parascheva: TOTUL ARE O LIMITĂ peste dacă se trece, nu e bine pentru nimeni. CHEMARE LA POCĂINȚĂ ȘI POST ASPRU

PS IGNATIE sarcastic despre apostolii lockdown-ului: „virusul stă mai abitir după colţul tuturor bisericilor”. Arhiereul atrage atenția asupra tentativei de SUPRIMARE a Bisericii din spațiul public și a actului religios

Reacția Patriarhiei față de noile restricții: MĂSURILE SĂ NU CONDUCĂ LA AFECTAREA LIBERTĂȚILOR RELIGIOASE/ Cătălin Raiu, expert OSCE: ”adresa din cartea de identitate NU poate fi un motiv pentru INTERZICEREA EXERCITĂRII LIBERTĂȚII RELIGIOASE și în cazul acesta chiar și al libertății de mișcare”

UPDATE: Arafat respinge posibilitatea revenirii/ PATRIARHUL DANIEL ia poziție față de interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva: O MĂSURĂ DISPROPORȚIONATĂ ȘI DISCRIMINATORIE. Întâistătătorul BOR cere REVENIREA asupra deciziei


Categorii

IPS Teodosie, Pandemia Covid-19, Pilda Semanatorului, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PS MACARIE: “Într-un mod profund nedrept, autorităţile AU INTERZIS PELERINAJUL LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA fără a ne arăta cu ce este mai riscant pelerinajul decât alegerile”/ ÎPS TEODOSIE: “Cu credință și cu rugăciune vom birui boala mai mult decât cu restricțiile” (VIDEO, TEXT)

  1. Pingback: Părintele Tudor Ciocan despre REAUA-CREDINȚĂ A AUTORITĂȚILOR care au oprit accesul la moaștele Cuvioasei Parascheva: “TRUPUL SFINTEI ESTE ÎNCONJURAT CU PAZĂ. Am ajuns să fim vrăjmășiți de propriii noștri conducători. Pentru binele nos
  2. Pingback: Cuvânt al PS MACARIE la Oslo: “Atunci când autoritățile laice ne spun cum să ne împărtășim euharistic și cum să ne cinstim sfinții, aceasta este o SAMAVOLNICIE pe care trebuie SĂ O DENUNȚĂM ca atare! ÎN VREMURI ALE MINCIUNII, să fim
  3. Pingback: PS IUSTIN, Episcopul Maramureșului și PS IGNATIE, Episcopul Hușilor - atitudini dure față de ACTUL ABUZIV AL "IZOLĂRII LA DOMICILIU" AL SFINTEI PARASCHEVA. "Iaşiul a devenit pentru câteva zile un adevărat pustiu al Carantaniei, und
  4. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Toată mișcarea de azi are o singură țintă: credința ortodoxă! ȚINTA ESTE SUFLETUL TĂU, frate și soră care mă asculți! Prin înlăturarea pelerinajelor s-a pus o piedică harului lui Dumnezeu” (V
  5. Pingback: PREASFINȚITUL IUSTIN AL MARAMUREȘULUI: “Sfinții nu pot fi confiscați! Sfinții nu pot fi privatizați! S-a privatizat toată țara, de 30 de ani totu-i devalizat! Numai Biserica nu s-a privatizat. De aceea și deranjează!” (VIDEO, TEXT) |
  6. Pingback: PS MACARIE este “ALĂTURI CU TOATĂ INIMA de părintele arhiepiscop TEODOSIE DE LA TOMIS și de pelerinii de la Peștera Sfântului Apostol Andrei!”: “SĂ NU NE UITĂM ÎNAPOI, CI SĂ PRIVIM ÎNAINTE, LA ȚINTA HRISTOS!” | Cuvântu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate