ÎPS TEODOSIE: “Frica de boală adâncește boala. Una e prudența și alta e frica. Dacă pierdem însă frica de Dumnezeu, atunci suntem pradă celui rău. SĂ-I IERTĂM ȘI PE CEI CARE NE-AU ÎNFRICOȘAT CU BOALA!”

24-08-2020 Sublinieri

Cuvântul ÎPS Teodosie la Sfîntul Maslu – Mangalia, 10 august 2020:

„Preacucernice părinte Protoiereu, preacucernici părinți, iubiți credincioși, iată-ne și la Mangalia, în această perioadă a fricii impuse, pe care noi nu trebuie să o luăm ca atare, pentru că frica de boală adâncește boala. Una e prudența și alta e frica. Însă trebuie să avem o frică, frica de Dumnezeu, care, dacă e pierdută din conștiința noastră și din sufletul nostru, atunci suntem pradă celui rău.

Taina Sfântului Maslu aduce daruri bogate ale Duhului Sfânt. Ne-aduce nouă, dacă am deschis ușa sufletului și a inimii, ne înlocuiește răul din noi cu binele. Înlocuiește întunericul păcatelor cu lumina Harului. Și ne-aduce atâta bucurie și atâta sănătate, dar s-o chivernisim cum se cuvine. Sănătatea nu trebuie să fie doar pentru trup, ci mai ales întâi pentru suflet. Cine-și vindecă sufletul, i se vindecă și trupul. De aceea, Mântuitorul, cum L-am văzut, la slăbănog întâi i-a iertat păcatele, și dacă i-a iertat păcatele, s-a vindecat și trupul. De aceea, trebuie să fim atenți cu viața noastră. Ce venin am agonisit înăuntru, și cel mai periculos este veninul păcatelor. Astfel încât nu este boală mai grea decât păcatul. Aceasta-i boala cea mai grea. Și de ea nu ne vindecă nimeni decât Hristos, Mântuitorul nostru. Care ne vindecă și de celelalte boli. Pentru că toate bolile sunt consecințe ale păcatelor. El a venit să ne ierte păcatele, ca să ne însănătoșească și sufletul, și trupul, și însănătoșindu-le, să le pregătească pentru viața cea veșnică.

Aceasta trebuie să fie grija noastră cea mai mare. Să ne ușuram de păcatele pe care le-am luat ca pe niște poveri și ca pe niște răni ale sufletului și ale trupului, și dacă nu vindecăm aceste răni, ele se adâncesc. Prin Taina Sfântului Maslu se vindecă aceste răni. Pentru că untdelemnul sfințit aduce darurile când noi ne ungem cu el în cele șapte locuri, cele șapte daruri ale Duhului Sfânt intră înăuntrul nostru și ne vindecă neputințele noastre sufletești și trupești.

Iată, aici avem o biserică frumoasă, o biserică vie, de două ori vie: o dată prin sfintele slujbe și a doua oară prin materialul din care este construită, prin lemn. Că lemnul rămâne viu o sută de ani și mai pe urmă. Să ne bucurăm de această frumusețe de aici. Am poposit în fiecare an la Sfântul Maslu aici, la biserică. De aceea, le mulțumesc părinților că m-au chemat, pentru că aici veniți și stați în această curte atât de bine, suntem oblăduiți de sfânta biserică care-și îndreaptă crucea la înălțime către cer și odată cu crucea bisericii, se înalță și crucea vieții fiecăruia dintre noi.

Să ne bucurăm de darurile pe care le-am primit. Să nu le irosim. Să le păzim și să le înmulțim. Darurile vindecărilor, cum am ascultat, ne spune Sfântul Apostol Pavel, sunt darurile cele mai mari. Cine-și vindecă sufletul, îl pregătește să fie mai limpede și să-l oglindească mai bine pe Dumnezeu, pentru că sufletul este rudenie cu Dumnezeu. Dumnezeu la originea Sa este pur spiritual, doar Fiul a luat trup omenesc ca să Se înfrățească cu noi și să ne răscumpere pe noi. S-avem mereu în mintea și-n inima noastră pe Dumnezeu, de Care să nu ne despărțim niciodată. Cine se desparte de Dumnezeu, se desparte și de sufletul său, își uită sufletul. Și iată, este pradă tuturor ispitelor, necazurilor, bolilor și tuturor greutăților. Pe toate ispitele noi să le înfruntăm cu credință, cu rugăciune și cu toată dorirea cea bună pentru semenii noștri. Să nu mai avem vreo supărare cu cineva sau vreo dușmănie. Să-i iertăm și pe cei care ne-au înfricoșat cu boala.

Sigur, în toată boala aceasta, spre deosebire de alte boli, se văd și alte valențe. Nu e numai boala, ci niște idei, niște idealuri materiale și de altă natură. De aceea, să fim înțelepți, pentru că acum masca pare a fi mai valoroasă decât icoana. De aceea, luați aminte! Iată, ministrul [Nelu Tătaru, pe când era doar secretar de stat – n.n.], l-am ascultat și cred că toți ați ascultat, a spus [în februarie 2020, în concordanță cu toate normativele OMS din acel moment… și până de curând – a se vedea video mai jos, n.n.] că cine-i sănătos și poartă mască, e periculos! Nu spun eu, e glasul ministrului sănătății. Și așa este, pentru că expirăm dioxid [de carbon] și [in]spirăm tot dioxid. Mulți medici, savanți, spun că deși pare o protecție – într-adevăr, cel bolnav trebuie să poarte – dar cel sănătos să nu poarte. Dar, în fine, trebuie să ascultăm, că decât o amendă, mai bine o mască 🙂 Așadar, să luăm aminte și să fim înțelepți în tot ceea ce avem de făcut. Dar înțelepciunea, spune înțeleptul Solomon, se dovedește dreaptă din faptele ei.

Cine Îl ia pe Dumnezeu însoțitor vieții sale și nu-L uită nici o clipă și petrece și la masă, și-n călătorie, și la muncă și oriunde simte că Dumnezeu este prezent cu el, acela e cel mai înțelept, că nu se desparte de Dumnezeu. Așadar, să căutăm înțelepciunea care stă la Tronul lui Dumnezeu. Dacă noi purtăm pe Dumnezeu în suflet și sufletul nostru își întinde prezența sa până la Cer, până la Dumnezeu, Dumnezeu se apropie de sufletele noastre și-și face locaș în noi.

Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru această seară frumoasă, pentru această seară de lumină și de rugăciune, să rămânem mai departe cu această rugăciune în mintea, în inima noastră și în toată viața noastră, să înfruntăm ispitele, necazurile, să înfruntăm orice rău cu binele și să răsplătim răul numai cu binele. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

PANDEMIA NECREDINȚEI. Mărturisirea Părintelui MIHAIL MILEA: “L-am pierdut pe Dumnezeu! Aceasta e marea TRAGEDIE, că A MURIT CREDINȚA ÎN NOI, că nu mai avem încredere în Dumnezeu. Ne-au biruit mai-marii noștri cu aceste FRICI DE TOT FELUL. Și de aceea plânge Maica Domnului” (VIDEO)

CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA CU POTIRUL”. PANDEMIA ca “exercitiu” al razboiului Satanei cu Hristos (VIDEO, AUDIO, TEXT)

“Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!” – FRICA E VIRUSUL CARE NE DESFIGUREAZĂ, ne predă demonilor care ne îneacă. STAREȚUL MELCHISEDEC DE LA PUTNA: “Și în această NEBUNIE prin care trece omenirea, SĂ NE ARUNCĂM ÎN BRAȚELE LUI HRISTOS, cu încredere că el ne va prinde și ne va ține! Să rămânem CU OCHII ȚINTĂ la El, căci altfel NE AFUNDĂM! Aceasta vrea Hristos de la noi, să-I fim fideli!” (AUDIO, TEXT)

MITROPOLITUL cipriot NEOFIT: “Adevarul este ca a venit vremea examenelor credintei noastre si ne-au gasit pe toti, cler si popor, NEPREGATITI. Tot ce vedeti este LUCRAREA ANTIHRISTILOR ca sa pregateasca prin frica si teroare, HAOSUL, care va da nastere, mai intai, unui GUVERN MONDIAL si apoi Antihristului”

PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII MEI! NU INTRAȚI ÎN ȚESĂTURA DE PĂIANJEN A MINCIUNII! Să ne așezăm în Duhul Adevărului!”

Parintele Tudor Ciocan despre “ZEUL COVID” si NOUA RELIGIE MINCINOASA care cauta castigarea sufletelor noastre, prin FRICA si SILNICIE (audio, text)

IMPARATUL E GOL! Dar facem ascultare de mai-marii Bisericii. Pana la ce LIMITA? Credinciosii si SISTEMUL IMUNITAR – intre (NE)INCREDEREA IN PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU si EXCESUL DE PROTECTIE, cu sila, din partea Statului care se vrea dumnezeu (PR. TUDOR CIOCAN – PREDICI AUDIO + TEXT)

 

***

IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

LINȘARE mediatică a ÎPS TEODOSIE și INCITARE LA URĂ pe rețelele de socializare împotriva PĂRINȚILOR ce și-au împărtășit copiii/ REACȚIE NEINSPIRATĂ a purtătorului de cuvânt al Patriarhiei/ Cum s-a transformat CONSULTAREA ierarhilor privind chestiunea împărtășaniei în DECIZIE a Sfântului Sinod?/ “Dacă cedăm acum, VOR CERE ȘI MAI MULT, ca setea lor sa fie satisfacută”


Categorii

IPS Teodosie, Pandemia Covid-19, Sfantul Maslu, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “ÎPS TEODOSIE: “Frica de boală adâncește boala. Una e prudența și alta e frica. Dacă pierdem însă frica de Dumnezeu, atunci suntem pradă celui rău. SĂ-I IERTĂM ȘI PE CEI CARE NE-AU ÎNFRICOȘAT CU BOALA!”

  1. Pingback: Protos. Hrisostom de la Putna: “DE CE NE RUȘINĂM NOI SĂ NE ÎNCHINĂM LA ICOANE, CA ȘI CUM AR AVEA COVID SAU NE ÎNCHINĂM CU MASCA PUSĂ? Vrem să se sfințească masca atingându-se de icoană? OARE CHIAR N-AM ÎNȚELES NIMIC?! Credeți că lu
  2. Pingback: Creștinul de azi – între A TRĂI DUPĂ MINCIUNA ÎNFRICOȘĂRII din partea “lumii” și A NE LUA CRUCEA pentru a trăi împreună cu Hristos. PREDICA PR. TUDOR CIOCAN la Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci (AUDIO, TEXT) | Cuvântu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate