2% din clericii “Bisericii” Anglicane NU CRED IN DUMNEZEU. Doar putin peste 80% cred in DUMNEZEU PERSOANA

28-10-2014 49 secunde Sublinieri

Empty-pews-008

foto: www.theguardian.com

Aproximativ 2% din preoţii, diaconii şi episcopii Bisericii Anglicane consideră că Dumnezeu este o construcţie a omului, dezvăluie un uluitor sondaj realizat de Institutul YouGov şi publicat marţi, relatează AFP, conform Mediafax.

Studiul, efectuat asupra unui număr de peste 1.500 de membri ai clerului din Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia, arată că doar 83% dintre cei chestionaţi cred că există un “Dumnezeu personal”.

În total, 3% apreciază că există “o formă de forţă spirituală sau vitală”, iar 9% afirmă că “nimeni nu poate şti cum arată Dumnezeu”. De asemenea, 2% susţin că “nu sunt siguri că Dumnezeu este altceva decât o contrucţie a omului”.

Totodată 2% nu sunt de acord cu niciuna dintre aceste afirmaţii, iar 1% preferă să nu răspundă.

Biserica Anglicană, o aripă a creştinismului, oferă clerului său o libertate destul de largă în interpretarea credinţei.

Citat de cotidianul The Independent, reverendul David Paterson, un preot pensionar din Biserica Angliei, susţine că este perfect posibil să predici cuvântul lui Dumnezeu fără să crezi în el.

“Odată ce ai acceptat că religia este o creaţie a omului, ea devine la fel ca arta şi literatura, şi anume un mijloc foarte preţios de a te cunoaşte pe tine-însuţi”, afimă el.


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri...

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “2% din clericii “Bisericii” Anglicane NU CRED IN DUMNEZEU. Doar putin peste 80% cred in DUMNEZEU PERSOANA

 1. Da. Este firesc. Erezia nu duce la Ddumnezeu ci la eu, şi prin eu… predici… ,,cuvântul” lui ,,dumnezeu” fără să crezi.(În ce spui -predici-).
  Arta, litreratura,(teatru şi actoctoria clericală…) şi ce mai adaugă acei înşelați, nu duce la cunoaşterea de sine, duce la cunoaşterea măiestriei actoriceşti, a măiestriei folosirii cuvintelor înşelării, a manipulării şi speculării aproapelui.
  Aceştia nu cred în Dumnezeu (dar slujesc…). De ce nu cred? Pentru că Dumnezeu nu se află niciodată în eres, în minciună, în eu. Dumnezeu este peste tot, dar în acestea, NU!. ,,Duhul lui Dumnezeu, nu este în voi” a spus Mântuitorul, fariseilor şi cărturarilor tuturor timpurilor, slujitorilor templului şi celor asemenea lor.
  Deşi este peste tot, Dumnezeu, nu este în oamenii fărădelegii, în oamenii ne-adevărului, al ne-cinstei, în fățarnicii (care sunt actori ce se arată şi joacă rolul a ce ar trebui să fie şi nu sunt niciodată), etc.
  Unde este Dumnezeu (pentru om) ???
  Unde poate fi găsit Dumnezeu (pentru om)???
  Sfinții părinți spun: Dumnezeu se află (ascuns) în poruncile sale.
  În calea, în viața, în tainele sfintei biserici ortodoxe autentice.
  Acolo se află Dumnezeu (pentru oameni).
  Acolo se află Duhul Sfânt, şi doar prin biserică şi taine se dobândeşte şi se păstrează (împlinind poruncile).

  Da. E singurul adevăr pe care (puțini slujitori eretici) îl spun deschis.(Cum că nu cred, că este creație a omului).

 2. Iată ce spune sf.ap. Pertu:
  ,,Dacă vorbeşte cineva, cuvintele lui să fie ca ale lui Dumnezeu; dacă slujeşte cineva, slujba lui să fie ca din puterea pe care o dă Dumnezeu, pentru ca întru toate Dumnezeu să se slăvească prin Iisus Hristos, Căruia Îi este slava şi stăpânirea în vecii vecilor.Amin!”
  Găsiți citatul la Petru, capitolul 3, versetul nr.11.

 3. “reverendul David Paterson, un preot pensionar din Biserica Angliei, susţine că este perfect posibil să predici cuvântul lui Dumnezeu fără să crezi în el.”

  Daca nu crezi in Dumnezeu, cum sa predici despre El??? Cel care face asta e cel mult un actor, nicidecum un preot! Nu poti sa predici decat despre ceva in care CREZI, altfel esti un mincinos ordinar, care te joci de-a preotul. Oricum anglicanii sunt pe alta lume, la ei si femeile sunt preoti, episcopi… F posibil ca printre cei chestionati sa fie si clerici de sex feminin, pt ca spune “1500 de membri ai clerului”… Eu ma mir ca sunt 83% care cred intr-un “Dumnezeu personal”, bineinteles ca si aici ar fi 83*1500/100 de pareri diferite despre acest “concept”.

 4. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/10/28/mircea-vulcanescu-patimiri-din-inchisoare-din-marturii-mai-putin-cunoscute/#comment-318541

  Oare astfel de articole nu ar merita cel putin la fel de multa atentie si comentarii? Oare, de fapt, nu ar merita cu mult mai mult? 🙁

 5. @admin2:

  cam ce s-ar mai putea comenta acolo? Poate doar sa facem niste constatari amare despre cum suntem de fapt. In Franta, dupa al doilea razboi mondial au fost vanati, urmariti si condamnati public colaborationistii, pentru ca acestia au fost perceputi ca fiind un corp strain natiunii franceze. Noi inca nu am gasit corpuri straine de noi in interiorul nostru.

 6. @ Titus L.:

  Multe, multe se pot discuta si acolo, dar mai inainte macar sa ne deschidem ochii si urechile ca sa vedem si sa auzim…

  Mai departe… voi raspunde chiar acolo.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare