“Biserica” Angliei propune “binecuvantarea” CASATORIILOR HOMOSEXUALE

29-11-2013 1 minut Sublinieri

Lambeth Conference

[Reuters]:  Clerul “bisericii” Angliei va putea “binecuvanta” relatiile homosexuale conform unei mult-asteptate propuneri inaintate intr-un moment in care aceasta adopta o atitudine mai “deschisa” – dar contestata – catre homosexualitate. 

Desi cuplurile homosexuale inca nu vor putea sa se casatoreasca legal in biserica, propunerea va permite clerului sa celebreze casatoriile homosexuale si parteneriatele civile gay in cadrul unei slujbe bisericesti. 

Criticii au condamnat propunerea ca fiind contrara invataturilor bisericii despre sexualitate.

Propunerea s-a numarat printre alte 18 recomandari facute de un grup de lucru stabilit acum doi ani, in conditiile tensiunilor legate de abordarea “credinciosilor” si clericilor homosexuali, dar ar putea intra in vigoare dupa alti doi ani de dezbateri.

[…] Liderul grupului, J. Pilling, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa ca “poti face o biserica sa fie un loc rece pentru homosexuali sau o poti face un loc cald, primitor”. 

“Niciunui membru al clerului nu i se va cere sa ofere astfel de slujbe de binecuvantare si [propunerea] nu va putea fi extinsa catre o “solemnizare” a casatoriilor homosexuale fara schimbari majore ale legii.”

Pilling a mai spus ca Biserica Angliei, care isi exercita autoritatea peste 80 milioane de credinciosi, ar trebui sa abordeze problema casatoriilor homosexuale cu intreaga comunitate anglicana si cu celelalte biserici. 

Criticii au afirmat ca propunerea este contrara invataturilor bisericii, conform carora cuplurile nu pot avea relatii sexuale decat in cadrul casatoriei, ce nu poate fi incheiata decat intre barbat si femeie.

Singura voce dizidenta a grupului de lucru constituit din 7 membri, episcopul de Birkenhead Keith Sinclair, a afirmat ca nu crede ca recomandarea nu contine un raspuns coerent si consistent al bisericii la adresa sexualitatii.

Andrea Williams, fondatoare al Christian Concern, sustinatoare a casatoriilor traditionale si membra a Sinodului Bisericii Angliei, a spus ca propunerea va semana diviziune si tensiune in cadrul acesteia. 

“Majoritatea crestinilor din lume si de-a lungul istoriei sunt atasati de invataturile biblice ortodoxe despre casatorie si sexualitate”, a spus aceasta intr-o declaratie. 

Seful Bisericii Angliei, arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, desi si-a reiterat (?) in acest an opozitia fata de casatoriile homosexuale, a admis, de asemenea, ca a avut loc o “revolutie” in ceea ce priveste atitudinea fata de homosexualitate si ca pozitia bisericii ar putea fi vazuta drept in raspar cu opinia publica.

Un sondaj national pe aceasta tema arata ca majoritatea britanicilor au o atitudine mult mai relaxata fata de casatoiriile homosexuale decat in deceniile anterioare. In 1990, mai putin de unul din patru respondenti cu varsta intre 16 si 44 ani erau toleranti fata de relatiile homosexuale, dar acum proportia este aproape la jumatate, iar in cazul femeilor, proportia a sarit de la 28% in 1990/91 la 66% in prezent. 

(Reporting by Belinda Goldsmith; Editing by Gareth Jones)

traducere razbointrucuvant


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la ““Biserica” Angliei propune “binecuvantarea” CASATORIILOR HOMOSEXUALE

  1. Este inspaimantator.
    Cum sa binecuvantezi pacatul ? Asta doar daca, din biserica, ai devenit sinagoga a satanei !

    “Seful Bisericii Angliei, arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, desi si-a reiterat (?) in acest an opozitia fata de casatoriile homosexuale, a admis, de asemenea, ca a avut loc o “revolutie” in ceea ce priveste atitudinea fata de homosexualitate si ca pozitia bisericii ar putea fi vazuta drept in raspar cu opinia publica.” – si deecat sa fie in raspar cu opinia publica, prefera sa fie in raspar cu Iisus Hristos, cu scripturile, cu 2000 de ani de crestinism.

    Este o nebunie generalizata si dirijata de undeva, de cineva, cred ca niciodata in istorie satanismul nu s-a manifestat atat de pe fata ca acum, la nivel global.

  2. banuiesc ca acesta ‘bine_cuvantare’ o va da mai intai preoteasa, apoi, in logica aceasta, se vor ‘bine_cuvanta’ intre ei…si apoi vor cuvanta: ‘Bine, Bine ..’

  3. @Vranceanu,
    de cine crezi ca e dirijata?DOAMNE AJUTA.
    P.S.-LA MULTI ANI celor cu numele sfant ,ANDREI-ANDREEA.

  4. Bine a pus Admin in titlu in ghilimele cuvantul “Biserica” Angliei.
    Nu ar trebui sa ne surprinda nimic, asa-i, din partea celor ce-si zic “biserica”, dar nu sunt…
    Dar pentru a lua si noi/altii aminte, este bine sa fim informati si …sa ne minunam.

  5. @ Gheorghe – esti aici ca sa afli ce cred eu ?
    E plin internetul de informatie. Cauta.

  6. @Vranceanu,
    credeam ca ai inteles intrebarea.Nu cei care sunt pe internet,trecuti,dirijeaza,ci e unul in adancuri,care-i manipuleaza.Nu de impuls aveam eu nevoie,ci de intelegere.Oricum am observat nervozitate in raspuns,desi, nu-si avea rostul.DOAMNE AJUTA.
    P.S.-nu e prea clara intrebarea ta(in ce sens sa fiu”aici”?.)

  7. Cred că-i va feri Dumnezeu de această rătăcire.
    Dacă citim cu atenţie articolul, vom observa că, în rândul membrilor Sinodului anglican, opiniile sunt împărţite, nu susţin toţi căsătoriile între homosexuali. Nu putem şti ce tabără va câştiga în acele dezbateri.
    Oricum, să ne rugăm pentru ei, fiindcă sunt şi ei creştini. Gândiţi-vă, de exemplu, la C. S. Lewis, dacă a citit cineva vreo carte scrisă de el, mă va înţelege: acest autor gândeşte şi scrie ortodox. Gândiţi-vă că este foarte posibil şi probabil ca mulţi creştini anglicani să aibă acelaşi mod de trăire a credinţei, să-L iubească pe Domnul cu adevărat!
    Spunea părintele Rafail Noica: creştinii de alte confesiuni nici nu-şi dau seama cât sunt de ortodocşi. 🙂
    De aceea, propun să ne rugăm pentru ei, să empatizăm şi nicidecum să nu le dorim vreodată ca rătăcirea să-şi facă loc în inimile şi în Bisericile lor.
    Doamne ajută!

  8. @Laura:

    Sa nu ne iluzionam, totusi, cu “gandirea pozitiva” ca nu ingaduie Domnul ratacirile. Domnul ingaduie ceea ce alege omul, caci de aceea l-a facut liber de la bun inceput, iar istoria umanitatii ne arata, dimpotriva, cum omenirea (fie prin poporul israelit, fie prin cel crestin, in Legea cea Noua) a facut tot ce a putut sa rataceasca cat mai abitir si mai rau. Totul culminand cu Apocalipsa.

    Desigur ca exista bunavointa, constiinta si lege naturala in eterodocsi, care, deseori, ne si rusineaza sub acest aspect si ne osandesc, insa e bine sa nu confundam una cu alta, realitatea harica a apartenentei la Biserica cu starea naturala a celor care, totusi, nu fac parte din ea.

    Nu doreste nimeni ca semenii nostri sa se adanceasca in ratacire si nici nu privim holistic, de parca ar fi toti o apa si-un pamant. Trec si ei, asa cum trecem si noi, prin vremuri ale cernerii.

  9. Admin,
    În primul rând, vă mulţumesc mult pentru răspuns!
    Poate că voi fi avut eu o exprimare neclară?…
    Mi-am exprimat nădejdea că Domnul îi va feri de această rătăcire. Nu am susţinut că Dumnezeu nu îngăduie rătăcirile în general, în sensul unei predestinări. Desigur că Domnul ne respectă liberul arbitru; în această privinţă, sunt întru totul de acord cu dvs!
    Ceea ce cred (şi sunt convinsă că-mi împărtăşiţi punctul de vedere) este faptul că Dumnezeu ne ajută să nu cădem, ne insuflă gândul cel bun, ne învaţă, ne îndrumă, ne dăruieşte harul de a merge mai departe şi de a ne ridica dacă am căzut.
    “Dumnezeu lucrează în voi şi ca să voiţi şi ca să săvârşiţi, după a Lui bunăvoinţă” – ne încredinţează în acest sens, inspirat fiind de Duhul Sfânt, Apostolul neamurilor.
    Care este opinia dvs? Are sens, oare, ceea ce spun? 🙂
    Doamne ajută!

  10. @Laura:

    Astfel formulat, da, sigur ca are sens. 🙂

    Doamne, ajuta!

  11. laura, apropo de confesiuni si secte, Dumnezeu a lasat o singura credinta, si anume crestinismul, in rest toate sunt inventate de catre om dupa bunul plac, de exemplu, in s.u.a pastori de la diverse secte indeamna lumea a primi cipuri danduse exemplu pe ei, in rest fara cuvinte, acum trage si tu concluzii

  12. Pingback: “Biserica” Anglicana va renunta la LEPADARILE DE DIAVOL din ceremonia BOTEZULUI. Unde duce secularizarea: la negarea existentei DIAVOLULUI si a PACATULUI - Recomandari
  13. Pingback: SCHISMA IN COMUNITATEA ANGLICANA. Ramura EPISCOPALA AMERICANA a fost SUSPENDATA pentru performarea CASATORIILOR HOMOSEXUALE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare