Stiri, recomandari si… cum ne mai spala pe creier “Ziarul Lumina” – 3 iulie

3-07-2008 3 minute Sublinieri

97139_pic.jpg

Aproape ca “duceam dorul” manipularilor tipic masonice din ziarul Lumina…:

  • Lumina: Cum a evoluat identitatea religioasă a Europeiinca un articol (nesemnat) din seria celor novatoare, care vor sa rescrie politic corect istoria Bisericii si sa injuge Trupul lui Hristos la remorca spiritului veacului. Conform autorului anonim al acestui articol, schisma dintre catolici si ortodocsi a fost un act “teatral” (!) explicabil prin factori culturali si politici ai vremii. Nu conteaza diferentele teologice, acestea sunt trecute in plan secund. In viziunea acestor propagandisti ai modernizarii si dizolvarii ecumenice (adica aneantizarii) Bisericii, nu diferenta de credinta duce la schisma si la erezie, ci specificitatea unor factori istorici, culturali si politici. Aceasta ca sa poata justifica lepadarea de cele 7 Sinoade Ecumenice si de adevarul de credinta al Bisericii celei Una, Ortodoxe. Pentru ca daca diferentele intre o credinta si alta sunt determinate de istorie, atunci, cum traim o epoca de uniformizare culturala si de “pace”, este evident ca trebuie sa ne unim: “Biserica secolului XXI are, însă, dimensiunile lumii, neidentificându-se doar cu cultura Europei sau cu Occidentul european.” Cu alte cuvinte, traim vremurile globalizarii, atunci trebuie sa globalizam si biserica…Astfel, articolul se incheie apoteotic cu citate din sincretistul papa Ioan Paul al II-lea.

  • Lumina: Şi sfinţii din vechime ar fi preferat secolul XXI.

Dupa aberantul, ereticul si hulitorul editorial duminical, in care, de ziua lor, Sfintii Petru si Pavel au fost, practic, batjocoriti cum nici protestantii sau necredinciosii nu reusesc s-o faca, in care un episod al Noului Testament era rastalmacit intr-un hal fara de hal, tradand si o ignoranta incredibila (numai pentru a face – cu orice pret si sfidand total evidentele si invatatura Bisericii – din Sf. Ap. Pavel un precursor al ecumenismului si modernismului si a decreta “falimentare solutiile traditionaliste” pentru criza Bisericii de astazi – singurul scop real al articolului fiind sa loveasca in ‘aripa’ Bartolomeu inainte de sedinta Sf. Sinod), ideologul-sef al ziarului pseudo-crestin Lumina da o noua “lovitura”! Atunci, sarmanul Sfant Apostol Petru aproape ca era aruncat la cosul de gunoi al Istoriei, ca un retrograd incurabil, care “nu era în stare să înţeleagă viitorul Bisericii” (!!!) Istoria, mersul ei fiind acest adevarat dumnezeu al modernistilor (hegelieni sau neo-marxisti) de tip “Pascal/Hulpoi”.

Acum autorul nostru revine cu un alt editorial, de aceasta data lipsit cu totul de cea mai elementara logica… Dupa ce citeaza cuvantul celebru (dar si el scos din context!) al Cuv. Paisie Aghioritul, care afirma ca “multi sfinti ar fi vrut sa se nevoiasca in zilele noastre” – tocmai datorita rautatii ispitelor -, diaconul nostru da cu bata in balta, aclamand sus si tare ce binecuvantare este sa traiesti in a noastra brave new world si ce iluzorii erau vremurile mai bune de altadata, adica, pana la urma, ce inselat era Cuviosul Paisie insusi, care deplangea tocmai decaderea lumii in raport cu oricare alt timp! Din nou, cautam sa justificam, pe usa din dos, vremurile de acum, ale Progresului, insinuand mincinos ca tocmai sporirea confortului lumesc si a inlesnirilor de toate felurile i-ar fi facut mai “invidiosi” pe sfintii de odinioara pe cei care traiesc vremurile de pe urma! Desigur, ambalajul care ia ochii este unul “duhovnicesc”, prin invocarea pacatului nemultumirii, al cartirii, ca si cum toti Sfintii si Parintii contemporani care au vorbit despe zilele viclene de astazi ar fi fost cu totii niste razvratiti si niste suflete ‘acrite’! Nu exageram cu nimic daca, in urma unor asemenea editoriale, vom afirma ca prin astfel de “ziaristi”-ideologi ai Lumii Noi se propovaduieste in Biserica noastra, la nivel oficial, nimic altceva decat o alta evanghelie, antihristica si masonica, care “acompaniaza” ideologic, cu neintrecuta virtuozitate “gesturile” apostate ale agentilor infiltrati in ierarhia BOR!

***

  • EvZ [incepe campania de condamnare a medicilor romani care au refuzat sa faca avort fetitei insarcinate. In acelasi timp, clinica medicala britanica ce fa opera avortul a inceput si o campanie agresiva pentru modificarea legislatiilor tarilor europene in sensul promovarii avortului. De aici putem intelege ca acest caz a fost instrumentat de la bun inceput si de ce a existat o intreaga campanie mediatica pe seama lui]: Medicii români, acuzaţi că au traumatizat-o pe Florina
  • Ziua [alt studiu “telefonat”…oameni sunt mai fericiti ca niciodata, aflam. Fericiti si idioti, ca in paradisul pamantesc descris de Kant]: Studiu: Lumea mai fericita ca niciodata
  • Hotnews:

Pretul petrolului depaseste nivelul de 146 de dolari barilul

Generatia messenger si-a dat licenta

***

“În această seară Înalt Prea Sfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei va oficia slujba vecerniei la Mănăstirea Muncel. La această slujbă este aşteptat şi Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului Albei, Crişanei şi Maramureşului. Cei doi ierarhi vor sluji mâine împreună şi sfânta liturghie, la Mănăstirea Muncel, care are hramul Sfinţii Români. Ierarhul nostru va fi însoţit la Mănăstirea Muncel de Părintele Ion Galaţă consilier economic la centrul eparhial. Mănăstirea de la Muncel îşi trage obârşiile încă din perioada interbelică (1927) când s-a dorit ridicarea unei mănăstiri în cinstea martirilor din munţii Apuseni, care în ultimii 300 de ani şi-au dat viaţa pentru păstrarea unităţii de limbă şi credinţă din Ardeal. Concretizarea acestui gând s-a făcut abia în 1993 când a fost pusă piatra de temelie a noii mănăstiri, ne-a informat Părintele Irineu Orlendea, duhovnicul mănăstirii. În prezent obştea mănăstirea Martirii Neamului de la Muncel numără 12 maici şi un părinte duhovnic”.


Categorii

Pagini Ortodoxe, Presa

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Stiri, recomandari si… cum ne mai spala pe creier “Ziarul Lumina” – 3 iulie

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » De la libertate la fascism si… indobitocire (Stiri 8 octombrie 2008)
  2. Pingback: Război întru Cuvânt » Cum preamareste ziarul patriarhal Lumina erezia protestanta a cultului bogatiei
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare