SĂRBĂTOAREA PAȘTILOR NU A CRESCUT NUMĂRUL INFECȚIILOR CU CORONAVIRUS – recunoaște unul din principalii specialiști din Georgia, țară unde bisericile NU au fost închise

11-05-2020 1 minut Sublinieri

Paștele în Georgia, Tbilisi, 2020: https://www.bbc.com/news/world-europe-52339183

Orthochristian.com:

Sărbătorirea Paștilor nu a influențat răspândirea coronavirusului în Georgia, a spus specialistul în boli infecțioase

Nu s-a înregistrat o creștere a cazurilor de infecție cu coronavirus după sărbătoarea Paștilor în Georgia, unde bisericile au rămas deschise, respectând standardele necesare sanitare, potrivit unuia din principalii experți în boli infecțioase din Tbilisi.

„La recomandarea guvernului, Biserica însăși a luat o atitudine foarte corectă și bună și, de fapt, am trecut în liniște această perioadă,care ar fi putut fi baza unei creșteri a epidemiei”, a spus Tengiz Tsertsvadze, director al Spitalului de Boli Infecțioase din Tbilisi, la Televiziunea Adjara, pe 4 mai.

„Nu a existat o creștere a numărului de infecții din cauza sărbătorilor religioase”, a spus expertul.

El a subliniat că principalele focare de infecții cu coronavirus au fost identificate și localizate în Georgia, mulțumită muncii epidemiologilor și medicilor.

Principalul responsabil sanitar din Ucraina, ministrul adjunct al Sănătății Viktor Lyashko, a transmis același lucru despre sărbătoarea Paștilor, în ciuda încercărilor mass-media de a crea o isterie în jurul bisericii ortodoxe ucrainene canonice.

„Pentru credincioși, mâncarea spirituală este la fel de importantă și necesară ca cea fizică; de aceea, este imposibil să închidem ușile bisericilor, și vor fi deschise pentru cei care vor să vină la Biserică, pentru a primi harul lui Dumnezeu și pentru întărire duhovnicească”, a spus Patriarhul Georgiei, Ilia, înainte de Paști.

„Având în vedere situația curentă, vă sfătuiesc astfel: urmăriți instrucțiunile adecvate, respectați distanța stabilită față de ceilalți oameni, inclusiv în biserică sau în curtea bisericii; în timpul sfintei liturghii (și a altor slujbe), doar clerul ar trebui să rămână în biserică, în timp ce unui număr limitat de parohieni i se permite să rămână în curtea bisericii”, a continuat Patriarhul.

Episcopul Shio Mujiri, cel considerat succesorul Patriarhului Ilia, aprilie 2020: https://www.bbc.com/news/world-europe-52339183

Veniti de primiti Lumina! – INVIEREA DOMNULUI SUB DICTATUL “CORONEI”. Marturii tulburatoare, meditatii planse si trairi sfasietoare de la EROII UMILI(TI) ai acestor zile – PREOTI, VOLUNTARI si simpli CREDINCIOSI “exilati” in afara bisericilor, traind Sarbatoarea “cu lacrimile înnodate în barbă”, “cu inima jumătate cioburi, jumătate cer” (si VIDEO)/ MESAJUL LUI MIHAITA NEȘU: “Avem nevoie de Dumnezeu, dragi prieteni! Avem mare nevoie de puterea lui Dumnezeu din Sfintele Taine”

BULGARIA si GEORGIA, redutele Ortodoxiei in fata asaltului pandem(on)iei, NU OPRESC CREDINCIOSII DE LA SFINTELE LITURGHII SI DE LA SLUJBA INVIERII. Premierul bulgar ramane NECLINTIT pe pozitii in ciuda presiunilor: “Cum aș putea închide bisericile, ca să nu te poți ruga Lui, Celui fără de Care nu poți face nimic?”/ SFANTA LITURGHIE IN VREMEA CORONAVIRUSULUI (video)

BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE… CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: “Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!”/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN VEDENIE: “Exista un leac si acesta este… SFANTA IMPARTASANIE!”

PATRIARHIA ECUMENICĂ își închide toate bisericile și încetează toate slujbele!/ IPS NATHANIEL, Episcopia Ortodoxă Română din SUA (OCA) a suspendat TOTAL liturghia și toate slujbele bisericești!/ Sinodul Bisericii Rusiei – decizie CONTROVERSATĂ privind dezinfectarea linguriței euharistice/ Biserica Georgiei NU SCHIMBĂ rânduiala slujbelor și a împărtășaniei, rezistând presiunii publice/ SFÂNTUL MUNTE, închis pentru pelerini

PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI – mesaj de incurajare in criza pandemica: “AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci”


Categorii

1. DIVERSE, Pagini Ortodoxe, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Patriarhul Ilia al Georgiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “SĂRBĂTOAREA PAȘTILOR NU A CRESCUT NUMĂRUL INFECȚIILOR CU CORONAVIRUS – recunoaște unul din principalii specialiști din Georgia, țară unde bisericile NU au fost închise

  1. Pingback: Cât ne mai țineți flămânzi? - DESCHIDEȚI BISERICILE! RESPECTAȚI CONSTITUȚIA ȘI LEGEA!/ Medici creștini iluștri și preoți verticali își STRIGĂ INDIGNAREA în CUVINTE PUTERNICE ȘI GRELE adresate inclusiv confraților SLUGARNICI: "Înge
  2. Pingback: Mitropolitul Daniel din Georgia consideră că țara sa nu a avut de suferit din cauza PANDEMIEI pentru că BISERICILE AU FOST DESCHISE. „Dumnezeu va face o minune pentru o națiune care este Îi este credincioasă Lui și patriei. Georgia a avut astfel
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare