La multi ani, Romania?!

1-12-2008 1 minut Sublinieri

Televiziunile de ştiri titrează azi, cînd se împlinesc 90 de ani de la Marea Unire: “La mulţi ani, România!E o urare care sună a batjocură. Nu ştiu dacă ăi de-o lansează sînt cinici sau doar ipocriţi.

Ne despart 90 de ani de un moment crucial al istoriei noastre, pe care unii băieţi deştepţi foc s-au grăbit să-l coboare, nu demult, la nivelul integrării ţării în UE (care este, în fapt, un soi de anexare benevolă la un alt fel de imperiu, dictată de presiuni politice şi economice internaţionale; deci taman pe dos decît ce s-a întîmplat în 1918). Dar, în realitate, România de astăzi este la depărtare de veacuri de România veche, România profundă, România adevărată.

Ce motiv de sărbătoare avem astăzi? Rememorarea unei izbînzi uriaşe a acestui neam în istorie nu poate fi, de una singură, suficientă pentru veselia generală stropită cu şampanie şi acoperită de salve solemne de tun.

România de azi este lipsită de părţi esenţiale ale trupului său: Basarabia şi Bucovina de Nord.

România de azi priveşte cu îngrijorare tsunamiul economic stîrnit de SUA şi care vine spre noi, neavînd nici o idee despre cum s-ar putea salva.

România de azi este la cheremul mafiei politico-economice născută din împreunarea Securităţii cu PCR (care şi-a schimbat numele de fată, în intenţia de a-şi şterge trecutul de femeie uşoară).

România de azi are o clasă politică alcătuită din pigmei – în comparaţie cu oamenii politici români de acum 90 de ani.

România de azi este sub influenţa unei false elite, lipsită de patriotism şi fără Dumnezeu.

România de azi e scîrbită de ce trăieşte – şi o dovedeşte prin absenteismul cu rol de avertizare de la alegerile desfăşurate ieri.

Unei astfel de Românii, a-i spune “La mulţi ani!” este ca şi cum i-ai ura unui bolnav cronic: “nu ţi-ar mai muri mulţi înainte!“. Dacă ne iubim cu adevărat ţara, ar trebui să-i şi să ne urăm în această zi: “Deşteaptă-te, România!”

PS:
Admit că e posibil ca urarea de “La mulţi ani!” să nu vină nici din cinism, nici din ipocrizie. Poate că vine doar dintr-o obişnuinţă tîmpă, sau din prostie pur şi simplu. Însă, realitatea rămâne aceeaşi.

     

Categorii

Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “La multi ani, Romania?!

  1. Pingback: BALADA PENTRU ROMANIA
  2. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  3. Nordul Bucovinei si nu Bucovina de Nord spunea, pe buna dreptate, un istoric. Bucovina e o singura regiune careia i s-a rapit partea de Nord.

  4. as prefera sa nu ne vindem tara canadieniilor -de la rosia montata (aurul,uraniu,si argint,etc.)si rosia poienii(cupru),dar nici sa ne imprumutam de la FMI prin scarbosul jaffrey franks.As prefear ca Basesu si Boc,Udrea,Isarescu,etc sa nu fie tradatorii Romaniei macar ptr 1 zi ,azi de ziua Nationala 1 dec.2011!

  5. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA
  6. Pingback: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
  7. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
  8. Pingback: 1 Decembrie: ROMÂNIA – ULTIMUL BAL sau “Tot ce-i românesc nu piere”?/ Scriitoarea ILEANA VULPESCU si istoricul DINU GIURESCU – adevarul despre starea natiunii (VIDEO): Ce mai inseamna astazi Patria, ce mai poate salva România? -
  9. Pingback: SFANTUL ANDREI, ocrotitorul românilor si ZIUA NATIONALA ca ZI A UNIRII IN JURUL LUI HRISTOS. Predici audio: PIERDEREA OMENIEI si RUSINAREA DE A FI ROMÂN. “Toti trebuie sa parcurgem cumva drumul Sfantului Apostol Andrei” -
  10. Pingback: Dinu C. Giurescu: DE 25 ANI NU FACEM ALTCEVA DECAT SA DESTRAMAM IDEEA NATIONALA, IDEEA DE STAT/ Stegarul Ion Arion – MARTIRUL NECUNOSCUT AL UNIRII DE LA ALBA-IULIA/ Pr. Mihai Aldea – Conferinta despre ISTORIA NECUNOSCUTA A ROMÂNILOR, INTRE TR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare