PLANGERI PENALE PENTRU ABUZ IN SERVICIU impotriva cosmarului viu al ultimelor luni, Dr. Streinu-Cercel (si alte stiri de pe “frontul” falsei pandemii)

16-01-2010 5 minute Sublinieri

adrian-streinu-cercel-vaccin-octav-ganea

UPDATE

Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi – Filiala Bucureşti a depus, astăzi, o plângere penală împotriva Secretarului de stat la Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Plângerea vizează încălcarea de către cel învinuit a art. 246 (Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor), 247 (Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi) şi 248 (Abuzul în serviciu contra intereselor publice) Cod Penal. În fapt, printr-o adresă semnată de Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel şi trimisă Direcţiilor judeţene de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii stabilea că personalului medical care refuză vaccinarea contra noii gripe i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor.

bogdan stanciu“Considerăm că prin impunerea acestei proceduri, numitul Adrian Streinu Cercel şi-a încălcat grav atribuţiile de serviciu, aducând prejudicii personalului medical prin încălcarea unor drepturi garantate chiar de Constituţia României, prin art. 26 (viaţă intimă, familială şi privată) şi art. 41 (dreptul la muncă)”, se arată în textul plângerii înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nu este prima dată când dl. Secretar de stat sugerează sau dictează măsuri nelegale. Dacă limbajul agresiv şi obraznic, utilizat public la adresa contestatarilor metodelor sale sau propaganda în favoarea unor principii inacceptabile precum acela al “acordului prezumat” erau imorale, în raport cu meseria d-sale, înainte de a fi numit Secretar de stat, odată cu investirea în această funcţie de demnitate publică ele devin inadmisibile şi se cer aspru sancţionate.

Forţarea personalului medical la vaccinare sau tentativele repetate de vaccinare a elevelor şi elevilor, împotriva HPV şi împotriva virsului gripei noi, fără acordul părinţilor sunt vădit nelegale. Nici un tratament medical nu poate fi administrat fără ştirea şi acordul expres al persoanei, indiferent cine ar fi acea persoana. Constituţia şi legile României, dar şi tratatele internaţionale de drepturile omului afirmă inviolabilitatea corpului uman şi dreptul suveran al persoanei de a dispune de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile altuia. Condiţiile şi limitele în care acest drept poate fi restrâns sunt clare şi nu sunt în nici un caz întrunite în situaţia de fata.

Reamintim că în urmă cu două luni am solicitat demiterea sau demisia d-lui Streinu Cercel, lucru care s-a şi întâmplat; din păcate dl. Cercel a revenit în funcţie, de data aceasta nu doar pentru a continua scandalizarea şi iritarea părinţilor de copii minori, ci şi pentru a-şi ridica împotrivă o parte din personalul medical.

Reluăm acum această solicitare adresată şefilor săi ierarhici. Declaraţiile şi măsurile anunţate de dl. Secretar de stat nu fac decât să amplifice inutil starea de tensiune prin care trece societatea în această perioadă de frământări sociale şi politice.

  • Romania libera : Plangere penala contra vaccinarii impuse de Cercel
  • Pentru ca actiunile sale nu mai tin seama de nici un fel de respectare a legilor din Romania, dar si a diverselor conventii internationale, secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel i se pregateste o plangere penala din partea mai multor organizatii ale societatii civile. Dispozitiile sale privind obligarea medicilor sa se vaccineze, precum si imunizarea copiilor fara acceptul scris al parintilor au fost stopate de ministrul Sanatatii.
    Revoltati ca sunt amenintati cu desfacerea contractului de munca daca nu se vaccineaza impotriva gripei porcine, mai multi medici i s-au adresat senatorului Iulian Urban, presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumatori. “In mod evident, dl Streinu-Cercel si-a depasit competentele. Am discutat cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care mi-a spus ca dl Cercel a emis o dispozitie catre DSP-uri fara sa aiba acordul lui, iar aceasta dispozitie nu are nici un fel de valoare juridica. Acest om (Adrian Streinu-Cercel – n.n.) trebuie oprit. Si nu doar prin destituire din functie, pentru ca poate veni altcineva care va incerca aceleasi metode ilegale, ci printr-un exemplu. Pentru ca intelege sa incalce drepturile si libertatile fundamentale ale medicilor, dar si pe cele ale copiilor, mai multe asociatii din domeniul societatii civile, ajutate de colegi avocati de la mine de la cabinet, vor depune plangere penala impotriva sa, ne-a declarat senatorul Urban.

    CSEKE ATTILA - AUDIERE - COMISIIAroganta afisata tot mai frecvent de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, care, peste capul ministrului Sanatatii, a inceput sa dea directive pe la toate Directiile de Sanatate Publica, a fost taiata de Cseke Atilla. In urma scandalului declansat de actiunile secretarului de stat Streinu-Cercel, ministrul Sanatatii s-a vazut obligat sa ia pozitie si sa readuca legalitatea. Acesta i-a linistit pe medici ca nu ii va obliga nimeni sa se vaccineze, decizia apartinandu-le in exclusivitate, la fel ca in cazul oricarui alt pacient roman. De asemenea, in privinta declaratiilor lui Cercel, care anunta fara drept de apel ca, in cazul in care nu va exista dezacordul parintilor, copiii vor fi vaccinati impotriva virusului A/H1N1 obligatoriu si pe banda rulanta, ministrul Atilla a facut precizari foarte clare. Vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani va fi realizata numai cu acordul scris al parintilor, normele privind strategia imunizarii in scoli urmand sa fie stabilite printr-un ordin comun al ministrilor Sanatatii si Educatiei. “A fost o neintelegere asupra careia s-a revenit. Vom cere acordul scris al parintilor intrucat este vorba despre copiii cu varste intre 6 si 16 ani. Parintele raspunde pentru copii, asa ca vom cere acordul scris. Nota prin care li se cerea medicilor sa se vaccineze, pentru ca altfel nu vor mai avea acces la bolnavi, a fost reparata“, a declarat ministrul Cseke Atilla.

    Colegiul Medicilor din Romania asteapta ordinul ministrului Sanatatii privind necesitatea acordului scris al parintilor pentru vaccinarea copiilor si libertatea medicilor de a decide daca se vaccineaza sau nu, deci anularea deciziei lui Streinu-Cercel, actul semnat de ministrul Atilla urmand sa apara cel mai tarziu luni.

    astarastoae_vasile_-_presedintele_colegiului_medicilor_din_romania_20091213191239“Avem cuvantul ministrului, care deja i-a transmis secretarului de stat sa nu faca presiuni asupra medicilor. Prin declaratiile sale ca nu era nevoie de acordul scris al parintilor pentru vaccinarea copiilor, profesorul Cercel incalca o multime de acte normative. Este vorba de toate conventiile internationale privind drepturile copilului pe care Romania le-a semnat, Legea privind drepturile pacientilor si Codul deontologic al Colegiului Medicilor din Romania privind consimtamantul pacientilor. Daca la un pacient major se poate vorbi si de un consimtamant verbal, la minori este obligatoriu consimtamantul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai acestora. In ceea ce ii priveste pe medici, profesorul Cercel  incalca in primul rand Codul Muncii, contractul-cadru al Caselor de Asigurari de Sanatate, Ministerul Sanatatii nefiind parte in acel contract, Legea drepturilor pacientilor etc.“, ne-a declarat prof. dr. Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

    Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel nu a putut fi contactat in cursul zilei de ieri pentru a comenta aceste acuzatii.

112613mareNu există nici o pandemie. Este doar o mare afacere internaţională din care au de câştigat unii, este părerea dr. Doru Dobrescu. Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj susţine că bugetul sănătăţii a fost făcut praf pentru a alimenta aceste interese.

Colegiul Medicilor Dolj protestează împotriva deciziei secretarului de stat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel de a obliga cadrele medicale să se vaccineze. Dr. Doru Dobrescu, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Dolj, contestă însăşi ideea de pandemie, susţinând că este doar o invenţie menită să oblige populaţia să se vaccineze. „Nu există nici o pandemie. Este doar o mare afacere internaţională din care au de câştigat unii. Nu contest existenţa gripei noi, spun doar că se exagerează intenţionat atunci când se spune că este o boală gravă, în condiţiile în care mortalitatea produsă de acest virus în România este de zece ori mai mică decât la tuberculoză“, susţine Dobrescu.

Argumente

Argumentele aduse de vicepreşedintele Colegiului Medicilor Dolj sunt multe. În primul rând, este vorba de disperarea Ministerului Sănătăţii de a scăpa de milioanele de doze de vaccin pandemic din stoc, impunând vaccinarea medicilor. Alt argument este obligarea spitalelor de a-şi face rezerve de medicamente foarte scumpe de la anumiţi producători, pentru a face faţă acestei pandemii.
Astfel, în adresa trimisă de reprezentantul Ministerului Sănătăţii direcţiilor de sănătate publică judeţene, se arată că unităţile sanitare trebuie să aibă în vedere: „Asigurarea stocurilor de medicamente antivirale şi a medicamentelor antibiotice cu spectru larg de tip: carbopenem (meropenem, imipenem, ertapenem), fluorchinolonede generaţia a III-a şi a IV-a, antistafilococice (linezolid, vancomicină, teicoplanin), antimicotice sistemice tip fluoconazol, casmofungin, anidlafungin“.

Spitalele, alimentate cu medicamente foarte scumpe

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor (CM) Dolj susţine că astfel de medicamente nu sunt necesare unităţilor sanitare care se confruntă în prezent cu lipsuri mult mai grave: În spitale nu se găseşte oxitocină, un medicament foarte important pentru declanşarea travaliului la naştere, nu se găseşte tinctură de iod ori alte medicamente şi materiale sanitare de bază. Banii publici sunt, în schimb, direcţionaţi spre cumpărarea unor medicamente foarte scumpe, fabricate de anumiţi producători, pe care spitalele sunt obligate să le aibă, deşi nu au nevoie de ele. Cazuri care să poată fi tratate cu aceste medicamente sunt doar două sau trei într-un an la Spitalul de Urgenţă Craiova“, a precizat Dobrescu.
Vicepreşedintele CM Dolj a mai făcut referire şi la testele de depistare a virusului gripei noi, pe care le consideră ineficiente: „Testele folosite pentru depistare sunt pozitive la toate formele de gripă. Dacă pe baza lor se pun diagnosticele, atunci este normal să avem serioase îndoieli privind numărul cazurilor anunţate pe cale oficială“.
Dr. Dobrescu este convins că responsabilii din sănătate care au făcut varză tot sistemul sanitar pentru a finanţa o „pandemie inexistentă“ va trebui să dea socoteală în curând.

  • Realitatea.net:

Doar jumătate din cadrele medicale braşovene s-au vaccinat împotriva gripei noi

Atât medicii, cât şi cadrele medii sanitare sunt revoltaţi de decizia ministerului. Ei nu o văd aplicabilă.  Paul Negoescu, lider sindical Medisan a declarat:  “nu cred că s-a născut încă ăla din minister care să impună aşa ceva. Cineva care nu ţi-a dat dreptul să exerciţi profesia nu ţi-l poate lua. Este un abuz al domnului Strainu Cercel.”

Vaccinul împotriva gripei porcine, armă biologică sau strategie de marketing?

medicine-money

Alte informatii despre abuzuri si grave suspiciuni asupra unor actiuni trecute sau prezente ale aceluiasi secretar de stat, puteti urmari la:

PS: Pentru a nu exista confuzii in privinta orientarilor senatorului Urban, a se citi la Saccsiv:

ANTI-CRESTINISMUL senatorului IULIAN URBAN

Fiind anti-crestin, senatorul IULIAN URBAN promoveaza si EVOLUTIONISMUL

„Cine este adevaratul Dumnezeu al lumii noastre ?”, un articol aparut pe blogul senatorului PD-L URBAN IULIAN


Categorii

Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “PLANGERI PENALE PENTRU ABUZ IN SERVICIU impotriva cosmarului viu al ultimelor luni, Dr. Streinu-Cercel (si alte stiri de pe “frontul” falsei pandemii)

  1. Referitor la plingerea penala impotriva D-lui Cercel. Urmariti-o pina se va finaliza. Veti vedea o musamalizare in direct. Nu a facut-o de capul lui. Este parte dintr-un sistem. Este parte dintr-un plan. Va fi protejat (intr-un fel sau altul).

    Nu stiu de ce intuitia imi spune ca atit aviara, cit si porcina sunt doar repetitii si teste pentru ceva mai mare si mai adevarat. Pe de o parte sa faca opozitia sa se organizeze si sa se dezvaluie pentru a fi anihilata, iar pe de alta, sa se perfectioneze planul.

    Stiu ca este sience fiction ceea ce spun eu acum, dar daca….daca sub pretextul unei reale pandemii, dar perfect controlate de catre declansatori (care ulterior vor aparea ca salvatori), vor fi anihilati, printr-o singura injectie, toti cei care incomodeaza cu adevarat instaurarea noii ordini si vor fi salvati doar cei care trebuie. De ce credeti ca vor sa stie totul despre toti?

    Si nu uitati ca substantele chimice diferite actioneaza diferit.

  2. da, si eu banuiesc ca e doar o pregatire pt ce va urma. Din fericire e o pregatire si pt noi nu numai pt ei; noi ne pregatim sa spunem NU, in ciuda oricarui risc, manipularilor de orice fel. Pe noi inceputul acestei lupte ar trebui sa ne intareasca

  3. @Miron Stelian Daniel,
    Si eu sunt de parere ca urmeaza ceva foarte grav, o ciuma mare pusa la cale de ei, acum doar se testeaza si se pregateste terenul si dupa cum spui Daniele se anihileaza opozitia si se urmaresc pasii. Exact ca in apocalipsa vine ciuma, razboiul, cutremurile si pe urma cel necurat, insa pina atunci vor fi scurtate zilele celor alesi.
    Anul asta statul israel si usa vor imparti masti la toata populatia si mai si se fac chiar in prezent niste exercitii impotriva unui atac biologic “terorist”.
    Noua ne ramine doar sa ne rugam! sa ne rugam mai mult! sa urmam calea Domnului Nostru Iisus Hristos!
    Doamne ajuta!

  4. @ Veaceslav,
    Eu cred ca doar in Israel se vor imparti masti… In SUA s-ar putea sa fie doar o poveste pentru a legitimiza razboiul din Yemen si Somalia.

    Faptul ca Isrelul va distribui masti luna viitoare, imi da oarecum de banuit pentru ca se vede ca se grabesc. Cel mai probabil Israel isi arunca singur bomba, da vina pe Iran, ataca Iranul si continuarea se stie…

  5. Da, aveti dreptate, dupa tot ce se intimpla in jurul nostru, se subintelege,..cam ce urmeaza, Vin vremuri de urgie, de prigoane, impotriva crestinilor, dar mai ales impotriva ortodoxiei. Este nevoie de multa rugaciune, de pocainta si nadejde,…ca pentru pacatosi s a rastignit Isus Hristos, ca sa ne cistige, nu sa ne piarda.

  6. In toata tara se intampla actiunea vaccinare fortata si ministrul apare abia acum? Uitati-l cat de nevinovat este de toata actiunea asta.

    Cred ca mai asteptam sa-l vedem pe presedinte ingrijorat de ce a facut dl Streinu intr.o tara intreaga.

    Uimitor

  7. Pingback: MINISTRUL SANATATII: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI. Pentru BODOG, singura optiune: VACCINARE OBLIGATORIE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare