MINISTRUL SANATATII ISTERIZEAZA DELIRANT: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI! Pentru Bodog, ”VACCINAREA OBLIGATORIE ESTE SINGURA OPTIUNE”/ Liviu Dragnea nu e de acord cu OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR, dar PSD pare ca sustine proiectul in forma maximala/ PROPAGANDA GROSOLANA LA ANTENA 3/ George Alexander despre LEGEA VACCINARII/ Streinu Cercel s-a intors!

28-04-2017 30 minute Sublinieri

Sursa foto: http://www.academiacatavencu.info/actualitate/afaceri-porcesti-la-umbra-vaccinarii-obligatorii–38564

 • Hotnews:

Ministrul Florian Bodog, despre afirmatiile lui Dragnea privin vaccinarea obligatorie: Am rezerve. Eu cred ca vaccinarea obligatorie este singura optiune/ Romania este in plina epidemie de rujeola si la un pas de catastrofa

Ministrul Sanatatii Florian Bodog a comentat joi seara la Antena 3 declaratiile sefului PSD privind vaccinarea obligatorie, spunand ca are rezerve fata de aceasta pozite. “Fiecare dintre noi poate sa aiba, dar eu cred ca vaccinarea obligatorie este singura optiune. Nu ne grabim cu adoptarea acestei legi, trebuie sa urmeze un parcurs normal, sa fie dezbatuta” a precizat Florian Bodog.

Ministrul sanatatii spune ca “Romania este in plina epidemie de rujeola si la un pas de catastrofa” argumentand cu cele 23 de decese [VEZI AICI DESCRIEREA REALA A CELOR 23 CAZURI] si peste 4.800 de imbolnaviri de la inceputul anului.

Declaratii Bodog

 • Este inadmisibil, chiar daca este la un an de mandat, sa gasesc tara intr-o asemenea criza. Se stie de un an si nu s-a facut nimic.
 • Am semnat un ordin de achizitionare a vaccinului antirujeolic, am facut procedura de achizitie, dar foarte greu gasesc furnizori. Si nu doar pentru acest vaccin.
 • Din pacate Romania este in plina epidemie, suntem aproape de catastrofa.. Trebuie sa luam masuri foarte ferme.
 • Am apelat si la Organizatia Mondiala a Sanatatii, am primit promisiuni ca ne vor ajuta sa gasim furnizori pentru vaccinurile de care este nevoie.

Adrian Streinu Cercel:

 • “Ori de cate ori o campanie de vaccinare scade sub 80% exista riscul unei epidemii, iar sub 60% e ca si declansata. [RATA DE VACCINARE IN ROMANIA, LA RUJEOLA, ESTE  MAI MARE CA IN ITALIA SI CA IN FRANTA – UNDE NU E EPIDEMIE – VEZI AICI – N.N.]
 • O cauza este campania anti-vaccinare, care a luat proportii incomensurabile [FALS – NUMARUL CELOR CARE REFUZA EFECTIV VACCINAREA ESTE FOARTE MIC. CERCEL VREA, DE FAPT, SA PREINTAMPINE UN TREND SIMILAR CU CE S-A INTAMPLAT IN FRANTA – N.N.].
 • Cat timp exista o politica de sanatate publica, mesajul este unul singur: campania de vaccinare este obligatorie.
 • Nu poti sa-i iei dreptul la viata al unui copil nou-nascut, pentru ca parintele este neinformat. Nu se fac campanii de dragul de a se face, ci impotriva acelor boli care au potential letal”

O pozitie diferitamin PSD fata de cea a liderului Liviu Dragnea a avut si deputatul social-democrat Elena Dinu.

Aceasta aa subliniat joi, in cadrul unei conferinte de presa necesitatea ca parintii sa inteleaga la ce riscuri isi supun copiii daca nu ii vaccineaza. Potrivit parlamentarului, din cauza parintilor care au refuzat sa isi vaccineze copii, Romania a ajuns la nivelul tarilor africane, din cauza numarului mare de decese cauzate de aceasta boala, potrivit Agerpres.

Parlamentarul, care este si secretar al Comisiei pentru sanatate si familie din Camera Dpeutatilor, a insistat, in declaratia sa, si asupra Legii vaccinarii si a necesitatii ca parintii sa inteleaga la ce riscuri isi supun copiii daca nu ii vaccineaza.

“S-au stabilit bugete multianuale pentru vaccinuri pentru ca aceasta achizitie de vaccinuri se facea in fiecare an si ajunsesem in situatia ca in acest moment nu exista anumite vaccinuri in spitale sau la medicii de familie. Sunt discutii mari in acest moment si dezbateri organizate de catre Ministerul Sanatatii si chiar la Parlament fata de Legea vaccinarii pentru ca, asa cum a declarat si Organizatia Mondiala a Sanatatii, in acest an s-a inregistrat un numar foarte mare de decese, comparativ cu alti ani, la bolnavii de rujeola”, a declarat Elena Dinu.

Adversarii vaccinurilor. Dragnea, alaturi de Olivia Steer si sotul lui Clotilde Armand, refuza vaccinarea obligatorie. Romania e in plina epidemie de rujeola, cu 23 de victime – printre care si bebelusi

Liviu Dragnea a intrat joi in randul celor care refuza vaccinarea obligatorie a copiilor, spunand ca are “mari rezerve” fata de legea promovata chiar de ministrul PSD al Sanatatii, Florian Bodog. In plina epidemie de rujeola, cu 23 de victime, printre care si bebelusi de cateva luni [VEZI AICI INFORMATII DESPRE CELE 23 CAZURI – n.n.], Dragnea se alatura unor personaje extrem de controversate, precum fosta vedeta TV Olivia Steer si matematicianul Sergiu Moroianu, sotul liderului USR Clotilde Armand.

 • Situatia la zi: Romania e oficial in epidemie de rujeola. 4.881 de cazuri, 23 de decese, 97% din cei morti nu erau vaccinati [foarte putini puteau fi vaccinati, de fapt. vezi trimiterea de mai sus – n.n.]. Cele mai afectate judete sunt Timis, Arad, Caras. Autoritatile au probleme majore sa asigure vaccinurile necesare, sistemul de achizitii si distributie fiind complet disfunctional. Pe langa problemele logistice mai exista si campania anti-vaccin dusa de personaje publice si pe diverse forumuri de discutii pe net.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a pus in dezbatere publica un proiect de lege a vaccinarii care prevede ca parintii nu-si pot inscrie la gradinita si scoala copiii nevaccinati si ca privarea de vaccin a copiilor e echivalenta cu infractiunea de rele tratamente. Proiectul legii vaccinarii e sprijinit de premierul Grindeanu (fost presedinte de CJ in Timis, judet extrem de afectat), dar si de multi lideri PSD. Biserica Ortodoxa a transmis ca sprijina vaccinarea in scop terapeutic si are inca din 2008 un protocol cu Ministerul Sanatatii pentru sustinerea campaniei de conştientizare a importantei vaccinării.

 • Sorin Grindeanu: Susţin ideea că părinţii au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor -, dar în acelaşi timp mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuţie atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-şi riscă doar propria sănătate, ci şi pe cea a celorlalţi copii din jurul său. (gov.ro)
 • Elena Dinu (deputat PSD): “Nu s-a mai întâmplat în România, am ajuns la nivelul ţărilor africane. Deşi rujeola avea un procent mare de vaccinare în anii trecuţi şi fusese eradicată în proporţie de 98%, începând cu 2015, din cauza faptului că părinţii, în necunoştinţă de cauză sau din alte motive, au refuzat să îşi vaccineze copiii, am ajuns în acest moment printre primele ţări la mortalitate la copii prin cazuri de rujeolă… Avem foarte multe decese” (Agerpres).
 • Directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Zsuzsanna Jakab: Mitul antivaccinării poate duce la refuzul oamenilor de a se vaccina, dar în acelaşi timp poate deschide uşa anumitor boli. Rubeola şi rujeola pot fi eliminate şi trebuie să fie eliminate în România. (Agerpres)
 • Colegiul Medicilor: “Considerăm că vaccinarea copiilor reprezintă una dintre priorităţile asistenţei sanitare din ţara noastră, fiind un element esenţial în asigurarea sănătăţii individuale şi colective, în preîntâmpinarea apariţiei şi dezvoltării unor epidemii, precum epidemia de rujeolă” (comunicat).

Dragnea: Foarte mari rezerve

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca are “foarte mari” rezerve in ceea ce priveste obligativitatea vaccinarii copiilor, scrie Agerpres: “Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o masura obligatorie. Va spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a raspuns Liviu Dragnea.

Sergiu Moroianu: Propusa “lege a vaccinării” este la mijloc între nazism și comunism

O pozitie dura anti-vaccinare obligatorie a venit si de la Sergiu Moroianu, sotul liderului USR Clotilde Armand, el insusi membru fondator USR dat afara din partid dupa ce a acuzat echipa de campanie ca ar fi asociat USR cu Soros si miscarea pentru drepturile homosexualilor.

Intr-o postarea pe Facebook, controversatul matematician a scris ca: “Propusa <<lege a vaccinării>> este o lege nici de stânga, nici de dreapta: undeva la mijloc între nazism și comunism. Sunt total contra. Precizez că sunt vaccinat, la fel ca toți copiii mei. Dar nu recunosc nimănui dreptul să mă “convoace” la “Comisia de vaccinare”. Cine prezidează acea comisie, cumva dr. Mengele? Ce urmează, obligativitatea prezentării la comisia de sterilizare?!… Părintii, nu statul, știu ce e mai bine pentru copii, și vor face orice ca să-i ferească de pericole. Prin absurd, dacă guvernul PSD ne-ar obliga să ne injectăm copiii cu Sida (virusul, nu fostul ginere al unui fost om politic), chiar credeți că am face-o?!”

Pozitii similare sunt sustinute de Olivia Steer (fost vedeta TV), precum si de zeci de site-uri conspirationiste.

Întrebat despre proiectul Legii vaccinării, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat joi că are foarte mari rezerve în ce privește vaccinarea obligatorie a copiilor, informează antena3.ro.

„Eu am foarte mari rezerve pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului, la evenimentul „Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”.

Premierul Sorin Grindeanu a avut însă o poziție diametral opusă față de liderul PSD, apreciind că vaccinarea copiilor este extrem de importantă și sustinând că a avut probleme în a găsi pe piață vaccinurile necesare pentru copiii săi.

Conform proiectului Legii vaccinării, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, este prevăzut ca, în cazul în care părinții refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituțiile abilitate „privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei”.

Coaliția pentru Sănătate, organism care reunește sub umbrela sa 40 de organizații non-guvernamentale, a trimis un memoriu Ministerului Sănătății, în care critică proiectul legii vaccinării obligatorii, susținând că acest act încalcă legi și norme naționale, cât și comunitare.

Coaliția a cerut Ministerului să organizeze „dezbateri publice reale și extinse pe tema acestui proiect de lege, dezbateri la care publicul și presa să aibă acces nelimitat, în scopul asigurării transparenței și contradictorialității necesare pe acest subiect atât de important pentru sănătatea cetățenilor”. În caz contrar, cei de la Coaliția pentru Sănătate anunță că își rezervă dreptul să atace în justiție atât proiectul cât și o eventuală lege ce ar decurge de aici.

 • Anghel Buturuga:

#1 Ce a facut ministrul Sanatatii Bodog in seara asta, cu “catastrofa” epidemica, este echivalentul alarmei de cutremut de 10 grade emisa de Guran. Ca oficial al sanatatii, sa folosesti astfel de termeni denota iresponsabilitate, incompetenta sau manipulare. Pentru ca nu te joci cu din astea si exista niste grade, cred, bazate pe protocoale stricte, prin care se emit avertismente sau alertari publice.

Altfel, in sfarsit, propaganda Hotnews e convergenta cu cea a PSD si a SRI-ului, aripa “Radu Tudor” si Strainu-Cercel (cel care incasa 200 000 euro de la companii farmaceutice – asta doar in anul 2014).

Cica cei care se opun vaccinarilor ar fi doar “controversatul” matematician Morosanu, Olivia Steer si… Dragnea, alaturi de “siteurile conspirationiste”.

Ah, ce uita sa zica Hotnews este ca acestia, sau cel putin o parte, sunt, de fapt, impotriva OBLIGATIVITATII vaccinurilor. Si ca nu, nu sunt deloc doar “conspirationisti” printre cei care nu vor stat politienesc vaccinatoriu in Romania.

Propaganda cu Cercel la nas la Antena 3

Radu Tudor, Cercel, Bodog, cu un dulaism agresiv, Pieleanu, Minea si altii cu un schelalaism slugarnic, in propaganda desantata pentru varianta maximala a Legii. Nu rateaza niciun cliseu. te simti, ca cetatean, ca destinatar al mesajului, ca “beneficiari” al legii, ca parinte, luat de prost si de tinta.

Da, sunt o tinta, principalul vinovat de toate relele, care trebuie convins cu frica, cu garbaciul, sa-si vaccineze copilul. Bineinteles ca, amenintat cu pulanul, increderea mea in bunavointa comanditarilor si latrailor creste exponential.

Da, sunt luat de prost, pentru ca se vehiculeaza cliseele propagandei pro-vaccinare obligatorie si nu se ia in discutie nimic serios din ce cauzeaza neincrederea fata de vaccinuri, dar si pentru ca se minte gros, se minte pe fata. Se minte chiar cu cifra de “copii” care mor din cauza nevaccinarii, in conditiile in care cazurile celor 23 de victime asociate cu rujeola sunt, pentru cine le documenteaza, greu spre imposibil de pus pe seama “refuzului vaccinarii” sau “nevaccinarii impotriva rujeolei”.

Mai mult, Boldog zice ca “ne aflam in prag de catastrofa”, desi ratele de acoperire vaccinala, cel putin la rujeola, sunt mai mari ca in Italia, de pilda, de unde s-a si venit cu noul virus epidemic, apropo, iar numarul de cazuri din prezent e mai mic ca in 2012, cand rata era mai mare.

Iar Cercel aproape ca scapa porumbelul si de da de gol, invocand exemplul Frantei si al vaccinului contra hepatitei B, cand programul a fost oprit din cauza reactiilor. Cum ar veni, in ciuda reactiilor, trebuie mers in mars fortat inainte, cu obligativitate. Eventual, cu mascatii la poarta “beneficiarilor”.

Se merge, asadar, la intimidare, se trage pentru varianta maximala a Legii vaccinarii obligatorii. Cu acelasi Cercel isteroid, speculand, agresiv care baga spaima in populatie cand cu gripa porcina, care s-a dovedit a fi o facatura corupta cu origini chiar pe la OMS.

Buturuga Anghel Cercel e foarte credibil, ia purcoiul de bani de la companii farmaceutice. Aici e o situatie doar intr-un an: “prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a primit, în 2014, peste 220.000 lei de la firmele producătoare de medicamente”.

Buturuga Anghel Cercel e foarte credibil, refuza eliberarea dosarului medical al lui Tecuceanu, a carui moarte a atribut-o, “enorat”, gripei porcine, atunci cand a fortat vaccinarea in masa in Romania

Obligativitatea vaccinării, posibilitatea ca rolul părinților să fie luat de stat, stârnește tot mai multe reacții adverse în societate.După ce mai multe personalități, ONG-uri și părinți și-au exprimat nemulțumirile față de noul proiect de lege al vaccinării, vine și rândul medicilor să-și arate rezervele față de actul normativ pe care vrea să-l adopte Guvernul PSD.Unul dintre cei mai cunoscuți medici psihiatri români, Gabriel Diaconu, a scris un articol despre hibele pe care le prezintă noul proiect de lege al vaccinării, textul său fiind preluat de către siteul Asociației Medicilor de Familie Mureș.

Acesta arată că niciodată nu ar trebui „prezumat” consimțământul părintelui în asemenea cazuri, iar prevederea din lege este ilogică.

„Consimțământul părintelui nu ar trebui niciodată “prezumat”. Prezumția de consimțământ se aplică doar în situații vitale, în UPU, când pacientul vine într-o situație în care nu își poate exprima opțiunea și trebuie intervenit pentru salvarea vieții, sau când pleacă din UPU spre sala de operații, în comă indusă. E ilogic să spui că ai prezumat consimțământ și, dacă părintele refuză, poate fi acuzat de rele tratamente asupra minorului”, a scris Gabriel Diaconu pe amfms.ro.

Medicul arată că nevaccinarea în sine nu este o cauză directă a primedjiilor prin care poate trece un copil. 

„Cuvântul folosit de legiuitor e “punerea în primejdie gravă” a victimei. Nevaccinarea nu aduce primejdii grave în mod echivoc. Expune, dar nu constituie o cauză directă. Agentul patogen e cauza primejdiei grave. Agentul patogen e ubicuu. Statul se poziționează inegal față de cetățean”, notează acesta.

Doctorul notează că simpla neprezentare a unui părinte la vaccinare – din orice motiv s-ar produce, nu-l transformă pe acesta în infractor. Mai mult, Gabriel Diaconu susține că statul nu va putea demonstra niciodată un caz de rele tratamente prin nevaccinare.

„Că un părinte, fie prin voință fie neputință, nu merge la doctor să vaccineze, nu devine infractor. Proiectul inițial cuprindea sancțiuni administrative, forma agreată de ministrul Voiculescu avea și ea un versant pozitiv, includea o formă de reabilitare a părintelui încât să ia decizia informat. Noul proiect formulează prolix, coercitiv, o strategie sortită din start eșecului. 

Statul nu va putea niciodată să demonstreze măcar un caz de rele tratamente prin nevaccinare. Deci legea nu are valoare”, a adăugat autorul.

Foarte important, Gabriel Diaconu critică faptul că Ministerul Sănătății se implică în dezbaterea științifică privind vaccinurile, încercând să impună doar un anumit punct de vedere. 

„Să îmi fie cu osebire. Nu e treaba MS să se bage în dezbaterea științifică, medicală, fie ea bine argumentată ori ba. Avem o profesie liberală, avem studii care lasă dovezile empirice să vorbească, dar nu suntem stăpânii adevărului. 

Dacă un medic alege altă cale, dacă refuză să vaccineze pentru că preferă apa sfințită, frunza de varză sau lăptișorul de matcă face malpraxis. Nu e nevoie de dublă reglementare. Una e dezbaterea medicală, alta e actul medical. Iar relația cu media e liberă, cel mult poate atrage atenția colegiului medicilor, care poate merge până la ridicarea licenței de practica. Ce face legea vaccinării e să repete un adevăr anterior valabil”, a scris Diaconu.

Argumentul integral al doctorului Diaconu este AICI.

Miercuri, 26 aprilie 2017, am participat la dezbaterea organizata de membrii grupului parlamentar al partidului Uniunea Salvati Romania pe tema vaccinarii obligatorii, in numele Lion Mentor Association, asociatie care militeaza pentru respectarea drepturilor omului – la libertate, la exprimare, la informare corectă, la opțiune, la educație și la demnitate. Lion Mentor Association militează pentru informare corectă, echilibrată și independentă, din surse fără conflicte de interes.

Nu am participat la aceasta dezbatere in scopul de a discuta daca vaccinarea este sau nu un act medical benefic, nici optiunea mea personala in legatura cu vaccinarea, intrucat nu acesta era subiectul dezbaterii.

Nu am participat la aceasta dezbatere nici pentru a discuta despre decesele celor 23 de copii “cauzate de rujeola”, amanand aceasta discutie pana la momentul la care Ministerul Sanatatii va binevoi sa raspunda solicitarilor noastre, oferind dovezile pe care se bazeaza afirmatia ca diagnosticul de rujeola constituie cauza deceselor acelor bieti copilasi, inclusiv istoricul medical complet al acestora, situatie preexistenta decesului, medicatie primita, status alergii, complicatii, etc. Pana la acel moment, este dreptul nostru de cetateni sa punem la indoiala stirile contradictorii aparute in presa in privinta cauzei deceselor, tinand cont si de faptul ca, nici pana acum, Ministerul Sanatatii nu a dat oferit un raspuns clar in privinta cauzei deceselor copilasilor afectati de sindrom hemolitic-uremic (SHU) de anul trecut, precum si anumite comentarii socante ale unora dintre rudelor unora dintre bebelusii decedati, spre exemplu ale celui de-al doilea bebelus mort de “rujeola” din Caras-Severin [citam integral: În primul rând, acest bebeluș este nepoțelul meu. Care avea 10 luni, nicidecum 8. In al doilea rând a murit din cauza medicilor, niște incompetenți. Dacă nu sunteți în stare sa dați o știre corectă, nu o mai dați!”http://radioresita.ro/228047/caras-severin-inca-un-bebelus-nevaccinat-a-murit-din-cauza-rujeolei . Avem in vedere si faptul ca unii dintre tinerii din clubul Colectiv nu au decedat din cauza incendiului, ci din cauza mizeriei din spitale și/sau a modului in care au fost “ingrijiti”, si nu in ultimul rand, avem in vedere si uriasul scandal Hexipharma.

Asadar, in conditiile in care statul continua sa ne minta, sa ascunda sau sa deghizeze informatii, sa ignore solicitarile noastre si sa nu ofere raspunsuri plauzibile la marile intrebari ale cetatenilor sai, consideram indreptarea discutiei spre acel subiect dureros drept o manipulare grosolana, facuta in scopul de a distrage atentia participantilor si a presei prezente la dezbatere de la subiectul ei, legea obligativitatii vaccinarii, pentru ca este completamente ilegala, neconstitutionala si abuziva.

Am participat la aceasta dezbatere pentru a imi exprima profunda indignare fata de acest proiect de lege care incalca grav cadrul legislativ national si international, aducand atingere substantiala unor drepturi si libertati fundamentale cum ar fi dreptul de a decide in mod informat in legatura cu procedurile medicale aplicate, dreptul la viata, dreptul la sanatate, dreptul la integritate corporala, dreptul la educatie, libertatea de opinie, libertatea de constiinta si religioasa.

Am participat la aceasta dezbatere pentru a pune in discutie intreg proiectul de lege a obligativitatii vaccinarii, nu doar capitolul 5 al acestuia, dupa cum s-a solicitat in deschiderea dezbaterii.

Va aduc pe aceasta cale la cunostinta punctul meu de vedere, intrucat in cadrul dezbaterii dreptul de a ma exprima mi-a fost limitat. Mentionez ca exprim acest punct de vedere nu numai in calitate de presedinte-fondator si reprezentant al tuturor membrilor asociatiei Lion Mentor, ci si in calitate de mama a doi copii vaccinati pana la momentul in care, imediat dupa vaccinul de 6 luni, mezinul a dezvoltat o dermatita atopica pe care abia acum, dupa aproape 6 ani, pot spune ca am reusit sa o ameliorez. Si aceasta fara ca vreunul din tratamentele sau procedurile urmate sa imi fi fost decontate de stat. In aceasta calitate asadar, afirm cu tarie ca nimeni nu ma mai poate convinge, cu atat mai putin forta, sa imi vaccinez copiii, pentru ca, dincolo de drepturle mele legale ca parinte, sunt singura persoana care si-a ingrijit copilul, singura persoana care a suferit alaturi de bietul meu copil! Numai parintele stie ce este cel mai bine pentru copilul sau!

Prof. Luc Montagnier, laureate al Premiului Nobel, face afirmatia clara ca nu poti sa vaccinezi copilul/adultul fara ca, medical, sa se asigure ca pacientul este apt pentru aceasta procedura din punct de vedere imunologic, alergologic, neurologic si genetic. Or, atata timp cat Statul nu asigura aceasta evaluare prealabila aplicarii procedurii vaccinarii, este un abuz de un cinism echivalent cu crima sa impui o procedura care implica riscuri si efecte adverse dovedite si inscrise, de altfel, pe prospectele vaccinurilor!

In temeiul carui “interes superior al copilului” considera Statul ca poate impune vaccinarea atata timp cat insusi proiectul de lege recunoaste ca NU exista vaccinuri “sigure”, si atata timp cat Statul nu efectueaza analize risc-beneficiu pentru fiecare dintre vaccinurile puse pe piata?

In temeiul cadrului legislativ actualmente in vigoare in Romania si in toate tarile civilizate, pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la orice procedura medicala doreste sa acceseze, si are totodata dreptul sa refuze orice act medical, deci inclusiv vaccinarea.

Totodata, dreptul la educatie este garantat prin Constitutia Romaniei, asasar prevederea din proiectul de lege in temeiul careia este refuzat accesul in institutiile de invatamant a copiilor nevacinati sau vaccinati incomplet este de asemenea ilegala si abuziva.

In acelasi timp, consider ca o imbunatatire a activitatii curente de vaccinare s-ar putea face prin amendamente aduse cu buna-credinta legislatiei deja existente, fara a fi necesara o noua lege, care sa incalce cadrul legislativ actual. Niciun alt medicament si nicio alta procedura medicala nu se bucura de o lege speciala in peisajul legislativ romanesc, astfel cum Ministerul Sanatatii propune acum, prin legea obligativitatii vaccinarii.

Imbunatatirile pe care le propunem au in vedere:

 • Obligaţia “furnizorilor de servicii de servicii medicale de vaccinare” de a furniza persoanei care se vaccinează analize risc-beneficiu pentru fiecare vaccin, precum și de a informa persoana care se vaccinează, în mod complet şi corect, pe bază de studii științifice primare, asupra tuturor informaţiilor relevante în ceea ce priveşte procedura medicală administrată, şi anume cel puţin cu privire la compoziţia completă a vaccinului ce se doreşte a fi administrat şi cu privire la toate riscurile asociate administrării, alternativele la procedura propusă, consecințele refuzului administrării;
 • Obligaţia “furnizorilor de servicii de servicii medicale de vaccinare” de a efectua o anamneză familială detaliată precum și o evaluare completă a persoanei supuse vaccinării, anterior efectuării acestei proceduri, cel puţin din punct de vedere alergologic, imunologic şi genetic, inclusiv în familia acestuia;
 • Asumarea în scris – înainte de efectuarea actului medical al vaccinării – a obligaţiei de a înregistra şi raporta toate efectele adverse ale vaccinului administrat, suportate și relatate de persoana vaccinată sau de aparținătorii acesteia, indiferent de momentul survenirii în timp a acestui efect faţă de momentul administrării vaccinului, în condiții de deplină confidențialitate și fără teama de consecințe punitive (precum se prevede în proiect în acest moment);
 • Asumarea în scris a răspunderii civile și penale de către medicul vaccinator pentru actul medical al vaccinării, inclusiv pentru acoperirea tuturor cheltuielilor ocazionate subiectului procedurii în cazul survenirii unor efecte adverse;
 • Reglementarea răspunderii civile și penale a producătorilor de vaccinuri, importatorilor, distribuitorilor, decidenților, și a tuturor persoanelor și entităților implicate în activitatea de vaccinare.

Nu putem decat sa observam cat de jignitoare si sfidatoare este atitudinea Ministerului Sanatatii care, desi afirma pe toate canalele ca isi doreste un parteneriat cu societatea civila, nu a binevoit sa trimita niciun reprezentant la aceste dezbateri publice organizate de USR, iar la dezbaterile publice organizate chiar de Minister trimite personal secundar, lipsit de informatii sau capacitate de analiza.

Consideram totodata sfidator si de un cinism criminal faptul ca Ministerul sustine ca isi doreste un parteneriat cu societatea civila, propunand o lege esentialmente coercitiva atat pentru populatia careia I se adreseaza, cat si profesionistilor – medicii – , carora le sunt puse la grava indoiala normele deontologice de baza ale meseriei nobile pe care o desfasoara.

Este de o extrema gravitate faptul ca, in timp ce sustine ca este un partener al societatii civile, Ministerul Sanatatii propune o lege care prevede ca orice efect advers invalidant va trebui confirmat de un organism subordonat insusi Ministerului care ar gestiona acordarea unor ipotetice despagubiri copiilor vatamati, ca atare in situatie evidenta de conflict de interese.

Este sfidator si jignitor ca acest proiect de lege prevede faptul ca, daca un parinte refuza sa isi vaccineze copilul, starea sa mentala va fi analizata de un organism din care nu face parte niciun reprezentat al societatii civile, niciun parinte, nicio asociatie a parintilor, dar din care face parte un psiholog! Asadar, nu vaccinezi echivaleaza cu nu esti in deplinatatea facultatilor mentale! Aceasta in conditiile in care mii si mii de parinti isi plang copilasii decedati sau afectati in cel mai grav mod de efectele adverse ale vaccinurilor!

Este cat se poate de grav faptul ca Ministerul Sanatatii propune un proiect de lege conform caruia, in urma refuzului de vaccinare, noul organism infiintat de lege cu atributii de tip Barnevernet va sesiza directia de protectie a copilului si parintele respective va putea fi acuzat de rele tratamente aplicate minorului, ceea ce echivaleaza cu confiscarea copilului de catre Statul-“partener” si bagarea parintelui la inchisoare!

Este nu numai sfidator dar si totalmente ilegal faptul ca acest proiect de lege prevede identificarea acelor medici care ar indrazni sa exprime opinii dubitative referitoare la procedura vaccinarii, care ar indrazni sa chestioneze siguranta lor sau si-ar informa in mod complet pacientii, inclusiv cu privire la riscuri si efecte adverse. Asemenea medici ar fi, in baza legii, urmariti si anihilati profesional. Cum considera Statul ca vor mai raporta asemenea medici efectele adverse, in conditiile in care se prefigureaza pedepsirea oricarui medic care ar asocia vaccinarea cu vreun efect advers?

Este sfidator, jignitor si ilegal faptul ca aceasta lege propune metode coercitive si sanctiuni drastice pentru membrii societatii civile (parinti, medici) fata de care se declara partener (!), in schimb nu prevede niciun fel de responsabilitate si nici sanctiuni pentru producatorii de vaccinuri. Este sfidator, jignitor si extrem de dubios faptul ca Ministerul Sanatatii propune prin acest proiect de lege ca achizitiile de vaccinuri se vor face fara respectarea legislatiei in materie de achizitii publice, precum transparenta, cea mai buna oferta, etc (a se vedea art 13, alin 1, litera f din proiect).

Este sfidator si jignitor faptul ca acest proiect a fost pus in dezbatere publica fara prezentarea clara a entitatii care si-l asuma, si solicitam si pe aceasta cale, in vederea asigurarii transparentei decizionale, si avand in vedere multiplele conflicte de interese intre atributiile diverselor autoritati reglementate de proiect, sa se faca publica componenta exacta a colectivului care a elaborat acest proiect de lege, precum si profesiile si functiile detinute de membrii acestui colectiv in cadrul unor autoritati publice sau private.

In concluzie, stimati reprezentanti ai grupului parlamentar al USR, va semnalam ca a fi pro-vaccinare sau pro-informare nu are nicio legatura cu sustinerea unui proiect de lege ilegal, neconstitutional si abuziv. Speram ca veti continua sa fiti reprezentantii societatii civile care v-a ales, speram ca nu veti insela grav increderea celor 10% dintre votantii romani si ca veti demonstra ca ii reprezentati cu corectititudine! Altfel, veti arata ca nu sunteti decat un altfel de PSD, PNL, ALDE, si va asiguram ca noi vom REZISTA oricum!

Informarea corecta este cruciala!

Irina Thiery,

Presedinte Lion Mentor Association

Dințarul șef al PSD cocoțat în funcția de ministrul al sănătății, l-am numit aici pe glumețul Nicu Bănicioiu, este pe cale de a intra în cocina istoriei cu o lege care va obliga populimea să se vaccineze obligatoriu. Sunt vizați de sancțiuni copiii, care riscă excluderea de la școală și părinții, care riscă amenzi sau chiar pușcăria. Grija față de om și sănătatea lui! Undeva, în subteranele acestei inițiative susținute discret de jurnaliștii în rezervă, companiile farmaceutice se pregătesc de încasări astronomice. Iată cam cum s-au derulat lucrurile cu ultimele două campanii de vaccinare pentru combaterea porcinei și a cancerului de col uterin în perioada 2008-2009. Și cât ne-a costat distracția.

Cercel. Streinu Cercel.

Figură sinistră a sistemului medical românesc, Adrian Streinu Cercel ar fi trebuit tras pe dreapta, la loc cu răcoare și ferestre proiectate să reziste, din mai multe motive. Unul dintre ele este legat de isteria declanșată cu ocazia vizitei gripei porcine în România, eveniment anunțat cu surle și trâmbițe. În aceeași goarnă națională, care anunța 20.000 de morți cel puțin pe plaiul mioritic, a sunat și Organizația Mondială a Sănătății, un fel de trompetă coordonată de companiile farmaceutice. După ce a cheltuit peste 17 milioane de euro și a isterizat o țară întreagă, guvernul Boc a tras linie și a adunat. Dl secretar de stat lăsat să vorbească liber la televiziuni a generat prin acțiunile sale un găuroi astronomic în bugetul public pentru o “pandemie” care abia a făcut 7 morți, adică exact cât se contabilizează la un accident de circulație mai serios. Dacă la această factură adăugăm cele 23 de milioane de euro pe care le avem de plătit pentru cele 330.000 de doze de vaccin contra cancerului de col care stau să expire în depozitele Ministerului Sănătății, constatăm că în numai doi ani porcii din fruntea statului român ne-au furat din buzunare 40 de milioane de euro, bani care ar fi putu salva mii de vieți.

Porcina mioritică în cifre

În aprilie 2009, Organizația Mondială a Sănătății a declanșat isteria mondială pe seama unui nou virus denumit al “GRIPEI PORCINE”. Eliberat din laboratoarele companiilor farmaceutice undeva în Mexic, virusul a devenit rapid vedetă. Ca și tratamentele împotriva sa puse rapid pe piață de concernurile de medicamente, câteva la număr, care au făcut pe seama isteriei mondiale profituri de miliarde de dolari. În România, gornistul mastodonților farmaceutici a fost Adrian Streinu Cercel, un personaj dubios camuflat sub masca unui specialist redutabil, aflat în atenția organelor de anchetă pentru mai multe mânării cu bani publici. Ajuns secretar de stat în MS pe mâna PSD, Cercel avertiza în septembrie 2009 că, în România, vor da colțul peste 20.000 de alegători ai Partidului din cauza gripei porcine. Preluat fără rezerve de mass media de trust, gornistul șef de la MS  a elaborat de îndată o strategie de apărare împotriva unui pericol inexistent, strategie care avea un singur scop: drenarea bănetului public din conturile statului în conturile companiilor farmaceutice. Prima soluție avansată de dr. Șmecherenghele a fost livrată cu imperativ: să cumpărăm scurt vreun milion de doze de vaccin porcesc. De la GlaxoSmith Kline, bineînțeles, companie cu mare lipici la bugetul de stat și cu susținere maximă la madam Geoană, nevasta prostănacului devenit în 2008 al doilea om în stat. Din motive care ne scapă, afacerea pică și pentru că, probabil, presa neînmatriculată pe ștatele de plată ale trusturilor, dar și blogerii, au declanșat o campanile furibundă pe Internet împotriva acestei mânării porcești.  Singurul oficial care protestează nițel este Băsescu. Marinarul îl trage de cercei pe Cercel, cel care, pus față în față cu autoritatea șefului statului, o lasă mai moale. Adică își revizuiește previziunea lui de expert la vreo 6000 de morți potențiali și își anunță, de formă, demisia. Boc și Videanu i-o trag Marinarului și anunță că Cercel va fi păstrat în funcție pentru că un așa expert mai rar în România. Pe finalul anului părea că Cercel a câștigat meciul, deoarece Boc anunța timid că vom cumpăra circa 500.000 de doze de vaccin de la GSK, motivul pueril fiind acela că vaccinul englezilor era testat și pe copii, în vreme ce vaccinul românesc, aflat în producție la institutul Cantacuzino, era sigur doar pentru adulți. Porcării pentru adormit fraierii, căci nici vaccinul englezilor nu era mai sigur. Somați să acorde garanții pentru eventualele efecte adverse, băieții doamnei Geoană de la Glaxo refuză categoric. Iar Boc se prinde și anunță că afacerea pică. Ca atare datele problemei se modifică după cum urmează: Cantacuzino devine singura sursă care va livra vaccinul antigripal pe piață, iar companiile farmaceutice care au pompat bani grei în campanile electorale ale politrucilor românești se mulțumesc cu o comandă firavă, de câteva milioane de euro constând în antivirale, măști și soluții dezinfectante. Chiar și așa, bugetul este ușurat de 5,4 milioane de euro care iau calea străinătății contra unor medicamente suficiente pentru tratarea a vreo 90.000 de posibili pacienți. Să fie acolo. Iar deranjul celor de la Cantacuzino este plătit și el cu vreo 10 milioane de euro pentru 1 milion de doze de vaccin. Cu infrastructura asigurată și moralul ridicat, Cercel se poziționează la hotare în fruntea armatei de halate albe și așteaptă porcina la cotitură. Porcina însă a refuzat lupta, speriată probabil de desfășurarea de forțe dement organizată de statul român.

Românașul refuză să moară, frate!

Călit în marile bătălii de apărare a neamului, poporul își înfruntă cu seninătate destinul. Valul de gripă porcină, pandemia fioroasă anunțată de Cercel și OMS la difuzoare, vine timid și la noi în vizită. Presa, în frunte cu “trompeta” Evenimentul Zilei, îmbracă la comandă cămașa morții cu tricolor. Orice bolnav din România este cadorisit cu gripa porcină. La fel și morții trecuți în pasivul virusului fără o verificare prealabilă. Lumea este adusă în pragul nebuniei după ce Toni Tecuceanu, un actor de pluton, moare în spital. Culmea, deși omul stătuse într-un grup mare de prieteni, el este singurul care moare din cauza gripei, ceilalți necontactând boala. Care boală era periculoasă tocmai pentru că se transmitea de la om la om mai ceva ca folclorul. Răvășit de durere, Cercel anunță știrea la televizor. Fanii Cronicii Cârcotașilor o iau din loc către centrele de vaccinare. Se fac cozi de kilometri iar Cercel pune mâna pe seringă și se apucă de înțepat populația. Și bugetul, totodată, supus la cazne infernale de efortul de război. Brusc isteria ia o pauză, iar măgăria iese la iveală. Tecuceanu nu murise de gripă porcină,  ci din cauza unei infecții contractată în mizeria de spital unde se tratase. Rudele și prieteni mortului fac un scandal monstru, iar presa care trâmbițase moartea eroului pune batista pe țambal. Cercel se dă la fund iar Ministerul Sănătății, chestionat insistent de o asociație de jurnaliști, este nevoit să recunoască adevărul, care arată cam așa: “Numărul deceselor cauzate de gripa AH1N1 în România se ridică la șapte şi nu la 122, așa cum arăta ultimul bilanț al Ministerului Sănătății. La solicitarea Organizației de Investigații Jurnalistice, Ministerul a anunțat că autopsiile nu au confirmat că gripa nouă a cauzat decesele. A fost confirmată prezența virusului în organism şi de aceea decesele survenite ulterior au fost pe seama infecției. Totuși din cele 121 persoane decedate de gripă AH1N1, doar 86 au fost supuse autopsiei şi doar în șapte cazuri a fost confirmat decesul, cel mai probabil, din cauza gripei noi.” Acestea sunt datele remise de Ministerul Sănătății printr-un comunicat. În plus oficialii Ministerului au spus că toate persoanele bolnave de gripă AH1N1 care au decedat ulterior au fost declarate automat ca fiind decedate de gripă. Din răspuns nu reiese că acest diagnostic a fost verificat în vreun fel”. Adică nu erau 20.000 e morți, nici măcar 6000, ci doar 7!. Unde-I pandemia? De ce am aruncat cu bani pe fereastră? Unde este Cercel, care dădea drept sigură moartea lui Tecuceanu ca fiind cauzată de porcină deși DOSARUL MEDICAL SPUNEA ALTCEVA?  Pentru ce s-au vaccinat aiurea-n tramvai 300.000 de oameni după farsa lui Cercel? Am putea continua cu întrebările la nesfârșit. Dar nu va avea cine să ne răspundă, căci porcii din fruntea statului au băgat capul în nisip. Farsa este însă mult mai sinistră de atât. Căci vaccinul antigripal este o frecție la un picior de lemn de care porcina nu se prea sinchisește.

Morții. Morții mamelor lor de golani!

Bomba bombelor abia acum vine. În țară doctorii cu scaun la cap au făcut o descoperire uluitoare. Deși au fost vaccinați cu antigripal, mai mulți cobai au fost depistați cu gripă porcină, sau mă rog, ceea ce numesc ăștia gripă porcină. Adică vaccinul a ajutat la fel ca o frecție Diana la un picior de lemn. Sunt constatări medicale clare în acest sens pe care Ministerul Sănătăți de trece sub tăcere. Vaccinul fabricat la Cantacuzino după rețetarul indicat de OMS și elaborat în funcție de analiza tulpinilor este INEFICIENT pentru combaterea virusului. Mai mult, se pare că virusul creat de șmecheri își modifică tulpina făcând ineficient orice fel de vaccin. Iar dacă luăm în calcul faptul că virusul conține circa 50 de tulpini diferite care nu aveau cum să se combine singure într-un singur virus și ne uităm nițel pe vânzările de vaccin raportate de companiile farmaceutice înțelegem cine e OMS, ce joc a făcut Cercel și de ce statul român doarme ca proasta în păpușoi și aruncă banii contribuabililor pe vaccinuri. Bilanțul cheltuielilor ocazionate de festivalul gripei porcine arată cam așa. Din totalul de 70 de milioane de lei noi, adică vreo 17 milioane de euro, grosul s-a păpat la Institutul Cantacuzino. Pentru producerea a 1 milion de doze statul a alocat 10, 2 milioane de euro. De folosit s-au folosit doar vreo 500.000 de doze, din care 300.000 după diversiunea penală a lui Cercel cu moartea lui Tecuceanu. Restul e gunoi sau va deveni gunoi, căci și OMS a lăsat-o moale de tot cu vrăjeala porcină după ce companiile farmaceutice și-au făcut plinul. Alte 5 milioane de euro au luat calea conturilor “sponsorului” GSK  de la care s-au cumpărat circa 450.000 de doze de antivirale, bineînțeles la prețuri fără concurență. Deși tratamentul ar fi fost suficient pentru 90.000 de pacienți, doar vreo 6597 au zăcut la pat. Restul e gunoi ce stă să expire plătit generos de statul român. Vreo 2,4 milioane de euro am cheltuit pe măștile acelea penibile și pe vreo 25.000 de litri de soluție dezinfectantă, adică un fel de apă de ploaie cu care ne puneau alde Cercel să ne spălăm pe mâini. De spălat s-au spălat doar ei, iar găuroiul sare de 17 milioane de euro. Totul pentru doar 7 morți și vreo 6000 de pacienți.

Tăriceanu și semnătura de 25 de milioane

La sfârșitul anului 2008, regimul Tăriceanu a plătit o șpagă externă consistentă încredințând fără licitație publică contracte de achiziție în valoare de 24,8 milioane de euro. Banii s-au împărțit în mod egal între firmele GlaxoSmithKline (GSK) și Merck Sharp & Dohme BV(MSD), care au livrat împreună Ministerului Sănătății 330.000 de doze de vaccin anti HPV destinat preveniri cancerului de col uterin. Modul de atribuire al acestor contracte reflectă fidel protocolul secret de colaborare într-ale hoției la care PSD și PNL au fost parte în ultimii ani ai regimului Tăriceanu, cele două companii beneficiind de lobby puternic. GSK este sponsorul tradițional al fundației Renașterea, păstorită de Mihaela Geoană. MSD a intrat în afacere după ce fostul secretar de stat al SUA  Madeleine Albright a făcut o vizită la București în cursul căreia a făcut declarații publice despre necesitatea introducerii vaccinului anti HPV în România în cadrul unei campanii naționale de vaccinare. Contractele sunt astfel făcute încât statul român nu le poate rezilia. Deși termenele de plată au fost decalate, scadența va scoate din conturile statului 24,8 milioane de euro pentru un vaccin pe care populația îl refuză masiv și despre a cărui eficiență nici măcar nu se poate discuta practic.

Nicolaescu taie plăcinta

La data de 11 noiembrie 2008, pe ultima sută e metri a mandatului său, ministrul Eugen Nicolaescu încheie cu firma GSK un contract pentru achiziționarea a 164.967 doze de vaccin Cervarix în valoare totală de 12.084.276 de euro. Prețul unei doze de Cervarix este de 250 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă că pentru un singur tratament ministerul a cheltuit 750 de lei plus TVA. Vaccinul urma să se livreze în tranșe, prima fiind de 54.989 doze iar cea de-a doua de 109.978 de doze. Plata pentru prima tranșă de vaccin livrată urma să se facă la 15 zile de la data semnării procesului verbal de recepție și emiterea facturii. Pentru tranșa a doua plata urma să se facă la 120 de zile de la livrare și întocmirea documentelor de recepție. Pentru toată această afacere GSK urma să încaseze în total 44,9 milioane de lei, moneda în care a fost întocmit contractul. O zi mai târziu se semnează un contract asemănător și cu firma Merck  Sharp & Dohme pentru furnizarea a 165.033 doze de vaccin Silgard. Prețul total al contractului era de 12.771.903 euro iar vaccinul urma să se livreze tot în tranșe. Prima era de 55.011 doze iar cea de-a doua de 110.022 doze. Prețul pentru o doză de Silgard este e 264, 6 lei fără TVA iar plata urma să se facă la aceleași termene ca și în cazul contractului cu GSK. Moneda în care ministerul urma să plătească era euro iar cursul de schimb stabilit era de 3,72 de lei pentru un euro. Una peste alta, Nicolaescu a contractat vaccinuri cu o perioadă de valabilitate de 18 luni. După mai bine de 9 luni de la contractare, s-au utilizat 2600 de doze din cele circa 110.000 livrate de cele două companii. Cum populația nu dă semne că s-ar agita să se vaccineze, dozele cumpărate de Nicolaescu riscă să ajungă gunoi peste încă 9 luni. Adică, mai pe românește spus, statul lui Tăriceanu a aruncat 24 de milioane de euro pe apa Sâmbetei și a făcut vânzare pentru două companii pe bază de interese de gașcă.

Adiționale inutile la contracte bătute-n piroane

Speriat cumva de porcăria făcută, Nicolaescu a încercat să dreagă busuiocul cu două acte adiționale prin care dozele de vaccin ce urmau să fie livrate în prima tranșă erau înjumătățite iar plata lor era amânată până martie-aprilie 2009. Adică pisica moartă era aruncată în curtea noului guvern. Cum PSD a continuat să fie în cărți iar doamna Albright nu putea fi dezamăgită, cacealmaua va continua iar plățile se vor derula chiar dacă cu ceva întârzieri. Noua conducere a MS se lăuda și ea cu un niște acte adiționale pe care le-a întocmit în acord cu cei doi furnizori: “MS a renegociat, începând cu luna ianuarie a anului 2009 aceste contracte. Actele adiționale încheiate prevăd plata doar a dozelor utilizate, circa 2600 din 110.000 doze, restul plăților urmând să se facă pe măsura utilizării vaccinurilor, până la jumătatea anului 2010. Menționăm că MS nu a încheiat în 2009 nici un contract nou de achiziție de vaccin HPV, ci doar a încercat să găsească o soluție pentru ca utilizarea fondurilor publice să fie făcută cu responsabilitate în condițiile respectării prevederilor de drept comercial, având în vedere că aceste contracte nu mai puteau fi reziliate din punct de vedere legal”.  Hai cu DNA-ul!

Aş spune că însuşi descoperitorul vaccinului, Edward Jenner, care a pus bazele imunologiei în 1786, s-ar răsuci în mormânt dacă ar vedea pe mâinile cui a încăput soarta a milioane de copii din România!

Oricât ne-ar plăcea să politizăm lucrurile sau, dimpotrivă, am privi sceptic, ca pe orice diversiune de duzină, orice schimb de idei, nu putem să facem abstracție de sărăcia în care trăiesc cei mai mulți dintre copiii din România, de drepturile lor călcate în picioare…

Nu ştiu ce rămâne pe obrazul unui copil după ce i s-au uscat lacrimile, ştiu numai că, în intimitate, orice părinte îşi doreşte cu ardoare o schimbare în viața sa şi a copiilor săi… Ca un muribund între viață şi moarte, este silit, uneori, să aleagă… Şi nu este uşor!

Îşi doreşte, poate, să nu mai ia drumul străinătății pentru o bucată de pâine, uneori. Îşi doreşte să nu mai vadă niciodată politicieni care se prefac că le pasă…

Nu te preface că-ți pasă, tu, politician de Dâmbovița, de milioanele de copii! Nimeni, din niciun guvern, nu este şi n-a fost vreodată vreo extensie a lui Dumnezeu! Politicianismul care insinuează că exprimă aspirația oamenilor, că ştie mai bine decât oricine ce este mai bine de făcut, aduce mai mult a demență! În “Legea vaccinurilor obligatorii…”, nici nu mai este vorba de vaccinuri, acum… Ci de un amalgam de condiționări, constrângeri, bariere! De un comportament şi o atitudine de milițian! Oricât de sofisticată ar părea, însă, legea aceasta aduce mai curând a invenție cu iz semifeudal!

Este bine, totuşi, că ministrul acesta, care girează legea vaccinării nu a introdus tortura şi caznele pentru părinții care o refuză! Progresul a ajuns, evident, şi la noi!
Fără vreo undă de simpatie, întreb… De unde i-or fi adus pe toți ăştia în guvern?! Ce s-a-ntâmplat?!

Aceşti neadaptați la vremuri n-au auzit de libertatea ființei umane. De libertatea de a alege viața pe care ne-o dorim. De libertatea de a nu fi de acord cu ceea ce ni se spune.

Să lăsăm specialiştii să se pronunțe despre vaccinuri! Dar să lăsăm şi uşile deschise pentru părinți! Ei sunt cei care-şi iubesc cel mai mult copiii. Ei sunt cei care ştiu că, la o adică, nici toți banii din lume nu îi pot aduce pe cei dragi înapoi…

Aflăm că în sertarele ministerului sănătăţii s-a copt un text asupra vaccinării obligatorii. În răstimpul ce ne-a rămas până când sertarele vor crăpa și textul va supura în spaţiul public, ridicat la rang de lege, alimentăm la rândul nostru fantasmele dezbaterii cu rândurile care urmează. Spunem dintru început că n-am făcut cei șase ani de medicină care să ne califice pentru a emite fie și cea mai neînsemnată propoziţie contradictorie despre vaccinuri. Nu avem nici măcar o formaţie știinţifică pe care s-o putem certifica printr-o diplomă care să ne confere vreo cât de vagă autoritate și nici măcar, vai, vreo competenţă tehnică oricât de modestă, fie și cea a unui umil prelucrător prin așchiere. Paragrafele care urmează sunt lucrarea cuiva care și-a petrecut viaţa printre texte, idei și oameni. Singura pretenţie pe care o putem emite ţine deci de idei, de modul lor de exprimare și de cei pe care îi influenţează.

Haideţi să privim puţin situaţia vaccinării la nivel european. Conform statisticelor prezentate de eurosurveillace.org și care investighează statutul vaccinurilor în cele 27 de state ale Uniunii Europene, la care se adaugă Islanda și Norvegia, 15 dintre cele 29 de state lasă la latitudinea oamenilor să se vaccineze sau nu. Este vorba despre : Austria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Islanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Regatul Unit.Celelalte 14 state au de la programe minimaliste, un singur vaccin obligatoriu prin lege (Belgia – antipolio), până la 8 vaccinuri impuse (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia). Lider incontestabil este Letonia, cu 12 vaccinuri obligatorii pentru toată populaţia. Observăm în treacăt că cele mai active legi pro-vaccinare sunt în Europa de Est. Dacă am crede în forţa explicativă a cuvântului “coincidenţă”, l-am folosi în această situaţie. Doar că nu credem.

Înainte de aspectul știinţific, legea obligativităţii vaccinării ridică niște dileme juridice. Conform teologiei drepturilor omului, probabil cea mai vizibilă moștenire a revoluţiei franceze de la 1789, am fi tentaţi să credem că decizia pro sau contra vaccinării ne-ar aparţine : dreptul la securitatea persoanei (art. 3, Declaraţia Drepturilor…), interdicţia imixtiunii arbitrare în viaţa personală (art. 12, idem), libertatea gândirii (art. 18, idem), libertatea opiniilor (art. 19, idem). Întrucât noua lege vizează amendarea unităţilor de învăţământ care înscriu copii nevaccinaţi, mergându-se până la exmatricularea acestora, suntem tentaţi să ne uităm și la dreptul la învăţătură (art. 26, idem). În spiritul Constituţiei României, cei care sunt deranjaţi de acest proiect de lege invocă diverse drepturi, în esenţă transpuneri în legea fundamentală a acelorași concepte ale teologiei drepturilor omului.

Nu vreau să descurajez pe nimeni, după cum nu vreau nici să încurajez, însă Curtea Constituţională nu va opri nicicum legea vaccinării obligatorii. Orice speranţă dinspre partea aceasta este vană. Există deja câteva precedente europene, cel al Franţei, Slovaciei, Cehiei, Ungariei, Croaţiei. Toate spun răspicat același lucru : dreptul părinţilor de a alege nu este absolut, ci limitat de interesul public. Nici nu ne-am fi așteptat să existe ceva absolut într-o religie din care lipsește Absolutul. Şi e firesc să nu fie la îndemâna binecredinciosul stabilirea întinderii drepturilor sale, oricât de generoasă ar fi noua religie. Constatăm în treacăt că cel în a cărui putere stă definirea binelui general limitează concomitent întinderea drepturilor omului. Care, nu-i așa, ar putea fi într-o zi nespus de mici, când va fi găsit un bine colectiv fantastic de mare. Nu vom dezvolta acest punct de vedere aici, nefiind scopul acestor rânduri.

În cazul care ne interesează, interesul colectiv se ascunde în formula magică repetată neîncetat: herd immunity. Imunitatea turmei, într-o traducere fidelă, cu alte cuvinte credinţa că, dacă vaccinezi suficient de mulţi membri ai turmei, chiar și cei nevaccinaţi vor beneficia de o anumită protecţie, bolile infecţioase neputându-se propaga în aceste condiţii. Nici chiar cei mai exigenţi vaccinologi nu consideră că trebuie vaccinată întreaga turmă pentru a ne bucura de un nivel rezonabil de protecţie, cu atât mai mult cu cât nici cei mai optimiști dintre ei nu pretind că protecţia conferită de vaccinuri ar fi integrală. Ştiinţific vorbind, un anumit procent de nevaccinabili ar putea fi tolerabil. De aici și până a considera că cel nevaccinat reprezintă un risc pentru cel vaccinat drumul este sinuos și lung. Şi a fost parcurs.

Are rost să ne întrebăm care este riscul de îmbolnăvire pe care îl prezintă cel neimunizat pentru cel imunizat. Simplul apel la logica elementară ne face să ne întrebăm cum e cu putinţă acest lucru, și cât mai cântărește imunitatea dobândită astfel. Oricum, ideea că cei vaccinaţi sunt înconjuraţi de un halou septic, în care nu pătrund nici bacterii, nici viruși, nici microbi, dar care poate fi lesne penetrat de un vinovat nevaccinat (fermă de bestiole care abia așteaptă să-l sfâșie pe celălalt, nefăcând niciun rău organismului gazdă) vine dintr-un disneyland al gândirii populat cu multe imagini, dar puţine idei și fixe. Pragmatic vorbind, dacă ecuaţia asta ar fi adevărată, n-aș avea decât un motiv în plus să nu-mi vaccinez copiii. Cu toate acestea, legea mă va forţa în curând s-o fac, iar Curtea Constituţională îmi va explica sfătos că nu sunt proprietarul copiilor mei, că statul are dreptul să decidă pentru ei (mă rog, și eu și Curtea Constituţională știm prea bine că statul este doar un concept, și un concept nu poate decide nimic pentru nimeni, tot niște oameni decid, le spunem statul eufemistic, imaginaţi-vă ce-ar însemna să se spună că dreptul de a decide pentru copiii mei aparţine complexului medico-industrial, aka Big Pharma, nu, nu dă bine, scriem acolo statul, sună solemn și responsabil).

Dar e bine, proiectul legii care va veni prevede obligativitatea constituirii unui fond de despăgubiri pentru efectele secundare ale vaccinării forţate. Nu vorbim despre greaţă, puseuri de febră, vărsături. Vorbim despre : autism, scleroză în plăci, meningită, encefalopatie epileptică, sindromul Hipoton, sindromul Guillan-Barré, sindromul Kawasaki, nevrite periferice, mielite, encefalită, limfadenopatie, reacţii anafilactice etc. Cităm din documentarul Silence on vaccine, realizat în 2009 în Canada și filmat de asemenea în Franţa și Statele Unite ale Americii : în 1994 s-a făcut în Franţa o super-campanie de vaccinare împotriva hepatitei B, aproximativ 30 de milioane de doze injectate. S-a vaccinat într-o veselie, persoane de la 1 la 75 de ani. Dr Claude Béraud, hepatolog, mărturisește că el personal nu s-a vaccinat, nu exista niciun risc serios pentru el, care se confrunta zilnic cu bolnavi de hepatita B, să ia virusul. Firește, cei vaccinaţi, în covârșitoarea majoritate, riscau și mai puţin. Dar o campanie de imunizare a turmei funcţionează ca o bandă industrială de montaj, este o operaţiune în masă care nu se împiedică în reflecţii. În acel moment, în Franţa procentul celor cu această boală era de 0,1-0,3% din populaţie. În opinia specialistului, acesta este « un procentaj infim ». A fost, tot în opinia lui « o adevărată nebunie ».

Cum nu există beţie fără mahmureală, rezultatul campaniei la care facem referinţă nu a fost eradicarea hepatitei B, boala există în continuare la aceeași parametri, ci 1200 de bolnavi înregistraţi cu boli neurologice degenerative. Cauzele ? Aluminiul și mercurul conţinute în vaccinuri. Diagnosticele au fost puse, printre altele, de Centrul Spitalicesc Universitar Créteil din Franţa. În opinia Dr Romain Gherardi, incidenţa alarmantă a acestor « boli rare » trebuie pusă pe seama campaniilor de vaccinare fără discernământ și a compușilor toxici existenţi în aceste preparate. Hai să facem acum un exerciţiu de imaginaţie : să presupunem că s-ar fi prăbușit un număr de 1, 2, 3 avioane, iar în urma acestei tragedii aviatice ar fi rămas 1200 de victime mutilate pe viaţă. Catastrofal, nu ? Prima consecinţă care îmi vine în minte ar fi falimentul companiei de aviaţie. Probabil că și al companiei de asigurări. Prima pagină în ziare timp de câteva zile. Noi norme de securitate în transporturile aeriene.

Hai să ne imaginăm că o clădire s-ar prăbuși undeva în lumea asta largă, și de sub dărâmături am extrage 1200 de oameni a căror mobilitate, capacitate de lucru ș.a. ar fi serios și ireversibil compromise. Procese penale pentru dezvoltatorii imobiliari ? Anularea licenţei pentru arhitecţi/ingineri/șefi de șantier ? Din nou cheltuieli incomensurabile ale firmelor de asigurări. Norme draconice în construcţii. Ei bine, ce se întâmplă dacă în urma unei campanii fulminante de vaccinări avem 1200 de estropiaţi ? Aproximativ nimic, câteva articole răzleţe de presă care mai mult vor să calmeze publicul decât să facă senzaţie. Pentru mulţi dintre ei, la capătul unui șir nesfârșit de analize medicale, legătura de cauzalitate nu este suficient de probată în ochii instanţelor. Niciun fabricant de vaccinuri nu înregistrează vreun sughiţ în bilanţurile contabile. Dogmele vaccinării obligatorii sunt tot acolo. La adăpost de ochii beneficiarilor, lista efectelor adverse care pot surveni în urma administrării vaccinului mai crește cu câţiva centimetri pătraţi de abstracţiuni: autism, scleroză în plăci, meningită, encefalopatie epileptică, sindromul Hipoton, sindromul Guillain-Barré, sindromul Kawasaki, nevrite periferice etc. Aceste avertismente exonerează fabricantul de consecinţele juridice atunci când lucrurile scapă de sub control.

Haideţi să mai facem un efort de imaginaţie. Nu, nu ficţionalizez, vă invit să vedeţi ceea ce de fapt există. Vă invit să-i aduceţi cu ochii minţii pe cei 1200 de oameni care au dezvoltat boli catastrofale voind să scape de hepatita B, aduceţi-i pe un stadion. Trebuie să o faceţi voi, pentru că ei nu pot veni singuri. Nu au permis de conducere, mulţi dintre ei se deplasează în scaune cu rotile, au nevoie de asistenţă permanentă. Încercaţi să scăpaţi de demonul statisticii care vă suflă în urechi că e vorba doar de 0,004% din cei vaccinaţi. Unul dintre sălașurile predilecte ale diavolului postmodern e gândirea de tip statistic : 0,004% pare puţin, praful de pe tobă.Tocmai de aceea vă invit să-i vedeţi, să acoperiţi acest procent derizoriu cu trupuri și cu suflete de oameni. Cine salvează un om, salvează o lume, spune textul sacru. Câte zerouri după virgulă trebuie să măcelărim ca să ajungem la omul acela, cât toată lumea ? Dacă aţi izbutit să-i adunaţi pe cei 1200 într-un spaţiu cât să-l cuprindeţi cu privirea, faceţi efortul să vă plimbaţi printre ei, pipăiţi-i cu privirea, uitaţi-vă la pozele lor din copilărie, adunaţi-le visurile într-o traistă mititică, nu-s grele nici cât niște baloane de săpun pentru că nu se vor mai împlini niciodată. Mai faceţi un efort, ultimul, uitaţi-vă în ochii lor și spuneţi-le : voi sunteţi așa pentru ca noi să fim protejaţi. Explicaţi-le că sunt niște victime colaterale într-o mare acţiune dedicată interesului general. Nu puteţi ? Vă cred, nici eu nu pot. Gândirea de tip statistic este unul din modurile profund diabolice prin care putem reduce cea mai insuportabilă realitate la mai puţin decât nimic. Ca să poţi trăi lejer înconjurat de răul veacului, trebuie să-l concepi sub forma unor cifre mici.

Nu este singura practică medicală profund discutabilă. Dr. Pascal Gilbert, în lucrarea Quelques mensonges de la médecine (Editions Médias-Bélinois, 2007, ISBN 978-2-9529860-0-7) atrage atenţia asupra faptului că acest magnific edificiu pus teoretic în slujba omului este, prea adesea, utilizat într-un mod înșelător : medicamentele împotriva colesterolului (cu un buget de câteva miliarde de euro în Franţa) au efect minim sau chiar nul ; tratamentul diabetului fără dependenţă de insulină este o altă groapă financiară imposibil de umplut, și asta fără efecte terapeutice. În cele câteva arii terapeutice investigate de autor, pacientul este tras pe sfoară, iar societatea plătește scump de tot leacuri care sunt prezentate ca fiind magice. Există voci, tot din lumea medicală, care spun răspicat că citostaticele nu reprezintă soluţia pe care o caută bolnavii de cancer și că singura justificare a persistenţei în această eroare este costul semnificativ al acestora.

Din păcate, istoria medicinei este presărată de întoarceri la 180 de grade în cursul cărora certitudinile de ieri au fost înlocuite cu contrariul lor. Tutunul a venit în Europa ca plantă medicinală, fiind recomandat în migrene, astm, tuse, dureri abdominale, nefrite, colici uterine, pentru vise frumoase, pentru albirea dinţilor, naștere ușoară, împotriva păduchilor, a cheliei, pentru dispariţia senzaţiei de foame, pentru creșterea imaginaţiei și a memoriei. Fantastic, nu ? Şi totuși, aceste idei medicale au avut curs mai bine de 100 de ani, de la tratatul doctorului spaniol Nicolaus Monadros (aproximativ 1800) și până la începutul secolului XX. Astăzi, legislaţia limitează strict practicarea fumatului în locurile publice. Să ne imaginăm însă că în perioada entuziasmului maxim pro-tabac ar fi apărut o lege a fumatului obligatoriu. În scopuri profilactice, evident. Un stat care să-și dorească cetăţeni cu dinţi albi, păroși, cu imaginaţie și memorie, fără păduchi, departe de dureri de rinichi, este un stat care se gândește intens la binele contribuabilului. Așadar, să fumeze începând cu vârsta de 10 ani, niciodată nu-i prea devreme să-ţi protejezi cetăţenii. Toate substanţele cunoscute sub numele generic de « droguri » au fost sintetizate înainte de toate de către companiile farmaceutice, unele dintre ele fiind vândute iniţial ca panacee (cocaina). Nu știu cui datorăm faptul că am scăpat de o lege care să impună consumul general de cocaină pentru întreaga populaţie. În numele interesului public, firește.

Oare cum izbutim să ne descurcăm fără doza de tutun și cocaină obligatorie prin lege ? La fel cum se descurcă populaţiile nevaccinate dar care își păstrează un stil de viaţă sănătos: alăptare naturală, hrană fără chimicale, apă neinfestată, regim raţional de mișcare fizică. Specia noastră nu este mai puţin pregătită să supravieţuiască decât oricare altă specie, dacă nu le vânăm noi fără cruţare. Epidemiile apar din cauza foametei, mizeriei, apei nepotabile și a războaielor, și dispar atunci când baza sănătăţii (care nu este deloc de ordin medical) se ameliorează. A creat cineva vaccinul anti-ciumă ? Nu cumva marile epidemii au apărut din cauza mizeriei îngrozitoare pe care au creat-o orașele secolelor trecute ? Istoria știinţei înregistrează o idee care astăzi a fost uitată : o alimentaţie sănătoasă și îndestulătoare, provenită de pe un sol sănătos, constituie cea mai sigură protecţie a oamenilor împotriva bolilor. Crescătorii de animale știu și azi prea bine că hrana bună și suficientă, împreună cu starea de igienă asigură cu asupră măsură starea de sănătate a animalelor. Şi dacă tot rostul legii care va veni este ca nu cumva să crească o generaţie de copii nevaccinaţi care peste vreo 20 de ani să spună râzând că se poate și fără niște injecţii inutile, dovada vie fiind ei înșiși ?

Acest articol a fost publicat la 2 noiembrie 2015 aici.

Presa: “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii”. COLEGIUL MEDICILOR numara “21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi”. CARE ESTE ADEVARUL FACTUAL DESPRE CELE 22 CAZURI DE DECES ASOCIATE CU RUJEOLA?/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere DEMISIA MINISTRULUI SANATATII/ Sergiu Moroianu: Legea Vaccinarii este undeva INTRE NAZISM SI COMUNISM

PROFESORUL FLORIAN COLCEAG despre LEGEA VACCINARILOR: “AR FI BINE SA RENUNTATI INAINTE SA SE PETREACA LUCRURI GRAVE”. Proiectul este unul “ANTINATIONAL”. “Ce se incearca e ultima cucerire a biruitorului in lupta impotriva poporului” (Video, Transcriere)/ FAKE NEWS CU RUJEOLA. Cum manipuleaza mass-media “serioasa” cazurile tragice de bebelusi morti

COALITIA PENTRU SANATATE ia atitudine fata de proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Un proiect ilegal si abuziv, nefundamentat stiintific si fara precedent european, care ANIHILEAZA DREPTURILE PARENTALE

SCANDALUL VACCINARII OBLIGATORII. Tabloul complet al instituirii unui GESTAPO VACCINIST/ Cum manipuleaza autoritatile datele despre EPIDEMIA DE RUJEOLA

Din 2010, in contextul isteriei gripei porcine:

ADIO PROFIT DIN GRIPA / Moise Guran despre ingineriile financiar-medicale pe seama bolnavilor de HIV – SIDA ale dr. Adrian Streinu Cercel / CINE CASTIGA DE PE URMA GRIPEI PORCINE?

PLANGERI PENALE PENTRU ABUZ IN SERVICIU impotriva cosmarului viu al ultimelor luni, Dr. Streinu-Cercel (si alte stiri de pe “frontul” falsei pandemii)

“PROFIT PE SANATATE”. Moise Guran si colegii sai de la Biz-Bazar (Antena3) il spulbera pe ADRIAN STREINU-CERCEL printr-o ancheta si analiza jurnalistica de NOTA 10!

DEZVALUIRI SOCANTE DESPRE TAMIFLU, GRIPELE AVIARA SI PORCINA SI DESPRE DR. STREINU-CERCEL. “Doar 25% e porcina din ce se declara!”

UPDATE: “CRESTINII SUNT DE VINA!”/”Turbarea” lui Streinu-Cercel si manipularea monstruoasa a mortii lui Toni Tecuceanu declanseaza DICTATURA SI TEROAREA MEDICALA in Romania, in vreme ce la Consiliul Europei s-a cerut ANCHETA IN LEGATURA CU FALSA PANDEMIE!

Epidemiologul si deputatul Wolfgang Wodarg denunta CARDASIA DINTRE OMS SI “BIG PHARMA”. Campania de vaccinare, demarata pe baza unei FARSE ISTORICE!

Revolta generala a medicilor din Germania impotriva vaccinarii pentru H1N1. Se aude si in Romania?

ISTERIA PANDEMIILOR DE GRIPA si mega-profiturile industriei farmaceutice

OMS ANCHETAT LA CONSILIUL EUROPEI/ Paralizie in urma Cantgrip! /NOVARTIS NE PREGATESTE PENTRU URMATOAREA PANDEMIE / Cercel tine la secret dosarul medical al lui Toni Tecuceanu. VANIA ATUDOREI REVINE!/ (STIRI “PORCINE” 25 – 27 ianuarie 2010)


Categorii

George Alexander, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Sistemul romanesc de sanatate, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “MINISTRUL SANATATII ISTERIZEAZA DELIRANT: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI! Pentru Bodog, ”VACCINAREA OBLIGATORIE ESTE SINGURA OPTIUNE”/ Liviu Dragnea nu e de acord cu OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR, dar PSD pare ca sustine proiectul in forma maximala/ PROPAGANDA GROSOLANA LA ANTENA 3/ George Alexander despre LEGEA VACCINARII/ Streinu Cercel s-a intors!

 1. Postare actualizata.

 2. “Ȋn 2012, când acoperirea vaccinală cu ROR era de peste 95%, în România s-au înregistrat, conform datelor CNSCBT, 7450 de cazuri de rujeolă. Cei mai afectați au fost, ca și acum, copiii cu vârsta sub 1 an și cei din grupa de vârstă 1 – 4 ani. Acum avem 4881 numărate în doi ani (2016 și anul acesta), aceeași categorie de vârstă afectată “. Oricine cu putin bun simț vede ca nu prea are a face cu vaccinarea, ba mai mult, nici măcar nu putem vorbi de o epidemie.Sunt cifre normale, indiferent daca vaccinam copiii sau nu.

 3. Ce abureala e faza asta cu “statisticile” . Il intreb pe taica-meu (care are 61 de ani) :”Ti-au facut comunistii astia vreun vaccin anti-rujeolic ?”-“Da…de unde.Am facut ceva la nastere,unul prin clasa 1 si unul prin armata.”-“Da bunica a facut?”-“Pfff…cu siguranta…”

  Relevant, nu ? De unde am tras o concluzie logica :exista o mare parte din populatie(cea de dinainte de 80′) care n-a auzit in viata ei de vaccin anti-rujeolic.De unde deducem ca au facut boala in mod natural (cum se facea adesea in trecut,rujeola fiind o boala des intalnita si deloc periculoasa,mai ales in “maretul” stat comunist care “a imbunatatit” sistemul medical si conditiile de viata) sau nu au facut-o deloc .Si n-au murit deloc.Traiesc bine-merci (mai ales aia de dinainte de comunism) .

  O intrebare:procentul ala care arata rata de acoperire a vaccinului se refera la copii,sau la populatia totala?

 4. Oricum,aceste declaratii fantasmasgorice au fost data la o televiziune(singura care dadea “Breakin’ News” la faza cu rujeola,pe langa faza cu nava ruseasca) numita Antena 3.

 5. Ce conflict de interese are trustul Antenelor de fac atata propaganda cu epidemia si vaccinurile??

 6. Vaccinul MMR rujeolic produs de Merck a fost dovedit de mai multe ori in diferite instante din Italia, Anglia si SUA ca producand autism. Nu exista dubii in aceasta privinta.

  M-M-R VAXPRO
  VACCIN RUJEOLIC, RUBEOLIC, URLIAN, VIU ATENUAT
  Firma – Tara producatoare MERCK SHARP & DOHME BV – OLANDA
  Autorizatie de punere pe piata SANOFI PASTEUR MSD SNC – FRANTA
  http://www.medipedia.ro/Dictionarmedical/Medicamente/tabid/59/prospect/W51909013/M-M-R-VAXPRO.aspx

  MMR causes autism, proven in Italian court case

  The parents of Valentino Bocca have been awarded 112,000 Euro to be paid by the Italian ministry of health. They are now seeking a further 800,000 Euro in a civil case. The story is a tragic one, Valentino, developing normally, was given the shot at 14 months and started to suffer from diarrhea, lost interest in food and within a few days lost the ability to use his spoon. Worse was soon to come when he began to be restless at night, screaming in pain for hours. It was later found that he was suffering from a painful bowel condition that is common in autistic children. With an adjusted diet of no wheat or milk, he was able to sleep but the autism symptoms continued, and even at the age of nine, he still does not speak.

  The Italian shot has the same ingredients as the one used in the UK and US.

  In the US over 5000 families are known to the mainstream media as believing that the MMR shot has triggered autism in their children, and the real figure could be much higher. Court rulings against the MMR include a 90,000 GBP (Great British Pound) payout for brain damage to a boy called Robert Fletcher, and a $1.5 million payout for Hannah Poling who received MMR and six other vaccinations in one day and then developed autism.
  http://www.naturalnews.com/036255_MMR_autism_court_case.html

 7. Pingback: VASILE ASTARASTOAE despre legea vaccinarii obligatorii. Manipularea MINISTERUL SANATATII in privinta EPIDEMIEI de RUJEOLA. De ce vaccinarile de astazi nu sunt acelasi lucru cu cele de acum cateva decenii?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare