NUMARUL DE MORTI DE GRIPA NOUA – GROSOLAN FALSIFICAT? / Grecia – umilita de UE; legatura dintre criza si razboi / EVACUAREA CRUCII, LICHIDAREA TARII SI A FAMILIEI, PERVERTIREA PRIN LEGE A COPIILOR! (Stiri 17-18 februarie 2010)

18-02-2010 19 minute Sublinieri

Cursa inarmarilor intre SUA si Rusia/ ROMANIA – GROAPA DE GUNOI NUCLEAR/ Incalzirea globala la Tribunal


Numărul deceselor cauzate de gripa AH1N1 în România se ridică la şapte şi nu la 122, aşa cum arăta ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii. La solicitarea Organizaţiei de Investigaţii Jurnalistice, Ministerul a anunţat că autopsiile nu au confirmat că gripa nouă a cauzat decesele.

A fost confirmată prezenţa virusului în organism şi de aceea decesele survenite ulterior au fost pe seama infecţiei. Totuşi din cele 121 persoane decedate de gripă AH1N1, doar 86 au fost supuse autopsiei şi doar în şapte cazuri a fost confirmat decesul, cel mai probabil (deci nici aici sigur! – n.n.), din cauza gripei noi. Sunt datele remise de Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat. În plus oficialii Ministerului au spus că toate persoanele bolnave de gripă AH1N1 care au decedat ulterior au fost declarate automat ca fiind decedate de gripă. Din răspuns nu reiese că acest diagnostic a fost verificat în vreun fel. La fel ca în cazul lui Toni Tecuceanu (declarat, în mod public, mort de gripă AH1N1, deşi acest diagnostic nu apare în certificatul de deces), peste 100 de români au fost declaraţi decedaţi de gripă porcină, fără ca acest diagnostic să fie verificat.

Cazul Tecuceanu

Actorul Toni Tecuceanu a încetat din viaţă la începutul acestui an, pe 5 ianuarie. Potrivit informaţiilor oficiale, actorul ar fi fost ucis de gripa AH1N1. La jumătatea lunii ianuarie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a fost unul dintre cei care a confirmat cu tărie faptul că decesul actorului Toni Tecuceanu a fost cauzat de gripa nouă. “Categoric a fost un sindrom indus de gripa porcină, de virusul gripal de tip nou”, a declarat atunci Streinu-Cercel.

Precizările secretarului de stat au venit după ce fratele lui Toni Tecuceanu împreună cu una dintre colegele actorului, Oana Ioniţă, au pus la îndoială cauzele anunţate oficial în privinţa decesului. Paul Tecuceanu declara atunci că actorului i s-au făcut trei teste pentru depistarea virusului. Primele două au fost negative, şi abia al treilea rezultat ar fi confirmat suspiciunile medicilor. Ulterior însă, familia lui Toni Tecuceanu a intrat în posesia dosarului medical care dezvăluia cauzele morţii acestuia. Potrivit fratelui actorului, acesta ar fi murit după ce a contractat o bacterie în spital. Informaţia privind adevăratul bilanţ al victimelor gripei porcine vine la numai două zile după ce reprezentanţii Institutului Cantacuzino, singurul care produce vaccinuri în România, au anunţat că nu mai au licenţă de punere pe piaţă a produselor injectabile. Agenţia Naţională a Medicamentului a suspendat licenţa institutului pe 8 februarie, întrucât i-a expirat standardul de bune practici de fabricaţie. “Este vorba de încadrarea în noi tipuri de normative (…). E vorba de o serie întreagă de echipamente noi care trebuie completate, modernizate”, a declarat atunci Radu Iordăchel, directorul Institutului.

O analiză a evoluţiei numărului îmbolnăvirilor şi a numărului deceselor scoate în evidenţă o altă anomalie: Din primii 2600 de bolnavi, doar 5 decedaseră. După ce Ministerul Sănătăţii a scos pe piaţă vaccinul antigripal, acest vaccin fiind refuzat chiar şi de medici, morţii din statistici s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Majoritatea deceselor au fost înregistrare în perioada 20 decembrie – 15 ianuarie, perioadă în care s-au îmbolnăvit mai puţin de 1300 de români.

Loto 7 din 121

Având suspiciuni legate de numărul anunţat al deceselor cauzate de gripa porcină, Organizaţia de Investigaţii Jurnalistice a adresat Ministerului Sănătăţii, la jumătatea lunii ianuarie, o solicitare de informaţii pe această temă. Iniţial, oficialii MS s-au ferit să răspundă la întrebările noastre, pretextând că informaţiile cerute sunt secrete. Confruntaţi cu o serie de adrese oficiale pe care le-am trimis, angajaţii Ministerului şi-au schimbat parţial punctul de vedere, oferindu-ne o parte din informaţiile cerute. Este vorba despre date statistice privind necropsiile efectuate în cazul pacienţilor morţi de gripă AH1N1.
Aşa cum reiese din datele ce ne-au fost oferite de Ministerul Sănătăţii, autopsierea cadavrelor pacienţilor ce sufereau de gripă porcină a fost făcută doar în 86 de cazuri, restul de până la 121 de persoane decedate (cifra comunicată oficial în data de 12 februarie) nefiind supuse acestei proceduri, la cererea membrilor familiei celor decedaţi. Întrebaţi în câte cazuri necropsia a confirmat gripa AH1N1 ca fiind principala cauză a decesului, oficialii Ministerului Sănătăţii ne-au declarat că, până în prezent, au primit de la Laboratorul de Anatomie Patologică din Spitalul Colentina doar 7 rezultate care evidenţiază modificări patologice la nivelul organelor, caracteristice gripei AH1N1 şi de natură a provoca decesul.

(…) Dezinformarea, vizibilă în statistici

Primele cazuri de gripă porcină au fost semnalate în România în vara anului trecut. În toamnă, existau deja focare epidemice la Bucureşti, Botoşani şi în alte oraşe. Cu toate acestea, cele „minim 20.000 de decese” cu care ne speriase Adrian Streinu Cercel întârziau să se materializeze. Până la jumătatea sezonului de gripă se înregistraseră peste 3500 de îmbolnăviri, dar numai 5 decese. La următoarele 3500 de îmbolnăviri, numărul deceselor creşte nu o dată, nu de două ori ci de… 23 de ori, înregistrându-se încă 116 cazuri. Practic, începând cu luna decembrie, numărul morţilor (înregistraţi după metoda dubioasă prezentată mai sus) evoluează în progresie geometrică. Pornind din momentul în care Ministerul Sănătăţii a fost pus în faţa unor acuzaţii referitoare la vaccinul antigripal, statisticile au luat-o razna. Mai mult de jumătate dintre decese anunţate s-au produs într-un interval de 25 de zile. Moartea lui Toni Tecuceanu şi cohortele de morţi cu care Ministerul Sănătăţii îşi justifica activitatea au determinat câteva sute de mii de români să se vaccineze, în doar câteva zile.

Ministerul Sanatatii dezminte categoric si da alte cifre si alte interpretari, fara a recunoaste ceea ce a transmis in adresa catre jurnalistii respectivi. Cine minte, totusi?

*

Adrian Streinu Cercel a recunoscut, marti, in timpul audierilor de la Comisia de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor ca nou-nascutii au fost vaccinati cu un vaccin expirat. Cu toate acestea, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sanatatii a precizat, extrem de calm, ca micutii nu au fost pusi deloc in pericol, fiind vorba despre “o apa de ploaie”.

Deputatii din cadrul Comisiei de Sanatate au fost uluiti de raspunsurile date de Adrian Streinu Cercel. Unul dintre membrii comisiei ne-a povestit modul in care au decurs audierile de marti. “Raspunsurile date de cei trei (n.r. – au fost audiati Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Cantacuzino si directorul Agentiei Nationale a Medicamentului)” nu ne-au multumit deloc. Mai mult s-au certat intre ei. Isi pasau responsabilitatea de la unul la altul. De aceea le-am si solicitat sa ne trimita raspunsurile in scris”, ne-a povestit unul dintre parlamentari. Acesta a dezvaluit apoi faptul ca Adrian Streinu Cercel a recunoscut ca nou-nascutii au fost vaccinati impotriva tuberculozei cu un vaccin al carui termen de valabilitate era expirat.L-am intrebat si despre vaccinarea copiilor contra tuberculozei. A recunoscut ca s-a folosit un vaccin expirat. Ei au gasit insa un subterfugiu si spun ca au termenul de valabilitate prelungit. Dar avizele de la Agentia Medicamentului, prin care era prelungit termenul, se refera doar la anumite loturi de vaccinuri, nu la toate“, ne-a spus acelasi deputat.

Calmul lui Cercel e alimentat de interese mari

Membrii Comisiei de Sanatate au fost uluiti si de calmul lui Adrian Streinu Cercel. Acesta a precizat ca vaccinul nu reprezinta nici un pericol, desi era expirat, fiind vorba despre o “apa de ploaie”. “Ne-a socat cat de calm era. Cand l-am intrebat despre cum a fost posibil asa ceva, el ne-a zis ca nu e nimic grav si ca nu se intampla nimic rau. Ne-a explicat ca vaccinul, desi era expirat, nu produce efecte si ca e ca o apa de ploaie. Nu se poate asa ceva. Dupa ce ca probabil suntem singura tara din Europa unde mai exista pericolul ca cineva sa faca tuberculoza, noi ne mai si batem joc (n.r. – Institutul Cantacuzino este singurul din Europa care produce vaccin anti TBC pentru nou nascuti). Cel mai probabil este insa vorba despre multi bani si de interese mari”, ne-a mai declarat acelasi deputat.

***


Seful Bancii Mondiale: Grecia e problema Uniunii Europene

Banca Mondiala si FMI nu se vor implica in criza din Grecia, a declarat joi Robert Zoellick, presedintele BM, precizand ca Uniunea Europeana se va ocupa de salvarea Greciei, potrivit The Wall Street Journal. Grecia, membra a zonei euro, “este de fapt o problema a Uniunii Europene”, a spus Zoellick dupa o intalnire cu ministrul de finante francez Christine Lagarde.

Uniunea Europeană a pedepsit în mod simbolic (care simbolic? e foarte concreta pedeapsa… – n.n.) Grecia, pentru problemele fiscale, prin lipsirea acestei ţări de dreptul la vot, în cadrul summitului UE de săptămâna viitoare. Este cea mai mare umilire la adresa unui stat comunitar, de la înfiinţarea Uniunii Europene, dar şi un semnal de alarmă pentru autorităţile de la Atena. Săptămâna aceasta, Consiliul Miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană a somat Grecia să ia măsurile de austeritate, care se impun, pentru reducerea deficitului până la 16 martie. Dacă nu respectă ultimatumul, Atena va pierde controlul asupra politicii sale fiscale, care se va face de la Bruxelles, în baza Tratatului de la Lisabona. Unii oficiali germani au cerut deja că Grecia să-şi recupereze dreptul de vot în Uniunea Europeană, după ce îşi rezolvă problemele. Guvernul de la Atena trebuie să împrumute 30 de miliarde de euro de până în iunie, ca să nu intre în incapacitate de plată.

Pentru că nu am mai scris de mult despre criză pe blogul acesta şi mi-am făcut unul dedicat, m-am hotărât să mai fac un mic update şi pe-aici la ce păreri mai am după evenimentele care se rostogolesc parcă din ce în ce mai repede peste noi, neavând nici timp să aflăm despre ele dar să mai le şi înţelegem semnificaţia. De exemplu, chiar acum câteva minute am aflat că China a vândut certificate de trezorerie americane de 34 miliarde dolari în Decembrie. Asta este destul de nasol. Dacă China nu cumpără în continuare certificate şi nu o face în ritmul care a facut-o până acum, americanii o să aibă ceva probleme majore, dar nu doar ei. A vedea un titlu:China dumps US treasuriesatunci când tocmai citeşti o ştire că unii ofiţeri din armata chineza cer partidului să vândă certificatele americanilor ca represali la vânzarea de arme în Taiwan, nu e un sentiment prea plăcut. Cei care au vizionat documentarul “The Day the Dollar Fall” mă pot înţelege. În documentar se face o simulare a căderii dolarului în care tot de la est începe minunăţia. În timp ce europenii dorm, pe pieţele asiatice dolarul se prăbuşeşte şi până se trezesc ei, deja pentru mulţi e prea târziu ca să îşi mai retragă banii din bancă. […]

Dar să revenim la Grecia. Chiar este Grecia atât de păcătoasă că are un deficit atât de mare, sau pentru ca a minţit despre el? Dar datoria Greciei nici nu se compară cu datoria altor state mai mari, şi nici deficitul nu e exagerat, având în vedere că Marea Britanie bate şi ea la uşa porcuşorilor (a se citi PIGS). Este adevărat că grecii s-au cam lăfăit în cheltuieli peste nasul lor, cum de altfel am făcut-o şi noi cât ne-au ţinut creditele, şi cum de altfel unii de pe la noi încă o fac: Aqua Park Bucuresti – 25 mil EUR, Aqua Park Craiova – 18 mil EUR etc.

Părerea mea, ca şi a altora (sau altora) este că nu. Fundamental, Grecia nu e cu mult diferită faţă de alte ţări: a cheltuit aiurea fără să se gândească că economia nu o să duduie mereu şi că poate o sa bubuie puţin mai încet iar atunci, daca eşti pe muchie ai păţit-o. Din pacate noi nu învăţăm nimic. Nici măcar când vedem că europenii sunt gata să pună laba pe suveranitatea totala a grecilor, tot nu luăm seama, ci cheltuim aiurea la toate nivelurile.

Deci, se pare că Grecia e pe cale să îşi piardă suveranitatea economică (Greece loses EU voting power in blow to sovereignty)…

(…) Problema problemelor e că americanii nu vor scăpa de datorii decât printr-o minune sau printr-un război...

  • Lumea in criza:

Ofiteri din armata chineza cer ca China sa vanda bondurile SUA

Cât va dura criza? Prognoze gratuite pentru Domnul Croitoru

Iata insa cateva optinii pertinente si data la care au fost enuntate, despre cat va dura criza:

Dinu Patriciu – 8 iunie 2009 – Criza va dura pana la un razboi sau pana cand mediul economic va resoarbe tensiunile
– Liviu Voinea – 29 martie 2009 – Criza va dura pana la trei ani
– Peter Schiff – 22 martie 2009 – Criza abia a inceput
– Gerald Celente – 18 martie 2009 – Marea Depresie abia incepe
– Marc Faber – 12 ianuarie 2010 – Anul acesta va fi mult mai greu

Marea păcăleală a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar este că stabileşte conservarea veniturilor din luna decembrie 2009 şi nu a celor din cursul anului 2009. Aşa se face că guvernanţii pot pretinde, acum, fără să mintă, că nu scad veniturile, deşi media acestora, în 2010, va fi mai mică faţă de anul trecut. Veniturile majorităţii bugetarilor au scăzut, din octombrie 2009 până în decembrie 2009, nu doar în urma concediului fără plată forţat de 8 zile, ci şi prin eliminarea unor sporuri şi bonificaţii, de tipul tichetelor cadou. Valoarea acestor tichete ajunsese, în unele cazuri (administraţii publice locale), să reprezinte peste o treime din venitul lunar.

***

(…) Desfiintand ce a mai ramas din Muzeul Taranului Roman asa cum a fost el conceput de Horia Bernea, actuala conducere “dilematica” a muzeului sterge ultimele urme muzeografice ale unui om, Horia Bernea, si ale unei traditii intelectuale interesate de cum vedea taranul roman cerul. E, intr-un fel, normal ca acest lucru sa se intample astazi. De douazeci de ani elitele noastre, oligarhii politici, mogulii economici si minigarhii intelectuali, nu fac decat sa evacueze ultimele ramasite ale Romaniei vechi. Pretextul e  ca, oricum, romanii au fost dintotdeauna niste violatori, betivi, lenesi si nespalati a caror istorie nu valoreaza nici cat o varza de Bruxelles. Comunistii au ucis Romania veche. Elitele neoliberale o evacueaza in virtual. O filmeaza, o catalogheaza si o stocheaza intr-un fisier, criogenata pentru generatiile – de extraterestri probabil – viitoare.

Dupa epoca masacrelor sistematice (’44-’64), dupa deceniile complicitatilor si pervertirii calculate (’65-‘89), poporul roman a cunoscut, dupa 1989, epoca evacuarii in virtual. Totul, de la istorie la literatura, si de la religie la familie, a fost “rescris” astfel incat sa nu ne mai ramana nimic solid, niciun punct de rezistenta, nicio icoana, niciun criteriu. Sub pretextul diverselor “procese” istorice prin care ar trebui sa trecem, de la cel de “restructurare” la cel de “integrare”, si de la cel de “privatizare” la “procesul comunismului”, conducatorii nostri ne-au rescris ca simpla fictiune politica pe baza careia pot accesa fonduri UE/FMI.

Daca “renovarea” Muzeului Taranului Roman e un bun pretext pentru a scapa de “crucea lui Bernea”, care depune marturie pentru o Romanie a taranilor crestini, “privatizarea” a fost doar un pretext pentru a rescrie infrastructura economica a Romaniei, pentru a transfera in buzunarele catorva intreaga economie nationala. Lipsiti de putere economica datorita unei legislatii care penalizeaza micul intreprinzator onest sau taranul harnic, romanii au trait democratia ca pe o noua modalitate de a fi tinuti sub control. In contextul unei vieti economice si culturale dominate de oligopoluri, democratia romaneasca a ultimilor doua decenii nu a fost decat un mod de a ne evacua in virtual, in zona optiunilor lipsite de miza, libertatea.

In contextul unui regim al carui rol e acela de a rescrie democratia intr-un cod (de bare) autoritar, “procesul comunismului” a devenit, in mod deloc suprinzator, vehicul pentru practici comuniste, pentru trafic de influenta, pentru sinecuristi si pentru santaje. In loc de a fi parte a unei campanii pentru restabilirea adevarului istoric si a criteriilor de judecata care ne-ar permite sa fim liberi, “procesul comunismului” a devenit, sub obladuire prezidentiala, parte a algoritmului politic care intretine minciuna si coruptia in Romania. Lichidarea fizica a luptatorilor anticomunisti din anii ’50 e desavarsita, astazi, de lichidarea discursiva a adevarului pentru care au luptat martirii anticomunisti. Ambele operatiuni s-au facut prin “decret” de sus si cu ajutorul politrucilor vremii, gata oricand sa elimine in virtual crucea din miezul lucrurilor.

Se pare ca, printre intentiile celor care si-au facut trambulina academica din oasele detinutilor politici, se numara si infiintarea unui “departament” pentru “memoria si nostalgia comunismului”. Nu stiu cum poate un institut public sa “cerceteze” nostalgiile cuiva. Nu stiu ce politruc orwellian s-ar putea dedica unei asemenea activitati. Si nici in ce scop. Dar stiu ca, atat timp cat va exista in Romania un astfel de “minister al nostalgiei”, e semn clar ca cineva, acolo sus, ne vinde.

Primele efecte ale scandalurilor referitoare la manipularea datelor stiintifice privind presupusa “schimbare climatica antropogenica” au inceput sa apara. Statul american Texas a depus marti o plangere impotriva Agentiei federale pentru protectia mediului (EPA), un proces care ar putea zdruncina bazele ideologiei incalzirii globale. Guvernatorul statului Texas, republicanul Rick Perry, a depus o plangere la Curtea de Apel a districtului Columbia, contestand o decizie a EPA, din decembrie, prin care emisiile de gaze cu efect de sera – printre care dioxidul de carbon – erau declarate periculoase pentru sanatatea umana. Aceasta hotarare ar fi permis guvernului de la Washington sa impuna reglementari privind emisiile de dioxid de carbon la nivel federal, atributie care, in prezent, revine statelor.

”Banii”. Tema aceasta a început să devină obsedantă în unele comentarii de pe blog, dar și în discuțiile cu prietenii. Inițial nu i-am dat prea mare importanță, dar repetitivitatea ei din ultimul timp a început să mă pună pe gânduri. Și, într-o noapte albă, prin minte mi-a trecut o întrebare paranoică: ”Dacă actualul scop al crizei mondiale este de a crea o și mai mare dependență față de bani?”. Am mai scris și cu alte ocazii despre falsele recompense pe care le oferă sistemul corporatist. Iluzia că îți oferă un loc de muncă, concedii, salarii din ce în ce mai mari, cu care îți procuri bunuri și servicii din ce în ce mai multe și mai scumpe. Cu cât avansezi în carieră și cu cât îți cresc mai mult veniturile, cu atât pretențiile și recompensele sunt mai mari.[…]

Așadar, ce avem până acum? Dispariția motivației reale, a motivației profesionale, înlocuită cu motivația recompensei, a unui statut social dat nu de performanțele din domeniul tău de activitate, ci de banii cu care poți să-ți achiziționezi tot mai multe bunuri și servicii. Iar statutul social ridicat nu e dat de valoarea reală a serviciilor și bunurilor în discuție, ci de supraevaluarea lor. Cu cât supraevaluarea bunurilor și serviciilor în dicuție e mai mare, cu atât statutul tău social (implicit stima de sine) e mai mare!

… deja începe să sune draconic.

Să mergem mai departe. România. Anul de grație 2008 (nu mă refer la alte țări, pentru că nu cunosc situația, deși nu cred că e mult diferită). Tot mai multă lume se simțea tot mai bine. Avea casă (apartament), mașină, electro-casnice și își planifica vacanțe spre destinații din ce în ce mai exotice. Datoriile și ratele la bănci nu contau. Pentru că nu erau vizibile. Prietenii vedeau doar ceea ce era de văzut: casa, mașina și fotografiile din concediu. Ce era rău în toată această poveste? Faptul că oamenii au început să trăiască iluzia independenței. Că nu sunt niște sclavi ai sistemului, ci niște beneficiari ai acestuia. O persoană independentă este, însă, o persoană greu controlabilă. Exista, din ce în ce mai mare, riscul ca oamenii să conștientizeze iluzia recompenselor supraevaluate. Pentru că după ce ai casă, mașină, excursii, copii fericiți, ce te-ar mai putea motiva să continui să produci? Să stai cuminte în banca ta, cea pe care ți-a rezervat-o sistemul? Ei bine, cine putea garanta că oamenii nu s-ar fi întors la motivația reală: cea legată de profesie? Soluția pentru sistem? Extrem de simplă: îi pui pe oameni în imposibilitatea de a-și plăti datoriile. CRIZA. Disperarea că rămâi fără loc de muncă, fără bunurile și serviciile de care ai beneficiat, fără… BANI. Șurubul dependenței se strânge la loc. Nu sunt expert în economie. La singurul curs pe care l-am avut la Drept în acest domeniu am fost învățați un lucru – că aceste crize economice sunt ciclice. Că sunt ”naturale”, ”firești”, că nu poate exista o ”creștere continuă”. Iar lumea actuală privește această paradigmă ca o axiomă. Care nu poate fi și nici nu trebuie demonstrată. Știu, vă puneți problema de ce nu țin toate aceste întrebări paranoice pentru mine? De ce nu caut singur răspunsul – confirmarea sau infirmarea celor de mai sus? E simplu: pentru că sunt egoist și nu vrea să mă doară doar pe mine capul. Nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar gândiți-vă: dacă această teorie este adevărată?

Filmul lui Corneliu Porumboiu, „Poliţist, adjectiv”, atinge o problemă umană ridiculizată puternic de omul modern, atunci când nu este ignorată complet. Tema conştiinţei ocupă ultimele minute ale filmului, dar o face într-un mod care răsplăteşte aşteptarea spectatorului, dupa un periplu minimalist pe străzile, apartamentele şi birourile din Vaslui. Cei trei protagonişti ai dialogului final (“Cristi” – poliţistul interpretat de Dragoş Bucur, şeful cel rău “Anghelache”, interpretat de Vlad Ivanof, şi secretara acestuia) încearcă să răspundă întrebării: ce e conştiinţa. Fiecare dintre ei este reprezentativ pentru o poziţie morală asumată mai mult sau mai puţin explicit.

Pentru antieroul “Cristi”, conştiinţa este ceva ce nu-l lasă să facă rău, “ce ar regreta după”. El se află în postura umanistului iluminist, în care au supravieţuit reflexele morale, dar fără un suport transcendent explicit. Nu vrea să-l bage la puşcărie, fără suficiente probe, pe un adolescent consumator de droguri uşoare, având în vedere, printre altele, şi faptul că legislaţia s-ar putea schimba în viitor. Dar conştiinţa reprezintă pentru el marele hop peste care nu poate să treacă, într-o primă fază.

Pentru şeful poliţiei, “Anghelache”, recursul la conştiinţă ia forma unui pozitivism legal într-o interpretare cam abruptă, dar perfect justificabilă în context. Cheia întregului dialog şi a filmului stă, cred, în scurtul dialog dintre Anghelache şi secretara sa.

Întrebată direct ce e conştiinţa, ea răspunde fără ezitări prea mari: vocea lui Dumnezeu. Şeful poliţiei este de acord cu răspunsul, însă obiectează, a la Ivan Karamazov, că dacă Dumnezeu nu există, atunci fiecare poate acţiona după cum îl taie capul, iar rezultatul va fi o anarhie. Iar el nu crede. De aceeea este nevoie de legi, fie ele absurde sau nu. În opoziţie cu răspunsul tranşant al secretarei, ezitările personajului interpretat de Dragoş Bucur sunt izbitoare.

Incapacitatea sa de a răspunde la întrebarea “ce e conştiinţa nu are, în opinia mea, legătură cu lipsa dexterităţilor lingvistice, ci cu absenţa/dispariţia unei tradiţii a virtuţii în care gesturile morale să apară firesc. Dificultatea antieroului “Cristi” (şi a omului modern) de a se împotrivi lumii în care trăieşte îşi are sursa în pierderea moralei, fie ea creştină sau/şi aristotelică. În golul lăsat, tot ce mai supravieţuieşte sunt fragmentele etice care fac acţiunile morale ininteligibile, iraţionale şi ridicole. Din acest motiv, căderea personajului principal este consecinţa firească a dezordinii morale în care se mişcă. Iar opoziţia faţă de secretara care răspunde simplu şi direct: – “vocea lui Dumnezeu” – doar întregeşte tabloul decăderii.

Parlamentul polonez dezbate un proiect de lege referitor la violenţa în familie care, pe lângă aspectele pozitive şi necesare, s-ar părea că aduce grave încălcări ale drepturilor părinteşti asupra educării propriilor copii. Documentul are la bază următoarea afirmaţie: “Este interzis persoanelor care deţin autoritate părintească asupra copiilor să recurgă la pedepse corporale, violenţă psihică sau să-i umilească în orice altă formă”. O prevedere aparent bună, doar că Ministerul Muncii şi al Politicilor Sociale din Polonia defineşte violenţa psihică astfel: “determinarea stărilor de ruşine, impunerea propriei opinii, criticarea continuă a copilului, controlarea copilului, restricţionarea contactelor sociale ale copilului şi criticarea comportamentului sexual al acestuia”. Numeroase personalităţi ale vieţii publice din Polonia au criticat acest proiect de lege considerându-l “o ameninţare fără precedent la adresa familiei”. Mai multe informaţii în limba engleză aici.

  • Alianta Familiilor din Romania:

PARLAMENTUL EUROPEAN

Relatam citeva stiri recente si mai relevante din Parlamentul European privind valorile.

Raportul Tarabella

Pe 10 februarie PE a adoptat, cu un vot de 412 la 212, Raportul Tarabella privind “Egalitatea Intre Barbati si Femei in Uniunea Europeana.” Raportul prezinta citeva probleme pentru familie si valori. In primul rind, in Paragraful X din Preambul, afirma ca “recunoasterea unei autonomii fizice si sexuale depline a femeilor este o conditie necesara unei politici de sanatate sexuala si reproductiva.” (“…recognition of the full physical and sexual autonomy of women is a precondition for any successful sexual and reproductive health rights policy”). In al doilea rind, Paragraful 38 afirma ca “femeile trebuie sa aibe control asupra drepturilor lor sexuale si reproductive, in special prin acces facilitat la avort si masuri contraceptive(“women must have control over their sexual and reproductive rights, notably through easy access to contraception and abortion”). In al treilea rind, se afirma ca femeile trebuie sa aibe acces in mod gratuit la consultatii privind avortul, iar barbatii trebuie sa fie sensibilizati in privinta responsabilitatilor proprii care le revin in domeniul reproductiv si sexual. Textul Raportului il aflati aici http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=REPORT&reference=A7-2010-0004&language=EN

Dupa cum e evident, Raportul promoveaza avortul si notiuni radicale, nefiresti si necrestine privind sexualitatea umana. Autonomia sexuala a fiintei umane e definita ca un drept. Este o notiune nu numai extrema si radicala dar mai ales una nefireasca, o norma de conduita anormala si periculoasa. Transforma sexualitatea umana intr-o comoditate. Denota prostitutie, ceva impotriva firii si a cugetului, ceva irational si imoral, infidelitate in casatorie, permisivitate, promiscuitate si iresponsabilitate. Care parinte ar promova “autonomia sexuala” ca principiu de viata si conduita pentru copiii lui?

Constiinta si bunul simt ne indeamna la responsabilitate si cumpatate, iar Parlamentul European la promiscuitate. La o politica negindita si lipsita de intelepciune. Autonomia sexuala este o contravaloare evidenta. O aberatie de la normele naturii si firii. O aberatie de la modul in care Dumnezeu ne-a conceput ca fiinte umane dependente unele fata de altele, mai ales in cel mai intim aspect al vietii noastre, adica sexualitatea. Acest aspect, mai mult ca oricare altul, ne defineste identitatea, si ne asigura o viata intima sanatoasa. Generatiile trecute ne-au invatat, iar noi la rindul nostru invatam pe copiii nostri ca ceia ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta. Autonomia sexuala desparte aceasta uniune pe care Dumnzeu a numit-o desavirsita. Sotul si sotia formeaza un singur trup, pe cind autonomia sexuala submineaza aceasta solidaritatea in familie si casnicie, transformindu-le in relatii de convenienta intre parti asa zise autonome.

Raportul insa denota si un iz totalitar. Nu e de competenta Parlamentului European sa ne reglementeze viata sexuala si intima, mai ales in directii care sunt impotriva firii. Nici sa ne indoctrineze in notiuni corecte din punct de vedere politic, la moda in metropolele depravate ale Europei, concepute si promovate de academicieni si intelectuali carora le lipseste sensul moralitatii, dar care contravin invatatura si practica crestina. Raportul Tarabella reflecta tocmai aceasta cotituta radicala in gindirea intelectuala europeana privind sexualitatea. De aceea trebuia respins.

Remarcam deasemenea ca din punct de vedere al structurilor europene, Raportul violeaza, in privinta avortului si a sexualitatii, principiul subsidiaritatii enuntat in Tratatul de la Lisabona (“the principle of the subsidiary.”) Avortul este o competenta interna a statelor membre, nu una unionala. (Asupra acestui subiect va recomandam comentariul alaturat www.c-fam.org/blog/id.102/blog_detail.asp)

Rezolutia Asupra Croatiei

Tot pe 10 februarie PE a adoptat o Rezolutie privind progresul Croatiei in integrarea europeana. Rezolutia include si Articolul 19a care condamna Croatia pentru ca nu face eforturi suficiente sa previna atacurile “homofobe” impotriva homosexualilor prilejuite de paradele homosexuale. Textul Rezolutiei il aflati aici http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2010-0067+0+DOC+XML+V0//EN

Rezolutia a fost adoptata cu un vot de 321 la 250. Europarlamentarii romani au votat Rezolutia in mare masura dupa cum au votat si Raportul Tarabella.

Efectul Rapoartelor si Rezolutiilor

Rapoartele si rezolutiile adoptate de Parlamentul European nu sunt obligatorii pentru statele membre. Sunt totusi un barometru al orientarilor ideologice ale europarlamenterilor si sunt folosite ca evidenta a “valorilor europene” despre care auzim si citim zilnic in media.

*

”Biserica” anglicana. “Biserica” anglicana isi continua deriva spirituala. Pe 11 februarie, Sinodul ei a adoptat o motiune care cere acestei “biserici” sa acorde beneficii de pensie partenerilor homosexuali ai preotilor anglicani in aceeasi masura in care le da vaduvelor sau vaduvilor preotilor anglicani (articol).

Avort. Avortul si disponibilitatea serviciilor avortive trebuie extinse, afirma promotorii avortului, ca metoda de imbunatatire a sanatatii femeii. Un studiu emis in Chile, tara catolica care ingaduie avortul doar in situatii extreme, infirma aceasta teorie (articol). Mortalitatea la nastere a scazut in Chile din 1960 incoace de la 275 de decese la 100.000 de nasteri, la 18.7 decese in 2000, cea mai mare reducere din America Latina. Studiul atribuie acest rezultat remarcabil extinderii serviciilor medicale preventive femeilor gravide si a monitorizarii indeaproape a complicatiilor de sarcina.

Sexualizarea copiilor. Intr-un raport recent, Federatia Internationala a Planificarii Familiale, un conglomerat mondial care promoveaza avortul la nivel mondial, ii numeste pe tineri “fiinte sexuale” care au nevoie de educatie sexuala pentru promovarea bunastarii individuale si sociale (articol). Federatia cere statelor si institutiilor religioase sa adopte programe de educatie sexuala comprehensive pentru copiii de la 10 ani in sus. Abstinenta este respinsa.

Trend. Miscarea politica din Europa promoveaza tot mai agresiv in pozitii vizibile si cheie persoane homosexuale. Un comentariu recent publicat pe aceasta tema in revista americana Time il aflati aici (articol). Este un trend ingrijorator desemnat sa desensibilizeze publicul asupra homosexualitatii, sa o normalizeze si sa promoveze homosexualii ca modele (false) pentru tanara generatie.

Portugalia – casatorii homosexuale. Pe 11 februarie, parlamentul portughez a finalizat legea casatoriilor homosexuale adoptata in primul vot dat luna trecuta (articol). Totusi, cuplurile homosexuale nu pot adopta copii. Presedintele Portugaliei, un catolic practicant, poate respinge legea, dar inca nu si-a declarat public intentiile.

  • Antena3:

Economie blocată şi internet tăiat. Ce s-ar întâmpla în SUA în cazul unui atac cibernetic (VIDEO)

Atacurile cibernetice constituie un adevărat pericol pentru economia şi modul de viaţă al americanilor. Mai mulţi înalţi funcţionari din SUA au arătat, marţi, în cadrul unei simulări, ce s-ar întâmpla în cazul unei asemenea crize. […] Potrivit foştilor demnitari americani, în cazul unui atac cibernetic lansat împotriva Statelor Unite, reţelele de telefonie mobilă şi fixă ar fi întrerupte, internetul ar deveni extrem de lent, iar economia s-ar bloca şi avioanele ar fi reţinute la sol. În acelaşi timp, zeci de milioane de americani ar rămâne pe întuneric, întrucât un eventual atac cibernetic ar afecta şi reţeaua electrică. Participanţii la simulare au ridicat o serie de probleme privind politica externă şi mododul în care ar afecta un eventual atac cibernetic realaţiile cu alte state. “Dacă trebuie să neutralizăm un server în Rusia, ruşii vor considera aceasta drept un atac?” a întrebat fostul secretar pentru Securitate Internă, Michael Chertoff. În cadrul evenimentului au mai fost discutate măsurile care ar putea fi luate într-un asemenea caz, precum şi recomandările care ar trebui făcute preşedintelui. “Dacă este vorba despre un atac împotriva Statelor Unite, preşedintele, în calitate de comandant suprem, poate utiliza toate prerogativele sale, potrivit voinţei sale”, a precizat Jamie Gorelick. Evenimentul a fost realizat cu ajutorul lui Michael Hayden, un fost director al CIA, în scopul de a “educa publicul în legătură cu vulnerabilitatea” SUA.

Atac informatic de proporţii: 74.000 de calculatoare din 196 de ţări au fost afectate

Un atac informatic de mari proporţii a fost dezvăluit de o companie de securitate informatică. Nu mai puţin de 74.000 de calculatoare din 196 de ţări au fost afectate. Potrivit informaţiilor făcute publice de AFP, se pare că atacul a fost declanşat din Europa de Est. Cele mai afectate state au fost Mexic, Arabia Saudită, Egipt, Turcia şi SUA. Un raport făcut public de compania NetWitness arată că primele informaţii legate de acest atac datează din martie 2009 şi că hackerii exploatează mai ales lacunele sistemelor de operare XP şi Vista. Printre instituţiile vizate de atac se află şi Departamentul american al Apărării, laboratorul farmaceutic Merck şi studiourile Paramount. Hackerii au mai accesat şi tranzacţii bancare şi date de proprietate intelectuală.[…] Marţi, mulţi înalţi funcţionari din SUA au arătat, marţi, în cadrul unei simulări, ce s-ar întâmpla în cazul unui atac cibernetic. Potrivit foştilor demnitari americani, în cazul unui atac cibernetic lansat împotriva Statelor Unite, reţelele de telefonie mobilă şi fixă ar fi întrerupte, internetul ar deveni extrem de lent, iar economia s-ar bloca şi avioanele ar fi reţinute la sol. În acelaşi timp, zeci de milioane de americani ar rămâne pe întuneric, întrucât un eventual atac cibernetic ar afecta şi reţeaua electrică.

***

Rusia este gata să instaleze rachete antiaeriene S-400 în ţările din Comunitatea Statelor Independente (CSI – organizaţie de cooperare care reuneşte 11 din cele 16 foste republici ale URSS), susţine Vadim Volkovniţki, şeful de Stat Major al Forţelor Aeriene ruse. Propunerea lui, citată de Jurnal.md, este a doua poziţie luată de un înalt oficial militar rus de la anunţarea că SUA vor instala rachete SM-3 în România în cadrul unui scut antirachetă.

  • Hotnews:

Seful Statului Major rus: Planurile americane privind scutul antiracheta afecteaza negocierile pentru tratatul de dezarmare nucleara

Noul proiect al Statelor Unite privind amplasarea elementelor unui scut antiracheta in Europa de Est nu este privit cu ochi buni la Moscova si ar putea afecta negocierile pentru noul Tratat privind reducerea arsenalului strategic (START), care este gata in proportie de 97%, a declarat miercuri seful Statului Major al armatei rusesti, generalul Nikolai Makarov, citat de RIA Novosti.  “Avand in vedere circumstantele actuale, aceasta expansiune a scutului antiracheta american in Europa de Est a produs ingrijorare in Rusia, si la nivelul guvernamental si in randul fortelor armate rusesti. Nu privim cu ochi buni acest proiect”, a declarat oficialul rus. Rusia si Statele Unite se afla in discutii privind inlocuirea Tratatului de Reducere a Armamentelor Strategice (START 1), care a expirat la 5 decembrie anul trecut, prin semnarea unui nou acord ce ar putea relansa relatiile bilaterale, care s-au deteriorat considerabil in ultimele luni ale presedintiei Bush.[…] “Evenimentele recente din Europa de Est au afectat, intr-o oarecare masura, negocierile. Acest lucru se va reflecta in noul tratat”, a spus Makarov jurnalistilor, aceasta fiind cea mai dura reactie de pana acum a unui oficial rus cu privire la scutul american antiracheta.

Barack Obama anunta construirea a doua noi centrale nucleare in SUA

Presedintele american Barack Obama a anuntat masuri pentru finantarea construirii a doua noi reactoare nucleare, in sud-estul Statelor Unite ale Americii. Este vorba despre primul proiect de acest gen, in ultimii 30 de ani, informeaza RFI. Daca va fi aprobat de Senat, bugetul american pentru 2011 va aloca 54 de miliarde de dolari pentru construirea de noi centrale nucleare.

The Times: Romania ar putea gazdui o instalatie de depozitare a deseurilor nucleare din Uniunea Europeana

Deseurile nucleare din intreaga Uniune Europeana ar putea fi depozitate in Europa de Est. Potrivit unor planuri luate in considerare de statele comunitare, deseurile vor fi ingropate intr-o instalatie centrala de depozitare subterana, informeaza The Times. Opt state poarta discutii in acest moment in ceea ce priveste transportul si depozitarea deseurilor: Romania, Bulgaria, Olanda, Italia, Polonia, Slovacia, Lituania si Slovenia.

  • Romania Libera:

The Economist despre scut: Romania a raspuns foarte repede, SUA cauta o consolare pentru Bulgaria

“Europa vrea sa depoziteze deseurile nucleare la fraieri”. Printre acestia si Romania

Putin intra in “razboiul stelelor”

Premierul rus, Vladimir Putin, a anuntat ieri planul de dezvoltare a fortelor armate, o atentie speciala urmand a fi acordata fortelor de disuasiune nucleara, apararii spatiale antiracheta, pana in 2020 armata urmand a fi echipata cu mijloace de comunicare si recunoastere moderne in proportie de 70%. […] Seful armatei aerului declara recent ca Rusia se va dota cu un sistem de aparare aeriana pentru a contracara capacitatea SUA de a lovi, incepand din 2030, teritoriul rus din orice punct din spatiu. Rusii considera ostila desfasurarea elementelor sistemului antiracheta american din tarile est-europene si se considera direct amenintati, desi SUA asigura ca totul este conceput pentru contracararea unor eventuale rachete trimise din Iran sau Coreea de Nord.

» Laser militar

SUA sunt pregatite pentru un “razboi al stelelor”, semnalul fiind succesul testarii “sabiei laser” aeropurtate care a pulverizat o racheta in plin zbor, laserul fiind emis de pe botul unui Boeing 747, aflat si el in zbor. Evenimentul a avut loc pe 12 februarie si este apreciat ca istoric. Crearea unui laser aeropurtat este unul dintre programele de lunga durata din cadrul asa-numitului “razboi al stelelor”. Si cel mai ambitios, primele teste debutand in anii ’70. Un program similar a fost dezvoltat si in URSS, dar dupa dezintegrarea acesteia studiile in domeniu au fost practic oprite. Informatii privind “reanimarea” programului au aparut in ultimii ani. Lucrarile privind crearea unui laser aeropurtat au fost intensificate in SUA in a doua jumatate a anilor ’90, cand s-a decis constituirea unui sistem antiracheta. Folosirea revolutionara a energiei dirijate ofera posibilitatea de a lovi tinte multiple cu viteza luminii.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) s-a declarat îngrijorată de informaţiile privind activităţile nucleare ale Iranului, conform cărora Teheranul ar putea fi pe cale să fabrice arma atomică, relevă un raport confidenţial, citat de AFP.Informaţiile de care dispune agenţia (…) generează îngrijorare cu privire la potenţiala existenţă a unor activităţi secrete trecute sau prezente ale Iranului legate de dezvoltarea unei încărcături nucleare pentru o rachetă”, a afirmat directorul general al agenţiei ONU, Yukiya Amano, în primul său raport adresat Consiliului Guvernatorilor AIEA.

  • Hotnews

Ayatollahul Ali Khamenei, ghidul suprem al Iranului: Americanii “storc” de bani tarile din Golf si raspandesc minciuni impotriva Republicii Islamice

Intalnirea dintre Dalai Lama si Barack Obama va avea “un caracter privat”, a anuntat liderul spiritual al Tibetului

VIDEO Mossadul, atras in scandalul uciderii liderului Hamas. Tot mai multe voci cer demiterea sefului spionajului israelian

  • Hotnews:

SUA avertizează cu o cursă a înarmărilor în Orientul Mijlociu

Grecia, stat membru NATO, cumpara armament rusesc. Criteriul pret-eficienta e mai important pentru Atena – presa rusa


Categorii

Al treilea razboi mondial, Pagini laice, Presa, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “NUMARUL DE MORTI DE GRIPA NOUA – GROSOLAN FALSIFICAT? / Grecia – umilita de UE; legatura dintre criza si razboi / EVACUAREA CRUCII, LICHIDAREA TARII SI A FAMILIEI, PERVERTIREA PRIN LEGE A COPIILOR! (Stiri 17-18 februarie 2010)

  1. Si chiar crede cineva ca Streinu Cercel va face puscarie pentru inselaciune si complicitate la delapidare?

  2. @MSD:

    Evident ca nu.
    http://www.biziday.ro/2010/02/19/un-sictir-pe-un-obraz-porcin/
    Moise Guran:

    În orice ţară civilizată, domnul Streinu Cercel ar intra în atenţia serviciilor speciale, fiind considerat un pericol grav la adresa siguranţei publice.

    Nu mă obosesc să îi cer demisia din două raţiuni – prima e că dacă nu a reuşit un ambasador american să îl tragă pe dreapta, ce şanse am eu? Am verificat informaţia la cel mai înalt nivel, americanii chiar îl documentau acum şase-şapte ani pe Streinu Cercel. Şi totuşi el s-a dovedit mai puternic. Cine îl ţine? Nu ştiu, dar impresia mea este că dacă statul român n-ar fi tot timpul dator industriei farma, nu l-ar mai ţine nimeni.

  3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » EXPERIMENT CU ARME SOFISTICATE SAU FENOMEN MISTERIOS? Cazul pasarilor si pestilor morti in masa/ Big Brother indian, PIRAMIDA SISTEMULUI INFORMATIC AL STATULUI ROMAN SI CARDUL DE SANATATE/ Se preconizeaza un nou acord cu FMI.
  4. Pingback: Atacurile din NORVEGIA si tema ESECULUI MULTI-CULTURALISMULUI in civilizatia occidentala: Se contureaza un portret ideologic al atacatorului. CE MIZE AR PUTEA GENERA CAZUL "FUNDAMENTALISTULUI CRESTIN"?
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare