OFENSIVA PAPISTA FARA PRECEDENT IN SPATIUL ORTODOX/ Asediul ratacirilor si smintelilor si cateva reactii sanatoase/ ROADELE “CRUCIADEI” KLAUSIENE CA BLESTEME “OSTASESTI” SI CA CIFRA DE PROFIT/ Duhul lumesc ne pierde/ “MODA ORTODOXA” (Stiri si recomandari ortodoxe 25-27 mai 2010)

27-05-2010 4 minute Sublinieri

  • Pelerin ortodox:

MAI MULTI IERARHI BOICOTEAZĂ VIZITA PAPEI ÎN CIPRU

Paşii mitropolitului de Lemesou, care va lipsi de la festivitatea de primire a papei Benedict al XVI-lea la începutul lui iunie, vor fi urmaţi conform unor informaţii şi de alţi – cel puţin – patru arhierei. Este vorba despre mitropoliţii Pavel de Kirineea şi Varnava de Trimitunda, precum şi de horepiscopii Hristofor de Carpasia şi Nicolae de Amatunda, fără a fi exclus să-i urmeze şi alţii. Mitropolitul Gheorghe de Pafos a declarat către «Φ», că în comunicatul Sfântului Sinod se face referinţă la faptul că papa este eretic, deoarece se subliniază că există diferenţe dogmatice.

“Oricine se diferenţiază dogmatic de credinţa ortodoxă este considerat de către Biserica noastră eretic şi asta este clar pentru toţi cei care cunosc dogmatică”, a spus.

Pe aceeaşi lungime de undă s-a situate prin declaraţiile sale şi horepiscopul Porfirios de Neapoli.

Ambii însă, încearcă să arate că Ortodoxia nu este vătămată de discuţii şi contacte cu ereticii sau cu cei de alte religii. Cu toate acestea, subliniază că privesc foarte negativ prozelitismul pe care îl promovează biserica catolică prin aşa numita uniaţie. Prin această metodă, episcopi cu aceeaşi înfăţişare ca şi episcopii ortodcşi se prezintă ortodocşi, dar îl pomenesc pe papa, împotriva credinţei ortodoxe.

Pontiful este eretic, cu girul Sinodului Ciprului. Indirect, dar clar, îl pun la zid pe papa şi pentru prozelitism

Arhiepiscopul Hrisostomos al Ciprului: “Voia lui Dumnezeu este să ne consultăm cu Biserica Romano-Catolică”

Hrisostomos al Ciprului: “Toţi ierarhii, care nu vor participa la primirea papei, smintesc poporul”!

VOR FI ELIMINAŢI IERARHI?

Refuzul unor sinodali de a-l primi pe papa Benedict capătă dimensiuni explozive cu arhiepiscopul Hrisostomos, care se pregăteşte să le arate poarta de ieşire tuturor acelor arhierei care îi întorc spatele pontifului (papei). Preafericitul răspunzând la o anumită întrebare adresată de «Φ», a precizat că “va expune tema în Sinod pentru îndepărtarea timp de un an din corpul ierarhiei a tuturor acelora care nu vor participa la primirea papei”. “Le voi propune să iasă din Sinod, dacă refuză să facă parte din el”, a adăugat arhiepiscopul. “Toţi aceia, care nu se vor afla la primire, nu au parte cu mine”, a ţinut să precizeze Întâistătătorul Bisericii Ciprului. De semnalat că după alegerea arhiepiscopului Hrisostomos este prima dată când Biserica Ciprului este divizată asupra unei teme şi mai ales din partea unui factor exogen care testează coerenţa Sinodului.

Sinodul ordinar al Bisericii Ciprului se întruneşte înainte de venirea papei

Întâlnire a Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk cu Ministrul de Externe al Vaticanului

Doi patriarhi liturghisind de Rusalii în Măn. Sf. Treimi a Cuv. Serghie din Rusia (VIDEO)

  • Adevarul:

Ofensiva diplomatică a Bisericii Ortodoxe Ruse

Mihai Ghimpu după întrevederea cu Papa Benedict al XVI-lea: „Mă simt mai puternic, mai plin de forţă şi energie”

  • Interfax-Religion:

Benedict XVI este invitat in Ucraina in 2012

Festivitatile catolice nu sunt cele mai bune ocazii pentru o vizita a Papei in Ucraina – Patriarhia Moscovei

Patriarhia Moscovei a dat de inteles ca posibila vizita a Papei Benedict XVI in Ucraina, pentru a marca cea 600 de ani de cand capitala cardinalilor s-a mutat de la Galich la Lvov, nu va imbunatati relatiile dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Vatican. “Celebrarea a 600 de ani de cand rezidenta cardinalilor catolici s-a mutat in Lvov nu este cea mai buna ocazie pentru vizita Pontifului pe teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse”, a afirmat pr. Dimitry Sizonenko, secretar al Departamentului de Externe al BORu.

***

(Crux Danielena ?!?!)

  • Theologhia: In hoc signo vinces?
  • Florian Bichir, fost preot stilist, dar si mare iubitor de ecumenisti si de lustruit pantofii PF-ului (dupa ce ii facuse cu crema ani de zile pe ai IPS Bartolomeu, pe care acum il murdareste cu sarg), tovaras nedespartit al afaceristilor ortodocsi cu “misiune” de la Sibiu, nu putea sa nu ne blagosloveasca si el cu o apologie Klausiana de inalta clasa in taboidul “Libertatea”, o foaie de mare tinuta crestina, nu-i asa, unde i s-a dat sarcina, mai nou, sa tampeasca poporul, pe langa emisiunile de can-can de la TV, unde este invitat permanent: Ispita staretului blogger!

Se poate spune, tinand cont de profilul ziarului si de faimoasa pagina 5, ca nenea Bichir a iesit, practic, la atac impotriva staretului de Antim, cu pieptul gol... nu de alta, ca sa-l apere pe fartatele sau KK, cu care se si aseamana in atatea privinte, avand atatea pasiuni, convingeri si cunostinte comune… Ia mai toarn-un paharel… si mai toarna, odata cu el, si niste ortodocsi…Of, of…

(…) Cel mai mult m-a obosit modul insistent in care Klaus o ridica in slavi pe Maica Tereza si relateaza toate lucrurile extraordinare pe care aceasta i le-a spus si cum i-a descoperit lui ce cale sa urmeze. De asemenea, pentru mine, un simplu ortodox care a descoperit ortodoxia prin carti si mai ales prin paterice, “exorcizarea” lui Klaus de catre un “preot” protestant mi se pare hilara. Inselare pura, fara loc de interpretare. (…) Uneori intalnirea cu dracul te face sa il cauti si mai mult pe Dumnezeu, cam asa pot sa spun eu despre intalnirile cu sectarii, caci nu au fost doar baptistii, ci si altii. (…)

Ah, si un alt aspect interesant. Am inteles ca Pr. Necula i-a criticat in vorbe dure, nevrednice de un preot, pe fratii de la Razboi Intru Cuvant pentru republicarea articolului Pr. Mihail si i-a asigurat ca nu o sa se mantuiasca. Stiindu-l “ostas” pe Pr. Necula mi-am amintit ca si eu am primit “amenintari” similare de la “ostasii” (care se cred ai) Domnului cand am publicat predica unui parinte care povestea ca pe el l-au amenintat cu bataia pentru ca ii critica. Pe mine nu m-au amenintat cu bataia, dar la fel ca Pr. Necula pe razboinici, m-au amenintat ca daca nu ma pocaiesc si daca ii mai critic nu o sa ma mantuiesc. M-a amuzat episodul si ma face sa cred ca intr-adevar, unde-s multi s-aduna.

Vezi si Oastea Domnului şi judecata lui Dumnezeu

  • Roman ortodox in Franta: “Intoarcerea la Hristos” dupa Ioan Ianolide sau dupa Klaus Kenneth?
  • Pr. Tudor Ciocan (mesaj electronic trimis noua, inclus intr-un comentariu pe site): Impresii dupa lectura unei carti de Klaus Kenneth
  • (…) Plus, că în fond, omul îşi dozează efortul după nişte criterii nu chiar duhovniceşti:

    “La ora 16, suntem invitaţi la masă la Elena şi Mihail, o pereche tânără, care, însă, s-a dovedit puţin nepricepută în organizarea conferinţei – se vede că nu aveau experienţă, astfel încât la intrarea în sală am dat peste doar 70 de oameni, fapt care l-a enervat mai ales pe Romeo, care se teme că nu va reuşi să îşi scoată nici măcar banii de benzină (p. 211).”

    Bine, ca să fiu cât mai obiectiv cu putinţă şi să nu încerc să deformez contextul trebuie să remarc faptul că în urma predicii

    “o doamnă tânără, pe nume Dana, plângând din tot sufletul ei, îmi spune că s-a convertit chiar în seara aceasta – înainte ar fi fost o necredincioasă! Cine să mai vorbească în astfel de condiţii despre bani de benzină? Nu, nu, Dumnezeul nostru nu e fitecine – din toate reuşeşte să scoată Binele. Iar dacă la 70 de oameni s-au vândut 30 de cărţi, acesta e un semn neîndoielnic că a meritat călătoria până aici. (p. 212 – 213).”

    (…)
    Fiind în fond un superficial, cultivă superficialul şi aici e o mare problemă. Ortodoxia trebuie să le arate oamenilor calea spre Hristos, iar această cale nu e deloc superficială. De fapt, Klaus a venit aici să-şi vândă o marfă. El crede (sau cel puţin sper că aşa este) că-l mărturiseşte pe Iisus, dar de fapt îşi vinde cărţile. El şi cei care-l înconjoară ...
    (…) Dar e de luat în seamă acest amănunt, că în vreme ce aceia care-l înfruntă pe Klaus Kenneth şi staff-ul lui managerial, luptă doar pentru ideea de Ortodoxie (fără ca din asta să câştige ceva în plan material), Klaus şi echipa lui luptă şi pentru a-şi vinde marfa (nu numai, că ecumenismul protestant răzbate de un număr semnificativ de dăţi din subtextul lui Klaus).

    Nota noastra: Apropo de “Ortodoxia ca o marfa” si de minciuna sfruntata cu ““Lumea, pur si simplu, a cazut de la mine.  Acum nu ma mai intereseaza muzica” (asta a afirmat textual in conferinta de la Bucuresti), vezi aici CD-ul pe care l-a scos spre vanzare si in Romania: http://klauskenneth.com/pages/music.html

    Avem semnale ca in curand vor aparea noi marturii despre IMPOSTURA si caracterul de ESCROCHERIE RELIGIOASA a “misiunii evanghelizatoare” a sarmanului cantaret elvetian (ne)convertit… Dar cine avea ochi sa vada, a putut vedea deja!

  • Pustnicul digital:

Pricinile Neputrezirii Morților | Numai una’i norocoasă

Un american convertit la ortodoxie

E Bătăiosu’ smintitortodox? «ecranarea Rugăciunilor» și «neputiința/neștiința Atotputernicului»

  • Claudiu Tarziu:

Să nu uiţi, Darie!

MŢR se pregăteşte de vremuri grele

O nouă campanie “Formula As”: Urme româneşti în Bulgaria

  • Cristian Stavriu:

Egoismul unei femei in viata de familie!…pilde

Binecuvântatul vicleșug prin care s-a făcut ascultat!…pilde

Duhul lumesc ne pierde!…pilde

Cum dobândim mângâierea dumnezeiască?…Cuv.Paisie Aghioritul

Smerenia îl topeste pe diavol!…Cuv.Paisie Aghioritul

Catârul din noi nu vede, nu simte!…Arh.Simeon Kraiopoulos

  • Presb. Natalia Corlean:

„Moda” ortodoxă

Editorial: Criza fiului risipitor

Postul verii, nou prilej de cultivare a inimii: Dă-ne nouă, Doamne, o inimă sănătoasă!


Categorii

Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului, Ecumenism, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Ierarhi din Cipru, Klaus Kenneth, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Papa (Papism)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare