MINUNILE VIETII versus CULTURA AVORTULUI. DE CE ORTODOCSII SUNT PRIMII IN EUROPA?!/ Parintele Savatie atacat la RFI pentru abuz de libertate a gandirii!/ BNR – LUPUL PAZNIC LA OI/ Crize explozive ale sistemului social si sanitar/ NATO VREA SI SCUT CIBERNETIC. Paranoia atentatelor teroriste – “reincalzita” (STIRI 14-17 SEPTEMBRIE 2010)

15-09-2010 10 minute Sublinieri

Radu Marin si Stefan Marin, doi dintre bebelusii arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti vor fi externati, miercuri, dupa 29 de zile de spitalizare, anunta Adevarul. Managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, medicul Dan Mircea Enescu, a declarat ca este vorba despre doi gemeni, care au avut arsuri pe 60% din suprafata corpului si care s-au vindecat intr-un mod miraculos, fara a fi nevoie de operatii, ci doar cu tratamente. “Au avut inclusiv carbonizari pe varful degetelelor” – a adaugat Dan Mircea Enescu. Ceilalti trei bebelusi care sunt internati in acest spital au luat in greutate, avand in jur de doua kilograme fiecare. Si ei vor fi externati si asteptam ca sa ia indeajuns in greutate ca sa luam o decizie cu privire la interventiile chirurgicale“, a mai spus directorul spitalului.

Legea pensiilor unificate a readus în centrul atenţiei o disproporţie demografică cu consecinţe greu de compensat chiar şi pe viitor. Natalitatea scade şi populaţia României îmbătrîneşte ireversibil. (…)

Statistica globală arată o repartiţie inegală a incidenţei avorturilor, iar pe alocuri valorile sunt destul de ridicate ca în Statele Unite, de exemplu, unde rata avorturilor este mai mare decât media din UE, exceptînd România. Potrivit statisticilor globale realizate de Alan Guttmacher Institute, cea mai ridicată incidenţă a avorturilor provocate se întâlneşte în Federaţia Rusă : 42,8 de avorturi la 1000 de femei aflate între 15 şi 44 de ani. Urmează însă România cu o rată de 26,7 la mie (în anul 2008), apoi Bulgaria (23,4), Ungaria (21,2), Suedia (20,8), SUA (19,4) şamd. Cele mai puţine avorturi au fost înregistrate în Elveţia (6,4 la 1000 de femei) şi în Germania (7 la mie).

Există în România o „cultură a avortului“?

Situaţia românească nu este însă reflectată fidel din cauză că avorturile nu sunt în mod riguros declarate. Specialiştii sunt unanim de acord că incidenţa oficială a avorturilor (aşa cum este ea raportată de Institutul Naţional de Statistică) este mult subevaluată. În plus, subiectul este aproape complet neglijat de sociologia românească şi de aceea referinţele sunt preponderent străine. Potrivit unui studiu realizat de Stanley K. Henshaw, Susheela Singh şi Taylor Haas, România are o situaţie ieşită din comun şi explicabilă doar prin existenţa unei „culturi a avortului“. Cu alte cuvinte, în România avortul ar fi ajuns să fie acceptat în mentalitatea publică nu ca soluţie ultimă în situaţii dramatice, ci pur şi simplu ca metodă contraceptivă.

Studiile citate, dar şi observaţiile curente ale medicilor din România arată că, în ciuda faptului că în ultimii 20 ani mijloacele contraceptive moderne au devenit foarte accesibile, incidenţa avorturilor la cerere a rămas foarte ridicată. În România pur şi simplu tinerele femei recurg la avort cu foarte mare uşurinţă. Dar, în perspectivă istorică, statistica arată de-a dreptul dramatica. Din decembrie 1989, de la Decretul CFSN de legalizare a avorturilor şi până în 2008 au avut loc, potrivit datelor oficiale raportate anual de Institutul Naţional de Statistică, 7 179 194 de întreruperi voluntare de sarcină. Neoficial se apreciază că numărul real ar putea atinge 11 milioane. Numai în 1990 au avut loc 992 265 de avorturi (sursă INS).

Autorităţile române se feresc să abordeze subiectul deschis

Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice evocă, în treacăt, aceste valori surprinzător de ridicate, dar evită, din motive ideologice, o analiză detaliată a fenomenului.Guvernul, la rândul său, nu manifestă nici o îngrijorare, ba dimpotrivă, elaborează an de an planuri menite nu să limiteze fenomenul, ci să-l faciliteze, prin adoptarea în sistemul public a unor metode avortive de ultimă oră.

Planurile Ministerului Sănătăţii din 2009 arătau o preocupare pentru „implementarea avortului în siguranţă în condiţii de ambulatoriu şi pentru implementarea avortului medicamentos la scară naţională”. Siguranţa pacientelor este desigur un obiectiv corect dar, în absenţa unor constrângeri etice mai ferme, tehnica superioară are ca efect banalizarea avortului şi face acceptarea lui mai uşoară. Ceea ce în România se ignoră cu siguranţă este că în lumea largă şi mai ales acolo unde conceptul de autonomie personală este la mare preţ (ca în Olanda, ţară cu legislaţie foarte permisivă dată ca exemplu în rapoartele UE), avortul este privit cu tot mai mare reţinere şi nu este confundat cu mijloacele contraceptive.

  • Jurnalul national:

Stafilococul aureus prezent la oameni sănătoşi, fenomen care-i nelinişteşte pe medici

Aceşti stafilococi aureus rezistenţi la antibiotice, denumiţi SARM-C (C de la comuni) sunt diferiţi de cei care predomină în mediul intraspitalicesc. Numărul infecţiilor pe care aceştia le provoacă, în special la nivelul pielii, creşte rapid şi situaţia se poate agrava în următorii ani. Deşi nu sunt preponderenţi în mediul intraspitalicesc, aceşti stafilococi sunt responsabili şi de o serie de infecţii nosocomiale soldate cu peste 19.000 de decese doar în SUA. În Uniunea Europeană, peste 3 milioane de persoane sunt atinse anual de aceste infecţii, iar în câteva zeci de mii de cazuri aceste infecţii sunt fatale.

“Mai multe studii au ajuns la concluzia că tulpinile SARM-C ar putea înlocui tulpinile SARM ca principală cauză a infecţiilor nosocomiale, cu consecinţe potenţial devastatoare”,
a comentat medicul italian Matteo Bassetti, participant la conferinţă.

Campaniile de vaccinare din ţările sărace, în pericol din cauza lipsei de fonduri

“Marea majoritate a acestor cazuri de mortalitate pot fi prevenite prin campanii de vaccinare eficiente şi ieftine”, se mai precizează în comunicat.

  • Gandul:

Clip şocant despre efectele mâncării fast-food

Statul pe scaun e dăunător, chiar dacă faci sport în timpul liber

  • Ziuaonline:

Majoritatea europenilor este impotriva cultivarii organismelor modificate genetic – SEMNEAZA SI TU PETITIA!

Medici ai unei clinici medicale din Africa de Sud, acuzati ca faceau transplanturi israelienilor cu rinichi de la romani si brazilieni

Investigaţiile medicale sunt principala sursă de expunere a populaţiei la radiaţii ionizante, spun specialiştii. În special copiii şi femeile însărcinate trebuie să evite analizele care presupun utilizarea razelor X, deoarece acestea pot perturba procesele specifice dezvoltării organice. (…) Expunerea excesivă la radiaţii X poate duce la apariţia unor afecţiuni ale pielii, cum ar fi arsuri severe sau cancer localizat. De exemplu, dacă sunt distribuite pe porţiuni mari ale corpului, astfel încât să acţioneze asupra măduvei osoase, razele X pot duce la apariţia leucemiei. De asemenea, dacă aparatul reproducător (mai ales ovarele şi testiculele) este expus iradierii excesive, pot apărea mutaţii ale unor gene, cu consecinţe care se pot răsfrânge asupra descendenţilor.

„Riscul pentru sănătate determinat de procedurile care folosesc raze X depinde, evident, în primul rând, de doza de radiaţie eliberată, dar şi de radiosensibilitatea organului expus şi de vârsta pacientului. Astfel, există organe mai sensibile la radiaţii, cum sunt gonadele (testiculele şi ovarele) şi sânii, şi ţesuturi mai radiorezistente, cum este pielea. Riscul este mai mare pentru copii (maximum, pentru făt) şi nesemnificativ pentru un adult de peste 45 de ani”, mai spune Constantin Milu.

***

  • Parintele Savatie Bastovoi:

În atenția ambasadorului Marii Britanii la Chișinău, John Beyer

Radio France Internationale, atacă, de la Berlin, romanul ”Diavolul este politic corect”

Este o imagine de coşmar ce se desprinde din romanul lui Savatie Baştovoi, roman intitulat Diavolul este politic corect. Este un roman tezist şi schematic al unui monah din Moldova. Romanul autorului din Republica Moldova scris în stilul cărţilor de science fiction a apărut la editura Cathisma din Bucureşti şi s-a bucurat de o campanie publicitară (televizuală şi publicistică) neobişnuită. Din punct de vedere al scriiturii, romanul suferă de un deficit estetic evident. Mesajul transparent acoperă acest deficit, venind în întîmpinarea celor care consideră globalizarea drept o pacoste, un rău care trebuie combătut cu mijoacele unui militantism clerical-etnicist. (…) Societatea este uniformizată şi dominată de către un guvern mondial cinic, inuman şi crud, care acţionează în conformitate cu regulamentele francmasoneriei, despre care se sugerează că ar fi un instrument politic al evreilor. (…) Aceasta este descrisă drept ideologia diavolului care a pus stăpînire pe această lume şi culminează în constatarea tipică pentru fundamentaliştii care pledează pentru biruinţa unei singure idei, urmărind convertirea acelora pe care îi consideră necredincioşi. În cazul de faţă, Baştovoi afirmă negru pe alb că mîntuirea evreilor poate avea loc doar atunci cînd „se întorc la Hristos“. În consecinţă, romanul, Diavolul este politic corect, este o scriere cu puternice accente anti-ecumenice. Avînd tendinţe clerical-exclusiviste, îndreptate împotriva liberalismului, împotriva sistemului democratic pluralist şi împotriva lumii moderne, romanul abuzează de libertatea gîndirii, garantată tocmai de sistemul pe care-l combate.

Intel, cel mai mare producător de microcipuri din lume a înfiinţat, în luna iunie un nou laborator de cercetare şi dezvoltare denumit IXR (Interactions and Experiences Research). (…)

Detectarea gândurilor umane: Intel colaborează cu Universitatea Carnegie Mellon pentru tehnologia învăţării maşinii, care îşi propune să decodifice date preluate direct din creierul uman. Pe baza acestor promiţătoare cercetări, în viitor computerele ar putea avea capacitatea de a ne decodifica gândurile, permiţând utilizatorilor să controleze şi să direcţioneze computere, roboţi şi alte dispozitive prin simpla folosire a gândurilor.

Asistent Personal de Vacanţă: Asistentul Personal de Vacanţă este un prototip de dispozitiv mobil de acces la Internet, care foloseşte mai multe surse-context, cum ar fi preferinţe de călătorie, activităţi anterioare, locaţie curentă şi informaţii de calendar personal al utilizatorului, pentru a oferi în timp real recomandări de călătorie celor aflaţi în vacanţă. Prototipul demonstrat este rezultatul unui parteneriat cu agenţia de turism Fodor, parteneriat în cadrul căruia Intel a apelat la 25 turişti care, vizitând New York City, au folosit câte un Asistent Personal de Vacanţă (PVA). Acest PVA poate chiar să genereze, la cererea utilizatorului, un blog de călătorie cu fotografii şi materiale video adnotate, care să prezinte locurile vizitate în timpul călătoriei respective.

Detectarea ţinutei utilizatorului: Peste o treime din adulţii cu vârste de peste 65 ani cad pe strada în fiecare an, în Statele Unite. Căzăturile reprezintă cea mai comună cauză pentru accidentări non-fatale şi internări în spital pentru tratament. Prin intermediul Centrului de Cercetări Tehnologice pentru Viaţă Independentă, Intel studiază modul în care senzorii wireless ataşaţi de haine, pe picioarele utilizatorilor, ar putea estima probabilitatea unei căzături serioase. Această predicţie se bazează pe prelucrarea datelor oferite de senzorii de mişcare, care analizează modul în care îşi mişcă utilizatorul picioarele, forţa cu care apasă călcâiul în mers şi modul în care se mişcă muşchii. Aceste aspecte ar putea ajuta persoanele în vârstă, în viaţa de zi cu zi – de pildă, prevăzând o cădere înainte să se producă sau chemând ajutoare în eventualitatea în care totuşi persoana respectivă cade.

Telecomandă inteligentă pentru TV: Cercetătorii Intel au dezvoltat un prototip de telecomandă care poate detecta cine ţine respectivul dispozitiv în mână, în funcţie de cum e ţinută şi mişcată telecomanda sau cum sunt apăsate butoanele. Telecomanda poate astfel să îi deosebească membrii familiei şi să adapteze programele TV, recomandările şi playlist-urile, în funcţie de nevoile unui anumit utilizator. În acest fel, experienţa Smart TV devine mai personală şi mai intuitivă.

  • EvZ:

SUA ajută România să implementeze un sistem electronic de management al alegerilor

Pedofilii, monitorizaţi cu brăţări electronice după eliberare

  • Jurnalul national:

Generaţia Facebook în noua ordine mondială

Shopping-ul sau legătura între promo şi porno

  • Ziuaonline:

Majoritatea europenilor este impotriva cultivarii organismelor modificate genetic – SEMNEAZA SI TU PETITIA!

Medici ai unei clinici medicale din Africa de Sud, acuzati ca faceau transplanturi israelienilor cu rinichi de la romani si brazilieni

***

  • Adevarul:

Studiu INS: Unul din cinci români trăieşte sub pragul sărăciei

Părinţii se revoltă în faţa sistemului de învăţământ al lui Funeriu: “Aşa nu se mai poate!”

Ce va face Grecia când va termina banii de la FMI?

“Nu pot să îmi dau seama unde va găsi Guvernul acel echilibru pentru ca măsurile de corecţie – să nu folosesc cuvântul “austeritate” – să fie digerabile social şi politic şi să fie suficiente din punct de vedere economic şi financiar. Dezechilibrul este mare şi cred că aţi auzit: pe factura cheltuielilor cu pensiile sunt deficite în jur de 3 sau peste 3 miliarde euro”, a declarat Mugur Isărescu.

Ceea ce a fost o scanteie s a transformat in flacara si risca sa ajunga un adevarat incendiu care ar putea cuprinde tot sistemul bancar romanesc.  Intr-un interviu acordat in exclusivitate Money Express, Nicolae Cinteza, directorul Directiei de Supraveghere din BNR, avertizeaza ca noua legislatie a creditarii persoanelor fizice va avea un efect de bumerang. Prezetam fragmente din materialul publicat de Money Express. “E adevarat ca bancile au sarit calul in multe cazuri“, admite Nicolae Cinteza, “dar ce se intampla acum ne pune in fata unui risc major“, spune bancherul pe un ton alertat, oarecum impropriu oficialilor Bancii Nationale, care de regula vorbesc ca si cum ar avea calmul si optimismul in fisa postului. (…) „Fenomenul a inceput sa capete asemenea conotatii incat devine ingrijorator“, spune seful supravegherii din BNR. Cert este ca, din felul in care este redactata acum, legea le da castig de cauza miilor de clienti nemultumiti si nicidecum bancherilor. Pe de alta parte, Nicolae Cinteza este de acord cu necesitatea eliminarii practicilor abuzive si netransparente ale bancherilor din Romania. (…) pana la 20 septembrie, adica pana saptamana viitoare, bancile din Romania trebuie sa modifice circa opt milioane de contracte de credit. Pe langa faptul ca modificarea a milioane de contracte implica o serie de costuri supli­mentare pentru banci, acestea vor trebui sa schimbe formula de calcul al dobanzilor si implicit, in unele cazuri, si nivelul dobanzilor percepute de la clienti. Acesta este de fapt motivul numarul unu de panica atat pentru bancheri, cat si pentru BNR: noua lege ar putea duce la o diminuare importanta a veniturilor incasate de banci.

Nota noastra: Iata deci ai cui gardieni sunt oficialii BNR: ai intereselor bancilor straine. Daca, de curand, Mugur Isarescu proteja interesele bancilor de IMM-urile autohtone, de aceasta data Nicolae Cinteza ia apararea bancilor in fata clientilor care s-au prins in plasa de paianjen a creditelor. Marea problema, pentru BNR, este ca se reduc veniturile bancilor…

Revoltă la Spitalul Judeţean Brăila: Angajaţii au spart uşa şi au fost opriţi cu gaze lacrimogene (VIDEO)

Revolta de la Spitalul Judeţean Brăila continuă: Confruntări violente între angajaţi şi agenţii de pază (VIDEO)

  • Jurnalul national:

Federaţia “Solidaritatea Sanitară”: Protestul colegilor de la Brăila este doar începutul

Mii de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

***

De-acum înainte, Consiliul Naţional Secuiesc din România va fi reprezentat la Consiliul Europei de delegaţia Ungariei, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Marton Braun (Fidesz), şeful delegaţiei ungare, citat de cotidianul “Magyar Nemzet”. Potrivit lui, Ungaria a răspuns astfel dorinţei Consiliului secuilor de a le reprezenta interesele la Strasbourg.

“În medie, dejucăm două atentate pe an. Dar, într-o zi sau alta, va fi unul”, a avertizat directorul DCRI, Bernard Squarcini.

NATO trebuie să construiască un “scut cibernetic” pentru a proteja Alianţa de ameninţările din spaţiul cibernetic la adresa infrastructurilor sale militare şi economice, a declarat un oficial american, transmite NewsIn. Securitatea cibernetică este un element esenţial ce va fi discutat de liderii din NATO la summitul de la Lisabona din noiembrie, a spus vicesecretarul american al Apărării, William Lynn, la Bruxelles. “Alianţa are un rol crucial de jucat în extinderea scutului de securitate pentru reţelele noastre“, a subliniat el, potrivit Departamentului Apărării. “NATO are un scut nuclear, construieşte un scut mai puternic de apărare, dar are nevoie şi de un scut cibernetic”, a explicat el la un forum. Oficialul a cerut adoptarea strategiei din Războiul Rece pentru “apărarea colectivă” în domeniul cibernetic. “Conceptele Războiului Rece de avertizare comună se aplică securităţii cibernetice din secolul XXI”, a spus el. Guvernul american estimează că mai mult de 100 de agenţii străine de informaţii sau guverne încearcă să intre în sistemele americane zilnic, a avertizat oficialul, subliniind amploarea ameninţării. Pericolul  reprezentat de atacurile cibernetice a fost subliniat de Estonia, membră NATO, în 2007, când a suferit atacuri ce au paralizat site-uri guvernamentale şi de afaceri, timp de zile întregi. Pentagonul a fost obligat să-şi revizuiască securitatea în 2008, după cel mai grav atac asupra reţelei informatice a armatei.

Ahmadinejad: Sanctiunile nu vor opri Iranul. Nu avem nevoie de SUA

Ahmadinejad: Musulmanii nu ii urasc pe americani, pe evrei sau pe crestini

***


Biblia ţine pasul cu timpurile. Cu ocazia lansării versiunii de buzunar a Cărţii Sfinte din Italia, care va fi vândută şi în supermaketuri, benzinării şi aeroporturi, cu 7,90 euro, cele mai cunoscute versete vor putea fi ascultate în versiune rap la radio şi pe internet, transmite La Reppublica.

Inţiativa îi aparţine revistei catolice Famiglia Cristiana care sărbătoreşte 50 de ani de la o mare operaţiune comercială: “Biblia la 1000 de euro” (echivalentul a 50 de eurocenţi).

Vaticanul s-a arătat favorabil inţiativei, care speră să apropie cât mai mulţi tineri de credinţă. De altfel, Sfântul Scaun nu respinge ideile progresiste de popularizare a Bibliei. În urmă cu doi ani, într-un program de televiziune transmis pe canalele RAI şi intitulată “Lectura Bibliei zi şi noapte”, Papa Benedict al XVI-lea a citit în direct prima carte a Genezei.

  • EvZ:

Parlamentul francez a adoptat legea care interzice vălul islamic

Ore de citire a Bibliei în şcolile din Italia

O noua campanie anti-IPS Teodosie, poate orchestrata de undeva de sus, dintr-un anume deal?


Categorii

Al treilea razboi mondial, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Era Big Brother, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “MINUNILE VIETII versus CULTURA AVORTULUI. DE CE ORTODOCSII SUNT PRIMII IN EUROPA?!/ Parintele Savatie atacat la RFI pentru abuz de libertate a gandirii!/ BNR – LUPUL PAZNIC LA OI/ Crize explozive ale sistemului social si sanitar/ NATO VREA SI SCUT CIBERNETIC. Paranoia atentatelor teroriste – “reincalzita” (STIRI 14-17 SEPTEMBRIE 2010)

  1. Este o reala aventura a trai in Romania dupa 1945 incoace. Lucrurile s-au desfasurat in asa fel incat romanilor li s-a sters din minte ideea de patriotism, de apartenenta organica la aceeasi cultura si civilizatie, si nu in ultimul rand la aceeasi religie ortodoxa. S-a dorit dezbinarea romanilor, si s-a reusit, si noi am pus din plin umarul la asta. In ceea ce priveste faptul ca suntem printre primii in Europa la avorturi, se pot spune urmatoarele:

    1. Ne caracterizeaza LIPSA DE CREDINTA, care dupa instaurarea comunismului s-a manifestat ca o rezistenta anemica in fata raului, in principal din cauza FRICII. Comunismul a dat multi martiri, e adevarat, dat noi ca natie ne-am comportat lamentabil, si rezultatele se vad.

    2. Printre consecintele principale ale lipsei de credinta sunt AVORTURILE fara numar cunoscute si mai ales cele NECUNOSCUTE, pe care le-au facut si continua sa le faca romanii, pentru ca, asa cum se stie, TOATE metodele anticonceptionale sunt avortive. Asa cum a spus Parintele Arsenie Boca, ca o analiza a ceea ce urma sa se intample, vazand ca romanii nu mai vor sa faca copii, a spus ca va veni o zi, si a si venit, in care ne vor domina (numeric) tiganii. Uitati-va numai la specatcolul deprimant dat de manelizarea (aproape) totala a politicii si a mass-mediei. Nu avem de ce sa ne mai miram.
    De ce fac romanii si ortodocsii in general cele mai multe avorturi? Pe langa lipsa de credinta, adica neconstientizarea faptului ca avortul este o crima, este si faptul ca cel rau duce cea mai apriga batalie in tarile ortodoxe, acolo unde se mai pastreaza INCA dreapta credinta. In ortodoxie cel rau vrea ca sa se nasca cei mai putini copii. De ce? Pentru ca ortodocsii ii sunt cel mai mare dusman. Tarile ortodoxe sunt si cele mai sarace tari din Europa. Oare de ce? Avand in vedere lipsurile materiale, oamenii nu vor sa mai nasca multi copii. Altii nu vor deloc copii, uitand ca Dumnezeu niciodata nu te lasa la greu, daca ai gand bun si credinta. Nu s-a vazut inca sa se zbata in lipsuri mari familiile cu multi copii, atunci cand acestea si-au pus nadejdea in Dumnezeu. Alt motiv pentru care se fac avorturi este ca multe femei sunt abandonate de tatii copiilor, de soti, de parinti, de familii in general, nu sunt sprijinite nici moral si nici material, si atunci, in disperare de cauza, fac acest gest, uneori fara sa cumpaneasca bine lucrurile. In acest context trebuie sa spunem ca si multi barbati si/sau parinti sunt la fel de vinovati de avorturile care se fac, prin refuzul lor de a accepta nasterea acelor copii, indemnandu-le pe femei sa avorteze si nesprijinindu-le in niciun fel ca sa pastreze sarcina si sa nasca copilul. Cati dintre acestia spovedesc pacatul avortului, de care in general sunt considerate a fi vinovate numai femeile?

    3. LIPSA DE POACAINTA. Daca romanii s-ar pocai in masa, daca ar constientiza importanta pacatelor lor si ar hotara sa nu mai greseasca, sau macar ar face eforturi ca sa greseasca cat mai putin, tara asta s-ar transforma intr-un mic rai, in care poruncile de capatai: iubirea de Dumnezeu si de aproapele ar fi trairea noastra zilnica.

    Celor carora Dumnezeu mult le-a dat, mult le va cere, adica noua ortodocsilor Dumnezeu ne-a dat Biserica Adevata si Sfintele Taine spre ajutor, si ca si consecinta ni se va cere sa raspundem cum se cuvine acestui ajutor. Facem noi voia lui Dumnezeu? Se pare ca NU. Atunci avem ceea ce meritam, si nu avem de ce sa ne plangem.

    Oricum avortul este se pare o problema marginala a lumii in care traim. Este un subiect care ne macina constiinta, dar il dam la o parte pentru ca ne deranjeaza enorm. Preferam alte subiecte de discutie mai comode, mai neutre, care ne implica mai putin emotional, care nu includ atat de direct responsabilitatea noastra. Preferam sa fim cat mai linistiti. A vorbi despre crime, nu-i face nimanui placere.

  2. “Avand in vedere lipsurile materiale, oamenii nu vor sa mai nasca multi copii. ”

    Si daca am sti, ca nu este greu de crescut multi copii, ci greu este de crescut un singur copil.

    “A vorbi despre crime, nu-i face nimanui placere.”

    Adevarat, insa noi ortodocsii ar trebui sa ne facem o misiune in a vorbi despre avort oriunde.

  3. Apropo de articolul cu citirea gindurilor – In Psalmul 63 se spune:
    ” 6.Iscodit-au faradelegi si au pierit cind le iscodeau,
    7.Ca sa patrunda inlauntrul omului si in adincimea inimii lui;
    8.Dar Dumnezeu ii va lovi cu sageata si fara de veste ii va rani, ca ei singuri se vor rani cu limbile lor”.
    Asta este clar o profetie cu adresa la zilele noastre. Devine clar versetul 7. ramine de vazut cum se va implini versetul 8 (se vor rani cu limbile lor)

  4. @petra: Nu e doar o profetie, daca asta va fi fost. Este pur si simplu conditia razboiului nevazut despre care ne vorbesc Filocaliile.

  5. Intotdeauna psalmii, in timpul citirii lor, mi-au lasat impresia ca sint polisemnatici. Adica pe linga intelesul duhovnicesc, au capacitatea de a raspunde si de a se plia pe framintarile si intrebarile fiecarui individ in parte care le citeste, sau, ca in acest caz, mi-au venit automat in minte (vorba vine, retinusem doar numarul psalmului care facea referire la asta, si apoi m-amuitat in psaltire…. ca doar nu am memorie de elefant). Sa nu ma intelegeti gresit, nu ma gindesc la o interpretare a Psalmilor dupa capul meu…este ca si cum ai fi la LIturghie, pe tine te framinta ceva si exact in momentul acela un pasaj care se cinta sau omilia preotului se pliaza exact ca un raspuns la framintarile tale…..nu stiu daca sint clara…probabil ca nu. In sfirsit, nu insist. Este pur si simplu o asociere care mi-a venit in minte.

  6. Apropo de Psalmi si de ceea ce am spus mai sus:

    Psalmul 126
    1. De n-ar zidi Domnul casa, în zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar păzi Domnul cetatea, în zadar ar priveghea cel ce o păzeşte.
    2. în zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă, în zadar vă culcaţi târziu, voi care mâncaţi pâinea durerii, dacă nu v-ar da Domnul somn, iubiţi ai Săi.
    3. Iată, fiii sunt moştenirea Domnului, răsplata rodului pântecelui.
    4. Precum sunt săgeţile în mâna celui viteaz, aşa sunt copiii părinţilor tineri.
    5. Fericit este omul care-şi va umple casa de copii; nu se va ruşina când va grăi cu vrăjmaşii săi în poartă.

    P.S. @petra: Intr-adevar, de multe ori mi s-a intamplat ca la predica, sau la Evanghelia duminicii respective, sa primesc niste raspunsuri de care aveam nevoie. Ca si cand preotul ar fi stiut ce ma framanta, si ar fi vorbit special pentru mine …

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SE INTREVEDE RESTRANGEREA DRASTICA A LIBERTATII DE CONSTIINTA DE A RESPINGE AVORTUL. Ii pasa cuiva de faptul ca suntem printre primii la avorturi in Europa?
  8. Pingback: INCEPE FURTUNA PERFECTA: bursele scad peste tot/ EUROPA PROMITE INTERVENTII MASIVE SI SEMNIFICATIVE/ Italia si-a pierdut suveranitatea/ AVEM IN ROMANIA TOATE INGREDIENTELE UNEI CRIZE MAJORE: interviu de exceptie despre halul in care BNR si FMI au adus Rom
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare