Parintii unui copil cu sindrom Down sunt despagubiti de Justitie pe seama medicului ce nu le-a avortat copilul!/ O ALTA TEMA PROPAGANDISTICA A CULTURII MORTII DIN MASS-MEDIA ROMANEASCA: EUTANASIA/ Paradele gay – interzise la Moscova

18-05-2011 5 minute Sublinieri

MASS-MEDIA JELUIESTE “FERICIREA” DE CARE AU FOST LIPSITI PARINTII DE MEDICUL CE NU LE-A AVORTAT COPILUL

Premieră în justiţia românească. Pentru prima dată, doi părinţi vor fi despăgubiţi de un medic. Un ginecolog din Timişoara va trebui să plătească daune morale şi materiale unui cuplu, pentru că femeia a adus pe lume un bebeluş care suferă de sindromul Down. Cuplul îl acuză pe medic că nu i-a informat că fătul este bolnav, deşi mama făcuse mai multe teste în timpul sarcinii. Fericirea (?!) Mihaelei şi a lui Ovidiu a luat sfârşit acum doi ani. Cuplul avea deja un băiat şi îşi dorea cu ardoare un frăţior sau o surioară pentru el. Au făcut al doilea copil şi li se părea că trăiesc un vis. S-au trezit însă într-un coşmar.

“După ce am născut, a doua zi mi-a spus că e bolnavă”, povesteşte Mihaela Roşculescu, mama fetiţei. Femeia a făcut toate testele necesare pe perioada sarcinii. Medicul care a avut-o în grijă i-a spus că totul este în regulă şi că vor avea un copil minunat.  Analizele făcute când sarcina era la trei luni şi o săptămână arătau clar că fetiţa lor avea sindromul Down. Aceasta este o boală genetică. Copii care suferă de sindrom Down nu vor avea niciodată o viaţă normală. Majoritatea suferă de boli ale inimii sau de tulburări metabolice, iar în unele cazuri boala afectează şi dezvoltarea intelectuală a acestora.

“Puteam să facem o întrerupere de sarcină. Cel mai dureros e că te uiţi la ea şi nu poţi să îi faci nimic. Stai cu ea în casă, o vezi pe zi ce trece că ar vrea să facă mai multe, dar tu ca părinte eşti neputincios“, povesteşte Ovidiu Roşculescu, tatăl fetiţei cu sindrom Down. Cuplul l-a chemat în judecată pe medicul ginecolog care a ţinut sarcina sub observaţie.  “Judecătoria Timişoara a obligat pârâta să plătească reclamanţilor daune morale în valoare de 10.000 de lei”, a declarat Dumitru Hantea, purtător de cuvânt al Tribunalului Timişoara.

“Instanţa a considerat că, într-adevăr, avem dreptate, că respectiva doctoriţă se face vinovată de a nu fi informat pacienţii despre riscul crescut de boala Down“, a precizat Claudia Vasicola, avocatul familiei Roşculescu. Ambele părţi au făcut acum recurs. Medicul ginecolog a refuzat să comenteze, spunând că va vorbi doar după ce magistraţii vor da o soluţie finală în acest caz.

Locuitorii din Zurich au respins cu o majoritate de 85% propunerea de interzicere a dreptului la sinucidere asistata. Tot cu o majoritate dar de 78% au respins si propunerea de interzicere a dreptului la sinucidere asistata a cetatenilor straini care calatoresc in Elvetia pentru a apela la aceasta metoda, informeaza The Guardian.

In Zurich se produc anual aproximativ 200 de sinucideri asistate in spatiile speciale alea grupului Dignitas. Elvetia permite inca din anul 1941 sinuciderea asistata, atat timp cat persoana care o duce la capat nu este medic si nu are un interes direct in moartea persoanei asistate. O alta metoda, eutanasia, este legala numai in Olanda, Luxemburg, Belgia si statul american Oregon.

Multi bolnavi in faza terminala din Germania, Franta sau Anglia vin in Elvetia pentru a se sinucide, profitand de legislatia in vigoare. Un studiu recent care arata cresterea numarului de “turisti sinucigasi” si faptul ca unii dintre ei nu sufera de vreo boala mortala a provocat o dezbatere incinsa. Guvernul doreste schimbarea legislatiei astfel incat sinuciderea asistata sa fie permisa doar ca varianta extrema si doar in cazul unei boli in faza terminala pentru limitarea “turismului sinucigas”.

În timp ce elveţienii au votat pentru menţinerea dreptului indivizilor de a-şi alege clipa morţii, românii resping din start o asemenea practică. Părţi zdrobitoare din populaţia cantonului Zürich au votat alaltăieri în favoarea menţinerii sinuciderii asistate – procedeu care, încă din 1941, a transformat Elveţia într-un “punct Nord” pe busola celor care doresc să fie eutanasiaţi. Circa 85% dintre cei 278.000 de votanţi au respins interzicerea sinuciderii asistate, iar 78% s-au opus scoaterii acesteia în afara legii în ceea ce-i priveşte pe “clienţii” din exteriorul ţării.

Potrivit BBC, aproximativ 200 de oameni vin anual la Zürich pentru a recurge la sinucidere asistată. Mulţi dintre aceştia sunt străini, iar pentru o parte dintre ei nu suferinţele medicale sunt cele care îi determină să-şi dorească sfârşitul, ci pesimismul şi tristeţea. Cea mai cunoscută clinică specializată în eutanasierea persoanelor cu paşaport nonelveţian, Dignitas, raportează eutanasierea a peste 1.000 de străini în întreaga sa activitate.

Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, spune că Elveţia este singura ţară din lume unde eutanasierea unei persoane este lăsată la latitudinea salariaţilor unei clinici private. În celelalte zone de pe glob unde e permisă, sinuciderea asistată este con diţionată de o serie de examinări medicale.  Cea mai importantă dintre ele trebuie să ateste că pacientul eutanasiat suferă de o boală incurabilă. Exemple de ţări unde eutanasierea e permisă: Olanda, Belgia, Luxemburg, Columbia şi state nord-americane precum Washington, Oregon şi Montana, dar şi state din Mexic. Permisă pentru câtva timp, sinuciderea asistată a fost interzisă în Australia.

Studiu din Moldova

Vasile Astărăstoae afirmă că, în urmă cu doi ani, o teză de doctorat a încercat să măsoare acceptabilitatea ideii de sinucidere asistată în ţara noastră. Studiul a fost făcut în patru judeţe din Moldova: Iaşi, Bacău, Suceava şi Botoşani. Doar a cincea parte din populaţie a fost de acord cu dreptul la eutanasiere al bolnavilor incurabil. În cadrul aceleiaşi investigaţii, 99% dintre preoţii chestionaţi, 80% dintre medici şi 60% dintre avocaţi s-au declarat împotriva ideii.

Despre preocuparea faţă de sinuciderea asistată în România, prof.dr. Dan Tulbure, şeful secţiei ATI de la Spitalul Fundeni, spune: “Suntem departe de a discuta această problemă. Sunt multe alte teme cu care ne confruntăm. La modul general, ideea nu este agreată nicăieri în lumea medicală“. Iar profesorul Astărăstoae conchide: “Mâna care vindecă nu poate fi şi mâna care ucide”.

DESTIN

Evreul român care s-a sinucis fără să aibă vreo boală

În urmă cu doi ani, EVZ a relatat cazul unei bărbat, evreu de origine română, care, la vârsta de 62 de ani, a apelat la “serviciile” unei clinici elveţiene pentru a i se curma viaţa. Plătind o sumă pe care prietenii săi o estimau la 7.000 de euro, bărbatul în cauză, Andrei Haber, a fost otrăvit, incinerat, iar cenuşa a fost îm prăştiată de către angajaţii clinicii Dignitas din Zurich.  Evreul se afla la capătul unui lung şir de deziluzii sentimentale. Înstrăinat de unicul fiu şi divorţat de a treia nevastă, Haber a considerat că nu mai are ce căuta pe pământ şi s-a lăsat, resemnat, pe mâna “specialiştilor” de la Dignitas. Cei care îl cunoşteau bine pe Haber le-au reproşat angajaţilor de la Dignitas că profitaseră, fără scrupule, de pe urma stării de spirit a “pacientului” lor şi că, în loc să-i trateze depresia, s-au grăbit să-i toarne în pahar hapul letal.

Contrazicându-i, Dignitas a comunicat EVZ că, înainte de a fi ajutat să-şi ia viaţa, Andrei Haber avusese parte de terapie psihică, dar nu-i modificase opţiunea de a-şi pune capăt zilelor. (…)

Vot pentru “libertate”

Rezultatul referendumului organizat duminică în Elveţia este văzut de mulţi ca o dovadă a ataşamentului pe care elveţienii îl au faţă de libertatea indivizilor de a-şi hotărî momentul în care destinul li se încheie. La referendum, cele mai mari partide politice din Elveţia – popular şi social-democrat – îşi îndemnaseră adepţii să respingă interzicerea acestui drept.

Parada gay din centrul Moscovei, programată iniţial pentru 28 mai a fost interzisă de autorităţile locale, conform Russia Today. Totuşi, activiştii minorităţii susţin că sunt dispuşi să se adreseze preşedintelui, pentru a schimba decizia.  Cererea pentru organizarea paradei gay a fost depusă în luna aprilie şi evenimentul a fost denumit “iniţiativă pentru informarea populaţiei asupra istoriei homosexualităţii în cultură şi ştiinţă”.

Autorităţile de la Moscova susţin că primesc, zilnic, zeci de scrisori de la organizaţii religioase şi naţionaliste care solicită interzicerea paradelor gay. De asemenea, oficialii sunt de părere că astfel de evenimente ar putea degenera de la parade paşnice în conflicte violente cu tineri activişti, în stradă.  Reprezentanţi ai organizaţiei care reprezintă minoritatea homosexuală declarau în aprilie că au primit undă verde pentru organizarea paradei, dar autorităţile nu au confirmat, la acel moment, informaţia.  Este pentru a şasea oară când autorităţile refuză organizarea paradei. Fostul primar din Moscova, Yury Luzhkov, un critic vehement al minorităţii homosexuale, a catalogat la un moment dat aceste evenimente ca fiind “satanice”.

  • Parintele Savatie Bastovoi:

Homosexualii s-au aliat cu musulmanii la Chișinău

Proteste la Chișinău și la Bălți pe 18 mai. De vină este Legea cultelor

Legalizarea islamului creează tensiuni nedorite în Găgăuzia

Moldova nu va cînta imne islamice, chiar dacă partiturile ar veni de la Patriarhie


Categorii

Avort, Eutanasie, Parintele Savatie, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Vasile Astărăstoae

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la “Parintii unui copil cu sindrom Down sunt despagubiti de Justitie pe seama medicului ce nu le-a avortat copilul!/ O ALTA TEMA PROPAGANDISTICA A CULTURII MORTII DIN MASS-MEDIA ROMANEASCA: EUTANASIA/ Paradele gay – interzise la Moscova

  1. 1. Ați auzit de sindrom Down la țigani? Nu, pentru că ei nasc toți copiii pe care li-i dă Dumnezeu și măcar și numai pentru asta sunt mai virtuoși decât ”creștinii” criminali de prunci… Iar, acești (…) ”părinți” (din începutul articolului) care refuză crucea ostenelilor, care și ea le e dată de Dumnezeu atotștiutorul și e potrivită și mântuitoare pentru păcatele lor, adaugă păcat la păcat, crimă la crimă, devenind și inițiatorii unei amenințări incredibile și manipulatoare (în direcția crimei) a tuturor medicilor ginecologi și a tuturor femeilor gravide. Vai de ei și de cei manipulați de ei că s-au făcut ca diavolii – începători ai răutății…

    2. !!! Ecografiile dăunează foarte mult sănătății pruncilor, mai ales creierului. În America nu există această fobie deja devenită cutumă în România, ca la fiecare lună să-ți bombardezi copilul cu ultrasunete, alfel, vai Doamne!, dacă iese copilul bolnav? Și de ce să fugi de copilul bolnav, la urma urmei? Este crucea ta! Nu poți fugi de ea, doar că adăugând păcat la păcat ți-o îngreunezi singur… Dar de ce să-l omori și fără șansa botezului și a intrării în Împărăția lui Dumnezeu?

    3. Văd că românii, în majoritatea lor necredincioși nici lui Dumnezeu, nici valorilor naturale ale vieții curate și sănătoase, își urcă singuri copiii pe eșafodul condamnării la moarte și al execuției prin: avort, apoi vaccinuri, apoi alimentație otrăvită, apoi educație proastă, toleranța anturajului copiilor, etc… Toate acestea sunt atât de prezente în majoritatea ”familiilor” de azi, din păcate. Trist, dar adevărat!

    (…)

  2. O data veniti pe lume, acesti copii cu nevoi speciale ar trebui sa fie ajutati sa se integreze firesc in societate. Iar nu priviti si tratati ca niste fiinte neputincioase, irecuperabile, care nu corespund standardelor noastre de sanatate, frumusete, inteligenta, si in general ceea numim “normalitate”…
    Familia, medicii, biserica, scoala, societatea civila, si nu in ultimul rand statul roman, cu totii suntem chemati sa-i sprijinim in acest sens, pentru ca altfel consimtim, in mod direct sau indirect, la marginalizarea lor! Esential este ca acesti copii sa nu ne fie indiferenti, si bineinteles, sa ne implicam pe cat putem in actiuni prin care le putem fi alaturi, fie chiar si aducandu-le un zambet pe buze, o raza de speranta in viata lor pe care as vrea sa nu o mai etichetam drept “chinuita”. Caci mi se pare ca mai ales noi, oamenii cei mari, suntem aceia care ii percepem ca pe o povara si le sporim “chinul” prin atitudinea noastra, atunci cand ne lipseste dragostea si intelegerea.

  3. Acum 7 ani, in Veria (Grecia), o fetita in varsta de 8 ani, bolnava de sindromul Down, a fost vindecata prin interventia minunata a Sf Luca al Crimeeii. Fetita era chiar nepoata mitropolitului Pantelimon, care apoi a hotarat sa construiasca o catedrala in cinstea Sfantului Luca, lacas aflat acum aproape de finalizare.
    Asa ca, acolo unde este credinta, ce poate face boala ca sa ne sperie ???

  4. Așa este, la Dumnezeu nici o boală nu este incurabilă… Apoi, ce ”fericire” este pe capul părinților să aibă un copil cu trupul întreg, dar cu sufletul plin de păcate agonisite printr-o viață și o educație proastă de la părinți? Dar, în atotștiința și iconomia veșnică a lui Dumnezeu, un copil bolnav le e dat părinților ca să-și completeze lipsurile: omenie, jetfelnicie, delicatețe, răbdare… Știe Dumnezeu de ce dă acești copii nevinovați atâtor ”părinți” care se împietresc și se dezumanizează prin confort și distracție la care nu ar renunța de bunăvoie…

  5. Hristos a inviat!
    Acesti copii sunt sfinti printre noi. Bunatatea, gingasia, curatia sufleteasca si trupeasca le oglindesc calitatile ingerilor slujitori ai Domnul.
    Fara sa stie, multi parinti care au in casele lor acesti “copii”, acestia sunt cea mai buna pilda a Evangheliei vii. De multe ori, inocenta si frumusetea copilareasca a acestora uneste famiiliile intr-on mod cu totul special, pe care nici partea econmica sau profesionala nu o pate face.
    Insa, ma intreb si eu, nu numai ca slujitor al Domnului, dar si ca un simplu credincios:
    -Daca acesti “parinti” nu sufera prezenta unui astfel de copil in vietile lor, cum vor putea suporta prezenta ingerilor asemenea acestora (in multe privinte) in Imparatia Cerurilor?

    Referitor al Duminica Slabanogului, Parintele Ieroteos Vlahos spunea ca Sf.Grigorie Teologul descrie pe Dumnezeu la judecata ca Acela care, nu cunoaste iadul si raiul, ci isi imprastie peste fiecare iubirea divina, numai ca pt. unii (cei curatatiti de patimi) iubirea devine lumina care transfigureaza, iar pt. altii (cei pacatosi) lumina dumnezeiasca devine foc care arde…
    frumos si infricosator in acelasi timp…
    mamicile noastre sa ia aminte, ca SUS, vor intalni atat “sfintisori” ca cei “avortati”, slujind lui Dumnezeu, dar si lumina, iubire care se transforma in ..foc arzator..
    Dumnezeu sa le ierte pe aceste mamici si sa ne ierte si pe noi ca nu am facut mai mult pe cat am fi putut face.

  6. În privința aceasta nici măcar țiganii nu mai sunt așa o referință. Modernismul și tentația vieții la oraș, contactul cu Occidentul le-a schimbat modul de viață. Deja și printre ei vor rămâne doar ”pocăiții”, cei agățați de diferitele secte.

    Presa fiind oricum o armă de distrugere în masă, va căuta, amplifica și la nevoie născoci astfel de cazuri prin care puțin câte puțin se instalează în subconștientul românului adormit nevoia de mai mult control din partea statului în toate domeniile vieții atât social cât și spiritual. Astfel nevoia de ”securitate” justifică o alianță contra firii între un șoricel și un elefant și trimite militari (mercenari) și tehnică militară, în locuri unde România nu are nimic de câștigat, să nu mai vorbim de aspectul moral al situației. Dar oamenii aprobă și explică ”înțelept” cum stă treaba cu ”teroriștii”. Teroriștii suntem chiar noi.

    Nevoia de ”securitate” a căpătat însă și noi forme. Securitate alimentară, economică, publică, etc. Părăsindu-L pe Dumnezeu, ne simțim nesiguri și am devenit paranoici. Dacă strănută copilul fuga repede la doctor, dacă ne doare capul apelăm la sertarul plin de medicamente, sau cumpărăm măști de ”protecție” împotriva gripei. Vrem să fim stăpâni pe situație, întotdeauna!

    Și ajungem, probabil, la problema nr. 1 a românilor: planificarea familială. Din capul locului denumirea ar trebui să ne dea de gândit. De vreme ce eu ”planific” numărul de copii, Dumnezeu nu are ce căuta în familia mea. Sau altfel spus, ne descurcăm și fără ajutorul lui Dumnezeu. De aici s-a ajuns la expresia: ”a face copii”, de parcă noi îi facem. Noi îi primim și-i aducem pe lume ar trebui spus. M-am lovit de un argument, odată, cum că fără ”planificare” am face 20 de copii. Așa… pe bandă. Dar să facem un calcul simplu: bunicii noștri aduceau pe lume 7-10 copii. Media nu depășește oricum numărul de 10 copii. În schimb, ferirea de copii te obligă să omori anual câțiva copii ori cu pilula ori prin avort. Din auzite, o femeie avea cam 60 avorturi…

    Viața modernă, tehnicizată, ne îndeamnă să căutăm perfecțiunea. O educație perfectă, o ținută impecabilă, un limbaj elevat, un ”partener” de viață perfect așa cum de altfel suntem și noi. Uitasem de ”job-ul” perfect la multinațională, evident, care ne transformă în sclavul perfect care ”știe” trei limbi străine la perfecție. Dar, pentru că simțim golul din suflet tot mai intens cu cât aspirațiile sunt mai înalte, avem nevoie de o motivație pentru a merge mai departe: copiii. Astfel, la un moment dat, ne hotărâm ”să facem” copii. Doi, nu mai mult! Aproape că-i o cifră magică – doi, că nu suntem țigani! Doi da’ buni! Bine educați, sănătoși, copiii perfecți pe care ni-i dorim. Se impun controale, starea ”viitoarei” mămici este atent monitorizată și nici un efort nu este precupețit pentru o naștere perfectă, evident o cezariană. Doctorii și asistentele care trăiesc de pe urma acestor nașteri, tratează cu dispreț femeile care au mai mulți copii, inexplicabil.

    Să ne întrebăm proprii copii, acum la 10-12 ani, câți copii vor să facă și veți da de cifra doi, dar poate că în final va fi unu sau deloc. Toată educația lor este orientată într-o singură direcție: pregătirea într-o societate controlată și monitorizată complet, unde doar cei ce corespund ”criteriilor” au dreptul la viață. De aici pleacă și eutanasia și disprețul profund pe care bătrânii de astăzi îl vor simți tot mai acut: nu mai sunt folositori. În parte e și vina părinților noștri, și ei au fost fermecați de cifra doi, au mușcat din iluzia ”progresului” și a ”modernului”.

    Poate că în curând ecografia va fi obligatorie dar și alte teste ”screening” la părinți pentru a ”depista din vreme eventualele boli transmisibile, genetice, etc”. Astfel părinții zeloși de astăzi care vor ”doi copii da’ buni” s-ar putea afla în curând în situația de a nu mai avea dreptul să nască deloc. Planificarea e făcută mai sus de capul lor dar Dumnezeu încă rabdă.

  7. Pentru cei care sunt prea sensibili si nu pot privi un copil bolnav, pentru cei care ii considera pe acestia condamnati la chin, pentru parintii care gandesc ca “Puteam sa facem o intrerupere de sarcina. Cel mai dureros este sa te uiti la ea si sa nu ii poti face nimic”.

    http://www.provitacraiova.ro/copii%20avortati/9.html

    Imi cer iertare pentru cruzimea mesajului, dar oate, ne trezim odata si recunoastem ca avortul este crima premeditata.

  8. Liviu Nănău,
    “Poate că în curând ecografia va fi obligatorie dar și alte teste ”screening” la părinți”

    Deja se incearca subtil imprimarea ideii de obligativitate. Analize obligatorii, vaccinuri obligatorii, asigurare obligatorie (pentru locuinte, pentru sanatate, pentru te miri ce?) Si lumea le ia de obligatorii…asa prosteste. Daca ne bagam putin nasul in legislatie, observam ca nimic nu este obligatoriu, dar sistemul lucreaza perfid pana se obisnuieste lumea cu acest “Obligatoriu”, iar apoi vor schimba si legile, ca sa se potriveasca cu “obligatoriu”.

    Ecografii, teste screening, mai degraba screaming. Arza-le-ar focul.

    Speriatii de bombe, de virusi fantomatici, de boli stiintifico fantastice, tocmai aceia se vor imbolnavi. Tocmai aceia care vor umbla pe la medici si le vor urma sfaturile “profilactice” si vor face screeningurile si terapiile brevetate OMS- marele scamator de laborator.

    Peste tot, pe toate canalele media, pe tv- national geografic, pe discovery, in literatura politic corecta, apare sperietoarea de bombe, sperietoarea de virusi mortali pe care nu i-a vazut nimeni niciodata, sperietoarea de boli fantastice. Dar si solutiile: medicina alopata, doctorii, screeningurile la sange-care inventeaza bolnavi si le fac si boala cadou, vaccinarile, medicamentele imunosurpresoare super toxice….etc….

    Exista boli? Exista
    Exista SIDA, sindromul imunodeficitar? Exista. Exista HIV? Nu. Cum scapam deci de sida? Simplu. Nu mai facem testul HIV.

    Exista S. Down? Exista.
    Cum ne ferim de Down? Simplu. Nu ne mai vaccinam. Nu mai facem 1000 de ecografii. Nu ne legam la camp daca nu ne doare. Aruncam in WC-u teoriile oficiale despre S. Down.

  9. Nu s-a luat in considerare cel mai important drept stipulat in Constitutie, dreptul la viata (articolul 22). Pentru crestini, implicit dreptul la MANTUIRE… Unii iau viata in deradere, trateaza oamenii precum animalele. Am ajuns sa ucidem copiii pentru nu corespund criteriilor NOASTRE… caci “si caii se impusca, nu-i asa?” (vorba unui cunoscut spectacol de teatru)

  10. Exista un adagiu juridic ramas tocmai din antichitate din dreptul roman si de la juristii romani care spune: “infans conceptus pro nato habetur quoties de commodis ejus agitur”, care in traducere INSEAMNA:

    “copilul conceput trebuie sa fie socotit ca fiind nascut ori de cate ori aceasta este in interesul sau).”!

    Ma surprinde cum de AU UITAT magistratii timisoreni si avocata acestor sarmani oameni, nevrednici de numele de parinti, din moment ce NU AU VRUT SA FIE “parinti” ai unui copil, fie el si bolnav, tocmai acest IMPORTANT principiu juridic cu valoare de AXIOMA si DOGMA JURIDICA perena si eterna, care are oarecum legatura cu situatia acestui copil si cu solutionarea cazului in care a fost implicata doctorita care a ajutat acest copil sa VINA pelume.

    Pe cand copilul acesta era inca in burtica mamei lui, chiar daca era bolnav, totusi ERA IN INTERESUL SAU ca el sa vina pe lume si iata pentru ce:

    – Ca sa aiba POSIBILITATEA si SANSA VINDECARII in viitor, daca stiinta si tehnica medicala evoleaza…!
    – SPRIJINUL material si moral al celorlati membri ai societatii, in depasirea si invingerea bolii sale?
    – Posibilitatea DE A-SI MANTUI SUFLETUL, daca devine crestin!

    Oare in interesul acestui copil ar fi fost mai “binevenita” (iertare ca nu am gasit un cuvant mai potrivit) MOARTEA lui (adica OMORAREA lui in pantecele mamei sale, prin intreruperea sarcinii), inainte de a veni in aceasta lume??

    Sau copii bolnavi din pantece NU AU DREPT LA VIATA, ci numai cei normali?

    Sau conteaza in ochii oamenilor adulti NUMAI INTERESELElor si DREPTURILE lor, ale adultilor, si nu si cele ale copiilor, fie ei si bolnavi?

    Caror INTERESE si DREPTURI ar trebui magistratii si membrii societatii sa le dea intaietate? Oare intereselor si drepturilor unor parinti, care doresc o viata cat mai comoda si usoara si confortabila fara asumarea de sarcini grele?, sau SI intereselor fiintelor atat de gingase si lipsite de aparare (caci ce este mai lipsit de aparare decat un “fetus uman” a carui viata si sansa de mantuire este la discretia mamei sale…) cum sunt copii, care au singura vina ca vin pe lume zamisliti de parintii lor, si fara sa aiba posibilitatea de a refuza aceasta venire, cand nu sunt doriti?

    Tare suparator si enervant de mediocru, acest TITLU al acestui material video, un titlu total nepotrivit si NEGANDIT…
    Ia auzi…”CONDAMNAT LA CHIN…” Pai de ce la chin?, sau Oare de ce numai la chin?, Oare nu poate fi acest copil si un “CANDIDAT la insanatosire” si la MANTUIRE si VIATA ETERNA? Oare nu poate fi acest copil si un POTENTIAL “om normal” daca reuseste in viitor sa scape de boala?
    De ce trebuie sa-l vedem pe acest copil si sa-i vedem pe toti cei care sunt bolnavi ca si el numai ca niste copii cu probleme, si nu si ca niste copii CARE POAT SCAPA in vitor de probleme daca VOR AVEA SANSA EFECTIVA SA…TRAISCA?!

    Ce minti inguste si spirite chircite si limitate si obtuze exista in presa romaneasca si se perinda prin presa romaneasca si ce proaste “catalogari”, “aprecieri” si “incadrari jurnalistice” pot sa faca unii dintre jurnalisti mediocri unor situatii delicate si deloc placute care exista in viata oamenilor…

    Si mai ales ce pacat ca cei care sunt pusi sa apere drepturile oamenilor, JURISTII, fie ei magistrati sau avocati, uita de faptul ca NU NUMAI ei sunt “persoane” umane pe lume si in lume care au drepturi si libertati, ci ORICE FIINTA UMANA, fie ea doar conceputa si inca nenascuta si fie ea si bolnava…
    Si ce pacat ca juristii de azi S-AU DEPARTAT de viziunea juristilor din vechime care vedeau lucrurile mai luminat decat ei, chiar daca erau mai simpli si traiau intr-o lume mai inapoiata decat cei de azi…!

    In opinia mea Doctorita ginecolog care a fost condamnata de justitie, a fost CONDAMNATA PE NEDREPT deoarece ea a respectat princiipiile CODULUI DEONTOLOGIC AL MEDICINEI si JURAMANTUL LUI HYPOCRATE pe care l-a facut cand a devenit medic.
    Atat codul deontologic al medicilor, cat si Juramantul lui Hypocrate II OBLIGA pe oricare medic din lume ca sa APERE si RESPECTE si OCROTEASCA viata fiecarei fiinte umane, indiferent daca aceasta fiinta este sanatoasa sau bolnava, adulta sau minora, bogata sau saraca, educata sau simpla, fara minte sau cu minte…si mai ales daca este bolnava caci SCOPUL MEDICINII, este tocmai acela de a-i ajuta pe oameni sa se vindece si de a le ocroti viata, si nicidecum de a le-o suprima…!

    Faptul ca a fost obligata la plata de daune morale, reprezinta in opinia mea o grava eroare judiciara! Cuvantul “moral” se refera “latosensu” la tot ceea are legatura cu demnitatea, renumele si cinstea unui om in lume….!
    Ore cinstea si demnitatea CUI a lezat-o doctorita ginecolog, care A AJUTAT ACEST COPIL SA VINA PE LUME ?
    Oare cinstea vreunor parinti “morali”, si demni si integri si cu constiinta curata?
    NU!, ci a unor oameni pentru care viata unui copil nenascut nu valoreaza nici cat doua cepe degerate…!

    Mai devreme sau mai tarziu Dumnezeu ii va face DREPTATE acestei doctorite…!

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  11. In general, alunecarea in atitudini extreme (aici anti-medicina, anti-medici, anti-ecografii in mod nediferentiat) nu ajuta argumentarii niciunei cauze bune. Cu atat mai mult cand devenim extrem de patimasi, de infierbantati si coboram si nivelul limbajului. Nu putem opera numai cu judecati maniheiste si ideologice de tip alb-negru, dumnezeiesc – dracesc. Lucrurile sunt mai amestecate, de regula, si de aceea e bun si putin discernamant. E clar ca exista un abuz de ecografii si de teste prenatale, din ce in ce mai recomandate si e abominabil cand ele sunt folosite pentru MOARTE, iar nu pentru viata. Totusi utilitatea lor reala exista si unii dintre noi pot da marturie ca niste copii s-au putut NASTE (nu omori) tocmai pentru ca s-au depistat la timp unele probleme TRATABILE din timpul sarcinii, pentru ca sarcina sa poata fi dusa cu bine pana la capat, iar copilul sa se poata naste la termen (sau pe aproape) sanatos. La fel, cezarienele uneori se impun, pentru a nu se ajunge la grave si fatale complicatii, insa moda cezarienelor, a nasterii ‘usoare’ (si mai profitabile pentru medici) este ceva condamnabil. Si multe alte exemple se pot da, pentru a sublinia cata nevoie avem de nuante si de dreapta socotinta. Precum si de… a fi atenti sa nu-i judecam pe cei care au mai putini copii decat socotim noi ca ar fi just, pe cei care apeleaza la una sau alta dintre metodele medicale discutate (nu cele ucigase, sa ne intelegem), si nici – mai ales – pe parintii, si asa chinuiti (nu ne referim la cei care hulesc pe Dumnezeu) care au copii cu s. Down, carora nu trebuie sa ne apucam sa le socotim si sa le infieram pacatele pe care le presupunem, fiindca… putem gresi foarte mult. Apropo de: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/05/14/duminica-slabanogului-de-la-vitezda-de-ce-suferinta-de-ce-boala-cum-sa-il-ajutam-pe-cel-care-sufera-ne-raspunde-parintele-arsenie-muscalu-audio/

    Ceea ce este grav este ca se introduce pe o scara tot mai larga, mai ales cu ajutorul media, mentalitatea eugenista, potrivit careia copiii cu sindrom Down nu au dreptul sa traiasca. Asta este ceva criminal, groaznic, creandu-se acum niste precedente infricosatoare, ca premise pentru politici pur naziste. Iar acesti copii vor fi cei care ne vor judeca…

  12. Ceea ce uitasem sa comentam si sa subliniem, apropo de reportajul de la Antene… De ce ii spune tatal acelei fetite “Te iubesc, tata… Mult de tot te iubesc”? Voi stiti? De vreme ce viata (mai bine zis moartea) fetitei lor valoreaza 100 de milioane de lei, oare ce iubesc ei, de fapt?! 🙁

  13. Copiii cu sindrom Dowm variaza de la forme usoare la forme foarte grave.am citit despre un copil cu Down care a ajunsese profesor.am auzit despre copii cu Down care ajung sa fie extrenm de violenti.nu se poate sti ce evolutie va avea.cert este un lucru:testele efectuate inainte de nastere(triplu test) sunt fals pozitive in aproape 50% din ncazuri.se spune ca amniocenteza este sigura.intrebare pentru cei 2 parinti:ce ar fi facut daca ar fi facut amniocenteza si ar fi iesit pozitiva? ar fi facut intrerupere de sarcina? unui cuplu i-a iesit amniocenteza pozitiva in Romania si negativa in Grecia.au ales sa creada in cea din Grecia.copilul a fost bine.au tot dreptul sa fie suparati cei 2 parinti,dar nu stiu daca pe medic.poate ca intr-o zi ii vor multumi acestui medic.un sfat pentru cei 2 parinti: cu banii luati de la medic sa incerce sa faca ceva pentru copiii cu dizabilitati.punand toti mana de la mana am fi cu mult mai mult de ajutor societatii, celor din jur, si nu am mai arunca la gunoi acesti copii.poate ca exista totusi D-zeu si atunci cand ingaduie sa se intample un lucru stie EL de ce.parintii au nevoie de timp sa se obisnuiasca cu ideea, si cred ca noi ar trebui sa-i ajutam.Georgiana a punctat cel mai bine ce ar fi de spus legat de acest caz.pentru parinti:cautati oameni cu bani,cereti ajutorul celor din jur, mai ales tineri, cereti si de la biserica si de la medici si veti vedea ca veti fi ajutati pentru a ajuta alte famili care poate nu au nici jumatate din ce aveti d-voastra.si incercati sa nu uitati, daca se poate, ca inainte de orice un medic inseamna viata.

  14. Eu nu contest utilitatea ecografului. E bun, dar folosit cu discernamant si atunci cand trebuie.

    Dar ii intreb si eu pe cititori. Cu ce ajuta testul RH, a carui incompatibilitate (imaginara) dintre RH-ul mamei si cel al fatului, se “rezolva” printr-un vaccin?
    Exemplu: http://www.pravaliata.ro/Rh-negativ.htm

    “Specialistii” vorbesc de anticorpi, dar nimeni nu stie exact cum functioneaza sistemul imunitar, care este extraordinar de complex.
    Aveti curaj sa va lasati pe mana acestor specialisti, care rezolva imaginara problema a RH-ului, prin vaccinare?

    La ce ajuta testul HIV?;Cand virusul nici nu exista? Cand screeningurile “gasesc” doar anticorpi nespecifici?; si nu virusi sau alte vietati nanoscopice?

    Sau ajuta la ceva ruleta ruseasca sau loteria care se cheama dublu-triplu test, amniocenteza…etc?

    Toate acestea, intradevar au un rost. Si anume, acela de a teroriza lumea si de a inventa sau declansa boli si avorturi spontane sau provocate. Majoritatea medicilor nici nu stiu ce fac, aplica doar standardele OMS.

    Sunt si medici grozavi, dar ii gasim peste tot?

  15. Cosmin S.
    personal, am incredere in medici, dupa ce ma sfatuiesc cu parintele duhovnicesc si primesc binecuvantarea lui Dumnezeu prin sfintia sa.
    Am incredere in medici, pt ca parintele, bolnavul, familia si cei din biserica ne rugam ca Dumnezeu sa lumineze mintea medicului sa puna diagnosticul corect si sa prescrie tratamentul adecvat.
    Si otrava daca ne-ar da in aceste conditii, nu ne e frica de moarte.
    Bineinteles, nu ne inghesuim la vaccinuri si altele de felul acesta.

    Un exemplu: in urma cu patru ani, o fiica duhovniceasca a parintelui a venit la sfintia sa si i-a spus ca medicii ii spun sa faca avort, pt ca fatul din pantecele ei este mort. Parintele a sfatuit-o sa mai astepte cateva zile si in acest timp toata lumea sa se roage cat de mult se poate. Prietena noastra a nascut o minune de fetita de care acum se bucura nu numai familia ci si noi cei din jurul lor.

  16. @VELA GHEORGHE

    “Tare suparator si enervant de mediocru, acest TITLU al acestui material video, un titlu total nepotrivit si NEGANDIT…”

    Parerea mea este ca este foarte gandit! Este subversiv si manipulator! Ia ganditi-va! “Condamnat la chin!” De cine? In acest caz, de aceasta doctorita care nu a avertizat parintii asupra bolii copilului. Dar in alte cazuri similare? De niste parinti inconstienti si nemilosi, ba chiar nebuni, in cazul in care ar refuza sa il ucida prin avort. Iar, in orice caz, pentru ateizanti si satanisti, condamnat la chin de catre un Dumnezeu crud care l-a facut asa! O! acest titlu este subversiv si criminal el in sine! Si da rezultate la multi, mai ales la cei care nu stiu pe ce lume traiesc. A fost pus in mod gandit si tintit!

  17. ioana,
    Consimt la cele ce ai scris.

  18. “Iar acesti copii vor fi cei care ne vor judeca…”
    Cutremurator de adevarat. Daca din mila lui Dumnezeu acest copilas se va vindeca, oare ce ar simti fata de parinti daca ar afla cum a fost socotit de acestia? Socotit, calculat in termeni de profit, ca daca tot nu l-au avortat, macar sa se aleaga si ei cu ceva, nu?
    Dumnezeu sa aiba mila de familia asta, pentru copilasul cel nevinovat.

  19. Desi nu am avut ocazia sa fiu in pielea unui bolnav cronic,totusi nu ma pot abtine sa observ aceasta incredere oarba in medici.Si pentru ca imi place sa fiu concret am experienta unei persoane careia duhovnicul ii recomanda un tratament naturist constand in consumarea unei anumite cantitati de apa pe burta goala pentru cancerul de colon.Dincolo de apa e totusi binecuvantarea preotului,mult mai tamaduitoare.
    Se aleg insa pastilele care calmeaza pe termen scurt durerile si care, nu-i asa,fac “minuni”.

  20. Citind comentariile de mai inainte ma bucur sa vad o atitudine echilibrata si justa (la admin, Pr. Gabriel, georgiana, …) dar, din unele afirmatii ale catorva, ce au scris mai sus, imi dau seama ca nu se stie prea bine ca o maladie genetica precum sindromul Down, ce afecteaza organismul in macro si in micro – deoarece fiecare celula a corpului poarta o informatie ce provine din 47 de cromozomi si nu din 46 (cromozomul 21 fiind supranumerar) -, nu are sanse de vindecare, in intelesul de revenire la numarul de cromozomi obisnuit.

    Cel ce se naste cu sindromul Down este astfel inca din momentul conceperii lui, si prin urmare ecografiile, sau alte examene prenatale nu au cum sa fie declansatoare ale acestei maladii.

    Pe de alta parte, este normal ca in fata unui om, avand o astfel de diferenta, sa nu stim cum sa ne raportam, si acest lucru sperie. Sperie, in asa masura, incat unii prefera sa-i evite, si din pacate, nu numai…

    Un astfel de copil darama toate normele cu care incepem din ce in ce mai mult sa fim obisnuiti, ne scoate din tiparele prin care avem tendinta sa privim viata increzandu-ne doar ratiune.

    Faptul ca ei sunt din ce in ce mai mult prezenti in viata noastra (chiar si prin aceste stiri, care urmaresc de fapt cu totul altceva) ar putea fi vazut si ca un semnal de alarma, ca ne aflam in timpurile din urma, cand mintea s-a inmultit, si credinta s-a imputinat. Aceasta, desi pare intrucatva paradoxal, se poate intelege prin faptul ca acesti copii, adeseori caracterizati ca fiind fara de minte, au ceva ce compenseaza aceasta lipsa, si care, noua, oamenilor obisnuiti din ce in ce mai mult sa ne incredem numai in ratiune, incepe sa ne scape. Ori Dumnezeu, in marea sa iubire de oameni, face astfel ca (si prin ei) sa ne aduca aminte ca la adevarata cunoastere nu se ajunge prin ratiune – aceasta fiind limitata. De altfel, pe Dumnezeu nu putem sa-L cunoastem batatorind calea ratiunii, nu poate mintea noastra sa-L incapa, in schimb putem accede la El prin credinta.

    Si astfel, insusi prezenta acestor copii, este tot o purtare de grija a lui Dumnezeu ce ne chiama, pe toti – si nu numai pe parintii lor – la o inmultire a credintei. Iar El, in Atotsitiinta Sa, va da oamenilor ceea ce au nevoie ca sa-i vindece, dar nu ii va impovara cu ceea ce nu pot sa duca. Fiecaruia i se va da dupa puterea lui, si ar fi pacat sa ne comparam unii cu altii, si sa vrem altceva decat ni se da noua. Si cat de usor pot fi condamnati unii, ca s-au lepadt de crucea lor, fara sa stim intr-adevar daca noi insine, avad-o pe aceea, am fi putut sa-o ducem.

    Asa cum s-a vazut si aici, s-a spus ca pentru pacatele lor acei parinti au primit crucea de a avea un copil cu sindromul Down. Dar, oare ne-am gandit de ce Dumnezeu, pentru aceleasi pacate nu le da aceeasi cruce si altora, care se cred mai brezi? Nu pentru ca ei n-ar avea aceleasi pacate, ci pentru ca de fapt n-ar putea s-o duca. Si atunci, cum se face ca vedem ca sunt atatia parinti care alearga sa-si arunce la gunoi un astfel de copil? Alearga tocmai pentru ca, asa cum s-a vazut si in reportajul de aici, li se spune, si ei cred, ca fericirea lor s-a terminat. Ca si cum fericirea se reduce doar la ceea ce poti avea in viata aceasta pamanteasca, ca si cum fericirea este ceva ce tine de perfectiunea a tot ceea ce te inconjoara. Se inoculeaza astfel ideea, si se educa masele, in acest spirit total lipsit de credinta. Si cum sa nu prinda bine aceasta idee cand orice parinte isi doreste sa-si vada copilul realizat in viata, in timp ce, din start, prin aceasta maladie genetica toate portile ii sunt inchise?

    Dar atunci, ce mai vrea sa ne spuna Dumnezeu prin acesti semeni ai nostri, care vin pe lume diferiti fata de majoritatea? Poate ar vrea sa mai spuna, tuturor parintilor, sa nu se mai mandreasca prin copiii lor, chiar daca acestia le aduc bucuria realizarilor lor in viata. Ca nu este important (pentru mantuire in primul rand) ca odrasla lor sa ajunga la cele mai inalte scoli, sa participe la vre-un concurs de miss, sa plece in strainatate, sa-si faca casa, si sa munceasca acolo, etc. Cel, mai important este, asa cum ne spune Sfantul Apostol Pavel: credinta, nadejdea si dragostea. Iar la toate acestea se poate ajunge trecand si prin scoala suferintei.

  21. “Iar acesti copii vor fi cei care ne vor judeca…”

    Judecata lor va fi astfel: “eu ce nu am avut minte, n-am facut ceea ce ai facut tu, cel care ai avut minte (si ai ales sa ma ucizi sau sa te comporti nedemn pentru un om)”.

  22. Si cat de usor pot fi condamnati unii, ca s-au lepadt de crucea lor, fara sa stim intr-adevar daca noi insine, avad-o pe aceea, am fi putut sa-o ducem.
    ….

    foarte adevarat

    eu lucrez cu astfel de copii si este greu pentru mine – cat de greu trebuie sa fie pentru parinti?sa ne ferim sa judecam pe altii, ca nu stim cum pedagogia lui Dumnezeu ne va arata ca nu suntem nici noi mai breji. Numai harul lui Dumnezeu ne poate da putere sa facem binele in aceste cazuri.

    e ingrozitor ce se intampla, dar nu e de mirare, fiindca omul fara credinta, sau cu credinta putina cade in multe scaderi si pacate. Daca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu toate cele bune sa nu credem ca avem vreun merit, ca nu stim ce am fi facut in locul acestor parinti. Sa multumim cerului ca nu ne da dupa pacatele noastre, ci dupa indelunga Sa mila si indurare.Doamne miluieste-ne!

  23. RUGACIUNEA FEMEII INSARCINATE

    O,Imparate Sfinte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru,Izvorule al vietii si al nemuririi, iti multumesc ca in casatoria mea m-ai facut vas ales al binecuvantarii si al darului Tau.(…)
    Iti multumesc si ma rog: binecuvinteaza acest rod al trupului meu care mi-a fost dat de catre Tine; ocroteste-l si-i da viata intru Duhul Tau cel Sfant; da-i lui crestere intru sanatate si trup curat cu madulare bine intemeiate. Sfinteste trupul lui, mintea, inima si toate simturile si daruieste acestui prunc care se naste suflet intelept si intemeiaza intru el frica Ta.(…)
    Pazeste-l, tine-l, intareste-l si-l adaposteste in pantecele meu pana in ceasul nasterii lui si nu-l tainui pe el in pantecele maicii sale pentru ca mainile Tale l-au alcatuit dandu-i viata si sanatate.
    O, Doamne Iisuse Hristoase intru Atotputernicele si parintestile Tale maini incredintez copilul meu. Aseaza-l pe el sub mana Harului Tau si prin Sfantul Duh sfinteste-l si-l inoieste intru viata vesnica ca sa fie madular al cerestii Tale Imparatii. Amin.
    O, intru tot milostive Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru cauta si ma pazeste si pe mine roaba Ta de frica si de DUHURILE RELE CARE CAUTA SA STRICE LUCRUL MAINILOR TALE, iar cand va veni ceasul si timpul meu, izbaveste-ma de dureri. Lumineaza-mi neputintele cele din timpul iesirii si-mi da intarire si putere la nastere. Fa-o grabnica prin Atotputernicul Tau ajutor ca slava lucrului Tau este acesta si taria Atotputerniciei Tale, lucrul Harului Tau si a inimii Tale milostive. Amin.
    Imparateasa mea preabuna si nadejdea mea, ajuta-ma ca sunt fara de ajutor. Mijloceste tu, si roaga-te la Fiul Tau Iisus Hristos, Dumnezeu nostru, sa-mi binecuvinteze timpul acesta in care port prunc, sa usureze greutatea sarcinii si sa daruiasca binecuvantarea Sa peste pruncul pe care il voi naste. Ca intru a ta mijlocire si ajutor, slava si multumire sa inaltam, unuia Dumnezeu in Treime, Facatorul tuturor, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  24. Foarte bine spus de Roman Ortodox in Franta, nu-i putem condamna pe sarmanii parinti la aflarea unei astfel de vesti. In locul lor, avand putina credinta sau deloc daca am trece prin acelasi lucru, probabil am fi chiar mai rai. Si daca ai credinta, tot e greu cand dai de situatii dificile.

    Pe undeva si noi suntem vinovati de starea actuala, pentru ca nu facem mai mult sa-i ajutam pe cei aflati in situatii asemanatoare – fie de copil bolnav, fie de parinte a unui astfel de copil.

  25. Pingback: Parintii nu vor mai avea dreptul sa afle sexul viitorului copil? CONSILIUL EUROPEI VREA SA INTERZICA AVORTURILE SELECTIVE. CE IMPLICATII SUNT?
  26. Pingback: DEZBATERE: ateii contesta finantarea publica a Bisericii. DAR NOI DE CE PLATIM PENTRU AVORTURI, SCHIMBARE DE SEX SAU ACTE ELECTRONICE?
  27. Pingback: Incredibil: UCIDEREA BEBELUSILOR AR TREBUI LEGALIZATA, sustine o revista de “etica” medicala de la Oxford condusa de… un roman! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: EUTANASIE fara acordul pacientului in OLANDA - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare