Cum au ajuns mai bine de jumatate din tinerii romani sa se DROGHEZE cu etnobotanice? Campanie pentru informarea elevilor si pentru inchiderea magazinelor mortii/ CINE NE DISTRUGE, NE PERVERTESTE SI VREA SA NE TRAFICHEZE COPIII (sub masca adoptiilor)? CINE VREA CU ORICE PRET SA STRIVEASCA FAMILIA? FMI LUPTA (SI) CONTRA VIETII, IAR COMISIA EUROPEANA (SI) PENTRU VANZAREA PRUNCILOR ROMANI? (Stiri pe tematica familie, sanatate, credinta 1-4 decembrie 2010)

4-12-2010 17 minute Sublinieri

Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus, joi, dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici.

Potrivit proiectului de act normativ, după intrarea în vigoare a modificărilor la Statutul funcţionarilor publici va fi abrogat articolul 36 din Legea 188/1999, potrivit căruia “în perioada concediilor de boală, a concediilor de maternitate şi a celor pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, raporturile de serviciu nu pot înceta şi nu pot fi modificate decât din iniţiativa funcţionarului public în cauză”.

Totodată, proiectul prevede că studiile universitare sau studiile de doctorat nu sunt considerate forme de perfecţionare profesională şi nu pot fi finanţate din bugetul de stat sau din bugetul local.

  • Realitatea.net:

Românii muncesc cel mai mult din UE şi se odihnesc cel mai puţin

Doi din cinci români muncesc peste 40 de ore pe săptămână

Ce ne-am angajat şi ce ni se impune

Potrivit scrisorii suplimentare de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul misiunii din octombrie-noiembrie, citată de Mediafax, Executivul îşi ia angajamentul de a “raţionaliza” indemnizaţia de creştere a copilului în raport cu media Uniunii Europene, fără să includă şi cifre concrete. Vom raţionaliza actuala politică a indemnizaţiilor de creştere a copilului, pentru a o alinia mai mult mediei UE“, se arată în document.

Situaţia nu este aşa cum lasă să pară oficialii Fondului Monetar, căci, după cum se exprimă Pambuccian, reprezentanţii acestora propun ministerelor soluţii foarte clare, “chestii de amănunt incredibil”, în vederea reducerii cheltuielilor. La orice cheltuială bugetară, ei au o propunere. În zona de muncă au propus o grămadă de aberaţii din astea, de amănunt. Deci nu este adevărat că nu se implică, a explicat deputatul, pentru gândul.

  • Realitatea.net:

FMI: Concediu maternal de un an şi indemnizaţie de 600-1.000 de lei

FMI propune un concendiu maternal de un an, plătit cu o sumă cuprinsă între 600 şi 1.000 de lei.

Coaliţia a amânat luarea unei decizii cu privire la modificarea concediului maternal, până luni. În urma întâlnirii de la Palatul Victoria, s-au stabilit cinci variante care vor fi analizate în următoarele zile.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, marţi, că le-a prezentat deputaţilor PDL trei variante de lucru privind concediul maternal şi a arătat că el susţine reducerea perioadei de acordare a indemnizaţiei la 12 luni şi acordarea de stimulente pentru mamele care revin la muncă în cel de-al doilea an.

Potrivit Realitatea Tv, una dintre variante prevede un concediu de maternitate de doi ani cu o indemnizaţie de maxim 1.000 de lei, o altă variantă prevede un concediu de doi ani cu o indemnizaţie de maxim 1.500 de lei, iar cea de-a treia variantă are un concediu maternal de un an şi o indemnizaţie de maxim 3.400 de lei.

O altă propunere vine din partea minorităţilor, altele decât cele maghiare. Acestea vorbesc de un concediu maternal de trei ani şi o indemnizaţie de 600 de lei. Cealaltă variantă este propusă de UDMR, un concendiu maternal de doi şi indemnizaţie de 2.500 de lei, dar şi schimbarea legislaţiei, astfel încât şi bunicii să poată primi indemnizaţia pentru creşterea copilului.

“Mai sunt alte aspecte neluate în considerare: majoritatea copiilor sub 2 ani când sunt la creşă se îmbolnăvesc mult mai repede. Drept urmare, concediile medicale care ar trebui plătite ar trebui discutate, să vedem cam cât costă. Un ministru nu este un deputat oarecare şi când iese în public cu anumite decizii trebuie să fie deciziile coaliţiei, altminteri ne trezim cu haos”, a spus deputatul UDMR, Petru Lakatos.

Toate aceste propuneri vor fi analizate si duminică, la Palatul Victoria, iar o decizie finală va fi luată luni dimineaţa.

Mamele vor protesta pe 8 decembrie, în faţa Guvernului. Mamele apreciază că aceste măsuri vor avea un impact negativ asupra dezvoltării şi integrării copiilor în comunitate, mai ales în lipsa unui sistem integrat de servicii sociale de îngrijire şi creştere a copilului pentru primii trei ani de viaţă (creşe, grădiniţe).

Mamele din România solicită FMI lămuriri privind diminuarea concediului maternal

Asociaţia M.A.M.E., alături de mai multe ONG-uri şi comunităţi online, a trimis vineri o scrisoare deschisă şefului misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, prin care a făcut un apel urgent de reconsiderare a poziţiei pe care o are cu privire la relatia dintre instituţia pe care o reprezintă în ţara noastră şi măsurile luate de Guvernul român.

“Vă facem cunoscut faptul că România nu poate fi comparată cu nicio altă ţară europeană din punct de vedere al condiţiilor de îngrijire instituţionalizată a copiilor în vârstă de până la 2 ani. În susţinerea acestei afirmaţii, vă aducem la cunoştinţă existenţa unui număr extrem de redus de creşe, în cadrul căreia un îngrijitor are în responsabilitate între 20 şi 30 de copii, condiţii ce nu permit o dezvoltare normală şi corectă a niciunui copil”, se arată în scrisoarea deschisă trimisă şefului Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks.

“De asemenea, lipsa posibilităţilor financiare ale mamelor pentru angajarea de bone, posibilităţile multiple de îmbolnăvire ale copiilor în cadrul creşelor, privarea copiilor de laptele matern şi de o evoluţie normală, lipsa programelor educaţionale, sărăcia şi proasta gestionare a situaţiei economice de către Guvernul ţării sunt tot atâtea motive care ne diferenţiază de alte state”, se mai arată în scrisoare.

De asemenea, mamele susţin că toate variantele de lucru avute în vedere cu privire la reducerea acestei perioadei de concediului pentru îngrijirea copilului şi a indemnizaţiei conduc la pierderi financiare mult mai mari decât cele despre care se crede că ar conduce la economii, cu implicaţii sociale extrem de grave pe termen mediu si lung.

Mihai Tănăsescu: Tăierea concediului maternal nu a fost cerută de FMI [nu oficial, desigur!]

60.000 de copiii se bat pe locurile din 17 creşe, în Capitală

“Nu o vreau pe Bona Boc, o vreau pe mama la loc” sau “Bona Botiş este rea, pe mama vrea sa mi-o ia“, acestea sunt sloganurile ONG-urilor, care vor protesta săptămâna viitoare, pe 8 decembrie, faţă de intenţia Guvernului de a reduce durata concediului maternal. Părinţii spun că statul ar trebui mai întâi să înfiinţeze creşe şi abia apoi să le ceară să se întoarcă mai repede la muncă. (…)

“Chiar dacă din 2011 am avea destule creşe, nu am avea personalul necesar, pentru că salariile sunt atât de mici încât mă îndoiesc că după ce primăria Capitalei va înfiinţa proiectele şi va selecta personal ultracalificat noi o să-l putem plăti în teritoriu”, a declarat directorul unui centru de asistenţă socială din sectorul 1, Daniel Fleacă.

Ce puteti citi in acest articol:

FMI-ul are un lung sir de esecuri si nici un succes pana la ora actuala
– toata lumea critica FMI si chiar ei recunosc ca au gresit
– reducerea concediului maternal si  a indemnizatiei nu au justificari economice
– de ce vrea guvernul sa taie concediul; stie ceva ce nu stim noi?
– o umbra de speranta

Noi reluam numai cateva fragmente:

In realitate, FMI nu este altceva decat moartea cu coasa: peste tot pe unde a venit, in toate tarile pe care le-a imprumutat, s-a ales praful. Nu au rezolvat nimic, toti expertii lor au fost experti in anihilarea orcarei posibilitati de renastere a acelei tari. (…)

Un studiu din 1999 al The Development Group for Alternative Policies asupra efectelor politicilor FMI in cinci tari in curs de dezvoltare a ajuns la concluzia ca programele FMI au dus la probleme serioase economice, sociale si de mediu. De exemplu, in Senegal, dupa 18 ani de programe FMI, s-a inregistrat un declin al educatiei, serviciului medical, si o crestere a mortalitatii materne, o crestere a somajului si a exploatarii pe piata muncii a minorilor.

(…)

Taiase Boc pensiile, taiase salariile la doctori si la profesori. Insa de mame nu a avut curajul sa se atinga atunci si nici acum nu are curajul sa isi asume aceasta decizie afirmand cu imbecilitatea-i caracteristica ca el e ultimul care sa ia decizia si ca e nevoie de dezbatere publica. Pai ce dezbatere publica sa fie asta, daca vrem sau nu vrem sa avem viitor? Care sa fie atat de cinic inca sa fie de acord cu o astfel de masura, mai ales ca in total, cheltuielile statului cu aceasta indemnizatie este nesemnificativ in orice “indicatorii” ceruti de FMI si mai ales ca reducerea acestui concediu la 1 an nu ar face decat sa arunce in somaj fie pe mame, fie pe cei care le-au tinul locurile de munca intre timp, caci piata locurilor de munca este inca in criza. Asadar, guvernul tot va cheltuii acesti bani prin somajul acordat mamelor.Deci la ce buna aceasta taiere care nici nu economiseste prea multi bani de la buget si nici nu ajuta piata fortei de munca prin revenirea mamelor odihnite in campul muncii intr-o economie care oricum e vai de ea si care nu are nevoie de forta de munca ci de locuri de munca. Oare stie guvernul mai mult decat stim noi? Este foarte posibil. (…)

… fie FMI este doar o componenta a elitei globaliste care incearca reducerea drastica a populatiei globului si incearca deocamdata prin crize si prin politici urmand sa desavarsasca prin razboi ce nu vor reusi prin alte metode”.

*

  • Jurnalul national:

Divorţul părinţilor poate frânge inima copiilor la propriu

Raport oficial falsificat de Comisia Europeană:Bătălia adopţiilor internaţionale a ajuns la apogeu

În exclusivitate pentru Jurnalul Na­ţional, câţiva experţi care au întocmit ra­portul povestesc despre presiunile la care au fost suspuşi de Comisia Eu­ro­­peană pentru a impune conclu­zia că este nevoie de înfiin­ţa­rea unei Agen­ţii Europene pentru Adopţii.

Mi­­za noii agenţii: crearea unei “pieţe” eu­­ro­­pene a adopţiilor, prin care Ro­mâ­­nia să fie forţată să redeschidă adop­ţiile internaţionale. În spatele acestei decizii sunt grupuri de lobby pro­adopţie din Franţa, Italia, Spania şi Statele Unite. La 1 decembrie, la Strasbourg, Co­misia Europeană şi Con­siliul Europei au organizat o con­fe­rinţă pri­vind adopţiile.

Iniţial, aceasta trebuia să aibă loc cu uşile în­chise, dar a de­ve­nit publică după ce Jur­nalul Na­ţio­nal a dezvăluit culisele organizării acesteia şi manevrele prin care s-a în­cercat invitarea exclusiv a lobby-u­rilor proadopţie, prin intermediul func­ţionarului EC, ita­lian­ca Patrizia De Luca.

Sur­prin­zător, la finalul con­fe­ri­nţei s-a prezentat doar concluzia unui raport, care re­comanda necesi­ta­tea înfiinţării unei Agenţii Eu­ro­pe­ne pentru Adop­ţii. Cu toate că mult anunţatul raport a fost ţinut secret la con­ferinţa de la Stras­bourg, acesta a fost făcut public de abia în primăvara anu­lui 2010, la pre­siunea mai multor organizaţii non­guvernamentale. Chiar şi aşa, de­taliile raportului nu au fost făcute pu­blice niciodată.

Unul dintre scopurile raportului, care trebuia consimţit şi aprobat printr-un act comun de toate statele membre ale UE, îl constituiau acela de a re­des­chide adopţiile internaţionale la nivel euro­pean şi implicit forţarea Ro­mâniei să abroge Legea 274, cea care interzice adopţia copiilor români de cetăţeni străini.

La un an de la conferinţa cu scandal, Jurnalul Naţional a reuşit să afle culisele realizării raportului, dar, mai grav, să dezvăluie presiunile făcute de Comisia Europeană asupra firmei de avocatură care a elaborat raportul pentru a falsifica datele.

Studiul a costat 250.000 de euro, bani publici europeni, şi a constat în intervievarea a peste 500 de experţi, avocaţi, asistenţi sociali, părinţi adoptivi şi copii adoptaţi. Un studiu de 250.000 de euro privind starea adopţiilor în cele 27 de state membre UE. Concluzia finală şi clară a raportului a fost nevoia urgentă de a înfiinţa Agenţia Europeană pentru Adopţii.

În realitate însă, concluzia s-a dovedit o făcătură mincinoasă, pe care oficialii CE şi-au pus semnătura, sub presiunea gru­pu­rilor de lobby din câteva ţări ves­tice, interesate direct de re­deschiderea adopţiilor interna­ţio­nale în România. Studiul şi raportul au fost întocmite de firma de avocatură DBB – Demolin – Brulard – Barthelemy din Bruxelles, asociată cu firma franceză de avocatură PDGB Avocats.

Iată mărturia stupefiantă a unuia dintre experţii care au întocmit stu­diul pe ţări şi raportul Comisiei Europene.

“Ni s-au cerut un studiu şi un raport care să identifice nevoile copiilor, ale adoptorilor şi ale serviciilor sociale din ţările membre UE, pentru a îmbunătăţi sistemul.
Noi am realizat un chestionar în fiecare dintre ţări. Au fost intervievaţi peste 500 de subiecţi. Majoritatea au răspuns că doresc protecţie socială mai bună, ajutor pentru copiii adoptaţi, asistenţă după adopţie pentru părinţii adoptivi şi probleme punctuale specifice fiecărei ţări. Era o  întrebare dacă este necesară înfiin­ţa­rea unui organism european privind adop­ţiile. Doar câţiva avocaţi, din cei 500, au bifat ca necesar acest lucru.
La final, am prezentat conclu­zii­le studiului şi raportul ce­lor de la Co­misie. Când l-au văzut, aceştia s-au enervat pe noi şi au refuzat studiul şi re­coman­dările. Au spus că acceptă stu­diul nostru doar dacă punem ca re­comandare principală înfiinţarea unei Agenţii Europene pentru Adop­ţii. Or, în realitate, doar câţiva au spus că ar fi bună o astfel de agenţie. Era în joc prestigiul firmei noastre.

Au făcut presiuni să punem concluzia aceea la final, deşi nu este reală. Oricum au adăugat ce au dorit ei. Ne-au pus într-o situaţie fără ieşire, căci firma noastră are mai multe contracte cu Comisia Europeană şi cu alte instituţii europene. Nu puteam risca să pierdem asemenea clienţi, dacă nu o făceam noi, apelau la o altă firmă şi rezultatul era acelaşi. Dacă nu faceţi propunerea, nu vă primiţi banii, ăsta a fost mesajul celor de la Comisie, ne-a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre experţii implicaţi direct în realizarea cercetării, dar şi a raportului.

Minciuna era necesară pentru ca grupurile de lobby şi agenţiile de adopţii să poată controla “piaţa adopţiilor”.

Statele europene au o limită, de exemplu doi ani, în care copiii pot sta în îngrijire, după care devin adoptabili. Întâi în ţara lor, iar după o perioadă intră pe listele europene. Dacă nu sunt adoptaţi nici atunci, ajung pe listele internaţionale de adopţii.

O agenţie europeană pentru adopţii ar prelua toate res­ponsabilităţile instituţiilor din fiecare ţară membră şi ar crea o piaţă liberă com­plet legalizată. Atunci, agenţiile de adopţii din întreaga lume se vor în­trece în a lua copii. Încalcă Convenţia ONU pentru Drepturile Copilului, pentru că ţările îşi pierd responsabi­litatea de a mai avea grijă de copii fără părinţi.Şi mult mai puţine şanse ca ţările să îşi poată plasa copii în asistenţă sau la familiile na­turale.

La modă e motivul că adopţia scu­teşte statul de costurile cu îngriji­rea copiilor aflaţi în plasament. În pla­sament, copiii mai au şansa de a fi în contact cu rudele, în timp ce agen­ţiile de adopţii întrerup acest le­gă­tu­ri”, ne-a declarat Roelie Post, func­ţio­nar european detaşat la Asociaţia Again­st Child Trafficking. Ea mai spu­ne că nu­mărul copiilor legal adop­ta­bili in­ter­naţional este în scădere. După in­trarea României în UE, nu­mă­rul co­piilor adoptabili a scăzut de la 40.000 la 20.000 pe an la nivel mon­dial.

Roelie Post a urmărit fenomenul şi consideră: “That this report was meant to be used in the EU Strategy on the Rights of the Child”. Fără succes până acum, strategia UE pentru drepturile copilului a fost anunţată încă din 2006, dar nu a fost finalizată. Iniţiativa s-a numit “Strategia Frattini” (pe atunci vicepreşedinte al Co­mi­siei Europene) şi s-a concretizat prin ra­portul fals al CE din 2010. Roelie Post a scris singura carte despre co­merţul cu orfani români până la introducerea legilor 273 şi 274 din 2004, care au oprit afacerile cu adopţii din România.

Cartea şi mai multe informaţii puteţi găsi la adresele:
www.romania-forexportonly.eu
againstchildtrafficking.org

***

  • Antena3:

Bârlad: Un adolescent de 14 ani a ajuns la spital în comă alcoolică (VIDEO)

Cezar Preda vrea să interzică accesul adolescenţilor în baruri, după ora 21:00, de luni până joi

E MAI MULT DECAT INFRICOSATOR DACA ESTE ADEVARAT:

Sondaj: Peste jumătate dintre tinerii români consumă produse etnobotanice

Aproape 60% dintre tinerii din ţara noastră consumă produse etnobotanice, potrivit unui sondaj realizat de Ciado România. Conform aceluiaşi sondaj, cei mai mulţi români cumpără produsele respective de pe Internet.

Sondajul arată o evoluţie îngrijorătoare a consumului de substanţe etnobotanice în ţara noastră, nu mai puţin de 55% dintre tineri făcând acest lucru.

Cei mai mulţi tineri cred că închiderea magazinelor în care se vând produse etnobotanice nu-i va face pe români să renunţe la consumul acestora. 69% dintre ei cred acest lucru, în timp ce 19% susţin contrariul.

57% dintre cei intervievaţi spun că achiziţionează produsele etnobotanice de pe Internet, în timp ce 41% susţin că le cumpără din magazine.

Lipsesc campaniile de prevenire

Chiar dacă 67% dintre românii chestionaţi consideră necesare campaniile de prevenire şi informare asupra riscurilor consumului de droguri, acestea nu au fost făcute în licee sau alte locuri publice, după cum afirmă peste 80% dintre cei intervievaţi.

Totuşi, 45% dintre respondenţi indică mall-urile şi cluburile ca fiind cele mai potrivite locuri pentru campaniile de prevenire a consumului de substanţe etnobotanice, în timp ce 21% dintre ei spun că acestea ar trebui făcute în şcoli şi licee.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-30 noiembrie pe un eşantion de 1.700 de persoane din 10 municipii reşedinţă de judeţ, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Marja de eroare este de +/- 2%.

  • CAMPANIE Jurnalul national:

Opriţi coşmarul “magazinelor de vise”!

Otrăvuri încă neidentificate în la­boratoare se vând, în miezul zilei şi-n văzul lumii, la colţ de stradă. La colţ de şcoală. Pe plicuri scrie “nerecomandat consumului uman”, dar vân­ză­to­rul te învaţă cum şi cât să pui, când îţi răsuceşti ţigara. Cui ce-i pa­să? Fraierul care i-a procurat insecticidul Mădălinei Manole riscă în­chi­soa­rea, pentru că Furadanul este pe lista substanţelor considerate peri­cu­loase. Canabinoidele sintetice ce com­pun “etnobotanicele” se vând ori­c­ui, în magazine, online, prin mica publicitate. Un tânăr de 17 ani a murit din cauza lor. O studentă a intrat în comă, un alt tânăr a fost în­jun­ghiat. Sute de copii, unii dintre ei încă la şcoala generală, au ajuns la ur­genţe din cauza lor! Desigur, nici unul dintre ei nu era un “Mă­dă­lina Manole”. Şi-n afară de făţărnicie, ce le oferim cu adevărat acestor copii?

Poveste de alungat curiozităţile ucigaşe ale adolescenţilor

Substanţele de vis te duc pe lângă moarte

Moartea sau închisoarea, preţul etnobotanicelor

ETNOBOTANICE”=DROGURI:“Etnobotanicele” sunt prafuri create în laborator

Pe data de 21 noiembrie 2010 am mers la Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti pentru a vedea Liliacul, celebra piesa a lui Johann Strauss- fiul.

Am fost uimit si dezgustat in acelasi timp sa vad holurile Teatrului National de Opereta Ion Dacian impanzite cu asa-zise tablouri de “arta” care erau pur si simplu picturi cu pornografie infantila, tablouri porno cu copii.

Sunt sigur ca multi dintre voi o sa spuneti ca exagerez, de aceea atasez cateva poze pe care am apucat sa le fac pe ascuns, tocmai pentru a putea arata lumii ce a ajuns opereta in ziua de azi… Fotografiatul acolo este strict interzis, asa ca nu am putut sa fac mai multe poze pentru ca paza mi-ar fi confiscat aparatul. De aceea m-am multumit cu aceste poze pe care le-am facut foarte repede si cu frica de a nu fi prins. De aceea imi cer scuze pentru calitatea acestora.

Va rog pe voi sa mergeti si sa faceti mai multe poze pe care apoi sa le postati pe Internet ca sa stie si lumea in ce hal a degenerat arta in ziua de azi.

Eu va intreb, DACA AS FI FOST ACOLO CU FIUL MEU? sau DACA AS FI FOST ACOLO SU FRATIORUL MEU MAI MIC?

ESTE NORMAL SA FIE ASA CEVA AFISAT PE TOATE ZIDURILE intr-un teatru national de opereta?

Cat despre Liliacul, sau mai bine zis aceasta noua interpretare moderna a acestuia este o josnicie!
Efectiv si-au batut joc de muzica superba si de scenariul frumos al piesei initiale.

L-au transformat intr-un mediu orgiastic homosexual, sau bisexual, cu puternice tente sexuale si de prost gust. Daca nu credeti, mergeti sa il vedeti si apoi postati aici pe forum parerea voastra sincera.

Eu am vazut Liliacul mai demult si credeti-ma ca am fost socat sa vad in interpteratea aceasta noua ce au facut din el…

De exemplu contele apare ca un bisexual excentric care se saruta cu alti barbati sau femei, femeile se saruta intre ele etc.. Totul este o imensa orgie in care actorii nu se sfiesc sa afiseze explicite mesaje hetero, homo sau bisexuale.

La final apar inclusiv doi oameni aproape goi complet ca niste tapi (…), cu coarne, copite de tap, si vopsiti in alb din cap pana in picioare, cu multiple simboluri sataniste desenate pe ei peste vopseaua alba, si care au simulat explicit dansul imperecherii.

Scena balului mascat din aceasta interpretare a Liliacului seamana izbitor cu scena ritualului Masonic Satanist orgiastic infatisat in filmul Eyes Wide Shut al lui Stanley Kubrick.

Vedeti aici ritualul, apoi mergeti sa vedeti “Liliacul” la Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti si apoi sa imi spuneti daca nu sunt lucruri foarte asemanatoare.

Satanic Masonic Ritual – Eyes Wide Shut (Complete)
http://www.youtube.com/watch?v=A_RAGf1S7-I

Deci se pare ca pozele porno cu copii de pe holurile teatrului national de opereta au legatura cu mizeria de interpretare moderna a Liliacului…

Revenind la poze:
1.jpg) In prima poza atasata se vad doi oameni goi pregatindu-se pentru un act sexual si un copil nevonovat care sta si se uita la ei.

2.jpg) In poza a doua apare o mama care isi dezbraca fiica minora si o prezinta asa dezbracata si rosie in obrajori…

3.jpg) Apoi am pozat lumea care trecea nepasatoare pe langa acel tablou groaznic.

4.jpg) Apoi inca un tablou cu un barbat si o femeie goi complet (cel putin nu mai apar copii in tabloul asta porno deci poate ca este cel mai “cuminte” de acolo…).

Din nefericire m-am oprit din facut poze pentru ca riscam sa fiu prins de paza. Mai erau multe alte poze explicite cu pornografie cu copii care efectiv mi-au produs greata, CUM SA FIE ASA CEVA EXPUS IN PUBLIC? SI LA OPERETA!!??

De exemplu sa mergeti la barul din incinta Teatrului National de Opereta Ion Dacian si acolo o sa vedeti un barbat si o femeie tinandu-se de mana legati amandoi cu un lant si carora li se vad explicit si in detaliu organele genitale. (…)

Rog moderatorii sa nu imi cenzureze topic-ul catalogandu-la ca “prea vulgar” deoarece eu nu am intentionat sa scriu un topic vulgar sau nesimtit. Pur si simplu am descris o stare de fapt reala din incinta unui loc cat se poate de public, unde aceste lucruri groaznice pot fi vazute de toata lumea, inclusiv de minori.

Vorbesc aici de cel mai respectat teatru de opereta din Romania, si anume Teatrului National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, si va rog, ganditi-va ca ati putea sa mergeti acolo fara sa stiti cu copiii vostri. De aceea va scriu acest mesaj!

Lumea trebuie anuntata si noi trebuie sa ne unim sa facem ceva! Lumea a degenerat in ultimul hal daca si la opereta am ajuns sa vedem asa ceva!

*


Din pacate au inceput decesele si la baietii vaccinati cu Gardasil. Primul raport: un baietel de 10 ani din New Jersey.

Sumar:

1.) Mercurul din vaccinuri

a.  Generalităţi

b.  Acţiunea Thiomersalului:

Acţiune alergică

– Sindromul de hiperactivitate (ADHD)

– Autism

– Studii care atestă legătura dintre mercur şi autism

– Renunţarea la vaccinuri cu Thiomersal, dar nu de tot…

2.) Aluminiul din vaccinuri, numit “micul secret murdar” al imunologilor

Textul articolului:

Datorită substanţelor pe care le conţin, vaccinurile intoxică organismul, cu urmări grave în timp. Dacă vaccinurile nu ar fi fost considerate de-a lungul timpului, prin renumele pe care l-au căpătat, o adevărată “vacă sfântă”, bună de muls,  nu ar fi fost posibilă folosirea îndelungată a unor substanţe neurotoxice folosite drept conservanţi precum mercurul, fără ca să fie necesar. De ce? Doar fiindcă aşa a fost dintotdeauna şi poate fiindcă nimeni nu a pus la îndoială “siguranţa“ unor preparate cu un trecut istoric atât de cunoscut.  (“Lob der Krankheit”, Bert Ehgartner, 2008, p. 175).

Analiza alimentelor cu care se hrăneşte în mod curent un copil de 10 ani a scos la iveală reziduri a peste 80 de substanţe chimice, dintre care unele cu potenţial cancerigen, avertizează un recent articol publicat în Le Figaro.

(…)

Bilanţul este înspăimântător: 81 de substanţe chimice, dintre care 5 cancerigene, 42 posibil sau probabil cancerigene, 37 susceptibile de a dezechilibra sistemul hormonal. Micul dejun: unt cu ceai sau lapte. Doar aceste alimente, printre cele mai frecvente la micul dejun, conţin zeci de reziduuri cu potenţial mai mare sau mic cancerigen. Studiul previne, de asemenea, în privinţa alimentelor cu care sunt hrăniţi copiii la prânz: carnea tocată, tonul la conservă, pesticidele folosite în cazul legumelor. Substanţe chimice au fost depistate şi în guma de mestecat.

Analizele au descoperit, printre altele, nitraţi şi cloroform în apa de la robinet. Dar cel mai bogat  în reziduuri chimice este somonul conservat. Substanţe chimice au fost descoperite şi în farfuriile folosite pentru încălzirea alimentelor la microunde. Asociation Generations Futures precizează că, în majoritatea cazurilor, nu erau depăşite limitele legale stabilite de Comisia Uniunii Europene şi instanţele internaţionale în privinţa fiecărei substanţe chimice. Totuşi, nu poate fi trecut cu vederea numărul imens de substanţe chi­mice care-şi dau întâlnire în farfuria cu mâncare dată copiilor.

De asemenea, nu pot fi ignorate riscul pe care-l reprezintă pentru consumator acest cocteil de substanţe chimice, subestimarea acestuia şi chiar o eventuală legătură directă cu creşterea numărului de cancere pediatrice.

***

Stiri de la ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

UE versus scolile catolice. Viviane Reding, comisar UE pentru Justitie, a respins afirmatiile unui ministru polon potrivit carora scolile catolice din Polonia pot refuza angajarea unor profesori homosexuali. Potrivit lui Reding, legislatia UE anti-discriminare are intaietate fata de dreptul institutiilor religioase de a lucra doar cu persoane care sunt conforme cu normele religioase (link).

Eckstein Kovacs. Dupa ce a ratat, la ultimele alegeri parlamentare, un post de senator de Cluj datorita informarii publice derulate de AFR privind sustinerea pe care o acorda homosexualilor, Peter Eckstein Kovacs a reusit sa obtina un post de consilier pe langa Cotroceni. Va reamintim ca acest politician a introdus acum cativa ani in Parlament un proiect de lege pentru legalizarea casatoriilor intre homosexuali. Zilele acestea si-a anuntat candidatura la sedia UDMR. Ii uram esec! (link)

Craciun fara Hristos. Ne-am obisnuit deja de ani de zile sa vedem in mass-media un Craciun plin de reni, mosi si bauturi racoritoare, dar fara Cel la care se refera esenta Craciunului: Iisus Hristos. La o scoala americana, pentru concertul de Craciun, copiilor li s-a cerut sa nu cante despre Hristos sau Dumnezeu! Alternativa a fost pana la urma un cantec al ABBA (link).

Episcop peruan impotriva reducerii varstei legale pentru relatii sexuale. Congresul national peruan dezbate reducerea varstei minime legale pentru acte sexuale de la 18 la 14 ani. Arhiepiscopul catolic de Piura, Jose Antonio Eguren, presedintele Comitetului Episcopilor Peruani, s-a pronuntat ferm impotriva initiativei, afirmand ca exista riscul ca Peru sa devina o destinatie a turismului sexual pentru pedofili (link).

Irlanda: Statul nu trebuie sa submineze familia. „In efortul de a-i proteja pe copii, Statul trebuie sa protejeze si unitatea familiei”, a declarat John Murray, Ministrul de Justitie al Irlandei. Declaratia lui vine in contextul in care in tara se dezbate convocarea unui referendum asupra drepturilor copilului, drepturi care se vor duse la extrem de catre unele asociatii, pana intr-acolo incat copiii devin rupti de familia lor, iar drepturile si autoritatea parintilor nu mai exista (link).

”Homosexual” de la varste tot mai scazute. Un studiu recent confirma efectul propagandei degenerarii asupra mintilor tinere. Potrivit rezultatelor studiului, varsta celor care se declara public a fi homosexuali este in scadere. Daca in anii 60, media de varsta era de 37 de ani, acum ea a coborat la 21. Organizatorii studiului afirma ca asta indica o incredere mai mare in societate si in cei din jur. O respondenta in varsta de 21 de ani, care si-a asumat o identitate lesbiana cand avea 15 ani, a declarat ca decisiv pentru ea au fost anumite modele publice care au inspirat-o. Un alt factor a fost, cel putin pentru ea, legalizarea parteneriatelor homosexuale si ridicarea interdictiei de propaganda homosexuala in scoli (link).

Verde in fata. Ii recomandam respondentei de mai sus un documentar realizat in Africa de Sud care prezinta, pe intelesul adolescentilor, riscurile pe care le comporta anumite stiluri de viata la adresa sanatatii si chiar vietii. Va invitam sa urmariti online acest film – cei ce doresc subtitrarea in romana, ne pot scrie. Africa de Sud se confrunta cu o epidemie de SIDA, iar perspectivele de imbunatatire a situatiei nu exista. Cel mai eficient mod de a te proteja de boli cu transmitere sexuala este abstinenta (link).

Legalizarea eutanasiei in Australiana, esuata. Initiativa de legalizare a eutanasiei voluntare in Camera Superioara a Australiei nu a mai fost supusa la vot saptamana trecuta, dupa ce a devenit clar ca nu va avea sprijinul necesar pentru a fi adoptata. Propunerea fusese inaintata de doi parlamentari de la Laburisti si Verzi. Cativa parlamentari au declarat, in preajma dezbaterii, ca, desi sustin ideea, nu pot vota in favoarea ei. Probabil din cauza reactiei alegatorilor, spunem noi. La urma urmei, un parlamentar trebuie sa promoveze pozitia celor ce l-au ales, nu agenda personala (link).

Studiu: Musulmanii, discriminati la angajare in Franta. Un studiu Stanford arata ca, in Franta, crestinii au de 2,5 ori mai multe sanse sa se angajeze decat musulmanii. Decizia recenta a Frantei de a interzice portul valului islamic in public a inflamat tabara musulmana, desi oficialii au insistat ca nu e o masura impotriva musulmanilor. Totusi, se pare ca majoritatea francezilor nu agreeaza diferentele care ii separa pe musulmani de restul societatii, iar aceasta atitudine se reflecta si in disponibilitatea redusa de a angaja musulmani (link).

Argumente in favoarea casatoriilor homosexuale? Va recomandat un articol pertinent aparut pe mercatornet.com, in care sunt dezbatute opinii, declaratii si pozitii ale militantilor pentru casatoriile homosexuale. Articolul este excelent prin prisma faptului ca pune alaturi logici contradictorii ale activistilor.

Unde dorm copiii lumii. Un album foto, realizat de britanicul James Mollison in mai multe tari ale lumii, ne prezinta locurile in care dorm copii din diferite culturi (link).

***

Legaturi cu:

***

Mihai Viteazul purta moaştele Sfântului Nicolae în războaie

O altă cronică spune că, înainte de a le aduce la această biserică, atunci când mergea la lupte, Mihai Viteazul obişnuia să le poarte la piept, lângă inimă. Într-o cronică se zice că a purtat mâna dreaptă a Sfântului Nicolae chiar în lupta de la Călugăreni”, mai povesteşte părintele Cărămizaru.

Moaştele au ajuns pe teritoriul ţării noastre prin intervenţiile unui negustor foarte bogat, care a intervenit pe lângă cardinalul de Bari. “Cardinalul i-a dat mâna dreaptă cu care binecuvânta Sfântul Nicolae şi ca un semn de apreciere pe care o avea faţă de Mihai Viteazul. A auzit că este un preţuitor al credinţei creştine în zona Balcanilor“, se consemnează în scrierile vremii.

Biserica unde sunt depuse moaştele Sfântului Nicolae a fost rectitorită de Constantin Brâncoveanu, aici aflându-se înrgopate rămăşiţele sale. După unele izvoare, pe acest loc a fost ridicată o altă biserică pe la anul 1500. Însă a căpătat frumuseţea pe vremea lui Constantin Brâncoveanu. Văzând Vodă că atâta norod era în buricul târgului a hotărât să facă această biserică luminoasă şi spaţioasă“, spune preotul Cărămizaru.

Minunea de la Biserica “Sfântul Gheorghe cel Nou”

Părintele bisericii de la Kilometrul 0 al Capitalei spune că cea mai recentă minune s-a întâmplat anul trecut, pe 6 decembrie. “E vorba de o doamnă care a venit aici sprijinându- se de pereţii bisericii, pentru că nu putea să meargă, era bolnavă de cancer, într- o formă avansată. A ajuns la racla Sfântului Nicolae şi a plecat vindecată, nu mai avea nicio durere. Mi-a povestit la o săptămână după această minune. Am găsit-o plângând lângă racla Sfântului”, îşi aminteşte preotul Cărămizaru.

Sărbătoarea a început aseară, în jurul orei 18.00, cu slujba de vecernie. Apoi, împreună cu pelerinii, cu lumânări aprinse, a fost înconjurată biserica. Racla a fost depusă în pridvorul bisericii şi va sta aici până la sfârşitul praznicului, care se va încheia pe 7 decembrie.

“Sfântul Nicolae este un mare binefăcător, un chip al blândeţelor. De aceea copiii îl identifică cu Moş Nicolae, aducători de daruri, un premergător al lui Moş Crăciun. În Ajunul acestor sărbători mari, oamenii parcă sunt mai motivaţi de emoţie sfântă. E o perioadă de post, de rugăciune, dar şi de bucurie.”

  • Theologhia:

Şedinţă de lucru a Comisiei pentru Statut din cadrul Sfântului Sinod

Vatican: Dupa 50 de ani de ecumenism este nevoie de o “noua energie”

***

Escrocii fac orice pentru a stoarce bani de pe urma celor care au viaţă grea. A celor care au rămas fără serviciu, se luptă cu criza financiară sau pur şi simplu suferă din dragoste. Şi pentru că de multe ori în clipe grele, românii apelează la credinţă escrocii au învăţat să speculeze acest lucru. Ultima lor găselniţă este anunţul dat la ziar de false măicuţe care promit contra cost rezolvarea oricărei probleme.


Categorii

Ecumenism, Educatie, Pagini Ortodoxe, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

30 Commentarii la “Cum au ajuns mai bine de jumatate din tinerii romani sa se DROGHEZE cu etnobotanice? Campanie pentru informarea elevilor si pentru inchiderea magazinelor mortii/ CINE NE DISTRUGE, NE PERVERTESTE SI VREA SA NE TRAFICHEZE COPIII (sub masca adoptiilor)? CINE VREA CU ORICE PRET SA STRIVEASCA FAMILIA? FMI LUPTA (SI) CONTRA VIETII, IAR COMISIA EUROPEANA (SI) PENTRU VANZAREA PRUNCILOR ROMANI? (Stiri pe tematica familie, sanatate, credinta 1-4 decembrie 2010)

  1. Poate ar fi indicat sa puneti informatiile referitoate la falsele moaste si maicute in alta parte decat cele referitoare la moastele sf. Nicolae sau la o distanta, nu stiu.
    Citind urmatoarea stire am fost tentata sa cred ca si cele referitoare la sf. Nicolae sunt tot false, ca doar mai intainte stirea cu cele false mi-a lasat o impresie puternica.
    Se poate ajunge la un talmes-balmes.

    Doamne, ajuta.

  2. Iertati-ne, e greu sa le delimitam cumva chiar pe toate, fiind extrem de multe si de diverse, dar incercam…

  3. Azi se serbeaza si Sfantul Ioan Damaschinul.
    Un articol interesant pe engleza traducere dupa fostul istoric oficial al Patriarhiei crestin ortodoxe a Antiohiei, dr. Asad Rustum:
    http://araborthodoxy.blogspot.com/2010/03/asad-rustum-on-st-john-of-damascus.html

  4. Suntem o natie careia nu-i mai pasa de copiii ei. Ma refer la cei nascuti, nu mai vorbesc de cei avortati. Sunt ultima noastra preocupare. Avem alte preocupari mai “inalte”, mai “urgente” si mai “importante”. Fiecare se ocupa de proprii copii, in mod exagerat chiar, facand din ei niste mici “zeisori” super rasfatati, dar la nivel de tara NU ne pasa de ceea ce se intampla, de parca nu ne-ar putea afecta si pe fiecare dintre noi.

  5. @Antuza:
    Foarte bine sintetizat.

  6. Acestea a spus Domnul poporului Său, prin Prorocul Ieremía: Pentru că au părăsit ei legea mea, (…) şi n’au ascul-tat glasul meu, ci au mers dupre cele alese ale inimii lor celei rele, şi dupre idoli (…) – pentru aceea, iată, eu hrănesc pre ei cu nevoi şi voiu adăpa pre ei cu apă de fiere/Ier.. 9:13,14/

    Aţi cunoscut voi oare ce am cunoscut eu pe acest pământ? Am cunoscut un om ce săvârşea mai cu seamă aceste zece păcate: 1. Nu a crezut în Dumnezeu, 2. S’a închinat la tot felul de plăsmuiri ca lui Dumnezeu, 3. A hulit şi ocărât numele Domnului, 4. Şi-a bătut părinţii, 5. A petrecut Duminica lucrând, ca într’o zi de Luni, 6. A omorât un om, 7. A făcut preacurvie, 8. A furat şi de la prieteni, şi de la neprieteni, şi de la tovarăşii săi, şi de la Biserică, şi de la stat, 9. A minţit şi a jurat strâmb la judecăţi, 10. I-a pizmuit pe vecinii lui şi şi-a dorit pentru sine lucrurile altora. După cum vedeţi, acest om a încălcat toată Legea Veche a lui Dumnezeu. A spart Tablele lui Moisì şi s’a închinat viţelului de aur al Evreilor.

    Vai, fraţii mei, de câte ori m’am gândit la acest nelegiuit, de îndată mi-am amintit de încă unul asemenea, de încă zece şi de încă o sută asemenea. Cred că şi fiecare dintre voi veţi afla cel puţin zece aseme-nea nelegiuţi în jurul vostru. De ce e oare de mirare că Dumnezeu ne-a lăsat şi ne-a dat sabiei celui mai cumplit popor din lume?
    Zadarnic vom zice: dar nu era aşa tot poporul. Cu adevărat, nu era. Dar nici toţi Israilitenii nu păcătuiseră cu femeile Madianiţilor, şi cu toate acestea urgia a venit asupra întregului norod, şi au murit 24.000 de oameni. /Num. 25/ Mai vreţi încă o pildă? Când Iisus Navì a intrat în ţara făgăduinţei, un singur om a păcătuit lângă Ieri­ hon, ascunzând ceva din prăzi, dar din pricina fărădelegii sale au pierit într’o zi 3.000 de războinici. /Is. Nv. 7/ Încă o pildă: când Filis-tenii au adus înapoi Israilitenilor Chivotul Legământului, toţi s’au bucurat mult, iar cineva, din bucurie şi curiozitate, a deschis Chivo­ tul şi a privit înăuntru. Pentru aceasta, au fost îndată loviţi de mâna Domnului – dar nu numai aceia, ci şi mulţi alţii, 50.000 din norod. /I Împ. 6:19/ Oare nu aţi citit că puţin a trebuit unei corăbii să se scu-funde cu toţi călătorii, din pricina fărădelegii unui singur om, Prorocul lui Dumnezeu, Ioná? De ce e oare de mirare că corabia statului nostru s’a scufundat din pricina miilor de păcătoşi mai mari decât Prorocul Ioná?
    Să nu-mi pomeniţi de Sodoma şi de cuvântul spus de Domnul către dreptul Avraám – când Avraám l-a întrebat pe Domnul dacă va nimici cetatea cea păcătoasă a Sodomei de se vor mai afla acolo zece drepţi, iar Domnul i-a răspuns că nu, ci va cruţa întreaga ce-tate a Sodomei pentru acei zece drepţi. Voi ziceţi: doar erau în norodul Sârbesc(românesc-n.m.-) mai mult de zece drepţi, de ce oare Domnul nu ne-a cruţat? Acesta este cuvânt de ispitire. Ca şi cum nu aţi şti că Sodoma era o cetate păgână; că ei nu-l cunoşteau pe Unul Dumnezeu, ca neamul Israilitean; că nu erau botezaţi în numele Sfintei Treimi, nici împărtăşiţi cu Sângele lui Hristos, ca neamul Sârbilor(românilor). Deosebirea e ca de la pământ la cer. De aceea, Cel ce judecă după dreptate nu a vrut să cruţe Sodoma pentru zece mii, nici pe Sârbi(români) pentru sute de mii de suflete drepte. Căci Sodomlenii nu au ştiut defel de-spre Unul Adevăratul Dumnezeu. Evreii ştiau de Unul Adevăratul Dumnezeu, prin proroci şi prin nenumărate minuni. Iar Sârbii(românii) ştiau de Dumnezeu ce s’a arătat lumii în chipul Domnului Iisus Hristos. Măsura cunoaşterii lui Dumnezeu este şi măsura pedepsei.

    Aşadar, să nu ne mai măsurăm cu Dumnezeu, ci cu adevărată mărturisire şi smerită pocăinţă să strigăm: Drept eşti Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, şi cu dreptate ne-ai hrănit pe noi, Sârbii(românii), cu nevoi şi ne-ai dat să bem fiere. Căci mulţi dintre noi au călcat Sfânta Ta Lege, ca şi când ar fi fost vreo mâzgălitură parlamentară. Şi n’au călcat-o doar o dată, într’o zi, ci douăzeci de ani, în faţa cerului şi a pământului. Şi mulţi au uitat de Tine, Dumnezeul părinţilor noştri, Dumnezeul Sfinţilor noştri Împăraţi şi Patriarhi, al postitorilor şi al rugătorilor, al nevoitorilor şi al mucenicilor, şi au început să umble după cugetul şi vrerea inimii lor, împietrită de patimile trupeşti şi de ispitirile diavoleşti. De aceea, cu dreptate ne-ai hrănit cu întregul blid de nevoi şi cu paharul cel plin cu fiere, slăvite şi înfricoşate Doamne! Iar acum, Doamne, cu zdrobire ne rugăm Ţie, izbăveşte rămăşiţa norodului Tău, pentru a nu ne mai batjocori ereticii şi păgânii, pe noi şi pe Tine, zicând la un pahar de vin: Unde este acel Dumnezeu al Sârbilor(românilor)? De ce nu îi ajută acum? De ce nu îi izbăveşte din mâna noastră, daca este mai puternic decât noi? Şi unde este acel Sfânt Sávva al Sârbilor(unde sunt sfinţii românilor)? De ce nu îi păzeşte pe Sârbi(români), de vreme ce Sârbii(românii) îl iubesc şi îl preamăresc atâta?
    Din mâna Ta, Doamne Sfinte, vom primi din nou şi nevoi, şi fiere. Dar nu ne da pe noi în mâinile oamenilor.
    Ajută-ne, Doamne, ajută-ne să ne îndreptăm, ca să slujim fără de prihană. Dă-ne puterea Sfântului Tău Har ca, în fiecare zi, după Legea Ta, cu toată suflarea să slăvim şi să mărim pe Singurul Adevăratul Dumnezeul nostru, cel în Treimea dătătoare de viaţă, cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, în vecii vecilor. Amin.

    Sfântul Nicolae Velimirovici – Prin fereastra temniţei

  7. Problema cu pozele de la opereta ca si cu noua versiune a Liliacului nu este ca exista, problema este ca majoritatea le accepta ca pe “arta”. Aia e nenorocirea! EU am observat in repetate rinduri reactia publicului la astfel de aberatii numite arta moderna: dezgust sau soc foarte repede suprimat. Este un intreg sistem aici. Daca sa spunem X face parte din acest sistem, el este promovat cu tam-tam de critici (care sint si ei din acelasi lot), de mass-media, de patroni de galerii de arta si muzee (in cazul asta) unde sint expuse gunoaiele lui X, frumos ambalate, sforaitor explicate. Chiar daca X in realitate este un individ cu putin talent sau fara. Si atunci unei majoritati tacute i se imprima de catre o minoritate foarte vocala si detinind controlul acelor mijloace de influentare si de validare (sau de auto-validare)ca ce face X este arta. CU alte cuvinte aceasta minoritate a monopolizat definitia ideii de arta (in acest caz). De fapt aceasta minoritate a reusit sa monopolizeze definitia cam in orice domeniu: de la stiinte politice pina la arta. Daca aceasta minoritate si sistemul ei de amplificare (mass-media, mediul academic, etc)decide ca X este cel mai bun atunci noi trebuie sa credem chestia asta pentru ca noi ne-am incredintat sistemul de valorificare, de definitie, acestei minoritati. In cazul asta se trage un mic discurs, ceva de genul ” Sobek dezvolta teme ale societatii actuale, o societate in care relatia de cuplu se dezvolta pe un teren meandric, complex, ambiguu” (asta-i de la mine 🙂 si unii isi inabuse revolta, altii “pun botul” repede-repede ca nu cumva sa cada de fraieri, iar cei care striga ca “mai lume, ce-s mizeriile astea obscene, vomitive sau total absurde”, li se inchide gura cu: “ba, incultule, ce stii tu despre arta moderna, cea complexa la care numai oamenii inteligenti au cu adevarat acces”. E foarte interesant cum s-a creat ideea ca cel care intelege arta moderna face parte dintr-o elita. Si cum la toti ne place sa credem ca facem parte dintr-o elita……

  8. Apropo de arta (post)moderna. Hai sa va povestesc ceva hazliu si relevant totusi. Acum mai multi ani am fost la un festival al dansului modern (cred ca era la Odeon). Dupa citeva minute de vizionare a unor chestii ciudate, fara sa putem sa le “bunghim” semnificatia, ne-am plictisit si ce puteam altceva sa facem decit sa glumim pe seama a ceea ce vedeam. Vecina de linga mine ne-a admonestat ca nu respectam spectacolul. Eu am intrebat-o cu sinceritate daca intelege ceva din ce se intimpla acolo. Ea mi-a raspuns ceva de genul ca daca nu intelegem arta moderna sa nu mai venim la astfel de manifestari. La un anumit moment dat, in plina ‘activitate’ furibunda pe scena, se aprind luminile, actorii dispar brusc de pe scena lasindu-si “gadget”-urile de parca i-ar fi luat pe sus vintul. Noi ce din sala, ne holbam la scena asteptind sa se reia…ce faceau aia p-acolo…dar nimic. Am inceput sa ne dam cu parerea, inclusiv vecina, ca o fi pauza. Citiva s-au ridicat dar numai ca sa fumeze. Cam dupa vre-o 10 15 minute, apare o plasatoare zimbind si ne anunta: Spectacolul s-a terminat!

    Va dati seama ce ne-am distrat? Realitatea a batut toate bancurile! Sa nu va inchipuiti ca vecina care ne apostrofase cum ca nu intelegem arta postmoderna, s-a tulburat! Citusi de putin!

  9. Apropo de ce a spus Petra, nu cred ca majoritatea oamenilor ar accepta aceste „fenomene” ca arta, ci cred ca raul, uratul, anormalul au fost acceptate treptat, treptat de/in societate, peste tot. Lucrul asta s-a petrecut aproape imperceptibil, cu pasi mici dar intr-un proces continuu, mai ales dupa 1990 incoace. Lumea nu a fost atenta, mai bine zi a fost indiferenta la mersul lucrurilor, si aici din pacate si biserica are o vina, si din „nebagare de seama” ne-am trezit astazi cu tot felul de monstruozitati in jurul nostru, si ne intrebam cu „nevinovatie” de unde au aparut. Pai au aparut din lipsa noastra de trezvie, si asta acum ne costa, iar in viitor o sa fie din ce in ce mai rau. Chiar daca lumea in care traim este la modul general din ce in ce mai paralela cu credinta in Dumnezeu, ramane totusi constiinta omului care ar trebui sa functioneze ca un colac de salvare si sa-l avertizeze in fata lucrurilor nefiresti.

    Monopolul de influentare al majoritaii de catre o minoritate cu gusturi dubioase si cu dorinta vadita de a ne perverti conceptiile sanatoase despre viata, este tot o vina a noastra. Am permis cu inconstienta acestei minoritati sa-si faca de cap, iar generatiilor tinere si nu numai, sa le fie pervertite mintile si sa ajunga sa perceapa anormalitatea ca fiind ceva firesc. Iar dorinta de a fi in pas cu “moda” indiferent ce inseamna acesta “moda”, este alimentata din plin de o mandrie … prosteasca.

  10. @ antuza “nu cred ca majoritatea oamenilor ar accepta aceste „fenomene” ca arta, ci cred ca raul, uratul, anormalul au fost acceptate treptat, treptat de/in societate, peste tot. Lucrul asta s-a petrecut aproape imperceptibil, cu pasi mici dar intr-un proces continuu”.

    Foarte adevarat! politica pasilor mici a fost pina acum marea strategie aplicata de aceasta minoritate, in materie de morala, moravuri dar nu numai! Pina si Comisia Europeana a avut aceasi tactica: a ajustat incet incet din responsabilitatile statului national, si daca te uiti la istoria acestei institutii, de unde a pornit si ce a ajuns(un mielusel tehnocrat prin anii 50-70, urmat de o umflare exponentiala dupa crearea pietei comune, ajungind la monstruletul arogant, agresiv si bine hranit de acum….), e mai mult decit evident ca asta este tactica a lor,”a tutulor” celor din aceeasi gasca.

    Mai spui:”Chiar daca lumea in care traim este la modul general din ce in ce mai paralela cu credinta in Dumnezeu, ramane totusi constiinta omului care ar trebui sa functioneze ca un colac de salvare si sa-l avertizeze in fata lucrurilor nefiresti.” Buna observatie! Constiinta ar trebui sa functioneze. Pai asta ne delimiteaza pe noi, generatia ultimului secol, de toate celelalte generatii: indiferent cit de mare era derapajul moral in alte timpuri in societatile din Europa, exista constiinta ca acela este un derapaj moral. Acum exact acest ultim palier de aparare al sufletului uman, care asa cum remarcai si tu, transcende orice credinta religioasa, acea tresarire instinctiva a sufletului, semnalul de alarma cu care ne-a dotat pe toti, fara exceptie, Dumnezeu, exact asta este inabusit SISTEMATIC. Iar noi, vorba psalmistului, mai rau decit dobitoacele, “punem botul”, pe motiv ca niste X-i minoritari vin cu tupeu, cu multa, multa, f. multa obraznicie sa ne indice standardele si reperele dupa care sa gindim si traim.

  11. @petra:

    Constiinta care a fost sadita de Dumnezeu in om nu poate fi distrusa complet. De aceea alienarea societatii in care traim duce la crize de constiinta din ce in ce mai grave. Omul este impins sa accepte tot felul de aberatii, si indepartarea de Dumnezeu il lasa dezarmat in lupta cu rautatea acestui veac. Observ totusi ca oamenii vor sa se chinuie si sa prefere confortul material si trupesc, in speranta ca astfel pot umple golul sufletesc. Cu cat e pustiirea sufleteasca mai mare, cu atat creste si dorinta de a acumula bunuri materiale cu care constiinta sa fie adormita, sau macar “impacata”. Omul prefera sa traiasca mai degraba la limita (cea mai) de jos a moralei, si daca se poate fara morala crestina, pentru ca aceasta produce in mod fatal mustrari de constiinta care disturba cursul “linistit” al vietii, si care ar insemna responsabilizarea noastra in fata semenilor si a lui Dumnezeu. In plus cine se mai gandeste la o pedeapsa vesnica, sau la o rasplata vesnica?

  12. teama de a nu spune despre urat ca ESTE URAT sua despre lucrul murdar ca ESTE MURDAR (sau ORIBIL) cred ca apare din teama de a nu fi definit ca “prost” de snobi, asta mai ales daca tu in societate tintesti la o treapta superioara sau daca, nefiind f sigur pe tine, incerci cu toate puterile sa te mentii pe treapta pe care deja te afli. De aceea multi, desi sunt socati de uratenie, necinste, rautate, etc, isi tin gura ori isi intorc privirea in alta parte. Se pare ca ne e mai frica sa nu fim respinsi de societatea oamenilor decat de Dumnezeu. Dar daca ar striga 1, 2 7, 10, 20 de oameni ca uratul este urat, ca e oribil sa vezi pornografia infantila sub orice forme chiar si cea transpusa in “arta”, oare mentalitatea oamenilor nu s-ar schimba? Oare daca ar fi destui din cei care spun pe nume lucrurilor urate, snobii nu ar trece de partea cealalta? Refuz sa cred ca e deja prea tarziu pt asta. Hai sa nu ne fie atat de teama de clasificarile pe care ni le vor face oamenii. Sa fugim de snobism si lasitate.

  13. Sfinte Nicolae apara toti copiii de rautatea oamenilor mari! Apara-i pe copiii de saracie, de foame si de frig! Fii alaturi de ei mereu si nu lasa sa le fie rapita inocenta si zambetul curat de copil. Amin!

  14. Cel mai ingrozitor lucru privind pozele de la opereta e faptul ca acest spatiu este vizitat extrem de des de copii adusi de la scoala, cu clasa. Al meu, in anii trecuti mergea cu clasa cam de 3 ori pe an la opereta. Acum, din fericire, nu ii mai duce nimeni, e in clasa a v-a. Inainte organizau invatatoarele.
    Absolut ingrozitor.

  15. Pentru ca la articolul despre parintele Nicolae Tanase nu se pot scrie comentarii (din motive tehnice cred), vreau sa remarc un lucru. PROTV-ul chiar si cand vorbeste despre lucruri pozitive, ne baga sub nas “lozinca” lor obositoare: “GANDESTE LIBER!”. Ciudat indemn! Sa gandim liber raportat la ce, in comparatie cu ce? Ambiguu indemn care nu-ti transmite nimic, fiind ca picatura chinezeasca care prin repetare duce la spalarea creierului. Propuneri de schimbare a lozincii cu un indemn adevarat ar putea fi: FII BUN!, AJUTA-TI SEMENII!, FA FAPTE BUNE, si altele de genul asta.

  16. Am descoperit si noi ca era o eroare care nu permitea celor care folosesc Internet Explorer (doar) sa vada intreaga pagina si, deci, sa nu poata nici comenta. Acum se poate, chiar daca pagina arata cam rau in ultima ei parte. Mai incercam sa aranjam, dar pana atunci, Antuza, Petra si altii… puteti trimite acolo mesajele pe care le doreati.

  17. Asa, ca o coincidenta: acum la OTV se vorbeste de doui copii gasiti la Poplaca, eviscerati. Se mai spune cum ca astfel de cazuri de copii rapiti de masini suspecte sau ambulante false s-au mai intimplat in ultimul timp. Se mai spune ca rapitorii sint deghizati in calugari si calugarite….Mai mult nu stiu ca nu pot sa ma uit la tot

  18. Nebunia unei societati pierdute, un filmulet pe Youtube despre Vinerea Neagra cand in SUA oamenii se calca in picioare pentru a economisi cativa dolari:

    http://www.youtube.com/watch?v=fOshw4kIGR4&feature=player_embedded#!

    Inginerie sociala ale carei rezultate incep sa se vadadin ce in ce mai evident, populatia drogata, mintita, cu patimile excitate la maxim…

  19. Suntem un popor bun, frumos chiar si atunci cand demonstram o facem cu zambetul pe buze (nu m-am putut sa nu comentez vazand mamicile din deschidere). Singura problema a noastra e ca ne-am departat de Dumnezeu si invatatura Ortodoxa iar patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Il tinem pe Iisus bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriți şi dosădiţi până la pământ – mi-am permis sa il parafrazez pe Parintele Arsenie Boca.

    NEAMUL NOSTRU TREBUIE SA CONSTIENTIZEZE AMPLOAREA ACTIUNII SATANICE CE SE PREGATESTE CA URMARE A PACATELOR NOASTRE SI SA ISI SPELE DEGRABA PACATELE PRIN LACRIMI SUB PATRAFIR LA O SPOVEDANIE DUPĂ INDREPTAR, NUMAI ASA PUTEM NADAJDUI CA SE VA INDURA BUNUL DUMNEZEU DE NOI.

  20. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARGUMENTE CRESTINE SI MEDICALE IMPOTRIVA LEGII REPRODUCERII ASISTATE MEDICAL/ Parintii Nicolae Tanase si Mihail Milea despre avort si familie/ UN SCURT ISTORIC AL CONTROLULUI POPULATIEI/ Mutilarea copiilor cu botox si cu moda
  21. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Gura pacatosului”: MINISTERUL DE INTERNE recunoaste, intr-o adresa catre Forul Ortodox Roman, ca introducerea buletinelor electronice fara optiune AR FI INCALCAT DREPTURILE OMULUI. Despre cele trei variante de CI
  22. Pingback: Razboi întru Cuvânt » GRUP DE LOBBY FORMAT DIN LIDERI POLITICI SI AI ONU CER LEGALIZAREA DROGURILOR!
  23. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “EGALIA”, EXPERIMENT DE PERVERTIRE SATANICA A COPIILOR, IN SUEDIA. Indoctrinare programatica pentru homosexualitate a copiilor mici
  24. Pingback: BEBELUSII NASCUTI DROGATI - un flagel terifiant despre care nu se vorbeste si care ia proportii
  25. Pingback: HOMOSEXUALII POT ADOPTA COPII DIN ROMANIA, conform noii legi a ADOPTIEI INTERNATIONALE IMPUSA LA PRESIUNILE SUA! Liber la traficul de copii... :(
  26. Pingback: Despre flagelul contemporan al EROTIZARII (HIPER-SEXUALIZARII) COPIILOR. Inca o confirmare: PROGRAMELE TV, RECLAMELE SI MODA PROVOACA MATURIZAREA PRECOCE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: PIATA NEAGRA A COPIILOR ADOPTATI SI FORMELE DE SCLAVIE MODERNA. Cum ajuta Facebook la vanzarea copiilor catre PEDOFILI (VIDEO) - Recomandari
  28. Pingback: “PRIORITATILE” GLOBALE. Un raport inca “in lucru” al ONU recomanda LEGALIZAREA TUTUROR DROGURILOR!/ Propaganda “stiintifica” pentru utilizarea CANABISULUI in loc de unele medicamente analgezice sau psihotrope | Cuvântu
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare