IADUL INTR-UN BIT sau cum Google este nu doar ochiul ”atoatevazator”, ci si ”cartea mortii” in care sunt scrise… faptele noastre virtuale

19-02-2011 7 minute Sublinieri

[toc]

SingularityHub.com: Orice ai cautat [pe internet] poate si va fi folosit impotriva ta la curtea de judecata (traducere) (originalul in limba engleza)

Louie Helm

Care este cea mai rea modalitate prin care activitatea ta online se poate intoarce impotriva ta? Pierderea slujbei? Exmatricularea de la scoala? Dar a fi condamnat la moarte? Este ceea ce se intampla cu Jared Loughner. Activitatea sa online (hystory online search) este pe cale sa fie introdusa drept probă in procesul ce va urma. Iar procurorul spera sa foloseasca aceasta informatie pentru a-si intari posibilitatea de a obtine pedeapsa cu moartea. Implicatiile asupra vietii private/intimitatii noastre sunt serioase. Cum vietile noastre online devin din ce in ce mai publice si ”inregistrabile”, suntem expusi posibilitatii ca o informatie privata sa fie folosita public intr-un proces.

Dupa cum stiti, Jared Loughner este presupusul pistolar responsabil de deschiderea focului asupra unui supermarket populat din Arizona, luna trecuta, ceea ce a dus la uciderea a 6 oameni si la ranirea a 14, printre care si Gabrielle Giffords, membra a Congresului. Ceea ce s-ar putea sa nu stiti, in orice caz, este informatia facuta publica recent, legata de cautarile lui Laughner pe internet efectuate inainte de incident. Alt exemplu ce tine de invazia intimitatii s-a intamplat in cadrul unui proces lung de 4 ani ce s-a terminat prin condamnarea lui Rosario DiGorolamo. Dupa ani in care a pledat nevinovat inaintea curtii, acesta a recunoscut intr-un final vinovatia sa dupa ce au fost date in vileag cautarile sale [de internet] dupa ”lovituri de karate letale in spatele capului”. Aceste cautari de internet au fost efectuate chiar inainte de uciderea sotiei sale, petrecuta intr-un mod similar.

Orice ai cautat pe internet poate si va fi folosit impotriva ta la curtea de judecata

Orice ai cautat pe internet poate si va fi folosit impotriva ta la curtea de judecata

In timp ce, la o prima privire, pare ca orice invazie a intimitatii, in aceste cazuri, va servi procurorilor federali sa dea unor oameni periculosi pedeapsa ce o merita, acest lucru continua, in acelasi timp, un trend de a accepta că din ce in ce mai multa informatie privată/intima din computerele suspectilor este folosita in curtile de judecata si este un reminder despre cat de putina intimitate exista online in aceste zile. Informatii postate pe siteuri ca Facebook sau MySpace sunt deja folosite de Politie si alti oficiali pentru a pedepsi criminali ce au fost indeajuns de prosti pentru a face publice rautatile lor. In Marea Britanie au existat cazuri in care politia a arestat indivizi ce au postat poze cu ei insisi aratrandu-si cutitele in spatii publice (a detine o arma in public este ilegal in Marea Britanie). Multi angajatori au inceput, de asemenea, sa verifice retelele web sociale ale actualilor sau viitorilor angajati pentru eventuale semne de avertizare la care ar trebui sa fie atenti.

Din ce in ce mai mult, totusi, informatiile legate de cautarile de internet non-publice, ca acelea folosite impotriva lui Loughner sunt luate cu forta din computerul inculpatului sau chiar obtinute direct de la siteurile folosite de suspecti. In timp ce multi oameni (inclusiv noi – n.n.) sprijina darea in judecata a pedofililor, criminalilor, teroristilor, prin folosirea a oricarei informatii posibile, acest gen de cazuri stabilesc precedente juridice care nu pot fi, cu usurinta, sterse. Cu cat sunt mai multe informatii private colectate si folosite impotriva inculpatilor in aceasta maniera, cu atat mai mare va fi tentatia de a folosi aceste metode in cat mai multe circumstante. Sigur ca nimeni dintre noi nu se asteapta sa fie acuzat de crime similare cu cea a lui Loughner, insa pierderea intimitatii implicata de aceste cazuri poate fi o pilula amara de inghitit. Google si alte motoare de cautare au recunoscut deschis ca salveaza rezultatele cautarilor si multe alte activitati online cu procesele lor analitice si de urmarire (crawling processes in orig.). Dar este o linie de de demarcatie foarte fina intre genul de informatie care este publica, genul care ar trebui sa ramana privata, si in care caz anume autoritatile ar trebui sa aiba puterea de a recupera informatia.

In acest moment, singurul obstacol ce a mai ramas in calea folosirii cat mai dese a informatiei (de tip privat – n.n.) nu este abilitatea de a o obtine, ci greutatea de a dovedi in mod definitiv ca persoana care este acuzata este aceeasi cu cea care a performat cautarile. In timp ce Google este in masura, cu usurinta, sa obtina toate cautarile tale de oricand, nu sunt inca in masura sa dovedeasca dincolo de orice indoiala ca ai fost tu cel care a apasat pe SEARCH, chiar daca acest SEARCH a venit de la adresa ta de IP sau a fost initiata de pe contul tau de logare. In timp ce majoritatea dintre noi ar vrea sa il vada pe Jared Loughner pedepsit in cel mai deplin sens al legii pentru crimele sale inimaginabile, a aduce cautarile sale de internet in curtea judecatoreasca este o tema controversata ce exacerbeaza ingrijorarile legate de initimitate/privacy.

In mod normal nimeni dintre noi nu va trece prin acest gen de probleme. Dar chiar fara eventualitatea imediata de a te regasi in fata judecatorului pentru ceva intr-atat de serios incat sa duca la obtinerea cautarilor tale de pe internet, posibilitatea este suparatoare. Asa cum camerele CCTV (de supraveghere) sunt instalate in orase pentru a monitoriza totul de la traficul de droguri la eliberarea de tichete de parcare, simtim din ce in ce mai mult, in ceea ce priveste vietile noastre, ca nu ne mai putem indeparta de ochiul veghetor al lui Big Brother. Adaugati la asta si faptul ca oricine care are un smartphone in buzunar are un dispozitiv de inregistrat la el, si ca amprenta noastre digitala este mult mai cuprinzatoare odata ce fețele, locațiile și tranzacțiile noastre sunt usor de vizualizat oricand. De asemenea, la generatia actuala a celor mai mici de 20 de ani gandul de a fi supravegheat nu este intr-atat de invaziv datorita faptului ca au crescut in epoca social media si oamenii au inceput sa aiba mai putin respect fata de intimitatea personala a altora. Acest fenomen este greu de acceptat pentru majoritatea celor mai in varsta. Cazurile Jared si Rosario fac parte dintr-o tendinta in crestere a probelor online/high-tech ce isi gasesc drumul spre curtile de judecata, tendinta care nu arata in niciun fel ca ar incetini. Asa ca fiti atenti dupa ceea ce cautati pe internet: s-ar putea sa se intoarca impotriva voastra.

Nota noastra:

Ca o completare pentru cei care stiu engleza (sau franceza), este foarte instructiva o brosura editata de EDRI (European Digital Rights) exact despre genul de situatie in care poate ajunge cineva sa fie acuzat pe baza activitatii sale de pe internet cuplata, in mod paranoic si fals, cu alte activitati ale sale, de activitate terorista.

Brosura se poate vizualiza la acest link: http://www.edri.org/comic-book/en/Under-surveillance-comic-book.html

”Intriga” este despre un jurnalist specializat pe teme legate de razboiul din Afganisthan, care datorita unor imprejurari fortuite este suspectat de activitati teroriste; autoritatile federale folosesc inclusiv activitatea sa de pe internet (participarea la forumuri, de pilda) pentru a il pune sub acuzare.

Hotnews: Viziunea lui Eric Schmidt, CEO Google, despre viitor: cu ajutorul internetului nu vom mai uita nimic, nu vom fi niciodata singuri si nici plictisiti (sursa articol)

[pullquote]”Tehnologia ne serveste pe noi si nu invers”[/pullquote]

Eric "Evil" Schmidt

Eric "Evil" Schmidt

Dupa anunturile legate de planurile companiei, CEO-ul Google a tinut un discurs despre internet si a expus publicului viziunea sa asupra viitorului acestei tehnologii. Argumentul sau a fost contruit ca o replica la temerile scepticilor care cred ca internetul le va distruge viata personala. „Tehnologia ne serveste pe noi si nu invers” a parut sa fie laitmotivul discursului.
Schmidt a enumerat o serie de inovatii aduse de Google care au schimbat lumea:

  • Google Android, care pentru multi oameni reprezinta singurul mijloc de acces la internet;
  • Aplicatiile pentru Android, printre care si o aplicatie pentru daltonisti care ii ajuta sa distinga culorile;
  • Tehnologia cloud-computing folosita pentru imbunatatirea serviciului Google Translate, care ii ajuta pe oameni ce vorbesc limbi diferite sa comunice eficient;
  • Google Instant, care te ajuta sa economisesti timp cand folosesti motorul de cautare;
  • Google Chrome, care funtioneaza cu HTML 5, un nou standard pentru web.

Practic enumerand toate aceste servicii, Schmidt a incercat sa sublinieze cum compania sa vine in ajutorul oamenilor. Si nu in ultimul rand este de mentionat tendinta tehnologiei de a imbunatati transparenta in procesele politice. In acest sens, a dat drept exemplu situatia din Egipt, cand guvernul a blocat accesul la Internet, asa ca Google in colaborare cu Twitter a oferit egiptenilor un serviciu prin care puteau suna sau trimite sms la un numar de telefon, iar mesajul lor era postat automat pe Twitter. Aceasta aplicatie nu a fost planuita, ci a fost conceputa spontan si nu a fost nevoie decat de doi ingineri si un weekend. Aceasta este tendinta tehnologiei, a subliniat Schmidt.
[pullquote]”In viitor, computerele ne vor permite sa petrecem mai mult timp alaturi de cei dragi”[/pullquote]

“Oamenii sunt confuzi in privinta internetului. Multi au impresia ca ceva rau se va intampla, cand de fapt vom avea de-a face numai cu lucruri bune (…) In viitor, computerele ne vor permite sa petrecem mai mult timp alaturi de cei dragi”, fie pentru ca ne vor simplifica substantial munca ori pentru ca ne faciliteaza comunicarea la distanta.

De asemenea, Schmidt a enumerat o serie de beneficii pe care le va aduce tehnologia in viitorul apropiat – “vom avea parte de o explozie de creativitate, (…) nu vom mai uita niciodata nimic pentru ca toate informatiile vor fi stocate in computerele noastre”;nu ne vom mai rataci niciodata pentru ca telefonul nostru va sti oricand unde ne aflam; vom putea intelege Pamantul si natura mai bine si efectele noastre asupra lor; vom putea comunica in orice limba; nu vom fi singuri niciodata „pentru ca prietenii nostri vor fo doar la o videoconferinta departare”, si cu siguranta nu ne vom plictisi niciodata.
[pullquote]”Orice telefon are un buton pentru inchidere”[/pullquote]

Eric Schmidt a incercat astfel sa combata temerile persoanelor care cred ca tehnologia faciliteaza un proces de alienare, spunand ca evolutia tehnologiei de fapt „ii face pe oameni mai buni la ce se pricep ei si face computerele mai bune la ce se pricep ele”. Cu alte cuvinte, oamenii se vor putea implica mai mult in activitati ce presupun intuitie, creativitate si leadership intrucat calculatoarele vor fi mai bune la sarcini ce implica munca automata si munca de tipul “gasitul acului in carul cu fan”. Si in ultima instanta, pentru cei care nu doresc sa exploreze oportunitatile pe care le ofera tehnologia, „orice telefon are un buton pentru inchidere”.

In concluzie, Eric Schmidt a vorbit in fata tinerilor din Berlin despre posibilitatile pe care le ofera domeniul tehnologiei, despre aspectele pe care el le considera pozitive in dezvoltarea acestui domeniu si creativitatea pe care o permite. CEO-ul Google a ales discursul carismatic in fata unui public tanar si promovarea unor noi proiecte si servicii pentru a anunta planurile companiei de investitie in Europa.

Nota noastra (in ceea ce priveste ipocrizia sefului Google):

Ce discurs perfect ipocrit. Intr-adevar, tehnologia e facuta ”sa ne serveasca pe NOI”. Cu micul amendament ca acest noi inseamna EI, adica tehnologia e facuta sa ii ajute pe EI, pe marii ”programatori” sociali, noii fiind doar natafletii care prind momeala intinsa. Apoi, seful Google spune niciodata nu vom mai uita ca vom avea totul stocat pe computere. In traducere: noi (adica… EI) vor avea totul stocat, cu privire la NOI, in computerele LOR. In continuare: nu ne vom rataci nicodata, deoarece telefoanele noastre stiu unde ne aflam. In traducere: telefoanele noastre le vor arata LOR, intotdeauna, unde ne aflam NOI. Si, cel mai empatic mesaj: ne vom afla mai aproape de prieteni si de cei dragi, datorita computerelor. In traducere: ne vom afla impreuna fizic, insa complet alienati sufleteste deoarece vom pluti, fiecare dintre noi, in lumi virtuale paralele.

Realitatea.net: Boc speră ca în 2012 să fie luaţi “paşi decisivi” spre implementarea fişei electronice (sursa articol)

eGuvernarea - guvernul din computer si guvernul-computer

eGuvernarea - guvernul din computer si guvernul-computer

Sper ca în 2012 să avem un pas decisiv şi spre implementarea fişei electronice a pacientului, un proiect extrem de ambiţios şi extrem de benefic pentru sistem. Astăzi practic miniştrii au semnat programe de peste 40 de milioane de euro, bani europeni nerambursabili”, a spus Boc, explicând că deja trei componente ale “dosarului electronic al pacientului” vor fi puse în practică încă din 2011, referindu-se la sistemul informatic, reţeta electronică şi cardul de sănătate. “Sunt convins că aceşti bani vor economisi alte zeci şi sute de milioane de euro care din nefericire până acum s-au dus ca potenţial în fraudă. În anii care vor urma, aceşti bani vor fi economisiţi prin faptul că sistemul va beneficia de ei”, a conchis Boc, prezent la CNAS la semnarea contractului de finanţare cu bani europeni pentru prescripţia electronică şi fişa electronică a pacientului.

Gandul: Obama ii adauga ca “prieteni” pe Facebook pe Mark Zuckerberg si Steve Jobs. Canada, tinta unui ATAC INFORMATIC major, lansat se pare din CHINA

Obama îl adaugă ca „FRIEND” pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Steve Jobs, CEO Apple, aflat în concediu medical, a fost şi el prezent la întâlnirea cu Obama

Canada, ţinta unui ATAC INFORMATIC MAJOR lansat din China. Hackerii au luat controlul asupra unor sisteme ale Ministerului de Finanţe şi Consiliului Trezoreriei


Nota noastra (despre UITAREA INTERZISA):

Denied oblivion este un concept cu istorie deja. El inseamna intocmai uitarea interzisa si semnifica faptul ca in tranzactiile noastre virtuale urmele digitale pe care le lasam, le lasam pe ”veci” (vecia stricacioasa a spatiului virtual). Toate actiunile personale care presupun un contact intre datele personale si o baza de date sunt inregistrate pentru totdeauna si nu mai pot fi sterse (exemple: efectuarea unei calatorii cu RATB sau, mai nou, cu metroul pentru cine are abonamentul electronic; efectuarea unei plati cu cardul bancar la supermarket, accesul in unele institutii care se efectueaza pe baza de cartela electronica etc.).

Iata insa ca denied oblivion se extinde, oficial (caci ca practica exista demult) si in cazul activitatii noastre internautice. Orice pagina accesata de noi, fie cat de fugitiv, fie cat de putin timp, poate constitui un motiv de acuzatie la adresa noastra. Asta mai ales intr-o ordine totalitara, fireste, in care inca nu ne aflam. Problema, in acest moment, consta in practica judiciara incurajata in unele state care se afla si in fruntea noilor tendinte tehnologice, cum sunt SUA: practica judiciara a inculparii infractorilor pe baza paginilor de internet vizitate de pe computerul personal. Adica, pe scurt, desfiintarea vietii private. Caci e ridicol: cel putin in cazurile citate de articolul tradus, este vorba despre o vinovatie intr-atat de evidenta, incat este absolut inutila si recurgerea la aceasta practica. Sa fie insa oare doar un precedent de ordin practic care apoi sa se transforme in jurisprudenta (principiu de ”drept”)? Tot ce e posibil…

In ceea ce priveste datele personale de pe noile acte electronice si problema urmaririi persoanelor prin acelasi proces de inregistrare si stocare a urmelor lor digitale, autoritatile noastre intotdeauna au facut caz ca acestea ”vor fi sterse”, ca nu vor exista baze de date centrale, ca accesul e limitat etc. Pe scurt, tot felul de povesti. Nu exista nici cea mai mica posibilitate de verificare a autoritatilor pentru ca acestea sa faca intr-adevar ceea ce promit ritos. Mister Goagăl, mai sincer (dar și mai pervers) nu ne minte in aceasta privinta: NOI NU VOM MAI UITA NICIODATA NIMIC, zice Eric Schmitt…

GOOGLE - nu doar un motor de cautare pe internet ci mult mai mult

GOOGLE - nu doar un motor de cautare pe internet ci mult mai mult

Legaturi catre alte articole recomandate:


Categorii

Era Big Brother, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “IADUL INTR-UN BIT sau cum Google este nu doar ochiul ”atoatevazator”, ci si ”cartea mortii” in care sunt scrise… faptele noastre virtuale

  1. @admin:
    Deci in prezent daca eu ma duc sa cumpar ceva de la super market si platesc cu cardul meu(care e fara cip…), inseamna ca voi fi inregistrat intr-o baza de date cu ceea ce cumpar?
    Eu asa am inteles.

  2. @bandit mistic:
    chiar daca platesti cu card fara cip, tranzactia tot este inregistrata (atat in evidentele companiei ce detine supermarketul cat si in cele ale bancii unde aveti deschis cont de card).
    astfel incat, teoretic, daca cineva are acces la inregistrarile tranzactiilor pe care le-ati efectuat le poate utiliza (coroborandu-le, de exemplu, cu alte informatii de natura personala: cele legate de sanatate, din fisa de sanatate; sau cu cele legate de cariera profesionala etc).

    cu un card (bancar) cu cip, asemenea informatii (cele legate de tranzactii) pot fi stocate si in memoria cipului de pe card (alaturi de alte informatii de natura sa va identifice ca posesor al acelui card).

    —-

    Problema pe care o pune sistemul de gestionare, stocare si administrare electronica a informatiilor personale este legata in principal de cateva aspecte:
    – cel legal (in principal – dar nu limitat la – acceptarea ca probe a unor astfel de informatii in cadrul instantelor)
    – cel al vietii private si a protejarii datelor personale (cu alte cuvinte, cum sunt protejate aceste date, cine si cum – in ce conditiuni – are dreptul de a le accesa)
    – cel legat de folosirea acestor date (d.p.d.v. etic, functional etc)
    – cel legat de securitatea acestor sisteme (in conditiile in care multiple institutii de stat dar si companii private sunt sau vor fi autorizate in a aceesa aceste date)

    s.a.m.d.

    Cipul de pe variile carduri este doar o componenta a sistemului digital; mai sunt si altele fara de care sistemul nu ar putea functiona in parametrii doriti si nu ar putea oferi o gestionare (in timp real) a datelor. Baze de date si sisteme de gestionare si management al BD-urilor, sisteme de integrare a bazelor de date, sisteme de securitate (pe nivele multiple), sisteme de mentenanta, asigurarea calitatii proceselor si a coordonarii diverselor componente din sistem, sisteme de securitate, sisteme de comunicatie intre diverse componente etc…

    Ideea de baza este ca odata ce interactionati intrun fel sau altul cu un sistem electronic atunci va ramane o urma de nesters a acelei interactiuni. Cum, cand si in ce mod aceste “urme” ale activitatilor dumneavoastra din viata reala – stocate digital – vor fi folosite ramane desigur de vazut. Insa, dupa cum ne demonstreaza istoria, odata ce cineva, candva a avut acces la borcanul cu miere a urmat inevitabil si o folosire in mod necorespunzator a mierii (sau chiar mai rau, in mod cu totul malefic).

    Ca o concluzie: mare atentie, in noua era digitala NIMIC NU MAI POATE FI STERS SAU UITAT iar TOT CEEA CE FACETI si este inregistrat digital POATE SI VA FI UTILIZAT IMPOTRIVA DUMNEAVOASTRA IN INSTANTELE DE JUDECATA.

    Si asta in conditiunile in care, asa dupa cum remarca si juristul Bogdan Manolea, prezumtia de nevinovatie pare sa fie pe cale de disparitie.

  3. Cand am inregistrat prima data in telefon numarul de la man.P V,cu numele P. Staret,acest nume a sfidat ordinea alfabetica in care trebuia sa fie inregistrat,nu stiam nici eu ce-i drept prea multe despre telefoane mobile,dar aplicasem aceeasi procedura ca si pana atunci,iar numele si numarul s-a inregistrat primul,inaintea tuturor,deci.
    Azi,cand am vrut sa trimit um mesaj pe net,un comentariu legat de situatia creeata la aceeasi manastire,am pierdut instantaneu conectarea si fara motiv real.
    Nu vreau sa fac supozitii iar in domeniul informaticii am multe lipsuri,insa stiu ca PESTE TOATE ESTE DUMNEZEU,mai presus de stiinta,tehnologie si biometrie!
    Suntem urmariti si prin telefoane,prin net,prin camere de luat vederi,dar daca IL AVEM PE HRISTOS in inima ,”sa nu ne temem!
    “Cele mai multe din lucrurile lui Dumnezeu sunt ascunse.”(Is.Sirah,16,22)Pana la urma insa,din bunatatea lui Dumnezeu cea fara de margini,”toate vor fi facute cnoscute omului.”(Isaia 54,13;55,5)Numai ceea ce trebuie stiut despre Dumnezeu s-a descoperit oamenilor.(Rom.1,19)
    Dumnezeu este NECUPRINS.Lucrurile Lui sunt necuprinse(Iov5,9)Judecatile lui sunt nepatrunse cu mintea(Ps 35,6;Luca13,4)Omul dupa masura curatiei mintii si inimii sale,poate intelege tainele zidirilor lui Dumnezeu:caci ,dupa marturia marelui Vasile,”lumea aceasta este scoala sufletelor celor cuvantatoare si loc de invatatura a cunostintei de Dumnezeu,dand povatuire mintii prin cele vazute si simtite,catre privirea celor nevazute”(Exaimeron,Cuv.I)

    (Convorbiri cu Arh.Cleopa Ilie)

  4. In spatele “marilor programatori sociali” se itesc coarnele si copitele vicleanului diavol care face tot ce se poate sa inlocuiasca legatura in duh dintre oameni printr-o parelnica legatura prin Internet.
    Ce putem face totusi sa-i dejucam planurile? Rugaciune cat mai curata si mai sincera! Numai in rugaciune sincera ne mai putem intalni , si mai putem sa refacem legatura sufleteasca care ar trebui sa existe firesc intre noi oamenii.

  5. 392A Declaraţie informativă privind livrările de bunuri şi prestările de servicii efectuate în anul … (OPANAF 1081/2011)
    Formular 392A Formularul se completează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, potrivit dispoziţiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a căror cifră de afaceri, efectiv realizată la finele anului calendaristic, este inferioară sumei de 35.000 de euro, calculată în echivalent lei, potrivit legii. Se depune până la data de 25 februarie, inclusiv, a anului următor celui de raportare. Se depune, în format electronic la registratura organului fiscal competent sau la poştă, prin scrisoare recomandată. Formatul electronic va fi însoţit de formularul editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat. Formatul se editează în două exemplare: 1 exemplar se depune la unitatea fiscală, împreună cu suportul electronic; 1 exemplar se păstrează de către persoana impozabilă. Formatul electronic se obţine prin folosirea programului de asistenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice. Programul este pus la dispoziţia persoanelor impozabile, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe serverul de web al Ministerului Finanţelor Publice.
    Program

  6. Admin
    am si eu nevoie de ajutor sa inteleg ce inseamna aceasta declaratie pentru noi crestinii,daca este obligatorie sau avem o alternativa,pentru ca indosarierea si urmarirea electronica a devenit din ce in ce mai evidenta,iar lamuriri si intelegere nu avem de la persoanele in drept,decat obligativitatea de a n e alinia…
    Multumesc.

  7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii (4): BISNITARII DE DATE PERSOANE. Fapte de vitejie din noua epoca de aur a digitalizarii societatii
  8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ARTICOLELE SAPTAMANII (2): Experimentul controlului total inregistreaza noi etape de cosmar in Marea Britanie/ Presedintele rus, Dmitri Medvedev: INTRODUCEREA CARDULUI UNIVERSAL VA AVEA UN EFECT PIVOTAL ASUPRA VIETII OAMENILO
  9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FACEBOOK – intre obsesia de zi cu zi a peste 500 de milioane de oameni si dezvaluirea pe scara larga a datelor personale catre oricine. Nu uitati: INTERNETUL NU UITA NICIODATA!
  10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: DESPRE OMUL “TRANSPARENT”, PERMANENT OBSERVAT, CONTROLAT SI DEPERSONALIZAT AL BIG BROTHERULUI DIGITAL
  11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Seful GOOGLE, Eric Schmidt, recunoaste senin: TELEFONUL TAU MOBIL STIE CINE ESTI, UNDE ESTI SI UNDE TE DUCI
  12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Armata SUA vrea sa manipuleze retelele de socializare in scop propagandistic
  13. Pingback: "Google-Berg" - FRATIA dintre BILDERBERG si GOOGLE intru guvernarea lumii, de tip "Big Brother"- LA VEDERE SI OFICIAL PRIN FUZIUNE? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare